Keresés

Részletes keresés

osztin Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3031

 

 

sziasztok nálunk ilyen idő lett reggelre azt hittem este nem fog megmaradni marha nagyott tévedtem,

 

Pannira kabátka kerül lefagy és meg sem mozdul igy hát meztelenül rohangál aztán usgyi be

Előzmény: ncsk (3020)
SábaKirálynője Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3030

Szia Ncsk!

 

Nagyon édes :) A háromlábas pózolás fenomenális, ezt Sába is előszeretettel csinálja :D

Előzmény: ncsk (3020)
MiniTDoji Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3029

A gazdi :(

Előzmény: ncsk (3027)
kramdi Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3028

Igen, köszi, nagyon megnyugtattatok, mert attól tartottam, hogy támadni fog, megharap bennünket a későbbiek során, de ezek szerint (kösz a videókat is), másnál is előfordul a morgolódás. Mérges állapotban próbáltam a kezemet elérakni, hogy vajon megkapja-e, ezt nem tette soha, sőt elfordította a fejét. Régebben beagle kutyusaink voltak, és ők ilyet nem csináltak, ezért volt furcsa, nem tudtam mire vélni. 

ncsk Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3027

A kutya depressziós, vagy a gazdi?

Előzmény: MiniTDoji (3026)
MiniTDoji Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3026

Kutya vásárlás utáni depresszió? Valakinek ismerős? Vélemények?? :(

GPS Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3025
Előzmény: GPS (3024)
GPS Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3024

 

Rudi is morgonckodik... de neki ez a játék része. Főleg, hogy amikor tolja "a basszust" - közben úgy pörög a farka, mint a propeller.

 

De tény és való, hogy bármi nem tetszik neki - pl. el akarok venni tőle valamit - azt bizony ő is "akusztikusan" jelzi.

 

Aki ezt tudja, annak nem gond - de egy beavatatlan hamar beijed, hogy "jujjj, most meg fog harapni?".

 

Nem. Nem fog :-)))

.

Előzmény: kramdi (3022)
ncsk Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3023

Hát a mienk tuti nem félelmében morog, hanem csak épp utálja, hogy piszkálják. Képes felkéredzkedni mellém a kanapéra, majd fél perc múlva morogni, mert el akarok menni onnan és ehhez alrébb kell mondjuk tolnom :) Vagy ha az ölemben szunyókál, akkor mindenkire morog, aki megsimogatja, de ez bárkivel múködik, ha a párom ölében van és én simogatom, akkor is előfordul, hogy morog. Szóval ő a mi kis morgoncunk és ő is már egész icipici kora óta ilyen. Szóval ha morog, akkor azonnal leküldöm onnan, általában a helyére. Na ilyenkor menet közben is morog elégedetlenkedve, de azért szót fogad.

Előzmény: kramdi (3022)
kramdi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3022

Tündéri ebben a csíkos cuccban a kutyusod, még pózol is hozzá. Én is próbáltam egy kabátkát adni a Fickóra, nehezen ment és hamar meg is tépte. Azóta nem próbáltam.

A mi kutyánk is épp ilyen pózban morog, nagyon vicces ahogy próbál félelmetesnek kinézni. Ö még csak 10 hónapos, szokjuk egymást, azt hittem ez csak egyedi eset, hogy morog a gazdira. 

Lehet, hogy valóban bizonytalan ilyenkor és zavarában morog. De tündéri ilyenkor is.

Előzmény: ncsk (3019)
ncsk Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3020

Pulóveres kép a Tátrából :)

 

ncsk Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3019

Detto ugyanez van nálunk is a morgással. Az segített, hogy mostanában egyáltalán nem kap enni az asztalról és ha ebédelünk, akkor utána sem, csak külön kutyareggeli és kutyavacsora van. Persze azért még mindig morog a te szavaiddal élve ha nincs kedve hozzánk :) Mondjuk én akkor is simogatom és rászólok és addig ott maradok, míg abba nem hagyja a morgást.

Nem tudom a ti kutyátok hogy csinálja, de amiénk elég mókásan néz ki olyankor, mert megmerevedik a nyaka, kidülleszti a szemét és még a pupillája is kitágul és úgy mondja :))

Előzmény: kramdi (3018)
kramdi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3018

Mi még mindig sokat kinlódunk a morgós kutyussal. Próbáltuk hasznosítani a Cesar Milan féle videókat, rengeteget olvastam róla, de nem tudom leszoktatni a morgásról. Ha nincs kedve hozzánk, jobb ha senki sen nyúl felé, mert kegyetlen morgásba kezd. Próbáltam határozottan leállítani, ilyenkor még jobban felhergeli magát, kedvesen nyugtatni, megrángatni a grabancát.... Hát még küzdök.  

kramdi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3017

Tündéri a kisfiú is meg a kutyus is így együtt meg kimondhatatalanul. Remélem a tesóm gyerekei is örömet lelik majd benne.

Panna már látom nagyon otthon érzi magát, tudja hol a legjobb szunyókálni :)

 

Ismerek én is olyan kutyust, amelyik nagyon vigyáz a kert tisztaságára és nem otthon végzi a dolgát, hanem elmegy egy-két szomszéddal odébb. Mondjuk ő nem mehet be a házba, lehet, hogy akkor ő is azt tenné. Aranyos megnevezés ez a kerttiszta kutya.

Ha jön a jó idő, sokat lesznek kint, valószínű, hogy megszokják kint elintézni a dolgukat.

 

 

Előzmény: osztin (3011)
MiniTDoji Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3016

Tegnap volt 2 hónapos :)

Előzmény: osztin (3015)
osztin Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3015

mennyi idős?

Előzmény: MiniTDoji (3013)
osztin Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3014

nem nálunk Panni két hét alatt teljesen mentes lett nézd csak itt a bizonyiték

 

 

most hallgattam milyen nagy a csend hát ezért elkezdtem keresni a hálóban bukantam rá

 

 rájött a kisasszony, hogy van jobb hely is mint ahol eddig volt,

Előzmény: MiniTDoji (3013)
MiniTDoji Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3013

szia! köszi a tippeket :) igen, általában mindig lefárasztjuk és akkor alszik amíg nem vagyunk otthon. mostmár kezd bejönni az, hogy nem figyelünk rá, ha sírdogál, és elég jól működik. egyre rövidebb idő kell neki, hogy felfogja, hogy nem ér vele semmit és megnyugszik, elmegy aludni vagy elkezd játszani magának... :) általában mennyi idő mire megtanulja hogy a pelusra/alomra kell pisilni? hónapok?

Előzmény: osztin (3010)
osztin Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3012

bulldogok alapvetően nem verekedősek és Panni egyből vágta, hogy esélye sincs velük szemben, de ellenben a yorkinkat a kisöreget hajtotta aztán helyre lett téve igy már tudja, hogy hol a helye, a rangsorban,

 

már nagyon is otthon érzi magát, kinyilt rendesen de ehhez képest egy angyal tényleg, nem rág, nem rosszalkodik, nem végez már bent semmit ,ha kell szól sir, és oda jön és megy az ajtó felé.

 

 

RÓZSA:

 

vannak kutyák akik a kertben egyáltalán nem végzik a dolgukat akármilyen hihetetlen is, én már láttam ilyent de az lakás tiszta is volt, mindig kikellett vigyék reggel, délben ,este, hogy elvégezze a dolgát, sót elöttük sosem csinálta, elment három-négy házzal arébb vagy ha nagy séta volt akkor ott ahol éppen rájött.

és ez egy vérbeli tacsika, igaz most már elég testes öregúr de még mindig ragaszkodik a megszokotthoz

Előzmény: kramdi (3008)
osztin Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3011

 

 

 

láthattod mennyire jó indulatúak az unokám 2 éves itt kisebb volt egy fél évvel, és ha gyereknek elmondod a szabályokat és betartják akkor semmi gond, a szabályok alatt azt értem a bulldog nagyon jó lelkű kutya szeretti a gyerekeket de az állandoan igénybe vételt nehezen birja, nagyon szeretnek elvonulni ,pihenni és akkor békén kell őket hagyni, ha ezt megértik a gyerekek akkor simán egyik legideálisabb kutyák,kis gyermekes családba, de viszont iszonyatos áron tudod megvenni , mert arra figyelni kell, hogy jó idegrendszerű kennelból, szülöktől származon sajnos náluk is vannak tultenyésztett példányok és olyanok is akiket pénzcsinálás miatt tartanak brutális helyen innen nem szabad kutyát venni.

ha komolyan gondolják itt felvehetik a kapcsolatot  itt mentett bulldogok vannak akiket letesztelve adnak családhoz,

 

 

figyelmetekbe ajánlom ezt az egyesületet olvassátok el, és ajánld nekik, fel kell venni velük a kapcsolatot és ki kell menni egy kirándulás alkalmával és meglátják, hogy milyen is élóben egy -két bulldog

 

 

http://www.bulldogmentes.hu/

Előzmény: kramdi (3008)
osztin Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3010

Sziasztok

 

sirdogálással nem kell törödni  ha nem sokáig csinálja, én úgy csináltam mikor nálam nyaralt egy csivava az volt ilyen de az nem sirdogált szószerint sikitozott ha elmentünk, végül, hogy a szomszédok ne kezdjenek ki  hétvégenként csináltam azt, hogy elhagytam a lakást vagyis kimentem az ajton nemes egyszerüsséggel de nem készülödve meg elköszönve töle, ha nem mintha egyik helységból mennék a másikba aztán vártam rögtön nem kezdett el nyivákolni mert nem vette észre ,hogy elmentem pár perc elteltével mikor sikitozott visszamentem és eltoltam az ajtótól ugy, hogy nem nyultam hozzá ha nem mentem felé és nem engedtem, hogy mellettem elmenjen , és pszt- szóval fegyelmeztem amit elég erős hangszinben csináltam, s toltam utánna megálltam vártam majd megint megfordultam és elmentem 4-5 x-re sikerült vele megértetni, hogy ha visit visszajövök és elkell mennie onnan, aztán nem sokára elmentem vártam nem sirt vissza mentem megdicsértem és ezt igy csináltam hétvégén, végén rájött, hogy visszajövök, 

 

a hisztinél csináld meg egy ismerösömnek nagyon bevált, hogy hátat forditott neki és nem vett rola tudomást, ha csendben maradt megfordult megszeretgette.

 

ahogy olvastam a tacsik elég hisztisek Panka is probálkozott vele, de lett állitva ezzel a modszerrel, ha láttad volna azt a pofát amit vágott, 

 

Ő neki most nagy hepje, hogy ha konyhába valamit csinálok oda jön és elkezd visitva ugatni, na most már az eltolásos módszerrel elértem, hogy nem jön oda, most már csak akkor csinálja, ha idegesiteni akar, vagy ha unatkozik,

 

mielött elmentek lemozgatjátok???????

 

ja és arra is rájöttem, ha agyilag lefárasztod nincs ideje rosszalkodni, sirdogálni, egy kis fegyelmező vagy éppen ha olyan helyen laksz és szereti a labdát lefutatni, az nagyon jó, én még szoktam eldugni a kedvenc játékát , vagy a lakásban juti falatot és meg kell keresnie, nagyon élvezi, 


Előzmény: MiniTDoji (3007)
Rózsa64 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3009

Szia ZZSS00!

 

Lehet,hogy a mi kutyáink nem szobatiszták,hanem kert tiszták?

Előzmény: zzssoo (3005)
kramdi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3008

Szia Osztin !

 

Írtad régebben, hogy bulldogjaitok is vannak. A tesóm gyarakei szeretnénék ilyen kiskutyát (8-10 évesek), de egyáltalán nem ismerjük ezt a fajtát. Tudom, holy minden egyes eset más, de áltatlánosságban milyen természetűek, valók gyerekek mellé?

Nagyon tündéri a képen, ezek szerint már otthon érzi magát. Hogy jön ki a másik két kutyával ? Nincs veszekedés? 

MiniTDoji Creative Commons License 2011.02.28 0 0 3007

szia:) nagyon édes a Pannikád :)

 

és szerintetek mikor fog leszokni a sirdogálásról? főleg mikor lemegyünk itthonról, nem mindig, de általában sirdogál, mikor hazaérkezünk akkor már nem szokott, szinte mindig alszik. meg akkor is hisztizik ha épp nem akarjuk felvenni az ölünkbe :) kis szeretethiányos a drágám :)

osztin Creative Commons License 2011.02.28 0 0 3006

Sziasztok mi van, hogy ennyire nincs itt senki??????????????????????????????????????????????????

 

 

valaki sugja meg már nekem mikor jön már a jóóóóóóóóó idő?

 

nem baj te drága ha megkérdezted válaszolunk rá, fóleg ha rég volt a téma de neked most szerencséd van mert itt lejjebb visszaolvasva láthatod mennyi véleményt irtak,

 

nekem Ő a kis Pannám

 

 

irhatnál többet Arthúrkádról, 

 

én nagyon szerencsés vagyok Pannival most már kezd kinyiladozni de nekem nagyon szobatiszta lett itt egy pár hét leforgása alatt, 

és most már rájött hogy kell felugrani a franciaágyba és ott alussza át az éjszakát.

 

és ráadásul érdekes modon nem ugraszt ki hajnalba az ágyból addig nem jelez mig én fel nem kellek utánna azért már elindul, hogy mehetnékje van,és még eddig kopogjam le semmit nem rágott szét még akkor sem ha elmentem itthonról hosszú időre

 

nagyon-de nagyon imádom 

zzssoo Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3005

juj most olvasom hogy vannak hasonló gondok bocsi:)

zzssoo Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3004

Sziasztok! Az én Artúrkám 3hónapos, és természetesen szeretném rászoktatni a szobatisztaságra. Pár hete kezdtem el kivinni az udvarra, és ha sikerül kinn pisilni akkor nagyon meg van dícsérve (hozzáteszem nem nagyon szokta érdekelni). Viszont: kakilni nemcsak hogy nem hajlandó odakinn, de feltűnt hogyha kell is neki, inkább tartogatja és megvárja míg beérünk, akkor viszont azonnal csinálja.
Direkt kiviszem pl alvás után, akkor ugye mindig kell neki, de neem, ő megvárja míg bejövünk és akkor...Történt már valakivel hasonló?

Rózsa64 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 3003

Szia Osztin!

 

Én nem pár percet,hanem félórákat is kinnt vagyok vele,hogy pisiljen.

Ha nagyon hideg volt fel is öltöztettem,nehogy megfázzon,de értsd meg ő arra vár,hogy végre bemenjünk és könnyíthessen magán.

Amikor azt mondom neki,hogy " Fúj Pötyi" vagy azt,hogy "Ezt ki csinálta" hanyat dobja magát és úgy csóválja a farkát,vagy lesunyja a fejét és úgy néz felfelé,hogy csak a szeme fehérje látszik.

Már azt is csináltam,hogy az összeszedett kakit nem a kukába tettem,hanem kivittem a kertbe és megmutattam neki,amikor legközelebb kimentünk - megszimatolta és ment tovább.

Kutyatápot és kajamaradékot is kap.Imád mindent,nem válogatós.

Egy 5 éves fiú tacsival él együtt és teljesen egyformán bánok velük.

 

Előzmény: osztin (2997)
akkdomedee Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3002

sylvie80:

 

Ja-ja, e szeparációs gond, azaz nem te vagy a falkavezér, már pedig annak lennie kell valakinek, anélkül nem lehet élni a kutya számára. Gondolj bele, mit csinálnál, hogy ha a három éves gyereked kimenne az ajtón, téged bezárna, majd elindulna Pesten a Nagykörúton át. Tudom abszurd, de kínodban már te is a küszöböt rágnád, hogy hátha ki tudsz szabadulni és utánamenni. A megoldás, legyél te a falkavezér a kutya szemében. Ha szorgosan gyakorolsz és jól csinálod, 1-2 év és már az is leszel. Utána nem lesznek ilyen gondjaid. Azért nem kell aggódni, jó pár dolgot meg lehet oldani addig is, 1-2 hét alatt, mondhatni csodát lehet tenni.

 

Miért is mondom, hogy 1-2 év, mire falkavezér leszel(, ha leszel). Nem feltétlen kell ezt, anélkül is lehetsz Te és a kutyád a legjobb páros, akik egymásnak sok-sok örömöt adnak. Ami az egyik legfontosabb. Ha viszont el tudod érni azt, hogy falkavezér legyél, ami nehéz munka az ember részéről, akkor lesz a legteljesebb a kutyád élete. Nem egyszerű ezt elérni, mert sajnos, nekünk ez az anno velünk született tudásunk mára már eléggé megkopott. Nem tudjuk felvenni ezt a szerepet csak úgy, se a követői szerepet, azaz a falkavezéri alatti posztokat. Miért is? Mert mi a falkavezér ismérve? Az, hogy amit ő mond, az mindig úgy van. Nincs ellene apelláta. Akkor is megcsinálod, ha az neked rossz. Manapság azt mondanám, hogy a katonaság és a rokon területek azok, ahol ez még megtalálható. Mert ki az a hülye, aki magától berohan az ágyútűzbe? Senki. Viszont a seregben megvan az egyértelmű rangsor, a kiskatona rohan a golyózáporban, ha a törzsőrmester azt mondja. Viszont a törzsőrmester is utánarohan, ha az ezredes mondja neki. És így tovább. Nem leszólni akarom a katonákat, minden tiszteletem az övék, de azért vegyük észre, hogy a csata előtt azért milyen kiképzést kapnak, ahol eléggé rendesen beléjük dolgozzák, hogy a parancs az parancs. Míg egy sima cégnél, ha azt mondja a főnök, hogy mostantól csak laposkúszában mehetsz, hát úgy elküldöd a búsba, hogy csak na. És a seregben?

 

Az igazi gond akkor van, ha az ember nem veszi fel a falkavezér szerepet és a kutya túlzottan domináns, vagy egyáltalán nem. Az első esetben egyszerűen a fejedre nő és kezelhetetlen szinte számodra; a másodikban viszont csak szorongani fog, mert neki kellene téged megvédeni, de ezt a feladatot nem tudja ellátni.

 

Az otthoni elmenetel miatti gondokra szerintem a következő jó:

 

Mondjuk először elég 5 percre is otthagyni (csak kimenni az ajtón). Egy alapszabály van, amikor kimész, csinálj úgy mintha nem is lenne kutyád, azaz rá se nézz, ne is szólj hozzá. Pl: ül, marad, őrzi a házat. Amikor hazaérsz, ugyancsak ne vedd észre, csináld a megszokott dolgaidat, de a kutya nélkül, várd meg amíg lenyugszik -mindegy mit csinál, ne vedd észre, nulla szemkontaktus!, fordulj el, ha ugrál-, majd a lenyugvástól kezdve várjál még 5 percet és akkor hívd be magadhoz, ilyenkor simi, játék már lehet. Ha a lenyugvás és az 5 perc letelte között újra elkezd ugrálni rád, szűkölni, vagy bármit, akkor újra várd meg amíg lenyugszik és velkezd valami mást csinálni, ami nem veled kapcsolatos, és ekkortól kezd újra az 5 percet. Szigorúnak tűnik, de elég hamar megtanulja, hogy ha elmész és visszajösz, abban nincs semmi különleges, ergo nem fog vele foglalkozni, ha nem vagy ott, nem kezd majd el sírni, rombolni. Mert ha nem így csinálod, akkor feladatnak veszi -értsd:ül, marad, őrzi a házat; és nem szabálynak. Na már most egy gond a feladattal: az nem kötelező, azt meg lehet szegni, el lehet rontani, nem történik semmi, nincs következménye. Míg a szabály alól nincs kivétel, azaz ebben az esetben a kutyának eszébe sem jut megszegni, hiszen a kutya, mint falkaállat mit is csinál? Követi a falka szabályait, ami alól nincs kivétel. Mint a farkasok között. Hiszen ott mi jár a szabályszegésért? Figyelmeztetés, "verés"  és legvégül kizárás a falkából.

 

Egy fontos dolog, ha kertesházban laksz és a kutya benti tartású, akkor minden alkalommal, amikor kimész kertbe és visszajösz, mindig alkalmaznod kell ezt. Akkor is, ha néha kiengeded. Ha kerti kutya, akkor is ez van, ha hazajösz, bejösz a kertkapun, aztán bemész a házba, majd visszakijösz hozzá. Mindig. Minden falkaegyesüléskor.

 

 

 Ha hazamenetelkor nem foglalkozol vele, ahogyan írtam, két hatása lesz: elkezdel feljebb kerülni a rangsorban, aztán ha jól csinálod, akkor akár falkavezér is lehetsz. Sajnos addig csak egy etetőgép vagy, akinek a kutya jó kedvében néha engedelmeskedik, azaz jó kis játéknak veszi a "parancsait". Amíg el nem éred a falkavezérséget, addig pedig csak szimplán elkezdel feljebb emelkedni azzal, hogy te döntöd el, hogy mikor veszed be a falkádba a kutyát, mikor térsz vissza a falkaterületre. Mivel ez pedig a kutyának alap, eléggé hamar leveszi, hogy mese nincs, itt nincsen ugrálás és sírás, rongálás.

 

Amúgy a kutyaiskola nem a fegyelmezésről szól. Ha ezt tanítják, akkor valami nem az igazi ott. Mert ha fegyelmezned kell, akkor az azt jelenti, hogy a rossz viselkedést bünteted, ez pedig sosem olyan hatásos, mintha a jó viselkedést jutalmazod. Mert ha a hibát bünteted, akkor a kutya egy idő után inkább nem csinál semmit, mert nem tudhatja, mikor jár érte bünti. Tehát lesz egy kutya, de egy plüssel is ennyire mennél. Míg ha a jó cselekedetet jutalmazod, akkor a kutya az elején még csinál rosszat, de utána már keresni fogja azt, hogy mi az ami jó és azt csinálja, mert az utána neki is jó = simi, játék, jutalomfalat a gazdival, azaz a falkavezérrel.

 

Mézzel több legyet fogsz, mint ecettel.

 

Nagyon hamar meg tudják tanulni, hogy mi a jó nekik. Mondjuk úgy, hogy a kutyák önzők. Azaz minden tettüket az ösztön irányítja. Mi a jó nekik, a falkának és a fajnak... Az akcót mindig és azonnal reakció követi.  Az embereknél ez már nem így van. Mi már tervezünk. A kutyában csak rögzülnek dolgok és ezeket mechanikusan alkalmazzák, az ösztönökön felül, de sorban csak utánuk.

 

Természetesen, ha olyat csinál, ami túl megy egy határon, akkor azt retorzió kell, hogy kövesse. Enyhébb esetben: pl. játéknál kicsit erősebben fog a fogával a kezedre, abban a pillanatban játék szó nélkül befejez és otthagy. Ha durvább, pl: morog (fogkimutatással pláne) valakire és már támadó állást vesz fel, aki nem fenyegetően közelít (azaz ha valaki ki akar rabolni, azt nyugodtan  lehet), de az ártatlan járókelőt ne!, akkor grabanc megfogása és erőteljes! "NEM" mellett hátra"dobása" a kutyának. Azaz a szituációból való kiragadás, azonnali letiltással. De olyannal, hogy úgy érezze a kutya, hogy ha nem hagyja abba amit csinál és nem mutat -Ceasar Milan szavaival élve" megadó magatartást, akkor abban a pillanatban át lesz harapva a torka és ott helyben meghal. Kicsit hülyén hangzik, de pár ilyen és megérti a kutya, hogy ő itt bizony nem főnök, csak kishal. Az van, amit odafent mondanak. De azt ne feledjük, hogy ha a kutya rosszat csinált és meg kellett büntetni érte, akkor vigyükegy kicsit arrébb a tett helyszínétől, majd egy kis játékkal oldjuk ki belőle a stresszt, hogy értse, nem vele van bajunk, hanem azzal amit akkor csinált, amiért a büntetést kapta. Ez enyhe hibánál nem feltétlenül kell -pl. túl vehemens játék-, csak a kutya otthagyása éppen elég magában. Amikor pedig lenyugodott, akkor csináljuk úgy, mint a hazajövetelnél, pár perc hagyjuk magának, mejd hívjuk be és folytathatjuk is a játékot.

 

Említettem amúgy Ceasar Milant. Tud a pasi, az kétségtelen, de ne felejtsük el, hogy az egy tv-show. Mi már egy összevágott verziót látunk, ahol az előkészületek, kudarcok és hibák már nincsenek benne. Van egy-két dolog, ami eléggé nem tetszik benne. Nem láttam túl sok részt a sorozatából, az igaz, de volt néhány apróság, ami nekem nem jött be. Főleg azért, mert nála lehet, hogy működik, de egy átlagembernél már gondot okozhat és fölöslegesen gyengíti a pozícióját a kutya szemében, bár az tény, hogy működik, de rossz a háttere, ami miatt megy a dolog. De én azt mondanám, hogy először Jan Fennel:Kutyapszichológia című könyve, majd egy kis Ceasar, mellé pedig a klikkeres kiképzés tanulmányozása, azaz a pozitív megerősítés. + a legfontosabb a következetesség.

 

Korábban volt itt említve, egy nő, aki olyan, mint Ceasar. Ha jól tudom, amúgy az az igazi különbség közte és Ceasar között, hogy a nő igaziből egy színésznő. Szóval a módszerei "jók", csak nem a sajátjai, hanem csak bemutatja őket, ami azért nem olyan hatásos.

 

 

Húha, ez kicsit hosszú lett, na de sebaj... Legalább kopott a billenytűzet is.

zsebdömper Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3001

Kicsi korában hogyan kezdtétek el azt,hogy otthon egyedül maradt??? Rögtön hagytátok sok időre magára vagy fokozatosan???

Ha van rá időtök próbáljátok ki,hogy csak kimentek a házból az utca túloldalára, otthhagyni vagy 10 percig majd hazamenni. Figyelni hogyan reagál,majd ezt az időtartamot növelni 15-20 és stb. percekre.

A kutyaiskola max. fegyelmezésre való és arra,hogy engedelmességre tanítsák a kutyát, de ha nem vagy otthon nem tudod fegyelmezni,nem tudsz rászólni,kvázi nem fog nyújtani 100%-os megoldást.

Előzmény: sylvie80 (2992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!