Ezek megvannak nekem is. '94 és 2000 közötti COC versenyeknek az érmesei kellenének (úgy, mint nyáron, ahogy a GP verseny dobogósokat megtaláltad)! Azért még keresgélek én is, hátha...
Azért köszi, hogy segítesz! Több szem többet lát :)
Az eddigi 1-3. helyezettek itt megvannak: http://www.skijumping-info.de/index.php?option=com_content&view=article&id=72%3Acoc-herren Majd még keresgetek én is.
Ugyanaz a gondom, mint tavaly nyáron volt, GP verseny érmesek ügyben!
Most a COC-n a sor, egyedül már csak itt hiányoznak adatok, gondoltam talán megint tudnál segíteni, hátha ezek is megvannak valahol, lehet megint csak rossz helyen keresem! :)
Én ezt találtam, de sajnos 1994 és 2000 között nincsenek adatok:
Az LCOC 2009/10-es szezonjában megdőlt Anette Sagen egyeduralma, aki a kupa fennállása óta (2004/05-től) nyerte sorozatban a nők egyetlen síugróverseny sorozatát! Daniela dominálta végig a szezont, a 18 versenyből 17-szer (!) végzett a dobogón, eddig ez a nőknél még senkinek sem sikerült, miképpen az sem, hogy 13-szor nyerjen versenyt valaki a szezonban (eddig Sagen volt az első 10 győzelemmel, még a 2007/08-as szezonból)! A Nemzetek Kupáját a németek nyerték 3285 ponttal az osztrákok (2173) és a norvégok (1816) előtt. 15 nemzet 70 síugrónője szerzett pontot a szezonban, többek között a svédek, csehek, oroszok és hollandok is! Az eddigi 6 LCOC szezon 105 versenyén 17-en szereztek eddig legalább egy győzelmet és 31-en kerültek fel a dobogó valamely fokára. A legtöbb győzelmet (41+3-at nyáron), valamint a legtöbb érmet (83+4-et nyáron) Anette Sagen szerezte, így ő vezeti az LCOC verseny győzelmek ranglistáját! Iraschko az idei szezonban megdöntötte a verseny győzelmi sorozat rekordot is, Baiersbronn és Villach között 6-szor nyert zsinórban (korábban Sagen volt a csúcstartó, 2-szer volt 5-ös győzelmi sorozata), ha a baiersbronni első versenyen a német Carina Vogt nem "rondít bele" Daniela sorozatába, akkor ez akár 10 győzelem is lehetett volna egymásután!
A FIS Kupa 2009/10-es szezonjában taroltak a németek, a dobogó mindhárom fokára állhattak, Felix Brodauf tavalyi elsősége után idén ismét a legjobb volt! A legtöbb győzelmet (4), valamint a legtöbb érmet (6) is ő szerezte a szezonban! A szezonban messze a legtöbb pontot szerezték a németek, 6609 pontot, a tavalyi szezont domináló osztrákok csak 2301 pontot! Messze a legtöbb győzelmet (14), valamint a legtöbb érmet (34) is a németek szerezték!
Az eddigi 5 FIS Kupa szezon 110 versenyén 72-en szereztek legalább egy győzelmet, 151-en pedig legalább egy érmet!
A 2009/10-es szezonban 262-en szereztek pontot, többek között észtek, hollandok, románok, bolgárok és törökök is! A legfiatalabb FIS Kupa verseny győztes a Szczyrkben duplázó lengyel Klemens Muranka lett, 15 év 5 hónaposan nyert! A legidősebb pedig a honfitárs Wojciech Skupien, ő 4 éve nyert 29 év 6 hónaposan!
1923-ban rendezték meg az első sí játékokat Lahtiban, mely síugrásból (+junior is), északi összetettből és sifutásból állt! Később része volt még a (óriás)műlesíklás, szlalom, biatlon is. Az első síugró versenyt a finn Sulo Jääskeläinen nyerte meg 1923-ban, '28-ig csak finnek végeztek a dobogón, majd az első nem finn győztes a norvég Kaj Rusten volt. Bár túlnyomórészt skandinávok szerepeltek a játékokon, azért időnként fel-fel tűntek más európai nemzetek ugrói is. 1962-ig csak skandinávok győztek, majd Otto Leodolter osztrák színekben először hódította el a serleget nem skandinávként. Az LSG (Lahti Ski Games) 3-szor maradt el a játékok 87 éves történetében (1930, '40 és '42). A legtöbb győzelmet - talán nem véletlen - Matti Nykänen szerezte, 8-szor aratott győzelmet a játékokon! 1923 óta eddig 109 versenyt rendeztek, 60-at az LSG keretén belül, majd 1979-től a Vk bevezetése óta a vasárnapi lesz az 50. egyéni verseny.
Lahtiban rendezték eddig a legtöbb világbajnokságot is, számszerint 6-szor (1926, '38, '58, '78, '89, '01). A VB-k is az LSG részei voltak anno.
A házigazda kanadaiak szerezték az olimpián minden idők legtöbb olimpiai aranyát, 14-et, korábban 13 volt a rekord (norvégok és szovjetek tartották a csúcsot)! A legtöbb érmet pedig az amerikaiak szerezték az olimpiák történetében, 36-ot (9 arany, 14 ezüst, 13 bronz)!
(Olimpiai statisztikáknak ezennel vége, innentől újból a síugrásé lesz a főszerep!) :)