Keresés

Részletes keresés

szutyok Creative Commons License 2004.03.09 0 0 27
"Kuss van!
Még dolgoznak rajta egy kicsit az elvtársak."

Egyáltalán nincs "kuss". Az előzetes februári adatok 3-án jelentek meg: a februári hiány 122,7mrd HUF, kb. 50 milliárddal kevesebb az előzetes becslésnél.

Előzmény: szantana (24)
Póli Creative Commons License 2004.03.09 0 0 26
"MO-on a gazdasagi szereplok kozul a mezogazdasag sinylette meg az elmult evetRekordértékű beruházás volt tavaly az agráriumban"

Hm... Olvasd el ezt a cikket !
Ha ilyen a "sínylődés", akkor milyen a jó év ?!

"Tavaly a rendkívül nagy aszálykárok ellenére az átlagot meghaladóan növelték beruházásaikat a magyar mezőgazdaság szereplői - nem utolsósorban az állami támogatásoknak köszönhetően."
(Napi Gazdaság 2004. március 5., péntek 8:32)

Előzmény: Derek (22)
szantana Creative Commons License 2004.03.09 0 0 25
Megmondom őszintén, most megnyugtattál.
De mi lesz a többiekkel, a -nem- hülyék-el?
Előzmény: Edward Prendick (21)
szantana Creative Commons License 2004.03.09 0 0 24
Persze, hogy van.
Kuss van!
Még dolgoznak rajta egy kicsit az elvtársak.

Előzmény: komancs (23)
komancs Creative Commons License 2004.03.09 0 0 23
Mivel már márc 4 is elmúlt, talán megvannak a februári adatok is.
Van valami változás a hiány mértékében?
Előzmény: szantana (19)
Derek Creative Commons License 2004.03.09 0 0 22
"Gondolod, hogy a választási évben, ilyen költségvetési hiány mellett, fel tudják nyomni a népek pénzét annyival, hogy ismét megszavazzák őket (akár még némi választási "rásegítéssel" is)???"

Nem tudom pl ,hogy a magan termelo es szolgaltato szferaban dolgozo tobbsegnek a penzet hogyan tudna felnyomni az allam. Pl egy az Audinak bedolgozo forgacsolo uzemet.Es ez a magyar gazdasag ami a GDP-t megtermeli, es nem az allami koltsegvetesen keresztul kiosztott penzek.
A magyar allamhaztartasi hiany nem azert nott meg ,mert a gazdasag bajban volt,hanem azert,mert az allam tobbet koltott,mint ami a bevetele.Pontosan ugy mint ha egy csalad kikoltekezik hitelkartyara aztan a bevetelei nem fedezik az adossagat amit elore elkoltott.Es ujabb hiteleket kell felvennie es ezeket maga elott gorgetnie.Viszont ha a gazdasag mukodik az allamhoz befolyo adok is nonek,es az allami szolgaltatasok bevetelei is,ami lehetoseget ad a koltsegvetesi hiany lefaragasara.vagyis nem a gazdasaggal van baj,hanem az allam gazdalkodasaval a gazdasagbol valo beveteleinek esszeru elkoltesevel..De attol,hogy az allam kikoltekezett a GE es a suzuki meg remekul mukodhet.
MO-on a gazdasagi szereplok kozul a mezogazdasag sinylette meg az elmult evet,reszben a szarazsag miatt reszben bizony hibas allami penzugyi szabalyozasok miatt,pl a magas mutragya vamok es magas ft miatt.Mondjuk ez utobbi az exprtra termelo magyarorszagi cegeket is sujtotta,de ezek konnyebben tudjak ezt kezelni .

Előzmény: Törölt nick (13)
Edward Prendick Creative Commons License 2004.03.09 0 0 21
Ne légy már teljesen hurka. :))
Ezt az "év elején elköltötték a negyedét" dolgot tíz éve minden alkalommal felhozza valaki. Sajnos a költségvetés nem olyan mint a nyugdíj, amit havonta visz a postás. Egy csomó dolgot év elején kifizetnek a megfelelő intézményeknek, aztán azok élnek belőle karácsonyig.
Teljesen természetes, hogy a januári adat a legmagasabb. Igazából meglepő, hogy csak a negyede az egésznek.
Előzmény: szantana (19)
Póli Creative Commons License 2004.03.09 0 0 20
Ez szép és jó, csak az MNB be ne kavarjon !

Egy igen tanulságos cikk, arról az állítólagos "bankárvilágról":
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=162969&DocID=139557#139557

Előzmény: rich.mond (-)
szantana Creative Commons License 2004.03.09 0 0 19
Ja!
A tőzsde is jól megy, a cirkusz is sikeres.
Azért gondolhatnál időnként a jó öreg goncogira meg a többiekre.
Mi lesz akkor, ha felébrednek, szembesülnek vallós a tényekkel?
Ne légy mán ilyen ostoba és kegyetlen.
Elvégre ők is emberek.

„Index
2004. február 4., szerda 10:59
"A Pénzügyminisztérium szerdán közölte: az államháztartás éves hiánya már januárban megközelítette a 220 milliárd forintot. Az éves terv 920 milliárd forint, ennek csaknem egynegyedét egyetlen hónap alatt sikerült teljesíteni. A PM szerint a számok így is felülteljesítették a várakozást."
Jól mennek a dolgok!
Még egy milliárdot a műszigetre, vagy építsünk egy újabb műhidat, esetleg ideglenes homokozott.
Az a lényeg, hogy sok és drága legyen a lufi, minél nagyobbat durranjon!
Szigetelni, spórolni, fizetni!”

Előzmény: rich.mond (-)
toloba Creative Commons License 2004.03.09 0 0 18
És hogy élnek azok a buta népek rossszabbul?

Akik rosszabbul élnek, nem vesznek fel annyi hitelt pl., mert nincs hitük a jövőben....mert nem hiszik, hogy visszatudják fizetni. STB.

Nyomasd csak a szánalmas választási rásegítést. Orbánáék csaltak, sokat, csak nem eleget, ahogy nem voltak elegen sem csak sokan...nem véletlenül fogadta el a jobboldali többségú Parlament a választási beszámolót és nem véletlen, hogy a sok jogász-fideszes nem adott be egyetlen épkéz-láb beadványt sem választásügyileg...mert ha tényleg utána néznek, még róluk derülhetett volna ki valami.

Előzmény: Törölt nick (13)
wizes Creative Commons License 2004.03.09 0 0 17
1 nyamvadt bankod sincs?
Oda Piroska és a Farkas jár!
Kosárral!
;-)
wizes.
Előzmény: özv. Bitera Sándor (10)
Don Palesz Creative Commons License 2004.03.09 0 0 16
Attól, hogy mindig a komcsikra szavaz.
Előzmény: rich.mond (14)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 15
Amúgy meg a lakossági fogyasztás minden elképzelhető szintet meghalad.Leginkább azok szídják a kormányt,akiknek felb*szta az agyát,hogy a házimozit egyedül kellett a Media Marktból elcipelnie a suzukiáig...
Előzmény: Törölt nick (13)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 14
Felhívnám arra a figyelmedet,hogy a választásig még biza' több,mint két év van vissza.És az EU csatlakozás még hoz némi "aprópénzt" is.A "buta nép" meg mitől lenne buta?
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.09 0 0 13
Szóval jön a Kánaán.

Tudod, van egy rossz hírem: azok a buta népek csak asztat nézik, hogyan élnek, nem érdekli őket a szárnyaló BUX. Amíg rosszabbul élnek, mint az előző években, nem igazán fogják szívükbe zárni a multimilliárdos elvtársakat.

Gondolod, hogy a választási évben, ilyen költségvetési hiány mellett, fel tudják nyomni a népek pénzét annyival, hogy ismét megszavazzák őket (akár még némi választási "rásegítéssel" is)???

Előzmény: rich.mond (-)
eFigyelő Creative Commons License 2004.03.09 0 0 12
Sínen! Mint József Attila!
Előzmény: rich.mond (-)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 11
Az Ft meg inkább a francia,vagy a német gazdasággal foglalkozzon...
A bizalmi válság meg elég mókásnak tűnik úgy,hogy a tőzsde forgalma több,mint a duplája a megszokottnak.
Még hogy tőlünk lesznek válságban...röhögnöm kell!
Előzmény: Okos Mikulás (7)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.03.09 0 0 10
Nem érdekel a makrogazdaság, amikor a morzsás konyhaasztalt ellepik a sárga csekkek.

:o))

Előzmény: rich.mond (0)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 9
Szóval a hasonló című topicot kérném törölni...úgyláccik,rányomtam egy Entert,amikor pötyögtem.

Izé,Kedves Wizes,nehezen tudlak néha követni!:))Ha növexik,hát növekszik,mit tudok én vele csinálni???:)

Előzmény: rich.mond (3)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 8
Hazugság.A cseheknél pl. 6% volt,és még tovább nő.A lengyelekről nem is beszélve,de északi szomszédainknál is bőven 5% fölött van.A két "csehszlovák" ország amúgy ölég sz@r makroadatokkal jött ki ma.
Előzmény: Okos Mikulás (7)
Okos Mikulás Creative Commons License 2004.03.09 0 0 7
Hirtv.hu

Veszélyt jelentünk az unióra? - A Financial Times értékelése

2004. márc. 09., 09:25

Borúlátó kritikák jelentek meg Magyarország kiugróan magas államháztartási hiányával kapcsolatban. A Financial Times tegnapi cikke arra figyelmeztet, hogy az Európai Unióba májusban belépő országok közül hazánkban volt a deficit mértéke a legnagyobb. A magas hiányra és az abból adódó veszélyekre az Európai Központi Bank (EKB) is felhívta a figyelmet, javaslatuk szerint a kormányzati kiadásokat mihamarabb csökkenteni kell, mert a deficit mértéke komoly pénzügyi problémákat okozhat az unióban.

Magyarország magas államháztartási hiánya és a gazdasági egyensúlytalanságok miatt ismételt kritikákat fogalmazott meg az EKB, valamint a bank véleményét elemző Financial Times. A tekintélyes brit gazdasági lap idézi az EKB legutóbbi nyilatkozatát, mely szerint a májusi csatlakozás után a magas hiány komoly pénzügyi problémát, sőt válságot is jelenthet az unió számára. A bank továbbá arra figyelmeztet, hogy azokban a belépő országokban, ahol magas a költségvetés hiánya, azonnali teendőket kell végrehajtani a pénzügypolitika terén. A deficitet mérséklő uniós javaslatok között szerepel a kormányzati kiadások mielőbbi csökkentése. Az EKB úgy látja, hogy a kiugróan magas deficit okai elsősorban a gazdaság szerkezeti problémáiban keresendők. Annak érdekében, hogy a hiány mértéke a maastrichti egyezményben meghatározott három százalék alá kerüljön, további reformok szükségesek, a jelenlegi elosztási rendszert pedig előrelátó szempontok alapján kell megváltoztatni – áll az EKB elemzésében.

A Gazdasági és Üzleti Kutató Központ véleménye szerint az idei évre meghatározott deficit számai még tarthatónak tűnnek, ugyanakkor fennáll annak az esélye, hogy nem megfelelő pénzügypolitika esetén bizalmi válság alakuljon ki. Mint ismeretes, nemrég a Fitch-intézet is éles kritikákat fogalmazott meg hazánkkal szemben: a nemzetközi hitelminősítő szerint Magyarország GDP-arányos államadóssága a 2001-ben mért 52 százalékról a múlt év végére 57 százalékra emelkedett, amely mutató nagyon magas az A kategóriás adósok 44 százalékos középértékéhez képest.

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6
"Crisis! What crisis?"
wizes Creative Commons License 2004.03.09 0 0 5
Aljasság amit csinálsz!
0-ni sem lehet?
-Ja ha növexik!
;-)
Etikátlan vagy!
wizes.
Előzmény: rich.mond (0)
Don Palesz Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4
A komcsik akkor is takarodhatnak...
Előzmény: rich.mond (-)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3
Affrancba,kétszer is megnyitottam a topicot...POLMODERA!!!
qncogi Creative Commons License 2004.03.09 0 0 2
Büdös k0mcsi p0rtf0li0.:))
Előzmény: rich.mond (-)
wizes Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1
MN0 csak minusz0l.
Maszat0l.
wizes.
Előzmény: rich.mond (-)
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 0 0
Szóval:bajban lesz a jobboldal,ha továbbra is teljes válságról,összeomlásról szónokol.Mintegy fél év múlva valószínűleg,de egy év múlva már mindenki számára nyilvánvaló lesz,hogy a gazdaság sínen van.Az infláció csak idén lesz kiugró,a hiány pedig bár még mindig nagy,de csökkenő.Amúgy is,az ne hőbörögjön hiányról,aki ezer címen akar további kiadásokat a kormánytól-érdemes megnézni,hogy a Fidesz módosító indítványai a költségvetéshez mennyi pluszkiadást jelentettek volna-Draskovics szerint sem lettek volna rossz célra fordítva,de hát ha egyszer annyi a ktgvetés,amennyi,ne tessék a kétszeresét kérni...
Amúgy röhej,hogy a "mértékadó jobboldali napilap" egyszer sem említett meg pozitív adatot.
rich.mond Creative Commons License 2004.03.09 0 2 topiknyitó
Sínen bizony,akármit is mondanak a jobboldalon...mit ad Isten, a Magyar Nemzet mindig elfelejtett beszámolni a pozitív makroadatokról,pedig van belőlük bőven.
Az ipari termelés már sokadik hónapja növekszik töretlenül.A GDP 3,5%-os növekedése is várakozáson felüli,nő az exportvolumen (az importhoz képest is.
Sőt,a turizmusban is növekedést várnak a tavalyi évhez képest.Ezt alátámasztja, hogy az idei január-február felülmúlta a tavalyit.
No, a valutaválság verzió sem következett be,sőt,erősödik a mi jó magyar forintunk.A tőzsde meg "bika":)
A teljesség igénye nélül itt egy cikk lista a portfolio.hu-ról:

2004.03.08 Dekabank: válságközeli helyzetből pozitív fordulat
2004.03.05 A KSH a múlt évi gazdasági folyamatokról: kedvező fordulat a második félévben
2004.03.04 Járai: a stabilizáció jelei mutatkoznak, bizalomhiány esetén marad a magas kamat
2004.03.02 Pénzügyminisztériumi vélemény a GDP adatról: ismét lendületben a gazdaság
2004.03.02 És megvan: történelmi csúcson a BUX! (2.)
2004.03.02 3.5%-os GDP növekedés (várt felett)
2004.03.01 GKI: folytatódik a trendváltás
2004.02.27 ECOSTAT: javuló konjunktúra várakozások
2004.02.27 Bódis, Koch, Szálkai: a regionális részvénybefektetések mozgatórugói - kilátások

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!