Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

szistipisti Creative Commons License 2002.01.21 0 0 732
Én is nagyon sajnálom, hogy így jártatok, bár nagyon is jól tudom, hogy milyen érzés. Javaslom bemenni a Kovácsékhoz, kérni a vezetőt, a kereskedelmi igazgatót, vagy bárkit aki felelős, és nyugodtan fenyegessétek meg őket konkrét és utólsó határidőt ajáljatok nekik. De Ti ajánljatok határidőt, ha akkor sem, akkor kiborítjátok a bilit. A sajtó Internet stb ellenkampány sokat árthat nekik, és ezt előrevetítve nem hiszem, hogy nem tesznek meg mindent. Nagyon lényeges, hogy ne az értékesítővel vitázz, mert Ő nem tud érdemben segíteni, csak halogatni próbál. Egyébként Én is veszekedtem velük, és fenyegetőztem is rendesen. Mégse romlott meg a viszony, hiszen tudják Ők, hogy igazad van. Azt azért nem hiszem, hogy tesztautóként használják, biztosan hozzá sem nyulnak a kocsidhoz. Nekem is ott állt érintetlenül sokáig mint mondtam, nap mint nap ott járok el előttük és minden nap megnéztem. Egyébként nem tudom elfogadni azt, hogy előre ki kell fizetni az árát, most vettünk a feleségnek Twingót, és mindent az autó átvétele napján kellett fizetni. Persze előleget azt kellett, de azt el is lehet fogadni. Egyébként vígasztaljon a tudat, hogy én is megkaptam és többekkel beszéltem már akik a napokben vették át és mindenki sokára kapta meg. Úgy, hogy meg fogjátok kapni biztosan, de a fenyegetőzés azért nem árt, de higgadtan! Azt is mondják egyébként, hogy a 3. a legnagyobb kerület a legtöbb használt és új autókereskedővel, és az okmányiroda igen csak nagy úr. De nem kell félni minden harag elszáll, ha megkapod az autót, én is sokat veszekedtem velük, de azért kedvesek velem.
Előzmény: CommandAir (731)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.21 0 0 731

Kedves Oroszlánszelidítő,

Szomorú ezt hallani hogy egy cipőben evezünk. Úgy látszik idáig neked volt a legnagyobb türelmed. Nálam ma telt be a pohár mivel a mai napra igértek pontos átadási dátumot, de ennek ellenére tovább folytatódott a p@rasztvakítás. Most azzal hozakodtak elő, hogy az értékesítési vezető leköszön, és ezért a kavalkád. Én meg elég régóta dolgozom a kereskedelemben ahhoz hogy az ilyen tündérmesének ne higgyek.
Téged milyen Andersen mesével nyugtattak idáig?

Amit tenni fogok, holnap erre az ügyre áldozom a napom, megkeresem mind a PH-t és a kereskedést is személyesen, és komoly eredmény nélkül nem leszek hajlandó távozni. Ha gondolod akkor csatlakozz hozzám. Talán több lúd mégtöbb disznót győz :)

Abból pedig szerintem nem szabad kiindulni, hogy ha megromlik a kapcsolat velük akkor ezek után HILTI-vel esnének az autónak. Nem hinném, hogy csak ez az ominózus szerviz lenne az egyedüli jó/legjobb.

Üdv,
CA

Előzmény: Oroszlánszeliditö (730)
Oroszlánszeliditö Creative Commons License 2002.01.21 0 0 730
Kedves Szistipisti! Kedves CommandAir!

Úgy olvasom egy hajóban evezünk, vagy legalábbis eveztünk. Én tavaly novemberben szerződtem le az oroszlánra és december közepén lett volna a Nagy Nap. De ezt a napot azóta is csak várom.... :-( Több mint 4 hete várok és nem tudom megszerezni, amit már kb. ugyanennyi ideje kifizettem. Ja és a poén az, hogy még december elején ültem az autóban és már akkor is csak a vizsgája és a forgalmija hiányzott a kicsikémnek. Az első törlesztörészletet múlt héten kellett befizetnem?!

Azóta már szinte mindent megpróbáltam: beszéltem az értékesítési vezetővel, az ügyvezetővel, ja és naponta hívom a kereskedőt... A sajnálatos egybeesés az, hogy én is a sokat dícsért Kovácshoz kerültem! A válasz mindig ugyanaz: elnézést kérnek és a türelmemet kérik. Én alapvetően türelmes típus vagyok, de ami sok az sok...

Még egy dolog. Beszéltem az ügyvéd haverommal és azt mondta, hogy az átvételig nem érdemes semmit csinálni, majd utána ha kell megtanítjuk őket kesztyűbe dudálni!
Ti mit terveztek ezzel kapcsolatban?
Az az igazság, hogy nem szívesen rúgnám velük össze a port már csak a szervizelés miatt sem (állítólag még mindig ők a legkedvesebbek és legjobban a szervizben - mondjuk most már szkeptikus vaygok!!), de akkor is ami sok az sok. Játszadoznak itt az ember pénzével és türelmével. Nem csodálkoznék, ha tesztautóként használták addig is az autómat.

Előzmény: szistipisti (705)
zsuri Creative Commons License 2002.01.21 0 0 729
Van vkinek P307 2.0-ás benzines motorral? Lenne egy pár kérdésem ...
szistipisti Creative Commons License 2002.01.21 0 0 728
Ezt a BSI beázási problémát a kezdeti szériáknál én is hallottam, de a maiak már mentesek ettől a hibától, illetve a cserélt BSI-k is jók már. Állítólag.
Előzmény: pierre_nau (727)
pierre_nau Creative Commons License 2002.01.21 0 0 727
CommandAir

"egyik pillanatról a másikra az autóból elmegy az összes áram."
Ilyet ismerek, az oka nálam egyszerű volt: beázott a BSI (azt hiszem ez a hivatalos neve a számítógépnek a 307-ben) az "áram" ezek után visszajött egy időre de bár ne tette volna: amit a BSI vezérel az folyamatosan ki-be kapcsolt (fényszóró, központi zár,
ablaktörlő). A BSI ezek után sajnos cserére szorul...

Előzmény: CommandAir (724)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.21 0 0 726
Ezek olyan hibák melyeket tulajdonosok jelentettek. Állítólag egyik részét az okozhatja ha nem gyári riasztó van beszerelve (erre a legkönnyebb ráfogni), másik részét meg az okozhatja hogy sok számítógép van az autóban. És ahol sok a számítógép ott ugye software-bug is előfordulhat.

Ez már csak az én magánvéleményem, hogy inkább az SW-bug lehet a bűnös.

Előzmény: HDIowner (725)
HDIowner Creative Commons License 2002.01.21 0 0 725
CommandAir

Nekem volt egy ilyen esetem, hogy 1mpre elment minden.

Mit jelent az, hogy ismert elektromos hiba?
Hallottak róla, hogy van ilyen, vagy esetleg azt is tudják, hogy mi okozza?

Netán meg is tudják javítani???????????

Előzmény: CommandAir (724)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.21 0 0 724
Jelenleg ismert P307 elektromos hibák PH szerint:
-műszerfalon a visszajelző piktogrammok ok nélküli felvillanása. Csak szervizben szüntethető meg hiba kód törlése után.
-egyik pillanatról a másikra az autóból elmegy az összes áram. Ezt már valaki itt írta hogy este 1 mp.-re elsötétült minden.
SEEN Creative Commons License 2002.01.21 0 0 723
ezt az undorito arukapcsolast...
Előzmény: CommandAir (722)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.21 0 0 722
Most tudtam meg egy fontos infot a PH-tól. Valóban létezik egy körlevél miszerint a teljes elektromos rendszer elveszti a garanciáját ha nem gyári riasztó van beszerelve az autóba. Egyes márkakereskedők nem ismerik ezt az infót és simán beszerelnek más riasztót. Írásban a PH elküldi ezt a levelet annak aki igényli.
szistipisti Creative Commons License 2002.01.21 0 0 721
Szia kiki!

A vezess.hu nekem dög lassú, unom kivárni amíg betöltődik. Azért néha elnézek oda is. A 2600 rezonanciáról. A 307 motorja nagyon csendes, és kellemesen muzsikál a teljes fordulatszámtartományban. 2500-2600 f/p-nél kissé megváltozik a hangja, enyhén dörmögővé válik, de ahogy túl nyomom ezen a tartományon egyből szép hangja van megint. Nem nagyon zavaró, de természetesen érdekel minden lehetőség, amivel még jobbá tehető. Azt sem tudom, hogy rezonancia-e vagy sem, nem zörgő, hanem fiúsan dörmögő hang az amit hallok. Az ülésfűtés meg tényleg baromira idegesít. Mi van, ha még hónapok mulva sem csinálják meg? Sajnos az meg normális, az egyedi rendelést ilyen sokára teljesítik. Végül is, ha nincs szerencsém akkor az enyém is február közepére lett volna meg.

Előzmény: Tutivesztes (720)
Tutivesztes Creative Commons License 2002.01.21 0 0 720
Sziasztok!

Eddig a vezess.hu-n voltam, de ott kihalt a topic...Még a Szisti sem ír:))) Naszóval..
Megrendeltem a kocsit január másodikán, és március közepére igérik a Kovácsék. Ez a normális?

Szisti!

téged már alapból sajnállak, mert az ülésfűtés máshol is probléma, és természetesen ott is kb. ennyi idő kijavítani...Mégsem olyan jó hogy ennyire nagy az igény a 307-re:))) Ha netán nekem se fog működni, akkor felkötöm magam, mert nincs kedvem hónapokat várni egy javításra.. Neked is rezonál 2600-nál? Most már legalább tudom mire számíthatok. Knbm-nek pedig sajna igaza van, nem a kereskedő tehet róla.. A Renaultnál is így van:((

Üdv. mindenkinek kiki De itt Tutivesztes:))

Előzmény: knbm (718)
SEEN Creative Commons License 2002.01.20 0 0 719
ez mind dicseretes es valoszinuleg igazad is van, de akkor kivel szemben ervenyesitse a fogyaszto a jogait?

[s]

Előzmény: knbm (718)
knbm Creative Commons License 2002.01.20 0 0 718
Szisti!
Ha elmész a fogyasztóvédelemhez , akkor ők a Kovácsékba fognak belerúgni, a Peugeot Hungáriával nem is foglalkoznak.
Ha belerúgnak a Kovácsékba ők valószínűleg már nem fognak téged tárt karokkal, ingyen munkával, és jókedvvel fogadni. Tudom, hogy igazad van, de ismerem a hátteret is. Tudom ,hogy a kereskedők vért pisálva próbálják az ügyfelek felé helyrehozni amit az importőr nem tud megoldani. Azt is tudom, hogy ez nem mindíg sikerül.
Ne bántsd a Kovácsékat!
Előzmény: szistipisti (713)
zkalapos Creative Commons License 2002.01.20 0 0 717
Kipufogó Klinika, Bp. XIV. fogarasi 189. Tel:3838055. A zuglói Gablinivel szemben. Volt egy elképzelésem, a fiúk megnézték, hogyan lehet kivitelezni és egy óra alatt kész volt. Gariról nem sokat tudok, elvileg a kipuf nem veszélyes terület ezügyben. Amúgy sincs igazán bajom az autóval, még csak 5000. Jó kis kocsi, annak ellenére, hogy el vagyok kényeztetve a megelőző autóimmal. Most épp ekkorát (kicsit) és épp ilyet akartam, ami nem akar mindenkit megelőzni saját lelkesedéséből. Z.
Előzmény: szistipisti (716)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.20 0 0 716
zkalapos!

Érdekel a dolog. Hol vetted, ki szerelte be stb...
Kicsit részletesebben plíz! A garit akkor elvesztetted, vagy csak a félelmed maradt? Én meg a rádió vételi gyengeségére találtam javulást egy autó rádió antenna erősítő formájában. West End Cici center Média Markt. Ár: 4000 Ft. Peugeot Kovács ingyen beszerelte. Jobb lett.

Előzmény: zkalapos (715)
zkalapos Creative Commons License 2002.01.20 0 0 715
Üdvözlök minden PUG-ost. Amióta kacérkodom a PUG vétellel, olvasom a topicot. Sok információt gyüjtöttem, köszönöm. Egy problémára szeretnék megoldást ajánlani, mégpedig a 2600 körüli rezonanciára. Bántott a dolog (307, 1.6, premium), úgy ítéltem meg, hogy a motor négyüteműségéből eredő rezgések ellen nincs mit csinálni, de a kipufogórendszerrel ébredő rezonancia befolyásolható lehet. Legyőztem a garanciavesztési félelmeimet és beszereltettem egy flexibilis tagot a középdob elé, kicsit hátrébb téve azt (16 eFt). Megérte, teljesen eltünt a rezonancia, úgy megy át azon a ponton, hogy teljesen lineáris a motorzajnövekedés, ami egyébként dícséretesen csendes. Szóval kipróbáltam, működik. Üdv.
Előzmény: SEEN (714)
SEEN Creative Commons License 2002.01.20 0 0 714
en mindenkeppen karteritest kernek, elvegre mar egy honapja nem tudod hasznalni, az amugy pofatlanul dragan adott ulesfutesedet!

[s]

Előzmény: szistipisti (713)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.20 0 0 713
OK knbm!

Szerintem se a kereskedő a hibás az alkatrész hiányért, de ez akkor sem van így rendjén. Két hónapja nincs alkatrész. Mi van, ha valami létfontosságú hiányzik? Meddig tart ez az állapot? Mit tegyek, hova forduljak? Nekem jár az ülésfűtés, fizettem érte és nem keveset. Szeretném élvezni a hatását, még a tél folyamán. Arrol nem is beszélve, hogy erre az ügyre rá ment már 2 nap szabim, mert 1 nap megállapították a hibát nem rég próbálták a jobb oldali fűtőszálat betenni baloldalra, ami nem sikerült, az isten tudja mennyi telefonszámlám, úgy, hogy a türelmem fogytán ideges vagyok, és nem biztos, hogy nem fogok a fogyasztóvédelemhez fordulni. Az is lehet, hogy kártérítés is jár, bár nem tudom, hogyan érvényesítsem. Az meg megint csak kérdés, hogy hogyan lehetséges, hogy négy ülőlapból mind a négyben hibás a fűtőszáll? Ez egy műszaki ember részére elég hihetetlen, hogy technikai oka legyen. Talán az én autómból javítottak más autókat?! Vagy szerinted mi a magyarázat? Két ülőlap, két háttámla, mindeggyikben hibás a fűtőszáll!!!

Előzmény: knbm (712)
knbm Creative Commons License 2002.01.20 0 0 712
Az az igazság, hogy mindíg a fejétől bűzlik a hal.
Az én aztóm papírjárira is nazt mondta a Peugeot Hungária, hogy már több napja kiküldte a kereskedőnek. Ismerem a kereskedés tulaját, és közvetlenül hozzáfordultam. Azt mondta, hogy ha a Ph szerint már több napja elküldte akkor az azt jelenti, hogy ma vagy holnap fogják elküldeni. Megmutatta a bankszámla kivonatot ami szerint a befizetésemet követő napon (három napja)leemelték a számlájáról. Javasolta, hogy reggelenként menjek be a kereskedésbe mert ekkor hozza a futár EMS-ben az előző este feladott vámpapirokat. Csodák csodája két nappal később magam voltam a tanúja amikor megjött az EMS és benne az én kocsim papírjai is.
Szisti az sem valószínű, hogy a kereskedő dugná el az alkatrészt. A nejem 206-osa koccant egy kicsit, négy hete áll félkészen mert nem jön meg az alkatrész. Pénteken elfogyott a türelem és újra bementem a tulajdonoshoz aki diákkori barátom. Elmondta, hogy az ideje nagyrészét azzal tölti, hogy bocsánatokat kérjen és magyarázkodjon az ügyfelek előtt. Megmutatta, hogy lassan nem tudnak a szervizben futó javítást csinálni mert tele van a szerviz balesetes, félig kijavított, alkatrészere váró autóval. Megmutatott öt faxot amit csak ezen a héten kapott és arról szóltak, hogy aznap miért nem jön alkatrész, mennyi az ami lemaradt a kamionról és mennyi az ami késik. Egy hét alatt ötször azaz minden napon.

Előzmény: CommandAir (702)
Pugfan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 711
kovacsro!
0. először is, a félreértések tisztázása végett: nekem egy 306 XT HDi van 2000. évi modell
1. chiptuning: Superchips van benne (www.superchips.com), mérve 20 fokban 79,5kW és 274Nm, 10 fok alatt több (csúszik a kuplung, ha padlógázt nyomok 2000-3000 között). Gari maradt, mert (szerelő megnézte) és minden paraméter a gyári értékeken belül van, tehát ha te nem mondod, senki nem fogja megmondani, hogy új a program benne!
2. téligumi: GoodYear UltraGrip 5 (ugye a 6 sokkal jobb, de az majd' dupla ennyi!) 185/65R14T
nyári: 185/55R15H, ha új lesz, akkor 195/55R15H lesz.
előző gumi egy GY UltraGrip 4 volt, az is bevált (szép, jó kanyarsebesség, határozott csúszási pont, de átmenettel (se nem a "mintha állandóan csúszna 40 felett, de mégse", se a "hopp, most 41-el megyek 40 helyett, így megcsúszott" érzés) - persze messze nincs olyan jó, mint az alacsony oldalfalú nyári!

GT

Előzmény: kovacsro (710)
kovacsro Creative Commons License 2002.01.18 0 0 710
Amit írsz PUGFAN az én tapasztalatom is! Átlagban 6 lityi körül én is megállok a fogyasztással. A hideg ellenére kiváló a fűtés bár nálam is keveset mutat a hőmérő! Igaz előtte 2-vel egy Típóm volt amiben majd' megfagytam. Érdekelne amit a chiptuningról írsz... hol és mennyiért beszerezhető, milyenek a tapasztataltaid? Az általad használt téligumiról is szeretnék többet tudni, mert nekem még még minden 307 es dolog új. Most szokom, de eddig nagyon elégedett vagyok Vele. Gyakorlott kollégáimmal ellentétben nekem nincs összhasonlitási alapom BMW, VW, AUDI Ferrari vagy Mercedes tipusokkal, de azt bátran mondhatom eddig ez a legjobb autóm! Vezettem ugyan Rolls-t és Porsét is de ezek az autók az élmény ellenére nem a magyar valóság járművei. Megérne azonban egy "misét" ki hol tankol, és mik a tapasztalatai? 20 éve a Shell ügyfele vagyok és bár kicsit drágább én máig megvagyok elégedve velük. kovacsro@mail.matav. hu
Előzmény: Pugfan (709)
Pugfan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 709
75-80 fok.
Most így télen chiptuninggal 6litert eszik, nyáron 5.5litert evett. Kocsi 1155-1215kg között lehet (pontos adatot még nem találtam).
185 széles gumikon gurul (téli)
összevissza tankolok bele
40ekm van benne
az első olajcseréig (10ekm) kicsit többet fogyasztott, mint utána...
A tél azért számít, mert lassabban melegszik üzemi hőfokra a motor és több a dugó is. Nyár azért számít, mert gyorsabban melegszik fel a motor, beindul a ventilátor, megy a klíma és még több dugó van ;-)
Ja, váltóáttételek: BV3-as váltó van benne, 2000-nél 3-ban 55-öt 4-ben 70-et, 5-ben 90-et megy.
Más ötletem a surlódáson, szoftveren és a légkeverés (külső/kiupuff)-en kívül nincs...
Előzmény: HDIowner (697)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.18 0 0 708
Persze, hogy megéri várni, csak nem szeretem ha feleslegesen szivatják a vásárlót. Nem értem a Kovács féle mentalitást. Kiváncsi vagyok, hogy milyen mellébeszélést próbálnak majd előhozni.
Előzmény: szistipisti (707)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.18 0 0 707
Köszi CommandAir!

Nem küldenéd el a blonds@index címre is, mert nem tudom megnézni most a leveleimet a megadott címen. Elöre is köszi. Ja és én az autó kifizetésétől számítva több mint 3 hetet vártam. Röhej, de már jöttek a cskkek a banktól, hogy fizessem a részleteket, az autó meg sehol. Csak vigasztalásként írom, hogy nem vagy egyedűl a bajoddal. Azt viszont bizton ígérhetem, hogy megéri rá várni, mert minden igényt kielégítő autó.

Előzmény: CommandAir (706)
CommandAir Creative Commons License 2002.01.18 0 0 706
Küldtem egy mailt neked.
Előzmény: szistipisti (705)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.18 0 0 705
Szia CommandAir!

Én is pont így voltam, már majd meg őrültem az idegtől, mert már ott volt az autóm a Kovácsék telephelyén, ültem benne, nézegettem minden nap, közben meg kaptam az időpontokat a jövő hétre. Mindig a jövő hétre, úgy, hogy megértem a gondodat. Én megfenyegettem őket, hogy világgá kürtölöm, hogy csak a pénzt csalják ki meg minden, autós lapok Internet mindent bevetek, ha nem kapom meg eddi és eddig. Nem tudom, hogy ez vagy más használt, de egyszer csak megkaptam. Te is megkapod majd de a fenyegetőzés jól jöhet. A PH telefonszámát megköszönném, mert én meg az ülésfűtéssel szívok már 2 hónapja.

Előzmény: CommandAir (702)
SEEN Creative Commons License 2002.01.18 0 0 704
szerintem minel elobb menj be es reklamalj. :P

[s]

Előzmény: CommandAir (702)
aamen Creative Commons License 2002.01.18 0 0 703
a rosszabbik esetben a kereskedo eppen csodbemenni keszul, a penzed mar eltapsolta, vagy az apeh lenyulta a szamlajarol, stb..

csunya, kodos-szmogos pentek van.

hali,

aamen

Előzmény: CommandAir (702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!