Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1109

Kedves GeeM,

 

Szerintem hívd fel az RCI weeks-et, és mondd el nekik, hogy szeretnél tag lenni, és mivel jár, mi van ha nem fizeted, stb. Aztán hívd fel újra és újra, mindig más fogja felvenni.  Aztán hívd fel 2 óra múlva a valós problémáddal. Hívd fel az Abbáziát, hátha tud vkit a titkárság, akihez ilyennel lehet fordulni, valamilyen főnökség vagy fő-fő akkor is van helyi szinten, ha a központ a főnök. Vagy az ügyfélszolgálatost kérdezd meg ki a helyi felelős, meg felhívhatod az illetőt is, akitől kaptad a levelet.

Ja, és vegyél ki egy szabit ha nem egyedül ülsz a munkahelyeden egy irodában,  mert az egész napod rá fog menni, mire közelebb kerülsz a témához....

 

Szerintem mi ehhez nem tudunk hozzászólni...többnyire tapasztalat nélkül szidjuk, vagy tapasztalattal , de Attilán kívül szerintem lövésünk sincs az egészről...Őt meg sikerült elüldözni....Kérdezd meg őt az igazgato2005@gmail.hu-n. És mindenképpen oszd meg velünk a végkifejletet!

 

ÜDV.

Orsi

 

Előzmény: GeeM (1099)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1108

 

Kedves Marri,

 

Én is egy kalap alá veszem az összes költséget, de Wild Bear kötekedett és ezért részleteztem. Kérlek olvasd el az előző pár hozzászólásomat, hogy hogyan tudom elképzelni azt hogy elégedett klubtaggá váljak: mindössze 300-500eFt értékű befektetéssel. Kérlek arra reagálj érdemben.

 

Vagy ha ez nem OK, mit szóltok a következőhöz:

Még befektetni sem kell. Ha hetet veszel olyantól akinek van maradék deponált hete, kicsit rázósabb az ügymenet, de befektetned sem kell és még az RCI tagdíjat is megspórolod. Attól függ ki mennyiért adja.....

 

Sőt mondok valamit: érdemesebb úgy csinálni, hogy elkezdesz így nyaralni: heteket veszel, mindig csak akkor, ha megvan a megfelelő csere. No ekkor összeszámolod 3 év után hogy mennyit spóroltál az adott szállás díjaihoz képest (csak szállást számolok) Amit megspórolsz beteszed egy betétszámlára és és csak annyit fektetsz be a 3. év végén, amit addig nyertél rajt. Rögtön nullszaldós és ha meguntad, odaadod Attilának 150 eFt-ért, ő pedig örülni fog, hogy nem csak 40%-ot tehet rá, hanem többet :))))

 

Ja, és amit 10 év alatt buktál-spóroltál összeadod, mert hogy nem mindig fogsz csúcsszuper szállodába menni, és mert akkor is akarok Görögországba menni, ha pl. arra nem jobbak, talán még olcsóbbak is az árak mint a TS költségek.

 

No, ehhez mit szóltok?

 

Üdv.

Orsi

 

 

 

Előzmény: Marri (1107)
Marri Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1107
Kedves Orsi!

Én a fenntartási költséget, meg a tagdíjat, meg a csere díjat mind egy kalap alá venném, mint költség. Mindegy milyen jogcímen kérik, ez a TS szállásdíjába beleszámít. Ezzel szemben áll, hogy mennyibe kerül a szállás az adott helyen TS + tartozékai nélkül.
Közben nem szabad elfeledkezni a TS beugróról, amit soha nem kapsz vissza.
Előzmény: Törölt nick (1086)
Marri Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1106
Kedves Sattilaaaa!

Amikor mi voltunk egy ilyen TS bemutatón akkor is voltak olyan un. meghívottak, akik fennhangon hangoztatták elégedettségüket, direkt szót is kértek és kaptak ehhez.
Én végig úgy éreztem, hogy őket beszervezték és kapnak valami jutalmat a saját jólhangzó tapasztalataik elmondásáért (vagy azt hitték hogy kapni fognak valami kedvezményt).
Naná, hogy ilyenek nem fognak rosszat mondani.

Egyébként a NEGATÍV tapasztalatok azért is sokkal fontosabbak és megfontolandók, mivel ezeknél nagy a valószínűség hogy őszinték és valódiak (mivel senki nem szeret magának negatív élményeket kreálni).

A dolgoknak általában két oldaluk van. Ha valaki csak az előnyökről és szépségekről beszél, és nem mond semmi kifogásolhatót, javíthatót, akkor az nem tűnik hitelesnek. Ráadásul minket, Magyarokat ismerve, hogy nem találnánk valamiben hibát, azt kötve hiszem.
Előzmény: sattilaaaa (1052)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1105

Helo,

 

Ugye nem gondoltad klomolyan ezt a kérdést?  Egy ilyen számolgatós emberke mint én nem ül fel  repülőre.  Egyébként a Wizzair jegyárai számomra abszolút elfogadhatóak. Csak 6 hónappal előre kell foglalni. Mint a nyaralást is.

 

Egyébként pedig most már meggyőződhettem arról, hogy annyira cinikusak vagytok, hogy akkor is kötekedtek, ha nem kéne.

 

Akkarod hogy itthagyjam a fórumot?

 

Csak kérnetek kell......

 

Max beregisztrálok egy másik nick-et:))))))))))))))))

Kezdem én is azt hinni hogy kevesebben vagyunk, mint akik látszólag hozzászólnak.

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: Wormie (1104)
Wormie Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1104

És képes vagyok ezért szumma szummárum 90eFt+50euro költségbe verni magam, pár órát beáldozni, és mellesleg lesz egy hét kifizetett szállásom valahol Európában jövő nyárra.

 

Azért majd ne nagyon lepődj meg, ha meglátod a repjegyárakat. :-)

Ugyanis a csomagban értékesített üdüléseknél kedvezményesen kapod, míg repjegyvásárlásnál egyáltalán nem. Egy repülős félpanziós út valami jobb helyre mondjuk kerül bttó 150e ft-ba. Ha meg csak repjegyet akarsz venni, akkor lehet 90-100e vagy mégtöbb.

Előzmény: Törölt nick (1103)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1103
 

Szervusztok ! Kedves Wild Bear, megpróbálok tételesen válaszolni, bár marha nehéz így:

 

 

"Akitől veszem a hetet megkérdeztem tőle megérte-e neki. AZt mondta Abszolút!"

 

Ha el akarok adni valamit, akkor én is dícsérem. :) BTW miért adja el, ha "abszolút" elégedett..?

 

Nem a jogot veszem meg, csak egy deponált hetét, miután sikerült elcserélnünk. TUDJA, hogy csak egy hetet veszek meg. Nyár elején munkahelyet váltott és van 2 olyan hete, amit nem akar elhasználni, mert nem akar jövőre 8 hetet üdülni. Számomra mivel van külföldi/belföldi csere hete, mindegyik piros, ez lesz a "próba", hogy a saját szememmel lássam hogy működik ez az RCI izé és mennyire igaz amit hallottam. És képes vagyok ezért szumma szummárum 90eFt+50euro költségbe verni magam, pár órát beáldozni, és mellesleg lesz egy hét kifizetett szállásom valahol Európában jövő nyárra. Szerintem ez abszolút üzlet, cáfolj meg ha nem. Az illetőnek világosan elmondtam mit szeretnék, megkértem csinálja meg az internetes  regisztrációt, mert nem akarok az RCI telefonos szűrőjével bajlódni (no erről írt a cikk is) Már egyszer rápróbáltam a cserére valakinek a tagszámával (meg volt egyezve, megadta minden adatát) és nem hiszem el hogy csak az volt a lehetőség, amit ők ajánlottak Azaz választhatsz egyből. No, ez az, amiért az idős házaspár hálálkodott, miután beregisztráltak és látták a különbséget. Aztán hoppon maradtam, mert nem adták el a hetet...

 

"Na most két évre előre lehet deponálni foglalni, és ugyanezzel a szerencsével ugyanezt a foglalást megcsinálom a jövő évre, visszajött az egész, a többi már csak bónusz, és nem kel lkamatos kamattal meg minden féle más izéval számolni. "

 

Én őszintén kívánom, hogy legyen szerencséd.

Ha komolyan írtad, és kíváncsi vagy, tájékoztatlak a végeredményről, amikor sikerült legyeztetnünk a találkozót. Nem lesz egyszerű, de jövő nyárig van idő! Akkor kiderül milyen szállást sikerül foglalni.

 

A kamatos kamat azért kell, hogy tudd, mibe kerül Neked MINDEZ.

 

Ha két év alatt visszajön  és nincs +3%, hanem csak a KSH követő fenntartási költség,  magyarázd már el mibe fog ez nekem kerülni az internet előtt töltött +idő kivételével, ehhez gyenge vagyok :)

 

 

"A 130eFt pedig nem a fenntartási költség, hanem a 70eFt fenntartási ktsg, 30 eFt RCI tagdíj (ami lehet alacsonyabb is ha 5 évre befizetsz) és a cseredíj, ami függ attól hová cseréled, én átlagot írtam."

 

Tehát elhet több is, kevesebb is.

A klubtagsági díj gondolom nem fog emelkedni, 80 év múlva is 30e Ft lesz, akkor is, ha akkor már millforintban számolunk. Ja, hogy az is emelkedhet. mennyivel? Amennyivel nekik jólesik.

Persze, a szállásdíjak árai RCI-n kívül nem fognak emelkedni, ugyanannyiba fognak kerülni 80 év múlva is. Egyébként azt mondták, 4 éve nem emeltek rajt, akkor 20% volt, most is várható egy emelés.

 

 

 

"Én továbbra is azt kérdezem, mennyire jártál utána?"

 

Elmendtem előadásra, beszéltem TSjog tulajdonosokkal személyesen, levélben, és itt a fórumon is.

 

 Magyarul gőződ sincs arról valójában, konkrétan hogyan működik, És mik a lehetőségek. Szerintem az én infóim hitelesebbek, mert az RCI-sek némileg megvetően utaltak a bepalizott tömegre, aki megveszi és belevág... aztán anyázik...szóval nekem igazat mondtak, és ráadásul hihetőt is.    

 

.

Orsi, látom Te túl akarsz járni a TS-esek eszén,

 

Mondjuk. Át akarom látni,. és "élő közvetítést akarok a jó és a rossz dolgokról is. Pl. Francia honlapon láttam olyan listát, ahol a megvehető hetek árai voltak. Magyarországon ez miért nincs?

 

 Látod, hogy nem tisztességesek (mást mondanak, és más van a szerződésben).

 

A MaNCSban megjelent egyéként egy cikk erről, berakom.

 

Az eladási módszerük abszolút undorító. Ezzel egyetértek. Ezért írtam, hogy 61 bejegyuzett céget találtam és a Proinvest, a tulaj "tiszta". Tehát bukjon akinek buknia kell, az Abbáziának nem érheti szó a ház elejét.  És még mindig úgy gondolom ügyes.

Apropó, a bérgyilkosok felbujtója szokott büntetést kapni vagy nem?  Angliában hogy áll a dolog? Ha jól tudom, ott precedens ítélkezés van, ott több a keresnivaló ilyenekkel mint itthon.

 

Még mindig nem értem, hogy egy alapvetően jó dologból hogy lehet ilyen károsat csinálni.  No persze, a tájékozatás hiánya. Nem érné meg elkezdeni egy kampányt?

 

 

Üdv.

Orsi

 

Előzmény: Wild_Bear (1091)
Wormie Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1100
A stílus maga az ember.... :-D
Előzmény: Törölt nick (1097)
GeeM Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1099

Szóval akkor az értesítő, ha még nem olvasható, alatta már igen.

 

Üdv, GeeM

 

értesítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOCAL LEGAL

SERVICES LTD

 

Romer House, 132 Lewisham High Street, London, SE13 6EE

TEL: 020 8463 8515 FAX: 020 8852 4291

                                                                                                Our Ref: 883989

                                                                             Date: 14 August 2007

Mr. GeeM

 

        Budapest

Hungary

 

 

Dear Sir / Madam,

 

Collection Agency for: RCI Europe & Middle East

Balance Due: 3.327.25 Euros

 

Your account has been passed to us as the balance remains outstanding.

 

Despite previous efforts you have given us little option but to start legal Proceedings against you.

 

Unless we hear from you within the next seven days we will have no alternative but to pass your file to our lawyers in Hungary

 

Hogan & Hartson

Granite Tower

9th Floor Budapest V

Szabads

7-9 1054 Budapest

Hungary

 

We are prepared to hold your file until 4.30pm on Wednesday next.

 

Contact us immediately to prevent any further action.

 

Yours faithfully

 

M Jol

Litigation

 

Registered in England No. 3501036 Registered Office: Romer House, 132 Lewisham High Street, London, SE13 6EE

Előzmény: GeeM (1096)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1098

Elipszis,

 

Ezen a számon hívtam, a honlapon találtam:

 

Hungary 36 1 481 4709
Mon. - Fri 09.00 - 19.00 36 1 481 4711
Mon. - Fri. 09.00 - 18.00

Miért, nem ezen kellett volna? Miért érdekel? Van más szám is?

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: elipszis (1093)
GeeM Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1096

Bocs, gyakorlatlan fórumozó vagyok, és a mellékelt levél nem ment át. Kis türelmet kérek bescannelem és szövegben elküldöm.

 

GeeM

Előzmény: GeeM (1095)
GeeM Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1095

Sziasztok!

 

Vadonat új fórumozó vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni.

 

Előzmények:

Miután 1996-ban beleléptem ebbe az RCI-nek nevezett valamibe (Club Dobogómajor) hamarosan rájöttem, hogy eltérő üdülési szokásaink és lehetőségeink miatt nem tudom egyáltalán kihasználni. 2001-ben - megpróbálva érvényesíteni, hogy a HCH három igazgatója közül az egyik évfolyamtársam volt - szerettem volna értékesíteni a hetet a másodlagos piacon, gondolom mondanom sem kell, hogy sikertelenül. Ehelyett elkövettem életem második legnagyobb ostobaságát, hagytam magam rábeszélni, hogy lépjek be az RCI pontrendszerbe, mondván a kettőt együtt sokkal jobb kondíciókkal lehet értékesíteni. Eszemben sem volt semmilyen fenntartási és egyéb díjat fizetni, mert nem használni akartam, csak elhittem, hogy segít a mielőbbi értékesítésben. Persze azóta is meg van mindkettő, de csak a Dobogómajor fenntartási díját fizetem, a pontrendszerét nem. Éveken keresztül rendszeresen küldik a fizetendő összegről az értesítést, már telefonon is hívtak. Jelenleg 3327 EUR a tartozásom - szerintük - és ezt most a mellékelt levél szerint jogi úton is szeretnék érvényesíteni.

 

A segítséget abban szeretném kérni, hogy:

 - mennyire kell komolyan venni ezt a levelet?

 - tudtok-e arról, hogy valakitől peres eljárással hajtották volna be a nem igénybe vett RCI pontrendszer nem fizetett díjait?

 - tudtok-e olyan ügyvédet, akihez fordulhatnék ebben az esetben?

 - a fórumon kívül van-e más szervezet is, amelyik a hasonló ügyekkel, helyzetekkel foglalkozik?

 

Bármelyik ügyvéd ismerősömhöz fordultam korábban az értékesítéssel kapcsolatban, csak szánakozó/lesajnáló mosoly kiséretében közölték, hogy ezt már egy életre elbuktam. Már egészen beletörődtem a helyzetembe, amikor megkaptam ezt az értesítőt.

 

Előre is köszönök bármilyen segítséget.

 

Üdv, GeeM

 

 

 

 

 

Wormie Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1094

két millióért hozzájutott egy 34 négyzetméteres ingatlan két hetének üdülési jogához

 

WBear, van valamiféle statisztikád arról, hogy

1) mekkora áreltérés van a különböző színű hetek között (-tól -ig)?

2) általában egy jobb TS házban hány hetet tudnak eladni?

 

Gondolhatod, ki akarom szorozni, hogy pl. pont az adott 34 nm-es "lakáson" vajon mennyit kaszálhat a cég. Gondolom zsírosan....  Ha két hét két milla, akkor ha nem is sikerül 52 hétre eladni, csak mondjuk 20-25-re, az is durva.... A tulajdonjoghoz képest is!!!

Előzmény: Wild_Bear (1092)
elipszis Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1093

Kedves Orsi

 

 

Milyen számon hivtad az RCI ügyfélszolgálatát?

Előzmény: Törölt nick (1045)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1090
Szia Orsi!
Én csak a +3%-os részt vettem magamra. Mentségként modom, hogy csak a szerződésben találtuk ezt, az előadáson szó sem volt róla.
Arra azért emlékszem, hogy mikor az előadáson előkerültek a tényleges szerződés összegei, kértem egy számológépet és nézegettem, hogy nagyjából mekkora éves összegtől esek el ha oda fizetem és nem sima befektetésbe teszem. Egyszerűen nem is értem, hogy hagyhattam figyelmen kívül. Alighanem a sok rábeszélős duma közt valahogy elterelődhetett a figyelmem. Mindenesetre sokat tanultam az esetből.
Még egyeztetek a jogvédelmi biztosításom kapcsán egy DAS-os ügyvéddel is, de ami biztos az az, hogy elállok a szerződéstől.
Gond ott van, hogy két szerződést írtunk alá. Az egyik maga az üdülőhasználati jog, 1,4MFt-ért. Ott meg van említve a 15 napos elállási idő, tehát elvileg itt nem lehet gond. Ennél nem fizettünk semmit előre.
A másik aláírt szerződéssel viszont gond lehet. Ez afféle bónusz kártya 30 éves díja 99000Ft-ért, ami a zalacsányi belső dolgokra (uszoda, szauna stb.) ad különböző kedvezményeket. Ezt az összeget ott helyben befizettük. Na ebben a szerződésben viszont az eladó más KFT mint az üdülőhasználatis szerződésnél, és ebben a szerződésben nincs 15 napos elállás leírva. Ezt akarom majd a DAS-os ügyvéddel megbeszélni, ha megtudom. Azért érdekelne a fórumozók vélemény is, hogy vajon erre a szerződésre is érvényes-e a 15 nap. Végül is a bónuszkártya szerződés szervesen kapcsolódik az üdülési jogos szerződéshez, hiszen magán a kártyán is rajta van, hogy csak a keddvezményezett héten érvényes.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1089)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1089

SZia,

 

Nem rád értettem. Ill egy olyan szituban nem tudsz gondolgokni, mert elfáradsz mire odajutsz hogy eléd kerül a papír.

 

 EGyébként nem rossz ez az izé, csak járd körül előbb alaposan a támát és okosan vásárolj!

 

De először szánj rá elég időt, menj el egy-két bemutatóra, nyarald le

az ebből adódó "bónusz" olcsó hétvégéket,  majd pedig végy egyet másodkézből, olyat, ami tényleg megéri Neked, személyre szabottan. Pl. Tenerifeit. Adok néhány tippet, ha igényeled.

 

Ha szeretsz külföldre utazni, Spanyol, Svájc, Anglia, Skócia irányba, abszolút megéri-legalábbis ezt mondják.

Üdv.

Orsi

Előzmény: janzsoi (1088)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1088
Szia Orsi!

Vettem az adást! :))

István
Előzmény: Törölt nick (1087)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1087

Heló

 

Egyébként kiszámoltam 70 000Ft-al : a 80. évben fenntartási költség a +3%-okkal:744 800 Ft körül lesz. HOgy lehet ilyet aláírni?

 

Erre mindenki figyeljen aki vesz!!!!

 

Üdv.

Orsi

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1086

Orsi, az előbb elfelejtettem: megtennéd nekem, hogy kiszámolod, hogy ha most 130e az éves fenntartási ktség, ami minden évben 3%-al emelkedik (infláció legyen 0%), akkor mennyi lesz az éves ktség a 80. évben?

 

Köszi, üdv: bear

 

 

Kedves Bear,

ERRE AZ A VÁLASZOM, hogy lehet venni nem +3%-ost, hanem inflációkövetőt. Akkor pénzednél vagy. A +3% írtam már hogy baromság, ilyet sosem írnék alá!!!!!

 

A 130eFt pedig nem a fenntartási költség, hanem a 70eFt fenntartási ktsg, 30 eFt RCI tagdíj (ami lehet alacsonyabb is ha 5 évre befizetsz) és a cseredíj, ami függ attól hová cseréled, én átlagot írtam.

 

Egyébként én is azt játszottam, hogy RCI-s szállodák honlapjára rámenve nézem mik az árak a csládunknak (most legutóbb Franciaországot néztem) és elég változó volt, 350 eFT, 140eFt no erről szólnak a kategóriák meg stb. 

 

Én továbbra is azt kérdezem, mennyire jártál utána?

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: Wild_Bear (1083)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1085
Szia Wild Bear!

A wellnesskastely.hu -n látható, hogy van olyan akciójuk jelenleg, a "Nyári wellness vakáció" keretében, ami 6 éjszakás és 72900Ft/fő az ára. Namármost mi hárman vagyunk a családban, ez összesen 218700Ft-ot jelent. Ez az éjszakaszám vethető össze az általunk megvett joggal, annyi különbséggel, hogy az "üdülési jogos"- ban nincs semmiféle kaja, míg a 218700-ba félpanziós ellátás van.
Ugye számolgattuk közösen, hogy az én vételi kondíciómmal évente ca. 450eFt-ra jönne ki egy év, szóval van különbség. Jelentős!

Üdv: István
Előzmény: Wild_Bear (1083)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1084

Helló,

 

Ezt vártam, mikor értünk már valamiben egyet :)))))))))))

 

Szerintem a fórumnak ez a lényege, hogy több arcát is megmutathatja valaki.

 

Elégedett TS club tag pedig van. Ha esetleg Attila "megszólaltatott"  vkit, az szerintem nem csalás.

Én is beszéltem kettővel. Akitől veszem a hetet megkérdeztem tőle megérte-e neki. AZt mondta Abszolút! Megnéztem pl. az Aranybikát Debrecenben, nekem a családommal 300eFT lenne egy hétre csak a szállás. Elmehetek 130Ft évi összköltségen. A befektetett mondjuk áron alóli 500eFt-ból visszajött 170eFT. Ha elhasználom a következő évi hetet, szintén ebben az évben,  ugyanilyen jó cserével mondjuk Franciaországban, akkor már 320 eFT jött vissza. Na most két évre előre lehet deponálni foglalni, és ugyanezzel a szerencsével ugyanezt a foglalást megcsinálom a jövő évre, visszajött az egész, a többi már csak bónusz, és nem kel lkamatos kamattal meg minden féle más izéval számolni. Tehát AKI MEGTEHETI, ANNAK MEGÉRI! Csak olyat kell választani, ahol a fenntartási ktsg "csak" inflációkövető.

 

Persze lehet hogy 10 év alatt fogsz ki kevésbé jó szállásokat is, de még mindig áránál vagy. Aztán ha eladod áron alul 10-15 év után, már nem fogod bánni, mert kihasználtad...

 

A gond csak annyi, hogy olyanoknak is adtak el, akiknek NEM SZABADOTT VOLNA!

És igazán nem értem mért Attilát támadjátok, ő NEM FOGLALKOZIK ELSŐDLEGES ELADÁSSAL, tehát nem a klubokat hízlalja, hanem "segít" annak, aki tényleg MEGSZABADULNI AKAR a jogától, és persze ő sem jár rosszul, de ez jár annak, aki felismerte a lehetőséget...

 

Üdvözlet:

Orsolya

Előzmény: Wild_Bear (1082)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1081
Kedves Orsi!

RCI-t nem említették a bemutatón, csak a HCSERE-t. Poén, hogy a HCSERE oldalán még nem találtam a zalacsányi szállót mint helyet ahova lehet cserélni. Megkerestem e-mailben a HCSERE-t, ahonnan azt az infót kaptam, hogy jelenleg MÉG nincs aláírt szerződésük egymással. Azért írtam a nagy betűkkel, hogy ez talán azt jelenti, hogy előbb-utóbb csak lesz, végül is a bemutatón említették.
Amúgy mostmár olyan nagyon nem is érdkel, hogy lesz-e szerződésük vagy sem, mert hétfőn postázom a levelet a szerődés elállásától.
Csak kérdezz bátran, ha tudok válaszolok. :)
Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1080)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1080

Kedves janzsói,

 

És van hozzá RCI cserelehetőség? Ha nem RCI más? Milyen cég árulja?

Nem fogok venni, csak kíváncsi vagyok.

 

Bocs, csak kíváncsi vagyok.

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: janzsoi (1079)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1079
Szia Orsolya!

Zalacsányban a Batthyány kastélyszállóban, 2+2fős, 32.hét (vagyis piros hét) és InterThermal Kft.
A hely egyébként gyönyörű, 3 éjszakát töltöttünk el a kis családommal, nagyon-nagyon meg voltunk elégedve. :)

Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1078

Sziasztok,

 

Utánakérdeztem: két Abbáziás szerződésben KSH és nincs +3%, tehát nincs kamatos kamat, tudsz olyan jogot venni, ahol "csak"inflációkövető a dolog. Ha használt jogot vesz az ember is szüksége van az eredeti szerződésre.

Janzsói,

Te melyik cégtől vettél jogot és hol?

 

 

WIld Bear,

én próbáltam utánanézni, de nem értem, hogy értétek csaláson Attilát? Egyébként nem vagyok nehéz felfogású, inkább túl szoktam kombinálni a dolgokat :) , de nem értem miért csalás az, ha valaki vesz valamit és drágábban adja el? Az eladó is tudja hogy el akarja-e adni áron alul vagy nem. Az elsődleges értékesítési árával tisztában van. A realitás az egy más dolog...

 

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1077

Na jó,

 

Meggyőztetek, nem veszek drága fenntartási költségű csúcspiros nyári hetet. Kéket meg nem éri meg, mert nem úgy cseréled ahogy akarod.

 

 Azt hiszem maradok annál, hogy deponált hetet veszek alkalmanként... Befektetés nélkül, mert hogy nekem még mindig tetszik hogy olcsóbban nyaralhatok elit helyeken.

 

TUDTÁTOK, HOGY A bennmaradt heteket last minute-ban "kiárulják" potom pénzekért? Egyik ismerősöm 89euróért kapott egy hetet Hévízen. Ő pl. elégedett klubtag. Mégis vannak, akik elégedettek, szerintem ne vegyük el az örömöket...

 

Üdv.

Orsolya

 

 

janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1076
Kedves Orsoly és Wild Bear!

A fentartási költséggel kapcsolatos KSH+3%-os értéket nem mondták az előadáson, hanem benne van a szerződésben.
Egész pontosan az előadáson KSH értéket mondtak amivel évente a fenntartási költség növekedeik, aztán mikor aláírtuk a szerződést és a szobánkban alaposabban megnéztük, akkor vettük észre, hogy nem KSH hanem KSH+3%.
Aztán 150Euró-ról beszéltek, ami a szerződésben 200Eu+ÁFA lett, plusz az említett KSH+3%. Nem viccelek! Ez van a szerződésben leírva.
Szóval a szerződés aláírásánál mi is hibáztunk, nem is kicsiket. Szerencse ez a 15 nap elállási idő.

Üdv: István
Wormie Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1074

Visszakerestem, Otto N.... írt erről a 871-ben.

Nem kell folyton ott nyaralnod.  Kiadhatod, és abból a pénzből ugyanúgy el tudsz menni elegáns helyre nyaralni. Gondolom, ő is itt lakik a nagyfaluban :-) - azt nem tudhatjuk egymásról, hogy ki honnan ír. Ha te eleve falusi környezetben lax, persze hogy nem vonzó mondjuk egy másik falusi parasztház. 

 

De továbbra sem értem, minek beinvesztálni egy kalap pénzt, mikor - az előzőekben levezetett számítások szerint is - kevesebbért bármikor bárhová el tudsz menni, akár hirtelen felindulásból is. És nem kell pitizni, meg színes heteket nézegetni, meg cseredíjakat fizetni....

 

Ha csak persze nem az (is) a motivációd, hogy elmondhasd, neked itt v. ott van "nyaralód".  Mert sokan (szerintem) ilyen céllal is vágnak bele. Milyen jó pukkasztani a rokonságot/szomszédokat/kollégákat.  Azokat lehet is, akinek halvány segéd fogalmuk sincs a TS mibenlétéről. :-DDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1073

Azt azért te sem gondolod komolyan, hogy egy vidéki parasztház ugyanaz, mint az éves nyaralások Európa-szerte jobbnál jobb szállodákban vagy belföldön szerte az országban? Nem lehet összehasonlítani.

 

Pár km-re lakok a Velencei tótól egy szép házban, akkor a saját házam egyben a ****-os nyaralóm is  :))))) Mert hogy felfújtuk a 13eFt-os gumimedencét, konditerem is van csúcspiros szezonban: a kertkapálás :))))

Este 7 után Velencén a szabad strandon parkolót sem kell fizetni, tehát kb 300 Ft-ba kerül egy kiruccanás. Amíg anyagilag ezt tehettük meg, addig csak ez volt.......ez sem volt rossz...szerencsére most sokkal másabb a helyzet.....

Üdv.

Előzmény: Wormie (1072)
Wormie Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1072

Egyébként meg számold ki mennyit kaszálnak csak egy appartmanon

 

Erről szól a TS. :-DDDDDDDDDDDDDDDD A kaszálásról.

Írta itt vaki pár napja (hete), hogy ennyi pénzért - ha pl. összeálsz a testvéreiddel v. más rokonokkal - ketten-hárman simán meg tudtok venni egy parasztházat valami szép vidéken. És az nem jog, hanem TULAJDON. És akkor az esetlegesen a közös kalapba bedobált összeg (gyanítom, jóval kevesebb, mint a TS-nél a pár hétre) bőven fedezi 10 évente a felújítást. Szerintem. :-)

Előzmény: Törölt nick (1071)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!