A korabban emlitett Allsound TH/85,LC/85 leslie-t megkaptam nagyon olcson .Nem az jon ki belole amit vartam de ez normalis . Mar korabban elhangzott V-Twin Mesa Boogie gitar csoves eloerosito ami szinten log a levegobe segitene valamit a hangzason??Egy Nord c2- vel hasznalnam.Ertitek mire gondolok.
Tudtok valamit a Rhoda-Varnus koncertekről, amit több nagyvárosban lenyomnak itthon? Az érdekelne, hogy csak liturgikus műveket játszanak, vagy megszólal a Hammond is egy kis jazzel?
Igen. Kíváló old school játék. Csak a hang alapján sokan játszhatták.
A legnagyobb fekete előadók mint Wild Bill Davis, Jackie Davis, de sok fehér előadó is játszott hasonló stílusban mint John Buzon, Buddy Cole, Sir Julian Gould, Don Baker, Lenny Dee, Dick Hyman, Milt Buckner...
Szinte hihetetlen amúgy tényleg hogy nem egy videón láttuk már amit korábban még sosem, hogy milyen mérnöki precizitás is folyik egy-egy hangszer tervezésénél, felépítésénél, elkészítésénél. Ehhez képest az összes vas klón hangja kb felébe-harmadába hasonlít az "öreg mázsás szörnyetegre" és így mindegyikhez indokolt a falaci, a saját "műbeles virsli" effekje helyett. ?????
Egyébként az overdrive hogy mennyire szerethető és egészséges egy Hammondnak, jól példázza e videó!
Elég érdekes, hogy a gitáron, meg a hammondon kívül nem sok hangszernek áll jól a túlvezérlés (max még a Rhodes)!
Az ART effektek, pedálok elég ismertek gitáros körökben. Mikor szemelted ki magadnak az említett példányt?
Mellesleg korábban szó esett már itt a MesaBoogie V-Twin pedálról, hogy van valakinek. Ezt még jó volna akár hangfelvétel szempontjából is orgonára eresztve meghallgatni, nagyon dögös soundjai vannak a Mesanak. Mondanom se kell, gitáros berkekben a Rolls-Royce kategória képviselőjeként emlegetik!
Van egy Alsound leslie " körulötem" .100 watt , tranzisztoros 1972 kiadás .Bárki aki tud róla több infot mint én =0 ,a hangzásáról tulajdonságáról bármit.Egy Nord C2 vel hasznalnam .
A végét jól megráztad! Kihallani, jobb az előfok torzítónak mint a fedélzeti. Tetszett a kétszeri wheel brake is. Örülök hogy így is hallok felőled, mégha nem is a mexokott stílusban.
Szerintem nem sok M1-esség van rajta, konkrétan semmi. Minap a Bartókon hallgattam egy zongoradarabot és olyan tökéletesen vette fel a rádió, ott örömködtem. Mikor ebben a videóban megszólalt az akusztikus minta, szinte rögtön a rádiófelvételre asszociáltam. Persze utánna tudatába jön az embernek hogy most egy szintetizátort néz, hallgat, de ha csak úgy megszólalt volna látatlanba, már nem mondanám meg hogy nem igazi...
Viszont a CX3 része nekem betegesebben hangzik. KernEvil orgonáját élőben hallgatva jobb emlékeim voltak.