Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.23 0 0 5067

EZ nem Robi másik arca!

JOGTALANUL, a megkérdezése és engedélye nélkül használták föl az egyik művét !!!

Előzmény: ntomtb (5066)
ntomtb Creative Commons License 2011.12.23 0 0 5066

Erdész Róbert másik arca...

cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.23 0 0 5065

Hatalmas hír:

a CABARET DVD

mindenféle reklám nélkül

egyből 12. helyen van

a MAHASZ DVD- eladási listáján !!!!!!!!!!!!!!!

:o)))))

http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=dvd_top_20

rendelés:

dvd@solaris.hu

Előzmény: cirrocumulus (5060)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.12.19 0 0 5064

Most tartok a Meeting Point-nál... Ez is zseniális. Pont.

andzsin Creative Commons License 2011.12.16 0 0 5063

Kösz:) Akkor tényleg kisültek a denditjeim:)))

off: a tegnapi manyupos bejelentés után még igazabb lett a szám címe: Kis ember hát itt a vége....de qrvára itt a vége:((((

Előzmény: erdészróbert (5062)
erdészróbert Creative Commons License 2011.12.15 0 0 5062

Kedves Andzsin!

Jót mulattam a Lord-os megfejtéseden.

De egyébként tudomásom szerint sosem énekelte más a dalt. Illetve egyetlen alkalommal, a Hadd szóljon koncerten, Szirtes Edina. De ő egyértelműen nem férfi.

Előzmény: andzsin (5061)
andzsin Creative Commons License 2011.12.15 0 0 5061

Talán csak Erdész úr tudná megmondani, hogy a 92-es megjelenés előtt játszották e valaha rádióban. Ha ő azt mondja nem, akkor kezdek kételkedni az elmémben:) Anno kazettára rögzítettem és szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy férfi énekelte. Az is kérdés, hogyha 92 előtt nem jelent meg a dal sehogy, akkor 92 után nem énekelte el férfi? Sokáig azt hittem, hogy egy Lord szám.

Előzmény: cirrocumulus (4946)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.13 0 0 5060

Sőőőt :o)

Pénteken délelőtt 11 óra után egy rövid telefonos interjút készített Erdész Robival Gálvölgyi János az Ötös c. műsorban.

Ez itt hallgatható meg, a műsor 12:03-18:00 közötti részében:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111209-105858.mp3

Az előzménybeli tegnapi beszélgetés pedig a Reggeli gyors című műsorban hangzott el (8 óra 40 perc után, több részletben):

- a riport első része itt, 11:40-25:00 között:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111212-082900.mp3

- a riport második része pedig emitt, 7:17-29:45 között:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111212-085859.mp3

- a riport befejező része itt, 2:55-16:12 között hallgatható meg:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111212-092859.mp3

rendelés:

dvd@solaris.hu

CABARET

Előzmény: NemKellAZászló (5059)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.12.12 0 0 5059

Klubrádió - most! Erdész Róberttel fognak beszélgetni + zenék :)

cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.09 0 0 5058

Ezt most nem bírom kihagyni......... :o)))

Bár a cikk 3 hónappal ezelőtti, de a Facebook-os Solaris oldalra is most került fel:

Solaris-újdonságok Kortrijkban

Egy elektromos midit, egy hibrid csuklóst és egy MAN motoros szólót mutat be a lengyel cég a Busworld kiállításon.

Csodaszép :o)))

És a komment ehhez a Solaris Oldalon:

" A képen látható a Solaris autóbuszok 2026-os modellje. Elsőként Los Angelesben fogják üzembe helyezni, és első útjukon a Solaris együttes tagjait szállítják a nagy Los Angelesi koncertjük helyszínére."

:o)))))))

Tompoxx Creative Commons License 2011.12.07 0 0 5057

Solaris T.B. (Tompox) decemberi klub.

Kivételesen a PECSA caféban a

Napoleon Boulevard társaságában

http://www.napoleonboulevard.com

www.tompox.hu

Megközelítés: Mindenképpen

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.12.06 0 0 5056

A műsor itt hallgatható meg:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111206-192852.mp3

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20111206-195852.mp3

(Az első letöltés kb. 4 perctől kezdődik vele a beszélgetés. Menet közben elhangzik pár dal a kisember lemezről.)

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.12.06 0 0 5055
Hallottam, jó volt!
Ullmann Zsuzsának meg jobbulást!

A Klub-on a Basszus c. műsor mai, kb. este fél nyolctól kezdődő részben kell keresni a neten.
Előzmény: Bosi1 (5054)
Bosi1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 5054

Most ért véget a Klub rádióban egy riportműsor Erdész Robival, a Cabaret "kisember" c. DVD megjelenés kapcsán, sok-sok zenével. Ismétlés szombat kora este/késő délután 19:00-kor. On-line is hallgatható.

localhost Creative Commons License 2011.12.05 0 0 5053

Időutazóknak!

Tegnap 17:30-kor !

cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.04 0 0 5052

MA - 17:30-kor

:o)

Előzmény: cirrocumulus (5051)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.03 0 0 5051

El ne felejtsétek :o)

HOLNAP ESTE 17:30-kor

Adventi INVOCATIO koncert

Adventi INVOCATIO koncert - 2011. december 4.

Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola

Díszterem

belépődíj: 800,- Ft

Meglepetéssel is készülnek Attiláék:

Király Lóránt - basszusgitár

Kollár Attila - fuvola

Kornis Ferenc - konga, bongó

Naszádi Gábor - gitár

Őry Tamás - dob

Közreműködnek:

Pablo Aguierre - zongora

Kollár Szilvia - ének

Megközelítés:

térkép: 1092 Bp, Köztelek u. 8.

(a 3-as metró Corvin negyed állomásától 3 percnyire)

Előzmény: cirrocumulus (5020)
Tompoxx Creative Commons License 2011.12.03 0 0 5050

6 nap múlva

19 órakor

http://www.napoleonboulevard.com

www.tompox.hu

Megközelítés: Mindenképpen

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.12.03 0 0 5049

Csatlakozom, minél több szép dalt halljunk a Solaris bokorból és hajtásaiból :)

Előzmény: rat2001 (5045)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5048

Az én lelkem is csakúgy issza a szavaidat :o))

Nagyon jó érzessel olvasom a gondolataidat :o)

Én is köszönöm!

rat2001 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5047

Még egy apróság az előző hozzászólásomban gépelési hibát vétettem ezért elnézést, másrészt méltatlannak gondolom ilyen tehetséges muzsikusok esetében neveken osztozni.

Ha valaki szép új muzsikát alkot nekünk rajongóknak találhat hozzá méltó szép új nevet és mi szeretni fogjuk nem azért ahogy hívják hanem azért mert jó. Sőt elmegyünk a koncertekre is és lelkesen tapsolunk. Lásd a Solaris tagok "szóló albumait". Aki tud az tud az örökül hagyott szép muzsikák pedig had szóljanak lelketektől lelkünkig.

Üdv Ákos

burgerbalázs Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5046

Messzemenően a szívemből szóltál! Pontosan azt érzem, amit leírsz: a Napoleon Boulevard a tagoktól lett az, ami. Lilla is része ennek a dolognak, de csak része! Egyenrangú módon. Egy zenekar nincs meg énekes, de nincs meg dalok nélkül sem. Bármelyiket fejtjük le róla, a dolog megváltozik. Aki most látatlanban azt állítja, hogy ez a változás ugyanolyan jó lesz, mint az eredeti volt, az olyasmiről beszél, amit még nem is hallott.

Kedves ntomb! Véleményem szerint rettenetesen tévedtek, amikor azt hiszitek, Lilla = a Napoleon Boulevard-ral. A Napoleon Boulevard annak a 6 embernek a műve, akik közül már csak 5 van velünk. Ezt kellene megőrizni, nem pedig részt vállalni a szétverésében.

Kedves rat2001! Hálás köszönetem a leírtakért.

rat2001 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5045

Sziasztok!

Igaz csak ritkán írok de azért igyekszem nyomon követni a történéseket.

Azért engedjetek meg nekem egy kis okfejtegetést és gondolatvezetgetést.

Gondolataim két dolgra irányulnak és kapcsolódnak a Cabaret új és zseniális kiadványához is.

Elsőként szeretném jelezni, hogy azon rajongók körébe tartozom, akiknek a Solaris, a Napoleon Bld, és a Cabaret zenekarok egyeránt kedvesek és szerintem mindhárom zenekar nagyonis élő beleértve Czigi munkásságát is.

Kedvesek mindazok az emberek, akik valaha ezekben a zenekarokban közreműködtek. Az általuk alkotott muzsikák a szeretetben és békességben elkövetett gyönyörű alkotások, amelyeknek ők mindannyian a részei akár szerzőként, társszerzőként vagy előadóként, muzsikusként. Ezekre emlékezve kérnék mindenkit, muzsikust és rajongót egyaránt hogy bocsássatok meg egymásnak és hirdessetek általános békét. Inkább zenéljetek mi pedig hallgassunk benneteket egységes szeretetben.

Másik gondolatom egy érdekességre alapul amit szeretnék megosztani veletek. Azt gondolom a Solarist mindannyian szerettük és szeretjük. Szerintem valamennyien nehezen éltük meg annak idején, hogy az eslő lemez utan a kiadók nem akartak újabb lemezt megjelentetni. Sohasem tudjuk meg mennyi lemez maradt benne a Solarisban még akkor sem ha utólag megjelentek albumok. Mindazonáltal szegényebbek lettünk volna két olyan zenekarral mint a Napoleon bld és a Cabaret . Elgondolkodtatok-e azon pl., figyelembe véve hogy a Solaris instrumentális muzsikát játszott, hogy talán sohasem derült volna fény pl Erdész Robi zseniális és utánozhatatlan fanyar humorú szövegirói tehetségére. Azaza ő maga esetleg írogatott volna, de mi lehet, hogy sohasem hallhattuk volna pl. a Cabaret olyan halhatatlan szövegeit amiket csak ajánlani tudok mindenkinek. Sőt ugyanigy nem ismertük volna meg a Napoleon Bld-ben „elkövetett” szövegeket sem. Kétség kívül én is élveztem pl az EMA és koncerteken a Napoleon egy egy hangszeres számát, de ha füleltek észreveszitek hogy ezek bizony Solarsi számok. Az EMA sokak szerint Erdész Robi nélküli számaiból több szám alapjai  már akkor léteztek amikor a Napolenon bld még nem is volt. Pont azért is szeretjük annyira mert valójában a benne lévő Solarist keressük és találjuk meg benne. Egyikőtök megjegyezte hogy szövegáthallások vannak a három zenekar számaiban. Igen így van és zenei áthallások is. Ha figyelmesen hallgatjátok ami a solarisban működött „ a folyamatos változtatgatás a számok alkítgatása variálása aminek még Czigi is része volt és még most is része a mai napig visszaköszön. Igen ez a Solaris, a Napolenon és  Cabaret. Hát nem értitek hogyan is lenne más hiszen ugyanaz a lelke.

Ezért kell vigyáznunk rá mindhárom zenekarra és minden tagra. Egy zenekart életben tartásához egyaránt kellenek tagok és a rajongók is. Perrsze nem vagyunk egyformák kinek kinek jobban tetszik egyik vagy másik de valahol összeköt bennünket a zene amit szeretünk.

Mindegy hogy a hangszer melyik oldalán állunk a lényeg a szép muzsika!

Bocs ha kicsit hosszan írtam

Üdv Akos

erdészróbert Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5044

A James (Karácsony János) volt a tettes, hiszen ő akart lovat rajzolni. A lemezfelvétel alatt az egész keverőt összefirkálta különféle lovakkal. Voltak kisebbek és nagyobbak, furcsák és szerényebbek. Aztán elfogyott a hely. És ő még mindig lovat akart rajzolni. Hát így született a dal.

Előzmény: Bóbita Bóbita János (5043)
Bóbita Bóbita János Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5043

És melyikőtök hangja szolgált a mintavétel alapjául?

Előzmény: erdészróbert (5042)
erdészróbert Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5042

Sőt, a dobon kívül mindent leszámíthatunk, mert ez volt az első sampler-nótánk: csak mintavett emberi hangokból állt + dobból. Az összes dallam és szólam a lovat akarok rajzolni szövegét torzítja dallammá. Egyszóval, ha lehet mondani: ez a legkevésbé instrumentális dalunk.

Előzmény: Youwine (5041)
Youwine Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5041

Ha leszámítjuk a torzított hangon kántált "lovatlovatlovatlovatlovatlovatlovatlovatvavavlovatlovat akarok rajzolni" részt.

Előzmény: Bóbita Bóbita János (5040)
Bóbita Bóbita János Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5040

Azt hiszem, az első albumon szereplő "Lovat akarok rajzolni" instrumentális.

Előzmény: ülünkahordótetején (5036)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5039

:o)))

Előzmény: ülünkahordótetején (5038)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5038

Megszületett az új Solaris albumom Elkószált dallamok címmel:)

Solaris - Elkószált dallamok ("26:40)

1. Intro - Hidd el, jönnek még jobb idők (NB I)

2. Menekülés Afrikából (EMA)

3. Hungarovill (EMA)

4. Bíborsivatag (EMA)

5. Egyenlítői Magyar Afrika II (EMA)

6. Egyenlítői Magyar Afrika III (EMA)

7. Mária.öböl (EMA)

8. Taya Gejzirrah (Ritual Opera)

Most csak ezt hallgatom :) Nagyon élvezem, mert ezek azok a számok, amelyeket legkésőbb ismertem meg, így most csokorba szedve az újszerűség élményével hatnak, olyan mintha egy elveszett Solaris bakelit B oldaláról kerültek volna elő :) Mit tehetek még hozzá??? Ja, és ha valaki véletlenül "megtalálná" ennek a különleges kiadványnak a borítóját, akkor linkelje már be ide nekem :) Úgy el tudnék képzelni valami fenomenálisan Solarisos borítót ehhez a dalcsokorhoz...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!