Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 229
ez nem playboy, vagy spice girls, te butta kis konzumidióta. legalább a rajz és festészet kedvéért válasszuk már külön a bulvármagazin-szelleminyomort az élettől. Te maradhatsz az előbbiben, persze csak addig míg a te tőgyed is el nem kezd lógni : >
Előzmény: Dorinesz (213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 228

Ezt egyébként én sem értem, bár nem régen beszélgetek, de némelyik "topicgazda" keményen odacsördít, ha eltérsz a tárgytól, pedig szerintem ez teszi érdekessé  és főleg élővé a beszélgetéseket, persze ez általában pár mondat aztán megint mindenki az eredeti témáról beszél. De szerintem ez kell bele.

Az izlések-pofonok dologgal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy csak annyit kellene  hozzátenni a negatív véleményekhez hogy "nekem" nem tetszik nem pedig azt mondani hogy ez egy sz.....r, mert az már sértő is.

Na ennyi kitérő.

Most éppen mit alkottok ?

Előzmény: kalmo (226)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 227
Nem fognak kiutálni, nagyon rendes csapat. Én is ide-oda kirándulok, mindenütt hallok valami hasznosat.
Előzmény: Dorinesz (225)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 226
Egy festő/grafika topicban miért lenne a modellekről beszélgetés off?
Az ízlések/pofonok dologgal a világból ki lehetne zavarni... :)
Előzmény: Dorinesz (223)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 225
Az üvegfestés topikba majd be akarok nézni. Csak nehogy kiutáljanak.
Előzmény: norio (221)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 224
Ez a kép jó lett. Azért tetszik, mert nagyon nehéz nézőpont. De még így is egészen "emberi" lett. Egyre jobban rajzolsz.
Előzmény: norio (217)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 223
Ízlések és pofonok. ~:)) Az embernek legyen egészséges önkritikája. De ez már megint csak off, úh nem is folytatom.
Előzmény: kalmo (215)
kalmo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 222
Én a sötét préselt szenet szeretem. Minden papír jó, ami nem túl enyves. Én sokszor sima barna csomagolópapírt használtam. Tekercsben volt és olcsó. :)
Nem szerettem a túl rusztikus felületű papírokat, de pl akvarellpapírra jó volt rajzolni.
monopol radírt azért sem szerettem, mert zsíros foltot hagy és utána ha megint rámész szénnel, akkor látszott a nyoma. Maximum a legvégénél jó az élfényeknél. Sima radírral (kiselefántos koh-i-nor), papírzsepivel és a kezemmel törölgettem visszafelé. Persze engem sose zavart, hogy úgy néztem ki mint egy szénbányász.
Előzmény: norio (220)
norio Creative Commons License 2007.02.22 0 0 221
Dorinesz: http://kep.tar.hu/sekati/50434991#2 Nézd meg ezt az oldalt, egy ember a Rajzolás és festés c. topikban üvegfestéssel is foglalkozik. Sekat a nickneve és sztem jó fej.
norio Creative Commons License 2007.02.22 0 0 220
Én is jobban szeretem a szenet, az az egyetlen bajom vele, h tiszta mocskos leszek tőle :)) Ha a monopolradír zsírja a kezemre ragad és ebbe beletapad a szénpor, azt szinte lehetetlen lemosni. Mikor a buszon megyek hazafelé fekete ujjakkal, néha megnéznek és le lehet olvasni az arcukról, h "nahát ez a szegény gyerek biztos kapélt vagy virágot ültetett egész nap és elfelejtett kezet mosni". A sima szappan nem hozza le. Körömkefe kell hozzá. De különben jó. A tanár mondta is, h mostmár szokjak át a szénre (pedig épp tegnap vettem 3 db 2B-s ceruzát, mert nagyon fogyott). Szénnel sokkal jobban lehet haladni, mint ceruzával, mert gyorsabban ki lehet tölteni a foltokat. De sajnos halványan nem lehet vele satirozni. Nekem ebben adódtak nehézségeim. Baromira nem mindegy milyen papírra csinálod a képet (ez egy vacak papír volt, alig tapadt meg rajta a szén, kiradírzni meg már képtelenség volt, amit egyszer beledörzsöltél). Szóval SEGÍTSÉÉÉÉG, milyen papír kell a szénrajzhoz? És milyen szén kell, h jobban menjen a dolog. Hogy jól lehessen kenni.
Előzmény: kalmo (219)
kalmo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 219
Jó nehéz nézőpont.
Jó, hogy felraktál egy szénrajzot is.
Nekem kicsit unalmas az egyirányba csíkozós ceruzás.
Olyan "iparos" :)
De úgy tűnik még mindig szeretik. :)
Ezen vannak szép festői részek.
Előzmény: norio (217)
norio Creative Commons License 2007.02.22 0 0 218
Hehe, ez nálunk is előfordult már :)) Nehéz 3 órán keresztül mozdulatlanul ülni. Ráadásul szünetek után pontosan ugyanúgy visszaülni, ahogy volt. Mert már ha 1 cm-t is elmozdul, már más a látvány. Ezért az első szünetig készen szoktam lenni a vázlattal, hogy utána már csak tónusozni kelljen. Mert úgy hihető a mozdulat. Ha nem vagyok kész csak az felső testével és szünet után akarok hozzákezdeni az alsóhoz, akkor nem fogom tudni hozzáilleszteni, ha nem jól ült vissza és nem lesz hihető a mozdulat. Ilyenkor születnek a "hanyatteső" modellek, meg a "zsiráf" modellek, stb. Persze aki már nálam gyakorlottabb, az fejből is ki tudja találni, hogy is lehetett a logika alapján. De még én is csak látvány után tudok rajzolni, fejből nem nagyon.
Előzmény: kalmo (216)
norio Creative Commons License 2007.02.22 0 0 217

Igaz és állítólag az öreg testen jobban látszódnak a csontok, karakteresebbek lesznek a ráncoktól, meg az elvékonyodott bőrtől. Szóval minden jobban látszik. Ezért velük kezdtünk. Csak mostanában kezdtek el végre a fiatalabb hapsik modellt ülni.

Van mégegy csaj, aki már kb 50 lehet és sztem tök jó alakja van, itt sem látszik az arca, így fel merem rakni. A rövidülés miatt néz ki vastagabbnak, mint amilyen.

Előzmény: kalmo (215)
kalmo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 216
Meg a témához tartozik, hogy nem olyan könnyű modellt állni/ülni, mint elsőre tűnik. Egyszer kifogtunk egy fiatal izmos srácot. Kezdő volt. Próbált menő lenni a csajoknál, beállt valami fotószerű pózba és még az izmait is feszítette. Kb. 10 percig bírta, utána elkezdett vörösödni, és le kellett ültetni. :)
Előzmény: norio (214)
kalmo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 215
Jobb rajzolni és könnyebb is. Több a részlet rajta. A "nem lenne pofám" rész meg úgy hülyeség ahogy van. Az emberi test szép. Egy rajz pedig nem attól lesz jó, hogy fiatal izmos divattestek vannak rajta.
norio Creative Commons License 2007.02.22 0 0 214
Most végre vannak fiatal hapsik is. De tudod az azért nem jó, mert őket sokkal cikibb nézni, mert az ember nem annyira a rajzolásra koncentrál, hanem lopva habzsolja a látványt. A vén lányok, fószerek meg semmilyen értelemben nem izgatnak :)) Így nyugiban rajzolhatom őket és nem szégyelek rájuk nézni és megrajzolni a kritikusabb helyeket. Az öregcsajnak meg sztem a korához képest nagyon jó alakja volt, jobban nézett ki, mint ahogy én megrajzoltam. Bár lehet, h te nem ezt mondanád, amikor meglátod. Sudár magas vékony termet és a hasa is szép lapos volt. Sztem a nála 20 évvel fiatalabb pocakos hapsi gázabbul nézett ki :)) Dehát ki tudja miért, a pasiktól sosem várják el, h jól nézzenek ki, csak a nőktől. De ebbe nem megyek bele, mert vitatémává alakulhat :))) Bár,... állok elébe.
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 213
Ez a vén csoroszlya elég gázul néz ki. De nem azért, mert te bénán rajzoltad, hanem mert énnekem nem lenne pofám ilyen testtel odaülni és mutogatni a bögyömet. De mondta a múltkor, hogy csupa ilyen vénség megy oda aktot ülni. Fuoáááájjj!!!! ~:)))))
Előzmény: norio (210)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 212
Nem vágatom le. Most éppen növesztem. Meg már ezen a héten sminkeltem magam, pedig tudod, hogy nem az én szokásom. Mindenki megállapította, hogy mennyire jó. Már kezdett egy kissé kínos is lenni az egész. Na de nem akarom szétoffolni a topikot. ~:))
Előzmény: norio (208)
norio Creative Commons License 2007.02.21 0 0 211
Csak azért merem felrakni őket ide, mert sztem nem annyira felismerhetőek, főleg mert a legtöbben hátulról vannak (többnyire ott kapok helyet, mert az élelmesebbek elhappolják a jobb helyeket). A nő meg meg lett fiatalítva kicsit. Idősebb volt életben és mégis jobban nézett ki.
norio Creative Commons License 2007.02.21 0 0 210
Ezeket csináltam az elmúlt 2 napban. Fel kellett nyomni a kontrasztot, meg sötétíteni, h látszon. Mostmár ti is küldjetek :))
norio Creative Commons License 2007.02.21 0 0 209
Sanislov, mi a baj? Miért nem írtok már régóta? :(
norio Creative Commons License 2007.02.21 0 0 208

Mire gondolsz? Milyen frizkót akarsz? Van egy csaj a suliban, akinek rövid a haja és tök cuki vele. Nem is tom elmondani, h milyen. Amolyan kócosféle, kb. 2 centis. Neki festett szőke, de neked természetes :) Lehet, h jólállna. Nem merem megkérdezni, h lefényképezhetem-e. :( Sztem neked a melír is jól állna. Nekem sajna nem, mert túl sötét a szemem hozzá.

Na jó, ez OFF volt. De nyugodtan csevegjen mindenki amiről csak akar :)

Előzmény: Dorinesz (207)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.21 0 0 207
Azért ennyire extravagánsat nem akarok alkotni. ~:)) Legfeljebb a hajammal...
Előzmény: norio (206)
norio Creative Commons License 2007.02.20 0 0 206
Hát a hab az nem jó, hacsak nem akarsz valami extravagánsat alkotni :)) De akkor  ahabot is le kell fújni valamivel, h megmaradjon habosnak és ne töttyedjen össze :)) Lakkot csak ezért csak akkor érdemes venni, ha elég sokszor rajzolsz, h ki legyen használva. Különben nem éri meg. Bár én ha megyek buizni, és kivételesen belövöm a hajam, akkor szoktam lakkot használni. Szóval szokott lenni otthon. A habot nem csípem, mert utálok naponta hajat mosni, mivel már derékig ér a hajam. Pedig a habtól elég hamar zsírosodik és muszáj. A lakk se a legjobb, de egyelőre még nem találtak fel jobbat :) És így legalább 2 funkciós.
Előzmény: Dorinesz (205)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.20 0 0 205
Igen, fixálót is használtam, vettem a boltban. Már nem tudom mennyi volt, mert ez már régen volt. Hajlakk meg nincs is otthon, csak hab. Az meg egy kissé hülyén jönne ki. ~:))
Előzmény: norio (204)
norio Creative Commons License 2007.02.19 0 0 204
Tipp: Ha szénnel vagy pasztelkrétával dolgozol, fújd le hajlakkal. De jó ragadóssal :) A fehérek kicsit ki fognak fakulni, de a többi rendesen megmarad. Rendes fixálót még nem használtam, állítólag marha drága és a hajlakk is egész jól fixál. Ráadásul sokkal kellemesebb szagolni.
Előzmény: Dorinesz (203)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.19 0 0 203
Én eddig a festékes módszert nem mertem kipróbálni. Csak ceruzával és krétával próbálkoztam eddig. Illetve volt pár kísérletem festésre is, de az ilyen kifestős szinten ment. ~:)) Nem mertem, mert soha nem volt hozzá türelmem, hogy miért nem lesz olyan, amilyenre akartam volna.
Előzmény: norio (201)
norio Creative Commons License 2007.02.19 0 0 202
Ja, a lényeget elfelejtettem mondani: balkezes vagyok és nekem ez az irány jobban kézre esik :)
Előzmény: norio (199)
norio Creative Commons License 2007.02.19 0 0 201
Jólnevelt cica, h nem borítja fel a vizet, meg nem keni szét a festékeket :) Vízfestékkel festesz? Vagy milyen fajta festékkel? Talán a cicásoknak a legjobb a nem tubusos festék, olyasmi, mint az akvarel vagy sima vízfesték.
Előzmény: Dorinesz (198)
norio Creative Commons License 2007.02.19 0 0 200
Nagyon tetszik a képed és külön csodállak érte, h egérrel képes voltál ilyet rajzolni, mivel az nem nyomásérzékelő és sokal nehezebb árnyalt szineket kihozni vele. Jó lenne, ha még küldenél képeket. Persze, hogy beleillik a topikba :))
Előzmény: Sanislov (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!