Keresés

Részletes keresés

kmoly Creative Commons License 2002.04.07 0 0 428
A Rezét jó volt. Ha megpróbálom, a már elhangzottakat nem ismételni, akkor az első, ami eszembe jut, hogy erre a versenyre már azért érdemes volt elmenni, mert helyes volt az egyenes itiner. (Minden ellenkező híresztelés ellenére.)
Kicsit talán sok pont volt; mondjuk a 11-est ki lehetett volna hagyni. ;-), tekintve, hogy mi meg sem találtuk. (Sikerélményként könyveltük el, hogy a helyszínen voltunk, a pont közelében.)
Igaz volt olyan versenyző, aki a kötelező útvonal után ment vissza (sugallatra) levenni a pontot. Ezek után egyet értek bak-anccsal, hogy még csak az hiányzott volna, hogy helyt adjanak az óvásnak. (Legalább megint igazam van, hogy óvni sosem szabad.)
Egyébként zseniálisnak tűnik az értékelés megoldása (az első szakasz kartonját kicserélték), bár végül a szakaszidő elszámolása miatt nem hozott időbeli pozitívumot.
És annak ellenére, hogy "sík" terepen volt, igazán jó pálya sikeredett. Csak milyen nehéz ezekez a kétméteres szintközöket megszokni.
Az itiner nem szerkesztve volt?
A kötelező útvonal elején láttátok hol volt az első (rossz)bója stekkje? Sokkal beljebb, már a jelleghatár megtörése után. Ha valóban ott lett volna a bója is, senki sem vette volna le, mert annyira egyértelmű lett volna a tévesztő státusza. Talán a szervezők valamelyike (bójakirakó) találta túl könnyűnek azt a megoldást.
A végén végzők közül talán az is elfogadható "kritika", hogy túl kevésnek tűnt ezen a sík terepen a 60 perc keverési idő. Nem számoltam utána, de lehet, hogy a szabályzat szerint is többnek kellett volna lennie.
Előzmény: tekergő1 (424)
bak-ancs Creative Commons License 2002.04.07 0 0 427
Gratula!
Nekünk már nem volt kedvünk megvárni mi lesz a vége, csak reméltem, hogy marad a pályán elért eredmény...
F.L. szerintem is korrekt volt, ott én sem tudtam volna nagyon mást csinálni.
Az a bizonyos 11. pont szerintem totál térképhübás helyen volt - bármit is mondott a verseny hiv. ellenőre, vagyis ki lehetett volna venni, ám az így létrejövő sorrenndddet már bizonyos okok miatt nem tartottam volna reálisnak.
Összességében az a véleményem, hogy a korábbi színvonal egy kicsit esett (na azért még így is sok versenyt űberelt ;-)), mind a pálya, mind a körítések tekintetében - a korábbi Rezétekhez képest.
A pálya: nem tetszett néhány pont helye - amikor tüskés bozóton kellett magunkat átverekedni, és két bójáról tudok, amikor a bója nem a stekk mellett volt (persze erről valószínű nem a rendezők tehetnek); az egyik az a bizonyos 36-os, a másik a kötelező "A" pálya első (tévesztő, általunk bekapott) bójája. Továbbra sem díjazom a poligont - korábban mi is csináltuk, ma már én is inkább lutrinak tartom, mint a tájékozódási képesség tükrözésének - és ráadásul elvileg is hibás volt (a befejező töréspontban legalább 4 bójának kellett volna lennie). Mondom ezt annak ellenére, hogy mi itt hibátlanok voltunk. A szerkesztett pontoknál a segédpontok kicsit messze voltak. Az itiner - más véleményekkel szemben - szerintem hibátlan volt, a vitatott szakaszon kicsit gondolkozni kellett, ám megoldható volt. Összességében hiányoltam a fifikás pontokat (a TR-ot nem tartom annak), a feladatok döntöttek - ám azok bőségesen elegek voltak a végeredmény elédöntéséhez, a pálya vezetése is profi volt - tehát mindent összevetve jó verseny volt.
A körítések: nem engem érintett, de volt akinek nem jutott zsíros kenyér. Én csak "véletlen" láttam meg, hogy lehet venni - enni, a forralt borról, teáról csak a verseny után, hazafelé szerezetem tudomást (úgy kell nekem!). Ezek után az eredményhirdetés egy kicsit elhúzódott (az okok részben a fent vázoltak, részben a technika: az első szakasz idejét a computer kicsit mellé számolta).
Gyors értékelésként és vitaindítónak ennyit. Én jól éreztem magam, nem bántam meg, hogy elmentünk (igaz ez nem sokat jelent, én így voltam a TK-val is).
Előzmény: pulp (426)
pulp Creative Commons License 2002.04.07 0 0 426
Mi. :)

Kár, hogy rohanok. A többit majd holnap. Most csak annyit, hogy szerintem a Franczva maximális mértékben korrekt volt.

Előzmény: Párd (425)
Párd Creative Commons License 2002.04.07 0 0 425
Állitólag volt benne valami igazán "Franczvás", a 11. pont, amit vitattak, de természetesen nem ismerte el. És az itinerrel is, mondják, volt némi bibi. De ne én legyek az első aki véleményt nyilvánit, aki ott sem volt :-)) Ki nyert A-ban?

Előzmény: tekergő1 (424)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.07 0 0 424
Sziasztok,

Na kinek hogy tetszett a Rezét?

Előzmény: ssimi (423)
ssimi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 423
Kellemes Rezét Kupázást a hétvégén mindenkinek!
Kis csapatunkkal sajnos munkahelyi elfoglaltságunk miatt mi nem tudunk elutazni, így adunk egy kis előnyt bajnoki ellenfeleinknek:-)))
boyhunter Creative Commons License 2002.04.05 0 0 422
Szerintem is nagyon jók a Rezét Kupák! (Bár hallottam vmi VOT-ról is. :-()

Az időbeírásról csak annyit, hogy azt nem ők találták ki. A beírásnak a lényege, hogy két adott pont között megoldandó feladat. Akik nem felejtik el, azok megoldják rendesen, akik elfelejtették, azok utólag beírják vmelyik lyukasztás fölé. Nem az történik tehát, hogy vki beírja az időt, s aztán lyukaszt mellé, mert az egyértelműen kiderül a kartonról. Ez tehát egyértelműen feladatfelcserélés, csak a játékosok megpróbálnak trükközni. "Ha hibáztál, ismerd el, menj tovább, s ne javíts a kartonon." Ez sok menetutasításon rajta van. Az, hogy beíráselmulasztásért mennyi jár, azt a Szabályzat mondja ki. Érdekes, még sose jutott eszébe senkinek, hogy távolságbeírást egy rubrikába tegyen egy lyukasztással.

Nem értem egyeseknek ezzel miért van gondja. Egyszer volt nekünk is még sok-sok évvel ezelőtt, azóta tudjuk mia rend.

A TK-t szerintem is ki kellene venni, mert ez a végeredmény (is) teljesen irreális. Alig maradt benne vmi. Egyébként igaza van annak, aki azt írta, hogy kb. két perc után rá lehetett jönni, hogy az itinernél mi a hiba, s aztán a többi stimmelt. Nem kell rögtön bepöccenni!

Kívánok a továbbiakban mindenkinek óvástól és reklamációktól mentes, kellemes versenyzést!

Előzmény: Párd (394)
ssimi Creative Commons License 2002.04.04 0 0 421
Ezúton is szeretettel meghívok minden érdeklődőt szokásos tavaszi túraversenyünkre, melynek szabályai a megszokottól kissé eltérőek.
Április 13-án a Mátrában, Parádsasvár környékén lesz a verseny.
A kiírás itt található:
www.matrahegy.hu/esemeny/020413k.html

A versennyel, utazással, szállással stb. kapcsolatos esetleges kérdéseiteket szívesen várom.

Ryan Creative Commons License 2002.04.02 0 0 420
http://ttt.tr.hu - - > Túranaptár - - > április 27-28.
Előzmény: tekergő1 (419)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 419
Mi megyünk a Rezétre, és eddig nem lehet panasz a rendezésre. Ugyanis a rendezőség intézi a szállásfoglalást. Ez is ritka eset. Ha halászlé is lesz, mint egy-két évvel ezelőtt, akkor már nem lesz panaszunk, bármilyen is lesz a pálya.

Érdekes lehetett ez a tájfutóverseny. Egyéb infó róla?
Ha már külföld...
A Fruska Gorai teljesítménytúrákról nincs pontosabb infótok?

Előzmény: pulp (416)
Butch Cassidy Creative Commons License 2002.04.02 0 0 418
Szegény Hunor elhullott a harcban. Egyrészt, mert nem volt kiforrott technika, másrészt, mert a SI sokkal erősebb volt (szervízháttér, kompatibilitás más országokkal stb.). Ha jól emlékszem, az SI még talán olcsóbb is, de ez nem biztos.

A Litér Kupán egy ideig ez volt, legutóbb már gondjuk volt vele, mert nem volt elég chip. Szerintem, most, hogy az SI elterjedt, nem esélyes. Nálatok, tájékozódási versenyeken, még előkerülhet.

Előzmény: pulp (417)
pulp Creative Commons License 2002.04.02 0 0 417
Butch

Van egy magyar rendszer is, a HUNOR. Az utóbbi évben már semmit sem hallottam róla, csak annyi rémlik, hogy eredetileg ezzel rendezni szándékozott Litér Kupa is SI-vel ment. Tudsz arról valamit, hogy mi van a HUNOR-ral, meg egyáltalán, miért maradt alul az SI-vel szemben?

Előzmény: Butch Cassidy (412)
pulp Creative Commons License 2002.04.02 0 0 416
Ki van pihenve. Hosszú cseh hétvégével, meg jó kis tájfutással. Vagy inkább tájnégykézlábfelfelémászással és tájseggenlecsúszással. Mivel minden ismeretlen terepet túraversenyző szemmel is nézek, szomorúan konstatáltam, hogy még csak hasonló terepünk sincs ahhoz, mint ahol a Prágai Húsvét nevű versenyt rendezték. Soha nem is kolbászoltam annyit, mint itt. Igen meredek völgyek, hatalmas homokkősziklák, hasadékok, stb. Na itt aztán nem lenne csapat, aki a laza kis túraverseny-menetidőt betartaná.

Ki jön Rezétre? Nagyon bízom benne, hogy mint ahogy eddig majdnem mindig, ezúttal sem kell csalódnom a rendezésben.

Előzmény: tekergő1 (415)
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.30 0 0 415
Csatlakozva az előttem szólókhoz, mindenkinek jó hosszú hétvégét kívánok, túrázzatok sokat, pihenjétek ki végre a TK-t.
Kellemes Húsvétot!
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.30 0 0 414
Sokat hallottam már róla, de írhatnál róla bővebben!
Előzmény: pulp (408)
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.30 0 0 413
Ilyenre én sem emlékszem, de itt is megoldás lett volna, szerintem, ha egy összevont időt számolnak a rajt és a cél közt, amiből levonják az időmérőkben eltöltött időt. Mindenképp igazságosabb lett volna, mint eltörölni az időket.

Tudod, Juli meg sok mindenre szokott fogadkozni. De most ott volt az Isobaun.:-))

Előzmény: pulp (406)
Butch Cassidy Creative Commons License 2002.03.29 0 0 412
A SportIdent-re gondolsz? Információk itt.

Kivonat innen:

"A rendszer bérleti díja 150 Ft/befutott fõ/nap, de min 30 000 Ft/nap. Maximum nincs.

(A kisverseny-csomag bérleti díja 50 Ft/fõ/nap, de min. 5 000 Ft. Ez nappali rangsoroló versenyre nem kölcsönözhetõ.)"

Ha nem nagy versenyre kell (márpedig amennyire én tudom, a ti versenyeitek nem túl nagy volumenűek), akkor meg lehet úszni 5000 forintból egy napra.

(Feltételezem, hogy bérleti szinten érdekel a dolog. Meg is lehet venni a rendszert, de az több milliós kiadás...)

Előzmény: Párd (411)
Párd Creative Commons License 2002.03.29 0 0 411
Nem tudjátok véletlenül mennyibe kerül az a rendszer, amely szerint manapság a tájfutó versenyeket rendezik, és általa minden egyes pontnál létezik időmérés?
Előzmény: kmoly (409)
Párd Creative Commons License 2002.03.29 0 0 410
Nem tudom... A feladat ilyenkorn általában menetidőszámitás. Ha elfelejtem beirni, mielőtt az első bójánál jelölök, jár a 60 hibapont beirás elmulasztásért, hiába irtam be a saját magam által kisámitott időt ennél jóval kevesebb hibával. Azért nem kellene egy kalap alá venni azt a csapatot, aki egyáltalán nem számitotta ki, azzal, amelyik megcsinálta, csak rosz helyre irta. Nagyon-nagyon sok hibapont 60 azért, mert nem a megfelelelő helyre irtuk az időt.
Előzmény: kmoly (405)
kmoly Creative Commons License 2002.03.28 0 0 409
Igazad van, nem a többiek után kell menni, ezért nem is szeretem a terepen a versenyzőtársak tömegét a pontok körül koncentrálódva.
Viszont olyanra is emlékszem, amikor befogtuk a rossz bóját, tovább mentünk, a fejünkre csaptunk, a következő csapatnak meg elég volt a jó bójánál a fejére csapnia. Kétségtelen, hogy ők talán nem is jelöltek volna a rossznál. Hiába, a profik ... :)
Elmentem húsvéti természetjáró szünetre.
Mindenkinek jó kirándulást a hosszú hétvégén.
Előzmény: pulp (407)
pulp Creative Commons License 2002.03.28 0 0 408
Hadd csináljak egy kis ellenreklámot az Enciánnak, elnézést érte. Most már nekünk mindegy, hogy ki rendezi, mert igen jó programunk van helyette. Erre most megyünk majd harmadszor:
11. Túlélőverseny
Egy jó gondolkodtató hosszútávú, trükkös túraverseny.
Előzmény: tekergő1 (401)
pulp Creative Commons License 2002.03.28 0 0 407
Vitatkoznék. Pályafutásom alatt nem volt példa arra, hogy az időjárás szerepet játszon a helyezésünkbe. Olyan van, hogy a tömeg vezet a pontra, de szerintem eredménybefolyásoló szerepe minimális. Ha valaki inkább a tömeg után megy a maga véleménye helyett, az már baj.
A Mátra és Varsányi esetében nem a pályák vonalvezetésével volt kifogásom. Tavaly örültem, hogy mindkét időmérő kilátónál volt utóbbin. Az nem a Mátra Kupa rendezőinek érdeme, hogy a legjobb időben gyönyörű tájakon csinálják a versenyüket. Az lenne az érdem, ha ilyen adottságokkal korrekten csinálnák az egészet és egyenrangú félként kezelnék a versenyzőket.

Ha még nem ment volna ki postán: a Tavaszi tájoló kiírása elérhető a Tájoló versenyek weblapja -ról

Előzmény: kmoly (403)
pulp Creative Commons License 2002.03.28 0 0 406
Elnézést kérek, tavaly mi nem tudtunk menni, nem láttuk, hogy indultatok. De előtte nagyon-nagyon fogadkoztak a Juliék, hogy soha többet.
Azzal egyetértek, hogy talán érdemes lezárni a Tavaszi dolgot. De az, hogy nagy feneket kerítünk neki, szerintem természetes. Csk egy példa: többen is írták, hogy emlékezetük szerint soha még olyan nem volt, hogy az idő egyáltalán nem számítson.
Előzmény: tekergő1 (400)
kmoly Creative Commons License 2002.03.28 0 0 405
Csak a második felére:
Szerintem azért jó "szigorúan venni" a beírást, mert a helyesen eljárókkal szemben nem fair, ha volt egy szabály, akkor az miért lehet mégis könnyíteni egyes csapatoknál. És akkor nem jön-e be könnyen az ember-állatnál oly' jellemző szubjektivítás? Akkor már jobb, ha következetesen alkalmazza a versenyrendező-állat az előre eldöntött hibapontjait.
Előzmény: Párd (394)
kmoly Creative Commons License 2002.03.28 0 0 404
Igen! Én is épp' nagy híve vagyok a Varsányinak és a Mátra Kupának (illetve mind a kettő többes számban). Ritkán hiányzunk. A Varsányin is mindig jó helyekre "visznek" verseny közben és a Mátra pedig Mátra. A harmadik kihagyhatatlan verseny a Tavaszi Tájoló. Márcsak a tömeg miatt is :))), itt látszik, hogy van jövője a versenyzésnek és értelme a rendezésnek. Meg én kedvelem ezeket a "nagy öregeket", nélkülük mi sem rendeznénk versenyeket manapság.
Előzmény: tekergő1 (383)
kmoly Creative Commons License 2002.03.28 0 0 403
Micsoda aktivitás volt itt a fórumon, míg nem voltam itthon három napig.
Talán ehhez a hosszabb hozzászóláshoz illik leginkább az alábbi gondolatom: szerintem most van úgy 5 csapat, aki igazán jó (az A kategóriára gondolok). Nehéz lenne megmondani ki az igazán jó közülük, talán kicsit a pillanatnyi odafigyelésük és némi szerencse is dönt.
Mert nem csak az lutri, hogy tévednek-e a rendezők, vagy csak véletlenszerű feladatok döntik el a végeredményt; hanem az is, hogy pl. épp' arra jár egy rakás csapat és rávisz szinte a zaj a pontra, vagy egyedül jársz arra és magad tájékozódsz, vagy nálad már/még van eső, a másik csapatnál eláll. Nem? Szóval a szerencse mindenképpen szerepet kap benne, mint mindenben az életben.
(Szerintem az a csapat, aki "méltatlanul" jut kedvező helyre egy-egy versenyen biztosan nem büszke arra.)
Előzmény: pulp (388)
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 402
Lassan a jövőbe kellene azért néznetek. Most már ne a TK-N görcsöljetek, hanem készüljetek a Rezétre. Tényleg nem volna rossz, ha valaki elintézné, hogy kivegyék a bajnokságból, de lassan itt már olyan érzése van az embernek, hogy egymást idegesítitek fel.
Tény, egy-két rendezés (ill. rendező) lejáratja a bajnokságot, de ilyen mindig is lesz.
Sokan mindják, hogy amit a szabályzat nem tilt, azt bele lehet tenni feladatként a versenybe, így került be a tavalyi Bükk Kupába a fa életkorának meghatározása (és szerintem tavaly a Bükk kupát ezekkel a feladatokkal járatták le), de azért van sok rendező, aki nem ilyen. És őket kellene megbecsülni, nem?
Szerintem, az ilyen feladatokat általában azok találják ki, akik alig indulnak versenyen. Neveket inkább nem említenék.
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 401
Az Encián egy viszonylag nagy közös rendezés lesz, nem kizárólag a Bükk kipások rendezik, de köszi a bizalmat az MVSC irányába. Jól esik az ilyet hallani.....
Előzmény: pulp (397)
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 400
Ez nem igaz...tavaly adott esélyt az MVSC az ISOBAU-nak...de van igazság abban amit leírtál. Ha a rendezők tanulnak a hibáikból, megéri egy-két évig bojkottálni...
Előzmény: pulp (389)
tekergő1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 399
Az általad említettre szerintem tökéletes példa volt a tavalyi Zemplén kupa volt is....
Nem tudom, de én akkor mondtam, hogy ez már sok..technikátlan verseny, erőnléti szivatással. Sajnos sok versenyrendezőnél még mindig ez a cél.
Előzmény: ssimi (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!