Keresés

Részletes keresés

pupi47 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 308
El kell,hogy mondjam én matrac boltban dolgozom és most találtam meg ezt a forumot.Sok féle tipusú matracot forgalmaztam már a pályafutásom alatt.
Egyik matrac márkának sem szeretnék reklámot csinálni csak egy-két dolgot szeretnék helyretenni.Kezdeném az IKEÁS matracnál.
Kedves Fido Dido én is kétlem azt a bizonyos 25 év garanciát.Egy vállalat mindegy, hogy mikor alakult és mekkora nem jótékonysági intézmény ,de et-
től függetlenül lehetnek jó matracaik.A mi cégünk forgalmaz többekközött
MATERASSO matracokat is.Nem szokványos amit te leírtál.Persze előfordulhat
de mindegyik márka esetében.Álltalában a 140,160,180,latex matracok mindíg
ragasztva vannak és mindegy,hogy milyen a márkája.DUNLOP latexet egy matrac
gyártó használja csak a DANLOPILLO.Nagyobb matrac gyártók nem használnak utánzatokat hiszen több éves szerződéseket kötnek. Azért mert egy matracot
szlovákok készítenek olasz liszenc alapján még lehet minőségi egy matrac.
A te ikeás matracodat se svédországban csinálták és ha mégis akkor is tönk-
re mehet.Minden matrac gyártó követ el hibákat ezért van a garancia.Ugymond
a hihető garancia!Egy latex matrac esetében 3-5 év 100% garancia.
Rugós matrac esetében 1-3 év kigödrösödésre.Rugótörésre 10év
A NOVATEX,DEMKO, DUNLOPILLO,BEDDINGTON,YATAS,MATERASSO mind megbízható cégek.Ne sajnáld az időt minél több helyre menj el.Mielött döntesz és kérd ki a tanácsadók véleményét,és ott vásárlj ahol a legszimpatikusabb és leg-
kényelmesebb a matrac . JÓ PIHENÉST SZIASZTOK.

Fido Dido Creative Commons License 2008.01.14 0 0 307

"Azért mert a te matracod meghibásodott még nem biztos ,hogy ez a márka rossz."

3 Materasso latex matrac gödrösödött ki egymás után, normál használat mellett egy 50kg-os leányzó alatt! Pedig direk a legdrágábbak közül választottunk, mert bíztunk benne, hogy az esetleg megbízható lesz. A negyedik matracot pedig másnap visszavittük, mert a gyári csomagolás ellenére mocskos volt a huzata, és két darabból volt összeragasztva. Ezután mondtuk, hogy materassot soha többé!

 

A gyártók nem csak Pirellit, hanem Dunlop alapanyagot is használnak, és elég sok gyártó olcsó utánzatokat is. És az sem minőségi garancia, hogy szlovákok készítik olasz licensz alapján.

 

"Kiváncsi lennék ha vissza vinnéd az IKÉÁS matracodat  milyen kifogásokat találnának. 25ÉV GARANCIA  SZERINTEM EGY NÉPBUTÍTÁS."

 

Az egy dolog, hogy mi a te véleményed! Tapasztalataink alapján az IKEA szó nélkül cseréli a minőségi kifogással visszavitt terméket. És IKEA valószínűleg 25 év múlva is lesz. 1943-ban alakult, nem '95-ben, mint a szlovák matracgyártó!

Előzmény: icy01 (305)
.ISU. Creative Commons License 2008.01.14 0 0 306
hát , hogy mit gondolsz...??? az kevésbé fontos. Szerintem. Ha a novotex a szimpi, akkor menj oda(nekem az üllői úti volt szimpatikus kiszolgálásban) mond el, hogy milyenre gondolsz, ők mutatnak 3-4 féle verziót (kb.) azokat összerakják ott az üzletben rögtön és már próbálhatod is. Ezzel persze azt tudod 99%-osan tesztelni, hogy elég puha-e vagy elég kemény-e.
Van jelentősége az 5 zónának, mivel nem mindegyik testrészedet egyformán kell alátámasztani. Én több zónásat vennék. Nem tudom van-e többzónás a novotexnél.

üdv.Isu

ja az ágyrács és a kókusz... a kókusznál pont azt hangsúlyozzák a "biosága" mellett, hogy mennyire légáteresztő és, hogy attól mennyire egészséges... Ha az ilyen matracot alulról telibe deszkáznánk, akkor azzal a mozdulattal meg is folytanánk a matracot.
Előzmény: cimbóka (302)
icy01 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 305

 Azért mert a te matracod meghibásodott még nem biztos ,hogy ez a márka rossz.

 Kiváncsi lennék ha vissza vinnéd az IKÉÁS matracodat  milyen kifogásokat találnának. 25ÉV GARANCIA  SZERINTEM EGY NÉPBUTÍTÁS. Ha jól tudom nagyon sok

matracforgalmazó cég PIRELLI latexet használ. Nem csak a MATERASSO       

Fido Dido Creative Commons License 2008.01.14 0 0 304

Nekünk is 7 zónás latex volt tőlük. Volt, amelyik már 2 hónap után kigödrösödött, de általában fél évet bírtak. 120kg-os terhelhetőségű az 50kg-os Párom alatt!

Szerintem a 3 év garancia vicc! Egy ilyen kategóriájú termék esetén illene minimum 5-10 évet adni!

Előzmény: icy01 (301)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.14 0 0 303
Caps Lock a te barátod! :/
Előzmény: icy01 (301)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.14 0 0 302
Én nem gondoltam 2 réteg kókuszra, csak egyre. Alul mondjuk 2-4 cm latex, majd 4-5 cm kókusz, és 6 cm latex felül.
Vagy mondjuk tiszta latex, de kérdeztem már, nem tudom ért-e valaki hozzá, hogy van-e jelentősége annak, hogy a latex matrac síma, vagy többzónás?
Köszönöm a rácsra vonatkozó felvilágosításodat.
Előzmény: .ISU. (300)
icy01 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 301
NEM VAGYUNK EGYFÓRMÁK. MINDENKINEK MÁS MATRAC A KÉNYELMES ,ÉS MÁS A KEMÉNY
ÉS MÁS A PÚHA.NEKEM MATERASSO MATRACOM VAN . KB. 7 ÉVE AMIBE 7 ZONÁS PIRELLI
LATEX VAN . AZ ÁRA KB. 100 000-FT.VOLT AKKOR. MOST NÉZTEM A MATERASSO.HU
OLDALON 106 900-FT ERRE A MATRACRA 3 ÉV GARANCIA VOLT + 2 ÉV SZAVATOSSÁGI IDŐ , DE NEM EZÉR VETTEM MEG. HANEM AZÉRT MERT KÉNYELMES . A TESOMÉK A
HÉTVÉGÉN VOLTAK A FEHÉRVÁRI ÚTON AZ ÚJ ÜZLETÜKBE ŐK MEMORYS MATRACOT VETTEK.
ÉS KAPTAK MELLÉ 1 MEMORYS PÁRNÁT AJÁNDÉKBA. AZ ELMONDÁSA SZERINT AZ ELADÓSRÁC MINDEN KÉRDÉSRE MERGYŐZŐ VÁLASZT ADOTT. SZERINTEM HA VALAKINEK
KÉRDÉSE VAN . NYUGODTAN HÍVJA FEL TELEFONON.
.ISU. Creative Commons License 2008.01.14 0 0 300
Szerintem jók a novotex matracai, bár nekünk nem olyan van.
Rugalmas ágyrács: ha kókusz is lesz benne pl. két réteg, akkor én nem vennék hozzá. Én is voltam a novotexnél ki is próbáltam több ágybetétet. A sima kókuszra feküdni olyan kemény majdnem, mintha betonon feküdnél. Ha ebből van két réteg, közötte, plusz alattuk és felettük valamilyen vastagságú latex, akkor már fölösleges a kemény vagy inkább merev "kókusz matrac" alá rugalmas ágyrács! És akkor még ott vannak a motoros ágyrácsok...! Az én matracomat(21cm) meg se tudná hajlítani az a mototros szerekezet. De ha kértem volna, akkor simán eladják nekem.
Ágyneműtartósnál is rács kell. Fog azért az szellőzni, nem zár légmentesen az az ágy! :) Persze az ágyneműtartót nem kell fullra pakolni, hogy alig lehessen lecsukni.
A rács szerintem mindegyiknél az elfogadott a szellőzés miatt, én csak egy kirívó esetet írtam, ahol eltérőt írtak, de meggyőződésem , hogy rosszul.

üdv.
Isu
Előzmény: cimbóka (299)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.14 0 0 299
Akkor a Novetex matracai jók lehetnek. Vagy maradjak a tiszta latexnél?
Akkor nem is érdemes a rugalmas ágyráccsal bajlódni?
Mondjuk azt látom, hogy az IKEÁ-s matracnál és a Demko Feder-nél is 5 zónás latex-et kínálnak, ami gondolom azt jelenti, hogy ahol kell, ott a lyukacsosság szabályozásával lehet merevíteni ott ahol kell.(váll, csípő)
Még egy kérdés: ezek szereint az ilyen matracokat feltétlenül rácsra kell tenni. De akkor mi van az ágynemútartóval? Mert nekem az mindenképpen kellene. Akkor viszont a szellőzés nem az igazi.
Vagy ez a Memoryknál jelent nagyobb gondot?
Előzmény: .ISU. (297)
.ISU. Creative Commons License 2008.01.14 0 0 298
fenghsui!

"- a sík ágyrácsot ne használjatok!" gondolom ezt úgy érted, hogy a matrac alatt ne legyen telibe deszkázva?! Mert, ha telibe van deszkázva vagy esetleg valami szabott farostlemez van alatta, akkor attól biztos, hogy berohad. Erre a célra az ikeás 3000 Ft-os "sík ágyrács" teljesen megfelel. 7cm deszka, 6cm szünet, 7cm deszka, 6cm szünet...stb. Vannak persze 18-20 ezerért rugós vagy flexi ágyrácsok, de azokat szerintem 10-12cm vastagságú matrac(vagy az alatt) érdemes fontolóra venni. Egy 16-18 vagy 21cm matracnál ebből a csoda flexi rácsból már semmit nem fogsz érezni és nem lesz hatása csak a pénztárcádra. Persze az üzletben ajánlani fogják, mert hát ők abból élnek, hogy eladják... Érdemes azt megspórólt 10-15ezer Ft-ot (matraconként) blefektetni a matrac árába, mert az valóban megtérülhet, ha jól sikerül választanod. Később átkozni fogod magad, ha esetleg matracot kell cserélned, mert kényelmetlen és "kidobtál" mondjuk 80ezret (90x200) egy matracra, de ha csak egy "csodaágyrácsra" vágysz, akkor később is ki tudod cserélni és meg tudod venni könnyedén.

Visszatérve a bepenészedő memory matracra. Egy gyártót ismerek én(persze lehet, hogy van más is) amelyik a a memorys matracai alá telibe deszkázást ír, mert különben elveszíti a garanciáját. Ez pedig ami nekem is van viscostar comfort. (persze lehet a viscostar relax is..) Én ezzel nem törődtem, mert akkor ugye nem fog szellőzni, ha nincs légrés alul. Erre az üzletben azt mondták, hogy fúrkálja rá lukakat, majd ott fog szellőzni. Anyád! Gondoltam magamban. Mondom mégegyszer, azóta is jó a matracom és nem penészes. (majnem 1 éve használom) Hogy miért mondják ezt? Valószínűleg azért , mert ez a gyártó is csak nemrég szállt be a memorys bizniszbe és előtte csak rugós matracokat gyártott, ahol viszont tényleg telibe kell deszkázni, mert ha nem , akkor az a szerencsétlen rugó hova támaszkodik?? A két rács közé?? :) az nem megy. Ugrik a gari. Egyszerű megoldásként maradt( figyelmetlenségből inkább), hogy a rugós matracok garanciapapírját csomagolják a memorys matracokhoz is. Egyébként egy magyar nyelvű fénymásolt A4-es cetliről van szó. Megkérdeztem a magyarországi forgalamazót is, de nagyívben sz@rtak a fejemre és csak annyit közöltek, hogy ami a garancia papírban le van írva, azt kell betartani. Szakmai magyarázattal nem tudtak szolgálni. Ekkor még1x azt mondtam, hogy, Anyád! (bocsánat a szavakért.. )
fenghsui! Ha nem ez a matrac családod van akkor ezek szerint máshoz is adnak ilyen garancia papírt..., ha ez van, akkor meg Te vagy az élő példája, hogy hülyeséget írtak a garancipapírba.

üdv.
Isu
Előzmény: fengshui (280)
.ISU. Creative Commons License 2008.01.14 0 0 297
Szia!
latexált kókusz vmi olyasmit jelent, hogy a kókusz rostokat nagyon vékony latexel vonják be és ezáltal nem töredezik, nem szárad ki olyan könnyen és rugalmasabb marad hosszabb ideig a kókuszréteg. Mert hogy csoda kókusz ide vagy oda attól még azt is ki lehet feküdni. :( És ez által már hosszabb garancia is adható a matracra.

Üdv.
Isu
Előzmény: cimbóka (296)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 296

Mi az a latexált kókusz?

Úgy látom értesz a témához: írnál még a latex vagy kókusz-latex(ez a latexált kókusz?) matracoktól. Nagyon jól jönne egy igazán hozzáértő véleménye.

Előzmény: Kathyc (295)
Kathyc Creative Commons License 2008.01.13 0 0 295
Kedves Fido!
Kókuszmatracok esetén fontos, hogy tömör (lengyel) kókusz, vagy latexált kókusz rétegből készült a matrac.
A latexált kókusz sokkal rugalmasabb.
A Novetex matracai ebből készülnek.
Előzmény: Fido Dido (285)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.13 0 0 294

Ja, és 25 év garanciával szinte mindegy, hogy a természetes vagy a mesterséges tartósabb.

 

Ágyrács: Érdemes a rugalmasat megvenni, mert annál nem 10 cm-es deszkákon fekszik a matrac, és nem 10 cm-es hézagok vannak közte. Ez azért fontos, mert a legtöbb matrac garanciája maximum 6 cm-es hézagra vonatkozik, és a keskenyebb lécek miatt könnyeben szellőzik.

Előzmény: Fido Dido (293)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.13 0 0 293

Az élet rengeteg területén nem jobb a természetes, csak többet lehet kérni érte. Nekünk az IKEA-s tökéletesen bevált, az előző drágábbhoz képest is.  

Előzmény: cimbóka (292)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 292
Az iIkeás honlapot nézve azt láttam, hogy az ottani latex matracok vagy teljesen szintetikusak, az az olcsóbb, vagy 20 % természetes 80% szintetikus, az a drágább. Ez már 60ezer Ft .Ennyiért már van Novetex, vagy a demkos sem sokkal több.
Azok vajon természetes latexből készülnek? Van különbség a természetes és a mesterséges között? Az áron kívül persze.
Előzmény: Fido Dido (287)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 291
Igen, igen értem én. Egyébként nem vagyunk Budapestiek, de azért lehet, hogy megpróbálom 1 hétre elhozni. Csak még azt nem tudom, hogy a hagyományos ágyunkkal mit csinálok??? Nálunk ugyanis nem matraccsere van, hanem teljes ágy ,amire természetesen nem tudom rátenni a matracot. Vagy aludjak a földön? Egyrészt hideg, másrészt szerintem nem nyújtja azt az érzést, mint az ágy. Na majd meglátjuk.
Azt mondták a ráccsal kapcsolatban a demkoban, hogy a merev(latex-kókusz matrachoz mindenképpen jó a rugalmas rács és ezt ki is próbáltam. Tényleg így volt. Gondolom, hogy ahol nagyon rugalmas a matrac (talán a tiszta latex és a memory is ilyen), ott ez nem szempont annyira.Vagy egyáltalán nincs is értelme.


Előzmény: dq6056 (290)
dq6056 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 290
>>>>>>>>>
Előre félek attól, hogy bemegyünk a boltba és elkezdik nekem centinként rakni a rétegeket............Honnan tudjam, hogy hosszútávon melyik lesz jó????
>>>>>>>>>
A Novetexről van szó, ugye? (máshol nem találkoztam "rétegpolitikával":-))
ha igen, akkor még1*: Nem a boltban fogják neked centinként rakoskatni az összetvőket, hanem elmondod, mi az elképzelésed, s annak megfelelően kapsz 3-4-x réteget az összetevőkből, amit 50e ellenében szépen hazaviszel egy hétre. Otthon aztán Te saját magadnak alakítasz ki egy matracot, amit kipróbálsz. Reggel, ha nem nyert az összeállítás, más sorrendben rakod össze az egyes rétegeket. Ha pesti vagy, ennél jobb módszer nincs. Igaz, ez sem hosszútávú próba, de az egy hét mégsem azonos a pár 10 perces próbafekvéssel, arról nem is beszélve, hogy ez már próbaalvás.
Ágyrács. Én erre helyezem a legkisebb hangsúlyt. Miért pont ennek kellene rugalmasnak lennie, miért nem a matracnak? Mi kerül benne több 10e Ft-ba? A keret, amit én vettem, fenyőbútor, az "ágyrács" benne gyakorlatilag egy deszkasor kb. 10 cm-es hézagokkal.
Az "az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel." mondaton én azt értem, hogy pl. a Yatas relaxa mindenhol 130e Ft +- pár ezer (160*200). Memorys mataracot viszont lehet venni ettől 50e-rel olcsóbban, meg akár kétszer ennyiért is, más márkanév alatt, más memory vastagsággal, más összetevőkkel, huzattal, stb.
Előzmény: cimbóka (283)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 289
aasan = magasan
Előzmény: Fido Dido (287)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 288
Ja, és még annyit: A garancia nagyon fontos! 5 év alatt ne is foglalkozz velük, de egy igazán jó gyártó bőven efölött ad rá garit.
Előzmény: cimbóka (286)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 287
Nekünk a letex ,aasan a befutó volt. Csak sajnos az első, amit választottunk (Materasso), 3szor volt gariban cserélve, és végül az utolsót is visszavittük. Az IKEA-ban vettük a mostanit. Ott volt félkermény és kemény latex is. És ugyanitt van farugós ágyrács 6000Ft-ért.
Előzmény: cimbóka (286)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 286
A garanciát nem is kérdeztem.
A latex viszont nem kemény. A kókusz- latex keménysége a latex vastagságtól függ. Lehet az 5 cm-e kókuszon 6 cm latex és ez egy duplarugós demko féder rácson irtó kényelmes volt. Úgy láttam, hogy a rugókon nagyon sok múlik. A demko duplasoros tényleg király, csak az ára!:-( A férjemé 60 000,- lenne, az enyém 51000,- Csak a rács!
Én kicsit épp attól félnék a latex-nél, hogy nem túl puha-e. Persze a keményet sem akarom.Brrrrrrrrr....Szerinted a tiszta latex lenne a legjobb?
Az árakat most megnéztem . A tiszta latex összehasonlítható talán:
- demkonál kaptunk árajánlatot, nem tudom hány cm , talán 12 cm 84700,-
-lineaflex 100000 körül(de 5 zónás és szellőzőcsíkkal)
-novetex azt írja a honlap, hogy már 39000-től, de legyen mondjuk 50 .000,- akkor is a fele!!!!
Honnan tudjam, hogy melyik mit ér? Lehet jelentős minőségi különbség köztük?

(AMargit krt-on a Demko mellett van egy matracbolt, ahol a többzónás latexet mondták 50 körül, csak annyira gáz volt a kiszolgálás, még egy szórólapjuk sem volt a termékről, azt sem tudom hogy hívják, azt mondta most készül a honlap.Szóval nem volt túl bizalomgerjesztő, de az ára az jó volt. Csak tudnám mi volt a termék neve!
Előzmény: Fido Dido (285)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 285

Mennyi garanciát adnak ezekre a matracokra?

Nem lenne jobb egy kemény latex? Nekem a kókuszbetétes betonnak tűnt. Hosszú távon szörnyű lehet.

Előzmény: cimbóka (283)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 284
A kedvezményt firtattad még karácsony előtt. Most január végéig-igaz csak a biomatracokra- 20% kedvezmény van január végéig.
Már ha nem vettél azóta.
Előzmény: mlori (279)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 283
Köszönöm az észrevételeket.:-)
Közben én is rájöttem, hogy a rugós nem nekem való. És bár valóban van gerincproblémám, de megfelelően komfortos matracot keresek. Azt hiszem a latex-kókusz lesz a nyerő.
http://www.matrac.hu/matrac-4-termek.html Ez a Novetex matraca, amelyre január végéig még 20% kedvezmény is van. (Minden biomatracra!)
A Memoryt még nem próbáltam, de tényleg azt hiszem, hogy néhány perc próba alatt legfeljebb azt dönthetjük el, hogy na ezt ne! De, hogy a sok jó közül melyiket, azt már tényleg nehéz. Előre félek attól, hogy bemegyünk a boltba és elkezdik nekem centinként rakni a rétegeket............Honnan tudjam, hogy hosszútávon melyik lesz jó????
És akkor még ott van az ágyrács kérdése: fix vagy rugós???? Véleményetek?
Egyébként szerintetek a kókusz -latex kategóriában vannak jelentős minőségi különbségek?
Mert betévedtünk a Demko-feder boltba. A matracok meggyőzőek, irtó kényelmesnek éreztem. A tiszta latexet is! Az ágyrácsok profik, a kiszolgálás, szakértelem is.
A kettőnk matraca + ágyrács+ keret kb 310.000,-:-(
A Novetex-nél, így kedvezménnyel kb a fele lesz, ha jól számolok.
Van szerintetek jelentős különbség a minőségben, az alapanyagok mások, vagy mi?
Ez a:"az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel. " cáfolata részemről. Vagy ez jelentős minőségi különbséget is jelent?
A Lineaflex is drágább, igaz, hogy ott csak latex, vagy memory esetleg rugós matracok vannak.A Demkonál a tiszta latex és a kókusz -latex ára között nemigen volt különbség.
Előzmény: dq6056 (281)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 282
Érdemes minden ágyazásnál, de legalább 2 havonta forgatni a matracot!
Előzmény: fengshui (280)
dq6056 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 281
Régóta napirenden van nálam is a matrac-dolog, de csak most értem el a célegyenesbe. A két 160*200-as memorys befutó közül a jövőhéten fogok választani: Yatas Viscostar Relax, vagy Sleep Easy Memory Duet.
Ez utóbbi mellett szól, hogy 50e-rel olcsóbb (ha mégsem ez az igazi, kevesebbet dobtam ki az ablakon - igaz, ez esetben rághatom a küszöböt, hogy miért nem a másikat vettem meg), 3 cm memory foam, amibe nem merül el az ember, de kényelmes fekvést biztosít.
A Yatas memory rétege 7 cm, tehát még kényelmesebb, még puhább a felső réteg. Egyesek szerint viszont zavaró lehet forgolódáskor, ha túlságosan belesüllyed a test, vagy ha túl puha.
A Yatas tudtommal a nagyobb márka, ez török, míg a Sleep Easy olasz. A Novetex egyre nagyobb hírnévnek örvend, gondolom nem véletlenül lettek a Sleep Easy magyar forgalmazói. Bár pont ehhez a matrachoz nem volt sajnos személyes szerencsém, de próbáltam 2 cm-es memorys vákuumot is, s az is megnyerő volt.
Tehát van valakinek éles tapasztalata együtt a fenti kettővel kapcsolatban? Azaz aludt ezen is és azon is?

És hogy én is mondjak néhány dolgot:
Ki kell próbálni mindent! - mondják mindenhol. Ehhez azonban kevés az a 10-20-30 perc, amit rá lehet szánni egy üzletben, ráadásul matraconként. Kényelmesnek majdnem mindet kényelmesnek fogod találni, viszont egy éles próbát, min. pár nap rajta alvást, semmi nem pótol. Ha eleget olvasol utána, ha elég helyen fordulsz meg, ha több emberrel beszélgetsz, akkor is max. 70-80% az esélyed, hogy jól döntesz és a kiszemelt matrac a jó választás. Sajnos érthető okok miatt nem lehet hazavinni semmit egy életszerű próbára, bár lehet olvasni ilyesmiről is. Az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel.
Mlori! Egy kis pontosítás:
A Novetex-szel váltottam néhány levelet is, bár pont náluk nem jártam. Roppant készségesek, segítőkészek, mindenre kielégítően válaszolnak. 50e kaució ellenében biztosítják, hogy az alapanyagokat (azaz az egyes rétegeket, tehát nem egy kész matracot) hazavidd, egy héten át teszteld (rakosgatod a latexet a kókuszra, meg a nemtomit a nemtommire; sajnos memorys matracot nem gyártanak, így azt nem is tudnak adni). Ha nem válik be kérhetsz másféle rétegeket a kisérletezgetéshez és folytathatod. Vidékieknek ez kissé macerás, de ez van. Ha sikerült döntened, akkor a neked megfelelő sorrendben rakják össze és gyártják le a személyre szóló matracot, az 50e-től való +/- eltérést természetesen fizeted, vagy visszakapod. Tőlük kaptam prospektust, meghívót "alvásnapra" is (ez egyfajta bemutató, előadás a pihenéssel, alvással, matracokkal kapcsolatban), pedig csak email-t váltottam velük.
Cimbóka!
Gerincprobléma esetén a többség nem rugós matracot ajánl. Persze a rugósak között is megvannak a különböző keménységű, kényelmi rétegű, sőt memorys kivitelek is. Felvetődött nálad is a Novetex. Igaz, magyar cég, de az általad belinkelt matracot nem Ők gyártják, csak forgalmazzák, 15 év garival, tehát nem lehet rossz, nálam is ez az egyik jelölt. Egyébként fordulj hozzájuk bizalommal a kérdéseiddel mailben - bár most év elején kissé le voltak lassulva!
Memorys matracot pedig kötelező kipróbálni! A megtámasztásról annyit - mivel kérdezted -, hogy a memory réteg az típustól függően 2-10 cm közötti vastagságú, ami alatt egy keményebb hab réteg van (vagy valamilyen rugós akármi). Ráfeküdve a memory réteg a súlynak és a hőmérsékletnek megfeleően nyomódik be, veszi fel a test alakját, míg alatta a keményebb réteg adja a masszív tartást.
fengshui Creative Commons License 2008.01.12 0 0 280
hello!

tapasztalatot szeretnék megosztani!

Memory matracunk van, nem egész egy év után rémülten vettük észre, ha matrac alja egyes helyeken (ágykeret rácsainál-pedig nagyon ritka) penészes lett!!

tanács:
- az ágykeret alja tökéletesen szellőzhető legyen!
- valamint az ágykeret kiválasztásánál felétlenül nézzétek meg , h a matrac amit belevesztek annak oldalsó szellőzzője (ha van ) az ágyykeretből kiérjen.
- a sík ágyrácsot ne használjatok!

anno, mi véletlenszerüen kiemeltük a helyéről szellőzés céljából, de ezek szerint kevés volt...

2db 2 személyes matracunk van brutális áron. én sem gondoltam volna ,hogy ez ennyi macera lesz ezért a pénzért.

Garanciális tapasztalatokat keresek ez ügyben! igény szerint közlöm a márkát is privben ha vkit érdekel.

mlori Creative Commons License 2008.01.09 0 0 279
Szia cimbóka!

Sajnos nem vagyok szakértője a matracoknak, 1 napot szántam rá csupán az informálódásra neten. ill. voltam 1-2 boltban ahol kipróbáltam matracokat.
Mivel rugósat egyáltalán nem akarok, azért ebbe az irányba nem igazán terjedt ki a vizsgálódásom.

Esetleg ortopéd szakorvos véleményét és kikérheted, hogy ő milyen matracot javasolna gerincprobléma esetén.

A Novotexnél van lehetőség elvinni pár napra kipróbálni matracot, ha jól emlékszem 50000 forint kaució mellett (de lehet több volt) , de ez csak saját gyártású matracaikra vonatkozik (kókusz/latex), a memory típusúkat sajnos nem tudják odaadni, peddig azt nagyon szivesen elvinném pár éjszakára tesztelni.

Amúgy engem ez a biomaszlag annyira nem hat meg, nekem az kéne amiben a legjobb aludni :).
Előzmény: cimbóka (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!