Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
Ha sok olajat töltesz bele,és ez hő hatására egy kicsit meghígul akkor a felesleget gondolom ott nyomja ki magából,illetve szerintem ott lehet feltölteni is.
Elnézést hogy megint kérdezni szeretnék de sikerült egy robi 250- hez hozájutni. Elégé elhanyagolt állapotban van. A hajttóműbe milyen olajat szoktatok önteni és kb menyi olaj kell bele. Nem a motora gondolok azt tudom és most cseréltem le. A motor egyenlőre nem indul de ki kell cserélni a benzincsövet meg egy szűrőt tenék bele, és a karburátort is kitisztítani.
Talán most enyit biztos lessz még problémám de most megyek csinálom a gépet.
Köszönet, ezt jó tudni! Adj nekem egy címet privátban, aczrobertkukacenternetponthúra jöhet! A lényeg, hogy tavaszra kész kell lennem a permetezővel, nincs mese.
Ha valamiben tudok segíteni szivesen segítek mivel permetezőkkel foglalkozom azokat szerel,mind elektromosan mind szerkezetileg télen, szezonban pedig országos szervíz (no meg a környező országok)amit csinálok.
Kösz szépen! Külön jó, hogy berakta az eladó a használatit az adatokkal. Az enyém szivattyúja nem dolgozik, szét kell szednem, tavaszra működnie kell. A keretem meg nincs meg, viszont a fúvókás részek megvannak. Kirakósjáték...:-/
Arra gondoltam, hogy a fenti ábrán látható eszközökből kevés áll rendelkezésre kisgépekhez, s ez beszűkíti a kiskertben alkalmazható talajművelési rendszereket. Az ábrán a talajmaró rosszul van feltüntetve, három csillagot kell a forgató hatáshoz tenni.
Nagyon jól látod a helyzetet! " szántóföldön, traktorvontatással, és jó agrotechnikával remek eredményeket lehet elérni" Ez valóban így van. A szántóföldön pl. egy RÁBA STEIGER-rel tényleg jó hatásfokkal lehet dolgozni. Persze megfelelő méretű terűleten. Ezek a gépek háztáji kiskertekben, szőllőkben, veteményesekben használhatók, ott ahol egy MTZ is többet tapos le mint megművel. A gagyi karistoló is jó szolgálatot tehet a kukorica sorok között ha nem akarunk annyit kapálgatni hogy leszáradjon a kezünk. Az egyik kicsiben, a másik nagyban működik jól. Persze meg lehet próbálni fordítva is :D
Ez kiskerti technologi,nem több száz hektáros zsidógazdaság!!!tárcsának helye itt nem hiszem,inkább fogasnak az eke után,vagy kapa tagoknak van!!És meg sorközművelő adaptereknek! De lehet én vagyok a maradi(((
Nézegetem ezekhez a gépekhez a forgalmazott kiegészítőket, ám a talajmunkának csak a forgatásos művelésére fektetnek hangsúlyt. Jó dolog, hogy lehet szántani az ilyen nagyobb kapagépekkel, de hol van a tárcsa, grubber? A tárcsa az egyik legnépszerűbb művelőeszköz szántóföldön, traktorvontatással, és jó agrotechnikával remek eredményeket lehet elérni vele. Szántáselmunkálásra, lezárásra a boronán kívül jók lennének a különböző hengerek. Nincs más hátra, mint a házi hörcsögölés? Amit kultivátor néven forgalmaznak, az egy vicc, talajkaristoláson kívül másra nem jó.
Czimbi régebben írtad a fórumban hogy kellene egy olyan ember akinek van PA-100-as permetzője . Találtam egy eladót megvan hozzá minden még a fűvókás permetező kertet is :
Tervezem hogy veszek egy robi250t-t. Tudnátok abban segíteni hol találok róla valami kezelési utasítás? A fükaszát hova kell csatlakoztatni a sebeség váltón van valami kihajtás? A fényképeken ez nem látszik. Ha van akkor a sebeség váltással enek a kihajtésnak is változik a fordulata? A rotácios kapákat csak a gumikerekek helyett lehet föltenni? Nincs olyan megoldés mint amilyen az MF70-nél? Fönt vanak a gumi kerekek és elöl a kihajtáson meg a rotácius kapa?
Kívül, belül maradjon Békében az ország; A vásárra menőket Sehol ki ne fosszák. Béke legyen a háznál És a szívredőben. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben.