Itt megtalálhatók az indulási időpontok, bár valójában ettől kicsit eltért július elején. Mi a 9 óraival mentünk volna, de a helyszínen már 9.10 volt kiírva.
Köszi! Ezt a hosszú hajóutat kizártam, mert 2 óra, nekem sok, és Caorle-ból ugyanúgy indul ilyen, mint Bibiből (amit belinkeltél). Most Caorle-ban leszünk, így helyben ugyanígy meg tudnánk oldani, mint a linken lévő Bibiből. De engem a Punta Sabbioni, illetve a vonatos utazás árai érdekelnének, mert talán ez a jobb megoldás. Láttam a youtube-on egy videót Punta Sabbioniról, hát akkora sor állt ott a jegypénztáraknál, hogy kicsit visszahőköltem.:-(
Tisztességgel végigolvastam a Velence keresésre adott összes hozzászólást ebben a fórumban, de a konkrétabbak nagyon régiek.
Van valakinek aktuális, 2015. évi ártáblázata a hajójegyekről? Megköszönném, ha csak röviden leírná, mert 2 órát töltöttem el a "Velencés" hozzászólások visszaolvasásával, de sokra nem mentem vele.
Európai betegbiztosítási kártyánk már régóta van (és a mostani 2017-ig érvényes, úgyhogy nem kellett újat váltani hála Istennek), nemzetközi zöldkártya a kocsihoz is van.
Mi pont a hőgutában voltunk. Napközben 36-38 fok volt és még éjfélkor is 30-32. A víz pedig langymeleg. A jövő héten lesz jobb idő az előrejelzések szerint.
Mindig. javaslom mindenkinek, mert sosem lehet tudni, ikor van rá szükség.
A biztosítás mellett mindig viszem az európai betegbiztosítási kártyát is (ez utóbbit már levélben is lehet igényelni, ha nem sos, az OEP kiküldi postán, kb. 4 hét az átfutási idő).
Én is most jöttem meg 25-én és a szlovén matricát megszöszölve ragasztottam fel a könnyebb eltávolíthatóság érdekében. Szerencsére nem futottam bele ellenőrzésbe, de kíváncsi lennék arra, hogy abban az esetben is büntetnek, ha számlával igazolod a vásárlást!? Mellesleg mostanra szinte teljesen eleresztette a z üveget. Tehát aki nem akar vele mazsolázni vele utólag, az ragassza fel rendesen!
A szlovének leírják,hogy miért büntetnek meg érte:
Tilos ugyanúgy bármilyen vegyszer használatával és bármilyen más beavatkozással kezelni a matricát és a ragasztóval ellátott oldalát, azzal a céllal, hogy az eltávolításkor elkerülnénk amegsemmisülést. Ezekben az esetekben az autópálya-matrica nem bizonyítja az autópályadíj befizetését.
A "nagyon ügyesen" azt jelenti, -mint korábban már írták - hogy felragasztás előtt pár alkalommal pl. 1 farmeren végighúzzák a ragasztós felületét, így könnyebben lejön.
Viszont a pamut szöszök rá is ragadnak a felületre és ez látható is!
Gondolom ezt vehették észre az éber rendőrök!
Amikor még nálunk is volt ilyen ragasztós matrica, én is így tettem fel,hogy könnyebben lejöjjön.
Annak viszont nem volt kockázata,mert a matrica rendszámra szólt és nem is ellenőrizte a kutya sem,hogy milyen módon van a szélvédőre rögzítve...:)
Persze, hogy bánja, annak a 300 euronak lett volna helye máshol, a költőpénzükből ment el.
Pedig állítólag bevetett mindent (szép szőke nőről van szó), de nem tudott hatni rájuk. Előadta, hogy ő nem tudta, mert úgy kapta valakitől, hogy neki nem kell, meg nem is használt...blablabla. Hiába magyarázott, szerintem egyrészt nem is értették az angolt, másrészt meg kb. lesz...ták, úgyhogy fizetett, mint a katonatiszt, mert azt a tudtára adták, hogy amíg nem fizet, nem engedik tovább menni.
Pedig azt mondta, hogy "nagyon ügyesen" volt felragasztva, mégis észrevették valahogy.
Én nem tudom, mert nem csináltam még, sosem szerettem parázni, na meg, amikor Bibioneban voltunk, és itthon le akartuk szedni, nekem még nagy óvatossággal is tépődött, nem tudom, hogy mások hogy tudják egyben leszedni, biztos megvan a technika. Na állítólag ezt is egyben leszedte a kollegája, úgy vették meg tőle féláron, de mégis kiszúrták.
Ugyan Bibionet terveztük, de Caorle lett belőle, mert a kiscsalád leszavazott. Én vagyok az egyetlen, aki rajong Bibiért, a többiek szerint egy turistagyár, unalmas, nincs ott semmi, csak a pár km hosszú sétálóutca, ami nekik már 2 nap után halálunalom. Szerintem Caorle-vel is így lesznek, mert egy napot voltunk ott, és tény, hogy van óváros, meg talán "olaszosabb" a feeling a szűk sikátorokkal, a színes házakkal, de azt is meg lehet unni ugyanúgy.
Na mindegy. Kérdésem, hogy még mindig Szlovénia a rövidebb, és anyagilag meg egál Ausztriával? Azaz nem változott semmi?
Még mindig 1 havi autópálya matricát kell venni?:-( Van valahol egy rövidített útvonal, egy pont, ahol le kell térni (már Olaszországban azt hiszem), itt a fórumon olvastam évekkel ezelőtt és akkor úgy is mentünk Bibibe, de most nem találom ezt a hozzászólást, pedig akkor valaki nagyon jól leírta, és jó pár km-t (és benzint, időt) takarítottunk meg vele. Emlékszik rá valaki?
Láthatósági mellényt ellenőrzik? Még valamit?
Zöldkártya kell?
Szoktatok utasbiztosítást kötni, vagy elég az EU kártya + a kocsira a zöldkártya?
Hol érdemes tankolni? Szlovéneknél olcsóbb az üzemanyag?
Szerintem addig fogom nyúzni a családot, amíg egy estére átugrunk Bibibe, legalábbis remélem, hogy rá tudom venni őket, mert én imádtam.
A vidámpark=Luna Park (körhinta, dodzsem, óriáskerék, Terror House, céllövölde, stb.) A piac parkolónál van. Hétfőn, szerdán és pénteken van kuponos akció. Erről írtam nemrégen, keress rá. Kuponokat az utazási irodákban, szupermarketekben (pl. Visotto) a kasszánál lehet szerezni. A kuponokkal olcsóbban lehet "búcsúzni", mint itthon. Az olcsóbbakon kb. 2 €, a drágábbakon kb. 3-4 € egy menet. Akciós napokon 50 % a kedvezmény vagy egyet fizet kettőt kap akció van. Gyerekeim imádják.
Itt olaszba is leszúrhatod a kis napernyődet,meg a gyékényedet is leterítheted napozáshoz,de csak és kizárólag ! a napernyők mögötti-tehát a tengertől távolabb eső- partszakaszon.Egy napra -ami feltételezem kb. reggel 8- délután 4-ig fog tartani,én nem vennék ki napernyőt,de te tudod.Árak itt láthatók http://www.bibionespiaggia.com/prezzi/ ,minden szektornál van egy bodega,ahol megveheted a jegyet,ahová szeretnéd vagy ahol van hely,nem csak úgy leülsz egyikbe,mert akik akkor jönnek,azoknak büntetést fizetsz,mivel ellenőrzik van-e érvényes jegyed arra a helyre :-)
Ha picit veszed a fáradságot és visszaolvasol itt, 2-3 oldalt,szinte minden kérdésedre kapsz választ,már idei friss híreket is ,árakról,biztonságról stb.
Sziasztok fórumozók!Sosem voktam még olaszba, görög a kedvencem oda sokat járok,de az idén sajnos nem jött össze. A La Grotta utazási iroda álltal indított 1napos Bibionei fürdőzést vásároltam.Csak hallottam innen - innan, hogy az ottani árak igen csak jóval drágàbbak mint pl. Görögbe és én nem is gondoltam volna hogy ilyen katonàs rend van a parton. Én arra gondoltam hogy visszük a kis gyékényünket meg a napernyőnket és leszúrjuk és fürdünk.Csak közben felvilágosítottak hogy ez nem így megy ott. Szektorok vannak és minél közelebb van a napàgy a tengerhez annál dràgább. Na most a pénzzel nincsen gond mert a magam kenyelméért megéri.Lattam hogy raktatok ki valamilyen linket hogy ott lehet tájékozódni hol vannak helyek és milyenek😁de mivel nem tudok olaszul nem értem és nem is voltam ott sosem nem értem. Bocsánat az értetlenkedésemért,de tudna nekem segíteni valaki? Odaülök a napernyő alá és jön valaki akinek fizetek?Vagy van valami pénztár ahol előre fizetem a napot.Kérhetem e vagy ők mondják mi szabad?Mennyire zsúfolt?Illetve a legfontosabb mennyire kell figyelni a csomagjainkra? Mennyire vannak lopások? Görögbe siman otthagyom nem nyúl hozzá senki.Az étterem árakról is tudnàtok írni hogy pizzak tésztàk milyen àrban vannak?Semmit nem tudok az àrakról sem.Csak azt tudom visznek és a Luna Parknál raknak ki.Van e a közelben sétàló utca vagy ilyen szuveníres ilyesmi.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat elöre is.