Keresés

Részletes keresés

Thor Creative Commons License 2005.09.07 0 0 220
Nekem nem válaszolsz, Felicitász? Igaz, hogy odaát kérdeztem, de jó lesz itt is :)
Előzmény: Felicitász (219)
Felicitász Creative Commons License 2005.09.07 0 0 219
Szoptatás alatt nem érdemes ciklusrendezéssel próbálkozni, mert igazából nincs még mit rendezni. És néha nem is szabad, mert a barátcserjében (Vitex Agnus Castus) olyan hatóanyagok vannak, amik a hormonokhoz hasonlóan működnek, habár nem valódi hormonok - és ezzel csak fölöslegesen kavarnánk bele a rendszerbe.

A barátcserjét sok mindenre ajánlják, premenstruációs problémák, ciklusrendezés a leggyakoribbak, ha valakinek nincs rendesen peteérése, akkor néha a barátcserjétől lesz. Van már eset, hogy valaki elkezdte szedni és egyrészt rendbejött, másrészt rögtön teherbe esett. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez csodaszer - nem tudjuk, hogy az illető a barátcserjeszedésen kívül még mit csinált, elkezdett-e többet enni, többet pihenni, odafigyelni magára és ezek mellé csak az utolsó csepp volt a pohárban, hogy volt egy gyógynövénye is segítségül... A gyógynövényszedés azzal jár, hogy az ember kénytelen foglalkozni magával, odafigyelni a dolgokra, kiválogatja és leforrázza és elkortyolgatja azt a teát, nem csak menetrendszerűen bekap egy tablettát és nem gondol vele többet. Odafigyelni egy problémára és tényleg időt szánva rá törődni vele pedig néha már pszichés okok miatt is lehet egy lépés a javulás felé. Szóval én azt gondolom, hogy néha nem csak arról van szó, hogy a gyógynövény segít, hanem a problémával való odafigyelő törődés segít, az ember nem megszüntetni akar egy tünetet, hanem a teste jelzéseiből indul ki és ahhoz alkalmazkodva próbál valamit csinálni - és erre csak rájátszik a gyógynövény hatóanyaga. Thor említette a cickafarkot, ennek még utána kell néznem, mert én itt csak olyasmiről értekezem, amit én magam kipróbáltam, vagy amit a környékemen valaki kipróbált és megbízhatóan beszámolt róla - és sose szedtem cickafarkot.

A citromfűről meg az orbáncfűről jó tapasztalataim vannak. Az orbáncfű elég erős hatóanyag, terhesség alatt pl. tilos, és én szoptatás alatt se ajánlanám, a citromfű elvileg mehetne nyugodtan, de önmagában csak immunerősítő, kedélyjavító hatása van, és neked most nem arra kell.

Úgyhogy csak szoptass nyugodtan, aztán majd ha elválasztottad a babádat és utána két-három hónappal még mindig nem állt be a ciklusod, akkor térj vissza erre a problémára.
Előzmény: zsuzsahd (218)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.07 0 0 218
Kedves Felicitasz, remelem, olvasod ezt. Koszi a valaszt a ciklusrendezos kerdesemre! :-) Barcsak igazad lenne (hogy beall magatol)! Bar valojaban azt sem bannam, ha mar most lehetne tenni valamit (az elvalasztason kivul). Az "addig ne"-t ugy ertetted, hogy ezekkel szoptatas alatt nem is szabad, vagy csak nem erdemes probalkozni?
Meg azt meg tudod mondani, hogy hogyan viszonyulnak ezek a zoldsegfelek majdan egy esetleges next baby projecthez?
zsuzsahd
Yv Creative Commons License 2005.07.27 0 0 217

köszönöm a segítségeket. :)

mivel úgy gondoltam, hogy ez nem is annyira dokis téma, hogy Gábort kérdezzem, ezért a másik topikot ezügyben át sem néztem, csak ezt..

zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.26 0 0 216
Ja, az kimaradt, hogy a masik topicbol, amit Mikolt ajanlott.
Előzmény: zsuzsahd (215)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.26 0 0 215

Szia,

hadd ekeskedjek Felicitasz tollaval :-) -

olvasd el a kov. hozzaszolasokat:

11349
9058

 

Előzmény: Yv (212)
Mikolt Creative Commons License 2005.07.26 0 0 214
a nogyogyasz topicban Felicitaszt kerdezd, szerintem neki lesz otlete.
Előzmény: Yv (212)
Yv Creative Commons License 2005.07.26 0 0 213
upsz, kifelejtettem, nem tudom mennyire fontos, de mindig 28 naposak a ciklusaim, a másfél év alatt talán egyszer fordult elő, hogy a 29. nap végefelé jött meg, de akkor már terhességet vizuáltam magam elé:)
Előzmény: Yv (212)
Yv Creative Commons License 2005.07.26 0 0 212
Sziasztok!
Kérdésem lenne pms-el kapcsolatban. Immár másfél éve hagytam abba a fogalmzásgátló szedését (öt év folyamatos szedés után), azóta egyre inkább erősödnek a pms tüneteim. Amíg mindenféle fájások voltak csak, addig még el is viseltem, sőt, az enyhe hisztis hangulatot is igyekeztem kontrollálni, de a múlt héten már nem bírtam magam elviselni. Nem tudom, hogy a párom hogyan volt erre képes, de le a kalappal előtte:)
Szóval döntöttem, hogy valamit tennem kell, mert ha ez csak még egyszer megismétlődik, akkor mehetek diliházba is akár. Jujj volt az egész, főleg nyaralás alatt...
Milyen megoldást tudtok erre javasolni? Nem nagyon szeretek elviselhetetlen lenni:)
Gondoltam fogamzásgátlóra, de nem szivesen szedném újra. Múltkoriban a nőgyogyim említett egy pms-szert, de akkor még csak fizikailag voltam szarul, azt meg úgy döntöttem kibírom. Természetes megoldás létezik rá?
Köszi előre is!
Yv
messengerina Creative Commons License 2005.07.21 0 0 211
igen, olvastam már róla. Azért nem próbáltam ki, mert a Yadine tulképp bejött és amíg nincs vele gond, addig szerintem nem érdemes váltani, a szervezetet összezavarni. De ha lesz vmi, bizonyára nem hagyom ki.
Előzmény: Mikolt (209)
zali Creative Commons License 2005.07.20 0 0 210
triodeanat szedek és én is lassabban nedvesedek. :-(
Előzmény: messengerina (208)
Mikolt Creative Commons License 2005.07.20 0 0 209
a Nuvaring egy alacsony h.tartalmu kifejezetten fogamzasgatlo.
Előzmény: messengerina (208)
messengerina Creative Commons License 2005.07.20 0 0 208

Úgy értettem, hogy pl. a Diane 35 elsősorban nem fogamzásgátló céllal jött létre, azt hittem a Yadine-nál is van más célú alkalmazás, mint "speciális" szer. :-)

 

Mellékhatás:

A "fogamzásgátlók + drasztikus mellékhatás" c. topikban írogattam erről - meg mások is! :-/

Nálam: fokozott lelki érzékenység, sírás, kiakadás ok nélkül, igen hullámzó kedélyállapot változások (egyik percben szárnyaltam, utána világvége), icipici libidócsökkenés (vagy inkább beállt egy normál szintre ;-)), viszont picit nehezebben nedvesedem.

A lelki dolgok szépen a helyükre álltak, bár még most is érzékenyebben veszek témákat, de már korántsem annyira gyászos a dolog, mint a legelején, sőt! Ami megmaradt, az a nehezebb nedvesedés. Azért szerencsére ez sem vészes, csak nekem volt "új", picit több ráfordítással ez is megy természetes úton.

A menstruációm szépen beállt, mindig kedden délután jön meg, a kezdeti időkben lévő barnázás után, manapság már van (a korábbiakban enyémhez mérten) normálisabb mennyiség. A menstruációs fájdalmak az első 1-2 napban megmaradtak, de aztán már semmi extra. Súlytöbbletem ebből nem adódott, a pattanások (a két menses közti félidőben) kevesebbek, kisebbek és gyorsabban múlnak. Nem vizesedik viszont a kezem, mielőtt megjön, ez pozitív.

 

(Egyébként 31 éves vagyok, 0 terhesség, 2004. augusztustól szedek fogamzásgátlót, előtte soha semmit.)

 

A Depo Proveráról olvastam a másik topikban valahol, hát be nem vállalnám, a Nuvaring viszont érdekel, lehet, hogy megpróbálom.

Előzmény: Thor (207)
Thor Creative Commons License 2005.07.20 0 0 207

Jahogy úgy érted, nyelik-e, szúrják, vagy bedugják valahova? :)

Igazad van, a Depo Proverát télleg szúrják a Nuvaringet meg felhelyezik :) A Depo Proveráról nem sokat tudok, a Nuvaringben viszont szintúgy ez a két hormon van, csak még kisebb dózisban 0,15 mikrogramm az ösztrogéntartalma.

 

Milyen mellékhatásai voltak a Yadine-nak?

Előzmény: messengerina (206)
messengerina Creative Commons License 2005.07.20 0 0 206

Vmi speckó alkalmazásra gondoltam. :-)

Én Yadine-t szedek és szerencsére miondhatom - immáron elégedett vagyok vele. (Azért volt némi mellékhatás, amihez hozzá kellett szokni ill. túlesni, de fél év alatt sikerült.)

Előzmény: Thor (205)
Thor Creative Commons License 2005.07.19 0 0 205

Igen, arra, milyen más jellemzője van egy gyógyszernek? :)

Ez egyébként csak két releváns példa volt, ami hirtelen eszembejutott, rajtuk kívül van még olyan, ami nem ösztrogén-gesztagén kombináció pár mikrogramm eltéréssel az arányokban, de alapvetően a fogamzásgátló, mint olyan, ezekből tevődik össze.

Előzmény: messengerina (204)
messengerina Creative Commons License 2005.07.19 0 0 204

Sziasztok!

 

Thor írta a "nagy" topik 11658-as hsz-ban "... és egy két speciális szert leszámítva (Diane, Yadine) tök ugyanaz az összetétele mindegyiknek, bármelyik gyártótól való."

 

Lenne egy kérdésem: a Yadine vajon miért számít speciálisnak? Csak az összetételére gondoltál ez esetben, mely valóban eltér a többitől?

 

Köszi a választ előre is!

Messi

zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.18 0 0 203
En is nagyon vernyomasleesos+hanyingeres leszek menstruacios gorcsoktol. A szulesnel ez megsem jott elo, kozerzetileg jobban voltam, mint menstruaciokor, hiaba volt a gorcsoles erosebb. :-)
Egyebkent vajudas soran sokaknal elofordul hasmenes, hanyas, de ezeknek szerintem van funkciojuk...
Előzmény: Thor (191)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.18 0 0 202
Mikolt,
a gatvedelem nem feltetlenul jelenti azt, hogy lassan, tobb tolofajas alatt nyomjak ki a babat. Nekem pl. azt mondtak, hogy nyomjak ezerrel, surgettek, semmi masszazs sem elotte, sem kozben, csak egy kicsit tamasztotta a gatamat a szuleszno, amikor a baba feje bujt ki.
Előzmény: Mikolt (178)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.07.18 0 0 201
Én még nem szültem ugyan, de azt tudom, hogy ha fogok, nem otthon. tehát értem mire gondoltok, én csak a hallottakat írtam le :-)
Előzmény: bes (197)
Mikolt Creative Commons License 2005.07.17 0 0 200

en nemcsak hogy ott szultem, de az anyam ott dolgozott 25 evig, igy tudom, hogy mivel es hogy takaritjak:) de erdekes volt amikor mondta a szuleszno, hogy 20 esetbol akinek lett volna ra lehetosege kb 1 szul ott vegul. nem kenyelmes nekik.

Előzmény: bes (199)
bes Creative Commons License 2005.07.17 0 0 199
én is ott szültem, tehát lett volna rá lehetőségem.... de MIVEL és MENNYIRE alaposan takarítják vajon....
én mindnekinek hiszek, de ha nem muszáj nem mászok bele szülés közben egy mások által már használt kádba....

de ez egyéni szocprobl.
ettől még lehet akár steril is ;)

és hajrá mindnekinek aki beválallja :)
Előzmény: Mikolt (198)
Mikolt Creative Commons License 2005.07.17 0 0 198

en a Szent Imrerol tudok nyilatkozni. ott gond nelkul szulhetsz a vizben ha akarsz, sokan nem akarnak. minden hasznalat utan fertotlenitik a kadat, tehat tisztabb, mint otthon:)

 

auto a haz elott: hahaha:(

Előzmény: bes (197)
bes Creative Commons License 2005.07.17 0 0 197
ezt nem tudom, de ha anyuka jól titkolja hol tart a szülés, el tudom képzelni hogy vízben szülnek....;)

más kérdés hogy egy nem először haznált kád mennyire tud higiénikus lenni, de azt mondják az... én nem ülnék bele szülékskor, az tuti..

autó a ház előtt. inkább nem mondok semmit, mert otthonszülős veszekedéssé változhatna a topik :) kár lenne :)

Előzmény: Pinkikutya (196)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.07.17 0 0 196

kb fél éve láttam egy műsort a tv-ben, és ott azt mondta a valaki, hogy hivatalosan nem lehet kádban szülni, vajúdni lehet, az más kérdés, hogy ha ott indul meg a szülés, akkor már nem veszik ki az anyukát.

 

Akkor én most nem tudom, hogy hivatalosan nem lehet, de "meg lehet oldani" vagy már azóta hivatalosan is lehet?

Előzmény: Pinkikutya (195)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.07.17 0 0 195
hát, nála mindhárom szülés jól ment, de a bábának készen állt az autója azért a ház előtt.
Előzmény: bes (194)
bes Creative Commons License 2005.07.17 0 0 194
és nem tudja, milyen lett volna kórházban, mert ott is lehet (ma már) indítás nélkül, zavartalanul, kényelmesen, lazán, kádban stb tb szülni, de ha helyzet van, akkor ott a segítség.....

Előzmény: Pinkikutya (193)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.07.17 0 0 193

sziasztok!

nekem egy volt fősulis csoporttársam három gyerekes anya, mindhármat otthon szülte, egy bábával, kádban (vízben) azt mondta, hogy azért volt jó többek közt, mert megszokott légkör, és nem kellett gátmetszést végezni, mert

mivel nem mesterségesen indították meg nála a szülést, így magától tudott tágulni megfelelő méretre...

Előzmény: bes (190)
Mikolt Creative Commons License 2005.07.17 0 0 192
tenyleg nem lehet, en is kertem a szuloszoban, hogy inkabb az abortuszt valasztanam, de lehulyeztek:)
Előzmény: Thor (191)
Thor Creative Commons License 2005.07.16 0 0 191

Bocs, ha nagyon ajtóstúl törtem a házba :)) csak nekem úgy tűnt, most nem úgy kérdezel, mint máskor, hanem izgulsz :)

Miért érdekes az, hogy ki lehet-e bírni a fájdalmat ájulás nélkül? Mindenáron fájni akarsz? Ha igen, miért pont az ájulás az, ami gondot okoz? Az csak 2 perc szünetet jelent, aztán lehet folytatni.

Az én drága jó anyám tényleg a fájdalomtól ájult el (ha megtette), ill az alhasi görcsök nála pöpecül elvonják a vérkeringést a fejből, azt speciel tanúsítani is tudom, hogy erre neki elég egy hasmenéses gyomorrontás, nekem meg a menstruációs görcsök, megesett hogy simán beájultam tőlük utcán, buszon, akárhol, aztán, hogy szülésnél van-e ilyen vagy sem, azt nem tudom. De ha nem akarsz egyedül szülni nem tökmindegy? Úgyis lesz aki figyeljen rád, magadhoz térítenek, vele is megtették, nem lehet kiszállni. :)

Előzmény: Felicitász (187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!