Keresés

Részletes keresés

Korali Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14109
Szal Bellatrix erkölcsileg magasabb szint mint Piton?
Előzmény: NAR (14107)
NAR Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14108
Mindenkivel történik életében olyan esemény, ami miatt teljesen átértékelődnek számára a dolgok. Piton szemlélete alapvetően megváltozott a végzetes tette után, és ez a döntéseiben megmutatkozott.

Csakhogy szerintem Piton nem változott meg, nem értékelődtek át számára a dolgok. Nem azért állt Dumbledore oldalára, mert rájött, hogy Voldemort rossz ember vagy a halálfalók nem helyes célt követnek, hanem csak és kizárólag azért, hogy Lily-t megmentse. Ezért nézte le annyira Dumbledore.

Lily halála után sem azért segítette Dumbledore-t, mert rájött, hogy ez a jó oldal, hanem mert Lily emlékének így akart megfelelni. Nem törődött azzal, hogy mi jó és mi rossz - a fiúnak olyan szemei vannak, mint az anyjának, ezért (és csak ezért) életben kell maradnia, bármi áron.
Előzmény: kövér dáma (14100)
NAR Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14107
Bellatrix, Voldemort, Greyback, stb., ők egyszerűen gonoszok. Ők nem képesek szeretni.

Bellatrix képes szeretni. Geryback-ről nem tudjuk.
Előzmény: Törölt nick (14099)
NAR Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14106
Nehéz dolog kilógni a bandából.

Gerinc kell hozzá.
Előzmény: Korali (14096)
NAR Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14105
Tök jó, hogy nem ezt írtam. Piton Avery-vel és McNair-rel meg a többi halálfalóval vállalt közösséget - aki velük érzi jól magát, az tényleg gonosz. Nem azt írtam, hogy mindenki, aki Mardekáros vagy velük szimpatizál, az gonosz. Persze aki egyetért ezzel az aranyvérmániával, az minimum gyanús...
Előzmény: Princesse Snape (14095)
Totyizselé Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14104
eddig csak olyanról hallottam, hogy valaki az Albus Severustól (Perselus) kapott hányingert. és mi tagadás, tényleg elég gáz név :)
Előzmény: thinice (14103)
thinice Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14103
Biztos nem azért nevezte el róla, ahogy vele, Harryvel viselkedett. Én úgy látom, hogy azt az áldozatot látta át, hogy mit jelenthetett Pitonnak az, hogy Dumbledore egyik leghűségesebb embere és Harry segítője volt, miközben MINDENKI, az egész világ gyűlölte mint árulót. Ez messze felülemelkedik ilyen pitiáner szeretlek-nem szeretlek személyes konfliktusokon. És talán megértette a Lily - James féle törést is a végén, elég nagy már hozzá.

Egyébként úútálom ezt a fantáziátlan klónozást, hogy Lily Luna, meg James Sirius. Nem IGAZ, hogy ezt Rowling nem tudta kihagyni. Nekem kész hányinger.
Előzmény: MolnarErik (14101)
whitequeen Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14102
Na azért ne mondd már, h Harry nem fogta föl, mi a halál... Másokéval elég gyakran és közelről szembesült, "at the close" pedig JKR olyan érzékletesen írta le, mit él át most, hogy tudja, nemsoká meg kell halnia, hogy engem is kivert a hideg veríték... :-S
Előzmény: Korali (14092)
MolnarErik Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14101
Számomra ez fiú elnevezés a legérthetetlenebb. Piton szinte végig utálta Harryt (és ezt éreztette is vele), merth kiköpött apja, hiába mondta neki Dumledore, h a szeme az anyjáé (és a természete is sokban). Csak mikor +halt, és a szemébe nézett, akkor tudatosult benne, h tényleg. Szal ÉN biztos, h nem neveztem volna el róla a fiamat Harry helyébe.
Előzmény: kövér dáma (14100)
kövér dáma Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14100
"A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában." (A.D. ) Attól, hogy valakinek a szívében van jó is, attól még nem biztos, hogy jó ember lesz, ahogy attól se biztos, hogy rossz emberré válik valaki, mert a szívében van rossz is. A lényeg, hogy mit kezd az adottságaival.
Piton fiatalkorában főleg rossz döntéseket hozott. Rossz ember volt, és szándékosan nem gonoszat mondok, mert az mást jelent.
Mindenkivel történik életében olyan esemény, ami miatt teljesen átértékelődnek számára a dolgok. Piton szemlélete alapvetően megváltozott a végzetes tette után, és ez a döntéseiben megmutatkozott. Nem volt továbbra sem hibátlan, de alapvetően "jó emberként" halt meg. Annyira, hogy Potter elnevezte róla a fiát. Tárgyilagosan így látom. Szívem szerint pedig egy bátor nagyszerű hős.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14099
Te sem vagy gonosz, és PITON SEM AZ. Aki gonosz, mint pl. Bellatrix, Voldemort, Greyback, stb., ők egyszerűen gonoszok. Ők nem képesek szeretni. Tudom, tudom, ez DD féle nyálas szöveg, amit én legalábbis ki nem állhattam, de most, hogy belegondolok, valóban, ez így van. Piton pedig szeretett,szerette Lilyt. Már csak ezért sem lehetett gonosz.
Előzmény: Princesse Snape (14095)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14098

Igen. Ugyanis barátai neki tényleg nem voltak. Csak egy szerelme volt, és a"banda", a gonoszok. De nyilánvaló: ha nincsenek barátai, és mivel valóban kell valahová tartoznia, nyilvánvaló, hogy a saját házához csapódott. De később képes volt, és otthagyta őket.

Imádom Pitont.

Előzmény: Korali (14096)
Totyizselé Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14097
nem emlékszem a címére, és hogy hol olvastam. sajna
Előzmény: Korali (14091)
Korali Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14096

Ez is jellemzően kamasz magatartás, a bandázás. Ez volt a Mardis banda, és valahova neki is kellett tartoznia, ha már barátai nem voltak.

Nehéz dolog kilógni a bandából.

Igen, szerintem is az a döntő, hogy amikor rádöbbent miről is szól ez a halálfaló dolog, mégiscsak othagyta őket. Hátatfordított neki, bármi is volt az ok.

Előzmény: Törölt nick (14081)
Princesse Snape Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14095
Nahhhhh.
Akkor ezek szerint én is gonosz vagyok, mert a Mardekárnak drukkoltam, mert Piton a kedvencem és ő gonosz ugye, mint megtudtuk...
:-D

Előzmény: NAR (14094)
NAR Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14094
Mit jelent elfogadni a gonoszságot?

Azt, hogy továbbra is kereste a társaságukat.
Előzmény: Princesse Snape (14084)
Korali Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14093

Ja, hogy a fic?

azt hittem, a HP-ben volt már :)

néha már kezdem kavarni a ficekeket az eredtivel D

Előzmény: Korali (14091)
Korali Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14092

Nem az volt, de az volt a lényege, hogy a nagyon fiatalokból könnyen lesznek hősök, mert hamar odadobják életüket, pl Gavroche, vagy a Cuoreban akad sok ilyen.

Szal arról lett volna szó, hogy koruknál fogva nem mérik fel, hogy mi is a halál, fiatalon egy eszméért áldozzák fel maguk.

Most nem azt állítom, hogy Harry pont ilyen, csak kb az a korosztály ő is.

De biztos, sok ilyen hőst találni még, ha jól kutakodunk.

Előzmény: elemes2 (14077)
Korali Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14091
erre nem emlékszem, hol is van ez?
Előzmény: Totyizselé (14089)
Korali Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14090

Ez teljesen érthető :))

szép hosszúak, írjad csak.

Előzmény: Törölt nick (14056)
Totyizselé Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14089

emlékeim szerint csak egy csók csattant el. az a baj, hogy nem találom sehol a történetet, és a címére sem emlékszem :(

Előzmény: vörösrébék (14087)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14088
ohh :-)
vörösrébék Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14087
nagyon talányos mi történhetett közben...
Előzmény: Totyizselé (14086)
Totyizselé Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14086
igen. Lupint madam Pomfrey viszi a szellemszállásra, aztán egyedül ott tölti az éjszakát. reggel meg arra ébred, hogy ott van vele Myrtle.
Előzmény: elemes2 (14080)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14085
Ha te erről az oldalról érvelsz, hát én is: de Lily Pitont nem nevezte gonosznak
Előzmény: NAR (14082)
Princesse Snape Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14084
Mit jelent elfogadni a gonoszságot? Az, hogy nem szólt be nekik? Ettől ő maga is gonosszá vált?
Ezt komolyan gondolod?! :D Írd, hogy nem... könyörgöm, NAR...
Előzmény: NAR (14082)
whitequeen Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14083
"Vétkesek közt cinkos, aki néma."
NAR Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14082
Lily halála után is csak Lily emléke miatt segített Harry-nek. Eléggé monomániás volt.

Pedig ő nem feltételnül volt akkor sem gonosz: attól még, mert valaki mardekáros, nem feltétlenül gonosz.

De attól, hogy elfogadja a gonoszságukat (Lily gonosznak nevezi Mulcibert és Avery-t), maga is gonosz lesz.
Előzmény: Törölt nick (14081)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14081

"lenézte a sárvérüeket (kivéve Lily-t). "

Gyerekkorában, Roxfortos évei alatt, amikor megjegyzem nagyon befolyásolható egy ember, valóban. De arról már nem volt említés, hogy később, felnőtt korában is így lett volna ezzel. Lily esete szerintem haláláig példát mutatott neki.

"Aztán egyből beállt a rosszfiúk közé, jó poénnak tekintette a sötét mágiát "

Mivel mardekáros volt, egy ilyen társaságba került. Pedig ő nem feltételnül volt akkor sem gonosz: attól még, mert valaki mardekáros, nem feltétlenül gonosz. Legtöbb esetben igen, vagy később az lesz, de nem feltétlenül. Kétségtelen: vonzódott a fekete mágiához. De voltak még rajta kívül a történelem folyamán más varázslók is, akik rengeteget foglalkoztak a sötét mágiával, de mégsem gonoszságból. Piton ilyen volt, ez lehetett akér már, külső tényezők behatásának oka is, szerintem így volt, de ha mégsem, hibázott. Ő is ember. És szerintem igenis belátta. Az igaz, hogy amikor elsőnek ment Dumbledorehoz segítségért, még valóban csak a nő érdekelte. De aztán pontosan Lily halála után látta át az egészet, és ez egy életre szóló példa volt neki.

Mellesleg imádok PP mellett érvelni :-)

Előzmény: NAR (14066)
elemes2 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14080
akarom mondani Myrtle kísértete.
Előzmény: Totyizselé (14078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!