Talán arra gondolt más is és én is, hogy pár oldalt visszalapozol, volt egy szintbeállítás/ellenőrzésről szóló hsz. képpel illusztrálva.De nem gond, persze, egyszerű az egész.A cinköntvény úszóházon - mint mondod - nem látsz át, ezért ideiglenesen az úszóházat helyettesítsd egy közönséges üvegpohárral, amin átlátsz, így ellenőrizheted a méretet, amit említesz.
A porlasztó felső része ne essen bele, hanem támaszkodjon a pohár élén, ezt oldd meg.Ugyanígy, hogy a tank (vagy egy benzinespalack) kb. 25 centi magasan legyen.A többi adott, látni lehet a szint magasságát a pohárban.
Igen, én úgy jártam. Rövid volt. Úri ember volt a koma, akivel beszéltem és minden további nélkül küldött másikat. A futár előtt kibontottam és hát bizony az is rövidebb volt. Úgy, hogy ment vissza a csomag. Elkeseredés De ekkor BLG olvtárs mondta, ő ugyanígy járt és tudta a megoldást. A két kipufogó tartót fel kell cserélni: jobbost a balossal. Kicsit rövidebb az egész, de talán még jobban is néz ki.
Próbáltam egyszerre egy hengert: a bal henger szinte alapjáraton "elhúzza" a jobb oldalit de ha a bal hengerről veszem le a pipát akkor pörgetni kell rendesen hogy menjen. Tehát megy a jobb henger csak olyan mintha néha lenne munkaütem és az is csak sokkal gyengébb lenne.
Igazából pár dolgot még nem mondtam el. Amikor elhoztuk eléggé zörgött a blokkja. Hengert leszedve a jobb hajtókar rettentően kotyogott és a bal se volt túl jó állapotú. Szétszedettem a blokkot megcsináltattam a főtengelyt kapott új csapágyakat, hajtókarokat tügörgőket és csapokat. Tehát a főtengely biztos nem mozog annyit hogy ennyire elmenjen az előgyújtás de azért megnézem.
Ha a főtengelycsapágy lóg akkor a az égési nyomástól lefelé mozdulhat el a főtengely. Ilyen esetben csökken a felső megszakító hézaga (akár el is mehet teljesen) . Ez ugye a jobb hengeré.
Állítsd a fótengelyt jobb henger felős holtpontra , aztán próbáld meg jó erősen lefele a főtengely végét megnyomni valami szerszámmal. Ha elmegy a hézag akkor ez a hiba. Még egy dolgot megpróbálhatsz : Állítsd be a jobb henger gyújtását , nagyobb kb 0,5-0,6 mm es hézaggal nem fontos hogy ekkor az előírt legyen az előgyujtás, mert lehet a nagy hézag miatt be sem tudnád állítani az előírtra. Csak úgy kb legyen 1-4 mm között. Indítsd be, ha ekkor megy a jobb henger akkor a főtengely járás közben a nyomástól megmozdul lefelé -> csapágyhiba, vagy ki van verődve a fészek.
Mielőtt szétszeded a blokkot próbáld azt ki, hogy a jó hengerből kiveszed a gyertyát, és csak a rosszat próbálod meg elindítani.
Egyszer megy, egyszer nem esetben lehet még talán érintkezési baj is, csak akkor ad szikrát ha éppen úgy áll az érintkezéshibás alkatrész (kábel saru stb.).
Igen. Felcseréltem a gyertyákat, majd új kábelek, utána trafó felcserélés, kondi felcserélés új kondenzátor és legvégül megszakítók felcserélése. A jobb henger minden esetben működött a bal meg nem.
Segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy 472-es jawa-t. Észrevettük hogy a jobb kipufogó szinte nem is füstül és csak langyos. Jobban megnézve a jobb henger nem jár "rendesen" csak néh pöffen egyet kettőt. Gyújtást átnéztük, beállítottuk minden rendben van 100% hogy ad szikrát. Próbáltam felcserélni a kipufogókat hátha jobban folyt a jobbos de nem volt változás. Mértünk kompressziót ami egységesen 7.5 bar mindkét hengerben. Motort beidítva a jobb oldali pipát lehúzva majd pár másodperc múlva visszahelyezve beindul egy-egy pillanatra a henger. Valamiért nem kap elég üzemanyagot. Hengerfejet leszedve a jobb henger szembetűnően "szárazabb" mint a bal. Felömlők a beömlő nyílás és kipunyílás sincs eldugulva. Jobb oldalt jobbos, bal oldalt balos dugattyú (azonos méret és súly) megfelelő irányban behelyezve. Gyűrűk is megvannak nem töröttek nem sérültek. Arra gondoltunk, hogy a jobb henger elősűrítéskor átdolgozik a másik oldalra de akkor (gondolom én) ez visszafelé is megtörténne!? Valahol a labirint ház környékén lesz probléma de nem igazán tudom mit kellene keresnem. Ha van bármi ötlet javaslat szívesen fogadom. Előre is köszönöm.
Az úszóházban hogyan tudom beállítani a gyári üzemanyagszintet? A könyv így írja, de ezt nem értem : "Üzemanyagszint az úszóházban, ha azt a test és az úszóház osztósíkjától mérjük 11+1mm 1.837 kPa (250mm üzemanyag oszlop) nyomás mellett.
Lehet volt olyan, mikor véletlenül többideig voltak benne a króm fürdőben a cuccok, mert a munkás éppen Ludmillájáról ábrándozott.
:-)
Nyomodba léptem töri érettségi téren.
Néhány saját gondolatomat a tanárom emlegetni fogja még néhány évig.
"Mátyás király egy anyagilag csődbe jutott ország királya lett ifjú fejjel, ezt sajnos csak úgy tudta orvosolni, hogy nagy adókat vetett ki a népre az ország talpraállítása érdekében (ehez hasonló esemény a közelmúltban is történt)"
Mert a Csehszlovákoknál nem a szocializmust építették, mi? :) Az is érdekes dolog, hogy a Mustangok, Pionyrok krómjai is katasztrofális minőségűek, kivéve a kormány és a lámpakeret, viszont a Babettákon, amik ugyanabban a gyárban készültek, nagyon jó minőségűek.
Ha jól emlékszem Perak olvtárs rendelt az e-motorpartstól, először neki is rövid jött de aztán kicserélték hosszúra. De majd ha benéz a fórumra biztos elmeséli a történetét.
Más: én a régi típ 634-re keresek (még mindig) kéményt elfogadható állapotban és áron
Használt nemtudom mennyi, milyen és hol van eladó, de ami rendelve lett extréméktől 638as kipufogó az a későbbi twinsportokra való rövidebb. Ha nincsenek egymás mellett észre sem veszed, hogy más, pedig jóvalkisebb, teljesen más hoszabb könyök kel hozzá. Itt egy kép, ilyet lehet rendelni:
hát ilyen kipufogódob van a '82nél újabb 634-en is (pl az enyémen)...újat is lehet hozzá kapni (webshopban 638asként listázza, bár még nem vettem ,így nemtudom ,hogy ugyanolyan-e), de használtan is sokat találni...csak érdemes rá figyelni, hogy a hangtompítót 2 db csavarral fogatták fel a végén, ami alig fél cm-re van a végétől, és könnyen kiszakad (nekem már mindkettőből kiszakadt 1-1 csavarhely, az első simán márciusban egy éjszakai motorozáson (a hangtompító azóta se lett meg, új került bele), ennek értelmes okát azóta se láttam...a másik meg 3 hete, bár az saját hülyeség volt, mert nem voltak megszámozva a kábelek és a gyertyák fordítva lettek beköve, és betolási kísérletnél gyakorlatikal lerobbant a vége, ott mindkét csavarhelynek annyi) sőt amit használtan vettem ,annak a párja is (amit nem vettem meg) már házilag volt máshol kifúrva)...és érdekes, hogy jawahoz a használt alaktrészek (pl. kipufogó) is általában jó állapotúak krómozást tekintvede, ellentétben mondjuk a használt pannonia cuccokkal, pedig egy '74-es pancsi kipufogó, meg egy '82-es jawa kipufogó között annyi különbséget nem látok időben, hogy az egyik még ma is majdnem tökéletes, a másik meg jó esetben csak vakorzsdás, rosszabb esetben szétporlad az ember kezében...de most végre elhárult a kipufogóvész mind a pannoniámnál, mind a jawamnál :D
Én nem keresgéltem még kipuffokat, egy márkatárs panaszkodott, hogy 2 éve hajt ilyen kipufogót, 638ra, rendel újat, de az meg az újabbakra való rövidebb volt.
Ilyen kéményt nem találni??? Rengeteg van belőle, mindegyiken legalább ilyen krómmal. :)) A hátsó teleszkóp tényleg nem saját, MZ, valószínűleg a gyári nyomhatta az olajat, vagy ez puhább... a fenetudja, meg kell kérdezni, az ingyen van. :)
Na, mégsem... Beszéltem a főmérnökömmel és egyenlőre pihentetjük a dolgot és nézelődünk a piacon...szóval nyár vége ősz eleje mikorra veszek nagymotort!
Akkor összebeszélk majd a tulajjal hamarosan ha meglesz még nyár elején és elmegyek megnézem! A megnézéssel max 4000-et veszthetek (ennyi az utiköltség ha nem veszem meg) ha megveszem akkor több mert a motor akkor keréken jön haza :D
Ja és a kipufogóra is érdemes odafigyelni, mert ezt a fajtát ami a régi 638asokon is van nem találsz sehol! Szóval előny ha nincs rajt látható sérülés! :)
Az első teleszkópszárakat érdemes megnézni, az enyémen tiszta rozsda, akkor hiába cserélsz benne szimeringet mert hamar szétcseszi az újat is. A hátsó teleszkóp nem hinném, hogy gyári, ezeken a régebbi TSeken szipkább volt. Szerintem nagy baj nem lehet vele, ha tényleg annyi Km is van bent(16000) akkor fele annyi mint az enyémben. Közeli képek alapján pöpecebb állapotban van az enyémnél, de hát én 80ezerért vettem ez meg 135ezer. Így pár hónappal a vétel után papírokkal meg a hozzá rendelt cuccokkal együtt enyém is van annyiban mint ez a fekete.