"Nehogy az legyen a terv, hogy majd így akarják a rendszeres fizetőkön elverni a port." Ez nagyon csúnya dolog lenne! De minden megtörténhet, ha hagyjuk!
Alapvetően kétfajta embertípus van: az idealista és a pragmatikus. Az idealista kizárólag az igazságot keresi, a pragmatikus pedig elsősorban a megoldást, és csak másodsorban az igazságot.
Én igennel szavaztam a pótdíjra. Mégpedig azért, mert időben kivitelezhetetlen a behajtás még a szolgáltatók felé való tartozás következményeinek bekövetkezte előtt.
Ti folyamatosan az igazságosságon és a fizetőkön való porelverésen lovagoltok. Azonban ezeket teljesen fölöslegesen írogatjátok, hiszen ezt senki nem vitatja, ebben teljes az egyetértés közöttünk. Amiben különbözik a véleményünk, az a megoldás módja.
Nektek mi a véleményetek arról, hogy lehet behajtani a tartozásokat még az idei fűtési szezonban, tudva, hogy a magyar bíróságok nem egy-két hónapos határidővel, hanem egy-két évessel dolgoznak?
Jó ötlet lenne, ha megkeresnék az szvb tagok azt a lakótársunkat, aki felajánlotta a segítségét az ipari óránktól való megszabaduláshoz, mert ez is lényegesen csökkentené a költségeinket. Érthetetlen számomra, hogy milyen érdekek fűződtek ahhoz, hogy ő ne segíthessen ebben a jelentős, és mindenkit érintő problémában.
Ha hagyjuk? Itt a fórumon mindenki a nemmel szavazott, és mégis fizethetünk jó szokás szerint, újra. Mit tehetünk mi a régi szvb tagok akarata ellen? Ezek szerint a nem fórumozók hozzák a döntéseket, nyilván erősen befolyásolja őket a 3. ház szvb tagja, aki ügyes manipulátor, hiszen ő is szívvel lélekkel ajánlotta az europeát (valamint az összes pótbefizetést) nem is olyan régen. Még most is félti őket egy esetleges pertől, ami számomra megdöbbentő. Nagyvonalú ember, hiszen jobb nekünk, ha mi dobjuk össze a liliomdomb felhalmozott tartozását, mint sem, hogy visszaköveteljük, akár pénzbehajtókon keresztül. Nem az állandó pótbefizetés a megoldás, ez nem kérdés! Most jöhet neki a tapsvihar....
A másik dolog, az új kk említette, hogy szerinte kevés a jelenlegi közös költség, amit fizetünk. Ezzel egyáltalán nem tudok egyet érteni, véleményem szerint éppen, hogy magas, más újépítésű házban ekkora összeg befizetése mellett már 24 órás portaszolgálat jár! Nehogy az legyen a terv, hogy majd így akarják a rendszeres fizetőkön elverni a port.
Ez nagyon csúnya dolog lenne! De minden megtörténhet, ha hagyjuk!
A gáz témájához. Lakik a B. épületben egy úr aki gázos szakember. Ő már ajánlotta, hogy próbál segíteni egy kisebb alapdíjú mérő cseréjében de valamilyen oknál fogva a korábbi testület még a kazánházba sem engedte be. Ha meghívnák az szvb ülésére, elmondhatná a javaslatát. A fórumot szokta olvasni, tehát ha ott valaki jelzi hogy meghallgatnák akkor biztosan jelentkezni fog az új szvb-nél.
Más.
LIliomdomb és a garanciális javítások.
Főleg az a és B épületekben találhatóak súlyos problémák, de Lilomdomb még válaszra sem méltatja az embert. Hogyan tudnánk testületileg fellépni és jogos követeléseinknek érvényt szerezni. Most elmegyek szüretelni de kora estére itthon leszek.
Legyetek szívesek az szvb megbeszélésen érinteni az ipari gáz fogyasztó mivoltunkat is, mivel erről az igencsak kényes témáról régen nem hallhattunk. Történt-e ebben az ügyben bármiféle előrelépés?
A másik dolog, az új kk említette, hogy szerinte kevés a jelenlegi közös költség, amit fizetünk. Ezzel egyáltalán nem tudok egyet érteni, véleményem szerint éppen, hogy magas, más újépítésű házban ekkora összeg befizetése mellett már 24 órás portaszolgálat jár! Nehogy az legyen a terv, hogy majd így akarják a rendszeres fizetőkön elverni a port.
Ja, majd el is felejtettem: 14 emberkének sikerül ma engedélyeket kiosztanom (kis technikai probléma miatt ezeket a kérelmeket eddig nem láttam - bocsi, de remélem most már mindenki kapott, aki várt rá eddig)
Lassan szerintem érdemes lenne oda is átszoknunk, ha olyan dolgokról beszélgetünk ami nem feltétlen tartozik kivül állókra - akik ezzel adott eseten vissza is élhetnek (én személy szerint amit ide írok egyenlőre bemásolom oda is, hogy legyen némi átrmenet...:)
Végre itthon, már ha nem is túl sokáig de legalább 1-2 napot a felségemmel ls a pici fiammal tölthetek :)
Liliomdomb: Sajnálatos, hogy milyen összefonódások vannak a Nobilis és a Liliomdomb között - ha valóban igaz, akkor elég kicsi az esélye hogy mind a 7 millát behajtsuk... Nobilis nagoyn nagy hal.. nem mondom miket tudok róla, de elég annyi, hogy mi ehhez a biznichez nagyon nagyon kevesek vagyunk. Bízzunk benne hogy a Liliomdombbal és Varga Úrral meg tudunk egyezni valahogy. Igazából most is sokkal fontosabbnak gondolom a behajtható pénzek kezelését a lakóktól és a 2millát a Liliomdombtól.
Most szombat este SZVB gyűlünk... utána mindenkit tájékozótatunk miről is beszéltünk...
Europea felé a tartozás: ezt majd egyszer részletesebben kifejtem, hogy miért, de nem szeretném. ha akár 1 Ft-ot kifizetnénk - egyébkét nincs esélyük semmilyen szinten (ha pereskedni akarnak évekig elhúzódhat, mire eredménye lesz, lehet addigra már Europea Kft sem létezik majd - amúgy addig sem kell fizetnünk semmi :) ) Kertészet: megbeszéljük - itt lehet némi probléma, ha valaki itt a képviseletből aláírta hogy átvette tőluk az elvégzett munkát - akkor sajnos van a kezükben bizonyíték.
Közgyűlés: kicsit valóban furcsán zajlott a szavazás - főleg miután sokan elmentek a végére. A végén már csak a NEM-eket és a Tartózkodást számolták. vagyis a többiekre IGEN van számítva (ez azért is működött így, mert az első szavazásokkor sok sok igen volt és egyszerűbb volt a többit megszámolni és kizárásos alapon a többi volt az igen) azokra is akik elmentek időközben de az elején még ott voltak. Hogy ez mennyire jogszerű nem tudom, de elég nehéz lenne bebizonyítani bárkinek is hogy nem volt ott - főleg miután aláírta a jelenléti ívet még az elején. A szavazás érvényes volt mert ott van az aláírása... az hogy időközben elment.. hát lelke rajta... én is elég nehezen bírtam a buta, felesleges kérdéseket és az időhúzást, de miután ez egy nagyon fontos közgyűlés volt maradtam végig. Én speciel nemmel szavaztam a pótdíjra, sőt elég sokan nemmel szavaztak (köztük ha jól sejtem Piukovicsék is - aki nem kevés tulajdoni hányaddal bír) - igazán csodálkoznék ha végül Igen lenne a vége... de benne van a pakliban
Elmondom miért nem támogatoim az új pótdíjat nem mellékesen az erkölcsi problémák mellett: - Felháborító hogy azok szívjanak megint akik eddig is rendesen fizettek - már miért fizessünk megint mi azok helyett akik eddig is sz..rtak bele - Nem tudom elfogadni azt az elhangzott érvet miszerint a Cash.Flown javítsunk és ezzel is kivédjük a további fizetési nehézésgeket: 6,5 millával lógnak a lakók: Tessék kledves úk KK behajtani.... így is ha jól emélkszem a pótdíjat nem egyben akarták beszedni hanem 7 hónap alatt: Miért is? akkor ez miért is segítene a Cash-Flowban? 6 hónap alatt be kell hajtani apénzeket és nem kell pótbefizetni... ilyen ecccerű az egész
Most egyenlőre ennyi: további jóccakát mindenkinek :)
A nagy tavaszi fellendülésnél mindenki kapott pár nap eltéréssel több ilyen egyenleget is. Bár lehet hogy csak azok akik tartoztak. Azokból vannak. Amúgy meg elvileg mindenki elkérheti a sajátját visszamenőlegesre bármikor.
A th eltérésekhez egyszerűen meg kellett nézni a közgyűlések elején az aláíróíveket.
A beállós esetről meg az europea által kiadott havi fizetési sajtcetlin rajta van hogy melyik beállóra vonatkozik szerintük, a tulaj meg tudja, hogy melyiket vette meg.
Az általad közölt könyvelési adatokba hol lehet betekinteni ? Az Europea nagyon vigyázott arra, hogy a lakók ne követhessék folyamatosan az egyenlegüket. Ezt ígérték a legelején is és az újraválasztáskor is. Számomr az a fontos, hogy a saját egyenlegemet ismerjem, az szvb-nek viszont az, hogy a felhasználást ellenőrizze.
A szöveg: "A csoportba való felvételi kérelme a tulajdonos jóváhagyására vár. Miután a tulajdonos jóváhagyja felvételi kérelmét, megtekintheti a csoportot, és részt vehet annak tevékenységében!"
Nem én voltam ott hanem az asszony, és bár tudtommal neki is az a véleménye, hogy sokáig nem szabad megtartani abban is egyetértünk, hogy a könyvelési adatok zökkenőmentes átadásának a legegyszerűbb módja az, hogy a jelenlegi könyvelőt alkalmazni erre a célra - amíg át nem ad mindent. De ez csak egy -két hónap.
Ha pontos hibákat akarsz tudni elég ha megkérdezed a lakótársaid, mindegyik fog valamit mondani.
Pl nincsenek lekönyvelve több hete befizetett tételek. A február 10-én kiadott lista olyan terhelést tartalmaz október hónapra ami a február 6-i listán nem szerepel, és a lakó nem is kapott róla értesítést hogy azt fizetnie kellene. Egyszer csak megjelent terhelésnek. A február 30-án kiadott összesítőjén a márciuso közös költség már terhelésként, sőt lejárt tartozásként szerepel, de a február közepén befizetett összegek még nincsenek rajta. (A dátumok fiktívek, de az arányokat jól mutatják). A liliomdomb tulajdoni hányadot úgy számolja, hogy a végösszegből levonja az eladott lakásokat és a maradék a liliomdombé. ( Nem pedig összedaja a liliomdomb nevén lévőket) Ez az utolsó közgyűlésen 120 th-t eredményezett a liliom javára, az előzőn 200 fölöttit. A Piukovics lakások 3 hónappal ezelőtt még 350 th-val szerepeltek nála, a mostani szavazáson ugyanaz a 6 lakás már a helyes 210th-val. Több hónap alatt több szóbeli és írásbeli kérésre sem tudta átírni hogy melyik garázsbeálló tartozik egy tulajdonoshoz, jelenleg is tévesen tartja nyilván.
És ezek csak az általam ismertek, mi lehet még a számlákkal?
Nem azt mondtam, hogy nem becsületes, sikkaszt, csal, stb, hanem azt hogy olyan könyvelőt aki ilyen hanyagul dolgozik, nem szabad megtartani.
A szöveg: "A csoportba való felvételi kérelme a tulajdonos jóváhagyására vár. Miután a tulajdonos jóváhagyja felvételi kérelmét, megtekintheti a csoportot, és részt vehet annak tevékenységében!"
Akiknek tudomása van, volt arról, hogy a könyvelő sem makulátlan, lehetősége lett volna a közgyűlésen ezt kifejteni ha eljött. Aki ilyesmiről tud de nyiltan nem tárja fel a hibákat ugyanúgy falaz a hibázónak.
Az a baj, hogy sokan nem merik felvállalni a véleményüket. A fórumon sokkal bátrabb mindenki még én is pedig elég sok rázós témánál én nevesítettem is az embereket.
Én csak a közgyűlés óta fórumozok, azt megelőzően erről nem volt tudomásom és az a gyanúm, hogy nagyon sokan a lakóparkból nem rendelkeznek információkkal. A korrekt az lenne ha mindenki: adós, rendesen fizető, fórumozó és internettel nem rendelkező is állandóan tájékoztatva lenne a dolgainkról.
Hümmm, Spenót, sikerült csatlakoznom a liliomdomb csoporthoz bár kissé kalandos úton. :) A guglis mailcímre kapott ticket-et elfogadva de a liveID-s mail címemmel bejelentkezve nyafogott egy kicsit, hogy nem azonos, de végül hagyta összerendelni a kettőt. Szóval úgy néz ki tag vagyok.
Nagyon remélem, hogy nem sokáig,mert a könyvelő munkája ellen is volt kifogás és nem is kevés. Az hogy ezek nem jelentek meg ezen a fórumon, hanem a könyvelő felé közvetlenül lettek címezve nem jelenti azt, hogy nemléteznek. A könyvelőnek meg természetesen nem érdeke, hogy nyilvánossá tegye.
A háznak nincs könyvelője. Az Europea könyvelője volt ott a közgyűlésen és a könyvelő munkája ellen nem volt kifogás. Az átmenet és tisztán látás érdekében az új kk. nem csak együtt kíván működni a könyvelővel hanem a jövőben isigényt tart a munkájára.
köszi Az összeg havonta változó, de egy átlagot kell venni. Ez a könyvelőnek lesz egy kicsit problémás, de oldja meg hisz ezért kapja a pénzt. Ja, azt feltételeztem, hogy van könyvelője a háznak (vagy a Város-Kép Kft-nek). Van?
Lehet hogy rossz ötlet, de mi lenne, ha a plussz összeg befizetésekor a lakók (már aki fizet) közlemény rovatba beírják hogy pl: közös költség előre befizetés - 4 vagy 5 hónap. Attól függően hogy mennyit fizet. Ha jól tudom, akiknek kiment a fizetési felszólítás, lassan, de csökkentik a tartozásukat. Átmeneti megoldásnak gondolom jó lenne.
igen, értem én, hogy a nagy többség ezt így elfogadja, és csak néhány renitens nem képes a fejébe verni semmiképpen ennek jogosságát és szükségességét, és itt magamra gondoltam. Részemről befejeztem a pótbefizetés elleni ágálást, de így én is megtudnám saját magam oldani a helyzetet, ez a legkönnyebb út, kisujjmozdítás nélkül. Ám legyen. Fizessen a lakóközösség fizetni hajlandó része.
Nem szükséges a pótbefizetés de a kedélyeket valamelyest javíthatná az a tudat, hogy fizetni tudjuk a közüzemeket és nem arról lesz híres, hírhedt a lakópark, hogy itt csupa nem fizető lakó él. Én sem örülök a pótdíjnak, de ha egyszer - és legyen az fél vagy másfél év - sikerül a lakópark gazdálkodását kiegyenesíteni akkor ez a plusz befizetés, nevezzük akárminek, meg kell jelenjen a társaság számláján és akár közös költség csökkentésére is lehetőséget enged.
A befizetett plusz pénzek felhasználásának engedélyezésére az uj szvb a jogosult.
Induljunk ki abból, hogy a megválasztott új szvb valóban csak a lakók érdekeit képviseli és csak a jogos költségek kifizetését engedélyezi a közös képviselőnek. Ez a legfőbb feladata az szvb-nek. Ehhez kívánok én nagyon sok erőt és kitartást az új és régi tagoknak egyaránt. Nem könnyű a feladatuk és nagyon felelősségteljes. Sok sikert nekik és igyekezzen mindenki segíteni a munkájukat.
megtennéd, hogy küldesz nekem egy e-mailt a lenti e-mail címere arról az e-mail címedről amiről majd szeretnél belépni.
Egyelőre inkább töröltem a kérelmemet, és újra megpróbáltam a "standard" módon kérni. Ha ez a módszer nem fog működni, akkor nem is nagyon lesz értelme ott üzemeltetni a fórumot, hiszen másoknak is ugyanez a gondjuk lesz, ők sem fognak tudni tagokká válni. Kérlek, próbáld már meg megkeresni, hogy hova kerülnek ezek a kérelmek!