Egy pék tanítja most az országot kenyeret sütni a neten. Csak elfelejtettem milyen pék. Talán Szabi. Kovásszal kezdődik, aminek a kinevelése 7-8 nap. De onnantól folyamatosan lehet használni.
Milyen sűrűn nyitogatjátok a hűtőt a karanténban? :) Amúgy is van egy vonzása, de most mindenhol jól meg is van pakolva.
Épp ez az egyik gond, hogy nincs itthun élesztő. Gondoltam, másoknak is lehet probléma, rákerestem a nélkülire.
No, az kellene csak, hogy naponta süssünk kenyeret, 2-3 hónap múlva gurulnánk... :o) Nagy baj nincs, max főtt tésztákat eszünk, míg liszt tojás akad... :o)
Nem korai, mert a tavalyi cuccokat az új érkezése előtt ki kell pucolni. A Nap nem áll meg, májusban indul a gyümiszezon. Az őszi-téli frigózott disznóságok sem bírják 6-8 hónapnál tovább. Kitakarítani sem ártana...
Van egy picike elesztod? Mert ha igen akkor itt a kenyered.
Naponta sutom mert masnapra meg sosem maradt belole. A csalad szetossza abban a pillanatban amikor megsult....Egyszeruen el sem lehet rontani. Nem kell dagasztani...
Én csak egy tavalyról maradt lencsefőzeléket találtam, no meg két adag csirkeszívpörköltet. Az elsőt ma ettem me,g a pörkölt egyikére szombaton kerül sor.
No, most többszörösen eljött a tavaszi fogyasztás, takarékosság szezonja. Érdemes belemászni a mélyhűtőkbe, és a tavaly lefagyasztott bogyósokat előszedegetni. Unokák rácuppantak a fagyasztott, magozott meggyre... Szilva már nem annyira kelendő, de begombócolva nyelik, mint kacsa a noklit. Ribizli az nem köll, de sült csirke mellé jó átpasszírozva mártásnak.
Csak 1* sikerülne végre saját kenyeret sütnöm! A gép évekkel ezelőtt megnyekkent, nem is kellett, mert míg működött, gond volt a túlsúllyal. Most hiányzik a legalább 2-3naponta friss buci.
Te is megúszhatod, 2 módszer is van: A hagymát aprítás előtt alaposan lehűtöd, vagy vizet veszel a szádba és addig benntartod amíg az aprítást befejezed.
Most lehet túrázni! Mármint a konyhában. Essen mindenki a maradékoknak, semmit ne dobjatok ki, ami valami módon használható! Pölö: Száraz kenyér fölhasználására tökéletes a panír, vagy a Máglyarakás, utóbbihoz több cukrot/édesítőt kell használni a kenyérmaradványhoz!
Én rendszeresen sütök mirelit heket. Azt a kiszerelést, amelyikben egyenként is be vannak kék nylonba csomagolva. A feleségem jobban szereti, mint a kárászt vagy a csukát amelyekből komoly fagyasztott készleteim vannak, így meg szoktam venni egy-egy csomagot amiben hét vagy nyolc haltörzs van aztán két-három alkalomra elég. Le kell pikkelyezni mert azt slendriánul(vagy sehogy) csinálták de amúgy a minőségével semmi baj.