Ma voltam tesztvezetni. Leginkabb az erdekelt, hogy leer-e a labam rola normalisan. A 176cm-emmel, ha teljesen elorecsuszok le tudok allni mindket labbal telitalppal, a labam ilyenkor a labtarto elott van. Jobb, mint amire szamitottam. A mostani 250-es hondamhoz kepest ez 40kg-mal nehezebb, amit azert szokni kellett. A Versys valtoja sokkal jobban tetszett. Viszont a labfek pedalja annyira lennt volt, hogy teljesen elore kellett hajtani a labfejemet, hogy elerjem valahogy. Lehet ezt allitani? A menetteljesitmenyhez sokmindent nem tudok mondani, mert eddig 400-as (50Le) motor volt a legnagyobb, amin ultem. Ahhoz kepest persze meggyozo volt. Es sokkal fordulekonyabb, konnyedebb is.
Kiprobaltam az ER6-N-est is. Ennek a vezethetosege valahogy sokkal kozelebb volt a mostani motoromhoz, pedig csak 10-15 kg a kulonbseg sulyban a Versys-hez kepest. A kormany viszont nagyon szuk volt, az ulespozicio meg egy kicsit hajolosabb.
En szurket akartam, de azt mondtak, hogy az osszes 2007-re gyartott ABS-es szurket eladtak mar egesz Europaban. Kenytelen leszek narancssargat venni.
egy kicsit visszaolvastam a topicban. A Versys igazán (én legalábbis így érzem) 3500-től kez el igazán húzni. Ha mondjuk 6. fokozatban mész kb. 50-nel és húzol egy bő gázt, akkor gyors egymásutában jön egy kis hang, vibráció, megindul (leesni nem fogsz) majd 4000-nél jól meglódul. Abejáratásnál én 500 km-ig 4000-et és 800-ig 5000-et pörgettem. Utána 6000, majd 1000-es szervíz. Itt elmentünk egy laza túrára, ahol szépen komotósan bejött az 1600 km. A súlypont a vezető alatt van és egyáltalán nem érzed úgy, hogy még előtted lenne egy tömeg. A Versys előtt egy Suzuki Bandit 650S-em volt, ahol egy kicsit érződőtt a motorblokk tömege. A Versys-nél ez ez érzés egyáltalán nincs.
én 187 magas vagyok, így ha nincs feltéve a hátsó doboz, akkor átlépéssel is feltudok ülni. Állj egy kicsit hátrébb a motor mellett és úgy könyebb átteni hátul a lábad. Amúgy én is mindig megrugdosom az ülést és kosznyomokat hagyok. Ha városban megyek, akkor indulásnál 6-7 ezerig pörgetem, de elég gyorsan kell kapcsolgatni felfelé. Vigyázni kell az erősebb gázadásokkal, főleg kanyarból kigyorsításnál, mert hajlamos elpörgetni a hátsó kereket, de ezzel együtt ha meg is csúszik, könnyen megfogható. Idáig a max amit mentem vele óra szerint 198, de ez valamivel kevesebb a valóságban, még mértem meg, hogy milyen pontos az óra.
A városi fény helyére egy xenon rakattam be és sokkal jobb lett a láthatósága. Nekem egy kicsit mániám is, hogy lássanak, mert volt már egy balesetem, ahol egy teherautó nem vett észre és felzavart a járdára egy oszlopra, amit egy "sima" kettős combtörésel úsztam meg. A Versys fogyasztása 4.1-től 6-ig változik, attól függően, hogyan használod. Nekem egy kényelmes túrán sikerült a 4.1. Csomagtartó gyakorlatilag nulla, én egy gyári U lakatot és az elsősegély csomagot tartom benne.
Örülök, hogy egy tapasztalt tulajdonos is beszált a csevegésbe.
A bejáratás után, normál hétköznapi körülmények között milyen fordulatig pörgeted a gépet? Ha bármi használható infód van a géppel kapcsolatban ne tartd magadban! Én például azt tapasztaltam, ha fel vagy leszállásnál a cipód talpával végig húzod az űlést az maradandó csíkot hagy.
érdekes egy motor a Versys. Ha egészen előre ülsz, teljesen a tankhoz, akkor supermotosan lehet vezetni, ha hátrébb ülsz, akkor meg olyan mint egy túramotor. 3000 alatt nem érdemes forgatni, igazán jól innen érzi magát. Én a 70 ezres akcióban tankpadot, takaróponyvát és hátsó dobozt kértem, amivel még egy picit túl is léptem a limitet. Ja, és még az első olajcsere is jár hozzá, pontosabban 4l olaj.
Először engem is meglepett, de a napfénytetős felszereltséghez ez gyárilag jár. Meg lehet szokni ( könnyebben lehet a kormányra borulva menetközben aludni ).
184 magas vagyok. Alacsonyaknak nem biztos, hogy a Versys a jó választás. A sorok között elférek vele. Azt, hogy mit adott a kereskedő arról az Ő hozzájárulása nélkül nem nyilatkoznék. Sok minden függ attól is, hogy kp-re vagy hitelre veszed. A hitelen a kereskedéseknek komoly pénze van, így az árakból is jobban tudnak engedni ( legalábbis az autóknál így van ).
Vegre egy igazi hus-ver virtualis Versys tulajdonos:)
Borigor!
Te milyen magas vagy? Nem gond a 84 cm-es ulesmagassag? En ezen a heten megyek tesztvezetni elvileg. Ha jo lesz megrendelem. Te mennyit kaptal meg a 70e Ft-os Kawasakis kiegeszitokon felul, amik elvileg ABS-esre nem is jarnak?
Városban és országúton is. A kormány átmérője 85 cm, magassága 120 cm, űlésmagasság 80 cm. Alapára 1.840.000, az enyém ABS-sel : 2.030.000. Debrecenben vettem. Van tesztmotorjuk és nagyon normálisak. Gyorsak és sok dolgot adtak a gyári akción felül ajándékba. Csak javasolni tudom Őket. Ja, ma tankoltam 5l/100 km.
Városban szoktad használni? Milyen magasan van a kormány, a visszapillantók fölött? Milyen keskeny építésű a gyakorlatban, sorok között könnyen elfér? Hol vetted és mennyiért ha megszabad kérdezni:)
800 km-ig max 4000 fordulat, utána 1600 km-ig max 6000 lehet. A súlypontja alattad van, könnyű kormányozni, fordulékony. Alacsony fordulaton is jól húz, bár mivel nincs tapasztalatom más motorokkal nem sok az összehasonlítási alapom. Én most 3000-ig húzatom, majd 6.-ban 4000-en 90 km/h-val utazom.
Egy hete vettem át a Versys-t. Most megy a bejáratás, kb 200 km van benne. Próbaúton voltam a vétel előtt a kereskedésnél. Engem meggyőzött. Kényelmes, nyomatékos. Előtte soha nem motoroztam, de roppant könnyű vezetni. Minden kézre esik, egyszerű, jó a súlypontja. Tényleg olyan mint egy bicikli.