Csütörtökön lesz két hete, hogy Sarolta két és fél hónap távollét után hazajött.
Csont és bőrre le volt fogyva, az egyik hátsó lábán egy nagy seb volt, de egyébként egészségesnek látszott.
Először fontolgattam, ne vigyem-e el az állatorvoshoz átnézetni, de a seb nem volt gennyes, nem nyalta, nem piszkálta, evett, a szőre rendben volt, úgyhogy csak telefonon konzultáltam. Kapott féreghajtót-bolhairtót és egy hétig óvatos etetés mellett Napi egy doboz Recovery konzervet. Most már kap rendesen enni amennyit csak kér, a sebe begyógyult és érezhetően hízott.
Az első lábain is lehettek sebek, mert több helyen frissen nőtt szőr van, de ezek már régebben begyógyultak. A soványsága alapján az tűnik valószínűnek, hogy be volt zárva, de akkor hogy maradt életben ennyi ideig? Ha szabadon vadászhat, kukázhat, lophat, nem lehet ennyire lefogyni, ráadásul Sarolta mindenevő (pl. a fehér epret is föleszegette a fa alól), talpraesett macska.
Múlt héten voltunk dokinál , mert tüsszögő rohamai voltak . Kapott két szurit , pár napig úgy tűnt használ . Aztán pénteken újra kezdte , csak már ritkábban és sokkal rövidebben . Most meg szerintem fájdalmai is lehetnek .... Ó az , aki még a klotyóra is utánam kéredzkedett , most meg kifejezetten irritálom , ha meg akarom simogatni ... még a lábát is megrázza .
Úgyhogy holnap újra irány a dokihoz ... és 5,5 kiló a lelkem , majd megszakadok vele .
Kb. egy hónapja ki kellett húzni két fogát , mert mozgott , és az ínye begyulladt . Akkor volt vérvétel , semmi extrát nem látott a dokinéni . Szerintem depis lett . Olvastam róla , hogy van amelyik rosszul tűri a változást . A lánytestvére mindig tartózkodóbb volt , most meg se kottyan neki , hogy többen vagyunk a megszokottnál .
Vérvételre szoktad vinni? 7 éves kor fölött évente ajánlott, kényes a veséjük.
Nekünk Lemonszínűvel volt pár nehéz hetünk. Még február elején történt, hogy egyre kevesebbet evett, egyik szombaton már reggelizni sem kért. Aggasztott, elvittük a szombaton is nyitva tartó rendelőbe. Vettek vért, kiderült, hogy veséje beteg, a kreatinin a 190 körüli max érték helyett 900 körül volt. Egyből ott is fogták infúzióra, utána pár hétig naponta kellett hordani.
Persze szobacica lett, csak diétás tápot ehet, reggel-este kap Pronefrát és napota fél tasak Hydra Care-t. Múlt héten voltunk kontrollon, most minden értéke határon belül van, talán helyre jön.
Találtam szemben a töltés oldalában egy laposra taposott üres fagyállós flakont, aminek az alja ki volt repedve. Lehet, hogy azt nyalta meg.
Mici tegnap délután megijesztett . Álló délután az ágytakaró alatt aludt , vacsizni sem jött elő , de még inni/alomra sem . Máskor lefekvéskor hamarabb az ágyban van , mint én , most azt sem . Csak feküdt a parkettán és bámult rám . Na ... gondoltam holnap doki .... tuti beteg . Aztán felvonszoltam magam mellé , és azt se tudta hogy doromboljon/dörgölőzzön . Reggel már normálisan jött-ment , de most is alszik egész délután . Igaz ... lassan 12 évesek , lelassultak már . De mióta itt lakik a menyem a kisebbik unokával (január óta) , Mici nagyon félős lett . de csak a menyemtől menekül (aki sose bántotta) . Képes addig várni , míg az ő szobájukban is lekapcsolják a villanyt , és csak akkor merészkedik elő enni/inni/alomra . Depressziós lett a változástól ? Gőzöm nincs , de bírja már ki ezt a két hetet , míg újra magunk leszünk !
Nekem is itt ül az ölemben Mici (az ikrek közül a fiú macsek) ... őt naponta többször meg kell dögönyözni , mert egyszerűen nem hagy addig békén .
.... és képzeljétek ! Pár napja olyan bélgörcsöm volt , hogy mentőt hívtam magamra . Esküszöm Mici tudta , hogy baj van . Utálja a vizet , de akkor még a zuhany alá is be akart jönni utánam . Nyilván nem engedtem be , de egy centit nem mozdult a kabin elöl . Folyton a sarkamban volt , míg öltöztem is . Miután úgy nőttek fel , hogy magam éltem , megszokták , és mindenkitől elbújnak , de most a mentősöktől sem . Ha más meséli ezt , lehet nem hiszem el .