Akkor le kell cserélni a hidat egy zártszelvényesre,annak elölről szerelhető a difije,könnyű cserélgetni az áttételt.Tudni kellene milyen most az áttételed.Meg van a kis adattábla a difi hátsó lemez tartó csavar alatt?Amúgy szerintem 10-15 százalékkal hosszabb difit simán elbír,akkor régen valahogy túlbiztosították az erőt,a sebesség pedig nem volt olyan fontos mint manapság.Én a kétezres transitom 5,14 difijét most kicseréltem 4,56 ra és annak ellenére hogy ötös váltó került bele még mindig vígan viszi.Cserébe viszont sokkal halkabb lett,jobb az utazási komfort.
Trafó most "cső" difi van a doka alatt.Úgy tudom azt nem lehet nagyon alakítgatni,a másik fajta difiház kompatibilisebb esetleg más áttételű belsőkkel.Nagyobb utazósebességet szeretnék elérni,szerinted melyik lenne bele jó?
Ja sikerült,egyből kettőt.Egyenesen Svédországból Saab 96-ost tápláltak.Solex dukál hozzá tudtommal,de jobb szeretnék wébert.De mindezek elött a karbi alatt elhelyezkedő karterbevezető csonkot kell felhajtanom mert azt eddíg még nem tudtam szerezni.Végsőesetben csináltatok.
Legvalószínűbb az alsó talpasgömbfej.Ellenőrizd hamar,mert ha menetközben letérdel az kellemetlen.A trapéz alá tegyél emelőt,vedd le a kereket és próbáld egy pájszerral feszegetni a csonkállványt a trapézhoz képest,látszani fog a probléma.Ha a belső szilent nyikorog az nem olyan vészes de az is csere akkor.
Trafó, a jobb eleje ugy nyikorog a Tranzisztoromnak, hogy hihetetlen. Hozzáerek a kormányhoz már csinálja, a legkisebb godorbe belemegyek csinálja. Mi lehet a gond? Talpas, lengescsillapíto,rugo, szilentek? Befujtam WD40-el amit tudtam de semmi hatás...
Üregvédőt kell használni.Van viaszos,ez való a frissen lefhegesztett elemek üregvédelmére és van a régi alkatrészekre való hígabb kivitel.Dinitrol termékeket használok.Természetesen nagy teljesítményű speciális üregvédő pisztollyal.
Sztem Trafonak lassan össze kéne dobni v.mi tiszteletbeli ajándékot. Vagy nevezzük ki mágusnak ! :)
Trafohoz kérdésem : mit tartasz arról a konzerválási módszerről, hogy ajtók aljában lévő résekbe injekciós tűvel motorolajat bespriccelni. Ugyan nedvedzeni fog utánna elég csunyán évekig és lehet mindig törölgetni, de pont a rohadós kategóriáju transitoknál lenne ez egy megoldás. Állitólag még a megkezdődött korroziot is megállitja. Különben majd rakok fel képet mert ugysem hiszitek el. A 4 éves sprinter ajtajának belső sarka csunyábban néz ki már mint a 10 éves transitomon lévő eredeti (még nem cserélt) ajtó. Pedig egy első tulajos gépről van szó ! Allitolag a mercedes korroziovédelme a legszarabb ebben a kategoriában (dobozos haszon) az utolsó kb. 5-6-8 évben. :(((((( Azért a pénzért pedig csinálhatnának normálisat is. De ezt a 4-5 éves E-Classe merciken is észreveszed. Csak sokan nem akarják még akkor sem lehinni amikor saját szemmel látják.
Már ez is nagy segítség. Mivel látni hogy a 2 oldal pipái merre mennek.(legalább az látszik hogy szimterikus, így pár darab variációt kilövök) :-)) ) Így legalább ha tudom a V elrendezés számozását mármint hogy melyik az 1. henger akkor innen már kitudom találni hogy melyik az 1. Hengerhez tartozó pipa. és az 1-3-4-2-t tudom követni az óra mutatójával megegyezően. De ha lenne róla egy olyan hogy mondjuk a jobb felső ( igen ez kicsit relatív. A képről nézve:-) ) pipa mondjuk a tűzfalhoz közeli hengerhez, vagy esetleg az orra felé eső hengerhez menne, akkor még könnyebb lenne:).
talán ez a henger számozás, de még enm vagyok benne biztos.
Bocsesz a buta rajzért.
Egyébjként angyon szép az öreg transit..
Nem láttátok Tegnap a Go trabi GO-t?? AMikor a bontós jelenet ment, fel volt pakolva a roncsok közé egy öreg tranyó (Zöld mk1) a háttérben . Szegény........
De van angol nyelvü könyv amiben biztos benne van ... Vagy trafo bácsi, ha minden kötél szakad ! :) Szóljál, ha nem elég a kép aztán esetleg lebontja a csóka neked a hétvégén. :D
Most szereztem én is egy granit amiben szintén ez bődületes nagy :) 1.7 V4es motor lapul. Csak már elég régen állt és nem akar indulni. Már a szelepfedlet levettem , egy szelep bevolt ragadva de azt már sikerült megcsinálni. A karbit is cseréltem már. Egyedüla miben nem vagyok biztos,az az hogy a kiskönyve jol mutatja e a gyújtás sorrendet. 1-3-4-2 az addig oké. Csak az elosztón nem tudom melyik az 1es pipa helye. Már boccsi a sok mellépofázásért. A kérdésem az lenne , nincs vélelten kép a motorrol , hogy hogyan is van bekötve a 4 db pipa az elosztóba? Nagy segíség lenne , így betudnám azonosítani hogy az 1. henger melyik pipára megy..
Köszi a hiteles infóért ...! Ezen kicsit én is padlót fogtam. Na akkor ezekkel a járgányokkal sem jár az ember túl sokat. 14 lityi, 60 kmh utazó.
A srácnak ahol éppen lakok van egy ilyen kocsija és tegnap szedte darabokra a karbit, hogy megnézze talál-e v.mi rendelenességet. Akkor megmondom neki, hogy inkább törődjön bele a maga 14-15 literjébe.
Jujjjj ...., még mindig nem tértem magamhoz !! :))