És mennyire egyenletes? Kicsit csalóka így ebből a perspektívából a kép. Felülnézetből esetleg nincs egy képed? Első ránézésre megnyugodtam, nem tűnik sűrűbbnek mint az enyém (bár csalóka a szög)
Csak most néztem vissza az előzményeket. Szóval ha leszedted az elhalt füves részt, ahogy tervezted. Szórd ki a talajfelszínre az előbb javasolt műtrágyát. Arra mehet rá az új föld és abba fűmag. A fűmagot sekélyen (0,5-1 cm) dolgozd be a talajba, mert a felszínen maradók nem fognak csírázni. Az is megoldás lehet ilyen kis területen, hogy a fűmag kiszórását követően szórsz még rá egy kis takaró réteget.
Nem túlságosan jó ez a műtrágya vetést segítő starter műtrágyának. Nagyon alacsony a foszfor tartalma, ami a gyökérfejlődést segíti. Szerintem vegyél sima 15-15-15 NPK-t és azt dolgozd bele a földbe 10-15 cm mélyen berotálva. Ezt az Agro-largo-t pedig tedd el a következő alkalomra.
A hatóanyag felszívódó hormonhatású, lehet hogy az orgona is felveszi és jövőre toxikus tüneteket mutat, bár ki nem pusztul. Jobb ha a kezelés előtt levágod tőben a sarjadékot.
Elég apró szemű műtrágya , de kellő odafigyeléssel jól lehet szórni. Én többször is szórtam már gardena kocsival is jó eredménnyel. Lényeg amikor megállsz ne follyon ki a tartályból csomóra a műtrágya.
A KPE csövek fektetésén áprilisban túl voltam. Egy szakember tanácsára vettem spec. ásót, majd V alakban kiszedtem a gyepet szinte tégla méretben. Május elején senki meg nem mondta volna, hogy történt ott valami.
Macska homokba vagy foldbe vegzi a dolgat es es betakarja. Nalunk hasonlo esetben suni voltba tettes. Ha van kozelbe dobogo farakas akarmi att lakik alatta.
Villanyszerelő hajlamú állatok elriasztására van valakinek valami jól bevált módszere?
A ház melletti oldalsó füves terület szélén, rendszeresen kábelt fektet valami állat a fűbe (2-3 naponta).
Egyrészt általában kiég azon a részen a fű, másrészt nagyobb gáz, ha a gyerek találja meg előbb a csomagot, mint én.
Mivel lehetne távoltartani az illető állatot? (nem kutya, az nem tud bejönni, meg a kábel is vékonyka, szerintem macska, abból van rengeteg a környéken)
Biológiai cucc, vagy mozgásérzékelős ultrahangos állatriasztó?
Én öntözőrendszert (és fenyőmulcsos ágyást) telepítettem meglévő füves kertünkbe most június közepén és kb. 3 hét alatt helyrejött a fű. Pedig kapott rendesen, de azért ahogy tudtam vigyáztam rá. A kivett gyeptéglák helye alig látszik. Mondjuk bőven adtam neki 23-7-7 Cropcare komplexet (kevertem hozzá egy kis 11-11-21-et is) és vasgálicot miután végeztem a visszarakással. Na és a hajnali öntözés... a fű is és én is imádom.
Leginkább egy rövid nyelű Truper árokásó lapáttal dolgoztam és egy jól megélezett hagyományos ásóval.
Tocsogósra átáztatod, lapáttal felszeded a gyeptéglákat (ha ügyes vagy csinálhatsz célszerszámot, ami egy hajlított ásó), feltöltöd, egy kis foszfor és visszateszed a téglákat. Jól megtaposod, két hétig kiemelten locsolod. Ha lehet ne kánikulában csináld, várj őszig. Persze ha vacak a fű, akkor nem éri meg a cécót, ásd fel és vesd újra!
az idei évben elég sok helyen feltűnt a füvemben ez a gazfickó.2 éves , performance magból lett "teremtve", de az idei szezont nagyon elrondította már.Eleinte fel sem tűnt,azt hittem,hogy csak tápanyag kel neki.
Lényeg,hogy az itt fellelhető infók alapján azonosítottam.Párszor olvastam, hogy kiszárítással lehet elérni sikereket.
Elkezdte, kb 2 hete nem kapott esőt sem (szinte), szépen elkezdtek barnulni a foltok.Mivel idénre már feladtam,hogy korrektül rendbe rakom, ezért döntöttem a szárítás mellett.
Viszont a továbbiakra kíváncsi lennék:
- meddig menjen ez még?
- eltüntethető-e teljesen ezzel a módszerrel?
- vagy a most jól elkülöníthető foltokra-->glialka, majd ősszel felülvetés (vagy ezzel várjak még egy hónapot?)
-mekkora kiszárítást bír a felület (érdi területen vagyok, elég agyagos a talaj)
valaki közületek használta már a CoraxBio "Gyep Box"környezetbarát permetezhető komplex, környezetbarát tápanyag megoldásait?
Kíváncsi lennék a tapasztalatára.
Saját magam, most kezdtem el használni, kipróbálni és mit mondjak nem rossz a cucc! Kissé munkaigényes a kiszórható komplex tápanyagokhoz képest, mivel a tápanyagokat permetezni kell a fű állományra, de ennek ellenére az első tapasztalatok és a fű állaga és esztétikája alapján, beválni látszik. Nem utolsó sorban az ára is remek. A kezeléseket egy frissen telepített gyepszőnyegrészen kezdtem el, és az eredmény (begyökeresedés, bokrosodás, szín... stb) eddig remek.
Nos, ha van valaki aki szintén használja / használta szívesen meghallgatnám.