Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kola23 Creative Commons License 2001.11.09 0 0 319
Nincs!
...és fogadok, hogy ha a Te autódról lenne szó, nem lennél rest és megnéznéd alaposabban.

Egyébként meg nem teljes átfestésről van szó! Tudod ha egy autó hirtelen nincs és aztán mégis van annak több száz oka lehet, és ismerve a kereskedők morálját inkább felkészülök mindenre. De Te nyugodtan vedd át az autódat úgy, hogy nem nézed meg...

Üdv.
Kola

Előzmény: knbm (316)
aamen Creative Commons License 2001.11.09 0 0 318
paranoia.

lehet, hogy Szisti kollega egy rendszergazda.
az meg ugye, olyan, hogy:
- van a rossz rendszergazda, na, az epelmeju.
- van a jo rendszergazda, az paranoias
- van a nagyon jo rendszergazda, az meg "hmm. paranoias vagyok. elegge paranoias vagyok?"

bocs.

hali,

aamen

Előzmény: knbm (316)
knbm Creative Commons License 2001.11.08 0 0 317
Letelt az aranyélet, visszajöttem, üdv mindenkinek.
Bocs az előbbi kirohanásért, de igazam van!
Nem?
knbm Creative Commons License 2001.11.08 0 0 316
Isten bizony mondom Ti paranoiásak vagytok!
Igazatok van, szerintem nem is zöld volt csak ráborult a festék, a műszerfal meg a penésztől zöld. Az átvételhez vigyél ultrahangos készüléket, CT-t, röndgent....
Oldalakon át lelkendeztek arról, hogy milyen rendesek és korrektek, aztán meg arról, hogy hogyan fognak átqrni. A valóság meg valószínüleg az, hogy mákod van Szisti.
Nincs valami baj veletek?
szistipisti Creative Commons License 2001.11.08 0 0 315
Köszi!

Majd résen leszek! Azt ígérték, ha megjön a kereskedésbe (ma holnap) azonnal értesítenek, úgy hogy megnézhetem. Mindenesetre minden jó tanácsot szívesen veszek.

Előzmény: kola23 (314)
kola23 Creative Commons License 2001.11.08 0 0 314
Szia Szisipisti!

Nem megrémiszteni akartalak!
Valójában arra, gondoltam, hogy a kereskedések ha így hirtelen találnak egy modellt az lehet, hogy korábban valahol már ki volt állítva esetleg tesztautónak használták (többnyire nagyon keveset a ker.ig szolgálatában) és mégis megpróbálják újként eladni. Mivel magam is dolgoztam importőrnél ezért ismerem azt a módit. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy szart kapsz!

Ezt elkerülni leginkább azzal tudod, hogy a szokásosnál jobban megnézed az autót átvételkor és minden gyanus körülményt, vagy jelet megkérdezel. Én átnézném festékvastagság mérővel (minden kereskedésben van, ahol használt autót beszámítanak) és ha van valami gyanus dolog akkor megnézném, hogy mikor hozták ki a vámszabadról és hol volt a köztes időben. Erről az importőrnek vagy a kereskedőnek tudnia kell, persze nem biztos, hogy elárulják.

Mindez természetesen egy fikció és lehet, hogy semmi alapja sincs, de talán jobb felkészülni rá.

Üdv.

Kola

Előzmény: szistipisti (312)
SzakEmber Creative Commons License 2001.11.07 0 0 313
Igen, igen.

Én is azt akartam mondani, hogy vigyázat a kondival. De ha szgk307 már felszerelte és neki tetszik, akkor át kellene alakítani.

Előzmény: szistipisti (311)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.07 0 0 312
kola23 és a többiek!

honnan tudom azt kideríteni, hogy nem visszaadott autó-e? Szerintem nem az, de mégis, hogyan szerezhetek bizonyosságot?

Előzmény: kola23 (309)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.07 0 0 311
Szia Szakember!

Ne haragudj, de mond már meg nekem, mi a bánatnak kell az a kondi egy DC konverter nélküli erősítőhöz. Ideálisabb feszültséggenerátort mint egy 60 amperórás aksi el sem tudok képzelni. Innentől kezdve a Pufferkondinak kb annyi értelme van a hangzást illetően mint otthon a széklábára aranygyűrűt tenni (nem vicc, hallottam már ilyet). A Gigantikus kondinak a DC konvertereknél lehet valimicske kis létjogosultsága extrém teljesítményű erősítőknél szélsőségesen nagy hangerőnél. Jelen esetben szerintem nem hogy felesleges, de egyenesen veszélyes az általad is leírtak alapján.
Bár ezt a kérdést lehet, hogy szgk307-nek kellett volna feltennem. Mindenesetre én is mindenkit óvatosságra intenék a kondival és mindenféle elektromos barkácsolással kapcsolatban. Mint mindnyájan tudjuk, ebben az autóban még a belső világítást is számítógép vezérel. Tehát óvatosan!!!

Előzmény: SzakEmber (310)
SzakEmber Creative Commons License 2001.11.07 0 0 310
Hello topiclakók,

Nem vagyok 307 tulajdonos és csak hobbiból olvastam a topicot, de olyat találtam, amit nem hagyhatok szó nélkül. Ezért szeretném szg307 208. hozzászólását elővenni.

szg307!
Azt írtad, hogy értesz a dologhoz. A 20000uF-os kondit csak úgy rákötötted a rádió tápjára?
Remélem, hogy nem, mert az több szempontból is rossz.
1. A vezetékezésnek ugyan van ellenállása, de a többi fogyasztó (és főleg az akku, ami nagyon kicsi belső ellenállást jelent) is azzal foglalkozik, hogy a hálózati feszültségcsökkenés esetén kisüti a kondidat.
2. Ha a gyújtáskapcsoló ki/be kapcsolja a rádió tápját, akkor még borzasztóbb dolog történik: a kondi töltőáramának csak a vezetékezés ellenállása szab határt!

Korrekt megoldás az lenne, ha a rádió tápvezetékét nagyobb keresztmetszetűbbre lehetne cserélni. Az akku ugyanis sokkal jobb dinamikát tud adni, mint egy kondi. Ha mégis a kondizásnál maradsz, akkor a kondi elé egy nagyáramú diódát köthetnél, (mint egy csúcs egyenirányító) ez megakadályozná, hogy a többi fogyasztó "visszafelé" kisüsse a kondit. Mellesleg a dióda csökkentené a bekapcsoláskor jelentkező áramrugást is, igaz, hogy a rádió kb. 0.6 Volttal kisebb feszültséget kapna. De ez nem baj, mert az autódban a feszültség aműgy is a 12-14V-os tartományban mászkál. Bocs, hogy hosszú voltam.

Előzmény: szg307 (243)
kola23 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 309
Sziasztok!
Gratulálok az autóhoz! Arra vigyázz nehogy valami olyant kapj meg amit az előző tulaj nem vett át mert észrevett rajta valami hibát. Szurkolok neked :-))

Most Én is felgyorsítom az eseményeket, de mivel az igényeim nem túlzottak, ezért nekem az "alap" Premium is megteszi, így nem maradok le semmiről ha esetleg kicsi lesz a választék.

Ez a küszöb érdekel, az nekem is tetszik, de más extra nagyon nem kell. Riasztóban a Texalarmot ajánlották 85 ezerért, szőnyeget meg adnak hozzá azt ígérték. A kedvezményről pénteken megyek tárgyalni!

Üdv.
Kola

szistipisti Creative Commons License 2001.11.06 0 0 308
Ok köszi a vigasztalást, én is így gondolom! Ők is ezt mondták, hogy szerintük is a jövő héten már benne ülhetek, de ha még egy hét ám legyen, ez is jobb mint a január, amit először ígértek. Riasztóm nem lesz! Nam vagyok pesti, garázsban áll az autóm, a munkahelyemem pedig az ablak alatt áll, kicsi a lopási kockázat, ami meg van, arra ott a gyári inmobilaiser, meg teszek be plusz kormányzárat, ennyi. Utálom, amikor a riasztóm feleslegesen szól. Nissan Primerám volt, amibe megszólalt a riasztó, ha heves zápor kopogott a tetején. Mindig ki kellett mennem, hogy kiriasztózzam, mert ha a távirányítóval kapcsoltam ki akkor meg beriasztózta magát 2 percen belül, úgy hogy nem kerülhettem el az elázást. Megfogadtam, hogy nekem nem lesz riasztóm. Remélem nem bánom meg!
Előzmény: mopis (307)
mopis Creative Commons License 2001.11.06 0 0 307
Szistipisti,
a vezess.hu-n zorro művésznéven már leirtam 1cer
a rendelési tapasztalataim, amik nagyon jók voltak, hiszen a rendeléstől számitott 7. héten átvettük a kocsit. A 6. héten érkezett be Mo-ra és
4 nap után a kereskedőnél volt, aki újabb 2 nap alatt mindent lebonyolitott. Úgyhogy ha a héten beér hozzájuk, akkor a jövő hétnek nem látom akadályát. Hivogasd őket, ha sürgős a kocsi, mert ha ennyire jó velük a kapcsolatod, akkor nem várnak össze 4-5 kocsit, hogy a rendszámokat meg mindent együtt intézzenek, hanem elviszik a Te papirjaidat külön és 1-2 nap alatt mindent megcsinálnak. Ha tényleg minden benne van, amit akartál, akkor a 2 hét is nagyon gyors.
A téli gumit meg ne ott vedd meg, ha spórolni akarsz, mert én pont egy 12 ezerrel vettem olcsóbban, mint amennyiért ők ,,akcióban,, ajánlották az Alpint.
Na és mi van a riasztóval?
Előzmény: szistipisti (304)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.06 0 0 306
Nem tudom ma az extrém ebben, a buborék elég diszkrét dolog a 307 - esen és elsősorban azért jó, mert nem esik be az eső, ha résnyire húzod az ablakot. A küszöbvédő csak akkor látszik, ha kinyitod az ajtót, mert belül van egy kis fényes csík na azt elismerem, hogy lehet nélküle élni, de nekem tetszik. A Hátsó szárnyban még én sem vagyok biztos, a kipufogómhoz pedig senkinek semmi köze! :-I Azért majd igyexem visszfogni magam. :-)
Előzmény: cszoli (305)
cszoli Creative Commons License 2001.11.06 0 0 305
Azért ne felejtsd el a sötétitett fóliát, a neonkék antennát, az alvázmegvilágitást, vakus dummy ködlámpát, a müanyag szines kormányvédöt a lecserélt légzsák nélküli fa sportkormánnyal, a kötelezö rózsafüzért a tükörre és a lambadát játszó tolatóizzót.

Jesszumpepi, mit csinálsz te abból a szolid családi kisteherautóból?

Na jó, semmi közöm hozzá, azért sok örömet az új autóhoz.

Zoli

Előzmény: szistipisti (304)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.06 0 0 304
Tehát sorjában:

Köszi a gratulációkat, időközben kiderült, hogy még nincs az autó a Kovácséknál, de már úton van, a napokban megérkezik. Az átvételre a jövő hét elméletileg még áll, legrosszabb esetben az utána következő hét. Az én értékesítőmet Simai Tibornak hívják, akivel a kedvezményeket tárgyaltam meg pedig Koszonits Zoltánnak, ő a kereskedelmi igazgató. Engem pedig Szőke Istvánnak, innen tudják esetleg, hogy melyik autóról van szó. De mondom, ma még valószínűleg nem lesz ott. Azzal azért ne operáljatok, hogy ha nekem megadta, akkor neked is, meg miegymás, mert nem lenne tisztességes. Az audio upradeléssel kapcsolatban is lesznek majd tapasztalataim, majd megírom. A 20 000 mikros kondit szerintem, ha nem lesz benne plusz erősítő, akkor nem szükséges beletenni, de a konkrétumokról majd később.
Ja és a tartozék. Egyenlőre nem veszek semmit, elég lesz kifizetni ezt is. A terveim: Téli gumi készlet, nem lesz semmi az ára, mint tudjuk a méret 205/55x16; majd audio upgrade; sport kipufogó (de nem a tartozékkatalógusból, mert qrva drága és nem túl szép); buborék az első ajtókra; küszöbvédő; (esetleg) hátsószárny. Ezek lehet, hogy elhúzódnak egy évig is.

sabian Creative Commons License 2001.11.06 0 0 303
Csövi! Megy a traktor?!

szistipisti
Azt megtudhatom, hogy melyik üzletkötőnél veszed át az autód Kovácséknál?
Hazafelé megnézem azt az almazöld csodát, ha kinnáll az udvaron... :)))
sabian

Előzmény: szistipisti (299)
mopis Creative Commons License 2001.11.06 0 0 302
Szistipisti!
Nagyon gratula a géphez!Már nem kell sokat aludni.
Lehet, hogy már irtad valahol lejjebb vagy máshol, de veszel vmi tartozékot is? Pl rijjantó, szőnyeg meg ilyesmi...Mennyi a rijjantó, ha veszel?Texalarm? üdv mopis
Előzmény: szistipisti (301)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.05 0 0 301
aamen!

4% a kedvezmény és nem több.

Előzmény: aamen (300)
aamen Creative Commons License 2001.11.05 0 0 300
jaj-jaj. MENNYI kedvezmenyt adtak? szazalekban...
csak az erdekelne, hogy a fabian 5%-ahoz kepest tobbet vagy kevesebbet..
szent eskuvessel megfogadtam, hogy addig nem veszek oroszlant, amig nem adnak annyi kedvezmenyt, mint a citroennel (7%), eddig a legjobb a fabian 5%-a volt.

hali,

aamen

Előzmény: szistipisti (299)
szistipisti Creative Commons License 2001.11.05 0 0 299
Képzeljétek, nekem volt szerencsém. Most tudtam meg, hogy az egyik kereskedő elővételi jogának időpontja lejárta után - egy az utolsó részletig -az én igényeimnek megfelelő autót adott át a Kovácséknak. Úgy, hogy egyenlőre - Magyarországon - az egyetlen almazöld metál fullos prémium zöld belsővel - az enyém lesz. Már a jövő héten!!! A Kovácsékat mindenkinek melegen ajánlom, harcoltak az autómért, a kedvezményt is megadták és 8%(!) THM hitelt is adtak.
Előzmény: mopis (298)
mopis Creative Commons License 2001.11.05 0 0 298
remélem lesz akkora mázlid, hogy pont egy olyan gép lesz raktáron, amilyet Te szeretnél, viszont ha mégsem, akkor már ne alkudj meg egy 4 miller feletti szerkezetnél,hanem legyen olyanod, amilyet Te szeretnél. Sajnos a Presence sem biztos, hogy gyorsabb. Amikor én rendeltem,akkor nagyon gyengén felszereltek voltak csak az országban. Viszont hamar megjött a rendelt kocsi, de ahogy hallottam mások rossz tapasztalatát (206-os topic), ehhez is inkább úgy tűnik szerencse kell.Hajrá!
Előzmény: Az Utolsó Európai (297)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.11.05 0 0 297
Kola23,

Nem akarok vészmadárkodni, de mikor én kerestem autót szeptemberben, akkor 1.6-os Premium 307-es nem létezett az országban egyáltalán, mi több még gyártáslistán sem... Szvsz ha hamar (2-3 hét)akarsz autóhoz jutni, válassz egy Presence-et és szereld föl a kellő dolgokkal - árban ugyanott vagy.

Előzmény: kola23 (296)
kola23 Creative Commons License 2001.11.05 0 0 296
Szia Jedy!
Sajnos fénykardot nem adnak hozzá :-))
Még nem tudom, hogy milyen szín lesz, mert Én ezt a kérdést alárendelem annak, hogy minél hamarabb megkapjam. Tehát, nem rendelem hanem kiválasztom a meglévő készletből a leginkább megfelelőt. A felszereltsége Premium lesz, 1.6-os motorral, és még néhány kütyü biztosan lesz benne, amit már eleve beleraktak a megrendelt példányba.

Ha meglesz szólok, hogy végülis mire jutottam, de ez egyre biztosaban November második felére tolódik.

Üdv. Kola

Előzmény: jedy (290)
kola23 Creative Commons License 2001.11.05 0 0 295
Szia Jedy!
Sajnos fénykardot nem adnak hozzá :-))
Még nem tudom, hogy milyen szín lesz, mert Én ezt a kérdést alárendelem annak, hogy minél hamarabb megkapjam. Tehát, nem rendelem hanem kiválasztom a meglévő készletből a leginkább megfelelőt. A felszereltsége Premium lesz és még néhány kütyü biztosan lesz benne, amit már eleve beleraktak a megrendelt példányba.

Ha meglesz szólok, hogy végülis mire jutottam, de ez egyre biztosaban November második felére tolódik.

Üdv. Kola

Előzmény: jedy (290)
mopis Creative Commons License 2001.10.31 0 0 294
Rögtön tudtam: csávó elvitte a gépet és Hatvan felé félúton kivette a téli csomagot, aztán összekarcolta a szövetet és visszavitte a kocsit.
bájdövéj: nem kell vkinek egy eladó téli csomag?
Előzmény: szistipisti (293)
szistipisti Creative Commons License 2001.10.31 0 0 293
Te mopis!

Tán 60 km van benne. Visszahozta-e vagy nem, mit tudom én. Ha lett volna benne téli csomag lehet, hogy megvettem volna, de így talán jobb lesz, mert az enyém kompromisszumok nélküli lesz. Az is lehet, hogy már meg sincs, elég nagy volt az érdeklődés. Mindenesetre tényleg nem tünt rossz ajánlatnak.

Előzmény: mopis (292)
mopis Creative Commons License 2001.10.31 0 0 292
Jedy, hiába próbálkozol, úgysem úszod meg: Végig kell menned az összes kereskedőn, csak akkor nyuxol meg, hogy végülis tényleg a legjobb ajánlatra bólintottál.

Szisti, milyen a gyakorlatilag 0 km-es autó? Most az ember elvitte és visszahozta egy pár nap után vagy el sem vitte a City-től,mert akkor ugye max 5-6 km lehet benne.He lecserélik a szövetet és minden tök új, akkor miért engednek 400 ezret belőle? Mert ha ez igaz, akkor viszem vissza az enyémet és elhozom a Prémiumot :-)

Előzmény: szistipisti (291)
szistipisti Creative Commons License 2001.10.31 0 0 291
A Citi-nél láttam egy nem mindennapi kedvezményt, egy 1,6 eléggé extrás Prémiumra, sötétzöld metál volt, ha jól emlékszem, a tulaj nem vette át szövethiba miatt, a szövetet lecserélték, az autó gyakorlatilag "0" kilóméteres volt, és nem emlékszem már pontosan, de valami 4,2 mill helyett volt 3,8 mill kiírva, amiből még biztos lehetett volna alkudni. Ezt már vagy 2 hete láttam nem tudom aktuális-e még.
Előzmény: jedy (290)
jedy Creative Commons License 2001.10.31 0 0 290
kola23!
én is kiváncsi vagyok, hogy melyik felszereltséget választod, milyen motorral, majd a megrendelés után azt is mond meg ,hogy mennyit kell rá várni.
Köszi

Sabian
Kösszi a választ, akkor valószínű nem az vagy akire gondoltam.

Nem tudtok véletlenül olyan helyet, ahol a bemutatóautókra van kedvezmény?

Jedy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!