A linkkel miattam ne kuzdjel az angol nyelvu kezikonyvhoz, mert olyat pont kaptam. Meg nemetet, meg olaszt meg meg 3 masik nyelven. Csak a magyar hianyzik:(
Jo lenne a bejaratason tul lenni, nagyon kell figyelni, hogy a 4000-et ne sokszor lepjem tul:)
gratulálok a vashoz. Mehetnek bele a kilométerek.......Magyar nyelvű kézikönyvet én sem kaptam és amit a Kawa honlapjáról le lehet töltetni pdf formátumban, abban le van tiltva a nyomtatás. Viszont sikerült letöltenem az angol nyelvű szervíz könyvet, ami 40 MB. A linket majd előkaparom (elfelejtettem, öreg vagyok na....) és közzéteszem. Augusztus 24? Kawasaki pályanap lesz a Hungaroringen. 16:00-ra szervezik, először pályaismertető, majd pályabejárás, majd 'vonatozás' egy profi mögött, végül 18:00-tól szabad motorozás. Ezt a programot a Kamoto kereskedés szervezi, de bárkit szívesen látnak. Kifejezetten azoknak szól, akik egy kicsit szeretnének sportosabban motorozni, de nem állat módon tépni. É már voltam egy ilyen napon, megéri. Ja természetesen ingyenes.
A totalbike bemutatojaban ezt irtak: "Nem csak az ER-6n túraenduró változata, a váz, az idomok, a futómű, a váltó mind vadiúj fejlesztés, tehát önálló modellről van szó." Ettol persze meg lehet ugyanugy rossz.
Tegnap amikor atvettem a Versyst rakerdeztem az eladonal erre, de o nem tudott semmirol vagy nem arulta el. Az ER-6 forumban viszont egyre tobben fedezik fel a rozsdat a motorukon.
Nektek adtak magyar nyelvu kezikonyvet? En 2 Versys kezikonyvet kaptam 6 kulfoldi nyelven, valamint egy altalanos kawasakis kezikonyvet magyarul, amiben a Versyst nem talaltam. Le lehet tolteni a kawasaki.hu-rol, de azert meg is csak jobb lenne.
Megértem az aggodalmadat, de én mindenütt azt olvastam, hogy a Versys "vázilag" is új fejlesztés. Gondolom, ha ez a visszajelzés jött az ER6-ról akkor a tervezésnél ezt már korrigálták.
Amúgy ez az autó és motor vásárlás olyan mint a nő. Meglátjuk, kipróbáljuk, beleszeretünk és utána tojunk az ár-érték arányra, ésszerűségre, tesztekre stb.
Ahogy az öreg mondta, a történet arról szól, hogy a sok jó tulajdonsága mellett el tudjuk e viselni a kevesebb rosszat.
Én most éppen vásárlás előtt (Versys) vagyok, voltam teszten, megnéztem, körbejártam, megalkudtam...minden szép és jó viszont ma megingatta valami a vásárlási szándékomat:
Köszi. A MOBITT-nak utána olvastam, jónak látszik, majd megpróbálok eljutni. Rám fér. A könyvet megrendeltem, addig az is jó lesz okulni.
Én nem tapasztalok semmilyen hangot a fejidom felöl, de azt a fütyülést sem, amit a teszt írt nagyobb sebességnél.
A Motorrevü a 8. számában ír az Alpenmasters tesztről. 20 motort tesztel, a következő számban lesz a Versys. Mondjuk a kategóriájában két 1000-essel hasonlítják majd össze.
Egy jó oktatót viszont nem pótol semmilyen írott anyag. Többen is szerveznek motoros vezetéstechnikai képzést. mobitt.hu, moto-cafe.hu és a Hungaroring Motoros Akadémia. A mobitt-ot a rendőrök tartják, én ezen voltam többször is. Ha érdekel, részletesen mail-ben vagy telefonon szívesen elmondon, de ha másokat is érdekel akkor ide a fórumba is írhatok egy hosszabb post-ot. Sajnos hozzá kell tennem, hogy mindez nem mentett meg tavaly decemberben egy figyelmetlen teherautótól. Én továbbta is azt gondolom, hogy ha valamit nem látok be rendesen, akkor onnan tuti jönni fog valami, ha valamit meg látok az biztos, hogy be fog jönni elém.
Más...Tapasztalt-é már valaki Versys-nél 4000-es fordulat környékén fura zörgő hangot a fejidom felől?
Az új autó eladások is visszaestek vagy 30%-kal. Az új ÁVH megkérdezheti, hogy miből van a cucc.
Segítsen már valaki, hogy hol lehet a neten valami vezetéstechnikai okítást olvasni. Ugyanis a kis sebességnél végrehajtott kanyargásoknál, fordulásoknál ( főleg utassal ) nagyon bizonytalan vagyok. Elvesztem az egyensúlyom és feszt rollerezek. Hiába gyakorlom nem érzek rá. Tutti, hogy valamit alapból rosszul csinálok.
a Versyshez van hátsó doboz konzol és oldaldoboz konzol is. Együtt a kétfajta doboz használata valamilyen rejtélyes oknál fogva nem megy. A középsztendert én is hiányolom, de a Kawák legtöbbjéhez nincs. Egyik ismerősöm még a vihar előtt vette át a Z1000-ét és a szél simán feldöntötte.
Tegnap volt a Kawasakis pályamotorozás a Hungaroringen. Egy motorozni tudó ismerősön minden kanyarban a koptató csavarig döntögette a gépet. Én is próbálgattam, de csak jobb oldalon sikerült elérni az aszfaltot. A balkanyarom a gyengébb.
Nekem van egy ilyen osszehasonlitasom, de sajnos egy nemet nyelvu ujsagban. A Versys es a DL egyforman vegzett, a Transalp lemaradt elegge.
Amire most emlekszem az az, hogy a Versysnek van a legjobb motorja, vezethetosege. A DL randa (ezt tobbszor leirtak a cikkben), a valtoja jobb, mint a Versyse. A Versysnek nincs csomagtarto konzolja es nem lehet kozepsztendert alarakni.
Hát elég durva ára van az alacsonyabb ülésnek. Az ER-6 viszont 8 lóval és nyomatékban is 5-tel több. Neked kell eldöntened melyik legyen :) Remélem majd összefutunk valahol motoron. Holnap lesz a Hungaroringen Kawasakisoknak 18:00-20:00 között pálya, amit a DMC szponzorál. A nyáron még két nap lesz július 17. és aug. 24.
Ha Versyst akarsz venni akkor nyomjad, mert az első szállítmányok kezdenek elfogyni és hosszúra fog nőni a várakozási idő. Állítólag nagyon megy most.
pont az altalad leirtak miatt akarok en is Versys-t venni. Csak, ha mar ott volt az ER6-os, akkor kiprobaltam azt is. Egyetlen elonyet latom en az ER6-nak szamomra: az alacsonysagat.
A Versys-hez 113e Ft-ert lehet venni alacsonyabb zseles ulest, ami igy elsore eleg durvanak hangzik.
azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Versys-nek elől fordított telói vannak és elől/hátul is állítható a csillapítás/húzás. Ebben a kategóriában ez nem mindennapos. Rosszabb minőségű utakon (meg a fekvő rendőrökön) a Versys sokkal jobban érzi magát. Sürke vagy narancssárga ? Nekem narancssárga van és jól néz ki.