Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2005.08.12 0 0 6268

ezoz !

Szerintem ez a kicsi lángra begyújtás más okból van. A lángszabályozást gondolom szakszervíz tudja beállítani, ellenőrizni.

Előzmény: ezoz (6263)
monyesz Creative Commons License 2005.08.12 0 0 6267

Ezt kicsit sokallom, asszem nálam is ezzel csinálták egyébként. Más kivitelező nincs a környéken ?

Szerezz másik szakembert aki a mostani kéményedet jónak minősíti...

Előzmény: LAcat (6264)
monyesz Creative Commons License 2005.08.12 0 0 6266

Bocs, de én a becsületes átvevőket védem csak !  Ez alapján: "Kozolte, hogy kenjuk meg 10 ezer forinttal, kulonben elzarja azonnal a csapot; igy ad ket hetet arra, hogy lejjebb szereljuk a keszuleket." én a 'kollégát' úgy rúgnám ki mint a pinty !!!

A másik meg hogy itt a kivitelezőnek kellene jót állnia az 1.6-os magasság miatt (lehet nem ismeri a centit).

Harmadik, ha a készüléket 1m-re (vagy mondjuk 2 m-re) is el lehet helyezne, akkor szerintem is azt az előírást kell figyelembe venni, de ezt szintén tudni a kellene a kivitelezőnek (és ha így van,akkor nyilván tud róla papírt is mutatni, nem a lakónak kell utána szaladni).

Negyedik, nem értem miért emészted meg olyan nehezen, hogy ez az egyetlen terület, ahol a szolgáltatóknak hatósági jogosultsága van - pusztán azon okból, hogy életet és anyagi javakat védjenek a sok kókler szereléssel szemben.

Előzmény: Törölt nick (6262)
LAcat Creative Commons License 2005.08.11 0 0 6264
Megkaptam az árat 10 m kémény bélelésére.
130 e + ÁFA, furánflex.
És abban sem vagyok biztos hogy szükséges, mert már bélelt alu-val, de azt állítják hogy ogy oxidálódott, kb 10 éves kémény.
Szerintetek hogyan lehetne megbizonyosodni arról hogy tényleg szükséges a bélelés, illetve nincs olcsóbb megoldás?
Ugyanis mindenki, aki hivatalos véleményt adhat, vagy ezzel foglalkozik, abban érdekelt hogy béleljek és fizessek. A kéményseprő csak felhjtja a munkát a cégeknek (gondolom nem ingyen). Egy kicsit dühös vagyok.
ezoz Creative Commons License 2005.08.11 0 0 6263

Nekem érdekesen működik ez a lángmodulációs része!

Quadriga kéményes, 21kw-osom van. 2 fokozatú a lángmérete. De találtam rajta egy finom begyújtás szabályzót, amitől kicsi lángra gyújt be, utána fokozatosan növeli nagylángra. Viszont továbbra is vagy kicsi lánggal vagy nagy lánggal fűt.

Akkor igazából tudja a fokozatos lángszabályozást fütés közben is csak be kéne állitani valahol? De hol? Van valami leirás ennek a szerkezetnek beállitási lehetőségeiről a neten a kezelői könyvén kivül?

Előzmény: monyesz (6245)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6261

Na ez a Lux van nekem azt hiszem. :-)

Akkor így már én is ki tudom számolni nagyjából.

Kösöznöm a segítséget!!! :-)

Előzmény: Droopy (6259)
Johnny B. Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6260

Sziasztok!

Van itt valaki, aki konyít az elektromos fűtőkábelekhez?

A garázskapu sínjébe szereltek nálunk fűtőkábelt, a sín kb feles cső. A fűtőkábel szállítója azt mondta, hogy 2db-ot kell behúzni, mert 1db nem fogja átfűteni (kb. 150W-os egy szál). Behúztak kettőt.

Most a villanyszerelő, aki a lejárófűtést szerelte azt mondja ez így nem jó, mert a két kábel szét fogja égetni egymást (két elég vastag kábelről van szó, eléggé passzentosan férnek csak be a csőbe), csak egyet szabad betenni.

Most fogalmam sincs, hogy melyik a helyes megoldás. Szerintetek kinek van igaza?

Droopy Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6259

Igaz, hogy mas gyarto, de a lapradiatorok teljesitmenyszoras 5%-on belul van

Felurol nezz ra a radiatorra, valasszd ki hogy fesus, vagy nem 1 lapos vagy ketto es a meret alapjan van egy korulbeluli teljesitmenyerteked

http://www.d-eg.hu/content/degtermekek/luxuni.html

Pl

a 2 lapos, ebbol egy fesus standard "EI"( igy nez ki fentrol :) ) cirka 1350W-os 75/65 holepcsonel

Előzmény: Törölt nick (6255)
monyesz Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6258

ZoliBA !

Az árak eddig stimmelnek...

Viszont több árajánlatot bekérni egy ekkora munkára okos dolog. De figyelj rá, hogy nem mindegy milyen anyagokat építenek be (én a szanitereket nem bíznám a szerelőre), Rehau-val vagy sima Prandellivel szerelnek-e, vízszűrőt-vízlágyítót  terveznek-e beépíteni, stb.

Az árajánlatok csak akkor lesznek összehasonlíthatók, ha az anyag részt mondjuk leveszed belőle, csak a munkadíj marad. Persze nem csak a ár lényeges, hanem a munka minősége is, úghyogy a referenciákkal rendelkező szakember kicsit drágábban hosszú távon esetleg jobban megéri.

Előzmény: ZoliBA (6247)
balogati Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6257

,,A vipak az a kek szorszamozott bugyo, amit rapattintanak a hollandik-ra az ora ket oldalan.,,

Megnéztem a vipak-okat. Elvileg sértetlenek a vízórán. De nem kék, hanem sárga színűek. 2002-ben használhattak ilyen színűt is???

Előzmény: Droopy (6225)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6256
A Z paraméter lemaradt: Mindegyik 10-es...
Előzmény: Törölt nick (6255)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6255

Ez sajnos nem az. De köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Én is kerestem már a neten, de nem találtam sehol azt ami nekem van. Szerintem nekem valami régebbi tpus lehet, ezt még 1999-ben vettem. Szerintem kb. 20kw-os.

A radiátorok gyártóját nem ismerem, asszem valami magyar. Kb. így néznek ki (de nem biztos, hogy ez a típus):

Van belőle :

150x60 : 3db

70x60 : 1db

60x60 : 3db

Ehhez jönne még :

150x60 : 1db

70x60 : 3db

Előzmény: Droopy (6254)
Droopy Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6254
Előzmény: Droopy (6253)
Droopy Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6253

Az akkor az aqaakarmi, tehat 26 kw-os

A radiatorokrol.

gyarto, x*y*z es hipp-hopp kiderul

Előzmény: Törölt nick (6252)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6252

savio GAIA, CONCEPT, vagy ACQUAPIU kombid van? 

Egyik se. Valami 120M a tipusa.

Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a radiátorok teljesítményét honnan tudhatom meg? Van belőlük mindenféle méretű, de nem találtam rajtuk semmiféle irományt...

Előzmény: Droopy (6250)
Droopy Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6250

ps

savio GAIA, CONCEPT, vagy ACQUAPIU kombid van? 

Gaia 424s::26kw, 428s::32kw, concept 400/20::24kw, concept 400/24::32 kw, ACQUAPIU 120::26 kw, ACQUAPIU 124::31 kw

szvsz eselyed nincs tulterhelni a kazant...

Előzmény: Droopy (6249)
Droopy Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6249
Ecceru. Osszeadod a radiatorok teljesitmenyet es megszorzod 1.2-vel, es megnezed, hogy a kazane nagyobb vagy kisebb.
Előzmény: Törölt nick (6234)
ronaldu Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6248

Sziasztok!

Nem is tudom, hogy hova forduljak, hatha Nektek van valami jo otletetek.

3 eve ujitottuk fel lakasunkat; akkor Vaillantra csereltuk futesi rendszerunket.

Az atalakitas elott a gazmuveknel bejelentettuk az atalakitast; de a szereleles atvetetese valahogy elmaradt. Egy honapja jott level a gezmuvektol, hogy tegyunk nyilatkozatot, hogy megvalosult-e a projekt.

Mi becsuletesek (hulyek) voltunk, es nem mondtuk, hogy nem.

Szoval a kivitelezo jelenleteben kijott a gazmuvektol egy ember, aki azonnal el akarta zarni a gazszolgaltatast, mivel a Vaillantunk nem 1,40 hanem 1,60 magasan van.

Kozolte, hogy kenjuk meg 10 ezer forinttal, kulonben elzarja azonnal a csapot; igy ad ket hetet arra, hogy lejjebb szereljuk a keszuleket. (ez a kiruccanas igy 16 ezer forintunkba kerult).

Hol tudnek ennek az 1,40-es magassagnak utana nezni? A gaztorvany kornyeken probalkoztam, de semmit nem talaltam.

Lecci segitsetek, 10 napon belul elzarjak a gazt; pedig minden szakszeruen van megszerelve, 3 eve szuperul mukodik es kisbabank van.

Koszi elore is!

ZoliBA Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6247

Szia monyesz!

Sajna részletes árajánlatot még nem kaptam. Szaki azt ígérte, hogy a szabija után megcsinállja. Ez még két hét. Hát ez van! Én egyenlőre ezt fogtam ki. :-( De már keresem a helyettest!

Kazánról csak annyt tudok (szóban említette), hogy öntöttvas állókazán, amelyben van egy tartály is ha jól emlékszem 80L-es, és erre valami 360-380.000,- árat említett.

A hálózatfejlesztés tuttira nincs benne az árban, az külön fizetendő.

A szaniterek viszont bene vannak, legalábbis erre következtetek abból az elszólásából, hogy mikor az árat bemondta a telefonba, mondta a sarokkádat (asszem 50.000,-), és a zuhanykabint (asszem 40.000,-). Teljesen alapverzió mindkettő, semmi extra.

Tudom, ez nem valami sok, de sajna egyenlőre nekem sincs bővebb infóm.

Üdv:

ZoliBA

Előzmény: monyesz (6232)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6246

Ezt a fűtésszerelő fogja inkább tudni.

Hát az jóval egyszerűbb lenne, mert fogalmam sincs honnan akasszak le így hirtelen egy gépésztervezőt.

A kazánteljesítmény kérdése inkább gépésztervező kompetencia

A kazán már adott, ezért csak akkor vennék újat ha ez elengedhetetlen lenne. Egy 5éves, hibátlan kazánt 4db radiátor miatt most nincs túl nagy kedvem lecserélni. :-) Persze ha nagyon nem bírná el a mostani, akkor kénytelen leszek. Talán erre nem kerül sor. Remélem.

Előzmény: monyesz (6244)
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6245

Mert ezzel oldják meg a teljesítmény visszavételét (úgy hogy azt te is bármikor megteheted, nem kell szervízelő embernek fúvókát cserélni, stb.) !

Van ugyanis két égősor, amiből az egyiket ki tudod kapcsolni. Ergo kevesebb teljesítményt ad le, de nekem a beüzemelő mondta, hogy inkább ne erőltessem (egy KLO20-s van). Persze a két fokozat olcsóbb, mint a modulációs vezérlés megvalósítása.

Előzmény: sylvanus67 (6243)
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6244

Ezt a fűtésszerelő fogja inkább tudni. Ő látja hogy hány körre van (lesz célszerű) felosztva a rendszer, mennyi radiátor lesz felfűzve, stb.

A kazánteljesítmény kérdése inkább gépésztervező kompetencia, kell (célszerű) méretezni, az épület, a felhasználás, a várható kívánt hőmérsékletek és még sok minden más alapján.

Előzmény: Törölt nick (6239)
sylvanus67 Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6243

"A folyamatos égővezérlés jobb mint a kétfokozatú, úgyhogy én is azt választanám"

Kazánválasztás előtt állok. Kérdésem, akkor mért nyomulnak a gyártók a kétfokozatú égővezérlésű kazánokkal?

Előzmény: monyesz (6237)
ZoliBA Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6242

Szia MatthiasI!

Bocs, de tegnap végül nem jutottam net közelbe.

Tehát a tetőtér alapterülete is 40nm, ebből az 1,90 feletti rész 28nm.

Ha jól számoltam, akkor az alsó szint ~90 m3 (ugyanis "kiesik" a bejárat előtti félig zárt 2,7 x 2,1-es terasz belőle) a tetőtér pedíg ennél valamivel nagyobb ~92 m3, itt ugye a tető síkja miatt csökken az eredeti méret (90cm-es a térdfal magassága, és a faltól számított 1m-re már eléri az 1,90-es magasságot).

Áram: van nappali (sajna azt nem tudom, hány amperes :-(), és van vezérelt is. Boyler lehetősége bennünk is felmerült (mindkét fürdőbe egy 100l-es), de nem tudom hogy ennek mennyi lenne a havi költségvonzata. Meg tudnád mondani, hogy te mennyit fizetsz rá?

Üdv:

ZoliBA

Előzmény: Törölt nick (6224)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6241
Az én kazánom bár más típus, de szintén folytonos lángmodulációs típusú, és nekem nagyon bevált.
Előzmény: LAcat (6233)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6240

Az lehet probléma, hogy a kazán nem fogja tudni rendesen felfűteni ha a hőteljesítménye kisebb mint a radiátorok összes hőleadása.

Értem. Akkor ezt tényleg érdemes megnézetnem gépésszel, mert fene se tudja, mit tud a kazánom.

Előzmény: LAcat (6235)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6239

Nem mindegy hogy milyen vastag csövek vannak az előre és visszatérő ágban

Huhh.. na ez jó kérdés. Nekem erről fogalmam sincs. A fűtésszerelőnek ezt tudnia kell, vagy inkább nézessem meg gépésszel?

Előzmény: monyesz (6238)
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6238

Külön terv nem kell, a gázszolgáltatót a kazánig érdekli a dolog (ha rossz a rendszered, akkor max sokat fogyasztassz, de abba nem szólhatnak bele).

Viszont ! Nem mindegy hogy milyen vastag csövek vannak az előre és visszatérő ágban, tehát egy fűtésszerelő (esetleg épületgépész a teljesítményszámítás miatt) jó lenne ha látná, nehogy utólag (télen) derüljön ki, hogy nem stimmel valami !

Előzmény: Törölt nick (6234)
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6237

Nekem a 14 méter cső volt 120 asszem, úgyhogy reálisnak tűnik az ár.

Lehet hogy vékony aluminium volt eddig behúzva,  az kezd el kilyukadni.

Ha tényleg teljesen egyenes a kémény és nincs benn elhajlás, akkor jobb viszont az acél ! Nálam nem lehetett, mert egy helyen volt a falban egy törés, ezért a vastagabb aluminium lette behúzva. Az acél állítólag nem sokkal drágább, viszont tartósabb, jobb.

A folyamatos égővezérlés jobb mint a kétfokozatú, úgyhogy én is azt választanám.

Előzmény: LAcat (6233)
H3x Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6236

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy indirekt tárolós melegvízellátó rendszernél vízvételezés esetén mikor kezdi el fűteni a kazán a tárolót? Van lényeges különbség ebben a tekintetben a beépített tárolós (pl IsoTwin) kazánokhoz képest?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!