Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2008.10.20 0 0 89494

amit eddig tudni a kötséghányásról az sux...

gyakorlatilag adócsökkentés nuku, itt ott kis vágás, időhúzás, semm iérdemi lépés...

lakol3 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 89493
:))
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (89489)
naki6 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 89492
Szerintem ez a hét lesz a vízválasztó.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89491
Gyengül az tovább is mint 300
Előzmény: Rangun (89486)
macmester Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89490
Az javulni, fog, max a töketlenkedés miatt kíváncsian várják hétfőtől, mit is akarnak konkrétan... na azt fogják lereagálni...
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89489
Amire te gondolsz az a lobotómia, persze csak szimplán a tünetek alapján.
Előzmény: dancie (89488)
dancie Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89488
Énnekem krónikus leptospirózisom van. Megváltoztatja a gondolkodást...
Szóval ennél optimistább vagyok.

Persze kiszámíthatatlan...

1 hét múlva meglátjuk.
macmester Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89487

Na ba... ennyit a nemzeti csöcsről... szép kis szívás lesz hétfőn...

talán észbe kapnak és a parlamentbe konkrét lépést is tesznek, ha nem akkor nem 13 nyugdíj, hanem 12-11 havi is kétséges lesz...

ha leírnak minket, úgy járunk mint izland...

Előzmény: Triumphator (89484)
Rangun Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89486
Jövőhéten 2 napig a jegybank nélkül lehet majd a forinttal kereskedni,mert nemzeti ünnep lesz.Lehet készülni a 300-as euróra,ha nem javul a nemzetközi hangulat.
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89485
láttam, azért is teszem fe újra és újra a kérdésemet a "deviza tartalékokat" illetően.

édes jó Istenem, ezekenek lövésük nincs arról, hogy mi vár reánk! mindezt, hitelből akarják rendezni?
Előzmény: Triumphator (89484)
Triumphator Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89484
láttam. hangulatomon nem segít.

és ezek?

Crisis Comes to Hungary in Loans of Francs and Euros
http://www.nytimes.com/2008/10/19/world/europe/19hungary.html?scp=2&sq=hungary&st=cse

Hungary Has Woes Despite ECB Loan
http://online.wsj.com/article/SB122428365504646307.html

elég ha csak a címeket elolvassák...
Előzmény: breien (89483)
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89483
ezt, láttad már? "ingünk, gatyánk rámegy"
Előzmény: Triumphator (89481)
Triumphator Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89481
a hétvégi sajtónk az olyan k*rva jó volt, hogy semmi jót nem várok a holnapi naptól.
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89480
ez, jobban teccik? "sínen" vagyunk már mi is, nem csak a gazdaságunk. a gyors, meg mindjárt itt lesz DDD))
Előzmény: Törölt nick (89478)
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89479
?

89 476?! örexik az olvtárs?
Előzmény: Törölt nick (89478)
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89477
"izmusban", már több mint 40 éve, amióta munkába álltam, ebben az országban nem hiszek. (akik hírdették, nap, mint nap bizonyították, hogy az sem igaz, amit kérdeznek, nekem hiába "muzsikáltak" a fülembe.) Azokat sajnálom, akik valaha is hittek ezeknek, mert főleg az elmúlt hat évben, őket hagyták cserben leginkább. no de, itt ne "politizáljunk, maradjunk a tényeknél, a gazdaság mai kilátástalan helyzetében, amiről az utólagos infókat beszerezve a tegnapi "csúcson" sok szó esett, az érintettek részéről, pártállástól függetlenül. ne is menjünk vissza 2002-ig, csak 2004. 05. 01-ig, amióta aláírták az EU-s csatlakozási szerződést, amelyben kötelezettséget válaltak, hogy attól a naptól kezdve, másképpen csinálják mint addig tették ( legalábbis, ezt írták alá a csatlakozási szerződésben )
Eljött 2006, a választások éve. Ebben a topcban is többen figyelmeztették az illetékeseket, valami probléma van a gazdasággal, illene erről tájékoztatni az emböröket, ha már a felhatalmazásukat kérik a "felelős kormányzásra" (csúcs, a bohózat csúcsak ezeknek a szájából hallani!).
A gazdaság szereplői kidolgoztak egy " nemzeti megeggyezést" szolgáló válságkezelő programot (ők már akkor tudták , hogy válságos az ország, a gazdaság helyzete ), s naív módon ezzel mentek el az ÉT-re, ahol ez a "drágalátos felelősségtudat bajnoka" a szlovákokhoz zavarta őket. 2006 novemberére aztán "borult a bili", s kiderült, hogy 10% fölötti a költségvetési hiány, annak ellenére, hogy a törvényben 4,5%-ot fogalmaztak meg, a szavazógépükkel megszavaztattak. Ki vállalta azért azóta a felleősséget?!

Megszorító csomagot állítottak össze, mivel máshoz soha nem értettek. Ennek, mára az lett a következménye, akik tehették, itt hagyták az országot (megfogadták a "felelősségvállalóbajnok" tanácsát, akik itthon maradtak és megpróbáltak dolgozni mert eddig is a munkájukból éltek, azokat mára már teljersen ellehetettlenítették! A "haverikutyákon" kívül, ma mindenki más, csak vergődik, mivel dolgozni már nincs miből és tisztességes munkára már lassan senki nem tart igényt, arra nincs pénz, hogy megfizessék ( a pécsi szívklinika esete bizonyítja mára mindezt )

Már január óta másról sem szól ez a topic, hogy "válságos a magyar gazdaság helyzete". Többen tudtuk, hogy nem csak a magyar gazdaság, de globális válság is fenyeget. (én magam, amikor már nyílt titok volt a válság és annak negatív hatása az országra nézve, már kétségbe esve kérleltem a topic társakat, "legalább magunkat ne csapjuk be azzal, hogy reánk nem lesz negatív hatással a globális válság )

A piacok egyre másra szorítják ki a spekiket, mert egyre határozottabb intézkedéseket hoznak a "felelős" döntést hozók.
Többször kérdeztem, mivel a legújabb költségvetésben is 250 HUF/€ árfolyammal számoltak, hogy mennyibe is erült a jegybanknak , hogy a héten, 260 alá akarta vinni az árfolyamot? Miért is kellett a "felelősségvállalóbajnoknak" csütörtök délelőtt lóhalálában hazaszaladni Brüsszelből azzal az 5 mrd € hitellel, amikor a jegybanknak hétfőn még 17 mrd € deviza tartaéka volt? miért volt olyan sürgős?

Mitől lett a tegnapi "gittegylet" ollan sikeres? Milyen konkrét intézkedést hoztak meg a pénzügyi válság kezelését szolgáló teendőkben? Mről is győzte meg a "felleősségvállalóbajnokot" a tegnapi nap, hogy "tovább tegye a dolgát"? Egyáltatán, tudja ez az alak, hogy mi lenne az ő dolga, vagy megint "lyíukat beszél az emberek hasába"?
Mennyibe fog ez a jövő héten kerülni nekünk? van é még valami abból a 17 mrd € deviza tartalékból?

Ebben az országban vannak még olyanok, akik ezeknek egy szavukat is elhiszik, azokon kívül, akikert ezért fizetnek? Kik is gondolkoznak felleősen erről az országról?

Ki tudja ezekre a kérdésekre megadni a választ? Én, a saját pénzemből áldoztam arra, hogy napra készen kövessem ennek a bagázsnak az ámokfutásának az eredményét, a gazdaságra tekintettel. (évekkel ezelőtt, a magyar részvényekből összeállított portfólióba tettem párszát ezer Ft-t, hogy lássam a ténykedésük eredményét. Az idén, párszáezer Ft-t buktam ezeknek köszönhetően, de legalább tudom miről beszélek és az ügyfelek pénzét ettől biztonságosabb alapokba helyeztem.

Tudod, az angol is aszongya " a puding próbája, hogy megeszik". Legalább engem ne akarjatok már megetetni a hülyeségeitekkel. Nagyon remélem, hogy az unokáimnak már nem kell megszenvedniük ennek a bagázsnak az ámok futásait, mert akkor a mi életünknek semmi értelme nem volt.
Előzmény: Törölt nick (89476)
stevebi Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89475
Előzmény: Törölt nick (89469)
berci222 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89474

... hogy az adott problémák megoldására olyan modelleket dolgozzunk ki ami a számunkra is előnyökkel járhat?

Mert a "szamunkra" a NEGYEDIK sorban van. És a rendszer felepitese hierarchikus.

1. Az elsö a keretrendszer betartasa (SZU elvarasa, EU-normai, elöirasai, ...)

2. A masodik a külföldi befektetök "kielegitese".

3. A harmadik a politikai (esetleg gazdasagi) mutyi, köntörfalazas, ...  eltürese.

4. Itt jönnének a rendszer pozitivumai, ha addig nem sikkadtak el a különbözö, magasabb prioritasu feladatok örvenyeben. Altalaban el szoktak. :-((

Azert nem lehet Mo.-on hatekonyan ujitani, feltalalni, valami ertelmeset piacra dobni, ..., mert az mind a fölerendelt feladvanyokat is ki kellene, hogy elegitse (es az eredmenynek piacgazdasagi szempontbol meg mindig  müködnie kellene). Minden egyszerre pedig közismerten nem szokott sikerülni.

Előzmény: breien (89473)
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89473
ki ismeri ki magát mára ebbe a sok "izmusba"?

Miért nem tudunk mi úgy gondolkozni, hogy az adott problémák megoldására olyan modelleket dolgozzunk ki ami a számunkra is előnyökkel járhat?
Miért kell nekünk mindíg magunkat "sanyargatni", hogy 1esek a hülyeségeiket tovább csinálhassák?
Előzmény: BigBacon (89472)
BigBacon Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89472

"...hanem a gyermekeidet bünteted helyettük"

Ez a tudományos materializmus eredménye.

Előzmény: breien (89471)
breien Creative Commons License 2008.10.19 0 0 89471
Nem kedves dancie.
Te, nagyon rossz tanítvány vagy, mivel nem azokon kéred számon a mostani eredménytelenséget, akik mindezt okozták, hanem a gyermekeidet bünteted helyettük.
Te egy "igazi jó eftársa" vagy azoknak, akik már nem elősször vitték csődbe az országot. Amint látom, azok táborát erősíted, akik még a saját hibáikból sem képesek tanulni.
Előzmény: dancie (89467)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89470
Még annyit, talán Advo említette, nalunk milyen nagy a "blackwork", ennek ellenére adókból mégis bejön amit akar a hatalom.

Nos, USAkoknál se kisebb, mivel gyak. építőipar összerogyott, mégse ugrott meg a munkanélküli statisztika.

A fogyasztás már más kérdés. Mr. Boró jó lesz ha siet mert hamarosan leállnak a SUV féle járgányok gyártással, és akkor milyen 3,14csa kényelmes verdákkal fog közlekedni?
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89469
Hulladék, mindegyik, úgy ahogy van. 6 éva alatt egy haború után újjá lehet építeni az országot, vagy ha nem, akkor is növekedési pályára lehet állítani.
Előzmény: stevebi (89464)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89468
Az a 2900 Ft-os OTP tul. kepen 29000 Ft., csak sokan megfeledkeznek.
Előzmény: advocatusdiaboli (89423)
dancie Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89467
Szerintem egyszerű, kedves Breien nagyapó.

Végünk van.

(Leszámítva engem, mert én előrelátóan már hetek óta dugdosom a serclit a gyerekek elől.)

Én egy jó tanítvány vagyok, ugye?

(Brrrr.)
Előzmény: breien (89465)
naki6 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89466
Meg magyarázott sok egyéb mellett a bürokrácia csökkentéséről.
Nem ő ül abban a székben, amiből esetleg tenni is lehetne érte valamit?
Csípem mikor pozícióban lévő emberke magyarázza hogy mit kéne csinálni.
CSINÁLD NE DUMÁLJ!

Mellelsleg az OTP-től megtudhatjuk a halálra ítélt falvak listáját. Megnézném az aktív-inaktív, fehér-buckalakó arányt ezeknél a településeknél.

Csak így tovább! Lassan kinyílik a magyar csipája...
Előzmény: stevebi (89464)
breien Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89465
kedves dancie.

Sajnos, ez még bonyolultabb attól.
Előzmény: dancie (89461)
stevebi Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89464

Erről jut eszembe bajnai elvtárs mai nyilatkozata:

http://nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1109235

"Arra számítok, és ezt nyíltan ki kell mondanunk, hiszen a mi felelősségünk, hogy értsék az emberek, a vállalkozók: a külső körülmények hatására sok éve nem látott lassú növekedés várható Magyarországon, nehéz időszak, amelyben nem okoz majd meglepetést, ha esetleg gyárak zárnak be, ha a cégek nehezebben jutnak hitelhez, ha el kell bocsátani embereket."

Miután jelenleg 5-6× annyi bankfiók van egy vidéki kis- és középvárosban, mint gyár, érdemesebb lenne azon is elgondolkodni, h ezen az arányon is lehetne egy picit javítani. (ha már embereket kell elbocsátni....)

Előzmény: Törölt nick (89463)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89463

"Mi van ha tömegesen lesznek fizetésképtelenek az OTP hitelt felvevő .... ügyfelek? "

Másik megoldás: Csányi elvtárs visszateszi a pénz.

Előzmény: hatodikk (89437)
dancie Creative Commons License 2008.10.18 0 0 89461

Jaj, na végre!

Én is ezért másoltam be.

Amúgy is olyan bonyolult szerintem ennek a krachnak a psziho... pszico... piszo...

a piszhológiája, na.

Előzmény: hatodikk (89459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!