Keresés

Részletes keresés

slybácsi Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1584

köszi! mennyire szar? kerülendő, vagy csak zötyögős?

Előzmény: koller andor (1583)
koller andor Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1583

Csongrád-Csépa között szar az út.

Előzmény: slybácsi (1577)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1582

szembeszélben még a húszas átleg sem lenne meg, az tuti. egyébként most kb 90%, hogy elhalasztom a dolgot júniusra. rendeltem egy jó nyerget neten, most már megvárom míg megjön, addig nem vágok neki ilyen hosszú távnak. tegnap jártam az általad említett szakaszon. a töltés kb 6-7km-ig teljesen jó, de utána már csak montival mennék rajta.

Előzmény: metalwarrior (1578)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1581

van ilyen bringásnacim, egy bringás ismerősöm szerint egy fillért sem szabad kiadni ilyen hervis-intersport-decathlon cuccokra. szerintem olaszt kell venni, márkásat, kantárosat. igaza lehet, csak ezeknek kb 35ezer darabja :) én azért nem fogok most erre költeni, mert egyelőre csak futás helyett bringázom, amíg nem jön helyre a sérülésem és nem tudok megint futni. addig jó az olcsó bringa olcsó nadrággal. a seggfájás meg majd elmúlik...

Előzmény: Vegaaa (1579)
Vegaaa Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1580

te meg vegyél már egy rendes kormányt!:) pl: ITM-et. CM után asszem mutattam mi a különbség a tied és az enyém között. ég és föld?

Előzmény: sirdavegd (1576)
Vegaaa Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1579

vegyél bringásnacit. mi sem azért hordjuk hogy lássák mekkora a lábunk, hanem mert ki van tömve azokon a részeken ahol fájna. én anno a montimmal túráztam és azon nagyon kényelmes ülés van (selle royal), de 30km felett már teljesen mindegy volt. ha sokáig tervezem a nyeregben lenni hidegben, akkor a hosszú nadrág alá is felveszem. pl. a critical mass-en is hordtam. egyébként az enyémet a Hervisben vettem 4000Ft körül és az van ráirva hogy x-fact. szóval ilyen noname, de van belül mikrozseb a kulcsoknak, igazolványoknak, papirpéznek (ezt érdemes fóliába csomagolni hogy ne izzadd rongyokra), és még a kiképzést is birja.

a nyakad pedig azért fáj mert még nem szokott hozzá hogy hosszú távon "bringásgeometriában" van rögzitve. anno amikor megvettem az országutim majdnem el is adtam, mert állandó jelleggel napokon keresztül fájt a seggem, a nyakam, és a tenyerem. aztán vettem egy bringásnacit, a kormányon emeltem kicsit, a nyakam pedig 1 hónap után már hozzászokott a dologhoz.

Előzmény: slybácsi (1577)
metalwarrior Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1578

Vásárhely-Szentes közt javasolnám a Mártély-Mindszent-Szegvár útvonalat.Hosszabb valamennyivel,de Mindszentig van bringaút,utána sem nagy a forgalom.A hagyományos autós Vásrhely-Szentes út nem igazán bringabarát.Sőt,ha Algyőnél a híd után ráállsz a töltésre, Mártélynál dob ki,csak az most fene tudja milyen állapotban van.Avval lehet km-et spórolni, és nagyon szép, mivel tájvédelmi körzeten visz át.

A huszas átlagod szimpatikus, nem mindenkinek voltak zergék a felmenői.

Előzmény: slybácsi (1571)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1577

én toltam ma egy ötvenes algyő körüli mókát, kezd dög meleg lenni. ez a csongrádi útvonal egyre szimpatikusabb, szerintem ezt választom. ha megérkezik addig az ebike-ból rendelt nyergem, mert ezzel a mostanival nem merek nekivágni. gyűrűt én sportoláshoz mindig leveszem, szerintem balesetveszélyes. meg kényelmetlen is. az a gondom, hogy lábizommal tunék tekerni három napig egyhuzamban (bringázás előtt a hosszútváfutás örömeinek hódoltam, csak sérülés miatt maradta bicaj) csak a sejhajom meg a nyakam szokott baromira megfájdulni :(

Előzmény: sirdavegd (1576)
sirdavegd Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1576

Domaszék... szóval Derekegyház :D

 

Nekem meg valahogy bedagadt a kezem a vasárnapi koskormányos támaszkodás után - ha rajta van a gyűrű a bal ujjamon, akkor zsibbad a mellett lévő kisujj. Ha a gyűrűt átteszem a jobb kezemre, nem zsibbad tovább. No mindegy, ma délután megyek egy algyői kört, oszt meglássuk, hogy mennyire regenrálódtam vasárnap után (ha a bal karommal a számba érek vissza, akkor még várni kellett volna XD ). Lehet, hogy fekvőtámaszokat kéne csinálni (az meg milyen már). Meg elvenni az asszonyt. 

Előzmény: slybácsi (1575)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1575

hali! köszi az infót! (bár domaszék helyett bizots mást akartál írni :) ismerem amúgy az utat kismilliószor megjártam, de bicajjal még soha. én is gondolkodtam a Sándorfalva-Csongrád-Csépa irányban, nem sokkal több és valóban nyugisabbnak tűnik. megnézem útvonaltervezővel, hog pontosan mennyire is jönne ki. bár még az is lehet, hogy lefújom a túrát, mostanában elég sokat tekertem és piszkosul fáj a seggem :(

Előzmény: sirdavegd (1573)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1574

én nagyon kezdő vagyok, max húszas átlagot terveztem, kb 91km. pihenőkkel, kényelmesen, visszafelé meg kocsival a szüleimmel, mivel ők ott laknak :) én is ismerem az utat, csak bringával nem jártam még arra.

Előzmény: Vegaaa (1572)
sirdavegd Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1573

A 47-es Szeged-HMVH között nem gáz. A Tiszáig az úton kényelmesen elfér az ember a külső sávban a keréknyomon. Utána meg van keróút, ami egész jó állapotban van - leszámítva az első pilométereket, amelyek nem...

A Vásárhely-Szentes főúton még én se mentem végig, állítólag elég redvás, Vásárhely után valameddig van vmi keróút is mellette. A domaszéki leágazástól Szentesig ellenben pöpec, ott nem volt problémám. Szentes után csak a szarvasi leágazásig ismerem az utat, nem különösebben gáz. 

Kunszentmárton után a 44-es mellett van keróút (maga a 44-es nem borzalmas, csak undorító, bár cimbi nyáron végig azon nyomta Kunszentmárton és Szarvas között). Onnantól meg baba. A 442-t Martfű és Szolnok között szeretem, kellemes kis út tud lenni.

Amit mondjuk érdemes belekombinálni, hogy vasárnap eleve kisebb a forgalom - vagy legalább is nincs áradat 2 és 4 óra között. 

Szóval ez olyan 88km. 

 

Alternatívaként tudom esetleg ajánlani a Szeged-Sándorfalva (ez mondjuk ocsmány) -Ópusztaszer (ez szép) - Csongrád távot, majd Csongrádnál át a pontonhídon Csépára, majd úgy Kunszentmárton és Tiszaföldvár. Így 96 km, ellenben elég nyugis, pár éve jártunk már erre:

Száguldó Süni 1. nap: „…nem rakéta” (Szeged-Csongrád-Kunszentmárton) 86,3 km

Hosszas készülődős szöszmötölés után sikerült pontosan, 7 óra után egy órával elindulni. A meteorológiai kilátások rendkívül kedvezőek voltak: szembeszél, eső a délutáni órákra, további napokban enyhe fagyok, hóesés. Szegeden ebből mi csak a szelet és a szép[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Előzmény: slybácsi (1571)
Vegaaa Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1572

összesen hány kilométerre terveztél milyen átlaggal, mert egyrészt ráérek, másrészt kisujjamban van a megye.

Előzmény: slybácsi (1571)
slybácsi Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1571

sziasztok!

 

tervezek vasárnapra egy szeged-hmvh-szentes-kunszentmárton-tiszaföldvár túrát. nagyon új vagyok országúton, mennyire veszélyes főúton tekerni? nem igazán szeretném, hogy kivasaljanak...

sirdavegd Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1570

Én még áprilisban vettem náluk egy ilyen középen lyukas ülést, hogy milyen jó is lesz az a 4 éves és sokat látott-szakadt ülésem helyett. Hááááát, egyelőre még nem szoktunk össze...

Előzmény: metalwarrior (1567)
sirdavegd Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1569

Én tegnap végre el tudtam menni tekerni, ha már ilyen szépen fújt az az észak-nyugati szél. Az útirány hogy-hogy nem 47-es és Orosháza. Most háztól házig mérve összejött a 60km-en a 32km/h-s átlag. Valószínűleg ennél jobb is lehetett volna, ha Szeged határánál nem 25km/h-ról indulok és azt javítgatom felfelé. Illetve a híd után kint maradok a 4 sávoson és nem fordulok rá valami hirtelen elhatározást követően arra a lyukas útféle képződményre. Vásárhelyi lefetyelést követően kezdődött a túra élvezetesebbik része: a falu központjától kifelé újrahúzták a 47-est, tehát szépen bekapcsoltam a max fokozatot hátul (megszámoltam, 13 fogas a legkisebb fogaskerék, ami mondjuk rosszabb, mint ami jelenleg az MTB-n üzemel...). Innentől 36 volt a halomra fel, 42 a halomról le, 40 meg az egyenesen, hátulról-oldalról kapott hátszél mellett a tempó. A kezem persze hol zsibbadt, hol a hátam fájt Sóshalom után, de mögérte. Illetve volt egy Bömös tuskó, aki szokás szerint az egész pályát elfoglalva próbált előzni a Székkutas előtti halálkanyarnál (kezdem sejteni, milyen autót vezetnek a járdázós-kivilágítatlan-forgalommal szembe tekerő "kerósok"). Szóval dobtam neki egy puszit (7 napos borosta rulez :D ), miközben az útpadkára ugorván elkerültem a frontális ütközést (utána meg pörgethettem vissza 26-ról az álumínijumot). Székkutason végre üzemel az itató az út (nekem) bal oldalán. Úgyhogy derekat visszarak, lefetyel, lábat nyújt, lefetyel. Aztán keróra visszaül és nekifut a padkának, mert nem váltottam vissza megállás előtt. Szóval a buszmegálóban várakozó anyóka érdeklődő kíváncsisága közepette próbáltam üzemképes állapotba rugdosni magam, ami végül is a korábbi utazási sebesség elérését jelentette a Milleniumi Emlékmű elhagyása után. Onnantól pedig dáridó Orosházáig.

Aztán, ha már otthon voltam, egy derekas ebédet követően a mai lomtalanítás örömére felszedtem a szönyeget az egyik szobában, meg levittem pár régi bútort, meg mittomén. Szóval olyan fél6 tájékán indultam vissza Szegedre. Miután szembe kellett menni a széllel, inkább lementem Kardoskútra, és onnantól a préripályán. Miután ez a szakasz a fátlan puszta netovábbja, nem igazán fogta semmi se a szemből-oldalról érkező szelet. Ámde forgalom se volt, szóval ráálltam a szokásos elnyújtott színusz hullámra. Ebben még segített is, hogy az út közepe az első 11 km-en jóval magasabban van, mint a széle, tehát a széllel feltolattam magam erre a huplira, majd legurultam róla. Így végül is sikerült produkálnom egy 26-28 km/h-s relatív poroszkálást (montinál mind a 10 ujjamat megnyalom az ilyen tempó után :D). A 28 akkor volt, ha netán mégis befigyelt egy akármilyen susnya jobbról. A kútvölgyi leágazást követően (20. km) már erősen kezdett csorogni a nyálam, illetve a szél is mind hidegebbre váltott. A probléma tárgyát az jelentette, hogy az otthon kapott kakaós palacsintát dupla zacskóban a vázra szigszallagoztam fel (hátizsák végre nem volt rajtam, csomagtartó-sárhányó meg nincs a Lidércen). Ami aztán vagy illatozott, vagy nem, ámde egyre jobban mozgatta a fantáziámat. Így aztán a beálló hideg, a szemköztes esőfelhő és a palacsinta együttes hatására csak vonatra szálltam. Ami hasznosnak bizonyult, látva a szegedi esőt, 14 fokot, meg azt a néhány villámot.

A végeredmény: 110km, 29km/h-s átlaggal, sok palacsinta mínusz, illetve zsibbad a bal kisujjam, ha nem szorítom össze a csuklómat. 

Tehát jóóóóó volt :D

 

koller andor Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1568

Szeged- Tápé-Algyő- Dóc útvonalon mentem a gáton. Nem rossz a töltésen az út. Igaz a munkagépek a híd környékén szépen szétbarmolták.

 

Nekem a jobb part eddig kimaradt Bakstól a 47-s hídig. Nagyrészt bepótoltam. Vizet útközben a gátőrházaknál vételeztem. Mondhatom, hogy ilyen finomat régen ittam.

 

Szegedre odafelé, mindenféle főldúton kolbászoltam, tartott is vagy négy óra hosszát az út.

Előzmény: metalwarrior (1566)
metalwarrior Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1567

Télen érdeklődtem a topicban üdülési csekkes bringavásárlásról Szegeden.

Megosztom a tapasztalatot:csak a Mérey járműben lehet felhasználni.Nem reklámozni akarom őket, csak könnyíteni a hasonló terveket fontolgató kollégák dolgát.

metalwarrior Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1566

Csütötöki állapot szerint a töltés Algyő felé brutál rossz.Tiszta göröngy,meg a fű is térdig ér helyenként.A stafford-német juhász-stafford sormintáról nem is beszélve.

Vegaaa Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1565

számomra mindig is szimpatikus volt a petresi túra, de nem igazán kedvelem a töltéskoronákat.

Előzmény: koller andor (1564)
koller andor Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1564

 

Itt jártam tegnap.

koller andor Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1563

Ha Csongrád felé jártok, hívjatok fel! (pannon- 9nyolc22ötnegyvenegy)

 

Hátha itthon vagyok.:-))

 

A 300km-ből kb. 200 volt brutál ellen- ellen oldalszeles.

Ha ellenkezőleg mentünk volna körön, akkor fordítva lett volna.:-)

 

Mindegy, szép kaland volt. kellett két nap, hogy magamhoz térjek.

Mindenesetre most már nevezhetek bármelyik Brevet-re, a kvalifikűció megvan. (bár az igazolást még nem kaptam meg, de ez napok kérdése)

Előzmény: sirdavegd (1562)
sirdavegd Creative Commons License 2011.04.12 0 0 1562

Nekem is volt két szeles kalandom: 

- egy Szeged-Tiszasziget-Kübekháza-Makó-Nagyfa-Szeged röpke körtúra múlt csütörtökről, fotóval-videóval alátámasztva Imike kedvéért.

- és egy Szeged-Mártély-Mindszent-Baks-Szeged rövidebb túra. Ez eredetileg Csongrádig ment volna, de a szél jobb belátásra bírt, meghát egy idő után már nagyon vágytam egy kis zúzatásra. Szóval itt voltam a bingapólótábor helyett. 

 

Előzmény: koller andor (1561)
koller andor Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1561

Kegyetlen szél volt, de sikerült.

Vegaaa Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1560

ma délután megejtettem idei első edzésemet szokásosan Tiszasziget fele. élénk szembeszélben sikerült tolni 28-as átlagot 35km-en, úgyhogy hálistennek annyira nem estem össze a télen. jövö héten szabin leszek, viszont a bicaj 13-án és 14-én szervizben lesz. a maradék időben tökre ráérek, úgyhogy odacsaphatnánk a lovak közé. természetesen bárki csatlakozhat ha kedvet érez hozzá.

Előzmény: sirdavegd (1559)
sirdavegd Creative Commons License 2011.03.26 0 0 1559

A 300-as időpontjában lesz a Bringapóló tábor Szegeden. Ez persze egy dolog, másfelől azonban 9-én 11 és 13 óra között órát kell tartanom :( :( :( 

A 200-as időpontjában pedig épp úton leszek hazafelé Dubrovnikból :( :( :( Szuperbanán...

Előzmény: Vegaaa (1557)
koller andor Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1558

Semmi gond. Könnyebb mint a nagy laposon, hiszen a lejtőkön ki tudod pihenni magad.

Előzmény: Vegaaa (1557)
Vegaaa Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1557

az jónak tünik, de alföldi patkányként simán felhalnék rajta.

Előzmény: koller andor (1556)
koller andor Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1556

Nincs kedvetek ide jönni? (a 300-ra már beneveztem)

http://randonnee.uw.hu/

Vegaaa Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1555

biztos csak én vagyok ennyire lemaradva, de a második szegedi alleycatröl készült videót most láttam elöször:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!