Az én ifjú munkatársam, a Karcsi megbízott engem, hogy vegyek az ecserin bizonyos tárgyakat, mert neki és barátainak olyanok kellenek. Vagy két hónappal ezelőtt vettem egy ilyen tárgyat (előtte is utána is vettem már neki hasonlókat), de ezt odaadja egy úrkuti bányász embernek, aki nagyon sokat segített nekik a Kemencei Múzeumvasút mozdonyának felújításában.
Ma átjött hozzám a Karcsi a szomszédos Diósdról, elhozta a tárgyat, amit holnap nekem át kell adnom jokoajoko-nak, akit megkérek majd arra, hogy vigye el a címzettnek.
Agitáltam a Karcsit, hogy jöjjön el holnap a talira, de udvarlási okok miatt nem tud jönni. Már ma este Szlovákiában lesz a barátnőjénél.
Én egy szál furcsa szerkezetre rá nem ismernék, de ha már rali (oly kedvesen) meghívott holnapra, gondoltam beköszönök.
Tolattam visszafele, úgyhogy láttam rajzot meg mindent, ha jól mérem fel, akkor leszállok az 54-esről a Fiumei u.-nál, és megkeresem a Főbejáratot, és ott ralit avagy Kata-flan-t....
Már megette a fene az én holnapi napomat. Ez el lett tilitolizva. :-(((((( Nem tudok felmenni Pestre. Pedig igen szerettem volna megismerkedni ezzel a jó humorú társasággal. Jó szórakozást fabi
Hiába mutogatod. Ennek alapján lehetne akár az is, amit legutóbb tippeltem. Meg a megfejtés helyett adott külföldi nyelvű titkosírás alapján is.
Reméltem, hogy nem hiába mutogatom.
Nem emlékszem, hogy mit tippeltél legutóbb, de ha te emlékszel, beszúrhattad volna a mondatodba.
A külföldi nyelvű titkosírás angol, ami azt írta le, hogy fából készült szíjtárcsa. (Én sajnos nem tudok angolul, de megértettem a leírásból. Ez egy ebay-en árusított tárgy, a megnevezést sok esetben zanzásítják egyrészt, hogy beleférjen a megszabott szöveghosszúságba, másrészt tartalmaznak a megnevezések lehetőleg olyan szavakat is, amelyek a keresést megkönnyítik.)
Én teszen hozzá mostmár, hogy a szíjtárcsát laposszíjakkal ma már ritkán használják, de a nem annyira távoli múltban elég gyakori áthajtási megoldás volt.
Most is beszúrom a képeket csak azért, hogy akik nem ezt a történetet követték szoros figyelemmel, értsék, miről van szó.
Fából készült szíjtárcsa két különböző irányból mutatva.
Nagyon fontos, hogy meleg cipő legyen rajtatok, persze a többi öltözék is meleg legyen. De a lábra mindenképpen meleget vegyetek, az fázik legelőször. Aztán sapka, kesztyű is legyen!
...beállunk a parkolóba, tele van? vagy lehet helyet találni?
Hurrá!!!
Ha az M0-son jöttök, ahogy ma írtam, és kihajtotok a pályáról,- egy körforgalmon át szinte visszafelé jöttök a pályával párhuzamosan. Ha ott a jobboldali útmenti padkán találtok helyet, akkor ott parkoljatok le, az ingyenes. Ha nem, akkor a parkolóban valószínűleg lesz hely. Szerintem nem kell benneteket félteni, vagy kézi vezérléssel irányítani, föltaláljátok magatokat....:)
azt mondják arra nem biztonságos egyedül hagyni a kocsit
Nem szeretném, ha elijedjenek azok, akik kocsival akarnak jönni. Én úgy gondolom, hogy a bolhapiac mellett a kocsik nagyobb biztonságban vannak*, mint a pl. egy rendőrkapitányság előtt. Ez nem garancia, de semmivel sincs nagyobb kockázat, mint bárhol másutt. Sőt!
*A bolhapiacoknak is megvannak a belső íratlan törvényei. A bolhapiaci törzsközönségben a lopás szinte kizárt. Lopások vannak olykor, de azt vevők követik el.
A talin meg inni akarsz mi?...:) Asszonyt nem hozod? Vezethetne.
Vezet is. Engemet hazafelé.:-)))
Azért teszem le az autót, mert azt mondják arra nem biztonságos egyedül hagyni a kocsit. A fő ok pedig az, hogy koccintani akarok egy-két jóemberrel.:-)))