A Cromaxnál 10e Ft a kerék tőcsavar darabja, esetleg tud valaki olcsóbb forrást? Duplakerekes Transithoz kellene, 6 lyukas agyhoz. 16x1,5-es a menet, 60 mm a hossz, és 18 mm átmérőjű a ricni.
Kedves Transitosok! 1989 2,5d Transitban ki van kötve a gyári izzítás, és van egy kézi kapcsoló bekötve izzításnak amit én kapcsolhatok ki-be. Vissza szeretném állítani a gyári állapotot, de addig nem vágnék bele, amíg nem értem, ez miért lett így megcsinálva?
Elromlott, nem volt hozzá alkatrész és így könnyebb volt?
Én is venni szeretnék, de csak személyes átvétellel találtam, 3-400 km-re. 5e Ft-ért lenne felni az ország túlsó végén, lehet ki se fúrnák a 6 furatot annyiért, amilyen gépmunka árak vannak manapság.
Ma leestek a bal hátsó kerekek a Transitomról. Nem tudtam hogy a dupla kerekenél kilazulhatnak az anyák, ezért évek óta rá se néztem. Nem volt feltűnő hangja, kivéve amikor egy nyomvályús úton mentünk, de amikor beljebb húzódtam, akkor megszűnt a szokatlan hang, ezért nem néztem utána honnan jöhetett.
Régóta le lehettek lazulva az anyák, mert a csavarok is megkoptak, meg a felniben is oválisak lettek a lyukak.
A közelben nem találtam 15-ös 6 lyukas felnit, mennyire elvetemült gondolat, ha új lyukakat fúrok a kibővült lyukak közé? Van egy bazi nagy sugárfúrója egy ismerősömnek, azzal precízen ki tudnánk fúrni. Ha a belülre tenném a felniket, nem is látszanának a plusz lyukak.
A dupla kerekeknél van különbség a gumikopásban a külső és a belső kerék között?
megvolt, muszájból is, mert már nem volt fűtés, olyannyira felgyűlt a gumicső egyik hajlatában a trutyi.
Még a dróttal is csak nehezen lehetett kikapírgálni, majd mikor már nagy nehezen megindult, mint egy tubusból ki lehetett nyomkodni ezt a fekete színű nem tudom mit. Ezután többször kis víz a túloldali csőbe tölcsérrel, azt rá a levegő-komresszor, hát...
amíg barna víz jött a csőből, ezt addig játszottam.
Közben a tágulási tartály is megkapta ami jár neki
Remélem e kettő dolog okozta a fűtési problémát... :)
Ha olyan szintig szétszeded, vedd le a radiátor két csövét és simán slaggal nyomasd át, meglepődsz mennyi csumpedli tudja akadályozni hogy leadja a hőt. Én is mosattam sokat az egész blokkból a rozsdát mindenféle anyaggal, termosztát nélkül.
Sajnos a trapéz szeret elrohadni. De 91 előtti trapéz 350 eur,a 91utáni 80eur. Itthon nem is beszerezhető,aki meg azt mondja igen,átbasz,a 91 utánit sózza rád ami nem jó.
Vagyis aknárol nézd meg milyen állapotban van,ha lyukas akkor mindjárt számolhatsz kb 250 ezer froncsit
Sajnos rövid kasznis. Ez mit jelent a gyakorlatban? Mármint, hogy nem beszerezhető a futómű alkatrész? (Akkor, ha kell javítani mit lehet tenni?)
Időközben találtam régebbi műszaki vizsgás fotókat a kormányablakon keresztül, amin látszik hogy a korábbi üléshuzat (azóta cserélve lett) a vezetőülés ajtó felőli oldalán szivacsig kopott. (Külföldről hozták be az autót 7 éve, azon még látszik ez, azóta pedig áthúzták már.)
Gondolom, hogy akkor jóval több km-el hozták be. (Ezeknél ugye még 100.000-nél átfordul.)
Hogy tudhatnám meg, hogy mennyivel lehet benne több? Esetleg ez a szakadt üléshuzat téma alapján nem lehet becsülni az akkori km állást? (lakóautónak használták - gyári átépítés, tehát nem melósautó volt az biztos.)
a bal oldali kiegyenlítő rendben, de jobb oldaliban kompresszorral sem lehetett levegőt átfújni, és a csatlakozón sem lehet benyomni szöget vagy drótot stb. mert kb. 6-7. cm után nekiütközik valaminek...
Köszönöm! Ez jó hír, mármint a lánc, de a 2.2 motor trágya az kevésbé. Az se jó hír, hogy nem lehet találni megfelelőt. Jó, az én bajom,hogy amit van 1-2 az 2-300 kilométer.
Mindegyik transit láncos 2000 után. 2.0 vagy a 2.4 elviselhető motorok 2006 ig. A 2.2 erősen hajlik az ipari hulladék kategóriába. Azt vicces módon megtalálhatod a citro,peugeot ducató hármasban is.
Az amúgy igen jó széria volt. Ha valóban 200 van csak benne akkor igen jó állapotban kell lennie. Persze a kasznit jól át kell nézni. Talán az egyetlen neuralgikus pont a lucas-marelli generátor,azt lecserélném mitshubishire.
Ami lényeges hogy osszú vagy rövid kaszni? Az a mellső híd miatt fontos. Ha rövid akkor független,a hozzá való trapéz beszerezhetetlen. Ha hosszú és merev akkor a függőcsapszeg állapota a fontos.
Kezdőként sok kérdésem lenne hozzátok! Eladtam Transporter házi készítésű kempingautóm, 21 éves volt és már kicsi. Szeretnék nagyobbat és fiatalabbat venni L2H2 méretben, lehetőleg magyar üzembe helyezéssel.
Elsősorban Ford Transit, de OFF autók is érdekelnek (Ducato, Jamper, Expert stb.).
Nem tudok kiigazodni a sok motor között, mindenki a saját modelljét dicséri a piacon. Melyik motor az amelyiket ajánljátok és melyik, amit semmiképpen?
Melyik motor az amelyiket vezérműlánccal szereltek?
Mi az amit meg kell nézni esetleges típushiba miatt?
Ismer valaki olyan kereskedőt akinek az autói adatai legalább közel vannak a kormányablak adataival?
2-2,5 milla max. ennyiért lehet normálisabbat kapni.
Bármi tanácsot, ajánlatot elfogadok itt, vagy mélen.
Rozsda, meg a motor milyen? hidegen szépen indul? Azt tud hogy azért egy 90 es évekbeli lakóautó tranyó nem a száguldás bajnoka már. Nekem egy 86 os 2,5 d volt 4 sebeséges és nem volt oda az autópályáért. viszont a motor "igénytelen" csak ne told neki.
Segítséget szeretnék kérni. Nagyon örülnék neki ha tudnátok útmutatást adni a következőkben:
1990-es évj. Ford Transit 2.5D-vel kapcsolatosan kérdeznék. Látszólag nagy szép állapotú autót találtam. (Lakóautónak használt.) Elvileg 200e km-es futással. (Nem igazolható, de a belseje alapján akár még igaz is lehet.)
Kérdésem, hogy mennyire lehet üzembiztos egy ilyen gk.? Lehet-e abban gondolkozni, hogy az ember rákölt egy tisztes összeget, akkor utána elvisz pl. egy EU körútra gond nélkül és vissza. Kérdés, hogy ha igen, akkor ez esetben körülbelül milyen összeget kellene rászánni, hogy "teljesen" üzembiztossá tudjam tenni. Gondolok itt minden fontos olyan alkatrészre ami az üzemképtelenséget okozhat ennél a típusnál, ill. azon túlmenően ami javasolt kicserélni, mert potenciális lerobbanási forrást jelenthet.
Nem vagyok autószerelő, tehát nem tudnék az út mellett bügykölgetni, hogy elhárítsam az esetleges hibát. Tegyük fel, hogy rászánom a pénzt, nyilván nem milliókat, de tisztában vagyok vele, hogy 6 számjegyű lesz az összeg és azt sem biztos, hogy 1-sel, vagy 2-sel fog kezdődni.
A szerlő addig jutott, hogy a vezérlés el volt rakva.
Helyre rakott mindent de nem javult sokat a helyzet még mindig nehezen indul. Esetleg tudnál segíteni mit kéne meg nézni rajta? Tudnánk beszélni telefonon?
Á,égen földön nincs. Amúgy az utolsót nemrég adtam oda egy fórum társnak. Sajnos beszerezhetetlen. Németországban kapható potom 320 euroért. Neten ha veszel bontottat átvágnak,mk4 et sóznak rád ami nem jó. Sajnos az mk3 lengőkar gyenge volt,mind elrohadt már.
Érdekel valakit Ford Transit üléssor (középső és hátsó) 1998-as kisbuszból maradt meg? Ingyen elvihető Diósdról. Jó állapotú, nem szakadt, de egy alapos tisztítás rá fog férni.
Más: ugyanilyen Transithoz eltolható oldalablak üveg gumival mind a két oldalra 6000 Ft/db, a kettő együtt 10.000 Ft.
Nincs típus ismeretem csak tippelek. Minden váltó kulisszában van egy rugó am középen tartja a kart,szerintem ez tört el vagy akadt ki . Meg kell bontani hogy kiderüljön.
Van egy 2014-es év végi transit Connectem, 1.6 TDCI 115 ló, 6-os váltó, 144 ezer km-nál járok, minden szuper volt idáig, jól megy, jól kajál, a váltókar, mint az álom, úgy kattant be a fokozatokba.
Most viszont akad, a középső vízszintes vonalon van gond, tehát ahol végighúzod, hogy felfelé 1-3-5, lefelé meg 2-4-6-ba tudd húzni. A sima állásból 1-esbe húzni egyenesen nem lehet, sőt, nem is ott áll ahol kellene, mert a 3-4 között kellene álljon, de picit balra áll. Húzás közben kicsit fel- le kell mozgatni, hogy végig tudjon a vízszintes vonalon haladni, 2-ből 3-ba rakni sem egyszerű, mert sokszor nincs meg
az érzet, hogy hol is lenne a fokozat, ha megvan, nem könnyen megy be. Megnéztük, kívülről nem látszik semmi, a kar rendben megy jobbra- balra, ha a bowdenvég le van véve a vátóról, szóval kizárásos alapon a váltó tetején lévő kulissza akadhat, már ha van ott bármi, ami ilyenkor akadhat, nyilván csak sejtés.
Egyetlen dolgot tudok összekapcsolni ezzel a problémával. Előző este történt, betettem egy 2 dines fejegységet, ami az egész rádió panellel- szellőzőrácsokkal egyben van, amíg a hátulján a vezetékeknél matattam addig az elejével neki volt döntve a váltókarnak, nem rátéve- feszítve, csak elölről nekidöntve. Összesen kb 30 deka műanyagról beszélünk, és ha erős nyomást kapott volna, akkor az érintőképernyő is kap. Szó sem volt ilyesmiről, mégis kiakadt a kar, vagy a karon keresztül a váltó tetejében valami. Közlekedni lehet, a fokozatok hibátlanok, nincs darálás, minden oké, csak a kar mozog nehezen aközépső vonalban, leállított motorral, járó motorral, de kinyomott kuplunggal, menet közben ugyanez van.
Gondolom valami váltós tudhatja, mi a baj, de nem ismerek egyet sem, szóval ilyen irányú tipp is jöhet, Szeged- Pest-Balaton déli part vonalon bármerre jó.
Sziasztok! Van egy 2006-os csodálatos Transitom, ami megmakacsolta magát, nem kommunikál a kulcs meg az immobiliser. A kulcs elfordítása után a piros led vad villogásba kezd. Ebből adódóan nem nagyon tudom vinni sehova... Sima chip-es, nem elemes kulcsa van-1 db. Akkumulátor csere volt, korábban az akksi ki-be szerelés után sem volt gond. Esetleg tipp, az életrekeltésre? Vagy ha valaki megvuduzná, az is jó lenne. Szigetszentmiklóson van a jószág.
A vízpumpa alatt ez az alkatrész van kimaródva, ahogyan az a képen is látszik. Két dolgot szeretnék tudni: Az egyik, hogy mi a neve ennek a dolognak, a másik, hogy tudtok-e olyan bontót, ahol ezt így külön meg tudom venni?
"A D2 vagy B2 díjkategóriába tartozó járműre 2019 elejétől a pótkocsikra érvényes jogosultságot (U díjkategória) is meg lehet vásárolni (a D2-es vagy B2-es jogosultság mellett). A rendelkezés könnyebbséget jelent az autósoknak, akik a vontatóra megváltott U díjkategóriájú e‑matrica segítségével bármilyen vontatmánnyal közlekedhetnek."
Lehet hogy nincs típusismerete? Csak nyomás alatt lehet légteleníteni. Vagyis be kell rakni egy kézi pumpát az adagoló meg a szűrő közé vagy csinál ejtőtartályt.
Sziasztok! A nevem Pete Roland, és szeretnék tanácsot kérni. Adott 2literes motorral szerelt Transit 2002.-es évjáratu. Adagoló ki lett cserélve,porlasztók ki lettek cserélve,szerelő az adagolót géppel beállitotta, le lett légtelenítve, és az istenér sem akar indulni. Vajon mi lehet a gond? Ha valami jó tanácsotok, kérlek írjátok meg előre is köszönöm. Tisztelettel Pete Roland.
A korom csökkentő nem igazán vált be. Mondjuk nem olyan büdös, és fekete a füst gázadáskor.
Viszont előjött egy hiba: néha indulásnál ciripel magas hangon, pár másodpercig azután abbahagyja.
Ez mi lehet ?
ui:
Találtam egy könyvet a neten: Ford Transit 1986-2000 2.5D. Igaz Oroszul van, de nagyon részletes sok ábrával. Az elektromos rajzok nagyon profik. Google fordító a barátod :).
Örülj hogy bosch van rajta,az kell oda,a lucas egy fos.
Az izzítást nézted hogy biztosan megy? Láng keletkezik? Sokan nem tudják de ha elkezd izzítani,3-4 másodperc múlva indítózni kell hogy huzat legyen ami kell a láng képződéshez és a lángot beszívja a motor.
Való igaz hogy érzékeny a hidegindítás arra hogy jól legyen beállítva a befecskendezési szög.Ilyen enyhe időben nem kell izzítás.
Ugyan azt kell nézni mint vezérszíj cserénél.Burkolat lebont,főtengely kiékel és máris látod hogy az adagoló peremestárcsáján a bevágás hogy áll a furathoz képest.Ha késik pár fokot már nem indul. Ha pont jelen van,akkor adunk pár fokot neki.A négy nyolcas csavar fellazítása után a szíjkerékhez képest az adagoló tárcsa elfordítható egy huszonkettes kulccsal.
A gond akkor van ha csöpögnek a porlasztók mert akkor a motor nagyon kopogni fog.Ezért szokták visszább állítani a szöget,csak ugye úgy nem indul hidegen...
Tehát ez egy 2.5 diesel az utolsó évjáratból? Akkor furcsa hogy világít az izzító lámpa,mert abban nem szokott ilyen enyhe időben. Biztos hogy izzítás? Nem vizesedés? Az egr szelepet ne pucolgasd,azt le kell zárni lemezzel. Porlasztóhoz meg kell új tömítés. Alulra egy telflon gyűrű amit jól be kell azonosítani mert több vastagság van,felülre viszont gumit tegyél ne a gyári teflont.
Egy rakás csatlakozó szét van húzgálva. A benti biztosítéktábla kiégett. Nincs vészvillogó. A töltéslámpa világít úgy, hogy van töltés, izzítás lámpa villog. Kapcsolási rajz nagy segítség lenne.
Céges használt autó vásárlás előtt álok, és egy kis segítségre volna szükségem a választáshoz. Még nincs meg a kiszemelt, de hozzáértők hozzászólását várnám. 2006- tól gyártott Transitokat nézegettem. Főleg típushibák érdekelnének, mire kell odafigyelni, melyik motoros 2,2 vagy 2,4 literes......
Hosszabb autópályás utakon használnám. Köszönöm előre is a segítséget.
Igen tudom hogy nehéz, de a szerelőm azt monda, hogy nyugodjak bele én meg nem nagyon szeretnék... Szerintem lehet ebből baj is, de lehet én tévedek. Viszont kell keresnem valami támpontot, amin el tudok indulni. A szerelő is azt mondta hogy biztos kerékcsapágy, ki is cseréltettem vele, de egyenlőre úgy tűnik hogy csak fizettem érte... :-( Nem szeretnék abba a csapdába bele esni hogy egy vagyont elhordok szerelőkhöz mire valaki rájön mi a gond...
Igen a függesztő csapágyra gondoltam. Igen, a bontott féltengely csapágya hangosabb volt, mint az én rossz féltengelyem csapágya. Igen 2,2tdci 5sebességes váltóval. Mennyiért vesztegetnek most egy bontott váltót, féltengelyt?
Hát ugye neten meg telefonon keresztül nehéz szerelni. :) Ha jól értem a függesztőcsapágyra gondolsz. Azt leszedtétek az egyikről és átraktátok? Ilyet nem csinálunk,leszedésnél sérülhet a csapágy,mindig újat teszünk fel.
Ha féltengely gond lenne nekem van bontott. Meg váltó is. Ez 2,2 es motor?
Állítólag meg volt forgatva minden kerék. Jobb oldalon nem volt cserélve kerékcsapágy. A jobb oldali (hosszú) féltengely bontottra lett cserélve, mert ami benne volt az kanyarodásnál recsegett-ropogott. Úgy nem mertük hajtani. Utána bukott ki ez a morgásos dolog. Ezután a bontott féltengely köztes csapágya is cserélve lett. Az én régi csapágyam jobb állapotú volt mint a bontott csapágya. Így tompult némelyest a morgás.
Időben ennél korábbra nem tudok visszamenni, mivel az autó motorhibás volt, így vettem meg emiatt nem tudtam meghallgatni korábban.
Mem dehogy.Váltó leszed,széthúz.Nagy meló. Lehet hogy a jobb oldali csapágy a hunyó ha az még nem volt cserélve.Fel volt emelve az autó és megforgatva minden kerék? Célszerű ilyenkor kiszedni a fékbetéteket hogy ne surlódjanak,így jól meg lehet forgatni a kereket.
Köszi a választ. A kerékcserét még ki fogom próbálni. A bal csapágy kerék aggyal együtt cserélve lett, mert azt hittük az a gond. A jobb oldalon a (hosszú) féltengely köztes csapágya lett csak cserélve. A váltó olaj is cserélve lett. A szerelő nem mondta, hogy lett volna benne fémreszelék. Én megérzésre azt mondom ez elölről jön. Nagyon elől hallom. Mint előbb írtam, lassulásnál, alacsony sebességnél vagy zökkenésnél is van egy nagyon kicsi morajlás, azt viszont nem tudom meghatározni milyen irányból jön.
A difi csapágy motor-váltó kiszedése nélkül cserélhető?
Előfordul ilyen mikor az ember szopórollerra kerül. A kerekeket cserélném csak próba erejéig.Feltenném a nyári kerekeket.Vászontörés miatt moroghat a gumi,megtévesztő módon olyan a hangja mint a csapágynak.Megforgatva meg semmi nem látszik rajta.
Lehet a bal csapágy simán.
A jobb amit betettetek,simán lehet rossz,rengeteg gagyi alkatrész van.
Hátsó kerékcsapágyak tuti jók? A kaszni jól elviszi a hangot,át tud verni.
Legvégül ha semmi eredmény,leengedném a váltó olajat és megnézném nincs benne fémreszelék utalva elhalt dificsapágyra.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy állólápás első kerék meghajtású 2006-os tranzitom, ami jobb kanyarban éktelenül morog 60km/h felett, egyenesben, balra nem, csak lassuláskor hallatszik egy kicsi morajlás belőle. minél gyorsabban megyek annál hangosabban morog. A bal oldali kerék csapágy cserélve lett kerékaggyal együtt, mert a szerelő szerint az hibás volt, de semmi vagy nagyon minimális változást érzek (hallok). A jobb oldali féltengely köztes csapágya is cserélve lett. Szerintem azzal kicsit csökkent a hang. A féltengely nem recseg ropog semmilyen helyzetben. A kerekek állítólag meg lettek forgatva, de nem talált csapágyra/morgásra utaló hibát máshol. Egyébként a morgás annyira erőteljes, hogy a gázpedál környékén érzem a sarkamon a lemez rezgését. A gumik jó állapotban vannak és egyforma téligumik. Valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond? Hogyan orvosolható deríthető ki pontosan?
Sziasztok!Adott egy 2005-ös 2.0-ás transit!Hiba tünet: erőtlen motor,utastérben kipufogó füst szag,nagyon hangos motor (mintha nem lenne kipufogó) Mi okozhatja a problémát?
Gyanítom, hogy valamelyik dióda mehetett ki a generátorban. Majd megnézem. Jelenleg ezzel küzdök. A gond az, hogy sehol sem találok leírást a biztosítéktábla kiosztásáról.
Nézd meg fordulaton nem megy e fölé. Nekem akkumlátoros srác mondta hogy 14.6-on már bontódik az elektrolit, magyarul már káros az akkunak. Nézz utána azért. 13,5-től 14,3-14,4 az még egészséges, ezek az emlékeim.
14,6 Voltot tölt alapjáraton. Érdekes módon 3 lábú csatlakozó megy rá. Nem értem a lényegét, mert nem vagyok elektromos zseni, de általánosságban szokott menni egy pozitív 12 Volt a gerjesztésbe, amit ugye egy szabályzó csökkent, vagy növel. Ezután kijön egy szabályzott feszültség, ami 14 Volt körül van.
Mennyire okos a computere? Az OBD2 mutathat valami értelmeset?
Mennyit tölt a generátor? Az, hogy világít a töltéslámpa két okból lehet: 1. Valaki előtted direktre kötötte, mert jó az a piros helyzetfény a műszerfalon. 2. Ez a valószínűbb, hatöltés is van, hogy a gerjesztőáramkörirészben hiba van.
Az izzitó villogásával a motor üzen számodra, hoy valami nyűgje van.
Vettem egy 2003-as Ford Transitot. Olyan gondom van vele, hogy a töltéslámpa világít, holott van töltés.
Gyújtás ráadásakor az izzítás lámpa nem világít, de biztosan van, mert pöccre indul. Járó motornál viszont villog az izzítás lámpa. Mi lehet a hiba oka?
Még egy kérdés: a fehér Transitnak mi a színkódja?
Köszönöm szépen a választ! Sajnos nem lett a vásárlásból semmi, mert mikor elmentem megnézni és a kereskedő nagy nehezen beindította a motort, az alapjárata nem kicsit ingadozott. Aztán minél többet járt annál jobban csinálta. A kereskedő azt mondta csak egy szoftverfrissítés kell neki, de nem nagyon hittem el neki... Illetve a váltóját se sikerült sebességbe rakni annyira be volt rohadva... További keresgélésbe fogtam. :)
A raktérpadló és a hátsó kerékjárat találkozásánál nézd meg a lemez állapotát,ott rohad először meg a hossztartó a hátsó híd felett. Váltó oda vissza jól vegye a sebességet. Motorral meg amúgy is mindig lesz gond.
Szeretném a segítségeteket kérni. Autóvásárlás előtt állok, és a kiszemeltem egy 2010-es Ford Transit 2.2 TDci lenne. Ezeknek a SRFA motorkódú motoroknak van esetleg valami buktatója? Illetve ennek az évjáratnál mire érdemes figyelni? Ha esetleg ilyen motorral szerelt példányokról van tapasztalatotok kérlek segítsetek, hogy jó választás lenne-e vagy sem. (Az autóban 201.000 Km van.)
Igen.Ismerem.Csak bontott kasztnival nagyjából ugyan az a baj mint az enyémmel.Pont azokon a helyeken rohad mind. :( Így Mindenhogy új javítólemezeket szeretnék venni.Ami meg nincs azt majd meghajlítjuk kikalapáljuk :) De rendben teszem ezt a hálás kis autót.
Segítséget szeretnék kérni.Belefogtam Mk6 transitom teljes felújításába.Karosszéria elemeket szeretnék hozzá venni,de nem találok belső küszöböket,illetve hátsó kerék dobot.Esetleg komplett raktér lemezt.
A legkisebb 260 as 6 személyes kasztni hoz kellene.
Erősen gondolkoztam,hogy átépíttetem én is mechanikusra,de a legolcsóbb ajánlat is 150000 forint volt(de volt 300000-ért is). Úgyhogy keresgéltem tovább,és találtam egy céget ami elektronikával foglalkozik. Gondoltam megpróbálom, bevittem az adagolót nekik,hogy nézzék meg. Kiderült hogy csak elektromos gondja volt amit meg is oldottak 55000 forint-ért.
Vidéken is ennyi. Ez a 65 meglepő ár nekem. Eddig csak az olasz elektronika volt 90 és akkor a mechanikus részhez hozzá se nyúltak. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Igen cseredarabos ,és már beszéltem is vele a jövő héten lesz olyan adagolója ami nekem kell . Csak az a furcsa ,hogy pesti árakhoz képest fele annyiért (se) újítja fel. Pesten 150000 alapból ,ha viszem a régit. Aztán lehet ,hogy én vagyok túl gyanakvó.
Csak egy érdeklődés szintü kérdés...... Hozzájutottam egy ősöreg ( 1987 gyártású, 2500 diesel ) lakóautó transithoz. Első érzésre minden rendesen működik (overdrive váltó műkszik, jól indul, stb. ) De, ha valami kellene, lehet még kapni valamit ehez a technikához??? Volt már néhány idős járműhöz szerencsém, nem vagyok teljesen analfabéta a dolgokhoz, de mindíg jó olvasni a fórumokat, mindíg van hasznos tanács, amit érdemes megfogadni. Ha van/ volt ilyen/ érdekel a vélemény .......
Mennyire lehet jó választás egy 2018-as Transit platós? Nagggyon tartok attól, hogy a kis, 2 literes motor arról szól, hogy letérdeljen idő előtt, vagy sokat hordjam szervizbe. Vagy ez hülyeség? A Ducato, a Jumper mind 2.2 vagy 2.3 és bizony több garit is ad (Ford 200e km, Ducato 300e km).
Fogyasztástól is tartok. Valakinek esetleg tapasztalata? Nagyon köszönöm!
Egy 2,5D transit, 99 évj. Igen, azt is próbáltam :-)
Egyébként hazaértem vele, 1280km 70-es tempóval, 12l/100km. Nem volt vicces de hazahozott :-)
Ma elkezdtem a felderitést, kezdve az egyszerűbb hibákkal a porlasztócsúcsok cserélgetése (volt pár régi ami működik) nem hozott változást, a szelepfedél levétele után már meglett a hibás, az egyik szelephimbám eltört!
Ez okozta a gondokat, nem tud nyitni a második szelep a sorban, a fej része tört le.
Kérdeésem, hogy neked vagy valakinek van-e akár használt amit megvehetnék???
Sziasztok . Transit 2.2 tdci hidegen melegen nem indul. Kulcs elfordítása után azonnal bepöcen de csak 1-2 másodpercre. Kb 10 -15 ötödik re elindul. Vagy légszűrő házba egy nagyon kevés fék tisztító és pöcre indul. Jön megy de ha le állíom nem indul . Mi lehet a gond? Előre is köszönöm
Mert mind az. De ha vissza olvasol pont azt írtam hogy a 2.3 iveco motornak többet kell kibírni,ott valami nem kerek. A ducatoban is a 2.3 iveco motor van,az szerintem egy jó motor. De míg az iveco jó autó,a ducatót nem szeretem,sokkal gyengébb a váz,kényelmetlen fülke,ronda beltér gyenge első futómű az állandóan berohadó toronycsapágyakkal,a bazi nagy mégis állandóan meghaló kerékcspágyakkal. Volt több ducatóm,nem szerettem őket.
TRAFO! Miért lenne már minden furgon szar! Szerintem a Ducato 2.3 kurva jo kb 900000 km nél tartok AMI A LÉNYEG SZIGORUAN 10000 KM UTÁN OLAJCSERE RENDSZERES KARBANTARTÁS ÉS NEM SZÉTBARMOLNI PERSZE A FURGONOK ZÖME CÉGES AUTO ÉS SZARNAK BELE! SZERVIZELÉS EZ A KULCS
Szeretnénk egy Iveco Daily 2.3. dupla tengelyes 7 személyes platóst lecserélni! Transitra gondoltunk! Milyen évjáratot és milyen motorral ajánlanátok? Mindenképp duplakabinos platós kell,ami tényleg megbízható,mivel ez a kenyér kereső autónk!
Ivecót szerettük,2 éve vettük! kb.200ezer km volt benne,mikor tönkrement a turbó,(200ezer Ft),aztán jött,hogy vezérlés csere,(ismét,mert mikor vettük ,teljes nagyszervíz volt)meg porlasztók meg ez meg az( 560ezer Ft). Ment kb.500 km-ert,megadta magát! Most a szerelő közölte,hogy eltört a főtengely,ezek ennyit bírnak, tehát teljes motorcsere (450ezer Ft a komplett motor) Ha kiszámolom akkor ott fogok tartani,hogy 5 millióban van az autó,dolgozni meg csak hébe-hóba akar,és ugye honnan tudjam,hogy az új motor mennyit bír? 1 év?1 hónap? Ezt senki sem tudhatja...👌😱
Egy szó,mint száz,teljesen képbe vagyok,hogy az autót karban kell tartani! 7 ember közlekedik vele minden nap! Mindenképp egy megbízható autót szeretnék,meg legalább csak 1 olyan évet,amikor végig tud dolgozni,és nem áll többet az autószerelő műhelyben,mint nálunk az udvaron!
A csere elött is szar volt? Ha nem, akkor az üzemanyagszürő a ludas. Jobb esetben. Másik eset hogy meg kell nézni az üzemanyagpumpát meg az injektorokat.
Sziasztok! Adott egy Transit Jumbo /2,2, 2016-os, 125 LE/ 1,5-éve vettem 117 000km-el. Röviddel a vásárlás után DPF probléma miatt kapott egy DPF takarítást. Azután jól működött idén augusztusig. Fogyasztása 8,5-9,5 közt váltakozott.Augusztusban elkezdett emelkedni a fogyasztás, csökkent a végsebesség, az egész autó elég gyengus lett. Visszavittem Ford szervizbe, mivel ők végezték a DPF takarítást. Átnézték, újra szoftverezték. Szerintük a DPF tökéletes, hiba nincs. Az autó viszont 11-12 l-es fogyasztással megy. 100 felett már nem nagyon akar gyorsulni. Járt e valaki hasonlóan? Volt e valami eredmény? Köszi
Igen, mi is így gondoljuk. Két lehetőségem van. Az egyik,hogy átépítetem bowdenesre (van is egy ismerős aki megoldja 150000'ből, vagy ezt az adagolót újíttatom fel ami nem tudom mennyibe fáj majd.
Bocsánat félreérthetően fogalmaztam, azt csináltuk hogy indítóztam ,és a porlasztókba kötött magasnyomású cső hollandikat szépen fellazítottam ahogy kell ,amíg meg nem jelent a gázolaj minden egyes csövön (magyarán légtelenítettem a csöveket).Aztán meghúztam a hollandikat ,és a következő indítózásnál amikor ismét fellazítottam a hollandikat ,már megint csak levegő jött indítózásnál,nem spriccelt a gázolaj. Tehát elengedi az adagoló a nyomást.
Sziasztok. Gondban vagyok ,nem indul az autó. Már ott tartok hogy ráhekkeltem az adagoló csöveire egy egy félbevágott petpalackot tölcsérnek ,és felöntve gázolajjal se akarja elkapni. Sajmos elengedi a nyomást a porlasztók hollandiánál. Spriccel indítózásnál ,de el is engedi azonnal. 2002-es 2000 ccm. Td. Mi lehet a gond? Gépre raktuk ,de semmi extra hibakód......
SOS kérdésem lenne, szerencsére rég nem volt gond a vassal de most, h újra nagyobb útra keltem vele előjött valami gond.
Tünet: 400km folyamatos utazás után menet közben
megváltozott a kocsi hangja, elkezdett szürkén füstölni, alig van alapjárat, nincs erő a motorban, nehezen pörög föl de megy, 90-es tempót tud. Könnyen indul. Így mentem vele vagy 600km-ert.
Van ötletetek?
Én porlasztócsúcs hibára gondolok, mintha egy henger nem menne rendesen.
Mivel külföldön vagyok nem biztos, h darabokra szedném, alkatrészt esetleg bontottat tudnék keríteni. Szerintetek elmegy 1200-1400km-t így míg hazaérek vele?
2oo6-os ,2,4 tdci transit.A honositáson hiányolták a motorcheck lámpa müködését,(nem világit semikor).Elvittem a müszerfalat szerelöhöz azt mondta gyárilag a led nincs bekötve,és ezeknél a hibát az izzitás lámpa jelzi.A Ford márkaszervizbe nemtudnak olyanról,hogy ne legyen check lámpa.Tud valaki infót erröl a problémáról?
Sziasztok! Van egy 2010 évj. 2,4 diesel jumbo transitunk. Ha az indítókulcsot elfordítom, nem történik semmi, nem teker, a műszerfalon az ajtó nyitva szimbólumon kívül semmi nem jön elő, a kvarc kijelző működik. Rádió működik. Gyújtáskapcsoló betétet cseréltem, semmi változás. Önindító jó. Aksik valószínű jók. Biztosítékokat végig néztem, jók. Találkozott már valaki hasonlóval? Köszönöm a válaszokat! Üdv
Ez egy közvetlen befecskendezéses diesel motor ami mínusz fokokban is el kell induljon izzítás nélkül.
De sajnos ezek most már huszonéves autók,csilliárd kilométerrel. Kevés a kompresszió,hugyozik a porlasztó,gyenge az adagoló. Fel kell újítani és jó lesz.
Vagy lehet direktbe kötni az izzítást,plussz harminc fokba.
Előtöltés állító patron,ez is a hidegindítást segítené de nem volt bevált szerkezet,el is hagyta a gyár egy idő után,adagolós is lehagyja felújításkor.
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. Van egy 2000 évjáratú 2.5td tranzit. Nincs izzítás rajta. Izzító gyertya jó mert ha direktbe kötöm izzít. Meg tudnátok mondani hogy a relét hogy tudom ki mérni? Nem kattan ha gyújtásra teszem illetve vissza jelző sem világít.
Sziasztok , egy kis segítséget szeretnék kérni, adva van nekem egy 2002-es évjáratú 2000 ccm-es ford transitom és nagyon úgy tűnik hogy az adagoló megadta magát. Az lenne a kérdésem hogy Budapesten tudnátok olyan megbízható céget ajánlani ami átépíti nekem az autót elekromos adagolósról bowdenesere.
Hali! Én adtam el egy csupasz DA tömböt hengerfejjel (a blokkon rajta/ egyben) ami hibátlanul üzemelt, de nem került beépítésre. A srác száma: 06 20 513 1652 Próbáld meg hátha.
Szia! 1,4 körül megy a váltóba (mt75 váltó) és az itteni vélemény az hogy megéri a gyári olajat- ez autómata váltó olaj- beletenni, azzal működik tökéletesen. Igaz elég drága. Ha nem, akkor castrol dex3 az ami elvileg belevaló, de azt már unix is megmondja hogy castrolból mit ajánl.
Hivd a közeledben lévőket, én a miskolciaktól rendeltem mert a központi nem vette fel. Kevés az ember.
Van olyan cucc is ami nincs webshopba. Én úgy csináltam hogy megrendeltem a miskolciaktól/100km/ és gls futárral küldték ki.Ahogy megkapják a cuccot másnap küldik.
Tud valaki olyan boltot vagy bontót ahol kapni bal első sárvédőívre gumitömítést? Sikerült elhagynom vagy valaki leszedte. A kocsi Ford Tranzit Costum 2014-es.
Sziasztok! Van egy 1991-es Mk3-as platós Transitom, és az lenne a gondom hogy a vezető oldali ülés már teljesen galyra ment. A Bontóplázán találtam Mk3-asból egy '94-es modellfrissített kocsit, aminek így képek alapján jó lenne az ülése, és a kérdésem ehhez kapcsolódik: ennek a modellfrissített Mk3-as transitnak az ülést tartó síne(amivel a padlóhoz rögzül az ülés) ugyanaz, ugyanakkora méretű? Ha megveszem akkor minden gond nélkül ki tudom cserélni? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
9vezeték a csatiban.., 4 vastagabb ( fekete és 3 db sárgás..).., többi egyforma vékony.., van meg egy logo vekony fekete és valamilyen fekete/ fehér ajtokapcsolóe..., mint irtam , ugy vettük már minden kivolt szerelve a hátsó, fölfelé hajthato ajtóból...
Még egy kérdést mivel nem rég került a családba ez a nem zárható, problémás Tr.Connect 1.8TDCI 2005.
Egy darab oldalsó tolo ajtó van, valami kivan szerelve ..,kivülröl és csak egy kb 2-3cm átmérőjü üres lyuk látszik...,ide jönne esetleg egy hengerzár kulcsal?? A lyuk nagysága pl erre engedhet következtetni..., vagy csak egy vakdugó gyárilag.., de akkor minek....
Kérdés: Lehet gyárilag ezeket az oldalsó ajtókat mechanikusan-kulcsal is zárni??? Vagy csak kizárólag központizárral lehet bezárni-nyitni???
A +12V - k a modulon , az mindegyik fix táp 12V.., nem kapcsolt +12V mint p. a motorok mozgató +12V.., Te is igy gondolod? Gyárilag biztos hogy két helyen kell fix + 12V - nak kell lenni !!!
Nem ertem ezt a visszanyitó lekötést: A két modulon lévő 12V - s tápból probáljam meg lekötni az egyiket???
Univerzálist hogy kötótted be : Negativosra vagy kétvezetékes motor variációra??? A modulon? Kábelszinek esetleg??
Oldalajtó és Hátsó ajtó zárás és nyitás múködik Nálad igy?
F. Connect központi A k.zármodulra bontos jelzés volt ráirva, de teljesen müködésképtelen volt, egyébbként biztitábla mögött van , és nem kesztyütartó mögött, de mert csak egy helyen volt +12V , ezért nem müködött egyáltalán., utánaolvastam hogy mégegy +12V - nak kell lennni a csatiban ami a kesztyütartó mögötti lecsapható fedelü biztitáblában volna.., nem találtam meg, ezért a modulban csináltam egy áthidalást a már meglévő plusszról, ennek hatásara odáig megjavult hogy lezar majd vissza is nyit..
Próbának sikerült szereznem egy másik modult, de semmi sem változott, pad alatt találtam egy ösrégi gyári Ford ávadót amit simán rátanitottam --- de hiába kötöttem le az ajtókat es toloajtot egyenként és most csak távvezzel mükődtetve is visszanyit mindig..
Mivel vezető ajtóban kárpit levolt véve, próbának a zármotoron lévö összes vékony vezetéket elvágtam, csak a vastag motorvezetekeket hagytam meg : Semmi se változott.!
Vezetékvzsgalodasi nyomokból itelve minimum két- három kollega már elvérzett ezen a borzalmassagon ..., esélyes vagyok csatlakozni hozzájuk...
Probléma: Kulcsal vagy távvezérlövel történő zárásnál egy- két mp - re lezár a központizár majd visszanyit, gyakorlatlilag elektromosan nem lehet lezárni az autot. A komplett hátsóajtózár, elektromos és mechanikus része teljesen hiányzik.
Ha az ajtóatvezetésnél próbának lecsavarom az ajtóba menő kábelköteget , akkor is visszanyit! Mindkét ajtóval kipróbáltam felváltva, es egyik próbánal a toloajtót is nyitvahagytam, ( egy van belöle).., mindig ugyanaz.
Belsö világitás minden helyröl Ok., kivéve a hátsó ajtót ahonnét a teljes árszerkezet hiányzik. Fölfelényiló hátsó ajtó van.
Alternativaként megfelelne egy csak távadóról történő nyitás- zárás.., reteszfunkcio is böven elmaradhat!!
Gyári müködő távadó megvan ., de utánszerelt is belefér , bár ezzel probblemássab a távvezérlése a Connektnek....,
Konkrétan miket kellene lekötni a gyári modulról. Csak távvezes müködtetéshez??
Vlamelyik zármotor hibás lehet ??? és nyitott ajtóerzekelés miatt nyit vissza???
De ha leválasztók, teljesen egy ajtót akkor ezzel nincs kizárva mégsem pl a hiba visszajelzés okozta visszazárás??
Esetleg kábelköteg hibája lehet??? Átvezetéseket sértetlennek találtam...
Minden segitséget nagyon köszönök.., mert rengeteg küzdelem után is zéró az eredmény..
Sziasztok. Kisteherautó vásárlása előtt állok. 1-2 éveset szeretnék. Segitenétek,hogy ebben a korosztályban érdemes-e jelenleg Transitban gondolkodni? Mennyire megbìzhatóak ezek mostanság? A részecskeszűrő miatt, valóban érdemes 2000-es fordulat felett tartani a motort?
van egy 2004 es transitom cserélve lett az üzemanyag pumpa turbó és a porlasztó csúcsok az autó füstöl és nincs ereje. a szerelő szerint a csövek rosszul vannak visszarakva. ha ebben tud valaki segíteni akár egy hozzáértő szerelő személyében az írjon. Budapesti vagyok.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy mennyi olajat tegyek a váltóba.Papir szerint 1.3 liter kell bele.De én úgy tudom hogy addig kell önteni amíg az oldal beöntö lyukon ki nem jön.Akkor viszont sokkal több kell bele. Ez egy 2005 Abfa 2000cm 74kw Transit.
2004es Transit platóshoz keresek ilyen hátsó híd ütközőt viszonylag sürgősen. Nem lapul valakinél 1db? Jövő héten műszaki és elhagytam :( előre is köszi!
Igen pontosan ilyen műanyagcsavaros ház van mint amiről küldted a képet, és a most fentlevő szűrő is olyan mint amilyent irtál.
Megnéztem feljegyzéseimben kb 20ezer km van benne az előző olajcserénél nem volt kicserélve. (akkor nem volt éppen szűrő)
El is mentem ma boltba, szerencsémre volt is ilyen szűrő.
Az érdekessége hogy a szűrőre , ill aljára nincs rádugva kábel, sosem volt.
Igaz a motor oldalánál lóg egy sorkapocs, amibe 2 vagy három vezeték van bekötve, de már amikor megvettem az autót akkor sem volt sehova bekötve....csak lógott ott magányosan.
Lehetséges, hogy az lenne az érzékelő kábelje...
Holnap megnézem, hogy milyen színű kábelek mennek bele, hátha akkor többet tudunk.
holnap lefotózom , hogy hogyan néz ki a szűrő és környéke, s feltöltöm ide.
A műszerfalból sejtettem az évjáratod :) A szűrő aljában van az érzékelő, abba kell becsavarni és egy elektr csatlakozó megy rá (ha összezár világít) Vigyázz vele, mert elég drága pótolni ha törik vagy nem lesz ilyen érzékelőd benne és soha többé nem világít majd :D Gyanus vagy :D -> Ha esetleg nincs tudomásod mikor volt cserélve a szűrő, akkor legegyszerűbb ha úgy állsz neki h előtte veszel egyet. (a boltban a régebbi fajtát kérd/ nem bajonetes)
Azért kavarhat be mert ha falsot szív a féknél bekavar az összes vákumvezérlésű cuccnak a motoron. A dobot semmi esetre sem cseréltem volna,elég lett volna lezárni a csövet egy próba erejéig.
Akkor esetleg húzzátok le a kéklámpa csatlakozót,vagy vegyétek kiat abs biztosítékját. Más ötletem nincs.
Az ellenállást megtaláltam, köszi. A szerelőm is gondolt a dobra, cseréltük bontottra, de nem lett jó. Nem is értem mi köze lehet a fék lenyomásának egy tdci motor fordulatszámához. Lassan minden hibát meg kéne javítani rajta. Mostanában vettem észre hogy a városi fény nem világít, nem jelez ha rajta marad a világítás. Minden bizti jó, nem hallok relé kattanást ha felkapcsolom az első fokozatot a kapcsolón.
Ja bocsánat, pár éve valóban volt hegesztve a váltókar mellett A padlólemezen a gyári luk sarkából elindult minden irányba. (Csak hírtelen nem tudtam ,hogy melyik hegesztésre gondolsz, van már hegesztés rajta bőven...... :). Most hogy mondod ,lehet hogy igazad van ,mert a 2-est,és a rükverc-et nem igazán akarja bevenni ,vagyis a luk két sarka........
Sziasztok, az milyen hibajelenségre utal a váltóban, ha alig akarja bevenni a 2-est? Néha jó, néha nem. hiába húzom lefelé a váltókart egyszerűen nem akar bepattanni a helyére ,de ha be is pattanna recsegnek a fogak,szó szerint érzem a karon keresztül ,hogy a fogak nem akarnak összeakadni. 2002-es ford transit 2000 ccm td......(én szinkrongyűrűre gondolok,mondjuk az elég nagy baj lenne)
Adott egy Ford Transit 2003 90le motor, elfolyt az olaj a szuro haznal es hallatszik egy kopogas az felso feleben elol,jelzem ellenoriztuk a fotengely csapagyakat a hidrotokeket es rendebe vannak meg a vezerles is jelen van.Velemeny hogy meg mi lehet ? Dugattyu csapszeg ?
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Ford transit 2000-2006 2006-os évjáratú 2.4-es duratorqhoz nem tudok csatlakozni Forscannel, ehhez már extended licenc szükséges?
Az interfacet megtalálja, de azt írja hogy az autóra nem adtam rá a gyújtást. Mi lehet a probléma?
Van egy platós (4,3)m mk7 transitom. Szeretnék rá horgot, de csak gyári váz hosszabbítóval lehet felszerelni. Rövid fajtám van már kettő, sajnos kiderült hogy nem elég. (aktív hossza 38 cm).
A hosszabb fajtából keresek kettőt, azthiszem úgy 60cm-es lehet.
Van egy Ford Transit 2005.ös 2.4 diesel...hetek óta nem jöttek rá a hibájára..állitólag a gép nem ir ki semmit..szerintük mechanikus baja van...egy adagolós mondta fel kell ujjitani az adagolót..megtörtént...ugyanúgy nem indul.....volt aki mondta a gázolajszüröt ki kellene cserélni...ránézésre semmi baja...inditózáskor a befecskendezönél habozva jön az üzemanyag..ill nem jön..hol jön..hol nem.....várom mindenki ötletét..mert lassan teljesen tanácstalan vagyok! Köszi!
Helló. Amennyiben klímás a géped akkor van egy fűtés szabályzó motor áttétellel, ami leköveti a fűtésszabályzó gombod. Na annak a motorja halálozott el . Szűk 70.000 forint . De ha megrendeled az ebayon akkor 7.000 ft, de nem lesz jó bele, viszont a motort ki lehet cserélni a régivel.
Kérdezném , Mk7 mindkét ajtónál süvít a levegő mintha szélvihar lenne kint. Minden egyben van. a szélterelő műanyag egyben, ajtószigetelő gléder jó. Ha leragasztom az ajtót kivülről az illesztésnél akkor is süvít. Mi lehet a hiba?
A héten mentem Pestre (pontosabban Halásztelekre), de még szerencse, hogy személyautóval mentem (arra van pályamatricám), mert ha a Forddal megyek, biztos bepisiltem volna útközben, mert minden pihenőhelynél ki volt írva, hogy "Not for Transit"....
T350-es (nem tudom pontosan mikori, 2000-2006 közti) tranzit bal fényszórója nem világít, izzó jó, bizti jó, relé jó, kapcsoló is jó... DE ha megkocogtatom a motortéri biztik dobozát, akkor kivágja a biztosítékát... Kibeleztem azt a dobozt, látszólag nem ér össze semmi semmivel. Érdekesség képpen az a vezeték amelyik a biztítől a lámpáig megy (szerintem) valahol szakadt... (Esetleg valmivel össze is ér) Volna valakinek kapcsolási rajza hozzá? Köszönöm!
Okés köszönöm szépen a segítséget, hétvégén jön egy ismerősöm (neki van hibaolvasója) aztán majd meglátjuk mi lesz a vége. Sajnos egyik verzió sem olcsó...... :(
Sziasztok .egy kis segítséget szeretnék kérni, nézzétek már meg ezt a videót és segítsetek megállapítani hogy mi lehet a gond.....Ha leveszem a gázról a lábam elég lassan csökken a motor fordulata és sebesség váltásnál már gondot jelent. Előre is köszönöm a segítséget: https://youtu.be/QX1hbfZACAk
Azért világít össze vissza minden mert nincs test. Vagy a műanyag szeges engedett el vagy oxidos a csati.Rakj egy plusz vezetéket a kaszni meg az égő tartó testje közé.
Ezért is kérdeztem itt inkább mert sok helyen azzal kezdte vagy azt ajánlotta.
Most viszont olyan kérdésem lenne hogy nincs véletlenül valakinek egy fotója a hátsó lápa csatlakozójáról de a vezeték színek láthatóak legyenek!Mert mindkét oldalon bele van babrálva nem is egyforma színekkel már mint sorrendben és fogalmam sincs mi az eredeti.Mert jelenleg összevissza világít minden :) neten semmit nem találtam róla. Ha valakinek lenne egy fotója róla azt megköszönném!
Szia! Transitos Lacci! Pontosan erre keresek megoldast en is! Most vettem en is a napokban egy pont ilyen transitot es nekem is igy kezdodott hogy nem lattam a kilometer ora allasat de amikor en is meg csak nezegettem meg kiirta! Viszont mostmar lett meg egy olyan dolog is az autoval hogy kiirta inditasgatlas aktiv es az auto mar be sem indul! Ha valaki tud segiteni az kerem tegye meg!!
Egy lehetséges hibára keresném a választ. Vettem egy 2016os transitot 350 L4 H3 viszont a következőt tapasztaltam. Nem látom a kilométer állást a boardkomputeren. Az auto megvásárlása elött mikor még csak megnéztem, kiírta a kilométer állást, most már csak a tahográfon látom. Mi lehet a gond? Lehet hogy csak beállítás kérdése?
Tegnap a 2004 ABFA motoros, duplafülkés Transitomat tegnap elkezdtük szétszedni, egy szebb jövő reményében :)
Vásárolnom kellene valahol hozzá egy új vagy felújított váltót. Régen valaki írt erre egy tippet valahol itt BP közelében, akkor elmaradt a projekt, most került porondra.
Továbbá az autó bódéja is több helyen viseltes. Hol tudnék jó áron vásárolni hozzá utángyártott
jobb-bal sárvédőt
küszöböket
géptetőt
stb.
Az utolsó kérdésem az lenne, hogy:
Karosszéria lakatost sajnos nem találtam aki vállalta volna, ezért a szerkezetlakatos alkalmazottaim fogják csinálni.
(Mielőtt valaki spórolásra gondolna, nem az... Ez így dupla ennyibe kerül mert ezalatt nem termelnek a műhelyben :/ Ha valaki tud beugós kasznist kb holnapi kezdéssel, szívesen fogadom)
Tehát a kérdés az lenne, hogy az alváz is több helyen is lukas, rohadt, hiányos. Ezt hanyas lemezzel lenne optimális foltozni? Illetve nem lehet ehhez kapni semmi olyan elemet mint a kasznihoz? Mindent nekünk kell kihajtogatni, kifurkálni? Fél év mulva műszaki. De nem csak ezért fontos, hanem azért is mert hosszú távra tervezünk vele. Szeretnénk most a lehető legtöbbet megadni neki, hogy még sokáig a munkatársunk lehessen.
Hátsó fékdob pár fékpofákkal egy darab kerékfékhenger,két kormányösszekötő,és alsó kitámasztó gömbfej no és egy kormánymű az aksziál csuklókkal és egy kézifékkötél.
Meg van még kettő darab hella led-es sárgavillogóm!
Sziasztok. Egy kérdés a saját tapasztalatokkal rendelkezőkhöz: a 2.0 TDCi , euro6-os motorral szerelt Transitok megbízhatósága érdekelne. Szervizköltségek, az adblue rendszer működése, esetleg fogyasztási adatok.Külföldre járnék vele, így elsősorban a megbízhatóság a fő szempont. Minden saját tapasztalatot megköszönök, ha megosszátok velem.
Sziasztok. Remélem tud valaki segíteni.2003-as 125 le platós tranzitom van.Adagolós.Reggel be akartam indítani,beindult,járt 2 másodpercig és megállt.újraindítottam,fél másodpercig ment leállt ,utána csak a motort forgatja de nem indul.Másnap a szokásos:gyönyörűen indul,szépen jár.Harmadnap ismét indul kétszer ,leáll,és azóta csak az önindító forgatja,és semmi.
Miénkben is ilyen motor van, 110 lovas verzió, DPF nélkül. 360e km körül jár, kezd csattogós lenni, ráférne egy porlasztózás mielőtt szétégeti a dugót. Ezen kívül jó kis motornak mondanám, mondjuk nem pályázott sose, csak helyi terítésre volt használva, azóta ki lett vonva a munkából, csak szabadidős autó lett. 120e km-t tettünk bele 2014 óta. Különösebb baja sem volt, max EGR csere és a szivattyún valami szabályzó csere. Még 2014-ben elvittük szoftverfrissítésre, ami elvileg a dugó szétégetést hivatott megakadályozni.
következő a problémám 2.4 tddi 2000 evjaratu 90lovas autómentőm van dupla kerekes max 3000fordulatnál olyan mintha falba ütközne kmben olyan 100körül es egyszerüen nem képes tovább gyorsulni utolagosan lett bele rakva turbo nyomás mérő óra 0.5bar a maximum de inkabb 0.4 tölt folyamatosan cooler ki lett cserelve mivel az eresztett csövek nyomáspróbázva lettek turbónál a labda meg lett járatva az müködik szépen valaki tudna adni pontos adatot hogy a turbó neki terhelés alatt miként üzemel? egr teljesen kiiktatva
Én is gondolkodtam már a flottám fiatalításán. Egy szerelőt kérdeztem is, hogy mi a véleménye a 2,2-es motorokról (Ford, Fiat, vagy akár Francia), de csak annyit mondott, hogy: Ajjajjajj...
Úgyhogy inkább tovább üldözöm a rozsdát a vasmotoros Transiton, meg van mellé tartaléknak egy hasonló korú szívódízel Toyota.
Lett esztergálva hozzá fúrószár megvezető, amit a gyertya helyére kell tekerni, lett véve hosszú fúrószár is, meg lett csinálva hosszú menetvágó is. Így azért nehéz lesz mellé fúrni, meglátjuk kijön-e. Próbáltuk kilövetni, nyitott motortető, rongy odatéve, de nem lőtte ki, igaz nem kínoztuk 1 percnél tovább. Vészmegoldásként a hengerbe lesz ütve, aztán erős, kisfejű flexibilis szárú mágnessel elvileg a porlasztó helyén kijön. Motorbontás nem lesz. :D
Belefúrni elég necces,ha félre megy sokba kerülhet.Lehet jól beleszorult,felpúposodott az anyaga mikor meghalt.
Egyszer egy isuzu motorba beleszakadt nekem is,lesz ami lesz alapon beindítottam,5 perc után kilőtte de olyan erővel hogy lett a motortetőn egy nagy hupli.
A hőfokjelző üzemhőmérsékleten van... Igazad van, meg fogom belül is fogni a csövet, hogy meleg e! A bovden nyit - zár rendesen... Kézzel is a műszerfal alatt nyitottam, zártam, de nem jön meleg. A motor oldalon az utastérbe menő BE - KI csöveket leszedtem, hogy bele e tudok fújni, vagy hogy akkor van e vízmozgás benne, de semmi nem forgott át rajta...
21 éves Transit ft 80 alkatrésznek eladó hátha érdekel vkit! 557km.t futott a motorhoz még nem kellett nyúlni (csak akkor nem indult ha az akksi lemerült télen) :)
Van egy eladó belső féltengely csukló gumiharangom elsőkerék hajtású Transithoz, Ford eredeti, a Ford csak együtt adja a külsővel. Nekem a külső kellett, a belső megmaradt. A szett ára 50e volt, 10e-ért vihető. Utángyártott méretpontos nincs, kísérleteztem vele, de 1 hét után mindig leugrottak az utángyártottak.
Valószínű, hogy szűrőház lesz, mert amikor először raktam össze, ugyanezt csinálta. Szétszedtem, semmit sem láttam, újra összeraktam, akkor lett jó 2 napig.
Mit tudok rosszul visszatenni, ami időzítetten romlik el?
Mit mutat a hőfokjelző? A motortérben forró a fűtéscső? A terelőlapátok a boxban vannak. Azokat bovden kapcsolja a tekerőgombokhoz a műszerfalo. Ha a terelőlapát nem megy az sokszor bovden hiba vagy a tekerőgomb hátulja hullott szét.
Nekem is szűrőház problémám van. 1999-es 2,5 td alu. szűrőház folyt, szétszedtem, megpucoltam, összeraktam, tök jó volt 2 napig, de most nem indul. "Szóda" van az adagoló felé a csőben.
Sziasztok, megpróbálom megint...
Van köztünk karosszérialakatos vagy ismer valaki egyet aki rendbe tenné az mk2-es transitomat?
A komplett alja lenne a beteg. Hátsó sarkok megvannak meg a 4 ajtó, géptető, hűtőmaszk.
Ha valamit jobb beszerezni mint legyártani, foltozni akkor beszerzem.
Minden megoldás érdekel az ország egész területén. Valahogy csak odajuttatom. 🙂 Már ki van belezve, csak a kasztni menne (futóművel)
Üdv! 2007 2.2tdci ford transit platós hidegen folyton leáll alapjáraton és szinte minden kuplung kinyomáskor mikor bemelegszik már csak nagyon ritkán esetleg tapasztalt valaki ilyet tudna segíteni volt gépen de nemigazán tudták megmondani mibaja megy a találgatás esetleg szerelő budapesten aki tudja hová kell nyúlni és nem találgat??! Köszi előre is!!
Meg csinálták közben, köszi. Megy is eladásra, mert unom már, hogy egy fordba locsolom a pénzemet... Ameddig hozta is a pénzt, nem zavart, de már nem dolgozok vele évek óta, így csak viszi.
1996 gyártási évű FORD EJA TRANSIT hidegindítóval beindul. A motornak van alapjárata a fordulatot is veszi. Leállítás után eltelik pár másodperc, majd újra indítás hidegindító nélkül. Köszörülés, majd nehézkes beindulás, mintha eltűnne az üzemanyag. Hosszabb állás után szűrőház levéve, tele kéne lennie gázolajjal, de a szűrőházból kb. 2 centiméter üzemanyag hiányzik. Levegő van benne. Kérdésem annyi a tápszivattyúnak?
Csak a klímásnak van fűtéscsapja.Ha nem klímás eldugult a radiátor vagy nem működik a terelőlemez állítás. Esélyes hogy a sok sima víz miatt dugulás lesz.
Kb 9 liter lehet a teljes folyadék mennyiséged. Vagy a fűtéscsapod nem nyit ki, vagy ami valószínűbb hogy tele van üledékkel a fűtőradiátorod. Ha nem a csap akkor lehűlt motornál mosasd át slaggal a radiátort majd tegyél bele hűtőredszer tisztító flush-t, majd újra slag.
Tudsz nekem segíteni, hogy milyen blokkot lehet rakni az abfa helyére, ha azt nem találok? Melyik Mondeót, Transitot érdemes venni, ha a motor miatt venném?
Remélem tudtok segíteni: van egy 2011-es 1.8 Di Transit Connect PT2-m.
Problémáim a következők: Reggelente (főleg a hidegebb reggelek beköszöntével) első indítás után lefullad az autóm, utána 5-10 percnyi folyamatos önindítózás után elindul. Néha felvillan a vezérlés hibáját jelző lámpa (sárga fogaskerék felkiáltójellel). Előbb-utóbb mindig elindul szerencsére, és utána napközben probléma nélkül, pöccre indul. Nagy ritkán ha rövid időre állok meg, utána csinálj ugyanezt, de 2. indításra akkor is elindul pöccre. Amit még észrevettem, hogy 4-esben, 5-ösben, szabályos közlekedésnél (90 km/h), 1800-2000 fordulaton, ha csak félgázt adok - hogy tartsam a sebességet - rángat az autó. Ha elveszem a gázt, vagy ha nyomom neki, akkor abbahagyja.
Mi lehet a probléma szerintetek? EGR? adagoló? levegős a rendszer?
Ha hülyeséget írtam, ne nevessetek ki, teljesen laikus vagyok. :D
Nekem is hasonló gond volt ,szűrőt cseréltem de a hülye fejemmel utángyártottat raktam bele. Hát persze ,hogy szivárgott. Visszaraktam a régi gyárit ,szivárgás megszűnt.(hogy addig is tudjam használni az autót) visszamentem a cromaxhoz és vettem egy új gyári szűrőt amivel semmi gond nincs.
Én is a nyáron cseréltem szűrőt.Természetesena helyén van a karika pedig jelig szorítva. Aza furcsa, hogy nyáron nem produkálta a hibát csak most a hűvösebb idöben és előző évben is mintha így lett volna.... Azért gondolnék inkább valami csővel kapcsolatos dologra mert a ház teteje is "taknyos". Remélem kapunk valami jó tippet mert a harmadik ónindítót vettem rá, nem túl gazdaságos 😡
Lehet, hogy ragályos a dolog, mert nekem is most jelentkezett. Korábban volt egyszer ilyen, de akkor egy másik szűrő felhelyezésével megoldódott a probléma.
(Gondolom, a szűrő megfelelő pozícióban van felhelyezve, és a rögzítő karika is a jelig van fordítva.)
Sziasztok! Van egy 2000-es évjáratú 2.5D transitom. A gázolajszűrőnél ( műanyag karikával szorítja fel) vagy a fedelénél valahol szivárog a gázolaj... Tudnátok tippet adni hogy hol lehet a hiba vagy esetleg mivel lehetne kiváltani ezt a fajta szűrőt? Előre is köszönöm a segítségeteket!!
Ford tranyó tulaja lettem egy 2002., 2.0 dízel rövid gépnek. Búg valami , mint egy ikarus busz, de ha jobbra kanyarodok teljesen megszűnik a búgás.....
Valaki találkozott ilyen jelenséggel, vagy tud esetleg valami tanácsot adni?
Csak az alsó nagycső volt lent a hűtőről leeresztéskor, de akkor ennek utána nézek, köszönöm! Szerinted van rá esély hogy a sósav tehet kárt másban is? Főleg hengerfej tömítés amire gondolok.
Köszönöm a kiigazítást és ötletet, iránynak jól jön. "Érleltem a dolgot magamban" egyenlőre a terv a régi pumpa és régi hűtő fel, sósavas technológia, majd közömbösítés-> öblítés, végül passziválás. Most 2dl 2t olaj és 3 dl 20-as ecet van a csapvízben, amíg neki nem állok...
A rozsda pasziváló a letisztitott felületen jó. Lezárja a rozsdát.
Hát vizpumpa le sűritettlevegő+ homok, de sűritett levegő is jó lehet mert 200 liter/ percnél azért leszedeget ezt azt.
Szia! Köszi a választ, igen tisztában vagyok vele hogy így nem maradhat, ez adott. A kenés a kb 55 fokos fagyállótól meglenne és az olaj is jó gondolat. A rozsda pedig sajnos valós, mert nem csak rengeteg rozsda por volt odabent, hanem reve darbkák is a mosatás során. Az hogy ez eddig 3 nap és nem mondom mennyi költség volt, az csak egy dolog, nagyon szeretnék valami végleges megoldást :( Van passziváló adalék is rozsda ellen... hókuszpók e vagy sem nem tudom, azt sem hogy az meddig hatásos.
Helló az egyik gond ha nincs kenés benne, amit a fagyálló tölt be akkor elbaszod a vizpumpádat is. Amit te rozsdának gondolsz az a fagyállóból kioldodó szilikát.
Slag rá azt öblisd át sosem lesz teljesen tiszta. Én egy kupak olajat teszek bele a plusz kenés miatt.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni 2,5 vasmotor amiről szó lenne, mégpedig a belseje ami rozsdál. Van esetleg tuti tippetek mivel lehetne makulátlanná tenni a rendszert?
Gondoltam majd megoldom én okosan, elhasználtam 2x 3kg citromsavat -a második adag egy éjszakát is benne állt, majd 1kg trisót a közömbösítéshez, ezután 2 flakon hűtőrendszer tisztító flush-t. Miután ez megvolt (kb 2 nap szarakodás után :) teljesen hideg motornál a kiegyenlítőbe finomra nyitott slag belógat és termosztát nélkül járattam, hogy a porszerű üledék felülre kerülve szépen a tartály tetején távozhasson maradéktalanul. Slaggal fűtőradiátor és minden amit csak lehet átöblítve. Boldogan felfagyállóztam (hozzátenném itt hogy mindezek után új vízpumpát és vadi új nissen hűtőt kapott +9l tömény fagyi+4l ioncserélt a klímás igénye), de szomorúan tapasztaltam meg hogy 20 km után ment át újra rozsda színűbe az új rózsaszín víz. Leengedtem, leszűrtem, félreraktam. Most minden második reggel, teljesen hideg motornál friss csapvízzel töltöm fel. Tudok olyanról hogy 1 liter tömény sósavat tesznek veterán motorokba és az tutira kiszedi maradéktalanul a rozsdát, na ezt nem mertem kipróbálni, félek megenné talán még a hengerfej tömítés egyes részeit is.
Kb jól vizsgázott a szekér, de kell neki a kockaweber: kicsit harmatos, ám annál inkább jó az étvágya... Ha találtál, a linket erre a mailra átdobhatnád... köszi. :-)
Sziasztok adott egy 2.4 tdci 2006 OS 74 kW kérdésem. Az. Autóban. Fél. Lét. Újítva. A. Motor igaz injektor ok nm. Lettek felujitva. Új. A. Turbó. Is. Hibát nm. Add ki igaz. Az. Egeer is. Levan dugozva mint mindegyiknél tünet üresen pörgetni kell hogy. El induljon de ha elindu semmi. Gond. De érzem. Nm. Az. Igazi igaz még. Csak probalgatom. Felújítás után de teherel. Lehen nm is fog menni gondol. Egyet 3 ig megy fell a fordulat utána meg semmi baja kérdés mi lehet. A baja köszönettel pisti
Tervezek vásárolni egy Transitot,2000-2006 évjárat között személyszállításra.
A 125 LE motorral szerelt változatot tudom elképzelni de érdekelne mik a tapasztalatok,vélemények ezzel,illetve a gyengébb motorokkal kapcsolatban?! ( üzembiztosság,szerelhetőség,fogyasztás stb. )
Hát nem tudok szabadulni a tranyóktól. A buszos félrelépésem óta néztem ivecot, sprintert, lt, és hát tranzit lett a befutó 2006 140 paci 2,4 /2000-2006 ig/
Persze megvolt a kedves óracsoport hirtelen ájulása szóval meglestem..
Nem biztos a javitás de jelenleg nem produkálja a hibát.
Kiszedtem és a csatlakozó belső fele volt gyanús. a mutatókat meg kell nézni hol állnak és jelöljétek mert szivás kitalálni hol voltak.
A dobozt könnyű szétszedni a mutatok fekete műanyagját a végénél kell leszedni, a mutatokon van egy kis nyilás ott wd40 el befújtam a tengelyt hogy könnyebben lejöjenek. Utána hátra fele kihúzható a panel.
32 forasztás van a jobb oldalon az a kábel csatlakozó belső fele. Na azon az egyik ilyen érdekesen volt forasztva másik kettő meg gyanusan szar volt de átforrasztottam mind a 32 töt plusz amelyiken szerintem nem volt elég anyag kapott egy kis pluszt.
Adott egy 2,4tdci motoros 140LE Ford Transit szimpla kabinos a hiba jelenség a következő hidegen sokadik indításra indul 5-6 vagy néha még több ma reggel nem is akart be indulni! Délután ismét meg próbáltam akkor sem akart meg húzásra elsőre beindult azóta üzem melegen elsőre indul!
Én is vezérműszíj + görgő csere előtt vagyok, meg is vettem. Viszont a szíj forgásirány jelölt. Szemben állok a motorral, akkor merre forog, órajárással megegyező, vagy ellenkező az irány? Köszönöm!
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, 2002-es évjáratú 2000 köbcentis ford transit kuplungcsövön mi ez a henger alakú valami? Az a gond vele ,hogy a tetején van egy kis luk amiből spriccel az olaj ha lenyomom a kuplungpedált. Szerintetek az jó ötlet ha lehegesztem a lukat? (Amúgy ez a cső 40000 ft. a cromaxnál,ezért akarok gányolni)
Apámnak mondta a Cromaxban az eladó, hogy a lendkeréken lévő fogastárcsát is cserélni kell a szíjjal együtt. Nem tudom viccnek szánta, vagy komolyan mondta, de apám elhitte... :)
Én úgy emlékszem, 80 ezer az ajánlott intervallum. De nekem mindig 100 körül jut eszembe, hogy ki kéne már cserélni, aztán 120 lesz, mire ténylegesen sor kerül rá. De nem rólam kell példát venni, mert én hanyag tulajdonos vagyok. Ekkor is inkább a nyúlás okoz gondot: pár fokkal elmászik a vezérlés és az adagoló az optimálishoz képest, meg persze könnyen átugorhat egy-két fogat a szíj.
A cseréhez elég a szíj, meg a feszítőgörgő. A vízpumpát a generátorszíj hajtja, ezért nem fenyeget az a veszély, hogy ha megszorul, akkor összegubancolódik a vezérlés. Legfeljebb azért érdemes cserélni, ha nagyon régi, mert gyakorlatilag ugyanúgy szét kell hozzá kapni az autót, mint a szíjcseréhez. Ha van szervókormány, akkor még célszerű venni egy új ékszíjat, mert úgyis le kell venni, amikor bontod szét az autót.
Meg persze kellenek még a megfelelő méretű fúrószárak a vezérlés rögzítéséhez. (A lendkerék 13-as, az adagolónál és vezérműkeréknél kisebb, talán 8-9mm körüli.)
Meg egy arasznyi gumicső, amit ráhúzol a hűtő leeresztőcsonkjára, mert így pont a kereszttartóra csorog a fagyálló, onnan meg mindenhova.
Fogastárcsa??? Ezt valamikor április 1 környékén mondták?
A vasmotoros Transitokban (94-es TD) hány km után kell vezérműszíjat cserélni? A Cromaxban azt mondták, hogy 60e km után cserélni kell. Ja meg azt is mondták, hogy vegyek új fogastácsát is a főtengelyre, 80e Ft-ért. Eddig még egyik autómban sem cseréltem fogastárcsát, létezne, hogy a gumi fogazottszíj elkoptatja az acél tárcsát?
Vízpumpát vagy a feszítőgörgőt kell cserélni a vezérműszíjcserénél? Úgy rémlik valamelyik autómban azokat is cserélték a szíjjal együtt.
Szia nekem is volt ilyen igaz 2005ös 2000es Abda motoros. Szerintem motor olaj hütő lyukadt át ha van benne nekem is olajos volt a hütőviz. Ha henger fejes akkor a motor olajba lenne viz. Mivel az olajhütőbe van nagyobb nyomás ezèrt nyomja a vizhütő rendszerbe. Ez egy tipp.
Már többször elmondtam,nem lehet ezeket a szarokat így javítani. Nekem van egy ügyes emberem aki gyári ford cuccal kiolvassa a hibát,megmutatja azt is hol van hogy néz ki hogy kell cserélni.
Van egy Ford Transitom tegnap kigyulladt rajta a hajtáslánc hibajelző lámpa (kis fogaskerék benne egy felkiáltójel) semijen jelenséget nem tapasztaltam( nem volt teljesítményvesztés stb..)
Miután nap végén megálltam az autóval, és lekapcsoltam a világítást, kivettem a kulcsot, és lezártam észrevettem hogy a helyzetjelző lámpáim égnek egyszerűen nem lehetett lekapcsolni sehogy sem. Azután kivettem a biztosítékot akkor jó lett .
Van e esetleg köze a hajtáslánchiba és a helyzetjelzőnek egymáshoz?
Aztán továbbmentem, kivettem több biztosítékot is volt egy valamilyen vezérlőbiztosíték aminek a kivétele és berakása után egyszerűen meghülyült az egész elektronika.( ment az ablaktörlő meg a reflektor meg a vészvillogó zár szinte minden.
Most ott tartok, hogy folyamatosan megy vészvillogó ,aminek a biztositékát egyszerűen nem találom sem irányjelző sem index néven, sem ábra szerint. De közbe folyamatosan világít a hajtáslánc lámpa.
Indulni akartam az autó elindult csak épp a gázpedálra nem reagál semmit, betettem sebességbe az autó csak alapjáraton döcög hiába nyomom a gázt semmi.
Letilthatott vagy mi ? Levettem az akkusarut vártam egy 5 percet és visszaraktam de a jelenség továbbra is fennáll.
Az ablaktörlő is szakaszosan megy.
Valaki találkozott már hasonló hibával az kérem írja meg vagy ajállon valamit.
Jó lenne ha tudna valaki segíteni mert az autóval dolgozok.A szerelők sajna nem érnek rá.Vagy mindenképp a FOrd szervízbe kéne vinnem ?
Mit jelent egyáltalán a hajtáslánc hiba valami váltóval kapcsolatos dolog vagy a vezérléssel ?
2.2 tdci-hez üzemanyag nyomásszabályzó szelepet kéne vennem.... nem semmi ára van tudja valaki esetleg hogy melyik utángyártott megfelelő hisz 8000-35000ig eég széles a paletee hisz ez kb 8 autómárkamárka 100 típusába jó!
Valaki tudna e nekem ajánlani olyan szerelőt Budapesten aki levenné majd javítás után visszatenné az adagolóm.és persze minél hamarabb megtudná csinálni a műveletet. Ford Transit 2003 2.4 dofa motor
Köszi előre is
Fuel pump timeing solenoid vagy még ezt írja hogy ezt kellene kicserélni. Valakit tudnátok ajánlani aki vállalkozik ennek a szereléssel Budapesten ? Köszi előre is
P0149 és P1564 és hibát ír .üzemanyag időzítése hiba es befecskendező szivattyú modul kérés csökkentett uzemanyagellatas. Találtam külföldi fórumon hozzászólást H az üzemanyag befecskendező szivattyú magnesszeleprol kell cserélni de nem találok ilyen alkatrészt puffff pakkk. A másik amire most gondolok hogy az üzemanyag szivattyú vezérlő elektronika lehet a hibás. Szerinted ? Köszi a segítséget
Eladnám 2016 szeptemberi évjáratú fekete Ford Transitom. :)
79000 km van benne, teljesen patika állapotú, szinte még új autó illatú. Az autóhoz 140000 km-ig, vagyis még 80000 km-ig Ford Assistance szolgáltatás tartozik egész Európára kiterjedően. Elől hátul parkradar és külön hűtés/fűtés. Pluszba adok hozzá egy 100.000 forint értékű görgős kulcsos csomagtartót, 1.9 tonnás vonóhorgot, 4 db négyévszakos gumiabroncsot és külön szélvédőre szerelhető rádiófrekvenciás tolatóradart. Ára 5.800.000ft.
Azonnal elvihető szervizkönyvvel, törzskönyvvel, frissen szervizelve, műszaki 2022. júniusig. Telefonon keress: 06307766858
Adott egy 2012-es évjáratú CYFA motorkódú Ford Transit. Az autó gázadáskor rángat, főleg 2000-3000 közti fordulaton. Élő adatokat mérve a légtömeg alapjáraton 5,0 -16,7 g/s között ugrál, az EGR pedig ilyenkor 0-36% nyitási paranccsal dolgozik. Ha lehúzom a MAF szenzort, a hiba megszűnik, ugyanígy megszűnik a hiba akkor is, ha az EGR csatlakozóját húzom le.
MAF szenzor nélkül mind a két mért adat 0 lesz, amit értek, mért légtömeg hiányában nem tud terhelést számolni az EGR nyitásához.
Lehúzott EGR esetén, a légtömeg érték 16,7-17,0 g/s értéken marad, nem ugrál (EGR nyitás 0% értelemszerűen). Ez sajnos nem világos nekem, hogy hogy lehet hatással a légtömeg értékre a lehúzott EGR szelep?!
Az EGR szelepet kiszedtem és eltakarítottam, de a rángatás nem szűnt meg. Kicserélem az EGR szelepet ha arról van szó, de nem szeretnék belefutni abba, hogy valamire nem gondoltam, és nem is az EGR szelep okozza a problémát.
Gondoltam megkérdezem az itt fórumozókat, hátha találkozott valaki már hasonló hibával és tud segíteni abban, hogy megtaláljam a megoldást.
1999-es 2,5D Transitomat hosszabb (pár hónap) állás után elővettem. Az első 20km után ellenőriztem a folyadékszinteket és szomorúan tapasztaltam, hogy olaj van a kiegyenlítőtartályban. A motor bontatlan és 224.000km van benne. Hengerfejen kívül találkozhat valahol a víz az olajjal ennél a motornál? 4HB motorkód. Ha hengerfejes, akkor mire kell számítanom? Elég lehet egy tömítés vagy érdemes elvinni felújíttatni a hengerfejet?
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni ,adva van nekem egy 2002-es 2000 köbcentis TD ford transit. Az a gond vele hogy a kuplung csövön van egy kb. diafilm méretű zárt henger, aminek ha lenyomom a kuplungpedált a tetején spriccel az olaj. Az lenne a kérdésem, hogy mi ez a henger, és ki lehet e iktatni? (Mondjuk lehegeszteném a kis lukat a tetején)
Sziasztok.
Vettem egy Ford Transit 2.4 125le dofa .2003 évjárat TDi.
3ezer fölé az istenert nem akar menni a fordulat és max 85 a vége.
Szép az alapjarat poc roff meg minden. Mondjuk egy kicsit traktoros a hangja még jobban kellene H menjen húzzon a gép .mi lehet a probléma szerintetek? 220ezer garantált kilométerrel .előre is köszi a segitseget.
Sziasztok!
Van egy 2011-es Ford Transit 2.2Tdci a mai nap ugy jártam hogy az öninditó hajtott de nem indult be olyan 15-16öninditózás után gondolt egyet és beindult. Amikor nem indult 8 hibakódot is beirt, amikor beidult kitöröltem a hibakódokat nem irta vissza. Valaki tud esetleg tanácsot adni esetleg mit nézek meg vagy valakit ajánlani aki átnézné az autót.
A Custom 16" lemez felnit, hogy tudom feltenni az 1999-es évjáratú Transitomra, van rá valami megoldás? Elől a féktárcsatartó csavarfejek eltartják a síkfelülettől kb. egy pár mm-t. Arra gondoltam, hogy létezik, vagy lehet esztergáltatni hozzá olyan távtartó pogácsát ami ezeket a csavarfejeket síkba teszi? Úgy látom, a tőcsavarokon van annyi hossz pluszban... Persze akkor 4db kellene, hogy hátul se különbözzön a nyomtáv. (Kép: Google) Végül is a vastagság: a csavarfej mm-e
Lenne egy olyan problémám 2.4 Dofa motoros transitom van és cseréltem benne üzemanyagszűrőt, visszafolyócsövet szelep fedél tömítést és a vezérműfedél tömítést is helyre pofoztam olajat cseréltem stb . viszont ugye az üzemanyag rendszert meg kellett bontanom h szelep fedél tömítést cseréljek benne így gondolom belevegősödött .... oké összeraktam nyomkodtam pumpáltam és az istenért sem akar beindulni .....
próbáltam légteleníteni de az a pumpa semmit nem ér már szerintem olyan mint ha nem kapná fel a gázolajat a tankból nem jut el az adagolóig a kraft ..... csak levegő levegő levegő ....
szeretném kérni a segítségeteket hogy mi előbb talpra álljon .
Eladó a képen látható felújításból kimaradt ÚJ Victor Reincz szelepszár szimering garnitúra ( 16 db ) Amit tudok , hogy milyen motorhoz lett rendelve : Duratorq 2.4 TDDi 90 , motorkód : D2FB
4000 Ft ért adom és ha kell akkor postázom is ( előre utalás után ) .
Kedves Transit Barátok! Érdeklődöm, hogy ismeri e valaki Fóton azt az Urat, akinek Mk1 transitjai vannak, és tavaly kínált egy York motoros dízelt, amiről lemaradtam. Mivel többször lekerült, majd vissza a hirdetés. Abban reménykedem, hogy még meg van és csak a komoly érdeklődés hiányában vette le a Hahu - ról. Azt gondoltam előre látó leszek és felírtam a telefonszámát, de az a szám valamiért érvénytelen. Köszönöm, ha tudtok segíteni.