én ezt már 2006 őszén is mondtam: gyurcsány távozása (és persze az embereié: szilva, veres, bajnai, stb) nélkül nem képzelhető el együttműködés. az ellenzék nem lesz olyan hülye, hogy belemegy a felelősség megosztásába, miközben semmi köze az elbaszásokhoz. és ismerve gyurcsány elvtelenségét és megbízhatatlanságát, végső soron ezt is arra használná csak fel, hogy a saját pozícióját erősítse. gyurcsány egy rákos kelés, amit el kell távolítani. :) namost engem ez az egész pártpolitikai rész túlzottan nem érdekel, de azt teljesen egyértelműnek látom, hogy összefogásra addig nincs lehetőség, amíg fletó pozícióban van. fletó eddigi track recordjából következik ez.
El Ferenc de Qrcsány ezért csinálta az összejövetelt, hogy előállhasson teátrálisan minduntalan utána azzal, hogy övé a legjobb út és mutogathasson kritikával egész jövő évben mindarra, amiket másoktól nem lop el, hogy az milyen csúnya és rossz gondolat volt. Egész addig, míg aztán egy újabb rossz napján magáéva nem teszi. Onnantól az lesz az igazság alfája és omegája, a legfőbb jó, és El Ferenc de Qrcsány a megmondhatója.
Ja,ha nem változik a tendencia,akkor egy nemrég született gyerek élete végén azzal tér nyugovóra,hogy már csak 5 millió az országhatáron belül született lakosság száma,úgy 2080 környékén.
Én nem vagyok ennyire maximalista... Nekem már az is elég lenne ha valaki azért kapjon a közösből mert éppen rászorult, és nem azért mert számít a szavazata...
A demográfiai válsággal sürgőssen tenni kellene valamit,mert még most 70-90 ezres/születési év méretű női korosztályok vannak szülőképes korban,de őket már csak 45-48 ezresek fogják pótolni,és ha nem változik semmi akkor őket meg 30 ezresek pótolják majd,és így tovább a kipusztulásig. Az utóbbi 10 évben született gyerekeknél,ha felnőtt korukban sikerül majd az egy nőre jutó gyerekszámot 2-re növelni a jelenlegi 1.3-ról,az is csak arra lesz elég,feltéve,hogy a születéskor várható átlagéletkor 75 évre növekedik,hogy 7-7.4 milliónál megálljon a népességcsökkenés.A mai lélekszám tartásához nekik már átlag több mint 3 gyereket kellene nevelniük.
A rászorultsággal az a bajom, hogy az csak egy állapotot jelent, és ne mtükrözi azt, hogy az adott személy megérdemli-e a segítséget, vagy magának köszönheti a bajt...
"(NAPI Online) 2008. 10. 17. 8:15:00 Csányi Sándor, az OTP vezére összefogást sürget.
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy válsághelyzetben összefogásra van szükség, a kormánynak - lehetőleg a szociális partnerek és a politikai pártok támogatásával - olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek bizonyítják a külvilágnak, hogy az ország tartja a konvergenciaprogramot. A bankvezér pozitívnak tartja, hogy a kabinet csökkenteni akarja az idei és a jövő évi költségvetési hiányt, de ennek hitelességéről a költségvetés részletei győzhetik meg a befektetőket. Csányi szerint a jegybank tegnapi lépései kedvezőek, őt meglepte, hogy a bejelentések hatására nem erősödött a forint. Ezért attól tart, hogy spekuláció folyik a magyar deviza ellen."
nézzük volt császárság, monarchia, parlamentális demokráciával ötvözött kapitalizm, volt kommunizmus, cocializmus, komminsta kapitalizmus... a világon, nem számítva a törzsi viszonyokat...
mindig az erősseb kutya bacott, ez már csak így megy, görögök, perzsák, rómaiak, angolok, usa... mindenütt a világon, tehát az elvesszük, leigázzuk, átalakítjuk, felhasználjuk, mindig is volt amióta ember az ember, család, klán, törzs, nemzetség, nemzet, blokk/szövetség szinten
mi maradt, a fentiek közül, hát kapitalism... szinte mindenütt ilyen olyan variációként, a kommunizmus köszöni szépen elvan vagy 2 helyen, olyan életkörülményekkel amilyenekkel,
ami még mükdik, a kommunista vezette kapitalizm, de az detto így müködik kínába 3000 éve, van egy vezető réteg, oszt uralkodik, hol királyok, hol császár, hol a kán, most a párt, midig voltak gazdagok szegények ott is (sok szegény, kevés gazdag)... a tiszta maoista egyenlősdi egy futo 30-40 éves kilengés volt a központi birodalom 3000 rendjéhez képest... a lényeg a nép az országért az oralkodóért élt, dolgozik és kész, ha esetleg nem így gondolná akkor meggyőzik...
ez EU a világra nem igen müködne, ázsiai mentalítás kell ehhez, más világ...
szóval nem igen tudom az ilyen utopisztikus kritika milyen megoldást ajánlana...
én maradnék a mostan irendszer finomítása szabályozása mellett, de nyitott vagyok :D
lengyeleknel, cseheknel aki nem fizeti a gyerektartast annak meg jogositvanya es autoja sem lehet. Teljesen korrekt torveny, nalunk is lehetne ilyen mert tobbtizezren nem fizetnek csak kenyelembol.
Sárospatakon már megoldották. Megvizsgálták a segélyezettek vagyoni helyzetét, két pacáknak 1 millánál drágább autója volt, törölték őket a segélyezetti körből.
A mi kis vacak városunkban vagy százat tudnék hasonlót mutatni ....
Ez a baromi nagy szociális hülyeség lesz a csődje az országnak.
http://www.mno.hu/portal/591353"Bogár: Az amerikai rémálom káoszba döntheti a világot Gyurcsányék a krízis természetével sincsenek tisztában?
2008. október 17. 06:30
A nyugati kapitalizmus parazitaként élősködik a világ rajta kívül eső részein, az erőforrások gátlástalan elszívásán alapuló rendszer önmagában is fenntarthatatlan - jelentette ki Bogár László az MNO-nak. A közgazdászprofesszor úgy látja: mivel a lokális-globális válság felelősei akarják "gyógyítani" a beteg szisztémát, nem várható átfogó korrekció. A rendszer működése azon alapszik - állítja Bogár -, hogy a globális birodalom a rabolt vagyont kamatra adja vissza a kifosztottaknak. A szétroncsolt magyar társadalom rendkívül kiszolgáltatott, s mivel Gyurcsányék hamis alapokon állnak, a "nemzeti csúcs" sem hozhat megoldást."
"Nincs olyan javaslat az asztalon, amely a rászorultsági elv bevezetését szorgalmazná a szociális ügyekben - tette hozzá Gyurcsány Ferenc."
:DDDD
Szociális ügyekben mi számít, ha a rászorultság nem? :) Vicc ez az ember. Gyakorlatilag nyíltan kimondja, hogy nem a rászorultság számít, hanem az, hogy ránk szavazzatok, még akkor is, ha ebbe esetleg most beledöglik az ország.
ok. igazad van, tegnap kissé túlfűtöttem magam. Nézzük a tényeket.
Továbbra is az a véleményem, hogy Magyarországon katasztrófálisan rosszul kommunikálták a jelenlegi helyzetet és ez okozta nálunk a szokottnál is nagyobb pánikot. ( a privátbankárban jelent meg egy cikk, amit a karzatban belinkeltem "hiperszociális majmokként viselkednek a tőzsdén" ez nálunk, sajnos nem csak a "tőzsdére" vonatkozik.) Évek óta tudjuk, hogy a neoliberális golális gazdaság, melyet a korrupció tert életben, a végét járja.
Magyarországon ennek több jele is mutatkozott.
1., 2006-ban, amikor a költségvetési hiány 10% főlé futott, a megszorításokat vezették be, méghozzá már megint azokon szorítottak, akik képesek lettek volna a gazdaságot talpra állítani. Mára, az lett az eredménye, hogy azok, akiik akartak és tudtak is dolgozni, teljesen ellehetetlenítették. (ezért kellene az állam újra elosztó szerepét úgy csökkenteni, hogy azok, akik kitermelték az adót, ha a versenyképesség javítására és a bérre költik azokat, akkor náluk maradhasson és nem az "állami mutyizás vinné el a munkájuk eredményét )
2., Nemzeti Fejlesztési Tervet ugye sikerült mára úgy szétverni, hogy ott is a gagyizás, mutyizás érvényesül.
3., Az EU-s támogatások egyre szűkülnek (a hírekben olvasható, hogy több nyertes pályázat nem hívja le az elnyert támogatást?)
4., Az állami beruházásoknál egyre másra derülnek ki, a legalapvetőbb szakmai hiányosságok. (itt is megemlítették a többséget) A csúcs, hogy a lassan 5x-ös áron épített 4. Metró építésénél a BME! épülete sűlyed, mert spórolni akartak az épület megerősítésénél!? (igaz, nem az "építészek", csak a vegyészek épület tömbje sűlyed. - a vegyészek természetesen nem értenek a épület szerkezethez- )
5., említetted az oktatást.(az élet minden területén tapasztaljuk, hogy a "tudást meg kell fizetni"!? mondta az egyik honanya amikora Malév patikáját értékesítették! no és az államtitkár is érvényesítette a tudását, amikor az egynapos szebészetet kiszervezte magának, amjd lelépett! a korrupció kiveri a szemünket és még most is a "tyúktolvajok példás büntetését helyezik előtérbe, nehogy az igazságszolgáltatásnak ideje legyen a nagyobb ügyekkel foglakozni) Tudod, az átkosban sem volt ingyenes a taníttatás, s akkor, a két gyermekem taníttatására félre tett megtakarításomat, amit tíz évre tettem félre, cc. három év alatt elinflálták! Ez a kisebbik gond, a magyar oktatással. pl. a húgom, a nyolcvanas években járt egyetemre (az ETE-n olasz, portugál szakon végzett) ahhoz, hogy szakmailag megfelelő tudást szerezzen egy évet olasz, egy évet portugál egyetemen végzett, ezért neki csak hét év múlva lehetett diplomája, mert erre az időre itthon meg kellett szakítania az egyetemi tanulmányait ( igaz, azóta több mint tíz éve kinn tanít az egyetemen és ahogy ismerem, belátható ideig még látogatóba sem jön vissza ebbe az országba - egyre többen követik a példáját, ert szakemberekre ebben az országban már nincs szükség- )
6., A jővőbeni hitelekről beszélnek és egy szót nem szólnak arról, mi lesz a már felvett hitelekkel? (még mindíg hatályban vannak azok a hitelek, amelyben a "menekülési érték, a 40%-ot sem éri el! - a karzaton anank idején ez is téma volt- számtalanszor találkoztam olyan esetekkel, ahol a több gyermekes családot kitették az utcára és sírva panaszolták "higgyem el, a tető többe került, amennyiért a bank értékesítette a házat és lehetőséget sem kaptak arra, hogy piaci áron értékesítsék azt- )
7., Az autó gyártók már csökkentették a gyártó kapacitást. Maygarországon a részletre (hitelre vásárolt autók száma duplája az EU-s átlagnak! az elkövetkező htekben érdemes lenne körbenézni az autó kereskedéseknél, nálunk most hogy is áll a helyzet?
8., Egyre több országban határozott intézkedéseket hoznak a pénzügyi válság kezelésére és egyre határozottabb nyilatkozatok születnek a felelősök felelősségre vonását illetően. Nálunk, nézd meg, még mindíg azt kommunikálják, hogy semmi bántódásuk nem lehet azoknak, akik ezt a válságot előidézték.
Ezek után nem gondolod, hogy nem az "ellenünk folytatott támadást" kellene magyarázni, hanem a saját hülyeségeinket megszüntetni? egyre másra szorítják kfele a spekulánsokat a piacokról, nálunk 2tárt karokkal" várjuk őket.
szombaton, a gréniumnak legalább abban kell-ene dönteni, hogy a megszorítást az állami bürokráciával, a korrupció vissza szorításával kell-ene kezdeni. pl.
kissebb parlament , kormányzati létszám ( Ausztriában hány parlamenti képviselő van, háhy állami apparátus műkösdteti sokkal sikeresebben azt az országot?)
az állami korrupció vissza szorítása, az iylen nagyberuházások azonnali leállítása, a "szakértői megbízatások" leépítése.
az állam újraelosztó szerepének csökkentése pl. a TB kivétele a költségvetésből és biztosítási elven való működtetése, társadalombiztosítóként ( a választási kampányt erre építeni és az új parlamentre bízni a törvény kidolgozását, addig a társadalmat kellően felkészíteni) az útalap újra történő létre hozása.
az állami alkalmazottak bérének esetenként csökkentése, befagyasztása.
nemzeti gazdaságélénkítő prioritások meghatározás, válság kezelő kormáyn azonnali létre hozása, az előrehozott választás kiírása.
a felelősök meghatározása a válság kialakulást illetően.
Mondják meg, mennyibe került eddig az adófizetőknek ezeknek a "támadásoknak2 a kivédése? attól tartok, már eddig is € milliárdokra rúg!
sajnos, Nyűglönc uram, nem néztem el a tizedes vesszőt, bárcsak én tévedtem volna. attól tartok még ma sem nyugodhatunk meg és még egy darabig valóban mi leszünk az EU. legsérülékenyebb országa.