Én is!!!! Csak nehogy ne bírja fejbe. Hajrá!!!!!!! Kínainak nem druokkolok, félre ne értsd, csak jó játékos lesz belőle. Meg az igazi fokmérő az lesz, ha egy olyan challengert megnyer Fábián, mint Zsombor, mert azért Ő nem TOP200 vert. De legyen igazad, hogy ő lesz az új TOP100 játékosunk. Hidd el ugyanúgy drukkolok neki, mint Te. Csak a focistáinkat nem szeretem.
Ok akkor menjen egész évben meggyőztél WTA tornákra, kiváncsi leszek hány győzelme lesz. Utána néztem valóban van 2 WTA elődöntője salakon, de keménypályán nem sok győzelme van. A US openen is kanyarozni fog, mert ha Giorgi formában van, max nyer 6 gémet. Ha nem megy el a dél-amerikai challenger tornákra, ahonnan sok megvédendő pontja van, és csak WTA indul, gyorsan hátrébb fogja találni magát.. És figyeld Zhangot, ahogy előre tör, ha nem sérül meg a férfi ranglistán.
Ne etessétek már a trollt, az összes topikot elárasztja a ténybeli tévedésektől is hemzsegő okoskodó baromságaival... A stílusról meg már ne is beszéljünk...
Bondár Anna amúgy a wta raceben 59. 634 ponttal. Ezeket idei wta tornákon szerezte. De nem wta szint, hát persze... Ahogy Gálfi Dalma sem egy itf tornának köszönheti a top százat és a wta125 nem attól 125, hogy ott 125 pontot kapna a győztes és még sorolhatjuk:)
Szóval hagyjuk már, fáj olvasni is:) Egyszerűen csak fikázni meg kötözködni akar.
Nem kellett volna ennyit fáradnod, nyilván eddig is értettem, hogy gyengébb tornán könnyebb több pontot szerezni.
A kérdésre viszont nem válaszoltál, hogy akkor most mi lenne jó. Az egyik topikban azért sápítozol, hogy nem a challengereket választják, a másikon azért, mert igen.
Anna wta szintű játékos, ez már nem a 20 évvel ezelőtti mezőny férfi-nő williamsekkel, mauresmoval, davenporttal, clijsters-szel. mentálisan gyenge sablonteniszt játszó tömeg a huszadiktól a kétszázadik helyig, valszeg ezért se nézed. Anna ezres tornán is fog meccseket nyerni ha kijön a hullámvölgyből ahova Kiki taszította:)
Na most kiszúrtál velem, mert legalább 10 perc míg elmagyarázom. Szóval kezdjük Bondár Annával. Annak köszönheti, hogy TOP50- ben van, hogy WTA 160 pontos challengert nyert, meg Wta 125 pontos versenyeken,szerezte pontjai legalább 75%. Most fogunk rendezni, nem sokára, onnan tudtam meg, hogy egy reklám táblán hirdetik sok pénzért, igaz kidobott pénz, mert hiába reklámozzák, a kutya nem fog kimenni, hogy Szeptember 19től, 24-ig Magyarországon lesz egy WTA125, ahol Anna indulni fog szerintem, és ha megnyeri kap 125WTA pontot. És egy versenyzőnek, női teniszt nem nézek, mert nem érdekel, de úgy tudom, hogy a legjobb 18 verseny számít bele. Na már most ha Anna ezt megnyerné kapna 125 pontot, meg kb 12000 dollárt. De mivel nem WTA szintű játékos, és ha sorozatban WTA versenyeken indulna, az első fordulóban kiesik, kap 0 WTA pontot, meg KB 6000 dollárt. Tehát most felfér az ezres versenyek kivételéval, mindenhova a főtáblán WTA tuoron, csak nem sok meccset nyerne, és 9 hónap múlva, amikor már nem fér fel a főtáblára, kiesne az első 100 ból. Ez hatványozottan igaz Gálfi Dalmára, aki például Wimbledon előtt füvön talán a legjobb, nyert egy 125 pontos challngert. Ezzel most 100-ban van. Udvardy Panna meg végképp annak köszönheti, hogy WTA challengeren szorgosan gyűjtögeti a pontjait. Lásd nem fért fel sajna főtáblára ki is esett az 1. fordulóban a Quliban a US Openen. Eddig ha jól tudom, de annyira nem követem Bondár elindult 2 ezres verseny Quiliában, meg egy WTA 125 versenyen, ahol ment egy kört, talán kapott 8 pontot ért, tehát Wimbledon óta szinte nem szerzett pontot. Kemény pályán neki még a challenger verseny is erős, de ha salakra megy,akkor szorgosan gyűjtőgeti challenger tornákon a pontokat, amivel TOP 50- ig jutott. Udvardy Gálfi szintén Wimbledon óta talán meccset nem nyertek. Na már most a férfiak. Első Fucsovics, isten ments, hogy bántsam, sosem reméltem volna, hogy magyar férfi játékos lesz 8 között Wimbledonban. GRt neki. De amit a múlt évi US openen elkezdett, hogy egy agyon nyert meccset elvesztett Seppi ellen,a poén arány Marcinak volt 128-116,de ilyen van, de azóta valami megtört benne. És azt rontotta el, hogy Európában indult 250 versenyen, igaz az olcsóbban kijön, csak sokkal erősebb a mezőny, mintha elment volna Ázsiába, és ott indult volna 250 tornákon. Még akár versenyt is nyerhetett volna, de elődöntőt majdnem tuti összejött volna. Most ha kikap az első fordulóban, bár ezt a Cressyt nem tartom nagy játékosnak, tudom 31. a ranglistán, de egy jó Marci megverhetné, bár utána a 2. fordulóban Davidovich Fokina jön, hát az már majdnem biztos végállomás. Így kérdéses bent marad e a 100-ban. De ha bent marad, akkor vagy mehet ATP qualira, vagy challengerezni. Ami nagyon nehéz lesz Marcinak, hogy visszajöjjön legalább a TOP 70- be. Na már most eddig nem volt, ha rosszul tudom bocsánat kínai férfi játékos a TOP 100-ban, de nem sokára lesz, fel is qulizta magát a főtáblára Zhizhen Zhang, még jó sorsolást is kapott tehát mehet még egyet,akkor már jó buli volt, mert 70 ATP pont, de ha kiesik az első fordulóban, akkor kap 25 ATP pontot, és 80000 dollárt. Tehát annyi pontot kap érte, mintha megnyerne egy ITF 25000 dolláros versenyt, csak pénzbe jár jól,mert az ITF győzelemért 3120dollár jár. Na már most Zhang talán az egész évet végíg fogja challengerezni, és ha nem sérül meg, tuti bejön a TOP 75-be, de lehet ebből TOP 50 is. Mert egy challenger győzelemért,annyi pontot kap, mintha egy ATP250 tornán elődöntőbe jutott volna. De van egy másiki kínai ő még csak a 198. de neki is sikerült a Quali, és Ő is év végére talán már bent lesz a 100-ban. És az a baj,hát nem baj, de ez van, hogy teniszben is, jön a sárga veszedelem, mert már 3 kínai van a TOP 220 -ban. Piros Zsomborral meg aztán tényleg nem akarom bántani, Grt neki, hogy nem régen, megnyert egy erős challengert, csak szegénykém nem tehet róla, hogy Magyarországon született, és egy versenyt kibír a háta, aztán megsérül 3 hétre. Marozsán Fábián meg nézd meg, igaz hogy challlenger döntőt játszik ma, ahol az 1. kiemelt a világranglista 223. volt, mert a challenger játékosok elmentek qualizni, ki is használta Fábián, de a döntőben Damir Dzumhur jön,aki sérült volt,és NR 23 a legjobb világranglista helyezése, hát nagyon meglepődnék, ha Fábián nyerne. És jövő héten indul Franciaországban egy challnegeren, ha szerencséje van, megy 1 kört, aztán kiesik. Mert ott a 223. vagy felfér a főtáblára, vagy selejteznie kell. De cáfoljon rám Fábián, én örülnék a legjobban, de ő szerintem sosem lesz TOP 100-as.
Te figyi már, Neked mit jelent a jó versenyválasztás?
Most pl. Marcinál is azt kifogásoltad (és már előre Fábinál is), hogy erősebb tornákon indul, és nem tud pontokat gyűjteni. (Hozzáteszem, Marci mostani formáját látva az sem biztos, hogy a challengeren nem esett volna ki az első két kör valamelyikében.)
Közben a női topikban meg azon lamentálsz, hogy Anna azért van ennyire elöl a ranglistán, mert a challengereken jól szerepelt, de amúgy nem WTA-szint.
Tárgyi tévedések sorozatát írod le. Azt Írtam 3 nappal ezelőtt, hogy mivel nem fért fel a US open qalira, így jól járt, mert így egy nagyon gyenge challengeren indulhat, amit meg is nyerhet. Ebben tévedtem, mert nem nyerheti meg, mert Dzumhur holnap nagyon megveri. De remélem tévedek is nyer. Csak az a baj, az AO kvalira már fel fog talán férni, és nem egy ilyen challengert fog választani, hanem inkább az AO qualit, ahol 0% esélye van feljutni a főtáblára , és nem fog azon a héten challenger tornát játszani, és nem fog 50ATP pontot szerezni mint a héten. Sosem drukkoltam magyar teniszező ellen. Fucsovicsnak gratulálok , hogy 8- ban volt Wimbledonban, de fogalma sincs, hogy kell összeállítani egy versenynaptárt, elindult a héten egy 250 tornán fordulózott LL -ként és a a selejtezőben szerzett 3 pontot. Ahelyett hogy benevezett volna a kanadai challengerre , és szerzett volna 80 pontot, mert simán megnyerhette volna a versenyt. Úgy is nagy valószínűséggel a US open után, így ki fog esni a 100- ból, és majd erős challengereken küzdhet nagyon jó játékosokkal, hát nehéz lesz visszajönni a 100-ba. Sosem drukkoltam magyar sportoló ellen, kivéve a magyar focistákat, mert ami pénzt az NB1- ben keresnek, kész kabaré, és még focizni sem tudnak. Csányi elvtárs 12 éve elnök, semmi nem teljesült amit eddig ígért, kivéve, hogy kijutottunk az EB-re, de az annak köszönhető, hogy 16-ról, 24-re emelték a létszámot. PLéldául azt ígérte 2018-ra az NB1-ben 10000 lesz az átlag nézőszám!!!! Hát ez sem jött be. Itt van Csányi elvtárs programja: https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/futballreform-elott-futott-palyak-tizezres-atlagnezoszam-reszvetel-a-nagy-tornakon-2066909 Van egy rokonom aki az NB1- ben "focizik", vagyis próbálkozik a focival, nem írom le a fizuját, de 7 számjegyű, egy kiesés ellen küzdő csapat tagja, ma is kikaptak, semmi iskolai végzettsége, bocs egy érettségije van, hát inkább menne el közmunkára, aztán ha van kedve szombaton kergesse a focilabdát. Nem, vitatom nagyon örültem csütörtökön, hogy a Köln helyére tette, Kedves Vezetőnk egyik csapatát. Remélem a Fradi is 0 ponttal esik ki a csoportból.
Írja mindezt egy ellendrukker, feltehetően antitalentum- ellentétben Marozsán Fábiánnal, aki kb 250 helyet jött előre szűk egy év alatt, aki majdnem mindegyik challangeren eljut a negyeddöntőig, de volt már elődöntős is és még csak 22 éves. Többnyire edző nélkül járja be Európát, s szinte minden héten lép előre és nem is keveset. Persze könnyű neki, hisz átlagon felüli tehetség... látom fogalmad sincs, mennyit kell beletenni egy magyar teniszezőnek, hogy eljusson a 200-on belülre, merthogy onnan van esélye arra, hogy a befektetett energia, pénz megtérüljön. Ahhoz pedig kimondott rosszindulat kell leírni azt, hogy nem megy el selejtezni a US Openre, inkább választ egy 0 értékű CH-t. Ha egyszer nem tudta átlépni nevezési határidőig a Cut-t, akkor maradjon otthon 3 hétig és várja be az összes 100-200 közötti riválisát? Azt állítani, hogy holnap tutira kikap Dzumhurtól - nos erről az első mondatom első négy szavával már megfogalmaztam a véleményem és ez akkor sem változik, ha történetesen sokunk reménye ellenére kikap olyan valakitől, aki bár nem olyan tehetséges, mint Fábián, már top20 körül is tanyázott és ráadásul otthon játszik. Összességében egy krva nagy pofára esést kívánok előbb, vagy utóbb P30!
Ennek semmi sportértéke nincs. Beírtam az ATP fórumba 3 napja ezt: Az a baj láttam a meccset. az első szett agyon volt nyerve,de elment tiebreakig, 5-1 volt Zsombornak is kikapott. Sajnos Zsombor fejben.... Ezzel nem szerzett pontot. Érdekes módon Marozsán Fábián nem fért fel a kvalira, gyenge challengeren indul, 2. kiemelt, ha megnyerné a versenyt 80 ATP pontot kapna. Amire nem tuti, de meg van a lehetősége. Hozzászólás száma: 412792 Régen nem is rendeztek challenger versenyt, ha GS quali volt, mert a challenger játékosok nem tudnak indulni rajta. Csak Gaudenizi az ATP elnöke már 100- szor bebizonyította, hogy alkalmatlan. Most lehet ünnepelni a nagy semmit, mert a döntőben simám kikap holnap Damir Dzumhur ellen. És egy évben 4.-szer van ilyen gyenge challenger, amikor GS quali van. Jövő héten már rendes Challenger van, ott max megy 1. fordulót Fábián, aztán kiesik. Egész évben eddig 16000 dollárt keresett, meg a héten 3600 dollárt, azaz 20000 dollárt, amit rögtön elvisz majdnem a fele adóba, és akkor az utazás , szállás stb nincs is benne, ez igen veszteséges buli. Nem Fábián ellen beszélek, remélem megcáfol, és bejut a TOP100-ba. De szerintem sosem fog.
Az egyik legnagyobb tehetségünk éppen utat tör magának, Banja Lukán, ahol holnap döntőt(!) jáátszik, talán éppen Dzumhur ellen. Hát nem sokan fognak neki drukkolni, hacsak ma ki nem esik az ellenszenves bosnyák!
Milánóban Ch-n Marozsán Fábián már elődöntős, imponáló játékkal, szettveszteség nélkül! Nem ez lepett meg, hanem a játéka kiegyensúlyozottsága, minősége. Ha megnyeri a tornát, mehet a US Openre!
Még valamit: a vak is látja, hogy Zsombinak sok van a kezében, s amíg erővel bírja, általában fejben is jobb, mint aktuális ellenfelei, csakhogy aki érti (nem rád gondoltam) nem tekint el attól az ezredszer visszaköszönő törvényszerűségtől, hogy a teniszben a meghatározó (tehát a nagy átlagot tekintve) sorrend a prioritást és célszerűséget tekintve a fej-a láb- a kéz. Ha megfordíthatnánk és a fordított sorrend mondjuk kéz-fej-láb lenne, Federer kb 35-szörös GS bajnok lenne, dehát nem lehet és ma sem volt ez másként, hozzáteszem, hogy a portugálnál ma gyakran dominált a keze, mert erősen "kéznél volt a lába" s nem fél óráig... azért hajrá Zsombi ezerrel, egyszer fel fog épülni a nagyobb feladatokra!
Az ellenfél jól szervált, erőteljesen ütötte mindkét oldalról a sarkokat, gyakran elérhetetlen rövideket ejtett, mert csak egy salaktúró, Zsombinak meg jobb a keze, jolvan, vak vagyok a teniszhez. Na csá!
Ilyen egyszherű ez, látod te így. Nekem egy régi nagyin nagy zenekar neve jut eszembe erről a könnyű kis ütközetről: "Blood sweat and tears" kb ennyire lesz szüksége Zsombinak és még akkor sem biztos, hogy ő nyer. Persze lehet, hogy nem egy meccset nézünk....