Szerintem is rendben van, én is úgy csináltam, hogy az egyik oldal a bal felső állórészhez, a másik pedig a jobb alsóhoz. Hultiméterrel mértem a kapacitást (már amennyire a közönséges multimmal lehet) hogy feleződik-e.
A jobb oldalinál én azt látom, hogy a testhez van forrasztva, viszont abban meg igazad lehet, hogy akkor hova tűnt az állórész kivezetése. Tehát akkor mégis csak helyesen van bekötve.:-)
7-800V jön ki ezzel is 21 és 7 megára. Mások is használnak ilyet, és még ha 300$ért el is adják, akkor nem akkora para. Eddig jó volt nekem is, és szerintem az is marad. :) Persze még az is kérdés, hogy mennyire befolyásolja a feszültséget az, hogy itt koaxból van az antenna rézcső helyett. Mert a jóság sem akkora, mint a kalkulátor mondja, a sávszélességem is nagyobb, mint a kalkulátor szerint.
Akkor lenne sorbakötve, ha a forgórész érintkezője szabadon van, míg a két külön állórész van az egyes Amphenolokhoz kivezetve. Ha netán mégis így van, kérlek tudd be élemedett koromnak és rozoga érzékszerveimnek, úgy mint látás.
Nálam sorba van kötve, és semmi baja nincs eddig, igaz nem 14 megán használom, ahol elméletileg maximális a feszültség, hanem 7 és 21 MHz-en. Már lenyomtam vele 20-30 QSO-t, Rádióamatőr topikban kint van. Első körben megfigyelésre, panelban szelektív antenna építésére szerintem tökéletesen megfelel neki egy kis csöves rádiós kondi, de persze mindenki azt szeretné eladni, amije van. :)
Ezzel a kondival így nem. 5 Wattnál is felléphet 1 kV-os fesz és ennek a kondinak van 2-3 tized milliméteres fegyverzet távolsága. Még ha trükkösen sorba kötötte volna a két szegmenst akkor talán, de így gázos, biztosan serceg.
Nem akartam nagy OFF-ot csapni az adok-veszekben, de arra a célra, amire neki kell (az elején ráadásul csak vételre), simán megteszi egy kis forgó. Gyári QRP megoldásokban is látni ilyesmit, nem csak légből kapott háborgás :)
Régi igazság, hogy a legjobb erősitő az antenna, ha van egy jó antennád és annak a jelét nagy,v. kis veszteséggel viszed a rádióhoz, akkor adáskor is, vételkor is, vagy nyersz( jó kábel), vagy veszitesz ha nagy csllapitású kábelt teszel rá. Jó antenna+ jó kábel jelenthet 1 jobb minőségű rádiót is? Mondani szoktam volt, hogy én még elég magas, és elég hosszú antennát nem láttam, mert mindig van jobb!!, ami egyben nagyobbat- sok pénz + munka- jelent.
Köszönöm. Igen a számomra egyszerűbb dolgokat igyekszem magam megoldani.
Egy egyszerű kapcsolású LM 350 dolgozik a 150x100x60-s dobozban.Csak egy kissé elszámoltam magam a hűtőborda ügyében mert csak 10W terveztem és így hála a Puskás trafónak is, hamar beáll a 45 C-fok.Azért már 10 hónapja üzemel gond nélkül :)