Ez olyan, mintha betömnéd a légcsatornát, ami a motorba juttatja a levegőt, és emiatt besülne a picsába. Rendeltetésszerű használat? Nem. Idiotizmus? Igen.
Te tudod, hogy mit meséltek neked róla, de azt is tudod, hogy az ilyesmi jelentősen csökkenti az értékét, a fülketetőt meg gyakran beakasztják a hülye telekjárósok, az nem gond. Tehát mit írsz a hirdetésbe?:)
Mondjuk ez elég indok, hogy az se vegyem észre, ha ketté van törve az alváz.:P
Igen, ez a magyarázkodás, amiről beszéltem.:)
Ha beleírod, hogy kicsit volt sérült, az nem azt jelenti, hogy kurvanagyot borult. Merugye más is tudja, hogy ha megnyomod, akkor nem sérül az alváza, viszont azt is tudja, hogy ha komolyat esik, akkor meg sérülhet. Aztán az egyik semmit sem jelent, a másik meg sokat.
"a GM botránya óta lassan jönnek rá a gyárak, vissza kell hívni ezeket, lásd BMW most a Konyak / Totya féle 3ast is visszahívja, valószínű nem 16 év után jöttek rá, hogy hibás a széria :)"
Csak a samsung semmit se tesz vele, míg az Apple a hibás töltőket mind garin túl is ingyen visszahívta.
Ne védd, mert ásod magad alá :)
a GM botránya óta lassan jönnek rá a gyárak, vissza kell hívni ezeket, lásd BMW most a Konyak / Totya féle 3ast is visszahívja, valószínű nem 16 év után jöttek rá, hogy hibás a széria :)
Dani az a tolto nem csupan hibas, hanem balesetveszelyes, raadasul szeriahibas, ha mond neked valamit a szo jelentese. Az a minimum, hogy visszahivtak.
Telefonfelrobbanas, gyulladas pedig hala az egnek egyedi eset, tehat nem szeriahiba tehat nincs miert visszahivni. Nem olyan bonyolult ez.
Utoljara irom le mert vagy nem akarsz olvasni, vagy nem tudsz: Tobb iphone/ipod is felrobbant mar, es ugyanugy nem hivta vissza a gyar. Miert is tette volna, nem szeriahiba.
A Típus közmondásos (tieszólásos) hírét objektíven figyelembe véve:
Vajon a borulás mennyit rontott a gyári állapotán? És ha csupán az illesztések lettek máshogy spontán méretűek, beszélhetünk-e a szó klasszikus értelmében vett sérülésről? :)
Miért, én tán nem? :P (figyu, én egy "lenézett", úgynevezett "hobbista" vagyok, a sportért járok le, nem verekedni, emiatt ha kesztyűzöm is, az gyakorlás jelleggel történik, sőt, tavasz óta kizárólag személyi edzésre jártam, ilyenkor az edző csak velem foglalkozott és pontkesztyűs gyakorlást folytattunk - de szeptembertől otthonról fogok dolgozni így nem is fogok járni egyáltalán)
Illetve ebben a 4 esetben találtam még egy közös szálat: minden esetben prémiumautó (BMW és Audi) volt a baleset kiváltója. Tegnap ugye egy vattaúj Z4 (valami MPF-XXX vagy hasonló rendszámmal), a mai egy A4 Avantnak tűnik, a linkelt eseteknél meg egy A8 és egy X5 veszett oda.
Állítólag aztán teljes útzár mellett helyszíneltek tovább; amikor mi ott voltunk, még egy sávon eljöhettünk. Amúgy nem kirepült, hanem csak szimplán kiszállt az autóból az egyik csávó, állítólag akkor sodorták el.
Mindenki "csajos" súlyokból válogat az oldalemeléshez, kivéve pár bohócot akik csípőtáncot járnak gyakorlat közben :) Ma is volt egy fickó, berogyasztott, majd felfelé fellökte magát a lábával közben, komoly lendületet adva a súlynak. Miközben a kétszer akkora válló ember nála kisebb súllyal csinálta ugyanazt. (Néztem is hogy ma mindenki vállazik, vaze?)
Más, legalább értelmes dologról is szó essen ma :)) Hadd dicsekedjek el, már második hete sikerül keményen széthajtanom a vállam, fájdalom nélkül! Ez nálam nagy szó, régebben egy vállerősítő edzés vagy közben, vagy a végén kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) fájdalommal járt. Működik a sokáig próbálgatott edzéstervem, kemény bemelegítést tartok, kiiktattam a problémás gyakorlatokat - nehezítette a dolgom (azért is tartott ilyen sokáig) mert a vállból nyomás pl. olyan hogy nem azonnal fáj, hanem csak a következő (más irányú) gyakorlatnál. Most az nincs, csak a tök alapgyakorlatok: oldalemelés kézisúlyokkal oldalra, előre, és hátra, meg a csuklyára a "leszarom"-gyakorlat. Vetkőzéssel (hadd értsék csak félre :) ) úgy szét tudom baszni magam hogy öröm nézni. :) Edzés végén 2 (!) kilós lánysúlyokkal még 100 oldalemelés, a végén majdnem könnyeztem. K jó volt. :)
Az apple visszahivta a teloit felrobbanas, kigyulladas utan? Nem. Voltak ilyen esetek? Igen. Vagy esetleg azt probalod mondani, hogy ezek mind kamuk esetleg rossz csillagallas miatt kovetkeztek be?;) Szoval relax, nincs itt semmi kulonbseg, max az arcimken es a torzsvasarlokban.
Nem feltétlen, én pl. múltkor is elismertem a Samsung házhozjövős garis megoldását, hogy nagyon nagyot fejlődött ahhoz képest, amit még én éltem át pár éve mikor a Samsunggal járkáltam a szervizbe.
Azert ugye tudod, hogy az 5c meg mindig masfelszer dragabb mint egy nexus5? Cserebe lassabb, szarabb kijelzo, az OSt meg hagyjuk. :)
Amugy megnezted te azt a kepet? Nem ugy tunik mint ami kettetort. Es mondom megegyszer. Fele, harmadennyi penzbol az altalad lesajnalt gyartok kepesek olyan telot csinalni ami nem torik szet a zsebedben. Szoval gondold at ezt az ongol dolgot.
De kivettem a masodik talalatot a listarol, a maradek n+1 et inkabb meghagyom neked.
Szoval maradjunk annyiban hogy a felgyulladas, robbanas pont annyira erinti az imádott Almádat mint barmilyen masik gyartot. Csak az utobbiak nem feltetlenul hypeoljak es arazzak tul magukat holmi minosegerzetre hivatkozva.
Ugye tudod, hogy az iPhone 5C az olcsó iPhone, az egyetlen, ami nem fémből van? Nagyon sok az öngól :)
Amúgy csak nem azt mondod, a műanyag strapabíróbb? 5 évig nyomtad, hogy milyen király az Alfa 75, mert az vasbúúú van. Meg CSE, hogy milyen jó a Saab meg a zöldségesmerga, mert abban is van anyag :D Azóta változott a világ egyformán? :D
A WP csendesen muzsikálva ébresztget(imádom, ha jön a következő megyek sátorozni) és én meg nyomom a szundi gombot és a telefont a párna alá, de elhatárolódom az amerikaiaktól, ez tény :-)))
> Nekem nem a rossz szériás töltő volt, az a régebbi telókhoz volt csak.
Aranyos, ezt ilyenkor úgy képzelem el képileg, hogy kicsit hátrébb is állsz a billentyűzettől, mikor elhatárolódsz a "régi, problémás" (már nem is igazán apple) termékektől. :-)
Ez jo pelda arra, hogy meg buszke is vagy ra, hogy felarral veszed a kinai gagyit. Tokeletesen atmostak az agyad. A Samu gondolom majd akkor, amikor az Apple a kigyullado iphoneokat.
A kigyullado Apple toltodet kicsereltetted mar? Tudod, ami 3x annyiba kerul mint egy utangyartott, csak cserebe be is szarik. ;) Tudod mennyi karteritest fizetett mar az Apple a kigyullado teloi miatt?
Vigyázzatok, mert éjszaka nem a Do not disturb mód megléte vagy annak elcseszett működése, hiánya a legnagyobb problémátok.
Hanem, ha nem egy alpesi falu szélcsatornájában van a telefon, hanem mondjuk este neadjisten a párnád alá / ágyadba rakod, akkor kigyullad majd csontra leég az egész. :D
Valaki nekibaszott egy új (M-es rendszámú) Z4-est a szalagkorlátnak a tárnoki pihenőhelynél, az M7-esen, a Pest felé tartó oldalon. Állítólag kirepült belőle egy faszi, azt elcsapta egy másik autó, aztán az is kidöntötte a szalagkorlátot. Egy sávon haladást, kilométeres dugót és karosszériatörmelékeken való trappolást kaptunk. Azt mondják, egy súlyos és két könnyű sérült van.
Egy esetben cserélném 15-re, ha sikerülne valami jó(jól kinéző, jó állapotú) felnit kapni hozzá. Namost van egy bolond ET/középfurat/lyukosztás. Aztán a felni mellé kellene egy műbizonylat, ha nem a gyári felnit sikerül szerezni, azt meg kb. lehetetlen. Ehhez a Borbethez van TÜV és műbizonylat is az autóra. :)
Az 1.6-osra (a tied az, nem?) 195/55R15-öt hoz a net.
Amúgy ezt a garnitúrát többért tudod eladni, mint 4db 15-ös rávaló ára. És jobb...
Én a 225-ösökkel vettem a kocsit, megváltás volt a gyári 205-ös méret (kicsit nehezebb meg erősebb kocsi mint a tied, mielőtt a 205-ös melletti érvelésnek vennéd, az enyémnek ez a legkisebb gyári mérete).
185/55R15 a gyári mrete. Csak én 16-os könnyűfém felnikkel kaptam. amúgy jobb a 205, mert nem vagyok ugyan Démonhill, de jobb. A téli méretben is 195-ös szélességűt használok. Ha gyári mértere váltanék, kellene alu + gumi, ezeket meg eladni. Nem is tudom. :) Nagy változás lenne az életemben.
"Ezen is be lehet állítani ilyeneket, csak a franc fogja szortírozni a névjegyeket :P Meg aztán van, hogy várom xy hívását, de mondjuk öt nap múlva már nem, mert az adott program már lebonyolódott, szóval töksok ideiglenes van."
225/55R16-ra upgrade-elj, olyanom van 4db eladó :D
Deamúgy 195/55R15 a gyári mérete, a mostaniakat eladva annak az árából felnistől top gumikat kapsz, kevesebbet fog enni, jobban menni - nem vagy te Sumákker hogy széles papucs kéne, nem? ;)
Ne zavard ossze. Plane ha latott volna akarcsak egy sima kitkat phone appot, sirna az ios fapad es osdi megoldasa miatt. Bar inkabb azt is megmagyarazna, hogy felesleges es bonyolult. (Mint a multitasking es a ketgombos eger.;)
Lehúzod a notif sávot fentről, ráböksz, hogy blokkmód (be lehet állítani, hogy mely lehetőségek legyenek ott sorban kiválasztásra), nem tudom mi egyszerűbb ennél.
Nekem ma volt egy esetem. Ismersz, szeretek velük beszélgetni, de ezt az egyedet megkértem, hogy ne aházzon már többet a válaszaim után, mert depis leszek. Megköszönte és elköszönt :-)
Én anno a télieket hagytam ott gumisnál a szerelési díjért, hogy adja el/oda olyannak, aki nem megy sokat, gyorsan. Nyugdíjasnak vagy ilyesmi. mintailag abban is volt még tartalék, de az én vezetési stílusomnál mér érezhetően sprőd volt.
Megadnád a számodat? Elég sok olyan hívás van, ahol rám akarnak sózni valamit, aztán kérdezik, ajánlanák-e valakit, hogy rá is megpróbálják rásózni pl. a vibrációs hátkefét. ht örömet szereznék vele. :D
A gumis azt mondta, még két évig biztosan jók, ne cseréljem le (pedig tőle vettem és venném az újat is). Én gondolom úgy, hogy csereérett, koránál fogva, csak pazarlásnak érzem. ha viszont eladom egy jelképes összegért, az meg visszás, hiába mondta a szakember (a gumis az?), hogy még jó.
Én, ha olyanom van, felveszem, közlöm Dr. Ikszipszilonzévagyok, éppen operálok, ha nem zavarja, beszélhetünk. Többnyire leteszik. De ha nem ismerem a számot, vagy nincs kiírva, nem veszem fel.
Szóljatok már rám, hogy legközelebb ha a BónuszBrigádnál akarnék vásárolni, felejtsem el. Szerintem még az accom is törölték a mai affér után :-)
Hihetetlen bicskanyitógató, Dany stílusú fiatalság ül a pult mögött és a "Következőt" üvöltöző fiatalembert kiigazítottam, hogy egy kérem, legyen szíves, fogd meg a faszom jól esne a Madách tér közepétől sorban álló vásárlónak. Nem értette, de megsértődött, ilyen is van...
lyenor hívjál, mert társasozás volt. Nincs sok víz, sőt, elmentünk sétálni is. Viszont azt tudod, hogy valami megpróbált bejutni a konyha nyitott ablakán, amíg mi a városban voltunk? Aztán gondolom a kutya miatt feladta. A falon kívülről ott maradt a lábnyoma. Ha makka volt, akkor bitang nagy példány.
Én még a régi világban tanultam aludni, de úgy vagyok vele, hogy ha csörög a telefon, akkor felébredek, tökmindegy, hogy az ersztebank hív, vagy a családom. A vége meg mindenképpen az, hogy nem tudok aludni.:)
Tudom. De ez sem csúszik és a gumis azt mondta, két szezont még biztosan használhatom, mert ezek már modern gumik. Ő tárolja őket, rendesen letakarítva, stb. Én bennem meg azért csak ott a tudat, hogy 6 évesek, még akkor is ha maximum 30.000 km van bennük (2008-as gumik, 2009-ben használtam őket először).
Csak jövőre venni egy új szettet 15-20 csokiért és ezeket eldobni olyan pazarlós felhangja lenne. Viszont ha eladnám valamennyiért... Csak eladni ilyen öreg gumikat az nem genyaság? Mert ugye azért cserélem, mert szerintem már annyira nem jó, de másnak meg eladom? Szóval megy a vakarózás. Még akkor is, ha tudom: nálam előbb öregszik el a gumi, mint elkopjon.
Megnéztem, az S4-en van blokkolás üzemmód, ahol be tudod állítani (ugyanígy intervallummal, vagy időlimit nélkül), hogy nem csörög a telefon, kivéve ha xy (csoport, egyedi lista) hív. Be lehet állítani továbbá azt is, hogy mit tiltson: bejövő hívások, éretsítések, ébresztő/időzítő, jelző led pislákoljon-e, vagy nem. De ilyen "csak kedvencek hívhatnak" funkció sztem már a tíz évvel ezelőtti Nokiákon is volt, de hogy csoportokba lehetett tenni a névjegyeket és a telefon reakcióit hozzárendelni, az tuti.
Imádom, amikor az Apple újra feltalálja mindig a spanyolviaszt és eladja ömézing fícsörként a droidoknak :)
Na igen, en sem hasznalom, mert pl ha bekapcsolom a ceges blokkot, de engednem a baratot, a kozos metszetet egyik sem tudja kezelni, csak egyedi kivetelkent. Es ugye cegnel is mindig akad par uj szam, ami atcsuszik, vagy eppen muszaj lenne hogy kicsorogjon. Nem er annyit, hogy egy fontos hivasrol veletlenul lemaradjak.
Az iphone megoldasa egyszeru (ez lehet negativum is, nezopont kerdese): a kedvenceidnek csorog ki a beallitott intervallumban, nem kell szortirozni, ha kedvenc akkor felebreszthet :)
Ezen is be lehet állítani ilyeneket, csak a franc fogja szortírozni a névjegyeket :P Meg aztán van, hogy várom xy hívását, de mondjuk öt nap múlva már nem, mert az adott program már lebonyolódott, szóval töksok ideiglenes van. Ez csak akkor hasznos, ha mindig állandó, hogy kit akarsz felvenni és kit nem. Illetve állandó jelleggel váltakozik. Nem várom el, hogy megértsd.
Nemtom, hogy az milyen, nem haverkodok focihuligánokkal :P Azért nem halkítom le, mert olyankor annak a hívását se veszem fel, akiét fel szeretném. De ha kompromisszummentesen pihenni akarok és nem érdekel semmi, akkor lenémítom és a rezgést is kikapcsolom.
Az iPhone megoldása a legjobb, ami ha alvásidőben "Ne zavarj" módban van (és automatán bekapcsol), akkor csak a kedvenc közeli ismerőseidnek csöng ki, amúgy nem is rezeg, nem is villog, semmi.
(Ha viszont mástól is lehet fontos hívás, akkor be lehet kapcsolni, hogyha valaki rögvest újrahív (amit saleses ember nem fog), akkor kicsöng már!)
Egyébként az tényleg elég gáz tud lenni, hogy csörög az ember telefonja, ismeretlen szám, felveszi, oszt azt hallja, hogy a másik oldalon akkor kezd csörögni... Szóval azért ömm, értem én, hogy drága a munkaerő, de ők akarnak valamit, és az én időm sincs ingyen (nekem)...
Nálam az Erste bank baszta le a biztit, amikor ők felhívtak engem reggel (az csak mellékzönge, hogy felébresztettek), ismeretlen szám, haló, és beleszól az automata bazmeg, hogy ilyen meg olyan konstrukciók és további információkért nyomja meg a kettes gombot. Mindig blokkolom ezeket a számokat, hogy ne tudjon még egyszer hívni, eddig összesen 3-szor bírtak bepróbálkozni ilyennel. Hihetetlen pofátlan prolyzmus van.
A domainnévben és a vállalkozás nevében nem használhatja. (ugyanez a probléma amúgy a Mercedes bontós ügyféllel, Merci bontó lehet a neve, Mercedes nem, nem lehet mercijel a logója, ja, és nem használhatja hirdetésben sem a nevet, csak hogy Merci)
Az rendben van, de attól még cégnévben meg domainnévben használni az nem ugyanaz, mint hogy kiírod az oldalra, hogy LEGO 12345-ös szett hiánytalanul 3 990,- Ft.
Volt itt a kollegámnál egy ügyfél, használt legóval foglalkoznak, ha ráguglizol, biztos kiadja őket, ők a legnagyobbak az országban. Akkora éves forgalmat mondtak be millióban hogy van olyan része az országnak ahol az ezerrel osztva is "pénz" lenne. (500m, valójában 532, de azóta van lezárt 2013 is: 859m, ez nettó, nyilvános adat amúgy, az e-beszámolóból vettem)
Megint LEGO-válság van nálunk. Elkezdtek "nagyban gondolkodni".
Eddig csak autók, mosmár házak. Persze ez nyersanyag-háború innentől.
Próbálok keresni valami jó áron egyben eladó nagyobb mennyiséget, íbéj-vatera-jófogás, de mindenhol rászoktak erre a kilóra X Ft-ért, és "majd én válogatok neked ebből a kurva nagy halomból, aminek a fotóját látod a hirdetésben".
Erről beszélgettem a gumisommal (érezzük az enyhe Zolkózást, óhh, a nosztalgia!) a múltkor, mert útban volt egy garnitúra gumi ami egymásra fektetve kb. a vállamig ért, valami ilyen X-akárhányra való malomkerék, "természetesen" olyan gumi márka-típus amiről sosem hallottál még, de a minta is "hót béna" volt, na ő mondta hogy kb. soha nem szereltek még télit ilyenekre, pedig tele a környék velük, és azért járnak náluk más okból.
Namost ami ez újban kerül, ugyanennyiért szokták szerezni az X5...6-os BMW-ket bizonyos kultúrkörben, és hát sok gumis ügyfél meséli az arcokat, mikor egy hideg novemberi reggelen megtudják, mennyi rá a 20-21 collos téli...
Mindenfelé hirdettem a neten. Apród, Jófogás, hahu. Kurvajól tapadtak ám a koruk ellenére, kutya bajuk sem volt, se repedés se semmi. (Voltam fent velük a Kakucsringen is. :) )
A Dévúúú nyári gumijai (205/50 R16 Hankook Ventus Prime) most 6 évesek, gondolkodom, hogy jövőre már kellene újabb. profilmélység 7 mm, de a gumi szélén már kezdenek látszani a repedések. Eddig eszembe nem jutott, hogy eladjam őket. Hol hírdetted meg?
Tök nehéz volt eladni a 6 és 8 éves gumikat a BMW-ről mert túl jók voltak az érdeklődőknek. És nem Matizra való méret a 225/45 R17, ketten is voltak akik E90-es azaz kb. 1-7 éves 3-asra akarták volna rakni de nem akartak rá ilyen sokat(!!!) költeni, végül az a nepper vette meg akitől a Skodát vettem (defektet kapott az egyik eladó autójával), kicsi a világ. Egy olyan (friss szerzemény) X3-assal jött ami egy labdányi olajfoltot hagyott a bejárómon míg beszélgettünk és bepakoltuk a gumikat. Azt mondta, a legolcsóbb hahuhoz képest 1.5 millióval olcsóbban számította be, olyan is az autó, azonnal tovább passzolja egy másik neppernek mert ő nem szokott ilyen hullákkal foglalkozni, de ismer olyat aki igen.
Nálam az a sorozat a top5-ben van, sajnálom, hogy az köv. évad lesz az utolsó. Viszont az tény, hogy kezd egy kicsit elfáradni, be kell szépen fejezni.
Nekem a Dreddnél pont hogy az tetszett, hogy lefölözték róla a Stallonés szteroid-drámát, és egy fasza natúr akciófilm lett belőle, ami nem akar többet mondani, mint amit tud. A Robotzsarut majd pótolom, még nem láttam.
Ha szilinek működik akkor tényleg lehet a térképben vannak az infók, mert az MMI ugyanúgy 0770-es mint neki.
Kicsit problémás a térképfrissítés, mert hiába szerzem meg valahonnan a 30GB-s frissítést, utána aktiválni kell, és nem olyan egyszerű az A6, A7, A8-on, elvileg online aktiválás kell hozzá, de ki lheet játszani valahogy, még nem találtam meg a módját sajnos. Ha van itthon olyan aki normális összegért megoldja akkor azt választom.
Addig nyomozok a neten hátha valahol rálelek a megoldásra mint a frissítésre és a hozzá kapcsolódó problémák megoldására(pl SVM hibakód törlése).
A streetview jó pofa, az lenne a köv lépés hogy azzal lehessen navigálni, mutatná a valós utcaképet és rárajzolva a nyilakat hogy merre kell menni.
"A TBBT-hez meg annyira kell kockának lenni hogy használsz számítógépet, láttál már képregényt meg Star Warst. :)"
Azért nem biztos, hogy a szüleimnek ajánlanám, pedig ezeket asszem teljesítik. :-)
(Meg azért részenként több poén is van, ami echte geek utalás. Amúgy az valami félelmetes, mennyire komolyan veszik a készítők a sorozatot; mármint mikor okostelefonra írtak alkalmazást a szereplők, akkor a whiteboardon tényleg UML volt (pedig alig páran vették volna észre, ha csak valaki krix-krax), stb.)
Tudom, hogy nyaralsz, szenilis még nem vagyok teljesen ;o)
Igen, simán elfárad... Illetve a fő baj, hogy a műanyag öregszik és a zsanérok feszülnek. Együtt meg ilyen szép lesz az eredmény. A jó hír, hogy szereti a szimmetriát és a másiknál is lesz, jó eséllyel.
De lehet, más projekt kell hozzá, mivel ma reggel vettem észre, hogy az egyik zsanér felett 1 cm-el, kb 4 cm hosszan el van repedve a kijelző háza. Nem a kijelző felől, hanem a "teteje". Nem értem, le nem esett a közelmúltban, nyitni középen kell és ott is szoktam. 6 évnél többet nem bír a műanyag?
Aszondja legjobban talán azt utálta, hogy jött a huszadik tök hasonló nevű ember, akiről úgy ír az író, HOGY Ő MOST AKKOR AZ A VALAKI, AKIRŐL TUDNOM KÉNE, KI, de hogy csak slendriánságból van így és nem is volt kidolgozva annyira, vagy tényleg elfelejtettem, hogy 3-4 napja mit olvastam (lefekvés előtt mindig 1-1,5 órányit), hát ki tudja már...
Amikor ezer szálat mozgat és mindenki hasonlóan érthetetlen (random karakterhalmaz) nevű faszfej (mert még abban sincs különbség), hát akkor tényleg előbb alszom inkább. :)
--
Ennél már csak a szarul szerkesztett regény volt szarabb - anno, mikor volt még időm olvasni -, aminél egybefolytak a fejezetek (ha peched volt, nem vetted észre, hogy Entert ütött, mert a következő oldalon folytatódott a szöveg), ugyanis nem volt *** sorminta a sorok között, nem volt cím/alcím, akármi.... nem voltak felvezetések a szövegben (csak snitt), és sokszor a nevek sem kerültek elő fél oldalon keresztül, a párbeszédek után nem volt "- mondta Józsi" segítség: találd ki, ki beszél.
Kicsit fáradtan olvasva volt olyan, hogy bő fél oldalba került rájönnöm, miért lett a koszos kisváros kisutcájából egy sós levegőjű halászfalu koszos kisutcája. Vagy hogy miként került egy lovas őrjárat egy hajóra, ugye.
Namost én nem vagyok sitcom fan*, de a big Bang még nekem is bejött.
* Azért alakulok, mert a Dextert végignéztem, meg a Trónok harcát is (bár a könyvet előbb olvastam, szóvala az khm). Aztán a Sopranos-t is nézném, de csak a laptopom akarja tudni a formátumát, így aztán grrrrrr.
Nézd meg ezt a két rövidke részt egymás után (fontos) aztán meglátod. Alapszitu: a két srác egy mammutcég informatikusa, a nőcit kinevezték főnöküknek, de ő egy számítógépen a bekapcsológombot se találja meg, annyira ért az IT-hoz. A nőci az IT részlegről fog előadást tartani a mammutcég részvényeseinek, és kitalálják hogy megszopatják.
Mi tart vissza, de tényleg? (Már a Big Bangnél.) Hogy nem vagy "elég" kocka? :-) (Nejem is szereti... mondjuk neki is van egy term.tud. diplomája azért.)
Mondjuk én könnyen beszélek, echte célcsoport vagyok...
A 4-es Trónok harca nekünk is megvolt (és tényleg ne kedvelj meg senkit), az egyik rész házbazmeg-je után tűrhető lett a vége.
Hozzátenném, hogy én páratlanul gyűlölöm a cliffhangereket, szerintem az a múlt évezred tévés trükkje, nem kéne ildomos legyen ez a fajta szemét húzás - itt most talán jobb volt a helyzet.
Bár mintha direkt szívatna a rendező/író minket: bizonyos szálakat pár perc alatt elvarr, néha többnyire váratlanul, de olyan is van, amikor azt várnánk, hogy ez a bosszú megér legalább 2-3 rész felvezetést, egy zúzós kivitelezést, és egy kellemes lecsengést, erre azt is lezavarja egy gyors numeraként.
Hogy spoilermentes legyek: némelyik megoldástól nem volt bennem kielégülés.
nekem se Big Bang, se IT C, bele merjek egyáltalán kezdeni??
én azt látom, hogy az imdb-n sokkal "megbízhatatlanabb" a sorozatok pontozása, mint a filmeké. egy 7 pont feletti film már egész sokszor nézhető, de a sorozatokat hajlamosak a nézők inkább túlpontozni; a filmek világában erős 8 feletti pontszám sorozatnál még simán kaphat kaszát egy jobb érzésű háztartásban...
> mint az újban ahol inkább annyi volt az elején hogy az USA de jó fej mert elhozza a
> "szabadságot" a világban.)
Viszont az a kib. részrehajló TV-show nem volt rossz. :)
Amúgy ja, kimaradt egy-két vonal, és a lecsupaszítás tényleg jó jelenet volt.
De a "- türelem Lewis, csak emberek vagyunk" (és közben egy kézi tekerővel "felhúzza" a fejét, mint Kisvakond az autóját) és a "- Jó a szemed, Murphy. - Amerikai gyártmány..." dumákért nagy kár.
Vagy a klasszikus autóvédelmi rendszer... "- ...és még az akkumulátor sem merül le!" (azóta olyat szeretnék)
Hát szóval az is a popkultúránk része, ebben meg nyoma sem volt.
Én is rosszabbat vártam a Robotzsarutól, egész jó remake lett, azt mondjuk nem értem hogy miért boncolgatták hogy valami demó módba kapcsol mikor harcolni kezd (amikor lenyomja a romos ipari épületben a sok-sok robotot) és ekko rnem az ember parancsol, cselekszik, aztán ebből nem lett később semmi, nem kezdtek vele semmit, elfelejtődött. Meg hiányzott valami nagy főgonosz, a végén éreztem egy kis hiányt (a katarzisét). Amikor szétkapják a robottestet és mutatják azt a keveset ami az emberből megmaradt, az sokkolt, kurvajól megcsinálták.
Nem is olyan rég láttam az eredetit amúgy, az mégmost is azt mondom, jobb film, pedig vannak benne hülyeségek, pl. befér a rendőrautóba ami be se dől miatta. :) (És az eredetiben sokkal több a politika, a társadalomkritika, mint az újban ahol inkább annyi volt az elején hogy az USA de jó fej mert elhozza a "szabadságot" a világban.)
"Akkor megnéztük már mikor aktuális (új) volt. :)"
Ja jó, akkor tényleg marad a Buffy a 2. évadtól. :-)
"Egyébként egy egész jó filmből készült a sorozat, tudtad?"
Olvastam, jaja, első évad után lehet, hogy az jön majd. (Meg be kéne fejezni a Boston Legalt, a Chuckot (egy-egy 13 részes évad), meg a House-t (utolsó két évad)... 24-ből is annyi van tán...)
Tényleg, sitcomból mi az ajánlott mostanság? (Nem baj, ha szinkronos, sőt.)
Nem indult gyengén, de egyre jobban leköt, mindig várjuk a következő rész már, az évad 3/4-énél meg konkrétan jónak neveztem mindenki füle hallatára, ugyanis kezdett mélysége lenni több mellékszereplőnek is (nem csak fekete és fehér szín van már), de még olyanoknak is, akiket bő 10 perc verés utána aztán elhunytak.
Ja, és azt is szépen levettük, hogy ebben a sorozatban a kismellű nőket mind megdugják. És 10-ből 9 az, szóval.. .:)
(de komolyan, C-s kosárral felett szerintem csak olyan volt, akinek nem jutott szöveges szerep :)
Meglepően sok a meztelenkedés. :) Meg a vér. :-D
Viszont fura mód a Sons of Anarchy után annyira nem vágyódunk, a 2-3. epizód után nyergeltünk át erre.
Jelentem, mi még töretlenül nézzük, minden hülyesége ellenére jól elvagyunk rajta. (Nem várjuk remegve a következő részt általában, de "sorozat-aszály van", jó hogy nyáron is van amit nézhetünk.)
Én a Strain-t kezdtem el, az is nagyon ígéretes. A Last Ship viszont akkora fos, hogy tényleg kín minden perce (pedig az első 1-2 rész még hordozott reményt magában), csak a hadihajó miatt nézem :)))
Végre megy fel a 0770-es fw. Már a felénél tart eddig hiba nélkül.
Eddig azzal szarakodtam, hogy csináltam egy csomó másolatot a file-ról pen drive-ra meg sd kártyákra is, végül sikerült eltalálni hogy is kell elnevezni meg minden mappa a helyén van. Nem akarta befogadni az update-et, vagy nem találta vagy azt írta hogy jelenleg nem áll rendelkezesére az eszköz.
Neked aktív a google maps?
Lehet aktiválni ha nem, megy a butított sim nélküli mmi egységgel is, csak aktiválni kell, és a telefonról tud netet szívni az autó elvileg a 0770-es fw-vel.
A lefontosabb újdonság ebben az fw-ben az hogy tud kezelni egyszerre berakott sim-et és mobilt, tehát végre megy majd az adatkártya benne és tud kapcsolódni a mobilhoz is mellette kihangosítóként, ezen kívül van rendes street view a google maps-on mint pc-n.
A magyarítást egy szentendrei riasztós cég(blue16.hu) fejleszti az audikhoz, szerződésük van a pohu-val, minden itthon eladott autóra feltelepítik. Nekem nem ér meg 70-80ezret hogy felrakják a magyar nyelvet.
Ja, csak összemaszatolt mindent, nagyobb volt a hangja. :D
Namos, mint írtam: a lányok hajat mostak. ebből kikövetkeztethető, ők ma már nem strandolnak. Én meg külön nem indulok neki, mamusz vagyok, köll a francnak azt hallgatni, hogy blablablablablablablablablabla....
Én ezt szoktam nézegetni, üdv a világomban amúgy. :) Én már Hajdószoboszlóra vittem a népet mert ott megoldottuk az esőt is, van fedett medence, illetve 18 napra megyünk majd a Balcsira, csak lesz 3-4 napos, esőmentes... :/
Frau Brünhilda 127,3 cm-re az orromtól cserélt ruhát a strandon. Mármint bugyogót, úszóizére. Majdnem visszajött az ebéd. Amúgy azt hiszem, ez az egyetlen német (külföldi) errefelé, vagy tévednék?
Kettővel odébbi szomszéd most állt neki permetezni. Teendő?
Twingóról jut eszembe: tegnap ment előttem egy, a jobb egyen ülő kikönyökölt az ablakon, legalábbis azt hittem. Ehhez képest a szélvédőt tartotta a helyén a kezével. :-)
Láttam már ruszki videót olyan esetről hogy nekiment egy tehetséges a parkoló autónak, szóval létezik ilyen, de a rányitást azt szerintem csak külső kamerával fogod tudni megoldani, ezek a fedélzeti kamerák előre néznek, ritkán hátra (utastér/sofőr felé) is, de rakhatsz az autóba a hátsó szélvédőhöz is egy másodikat, néha látni ilyet is a "miért kutya ország Oroszország" válogatásvideókon. De ha rád nyitja a melletted álló majd elhajt úgy hogy a rendszáma nem megy el a kamera előtt (mondjuk jobbra áll be melléd és arra is hajt el, vagy ugyanez vica versa), akkor cseszheted.
Szerintetek létezik olyan, autóba szerelhető kamerarendszer, ami aktív maradhat parkolás közben is (figyelve pl. hogy ki nyitja rá a kocsira az ajtót, mialatt nem vagyunk ott, stb.)? Nyilván nem folyamatosan, de 1, maximum 2 órára, ha az ember valami neccesebb helyen - bevásárlóközpont parkoló, stb. - hagyja ott.
6-8 házzal lentebb az utcában volt dajdaj. Elmentünk sétálni arra, de elrángatott a sparheltsárkány. Pe€dig én elfogadtam volna azt a hideg sört. :) Olyan aranyosan kínálták. :D
Jelentem a makkát átpozícoináltuk logisztikai úton egy kutyás kertbe, örüljenek neki. Gyíkok megvannak (még). Nyulak kezdik tanulni, hogy ez a kert már nem truváj nekik.
Tegnap valami 20-on innen emberkék buliztak 6-8 házzal lejjebb, de nem voltak túl hangosak, viszont a lányokon sem volt túl sok ruha. :D
Ó istenem, miért vitázok én a szégyentáblán? És egyáltalán miért olvasom???Egy ottani flame-hez képest a Danival való vitatkozás a metró csikorgásáról Frost-Nixon interjú.
nekem egy invicta van kb 20 éve, azzal jártam gimibe, aztán egyetemre is, azóta az antarktisz kivételével a föld valamennyi kontinensén megfordult:) san marinóban sírtam ki a szülőktől, akkor nagyon drága volt, de így utólag megérte, addig fogom használni, amíg ki nem lyukad
Nekem pl van egy egyszeru Crumpler, de nagyon atgondolt es hihetetlenul jol birja a strapat. Tuskes bozot sem tett benne kart. Gozom sincs miket gyart meg es mennyiert, de imadom.
Dechatlonos sátorral azért én már megszívtam. Mondjuk az nem Kecsua, hanem bizonyos Kilimanjaro márkájú volt. 2 személyes, nagyon egyszerű, iglu jellegű sátor. Egy tiszai kenus túra alkalmával aludtunk benne és elkapott egy eső egyik este. Reggel kb 3 centi mélyen állt a víz a sátorban, a hálózsákból facsarni lehetett a vizet. Szóval ezen tapasztalatok alapján amikor saját sátor vásárlására került sor, inkább mentem a Mountexbe. Az a sátor amit ott vettünk, sokkal nagyobb viharokat is túlélt már gond nélkül. Igaz, az ára az nem volt túl alacsony :) De ezt csak azért mondom, hogy a dechatlonos, legalja, akciós sátrakkal vigyázni kell.
Nekünk nem pont ilyen, de valami hasonló van 35 és 50 literesben. Ez az RP Outdoor még nem az a nagyon drága profi túrás cucc, de a kecsuánál szerintem jobb. Asszem a Hervisben vettük de vagy 8-9 éve, érdemes ott is szétnézni, ha van a környékeden.
Maj' lesz gyerek, akkor nem lesz hülyeség. :) (és tényleg jó, már megvan vagy 6 éve) Van kecsuából egy 1190 Ft-os hátizsákunk, szintén legalább 5 éve, olyan mint egy Twingo, nem ígér sokat, de azt jól és olcsón tudja. :) (szóval én vennék a termékvonalból komolyabbat is.)
Hátizsák több is elfogyott a családban. Ha nem túrázáshoz kell, akkor teljesen vállalható a kecsua alja is.
Cipőt nem tudom abból vannak más beváltak, sátruk használható, két nap esőt kibírt. Mit tudom én még mit vettünk Decathlonban, de nagy panaszok nem voltak, ha nem vetted komolyan.
Ha komoly cuccok kellenek, akkor a mountexből indulsz és lépkedsz felfelé, de most nem hiszem, hogy kék túrázni kell egy zsák hirtelen :-)
Párszor már beleszaladtam, a cipő jó, csak ott tör, ahol nem kéne, meg nem szellőzik, a hátizsák is majdnem olyan, mint egy rendes, csak vág, mert szűk a pántok közötti rész. A strandsátor, na az jó, csak az meg hülyeség.:)
Semmi gond a kecsuával, ha nem aranyárban akarunk vásárolni és "csak" egy hátizsák kell. Ha komolyan gondoljuk a dolgot, akkor a topik elemében lehet és 50e-től indulhatunk.
Van egy Samsonite laptophoz való hátizsákom, eléggé vízálló, oldalzsebe mondjuk csak az a hálós van, amit kihajtva üdítőhöz lehet használni, de amúgy egy motoros bukás meg egy bringás bukás után is újszerű kívülről (5 éves kb.). A belső oldala ilyen hálós szellőző valami, kész macskamágnes, mire erre rájöttem, az károsodott kissé.:)
Na, akkor még egy téma, akril kád javítás. Van egy pici lukunk, gazdája persze nincs, senki semmit nem ejtett bele. :) Akkora és olyan alakú sérülés mint egy kisgyerek kisujján a köröm, ha körberajzolom a körömágy kivételével. (na, ezt jól körülírtam)
Kéne vennem egy jó hátizsákot. Nem kell túrazsák, de legyen legalább 50 centi magas (de talán inkább 60), a két normál rekeszen kívül legyen rajta minimum 1 zárható oldalzseb, legyen viszonylag merev, vastag, valamennyire vízhatlan anyagból. És persze ne legyen arany árban, bár nem is olcsó bóvlit akarok venni.
Részben normalizálódott a helyzet a suliidő végére. Most korrekt is akár. Szeptembertől ez lehet ismét átértékelődik. A fizetőssége még nem jött el, de jönni fog. Az érződik, hogy szopás lesz. Tippre előbb lesz fizetős, aztán lehet majd a helyieknek igényelni ezt-azt.
Mondjuk amióta elkezdett a metró komolyodni, egyre kevesebb hétvégét töltünk Bp-en. Nem kizárt, hogy eljön az az idő, amikor a munkát leszámítva már nem sok minden miatt leszünk ott.
Tudom, mi megy a 4-6-oson, eleget utazom vele. :) Annyi prosztó a világon nincs, mint amennyi azon utazik minden reggel. Ha van járat Pesten, amit rühellek (a 3-as metró mellett), akkor ez az.
Az tényleg kérdéses, hogy milyen tempóban tud haladni; de 5-6 percet már eleve nyerek azzal, ha nem a Corvinig kell metróznom. Persze ha hasonló utastömeg lesz majd, mint a 4-6-oson, akkor lehet, hogy megette a fene.
Én meg épp a 103-as miatt örülnék neki, ha átvinnék a hídon. Mert pont ez a probléma, amit az ismerősöd mond: egyszer én is azzal mentem, beállt szépen a dugóba a Könyvesen, aztán 40 perc alatt (!) vitt el a Népligettől a Lágymányosinak a budai hídfőjéig. Ha a 4-6-ossal mentem volna, a komplett utam lett volna 40 perc.
Nekem ezen a szakaszon nagy segítség volna egy kötött pályás jármű, ami nem áll be a dugóba reggel.
A Ferihegy kissé más eset volt, ott nyilván elkerülhetetlen valamekkora zaj. Itt meg nem lenne elkerülhetetlen. De ettől függetlenül is, miért ne szólhatnának a lakók, ha zavarja őket? Aztán legfeljebb megindokolják nekik, hogy bocsi, de nem tudunk mit tenni, ez van. Önmagában azért, mert kifogásolják a zajt, miért lennének "hisztisek" meg "unfairek"? Miért lenne ez "szégyen"?
Látható, hogy a metró üzemeltetése is tud a problémáról, és próbálnak is tenni ellene; tehát semmiképpen nem hiábavaló vagy értelmetlen a lakók kifogása.
Hát, nem tudom, kisebb csodának kell ahhoz történnie, hogy az 1es érdemi legyen árpád hídtól Kelenföldre. Cserébe újabb kereszteződések sínnel, amit nem tudnak megcsinálni kis hazánkban normálisan. Én a tömbünk közelében zakatoló villamos sem lesz a kedvencünk.
Most járhatnék a 103-assal is melózni... múltkor ismerős ment vele. Elmondta a menetidőt és az "élményeit". Na nekem erre sem időm, sem hangulatom. Az 1es sem hiszem, hogy jobb deal lesz.
Speciel én annak örülni fogok, ha végre átviszik az 1-est a Lágymányosin, mert a 4-6-ost az ellenségemnek se kívánom. :) A 4-es metróval én viszonylag ritkán járok, de a 47/49-es villamoshoz képest én is legfeljebb pár percet nyerek csak vele.
Több szemét, több lógó tini, több homeless... igen, frekventáltabb. Bár Kelenföldön nem igen értem ezt a fogalmat. Ott eddig is volt vonat és buszállomás, helyijáratos több vonal végállomása is... Villamosvonal végállomása is. A 4-esnek annyira örül mindenki, hogy csak na. Pl a kórház eddig vonattal, távolságival beérve 1 buszra felszállás, leszállás volt. Most nem lehet átszállás nélkül megközelíteni Kelenföldröl a Szt Imrét. Én is használom napi szinten melóba járáshoz 4es metrót. Reggel a menetidő a régi 7E-M3 vonalhoz képest nem változott. Délután is csak pár perccel lett rövidebb. Cserébe csomó helyre sokkal szarabb eljutni azóta. És nagyon örülünk már most az 1es villamos meghosszabbításának is.
1. Nem biztos, hogy ez ennyire egyszerű. Gondolj már bele abba is, hogy ha eladod a lakást, valaki más fog odamenni, akit ugyanúgy zavarni fog ez a zaj.
2. Oké, de miért ne emelhetnének szót valami ellen, ami őket kurvára zavarja? Fasza, hogy van a 4-es metró, de most ha pl. beázik az egyik aluljáró, akkor már nem is szólhatok, mert örüljek, hogy egyáltalán megépült?
3. Nem tudom, megnézted-e a videót. Még ezen keresztül is zavaró ez a hang (egyébként nem csikorgás, hanem fémes súrlódás). Kötve hiszem, hogy ez csak úgy elvegyülne a többi zaj között. Egyébként sem feltételezem, hogy ez csak egy műbalhé lenne az ottani lakók részéről.
Szerinted mit kellene csinálniuk? Fel kellett volna lépniük a metróépítés ellen? De hát honnan tudták volna előre, hogy ez lesz? Meg aztán úgy beszélsz róluk, mintha ők tehetnének róla, hogy oda épült a metró. Még ha származik is előnyük abból, hogy ott az állomás, miért kéne egy szó nélkül eltűrniük, hogy éjszaka nem tudnak aludni a hangzavartól? Szerintem ez a legkevésbé sem mulatságos.
Annyira többet ér a lakás, hogy 5 %-kal kevesebbet. Nem hőzöngök. Csak ott élek nem messze, és rámutattam arra, hogy te a szüleid által alád tolt kégliből könnyen köhögsz hülyeséget.
Ezt kinyomtattam és kiraktam a falra, a kollégák legnagyobb örömére(hülye kockák):
A barátnőtartás egy végtelenül fárasztó, rendkívül megalázó, így embertelen és a Férfiak számára rengeteg korlátozással járó tevékenység. Amint becsajozik valaki, az újdonsült barátnő első dolga az lesz, hogy leválassza őt a baráti köréről, hogy ezzel kiszolgáltatottabbá tegye a Férfit.
Pedig egy Férfinak miért is kellene szexualitása csúcspontján kizárólag egy nőre korlátozni magát? Micsoda elképesztő önzőség a kizárólagosság elvárása a nők részéről?
Hihetetlen életigazságokat sikerült innen megtanulnom, kinyílt a szemem :-)))
Igen kis páré kölyök. Néha volt vonatfütty éjjel, de mióta megy a 4-es, ezek éjjel és hajnalban is képesek végig dudálni illetve ez a csikorgó araszolás is régebben tempós haladás volt, ahol nem hallatszott ennyire durván. Hja, laktál volna ott, akkor nem így állnál hozzá.
Képzelj el egy parasztházat az Oktogonon, aki 400 éve ott lakik és zavarná a zaj.
Változik, a négyes metró miatt pereli a metrót, mert zaj van?
PONT, hogy többet ér a panelja, mert ott jár a metró, azért gondolom nem fizetett ajándékba az önkormányzatnak. IGazi unfair hisztis szar szöveg - szerintem
(Ha arra akartál esetleg utalni, hogy kéne egy pont is a betű után, mert a római számok mindig sorszámnevek, akkor ne fáradj, ilyesmi miatt még egy gyenge poénról sem mondok le. :-P )
Beszéltem amúgy a Wallis-szal és az én autómra nincs visszahívás, azt mondta az ember hogy tévesen jelent meg mert nem az összes E46-ot hívják vissza. Totya, azért hívd fel őket: (1)45egy48kilenc6
Az 1.5 dCi Mégane II tényleg jól fogyaszt, még az ötös váltóval is. Egy ismerősöm néhány évvel ezelőtt Görögországba ment egy ilyennel nyaralni, éppen a nagy válság begyűrűzésekor, amikor megkezdődtek a sztrájkok. Az országban gyakorlatilag nem lehetett üzemanyagot kapni; a benzinkutak bejáratait eltorlaszolták, nem engedtek oda senkit. Az volt a szerencse, hogy nem is kellett tankolni, mert a kocsi állítólag 4,6-os átlagot produkált a rekkenő hőségben klímázva, sok várossal és autópályával.
Ebből is látszik, hogy a nagy hatótáv bizony jól tud jönni. :)
A Pikacsu kb. egy literrel eszik kevesebbet 120-nál mint 130-nál (ami %-ban jelentős), igaz ott a légellenállás is komolyabb mint a Megane-nál. Mindegy is, a szomszédom nem fotóz pillanatnyit, szóval neki hiszek. :)
Láttam a szomszédomét. Sokkal tágasabb az egyterű ahol nem laposan ülsz, hiába 527 liter a kombi csomagtartója, a Pikacsué 550 pedig az "rövid". :) Az egyterű a magas építésmódja miatt mindig tágasabb mint az ugyanolyan kategóriás kombi.
Amúgy a szomszédom most vett pár hete egy 1 éves Megane Van-t (5 ajtós), 1.5 DCI 6 sebességes, csak autópályán használja, óra szerint 140 tempomat, így kerek 6 a fogyasztása, 2000 km-t tett már bele. Szóval a haverod lejtőn fotóz, ahogy az összes olyan hülye aki pillanatnyi fogyasztást fényképez autópályán. :P (Amúgy én vagyok az egyetlen akinek autópályán simán 2 litereket megy le-fel a pillanatnyi attól függően hogy honnan fúj a szél meg mekkora a lejtő?)
Nekem is volt 4.5es fogyasztásom 3000 km után a Te autóddal, 50% pálya, akkor 4.7 volt 130al óra szerint, utána országúton meg lement 4.5re a végére. Csak Te nem tudsz 6 alatt eljárni, igaz én nem mentem 180al az Árpy hídon egyszer sem :)
Tekintsünk el a szar zenétől, majd töprengjünk el egy pillanatig azon, hogy ezek a dolgok 180 körüli átlagsebességgel mennek, nem is rövid távon. Aztán azt a jóembert, aki a platnin tornászgat, képesek utasnak hívni.