Nem tudom mely tipusokban van lehetőség a kormány szervójának a beállítására, de nekem a normal pont azt adja, amit kell. A comfort fokozat valóban újbeggyel forgatható állóhelyzetben, de arra is van kitalálva mármint parkolásra. A sport viszont kemény, tényleg autópályára való, de mint mondtam nekem a normal minden pozícióban megfelel. Ha ez utóbbit tették bele a fix szervósokba, akkor szerintem nem lehet probléma vele.
Szerintem nem. Pont a Seat kormány volt sokkal jobb. Azt nekem könnyebb volt tekerni és azonnal reagált. Talán kisebb mozdulatra is nagyobbat fordult. A Ceed esetében mintha egy fél gondolatnyi idő eltelne mire reagál az autó. Ezért írják azt, hogy nyúlós kissé. Ez normás állásra igaz. Komfortban talán nem is érzékelhető a sport mód viszont autópályán jó dolog. Ettől függetlenül szerintem semmi szükség erre a 3 állásos kormányrendszerre. Egy frankó direktet kellene összehozni és kész. Már tudnak bizonyára mert Optima, Sportage már jónak mondják. A 2015-ös facetliftes nem tudom milyen állítólag javítottak ezen. Azért 2018-ra csak "befejezik" a Ceed-et. Bizonyára árban is lesz különbség.
Azt hiszem kezdem érteni, mire gondoltok a kormányzással: "nem áll ellen" eléggé, vagy pl. nyomvájús úton nem fordul a kormány ha vájú vezeti kereket? Azt hiszem ezt érezni kell majd. A fordé remek volt.
lehet, hogy amatőr a felvetés, de nem lehet "állítani" a gumibakokat amik kitámasztják a csomagtérajtót csukott állapotban?
(nekem 1 régi autómnál volt hasonló gond, kicsit csavargattam a bakokon és beállt a helyére... utána egy lehelettel nehezebben csukódott, de cserébe nem állt el...)
másik:
a kia kormánynál én a carens teszteknél olvastam mindenhol (népitélet, magyar és külföldi tesztek) ezt a nyúlós-nemvisszajelzős kormányzásos témát... de tesztvezetésen még nem voltam... viszont akkor úgy tűnik, hogy "márkahiba"
Szerintem az, hogy nagyon plasztikus, kissé nyúlós. Kevéssé érezni direktnek. Állítólag a facetliftben ezen javítottak. Nekem nehéz volt megszokni de már nem zavar. Általánosságban elég sok tesztben ezt megemlítik. Tegnap néztem a youtubon több német nyelvű KIA tesztet is mindegyikben bent volt, hogy a kormány kissé kevés visszajelzést. Persze izlés kérdése is a dolog de nekem a korábbi autómban ez sokkal jobb volt az tény.
Első benyomás: álom autó! Mint a bankkártya reklámban: Kia Ceed 5,3 millió Ft, de az érzés megfizethetetlen.
Hétvégén mentem vele 900 kilométert autópályán (130-150 km/h) és kb. 70 kilométert városban. Fogyasztás computer szerint 6,8-7,0 l/100km! Most van benne 2000 km! Nagyon kényelmes. Jó dolog a deréktámasz. 4-5 óra vezetés nem nagyon veszel észre és még a biztonságérzet is megvan. Sok-sok pozitívum is társul az autó mellé. Kormányozhatósága és úttartása nagyon jó. Senki se várja azt, hogy versenyautó lesz. Szépen teszi a dolgát, gyorsul amikor kell és ha meg kell állni akkor a fékek is rendben vannak. Negatív dolgot egyenlőre nem tudok sokat mondani: nem magyar a navi, napos időben nehezen látni a műszerfal piros feliratait, tetősín lehetett volna króm és nem matt ezüst, nincs benne esőérzékelő. De ezek nem életbevágó dolgok. Összességében nem bántam meg a vételt. Hyundai i30 kombi volt a versenytárs, de győzött az ár és a 7 év garancia.
Első szerviz (olajcsere) 24ezer forint lesz állítólag. 2 évente van kötelező szerviz és évente vagy 30ezer km olajcsere. Pollen és levegőszűrőt nem érdemes lespórolni szerintem egy 5-6 milliós kocsinál. Tessék minden évben kicserélni saját egészségünk és autónk "egészsége" miatt. Ha valakinek van még kérdése szívesen válaszolok. Pappasnál is lehet elég jól alkudozni. Én Jász-Plasztiknál vásároltam.
tudod ha egykét országgal nyugatabbra lennék, akkor nem félne senki attól, hogy áttolják az agyát a szervizben és feleslegesen cserélgetnek alkatrészeket végeznek el olyan karbantartásokat amiket sem a garanciális előírások sem az autó állapota nem indokolna... de ma magyarországon tisztességes és hozzáértő márkaszervizt/autószerelőt találni legalább olyan nehéz mint tisztességes politikust... najó, annyira talán nem... szóval nem véletlen ha kétkedik az ember...
Természetesen utána okosban vesz rá kéz alól turbót, majd pár ezer kilométer után csapágyas lesz a motor, aztán vesz új autót. Ez az igazi biznisz a kereskedőnek, nem a 30e ft-os olajcsere.