Jövőhéten 2 napig a jegybank nélkül lehet majd a forinttal kereskedni,mert nemzeti ünnep lesz.Lehet készülni a 300-as euróra,ha nem javul a nemzetközi hangulat.
"izmusban", már több mint 40 éve, amióta munkába álltam, ebben az országban nem hiszek. (akik hírdették, nap, mint nap bizonyították, hogy az sem igaz, amit kérdeznek, nekem hiába "muzsikáltak" a fülembe.) Azokat sajnálom, akik valaha is hittek ezeknek, mert főleg az elmúlt hat évben, őket hagyták cserben leginkább. no de, itt ne "politizáljunk, maradjunk a tényeknél, a gazdaság mai kilátástalan helyzetében, amiről az utólagos infókat beszerezve a tegnapi "csúcson" sok szó esett, az érintettek részéről, pártállástól függetlenül. ne is menjünk vissza 2002-ig, csak 2004. 05. 01-ig, amióta aláírták az EU-s csatlakozási szerződést, amelyben kötelezettséget válaltak, hogy attól a naptól kezdve, másképpen csinálják mint addig tették ( legalábbis, ezt írták alá a csatlakozási szerződésben ) Eljött 2006, a választások éve. Ebben a topcban is többen figyelmeztették az illetékeseket, valami probléma van a gazdasággal, illene erről tájékoztatni az emböröket, ha már a felhatalmazásukat kérik a "felelős kormányzásra" (csúcs, a bohózat csúcsak ezeknek a szájából hallani!). A gazdaság szereplői kidolgoztak egy " nemzeti megeggyezést" szolgáló válságkezelő programot (ők már akkor tudták , hogy válságos az ország, a gazdaság helyzete ), s naív módon ezzel mentek el az ÉT-re, ahol ez a "drágalátos felelősségtudat bajnoka" a szlovákokhoz zavarta őket. 2006 novemberére aztán "borult a bili", s kiderült, hogy 10% fölötti a költségvetési hiány, annak ellenére, hogy a törvényben 4,5%-ot fogalmaztak meg, a szavazógépükkel megszavaztattak. Ki vállalta azért azóta a felleősséget?!
Megszorító csomagot állítottak össze, mivel máshoz soha nem értettek. Ennek, mára az lett a következménye, akik tehették, itt hagyták az országot (megfogadták a "felelősségvállalóbajnok" tanácsát, akik itthon maradtak és megpróbáltak dolgozni mert eddig is a munkájukból éltek, azokat mára már teljersen ellehetettlenítették! A "haverikutyákon" kívül, ma mindenki más, csak vergődik, mivel dolgozni már nincs miből és tisztességes munkára már lassan senki nem tart igényt, arra nincs pénz, hogy megfizessék ( a pécsi szívklinika esete bizonyítja mára mindezt )
Már január óta másról sem szól ez a topic, hogy "válságos a magyar gazdaság helyzete". Többen tudtuk, hogy nem csak a magyar gazdaság, de globális válság is fenyeget. (én magam, amikor már nyílt titok volt a válság és annak negatív hatása az országra nézve, már kétségbe esve kérleltem a topic társakat, "legalább magunkat ne csapjuk be azzal, hogy reánk nem lesz negatív hatással a globális válság )
A piacok egyre másra szorítják ki a spekiket, mert egyre határozottabb intézkedéseket hoznak a "felelős" döntést hozók. Többször kérdeztem, mivel a legújabb költségvetésben is 250 HUF/€ árfolyammal számoltak, hogy mennyibe is erült a jegybanknak , hogy a héten, 260 alá akarta vinni az árfolyamot? Miért is kellett a "felelősségvállalóbajnoknak" csütörtök délelőtt lóhalálában hazaszaladni Brüsszelből azzal az 5 mrd € hitellel, amikor a jegybanknak hétfőn még 17 mrd € deviza tartaéka volt? miért volt olyan sürgős?
Mitől lett a tegnapi "gittegylet" ollan sikeres? Milyen konkrét intézkedést hoztak meg a pénzügyi válság kezelését szolgáló teendőkben? Mről is győzte meg a "felleősségvállalóbajnokot" a tegnapi nap, hogy "tovább tegye a dolgát"? Egyáltatán, tudja ez az alak, hogy mi lenne az ő dolga, vagy megint "lyíukat beszél az emberek hasába"? Mennyibe fog ez a jövő héten kerülni nekünk? van é még valami abból a 17 mrd € deviza tartalékból?
Ebben az országban vannak még olyanok, akik ezeknek egy szavukat is elhiszik, azokon kívül, akikert ezért fizetnek? Kik is gondolkoznak felleősen erről az országról?
Ki tudja ezekre a kérdésekre megadni a választ? Én, a saját pénzemből áldoztam arra, hogy napra készen kövessem ennek a bagázsnak az ámokfutásának az eredményét, a gazdaságra tekintettel. (évekkel ezelőtt, a magyar részvényekből összeállított portfólióba tettem párszát ezer Ft-t, hogy lássam a ténykedésük eredményét. Az idén, párszáezer Ft-t buktam ezeknek köszönhetően, de legalább tudom miről beszélek és az ügyfelek pénzét ettől biztonságosabb alapokba helyeztem.
Tudod, az angol is aszongya " a puding próbája, hogy megeszik". Legalább engem ne akarjatok már megetetni a hülyeségeitekkel. Nagyon remélem, hogy az unokáimnak már nem kell megszenvedniük ennek a bagázsnak az ámok futásait, mert akkor a mi életünknek semmi értelme nem volt.
... hogy az adott problémák megoldására olyan modelleket dolgozzunk ki ami a számunkra is előnyökkel járhat?
Mert a "szamunkra" a NEGYEDIK sorban van. És a rendszer felepitese hierarchikus.
1. Az elsö a keretrendszer betartasa (SZU elvarasa, EU-normai, elöirasai, ...)
2. A masodik a külföldi befektetök "kielegitese".
3. A harmadik a politikai (esetleg gazdasagi) mutyi, köntörfalazas, ... eltürese.
4. Itt jönnének a rendszer pozitivumai, ha addig nem sikkadtak el a különbözö, magasabb prioritasu feladatok örvenyeben. Altalaban el szoktak. :-((
Azert nem lehet Mo.-on hatekonyan ujitani, feltalalni, valami ertelmeset piacra dobni, ..., mert az mind a fölerendelt feladvanyokat is ki kellene, hogy elegitse (es az eredmenynek piacgazdasagi szempontbol meg mindig müködnie kellene). Minden egyszerre pedig közismerten nem szokott sikerülni.
Miért nem tudunk mi úgy gondolkozni, hogy az adott problémák megoldására olyan modelleket dolgozzunk ki ami a számunkra is előnyökkel járhat? Miért kell nekünk mindíg magunkat "sanyargatni", hogy 1esek a hülyeségeiket tovább csinálhassák?
Nem kedves dancie. Te, nagyon rossz tanítvány vagy, mivel nem azokon kéred számon a mostani eredménytelenséget, akik mindezt okozták, hanem a gyermekeidet bünteted helyettük. Te egy "igazi jó eftársa" vagy azoknak, akik már nem elősször vitték csődbe az országot. Amint látom, azok táborát erősíted, akik még a saját hibáikból sem képesek tanulni.
Még annyit, talán Advo említette, nalunk milyen nagy a "blackwork", ennek ellenére adókból mégis bejön amit akar a hatalom.
Nos, USAkoknál se kisebb, mivel gyak. építőipar összerogyott, mégse ugrott meg a munkanélküli statisztika.
A fogyasztás már más kérdés. Mr. Boró jó lesz ha siet mert hamarosan leállnak a SUV féle járgányok gyártással, és akkor milyen 3,14csa kényelmes verdákkal fog közlekedni?
Hulladék, mindegyik, úgy ahogy van. 6 éva alatt egy haború után újjá lehet építeni az országot, vagy ha nem, akkor is növekedési pályára lehet állítani.
Meg magyarázott sok egyéb mellett a bürokrácia csökkentéséről. Nem ő ül abban a székben, amiből esetleg tenni is lehetne érte valamit? Csípem mikor pozícióban lévő emberke magyarázza hogy mit kéne csinálni. CSINÁLD NE DUMÁLJ!
Mellelsleg az OTP-től megtudhatjuk a halálra ítélt falvak listáját. Megnézném az aktív-inaktív, fehér-buckalakó arányt ezeknél a településeknél.
Csak így tovább! Lassan kinyílik a magyar csipája...
"Arra számítok, és ezt nyíltan ki kell mondanunk, hiszen a mi felelősségünk, hogy értsék az emberek, a vállalkozók: a külső körülmények hatására sok éve nem látott lassú növekedés várható Magyarországon, nehéz időszak, amelyben nem okoz majd meglepetést, ha esetleg gyárak zárnak be, ha a cégek nehezebben jutnak hitelhez, ha el kell bocsátani embereket."
Miután jelenleg 5-6× annyi bankfiók van egy vidéki kis- és középvárosban, mint gyár, érdemesebb lenne azon is elgondolkodni, h ezen az arányon is lehetne egy picit javítani. (ha már embereket kell elbocsátni....)