Keresés

Részletes keresés

nikonaprofi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 29
Érd Felsőn reggelenként mostanában állandóan lenz van a sorompó. egy katasztrófa a közlekedés. Addig is, míg az árok el nem készül, fel kéne szabadítani az egyik buszbeállót a kettőből, hogy akik kisívben hajtanának rá a Diósdira, azok megtehessék, és ne kelljen a nagyívben kihajtók miatt beragadniuk. Mire kijutnak, megint lemegy a sorompó. Ma reggel 20 percembe telt átjutni, elég dühítő.
Blackslac Creative Commons License 2004.12.17 0 0 28

Továbbra sincs időm, így várat magára az újabb fejezet részemről való indítása. Türelem ...

 

Nézzétek, számoljatok, írjatok, ez mind kell. Ugyanakkor tudjátok, hogy a rendszer semmi egyébre nem képes, minthogy a 6 db beégetett program közül válogasson. Ezeket látjátok tis is, és attől függően, hogy a napszaknak megfelelő terhelés találkozik-e a megfelelő programmal, lelkesedtek vagy bosszankodtok. Az, ami igazán kéne - és amire Árpi is nagyon helyesen céloz, az irányonkénti terhelésnek megfelelő program, és ami véleményem szerint egyedül a duplazöldes programban érhető nyomokban tetten, de az most tán nincs is kiválasztva -, arra ma egyszerűen nincs program. Ennek az új programnak - nyilván valamelyik jelenlegi rovására - elkészítése hosszabb idő lesz (1-2 hónapot mondtak), és az, hogy ezt elkezdjék, kell egy rendes generáló levelet készíteni. Ezt meg fogom csinálni.

 

 

Üdv:

 

Slaci

Előzmény: biii (19)
T9 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 27
Nekem megint elfogyott a cérnám (1/4 6-kor), elmentem az "üres" zöld lámpán Batta felé és az Ercsi úton vissza. Szerintem a Budai úti körforgalom építésekor is ez lesz a jó útvonal.
Előzmény: kígyószisz (20)
Árpi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 26
A Bajcsy és a Brassói u. sarkán rendszeresen az "árok" fölé parkolnak autók. (Az "árok" egy kb. 10 centi mély gödröcske, valami vizet biztosan levezet, de arra nagyon alkalmas, hogy áthajtsanak fölötte az autók, az amúgy is vacak járdára álláshoz.) Ha az úttest szélén állnának, akkor el lehetne látni a jobb oldaluk mellett. Így viszont aki a Brassóiból (a környék egyetlen aszfaltos kivezető útjáról) akar kihajtani, az életveszélyben van. Szerintem nagyon szabálytalanul parkolnak ott, komolyabb életveszélyt okozva, mint ha a lakótelepen egy centi járda nem maradna. Most ráadásul a kihajtás is lassabb a jég miatt. Ha este nem írnék, akkor otthagytam a fogam...
Sziasztok.
SaGa Creative Commons License 2004.12.17 0 0 25
Köszi, ellenörzöm holnap délelőtt (bevásárlás)...

SaGa
Előzmény: Blackslac (15)
biii Creative Commons License 2004.12.17 0 0 24

vmit változtattak mert mint irtam mértük és kb 20 mp vol tminkét iránynak! batta felé is addig mentek meg mi be érd felé is..  (ha netán el is számoltuk mert éppen nem inditottunk stoppert, akkor is a lényeg hogy ugyanannyi ideig volt mindehol zöld!!!!

 

pestfelé menet meg nem mértem, csak számoltam hogy kb 8 kocsi ment át! nem 5 ahogy mostanában

Előzmény: kígyószisz (20)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.17 0 0 23

Nagy poénokat tud összehozni ez az új menetrend. Ma reggel 7:01-kor hajszálpontosan elment az orrom előtt a fehérvári - gondoltam én. Csakhogy 4 perc múlva megint jött egy vonat, amiről szintén állította a hangos, hogy a fehérvári. Szerelvény alapján mégis az első lehetett az, vagy tegnap tévedtek a vonat indulási állomását illetően. :-) Ezek szerint reggel már elértük, hogy nem időre kell menni az állomásra, úgyis jön valami. Tiszta villamos érzés. :-)

Ma viszont csont nélkül elért a Délibe, és ez megható. :-)

Árpi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 22
Az az érzésem, hogy itt csak az időkkel való játék folyik, amiből túl sokat nem lehet kihozni. Itt kifejezetten a rendszert kellene megváltoztatni, mert nagyon változó az irányonkénti terhelés. Reggel a dél és nyugat felől érkezőknek kellene sok időt adni, a másik két irány rovására, este meg fordítva. Csakhogy itt egyszerre kap zöldet több érkező irány, szerintem szerencsésebb lenne, ha úgy nézne ki a ciklus, hogy egy érkező irány - egy zöld (nem pedig egy cél - egy zöld). Mivel vannak jobbos surranóágak is, egész jó kapacitást lehetne elérni. ( gumicsirkeszerintem)
Előzmény: biii (19)
kígyószisz Creative Commons License 2004.12.16 0 0 21

Sőt, az önkori előtti fenyő is fel van ám díszítve, meg a sarkon is valami (talán tuja) és az Alsó utcai oldalon fényfüggöny van az önkori homlokzatán, csak így tovább!!

Egyébként - megjegyzem -, amióta feldíszítették gyönyörűen a körutat is, nemcsak az Andrássy utat és több nagy főútvonalat is Pesten-Budán, azóta pl. nálunk (Ferenc krt-Üllői út sarok) is kedvet kaptak, sőt, másutt is. Nálunk pl. a ház kezelője (Fimüv) feldíszítette a bejáratot, az utcára néző ablakokat is, s más körúti részeken is láttam ilyet, sőt, fákat is, amelyeket tavaly nem. Csak el kell kezdeni... :-))) Érd sem marad le, látom, nagyon szép a városközpont most (csak a darukat is fel kéne díszíteni, a betonoszlopokról - lásd építkezés - nem is beszélve :-))) 

kígyószisz Creative Commons License 2004.12.16 0 0 20

18 óra tájban 16. voltam a sorban, utánam is álltak még (6-oson Érd központ felé, a piros lámpánál), míg a battai ág annyira zöld volt, hogy egyetlen autó sem ment át,  azaz túl sokáig, üresen volt zöld. A harmadik lámpánál sikerült átjutnom a város felé, szóval, a régi nóta :-(((( Visszaállították a lámpát a rossz rendszerre?

Viszont: annyira gyönyörű az út, ahogy jön felfelé az ember a centrum felé, a kivilágításokkal és mire felérünk a buszvégállomáshoz, különösen, mert a nagy karácsonyfát is kiemeli - vagy azon is megszaporodtak az égők -, szóval, nagyon szép, s ez némileg kárpótolt.  

Előzmény: biii (19)
biii Creative Commons License 2004.12.16 0 0 19

megint állitottak a lámpán a 6/70 kereszteződésben!

 

most este 7 felé voltam ott, hazafelé meg 8 felé, és odafelé azt láttam hogy a pestről 6oson érdre bejövök 8 autóátjött! én közben elindultam igy nem tudom összesen mennyi, de nem 5 fért át!!

visszafelé számolgattuk kb 20- 25 mp volt mind 3  iránynak!!

Fricy Creative Commons License 2004.12.15 0 0 18

Az okmányirodánál, a bejárat mellett meg lehet tekinteni a Diósdi út - Bajcsy-Zs. út - Spar és a Kossuth L. utcai 5-ös körforgalom terveit! A terveken jól néz ki, remélem valójában is az lesz! :)

Üdv: Fricy

Fricy Creative Commons License 2004.12.15 0 0 17

Kelenföld majd egyszer a nagysebességű vonatok egyik pályaudvara lesz. Hogy mikor, azt nem tudja senki. Nem egyhamar, az biztos. Addig nem nyúlnak hozzá, szvsz.

Metró: több terv is van a meghosszabbításra:

- BAH-csomópontig

- Budagyöngyéig

Ekkor a Moszkva tér elágazó állomás lenne. de ez is csak álom egyelőre.

Üdv: Fricy

Előzmény: Metal Dog (5)
Fricy Creative Commons License 2004.12.15 0 0 16

Én meg ma a 7.43-as martoni vonattal mentem be Kelenföldre. Késett már Érd alsórta jövet is kb. 7 percet. Menetrend szerint 14 perc az út. És csak Kelenföldön áll meg. Nos, megálltunk Nagytéténynél, elengedtünk egy fehérvári vonatot. Aztán a Savoya Park mögött álltunk 5 percet. Albertfalván is megálltunk!!!! Elengedtünk egy kifelé tartó martoni vonatot. 10 perc várakozás. Aztán továbbhaladva az Egérút fölött átmenve ismét megálltunk. Már lehetett látni a pályaudvart, olyan bosszantó volt, hogy állni kell. Pár perc múlva néhányan lesyálltak a vonatról és gyalog indultak el. Tíz perc múlva jött a kalauz, hogy nem tudja mikor fogunk továbbmenni. Na ekkor szálltam le én is. Nagyon mérges voltam. Poénból megnéztem az állomáson a táblát az induló/érkező vonatok idejéről. Laza 40 perces késés volt kiírva!

Üdv: Fricy

Blackslac Creative Commons License 2004.12.15 0 0 15

6/70 téma

 

Bocs, ma egész nap rohantam, csak annyi időm van most is . hogy ezt a tegnap érkezett levelet betegyem. (Figyelj, SaGa!)

 

Kedves László!

A detektorokat újra marattam, azt tegnap bekötöttük.

A nyomógombot megnézetem, tudomásom szerint jól működik, csak a detektor

miatt nem reagált, mert állandó bejelentkezés volt.

Üdv Beron Éva

 

A helyszín a Penny Market kihajtó.

 

 

Metal Dog Creative Commons License 2004.12.15 0 0 14

Akkor én nyertem, mert 8:03-kor már majdnem a Nyugatinál voltam. Hála a Bartók Béla úti kisérletnek (remélem véglegesítik).

 

Az érdi lámpaoltás engem is az őrületbe kerget, nem értem, miért nem lehet alkalmazkodni a napfelkeltéhez. (Jó tudom, energiatakarékosság, de azért én szeretek kilátni a fejemből. :-) )

 

Köszönöm mindenkinek az információt, remélem, estére helyreáll a rend. Csak azt nem értem, hogy tegnap miért álltunk szintén Kelenföldön mintegy 15 percet. Akkor is rossz volt a berendezés? (Változatosság kedvéért ez a fehérvári volt.)

Előzmény: ewtsy (11)
mézontófű Creative Commons License 2004.12.15 0 0 13

Metal Dog,

 

nem rég mondták, hogy a Déliben a jelzőberendezés műszaki hibája miatt késnek a vonatok, cca 1 órát.  Ez kb. 1 órája volt...

Előzmény: Metal Dog (5)
nikonaprofi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 12
Az imént halllottam a hírekben hogy a Déli forgalomirányítója döglött be. Estére ígérték a rendet.
Előzmény: ewtsy (11)
ewtsy Creative Commons License 2004.12.15 0 0 11

Szia, sorstárs!

Én is találkoztam reggel a rideg valósággal. Az én célállomásom is a Déli (onnan 3 metrómegálló a munkahelyem, ez máshogy csak sokkal kényelmetlenebbül érhető el, nem szeretnék buszra-villamosra szállni!). Én is a 7.08-as kanizsai gyorson utaztam, de Kelenföldön úgy döntöttem, kivárom a 15 percet (a piros 7-es zötyögése, utána átszállás a 2-esre - ez még hosszabb időnek tűnik). Türelmem "jutalma": 8.03-ra be is értünk a Délibe!!!

Azért ez durva: 20 perces menetidő, 35 perces késéssel. Nem tudom, hogy gondolta a MÁV az új menetrendet, a remek elővárosi közlekedéssel, de az eltelt néhány nap azt mutatja, egyszerűen nem tudják tartani. Hiába lenne 3 vonat is 7 és negyed 8 között a Felsőről, ha ilyen sz.rul járatják őket! Nem azért kelek hajnalok hajnalán, ügetek a ronda sötétszürke úton (lámpaoltás 6.55-kor,  napkelte 7.26) az állomáshoz, hogy aztán plusz félórát ücsörögjek az álló-döcögő vonatban.

 

Előzmény: Metal Dog (5)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.15 0 0 10
Nekem a 41-es villamos önmagában elég volt. :-) De úgy hallottam, van vagy lesz más is (pl. 112-es busz Kálvin térre). De ez itt off, szerintem.
Előzmény: Macimedve (7)
mozo01 Creative Commons License 2004.12.15 0 0 9

ÉS ilyenkor szokták a sort a kikerülni, mégpedig úgy, hogy bemennek a lakótelepre, és nagy tempóval átszáguldanak a Béke téren. Nem lehetne visszatelepíteni a fekvőrendőröket? Ha igen, akkor olyanokat kéne, amik régebben is voltak, tehát jó széles, nem magas példányokat. Esetleg meg lehetne fűszerezni némi lakó-pihenő övezet táblával is.

 

Mozo

Előzmény: Árpi (3)
SaGa Creative Commons License 2004.12.15 0 0 8
A Délit vagy le kéne bontani, vagy az oda vezető alagutat kibővíteni. Az a szűk keresztmettszet. A legjobb megoldás az lenne, ha a Kelenföldi pu-t felújítanák, kiépítenék rendesen, addig mennének a vonatok, a Délibe meg menne egy vonatpár 10-15 percenként, 3-5 kocsival, afféle villamos gyanánt, innen. Akkor ki lehetne használni a vágányokat, de nem lenne "dugó"...
A metró túl mélyen van a Délinél ahhoz, hogy fel lehessen hozni a felszinre és elhozni Kelenföldig, mondjuk a BAH közelébenl egy megállóval, bár az lenne a legjobb megoldás, a Délit meg át lehetne alakítani értelmesebb célra...

SaGa
Előzmény: Metal Dog (5)
Macimedve Creative Commons License 2004.12.15 0 0 7
Nem akarok kukacoskodni.... De mit is ért el a Veke Budapesten?
Előzmény: Metal Dog (6)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.15 0 0 6
Remélem. Érden is elér olyan fantasztikus dolgokat a Veke, mint Budapesten. Hajrá!
Előzmény: Fricy (4)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.15 0 0 5

Ma reggel könnyekig meghatódtam, de sajnos hamar felrázott a rideg valóság. :-)

Reggel 7:01-kor hajszálpontosan érkezett a fehérvári személy. Igaz, 3-4 perc a felszállás, mert By (középen ajtó nélküli) kocsikkal közlekedik a vonat, de sebaj, biztos nincs másik. Én viszont úgy döntöttem, megvárom a 7:08 kanizsai gyorsot, mert a fehérvárin már csak a peronon maradt hely. Meg is jött 7:11-kor, ami a MÁV-nál nem is számít késésnek. Tíz perc alatt bent is voltunk Kelenföldön, igaz ezen is álltam.

A valóság itt ért utól, ugyanis szerencsétlenségemre a Déliből könnyebben tudom megközelíteni a munkahelyemet. Már az állomásra érkezéskor feltűnt a fehérvári a szomszéd vágányon. A mi vonatunkat meglátva az azon tartózkodók zöme villámgyorsan leszállt, és őrült tempóban elindult a vonatunk felé. Hiába, mert a következő pillanatban a hangosbemondó lesújtott: a mi vonatunk "előreláthatólag" 15 perc múlva indul tovább. Így kisérletileg közlekedtem a Bartók villamosvágányain a piros hetessel.

Nem értem mi lehet a gond, mert már második nap történik meg ez. Vajon a Délit kell bővíteni, rossz a szervezés, vagy a baloldali közlekedés miatt (Kelenföld és Déli között) nem lehet rendesen szervezni? Azért nem poén, hogy a Déliig van bérletem, és csak Kelenföldig jutok el vonattal. Mi lesz, ha a Bartók Béla úti kisérlet befuccsol, és visszazavarják a hetest a dugóba? Elgondolni is rossz.

Fricy Creative Commons License 2004.12.14 0 0 4

Üdv!

Ezt a topikot szeretni fogom! :)

 

Felhívom a tisztelt topiktagok figyelmét a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Érd-Diósd helyi tagszervezetére, mely épp az ilyen problémák megoldására törekszik! Együtt többre megyünk! Várjuk a javaslatokat!

www.veke.hu

 

Üdv: Fricy

Árpi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 3
Na, szokott ez fordítva is elsülni! Amikor a körforgalom előtt a benzinkútig áll a sor, mert nem lehet bekanyarodni a Diósdira.
Előzmény: Blackslac (2)
Blackslac Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2
Csak meg tudom erősíteni.
Én mint autós reggel csak úgy átsuhantam a körforgalmon. Benéztem, vjh' miért - hát persze, mert a Diósdi út felől jövőknek nem kellett elsőbbséget adni, mert azok nem voltak.
Előzmény: Metal Dog (1)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1

Tetszik az új fórum!

Mindjárt bele is rondítok ebbe a topicba, mert reggel a vonaton bőven volt időm gondolkodni. :-)

 

Véleményem szerint a MÁV kicsit túlvállalta magát az új menetrenddel. Az első két nap tapasztalata alapján regel 7-kor megszűnt a közlekedés a Diósdi úton, annyit voltak zárva a sorompók. Ez még hagyján, a MÁV saját pályája sem bírja a forgalmat a jelek szerint. Tegnap Nagytétényben üdültünk, ma Kelenföldön, szabad pályára várva. Ilyen körülmények között persze menetrend szerinti indulásokról és érkezésekről szó sincs. (Szerencsére annyi a vonat, hogy kiállok Felsőre, és majdnem biztosan jön valami 10-15 pecen belül, reggel még előbb. :-) )

 

Tegnap este pedig olyat láttam, amit eddig nem: Felsőre mindkét vágányra egyszerre érkezett vonat a Déliből. Persze majdnem a leendő Sparig ért a sor a sorompó előtt, mindenki az Érd elágazás bejárati jelzőjének szabad jelzésére várt, mert addig nem gördült le az egyik vonat a sorompó érzékelőjéről. :-)

 

Azért remélem, idővel helyrezökken a dolog.

Tombolda Creative Commons License 2004.12.14 0 0 0
Pard0n.
Előzmény: Blackslac (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!