Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2011.08.26 0 0 381

Ezt nagyon elhiszem, hogy az orr nem bírja a strapát. A sok fújástól köhögéstől kikészül az ember. Ezt nagyon ismerem és én is sokat kínlódtam ebben, de most már klassz. Sajnos nem rajtam múlik, hogy neked is sikerüljön. Most megint a napokban tapasztaltam, hogyan nagyon jól állok a dolgokkal. A fiam három hete egy héten belül valami öt államban tevékenykedett a munkájával kapcsolatban. Lehet ez is közrejátszott, hogy mikor hazajött és meglátogatott minket, kegyetlen náthás volt, tüsszögött, le is feküdt az én ágyamba és még másnap is jött és megint ott feküdt, közben elment patikába vasárnap, hogy adjanak neki valamit. Tudtam mi lesz, de tudtam azt is, hogy mi a teendőm. Én túlvészeltem, de a feleségem szintén kegyetlenül elkapta. Az meg nap mint nap mellettem alszik, oda az orra (hozzá se tud nyúlni, piros mint a főtt rák), alig tud beszélni, lázas, levert, mindenfélét szed, iszik rá - és még mindig, már két hete. Nekem ha 5 órába tellett foglalkoznom vele.......... A pulzusom is csak 3-mal emelkedett, na ez egész klassz.

 

A bacik engem se hagynak ki természetesen, hisz keringenek a lakásban, mit mondjak, párszor én is fújtam az orrom, de valahogy ráéreztem mikor hogyan rezegjek, milyen hangokkal, kentem is a saját nyálammal magam - tényleg nagyon fejbevágó, hogy szinte észrevehetetlenül átment rajtam. Ha nem szólok az asszonynak, hogy bennem is munkálkodnak a bacik, észre se veszi. A melóban senki semmit nem vett észre és én se nagyon csapoltam magam amiatt. Ez a hozzáállás azt hiszem aranyat ér. Sajnos nem tudom szavakkal átadni, valahogy ezt meg kell tanulni és úgy élni.......

Előzmény: Semmisem (380)
Semmisem Creative Commons License 2011.08.24 0 0 380

gephard, kinoz az allergia, ezeken a forro napokon odaver. Az orr nem birja a strapát igazán...

ghepard Creative Commons License 2011.05.16 0 0 379

Hát nem rossz, az biztos most már nekem is. Én még 1 hónapja azt se tudtam, hgy mit takar a TM. De talán valami olyasmit művelek már 8 éve, persze menet közben az esetek 95%-ban. Tehát mondjuk túra közben, meló közben, TV nézés közben stb. Még az alvást is képes vagyok megszakítani  - ekkor jött a döbbnetes eredmény. De itt megint hangsúlyozom, hogy nem csak a hang rezeg. Egy másfajta rezgéssel elég döbbenetes eredményt értem el, ami 39%-al meghaladja a legjobb éveimben felállított rekordomat. Ez azt hiszem egész elképesztő, lehet még túl is fogom szárnyalni. De már kezdem érteni, hogy itt is ugyanaz a mechanizmus hatott, de lehet még erősebb hatással. Már lefigyeltem, hogy mikor próbálok rezegni olyan izmokkal és olyan helyzetben, amit eddig sose tettem, akkor is számottevően lelassul a légzés automatikusan. Itt is az van, hogy elvonjuk a gondolatokat minden másról és az agy megnyugszik, még a lélegzet is lelassul, ugyanúgy mint a hangkiadásnál (ott arra itt meg a izomrezgésre koncentrál csak). És a rezgések megteszik a magukét. Igen, a nyugalom. Az agykutatások is megdöbbentően feltárták, hogy mi történik ilyenkor az agyban. Erről szépeket lehet olvasni a www.tminfo.hu oldalon is. 2 hete még azt se tudtam, hogy létezik ez az oldal. Több mint 600 tudományos cikk támasztja alá, hogy nem hülyeség az. Megdöbbentő. A világ több mint 200 egyeteme és kutatóintézete vett részt ezekben a kutatásokban, belértve a legrangosabbakat is........ Úgy tudom,az öreg már meghalt (Maharashi) és Ő is csak a 5000 éves hagyományokat ápolta és próbálgatta tökéletesíteni. Én is csak tök véletlenül kezdtem el. Tisztában voltam és vagyok a rezgések erejével, azt a tudomány már sokszor és megkérdőjehezhetelenül bizonyította. A kérdés az, hogyan használjuk fel békésen testünk egyensúlyának visszaszerzésében. Mert az erős fegyver, ha nem jól használjuk, árthat is........... A kisérletek bizonyították, hogy miért jobb ez a dolog a többi más technikánál - átlagban kétszer olyan jó és a legjobbak 4-szeres eredmény produkáltak.

Előzmény: menroting (377)
ghepard Creative Commons License 2011.05.16 0 0 378

Igen, én is beírtam már az első alkalomkor is. Most is kidobta azt a háziorvost, de azzal mit ér az ember....... Ha Ő ismeri és nem ír semmit, nincs mit mondani.....

Előzmény: menroting (376)
menroting Creative Commons License 2011.05.14 0 0 377

Nem lehet rossz..

 

 

A technika dolgában talán innen kiindulhatunk:

 

"A TM eredete

A Transzcendentális Meditáció nem új technika. Hosszú és figyelemre méltó története van, ami több évezredre nyúlik vissza. E tudás folytonossága az idők folyamán rövid időkre megszakadt, gyakran - legalábbis a mindennapi ember számára - elveszett, majd később, esetleg új néven, ismét felbukkant. Időről időre nagy tanítók jelentek meg, akik felélesztették az eredeti tudást. Ma egy ilyen ősi technika feléledésének lehetünk tanúi. Ezt a technikát Maharishi Mahesh Yogi - akit egyszerűen csak Maharishinek neveznek - hozta el a világnak.

Mielőtt 1955-ben Maharishi elhagyta volna a Himaláját, odaadó tanítványa volt a híres indiai bölcsnek, Brahmánanda Szaraszvatínak. Maharishi, ha róla beszél, egyszerűen csak "Guru Dév"-nek hívja. Indiában ezzel a névvel szokták illetni azokat a nagy mestereket, akik egy hagyomány élén állnak. Szó szerinti fordításban "isteni tanítót" jelent.

Maharishi az idők folyamán Guru Dév legkedvesebb tanítványává vált, és a tradíció szerint az ő kötelessége lett, hogy folytassa Guru Dév munkáját. Amikor Guru Dév eltávozott, Maharishi egy távoli barlang magányába vonult a Himalájába. Ekkor még nem voltak tervei. Egyszerűen csak egyedül akart lenni a csendben.

A két év csendjét lassan ötven év intenzív munkája követte. Nap mint nap Maharishi megállás nélkül dolgozik. Minden percét a Transzcendentális Meditáció és az ősi védikus tudományok hatékony terjesztésének szenteli."

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ghepard (375)
menroting Creative Commons License 2011.05.14 0 0 376

Én kiváncsiságból beírtam a keresőbe és egy háziorvost adott ki.Persze lehet hogy nem erre gondol.

Előzmény: ghepard (374)
ghepard Creative Commons License 2011.05.13 0 0 375

Találtam érdekes, kisérletileg is igazolt dolgokat, de itt se találni, hogy hogyan is kell TM-t csinálni (eddig sehol se találtam). De azt hiszem, én valamit jól csinálok akkor is, ha fogalmam sincs, hogy hogyan tanítják a kurzusokon a mesterek, állítólag jó borsos áron........


Az utóbbi húsz év során rendkívül nagy érdeklõdés nyilvánult meg a TM iránt a tudományos kutatók körében is. A gyakorlat hatásai tudományosan elfogadható és objektíven adaptálható módszerekkel vizsgálhatók. A gyakorlók nagy száma miatt a szubjektív tapasztalatokról közzétett beszámolók felbátorították a kutatókat és a szakértõket arra, hogy tudományos vizsgálatoknak vessék alá a meditáló személyeket, hogy megvizsgálják azokat az élettani jelenségeket, amelyek a meditáció alatt kifejlõdnek. Ez egyúttal a kutatásnak egy egészen új dimenzióját is megnyitotta elõttük.

Már az 1970-es évek elején végzett vizsgálatok meglepõ eredményeket hoztak. Dr. Robert Keith Wallace a Kaliforniai Egyetemen (Boston) végzett vizsgálatokat a meditációt folytató személyeken. Legszembetûnõbb volt az anyagcsere csökkenése, amely a meditáció alatt tizenhat százalékkal csökkent. Ez az adat rendkívüli, ha összehasonlítjuk azzal, hogy a legmélyebb álomban is — az alvás ötödik-hatodik órájában — az anyagcsere csökkenése ennél lényegesen kisebb, mindössze nyolc-tíz százalékos. Már maga az anyagcsere vizsgálata is kétségtelen bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a TM alatt kifejlõdõ hatás nem hipnotikus állapot (ami a hipnózissal vagy autoszuggesztióval idézhetõ elõ), mivel az alapanyagcsere változatlan, vagy kissé emelkedik. Tehát egy meglehetõsen egyszerû vizsgálat is eldöntheti, hogy a TM az alvástól és a hipnózistól egészen eltérõ élettani háttérrel kifejlõdõ jelenséggel állunk szemben.

Az anyagcsere ilyen mérvû csökkenése is arra utal — objektív, tudományos módszerrel bizonyítva —, hogy a TM alatt valóban mély szervezeti nyugalom jön létre, amely alapját képezi annak a mély lelki nyugalomnak, amelyet a meditálók elmondásaiból is megismerhettünk.

A csökkent anyagcserének oka a vizsgálatok szerint az oxigénfelhasználás csökkenése. A vérben az oxigén és a szén-dioxid koncentrációja változatlan. Eszerint a TM alatt a csökkent oxigénfelhasználás nem a légzés erõltetett visszatartásának, hanem egy természetes fiziológiai változásnak, mégpedig a sejtek csökkent oxigénigényének a következménye.

A légzés vizsgálata is ezt támasztja alá. A TM alatt a percenkénti légzésszám jelentõsen csökken, ami az idegrendszer és az izmok ellazulását és nyugalmát jelzi. Ugyanakkor a szív munkája is kifejezetten csökken: ezt a perctérfogat átlagban véve harmincszázalékos csökkenése fejezi ki legjobban.

Az artériás vérnyomás is alacsony szinten maradt a vizsgálatok idején, 106 Hgmm volt a szisztolés és 57 Hgmm a diasztolés nyomás átlagértéke. Meglehetõsen érdekes biokémiai változásokat is tapasztaltak a TM alatt. A legszembetûnõbb eredményt mutatta a vér tejsavszintjének a változása, amely a meditáció alatt igen nagy mértékben — majdnem 100 százalékkal — csökkent, s a meditáció után is alacsony maradt egy ideig a tejsavszint, majd késõbb ismér emelkedni kezdett.

A vér meditáció alatt kimutatott tejsavszint-csökkenésének okát pontosan nem ismerjük. Valószínûleg a meditációnak az autonóm (önállóan mûködõ, vegetatív) idegrendszerre kifejtett hatásával összefüggõ folyamat áll a háttérben. A tejsav(laktát)szint csökkenésének igen kedvezõ pszichológiai hatásai vannak. Megállapították, hogy a szorongásos neurózisban szenvedõ személyekben és stressz-hatásokra a vérben a tejsavszint jelentõsen emelkedik (The Biochemistry os Anxiety, Ferris N., Pitts Jr. Scientific American, 1969. februári száma). Kísérleteikben kimutatták, hogy a tejsav vérpályába való bevitele (infúziója) szorongásos rohamokat vált ki mind szorongásos, mind egézséges emberekben. Azt is kimutatták, hogy a magas vérnyomásban is emelkedik a vér tejsavszintje, és a meditáció alatt csökkenõn tejsavszint mind a magas vérnyomás csökkenésének, mind a szorongás megszûnésének elõidézésében jelentõs lehet, és valószínûleg a meditáció ellazulást kiváltó hatásának is egyik fontos tényzõje.

Az elõzõ redményekkel szoros összefüggést mutatott a bõr elektromos ellenállásának változása. Jól ismert, hogy a stressz és szorongás alatt a bõr elektromos ellenállása lecsökken. A TM alatt mért értékek ezzel szemben jelentõs növekedést mutatnak. A bõr elektromos ellenállása a meditáció kezdetétõl számítva harminc perc múlva háromszorosára emelkedik, ami tehát átlagosan háromszáz százalékos emelkedést jelent. Ez a változás a szorongás, valamint az emocionális (érzelmi) zavarok csökkenését vagy megszûnését jelzi.

Az emocionális stabilitást jelzõ másik adat, az 5-hydroxy-indol-ecetsav nyugalmi szintje is magasabb a meditáló személyekben, mint azoknál, akik nem meditálnak. Ennek jelentõsége abban van, hogy az 5-hydroxy-indol-ecetsav egy agyi ingerület-átvivõ vegyületnek, a szerotoninnak a lebontási terméke, a szerotoninnak pedig központi szerepe van a hangulat emelkedettségének a kifejlõdésében. Depresszióból való gyógyulás idején a szerotonin-termelés növekedésének eredményeként az 5-hydroxy-indol-ecetsav-képzõdés fokozódik, ami közvetetten a TM hatását bizonyítja a hangulat stabilizálásának folyamatában.

Egyéb biokémiai változások közül megemlítjük a TM eredményeként az egyik fõ mellékvesekéreg-hormonnak, a kortizolnak a csökkenését. Selye János úttörõ vizsgálataiból ismert, hogy a kortizol nagy mennyiségben képzõdik és ezért emelkedett koncentrációban található stresszben. Az eredmények arra utalnak, hogy akik évekig gyakorolják a TM-et, azoknál a meditáció alatt jelentõsen csökken a vér kortizolszintje, ha azokkal hasonlítjuk õket össze, akik a TM-ben kezdõk. Az alacsony kortizolszint — hasonlóan mint a vér tejsavszintje — egy szokásosnál jóval mélyebb relaxációt és nyugalmi állapotot jelez. A kortizolszint csökkenése a TM alatt hasonló, mint amit alvás alatt látunk, annak ellenére, hogy a meditáció alatt nagyfokú éberség áll fenn.

ghepard Creative Commons License 2011.05.10 0 0 374

A topik 10-ik hsz-sában ezt írtad.....

 

Dr. Tiraláról hallottál már?

 

Most meg dr. Tirkala. Akkor se kaptam választ, hogy ki ez az illető és mit lehet Tőle olvasni. Van egy érzésem, hogy most se kapok választ.......

Előzmény: castropia (373)
castropia Creative Commons License 2011.05.09 0 0 373

dr. Tirkala szerint is gyógyít az emberi hang

ghepard Creative Commons License 2011.04.19 0 0 372

Igen, én is írtam, hogy a mai ember nagyon sok felesleges dolgot csinál és nagyon sok felesleges inger éri. Sokan szinte agyonhajszolják magukat a semmiért.... Hát igen, gyúrok egy kicsit a szemeimre, de az olyan észrevehetetlen, mindent úgy menet közben, tehát gyakorlatilag észre se veszem már. Ha javul a szem, javul a test is. A régi emberek valóban láthattak olyan dolgokat, amit mi már nem tudunk. De ma is élnek élőlények, melyek elképesztő látással rendelkeznek. Ez mind azért is lehet, mert használják nehéz körülmények között is és idővel kifinomul ott is a látás. Aszongyák, hogy például a tigris 6-szor jobban lát sötétben, mint az ember (már a mai ember). A vadászsólyom, mikor mélyrepülést végez, eléri a 300 km/ó sebességet is és még ennél is látja a zsákmányt. Ha nem látná, nem foghatná meg. Azt hiszem, az embernél ilyen sebességnél összelapulnának a szemek és annyira könnyeznének, hogy semmit se látna az ember.......... Valószínű az is, hogy utána jó ideig nem is látna......... :)

 

Ma megint egy kicsit boldog voltam, újabb 3 métert adtam az említett rekordomra, ja lehet a másik topikban írtam róla. Ma telihold volt és a 2 évvel ezelőttit is akkor értem el. Igaz 2 hete már 2 egymásutáni napon megdöntöttem. Ez azt jelenti, hogy nem romlik a tüdőm és a szívem se, hanem javulgat - és ez meg valamit sejtet. Valahogy csak jobban működik a testem, mert másképp ezt nem érhettem volna el. Lehet most jó ideig nem fogom tudni túlszárnyalni, az is lehet hogy már sose. De hagyom magam meglepni. Ezek az apróságok nagy belső erőt adnak...........

Előzmény: Semmisem (371)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.18 0 0 371

Szerintem nincs is lehetőségünk új hangokat értelmezni, megszűntek létezni nekünk. És ez nagy baj lehet azt hiszem.

 

Igen, ez az én benyomásom is, hogy régebben sokkal jobban láttak, de szerintem nem csak amiatt mer tkeleltt. Szerintem az is ott van, hogy kevesebb felesleges dolguk lehetett, vagy inkább ugy mondom, h nem tölötték semmiségekkel a szabad idejüket mint mi ma. ÉS biztos h votl oylan aki mint mondjuk te, a látását tette első helyre.

Mindneki azt kérdezi, h h láthattak anno égitesteket, meg a szatrnusz gyűrűit esetelg távoli csillagokat. Szerintem így, voltak tudósok, akik olyan szinten láttak, amit el sem tudunk képzelni.

Előzmény: ghepard (370)
ghepard Creative Commons License 2011.04.18 0 0 370

Hát mondjuk elképzelni el tudom. Próbálgattam én is kiadni más betűket is, de valahogy  eddig nem jött össze, vagy úgy festettek, mint az ismert betűk keverékei. Lehethogy a régi sok hangból eddig leegyszerűsödött a dolog. Az biztos, hogy a régi emberek sokkal jobban használták testüket, érzékszerveiket - mert muszáj volt. A ma embere azon igyekszik, hogy ne neki kelljen érzékelni és alkalmazkodni. Ha fázik, felvesz több ruhát, ha nem tud elfutni 50 km-t, akkor beül az autóba, ha nem lát a sötétben, villanyt csinál magának stb stb.... Azt is el tudom képzelni, hogy tovább is élhettek és a sötétben nagyon jól láttak. Sokkal jobban, mint a ma embere. Hisz nem volt villany, de sötét az volt akkor is - tehát sokat voltak sötétben is. A szem is biztos alkalmazkodott. Ezt tapasztalatból is mondom, mert nekem igencsak nagyon jó lett a sötétbeni látásom, mert sokkal többet vagyok sötétben, mint szokásos, főleg a téli hónapokban......

Előzmény: Semmisem (369)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.18 0 0 369

HAllottál arról a dologról, hogy sok sok éve az emberi lények ki tudtak ejteni és meg tudtak külömböztetni talán 300 "betűt" ? Eleve a hangképző szervük lehetett fejlettebb és a hallásuk is, következésképp más rezgések érhették őket, mind beszéd és ének, mnd ezek hallgatásakor. El tudod ezt képzelni?

Előzmény: ghepard (368)
ghepard Creative Commons License 2011.04.18 0 0 368

Deepak Chopra: Tökéletes egészség ajurvéda segítségével. Ott ír erről az elég nagyszabású kisérletről. Ajurvéda azt jelenti, hogy élet tudománya (ajusz élet, véda tudomány). Azt írja, hogy egy bizonyos hangot (mantra) hallatnak a transzcendens meditáció alatt. Hogy miért pont ezt a szavat - hogy ezt választották a régi bölcsek. Én sokat kisérletezgettem a hangokkal (ezt a mantra szavat nem is használtam, nem is ismertem tulajdonképpen), vibrálásokkal a szemekre gyakorolt hatását is figyeltem az utóbbi 2 évben.

 

A wiki szerint a mantra kb azt jelenti, hogy a gondolat eszköze. Persze mantrázni annyit jelent, hogy valamilyen szöveget, egypár szavat ismételgetni állandóan. Tehát nem csak magát a mantra szót. Most mégis miért erre tanították meg azokat, akik meg akarták kötni azt az egészségbiztosítást. Azt nem tudom, mert nincs ott leírva. Csak az a tippem, hogy egy szavat könnyebb megtanulni és megtanítani, mint sokat. Ahogy elnéztem pár napja, vannak olyan mantra pár szavas szövegek, amiket mondjuk én nem tanulnék meg életem végéig. De lehet az is biztos, hogy mikor valaki ezeket tanulja hangoztatni, nem igen marad másra hely az agyban, tehát végül elérheti, hogy kikapcsol az agya és megnyugszik. Én inkább arra törekedtem, hogy kitapogassam az egyes betűk (főleg magánhangzók, kombinálva olyan mássalhangzókkal, melyeknél nem áll meg a levegő útja) rezgéseit a testben. Például, ha aszongya az ember, hogy mannnnnnaaaaaaa, akkor jöhet egyfolytában a rezgés. De akkkkkkor szónál nem lehet a kkkkkk ismételni, tehát beragad a levegő és csak szünet lesz, majd az o előtt indul a levegő kifelé. Tehát a mantra szó nagyon jó a szívre, mert csak "a"  magánhagzót tartalmaz és ez a szív hangja. Ott rezeg bennünk a legjobban, legalábbis én azt tapasztaltam. Tehát nem meglepő számomra, ha a szívnél olyan egész nagymértékü volt a hatás. Egyetlen betű nem tetszik nekem ott - a t betű. Ennél megáll a levegő. Lehet más szavaknál is volna hatás, az is lehet, hogy kisebb, persze ezt kisérletekkel kellene igazolni. Persze magamon már lekisérletezgettem sok mindent, más helyett nem áll módomban.......

Előzmény: menroting (367)
menroting Creative Commons License 2011.04.15 0 0 367

Hirtelen a rózsafűzérre asszociáltam.:-) Bár ott nem csak egy szavat ismételgetnek.

 

Mi volt az a szó ?

Előzmény: ghepard (362)
ghepard Creative Commons License 2011.04.15 0 0 366

Perszehogy hatnak. Ha valahol baj van, akkor az kihat az ember közérzetére is, a bajtól függően. Például egy igen komoly baj (mondjuk a rák) kikészíti az egész embert fizikailag is meg lelkileg is, pedig a csomó mondjuk lehet csak egy bizonyos nem is olyan nagy helyen van. Már a tudatától is kikészül az ember.

 

Hát az bizony nagyonis lehet, hogy nálam a bő 8 év alatt valahogy egész jól összerázódtak a dolgok. Szinte érzem, mintha fiatalodnék. Tehát mégcsak nem is azt, hogy megállt volna a romlásom, hanem egyenesen javultak a futási, dobási, légzési, focizási, egészségügyi stb állapotaim.

 

Most vagyok ott a könyben, melyben tárgyalja az öregedést. Azt írja (Chopra), hogy akik rendszeresen hangosan meditálnak (tehát pont azt, amit írtam az irományomban) - azoknál az életkorhoz tartozó értékek (szívdobogás, vérnyomás, látás, hallás, mozgás stb) jobb állapotra mutatnak. Aszongya, hogy minél több évet csinálja annál több év számítódik le. Így kb 60 éves 10 évet így meditáló kb 45 éves életkornak megfelelő adatokat mutat. Na ezt aláírom. Pontosan ezt tapasztalom. Le is írja, hogy miért lehet ez. Persze ezek elméletek, de látom, hogy van benne valami, nem is kevés........

 

A szemekkel én se foglalkozom sokat - használom őket. Nekem közelre nagyon nem volt jó, szinte lehetetlennek tűnt. De minden munkanap 7 órát használom őket közelre, természetesen szemcsi nélkül. A feladat adott nekik, tanulják meg mit akarok nap mint nap. Látom, hogy megy nekik. Pedig bevallom nem hittem igen benne. De még nincs vége, ott lebeg előttem a 200%. Már egyszer sikerült 170%. De innen már nagyon nehéz. De türelmes vagyok, nagyon türelmes. Fő dolog  a nyugalom............Még csak alig 28 hónapja nincs rajtam szemcsi - az semmi, kíváncsi vagyok, mi lesz úgy 5 év múlva.......  

Előzmény: Semmisem (365)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.15 0 0 365

NA olvasgatom a másikat is, és most szelektálok a gondolataim között. Van egy olyan felvetésem, hogy minden egy, persze nem látok én minden egy egész képben de!...

 

Mi van, ha a test egyéb területén meglévő dizsharmóniák is hatnak egymásra? Például nem megfelelően működő izomzat, és a csontrendszer ortopéd diszfunkciói vagy h mondják, pl gerincferdülés, ilyesmi. Leehtséges, h te például azalatt a bő 8 év alatt nagyon helyre "zörgettél" sok midnent, és emiatt a szemed is (agy is) ügyesebb?

 

Nem foglalkoztam a szemmel bevallom, mint ahoyg neki indultam, mert egyenlőre leköt a térdem, és az okok amik mögötte meghúzódnak. Rengeteget dolgozom az izomzaton, tartáson, egynesúlyon, ezért a kérdés.

 

NA ezentúl az ilyen "kevertet" ide írom, a cska szemeset meg akkor oda.

Előzmény: ghepard (364)
ghepard Creative Commons License 2011.04.15 0 0 364

Itt van, nem én nyitottam, mert nem nyithattam és megkértem a modit:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207204

 

Az egészségügyi csoportban van a szemészet alcsoportban.

A címe: Szemtorna és látástorna - megéri?

 

Szóltam a pergős lézerműtétes topikban róla, hogy itt magyarázhatnák nekem is és mindenkinek, hogy miért mondják azt, hogy ez nem működik. Ott nem engedték, pedig abban a topikban is az utolsó szó ugyanaz, mint amit én is írtam - megéri? De eddig egy se jött át, hogy itt is lemondjon a sárga földig.......

 

Klassz volna, ha ott is dumcsiznánk. Szerettem járni Vén Péter oldalára, van ott vagy 720 regisztrált, de nagyon nem tetszettem neki, mert Ő csak Batest nyomja - szinte mintha más nem is létezne. Az öregnek (Batesnak) jó ötletei és gondolatai voltak, de azóta 100 év eltelt és valamicskét fejlődött a világ...........

 

Előzmény: Semmisem (363)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.15 0 0 363

Szia,

 

Már gondoltam is mostanában, hogy kérdezek, hogy mi a helyzet veled. De akkor megelőztél :D

 

Mi a másik fórum címe? ÉRdekelne nagyon.

Előzmény: ghepard (362)
ghepard Creative Commons License 2011.04.15 0 0 362

Már rég nem ártam ide. Nyitottam egy topikot a szemről, oda szoktam irogatni. De ez amit most találtam, az döbbenetes - és szinte tudományos szinten alátámasztja, hogy nem olyan hülyeség, amit csinálok........ :)

 

Az ember nem is tudja, mennyi minden szajrajt van benne mindenhol..... Itt van egy döbbenetes nagyszabású kisérlet. Egypár keleti orvos átment Amerikába, hogy a nyugati orvoslást megismertesse a keletivel. A régi hagyományokon alapulót. Némelynek saját klinikája is van ott. A régi orvoslás szerint nagyon hatásos a meditáció. Sok ember nem is tudja, hogy mi az. Sok úgy tudja, hogy le kell ülni és csendben ülni és elmélkedni, kikapcsolni. De az igazi a hangos meditáció. Egy bizonyos szavat kell hangoztatni állandóan, nyugodtan ülve (én bármikor meg tudom csinálni, nemcsak ülve, menetelve is) és teljesen elfeledkezni mindenről. Kijárták egy amerikai egészségügyi biztosítótársaságnál, hogy lehessen ilyen biztosítást kötni: az ügyfélnek alá kellett írni, hogy minden nap megcsinálja ezt a fajta meditációt (30-40 perc) és 2-3 hónaponként bejön ellenőrzésre, hogy csinálja e és jól csinálja e. Más dologra nem volt semmi megkötés (étrend, alvás stb)....... Dr. D.O. Johnson (kutató pszichológus) megvizsgált 2000 ilyen amerikait és az adataikat összahasonlította az átlagameriaki adataival (kb 600ezer ügyfél ugyanattól a biztosítótól), ami nagyon nagyszabású kutatás volt, le a kalappal - most olvasom a könyvet, most találtam csak rá......... Egész megdöbbentő, amit kibogozott:


0-19 évesek 46.8%-al kevesebbszer mentek orvoshoz

19-39 évesek 54.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz
40 év felett 73.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz


87.3%-al ritkábban kerültek kórházba szívbetegséggel (!!!)
55.4%-al ritkábban kerültek kórházba jó és rosszindulatú daganatokkal (!!!)

Tehát nem véletlen, hogy rajtam annyit segített a saját hangom és a saját rezgéseim, bőven 40 felett vagyok. egész pontosan 59. A szemeimnél is megtették és megteszik a magukét. Minden dolog amit csinál az ember, új rezgésekkel bombázza szervezetét. Eltart egy kis ideig, míg az ember sejtjei átrendeződnek és rájönnek, hogy mit is akar ez a pasi vagy nőci tőlük............ :)

 

A szívnél az a 87.3% egész elképesztő. Jó érzés fogott el, mikor olvastam, hogy mi volt az a szó.  Az irományomban nem fogtam mellé, pontosan eltaláltam. Nem meglepő, hogy épp a szívnél lett ilyen döbbenetes az eredmény........ Majd elmagyarázom a saját verziómat egy másik hsz-ban.........

ghepard Creative Commons License 2011.02.14 0 0 361

Igen, ha az ember beteg, akkor minden sz*rul működik és így a látás is.

 

Én se szentelek a könnyeknek nagy energiát, csak amikor lehet termeltetem és ez a mostani hidegekben igencsak könnyen megy. Csak aztán a fejemben marad, hogy ne feledkezzek el róla a melegben se, ott még nagyobb szükség van rá...... Járjanak át mindent, az tisztít és véd is és a látáshoz is rétegeket teremt. Az a 3 féle könny nem az én elméletem - ez így van, 3 féle mirigy termeli és mint ismert dolog a zsírnak (olajnak) a párolgása a nullához konvergál, már úgy abban a hőmérséklettartományban, melyben az ember létezik....

 

Hát igen, én ha valami nyavalya van, vagy közeleg, akkor bekapcsolom a tudatos mély hosszantartó légzést és persze a hosszú mély hangokat is. Ez így sokkal jobban tisztít, az összefoglalómban írtam, hogy miért....

Előzmény: Semmisem (360)
Semmisem Creative Commons License 2011.02.11 0 0 360

Tegnap azért figyelgettema  látást, és nagyon rosszul ment szemüvweg nélkül. Ezek a dolgok biztos össze függnek. Viszont jó pár napja meg ugyan azt a szót amit próbálgatok fél méterrel hátrébbról is kiolvastam.

 

A könnynek nagy energiát nem szenteltem ez előtt. Minthogy amit itt is beszámoltam róla csak. Hogy érzem h hidegben ömlik, csurog is le.

 

Viszont most h modntad elkezdtem itten próbálgatni h meddig tudom nyitva tartani a szemem, ezzel ösztönözni a termelést. Ismerve az elméleted a 3 féle könnyről azt kell modnanom, h most sűrűbbet termel a szemem. Sokáig nyitva is tudom tartani. És mikor lehunyom 3-4 mp-re, jól beolajoz mindent. Érdekes. Na próbálgatom ma még.

 

Amit még észre vettem, h a légzésem felületes, mármnt néha azonkapom magam, h alig lélegzek. Biztos van összefüggés.

Előzmény: ghepard (359)
ghepard Creative Commons License 2011.02.11 0 0 359

Hát igen, mostanában sokakat megfog ez a nyavalya. Ketten nem is voltak e miatt tegnap focizni. A feleségem is nagyon elkapta  és még most is minden pénteken infúzióra jár a gyógyszer mellékhatása miatt. Remélem mihamarabb kihevered. Rá kell kopognom arra a fa fejemre, de engem már a negyedik éve elkerül. Remélem, hogy holnap nem kapom el.... :)

 

Még egy tényező dolgozik nálam mostanában - és ezek a könnyek. Mivel a szemeimmel foglalkozom már két éve, mit miért, hogyan. Az egyik dolog a könnytermelés. Én igyekszem, amikor csak lehetséges felfokozni. Most hidegek vannak, tehát reggel nagyon megy, meg mindig akkor mikor kint vagyok. Na és a könnyfelesleg lecsurog az orrjáratokon keresztül egészen a gyomorba. Abban is vannak ellenanyagok szép számmal, hiszen a szemet állandóan védeni kell. Nem tudom mennyire fokoztam fel ezt a termelést, de lehethogy a háromszorosára is. Ez már olyan rutinszerű automatikus dolog, mert tudom, hogy aztán jobban fogok látni és tovább éles a kép, nyugodtabb a szem... Ez is biztos segít a toroknak is, lassan már nem is tudom, hogy miket csináltam torokfájás idején. Legfontosabb mihamarabb észrevenni, így kevesebb energiával rendbejöhet. A legjobbakat kívánom, mielőbb kilábalj belőle...... Vess be mindent amit gondolsz, hogy segít........

Előzmény: Semmisem (358)
Semmisem Creative Commons License 2011.02.11 0 0 358

Most félre kellett tennem a szem doglot egy időre, hiszen, meglátogatott egy "régi barát", már 4 napja szórakozom vele, de csak nem akar távozni, úgy tűnik szeret itt :D

 

Torok fájás és orr folyás. Mikor ugyan ez a "jóbarát" jött a télen, el is emnt hamar. Mert többek közt este valami félig tudatos módon egyzserűen folyamatosan nyeltema  nyálam, és ezzel mostam a torkot, most viszont kiszáradt a szám és a torkom, ettől pedig maradta  gyulladás, úgyhogy most ezzel szórakozom. biztos nem egyszerű barát ez :D

Előzmény: ghepard (357)
ghepard Creative Commons License 2011.02.02 0 0 357

Hát plafonra tenni valamit egy kicsit körülményes. De mindenesetre jó volna meggyőződnöd, hogy mikor felfelé nézel és a könny szépen elterül a pupilla körül (már ha tudsz akkor egy kis többletkönnyet genrálni), jobban látsz-e távolba. Ha erről meg tudnál győződni, akkor ez a tapasztalat mélyen bevésődne az agyadba és továbbléphetnél a gondolatokkal.

 

Igen lehet előle hátra is billegni, ezt nagyon sokat csináltam a kezdetekkor a vonatban hátul, ott is vannak szövegek. Még egy lábon billegtem is, meg a vonat is ide oda mozog, tehát még nehezebb volt olvasni. Meg oldalra is lehet billegni, ezek is más viszonyok. A szemnek állandóan mozogni kell(ene). Ha például egy icipici pontra fogsz nézni tudatosan, sokáig nem lesz éles a kép, mert a szemlencsetartó izom begörcsöl. A szem amúgy is ide oda mozog (nem is tudatosítjuk), kb 50-szer mozdul el egy kicsit másodpercenként. Ha ezt a mozgás korlátozod (egy pontra akarsz nézni mindenáron)....

 

Ha minél nehezebb feladat elé állítod látásod, mikor valamit gyakorolsz, aztán annál könnyebben elboldogul  a normális helyzetekben, mert ott belülről már valami fog figyelmeztetni, hogy így meg úgy...... Nem egyszerű a dolog az biztos, pláne, ha az ember ilyen sokat hordta már a szemüveget. Nekem még nehezebb, mert már nem vagyok azért olyan fiatal. Legjobb eredményeket azok érhetnek el, akiknek felírnak szemüveget fiatalkorukban, de sose teszik fel, hanem valami szerencse folytán nekimennek a szemtornának meg a látástornának. A kettő nem ugyanaz.......

 

 

Előzmény: Semmisem (356)
Semmisem Creative Commons License 2011.02.01 0 0 356

Tehát azt mondod meg kéne próbálkozni mondjuk a plafonra tenni irást?

 

Épp gyakoroltam és meugrott egy két dolog ami ki is próbáltam, szerintem hasznos információ:

szem magasságban van a kis gyakorló papirom a falon, beálltam oda, ahol még kb élesen látom az adott szót. fej normál pozicióban.. na ekkor jött az 5let, elkezdtem billenteni a fejem hátra, de szemmel maradni a szón... kicst hátrébb álltam, h normál pozicióban kissé homályos, vagy zavart legyen a szó, és ugyan erre a mozdulatra kiélesedett, aztán lassú mozgással megcsináltam felfelé is. a tapasztalat h középen homályosodik.

 

Csináltam letakart 1 szemes próbákat is, és mintha  abal nem lenne olyan jó mint a jobb, hajszál külömbséggel...

 

Aztán ott van az h közelről nézem a szót, futtatom rajta a szemem, h tornázzon ,érzem h kissé fáj a szemgolyó, de nem a szárazság fájdalma ez, ahenm belül, és csináltam úgy is, hogy mozgattam a fejet jobbra balra ebben a közel nézésben, egész érdekes tapasztalat.

 

na folytatom.

Előzmény: ghepard (355)
ghepard Creative Commons License 2011.01.31 0 0 355

Ja még az eszembe jutott. Ezt a fényre jobban látást bármikor ellenőrizheted olyan helyen is, ahol nem napsütésbeli a világosság. Csukd be szemeidet (nagyobb hatás lesz ha le is takarod a kezeiddel, mert még sötétébb helyen lesz) néhány mp-re. Most ha hirtelen kinyitod, a pupilla szinte megijed a hirtelen bekövetkezett világosabbtól és nagyon összehúzódik, ami miatt megintcsak élesen fogsz látni. De most csak addig (ez lehet fél mp, de lehet több is néha akár 3-4 is ebből kifolyólag), míg rá nem jön, hogy nincs is olyan erős fény és kitágul és megint rosszabbul látsz........

 

Eszembe ugrott, hogy Te neked lehet fordítva kellene megpróbálni. Tehát mondjuk pontosan felfelé lellene tartani a szemet, hogy a könny ne a központban gyűljön, hanem szépen a központ körül és akkor homorúbb lencsét képezne - tehát jobban láthatnál távolra aztán. Ezt én sajnos nem tudom kipróbálni, mert nálam fordított a helyzet.........

Előzmény: Semmisem (353)
ghepard Creative Commons License 2011.01.31 0 0 354

Nekem olyan fél év (szemüveg nélkül, tehát 2009 júniusában) után ugrott be a gravitáció. Hazamentem és otthon szoktam csak úgy beleolvasni az asszony könyvébe (majd mindig olvas valamit, persze Ő szemüvegben). Nem is tudom honnan ugrott belém, hogy kipróbáljam, milyen hatás lesz, ha oldalt leszek és a könyv is oldalt lesz.. Na és itt jött egy icipici meglepetés. Mikor a bal szemem volt fent (a jobb tehát alul), sokkal jobb volt a kép egykettőre, mintha normálisan olvasnék (tehát a két szem vízszintesen van). Na megfordítottam a fejemet és a jobb szemem lett felül (a bal meg lent) - rögtön rosszabb lett, mint normálisan és sokkal rosszabb, mint bal szemme fent - na rögtön az ugrott be, hogy ez azért van mert a szöveget nem tudtam megfordítani, hát az olyan maradt ugyebár. Na és ezeken a dolgokon kezdtem agyalni, míg eljutottam arra a színes olvasásra, amit az összefoglalóban is írtam. Mikor a szöveg fentről megy lefelé és a szemek is úgy vannak a szem is igyekszik lefelé (a könnyesebb részhez, mert a gravitáció miatt ez lent lesz). Ha meg fordítva, akkor a szöveg miatt a szem felfelé igyekszik, mert arra van  - a szárazabb részhez - mivel a gravitáció miatt a könny megintcsak lent van......... Na aztán kezdődöt csak a dolgok kivesézése, mit hogyan csináljak és miért a gravitáció miatt.......

 

 Szerintem függ attól, hogy hogyan alszik az ember, én nayonigyekszem minden irányban aludni. Ha olvastad összefoglalómat, tudod, hogy csörgőóra nélkül kelek már vagy 6 éve. Ezt nem olyan egyszerű elérni, de megcsináltam és már több mint másfél éve igyekszem sokat forogni is, hogy a szemek minden helyzetben nyugodjanak. Még a vánkusról le is szokom lógatni hátrafelé egy kicsit a fejemet (tehát úgy 10-15 fokkal még, mintha fejjel lefelé lennék - előre is, tehát hason fekve, és hátrafelé is, tehát háton fekve).

 

Ha például egy uvegbe teszel mindeféle anyagot, homok meg ilyenek stb. Leteszed az asztalra - minden szépen leüllepszik súlyától függően. MOst jólösszerázza az ember, tekeri ütögeti, akkor jól összekeveredi. Na most ha leteszed megintcsak lerakódnak az anyagok. De ha mondjuk már fordítva állítod az üveget az asztalra, akkor már nem ugyanoda fog lerakódni - de mindig csak le.

 

Erős fénynél (a napsütés meg az) mindenki jobban lát, legyen az távollátó, vagy rövidlátó. Egyszerű oknál fogva. A szem védekezik az erős fény ellen és a pupilla jóval kisebb lesz, tehát kisebb felületen mehet be a fény. Ézért sokkal kisebb lesz a szóródás és így élesebben lát az ember. Ha tágra nyitod a szemidet, akkor a levegőre kerül a szemhéj alatti szaruhártya (ott mások a viszonyok), tehát az alakja is más (nem sima és nem követi a szemhéjon kívülit) ézért megint rosszabbul lát az ember. De ha sokat csinálja az ember (én rengeteget csinálom) kisimulhat az a rész is és akkor javul a normális tartásnál és pislogásnál a látás.

 

Igen, szemmel nézel, de az agyaddal látsz.........  Ezért mindkettőt kell edzeni.........

Előzmény: Semmisem (353)
Semmisem Creative Commons License 2011.01.28 0 0 353

Szuper következtetés, sosem merült fel bennem ez a gravitáció és szemgolyó alakjának relációja. Sokat alszom hason, ez magyarázhatja esetleg az általad vázolt hosszabb szemgolyó elméletét.

Sok midnent fedeztem fel már az alvásról, és vannak kétségeim még midnig, de ez szuper nézőpont.

 

Persze, hogy kitartó leszek. MA szemüveg nélkül mentem ki a lakásból. NEm szoktam, mert nagyon bizonytalanná tesz, h homályosan látok. MA szerencsére napsütés volt, erős. Végig az utamon próbáltam a tudatos nézést.

Azt, hogy kiolvassak távoli rendszámtáblát, egyéb írást, illetve olyat csináltam, h ha elmentem egy irás meleltt, akkor rátettem a fókuszt, és rajta hagytam, míg én távolodtam tőle.

Nem tudom h csak beképzelem e, de többet láttam, mint annak előtte, gyakoroltam a papiron is az elmúlt 2 nap. Meg amire még figyeltem, amt mondtál, h hunyorgás helyett nyissam tágra. MEgvallom ebben a hidegben fojt a könynem rendesen. Akadályozott a nyitva tartásban, de gondolom majd megszokom."meglássuk" hova vezet ez.sasszmeség :D

 

értem ám mik a praktikák amiket mondasz, a szem agy kapcsolat fejlesztése is, nemcsak a látásé, az elképzelsé, csukott szemes példa...

Előzmény: ghepard (352)
ghepard Creative Commons License 2011.01.27 0 0 352

Hát mondjuk, ha komolyan akarod venni, akkor nem is volna jó feltenni. Hisz mondjuk azon fogsz fáradozni, hogy nélküle láss jól, aztán meg felveszed, hogy megint a szemüveghez igazodjon. Én mondjuk az első hónapban nem is papirosoztam, csak járkáltam hátrafelé, mint az őrült spanyol, reggel a sötétben (mert azért igencsak furcsa lett volna, ha látnának az emberek) meg a vasárnapi túráimon - és persze a szemüveget már sehol se vettem fel. Beledobtam magam a mélyvízbe, vagy megfulladok, vagy megtanulok úszni -hát úgy néz ki egy kicsit megtanultam. Ha fáradtak lettek a szemeim, becsuktam őket pár mp-re, akár minden percben is. Ha be van csukva a szem, felmelegszik (hisz a szemhéj szigeteli), ha meg kinyitod hirtelen lehül - tehát rugalmasodik, mert tágul és húzódik össze. Közben csukáskor meg pihen is a szem, meg több könny kenődik szét mondjuk 3 mp alatt, mint egy tizedmp-s pislogás alatt. Még olyanokat is csináltam, hogy csukott szemmel próbáltam menni a forgatagban.Megnéztem, hol az emberek, hol az autók, hol az ajtó, hol a lépcső és aztán 10-15 (néha 25) lépést próbáltam menni emlékből. Mondjuk nem is olyan egyszerű felmenni az első emeltre csukott szemekkel olyan simán mintha nyitva lennének a szemeid. Próbáltam állni egy lábon nyugodtan csukott szemekkel, megérezni, mikor kezdek dőlni. Ha nem fogsz gyalogolni hátrafelé, akkor a szöveg egyre hátrábbról nézése is segíthet, majd meglátod, mit fogsz tapasztalni. Nem olyan egyszerű. Le kell nyugodni és csukott szemekkel elképzelni, hogy jó lesz, jól elkentem a könnyet, jól fognak megtörni a fotonok. Ha nem jó, akkor újra nekimenni és feltenni a kérdést, most is rossz, miért, gyorsan nyitottam ki a szemeimet, lassan, nincs elég könny, fáradtak már, nem ott van a fókusz ahova nézek (akkor keresni, hogy hol van). Nekem a kinti hidegben nagyon jól megy minden, még ha már melegebb van, akkor is tudok hőmérsékletkülönbséget csinálni - mert kint az ember siethet, futhat, gyalogolhat és akkor a szembejövő levegő hűt (mégpedig elég jól és ezért nő a könnytermelés) és ha becsukom akkor  a szemeket pár mp-re, akkor a szemhéj alatt felmelegszenek - ha aztán kinyitom, gyorsan megint lehűlnek - ettől állandóan rúgóznak és rugalmasodnak. Ne feledkezz el arról sem, hogy a gravitáció mindig lefelé hat. Nem mindegy tehát, hogy alszol, melyik feleden, a fejed néha néha felfelé is van, meg lefelé is, meg úgy minden irányban kellene egy kicsit valahogy tartani, hogy minden irányban hasson rá a gravitáció - még nap közben is.

Előzmény: Semmisem (351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!