Az enyém is ilyen legalábbis a virág alapján ilyesmi így távolabbról max világosabb egy kicsit a virága de tényleg csak egy árnyalattal. Vannak már rajta virágok még 1-2 nap és ki is nyílnak csak még itt hideg van. Majd ha kinyílt csinálok képet :) Bár még jóval kisebb mint ez a fa amit mutattál.
De köszönöm a válaszod hát reménykedjünk hogy nem veszi rossz néven ha megnyírom :D
Elég neki, tovább virágzik ha nem süti egész nap. Ha jó erőben vagy és rászánsz meghálálja, ha legalább 80 széles és ugyanilyen mély gödröt kiásol, veszel savanyú tőzeget és kb. 1/3 arányban bekevered a földhöz + egy kis érett szervestrágya. Ezt biztos szeretni fogja, ha nagyon kötött a talaj tegyél hozzá némi homokot. hogy lazább legyen a közeg.
Nem úgy nézett ki tavaly, mintha bármi hiánybetegsége lenne, ezért gondoltam, hogy az őszi bimbóképződésnél lehetett valami problem. Szerintem az, jól tippeltél, bár nekem nincs ilyen fajta, de nagyon úgy tűnik, hogy ez Leonard Messi. ÖÖÖ... akarom mondani MESSEI
Nem tudok, mert már hazajöttem, és a gépem se valami világbajnok; régi már. De ehhez nemigen hasonlít a színe; ennél sötétebb lila, belül meg világos, majdnem fehér; ez meg kívül-belül egyforma, ha jól látom.
Szerintem, tavaly ősszel a bimbóképződés ideje alatt aszályos volt felétek az idő. Olyankor is érdemes locsolni 1-2-szer és egy kis tápanyagot biztosítani neki, nem csak tavasszal. Mivel még elég kicsi, a gyökérzet sem kiterjedt, nem tud elegendő vizet és tápanyagot önállóan felszívni a környezetéből segítségre szorul. Egyébként nagyon szép volt tavaly.
Persze ahhoz látni kéne a levelét, hogy meg lehessen állapítani, egyáltalán tényleg van-e valami baja. Lehet, hogy csak pihen egyet? Van ilyen? Vagy a gazdája után epekedik?
Nem tudom, a homok kémhatása milyen, de gondolom nem nehéz neki idövel bemosódni, ill ezesetben a növény gyökere is könnyebben áthatol a kicserélt rétegen. Vasat Chelátkötésben szokták ajánlani, mert az olcsó vasgálicot nem tudja fölvenni, ill. ajánlják még a keserüsót ill. egyszerüen tözeget keverni a talaj felszíni rétegébe, (vigyázni kell, mert elég sekélyen futnak a gyökerei) és/vagy kéregmulcsot tenni alá.
Persze nem tudom, mindez segít-e, én, akinek eddig nem sikerült, könnyen okoskodom, de majd talán az "igazi" hozzáértök megmondják.