Keresés

Részletes keresés

Senior55 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 topiknyitó

Tisztelem minden Olvasónak!

 

Kevés információt találtam a sátras utánfutós ismeretekről és élményekről.

Gondoltam nyitok egy olyan topikot, ahol egymástól tanulhatunk, élményeinket megoszthatjuk, vagy segíthetjük egymást ha valakinek nincs infója valamilyen problémájának megoldásában.

Magam (és családom) eddig kempingsátras turista voltunk  és a kempingekben ahol megszálltunk, a holland, francia, cseh turisták időnként utánfutóból pakoltak ki olyan luxus-sátras komplexumot, hogy csak ámultunk. Nálunk ez nem elterjedt pihenési forma, de mégis van valami különös varázsa. Átmenet a sátor és a lakókocsi között. Sokat tanulmányoztam a sátras utánfutókat és ennek eredményeként nemrégiben boldog tulajdonosa lettem egy nagyon jó állapotú, közel 27 éves (DDR) Camptourist CT5-3 utánfutónak.

Gépész(mérnök)ként górcső alá vettem az állapotát, műszaki megoldásait, keresve a "gyenge pontokat".

Nem tudom hányan vannak akik ilyen sátras utánfutóval rendelkeznek, de aki nem ismerné és kedvet kapna ilyennek a megvásárlására, az alábbi rövid tájékoztatás talán segíthet (főleg ha többen is hozzáteszik a tapasztalataikat).

 

Elsőnek a típuskeresés során ami megfogott, hogy az utánfutó gyári felszereléssel a teljes öntömege 350 kg, de a megengedhető össztömeg 500 kg.

A plusz cucc, amit még elvihet így 150 kg. (Kaptam hozzá magyar nyelvű leírást, amit beszkenneltem, így elektronikus formában is megvan.)

A leírás három változatra érvényes: CT5-3 normál, CT5-3 standard és CT5-3 luxus (ez van nekem). Alapvetően a konyha kialakításában különböznek.

Főbb részei:

- 1. alvósátor rész (3 felnőtt);

- 2. alvósátor rész (1- felnőtt, vagy 2 gyerek)

- Zárttá tehető előtér

 

Az alvórész 9 m2, az elősátor 9,7 m2, a sátor teljes helyigénye kb. 40 m2 (feszítőkötelekkel együtt)

Két ember a megállástól a sátor készreállításig kb. 15-20 perc alatt végez (cövekelésekkel együtt).

 

Topikindítónak egyelőre ennyit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!