Keresés

Részletes keresés

Nolanus Creative Commons License 2011.10.08 0 0 8218

Agartha valóban teljességgel problematikus, Saint-Yves előttről én úgy tudom, nincs semmiféle említés erről az elnevezésről. Az persze más kérdés, hogy miféle alapanyagból kotyvasztott, hiszen a földalatti birodalmakról szóló mesék teljességgel elterjedtek a föld egészén, a néphagyománytól a mitológiákig.
Ami szerintem ebből az egészből érdekes lehet, az az indiai "Kígyó nép", a Nagák. Indiában és Kínában tulajdonképpen a legutóbbi időkig töretlenül fennmaradtak ősi hagyományok (mind írott, mind szájhagyomány formában), ebből nyugaton viszont csak igen kevés ismert, és az a keveset se nagyon vizsgálták szisztematikusan az itteni nézőpontból(én legalábbis nem tudok erről); szerintem ezek között rengeteg értékes információ van elrejtve, megkockáztatom, hogy többszöröse annak, mint amit Európából vagy Amerikából ismerünk, hiszen az itteni anyag csak igen töredékes formában maradtak ránk - itt megszakadt már elég régen az áthagyományozás folyamata.

Előzmény: Schenouda (8211)
Nolanus Creative Commons License 2011.10.08 0 0 8217

"A vastag faág, akár valamiféle tömlő vagy vezeték szerepét töltötte be, de a mit sem tudó másoló, egyszerűen faágnak nézte, és úgy is mutatta."
Vagy esetleg ez a faág valami kidőlt oszlop, ami a drótokat tartotta. De persze nem tudom milyen épület lehetett felette (valóban úgy néz ki, erodálodott a szikla). Kirchernél annak a helyén van az oszlopos építmény, a másik oldalt sajnos kitakarja a grafika, de lehet, hogy Kircher egyszerűen felcserélte a két oldalt.

Előzmény: Schenouda (8212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.05 0 0 8216

Raktározáson az akksik feltöltését értem.

Előzmény: Törölt nick (8215)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.05 0 0 8215

A viz,a sziklák, a tornyok vonzzák a villámot.Talán a villám feszültségét és áramerősségét használhatták fel tápként a technológiájukhoz. Talán még a raktározás módját is ismerték.

Előzmény: Schenouda (8207)
Aciel Creative Commons License 2011.10.05 0 0 8214

Nagyon köszönöm mindegyikőtöknek a felvilágosítást és a témával kapcsolatos hozzászólásait!

Mirdad Creative Commons License 2011.10.04 0 1 8213

 

 "Tudtok közelebbit ezzel kapcsolatban?

 

Az Agartha hálózat állítólagos bejáratai: ..."

 

 

  Igen, ezek köztudottan "szent helyek", vagy "dimenziókapuk", sokféle elnevezésük ismert.

 

  Nem feltétlenül kötődik hozzájuk valami külön faj, fajta, vagy nép, ahogyan a 10 ezer éves piramisok ereje, vagy a többi erőhely, beavatóhely ereje ma is vígan érezhető. 

 

 A Hieropolisok, ("Szent város"), egykori jósdák, megalitikus építmények (druidákéi, stb.) mind ilyen "varázshelyek" voltak.

 

  Sőt ott is létezik ilyen, ahol nem épült semmi tárgyi építmény: a legendás Shamballa (Shangrila) pl. az ezoterikus tudomány számára régóta köztudottan nem egy kőbül épült város, - ahogyan mellesleg ugye Jézus Mennyei Jeruzsáléme sem! 

 

  Ezek magas rezgészámú asztrális (finomfizikai) térségek. Ezért beavatóhelyek. A Shamballa pl. a hagyomány szerint a Góbi felett létezik.

 

  Néhány barátunkkal találtunk hazákban is olyan erőhelyeket, melyekre nem épült semmi anyagi felépítmény, az erőt viszont ugyanúgy lehetett érezni, mint ott, ahol pl. volt valamilyen római kori szentély. Ezért is találtunk rá a helyre :)  

Előzmény: Aciel (8208)
Schenouda Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8212

Korábban már utalgattam rá, hogy a Barberini-bronzlapon lévő sziklabarlang fölött, vagyis attól balra valami megint különös építmény állt. Már min a két korábbi másolat erre utalt, de a harmadik előkerül másolat már elég egyértelmű.

 

Ez a hely, ahová az ókori művész érkezett vagy 2,5 évezreddel korábban, már láthatólag egy jó ideje elhagyatott volt, sőt láthatólag pusztulásnak indult. Így az itteni építmények kora ettől jóval régebbi. Heinsius másik másolatán teljesen jól látszik, hogy -szemből nézve- a szikla balfele leomlott, talán valami földrengés következtében. Itt már néhány fa gyökere is kilátszik. A barlang melletti építmény előtt olyan épületelemdarabok láthatók (kőgolyó, oszlopdarab), melyek erről a fölötte lévő építményről zuhanhattak ide, de annak nagyrészét a földcsuszamlás a mélybe dobta.

 

Egyébként a kis épület sarkának szorosan támaszkodó faág ugyanúgy különös, mint a tetejéről lelógó huzalok. A vastag faág, akár valamiféle tömlő vagy vezeték szerepét töltötte be, de a mit sem tudó másoló, egyszerűen faágnak nézte, és úgy is mutatta.

Hasonló elem az athanor alól kinyúló sziklaívszerű valami, amit lehet csak a másoló képzel kőívnek az egyik rajzon, ami éppen azon lyukacsos hordó felé visz, amiből meg kiömlik a víz. Mintha a két elem közt ez lett volna a kapcsolat. A fönti kisablakos építmény oldalának is egy "kőlap" támaszkodik (az egyik képen a belső oldala is ferde a kőlapnak, azaz "odaszánták"), ami ugyanúgy lehet a sziklába vezető csatornaelem felső darabja. Heinsius későbbi másolatán az athanor tetejéről két párhuzamos tömlőszerű valami lóg a fák közé.

 

 

 

Viszont az alkimisták értesűlései és rajzai az Athanor-hegyéről más forrásból származtak: ezek bizonyosan régebbiek lehettek a Barberini-bronzlap rajzának keletkezésétől. Rehát abból az időből, mikor még "használatban" volt ez a hely.

Ezt nézd meg Nolanus! Nincs valami ötleted, milyen építmény állhatott a lenti építmény fölött, egy ki kinyúló sziklateraszon, amit egy hegyomlás letolt???

Ha véletlenül találnál valamilyen képet erről, azt is hozd!

 

Előzmény: Schenouda (8207)
Schenouda Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8211

Ez mondjuk olyan, mintha valaki össze írta volna a föld "rejtélyes" helyeit, és akkor az mind bejárat. Így viszont csodálom, hogy nincs közte Tiahuanaco, Stonehenge vagy a Húsvét-sziget (pedig ez utóbbit szintén ezzel gyanúsították, sőt hogy egy ősi világ déli pólusa volt).

 

Néha már beszéltem erről:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=104785029&t=9000303


 

Amit René Guenon kifejt Agartháról, mint a föld alatti királyságról... sehol nem utal ilyen kabirszerű lényekre. Guénon mentségére szólva, ő is csak átvette az információt Alveydrétől és Ossendowskitól (akinek az Agartháról szóló könyve magyarul is megjelent a húszas években). Egyébként szerintük közel 60 ezer évvel ezelőtt alapították Agarthát. Viszont ilyen irányban adódik egy másik szerző (aki kb. annyira tartok megbízhatónak, mint Guénont).

 

Robert Ernst Dickhoff német-amerikai okkultista, buddhista, ufológus, szabadkőműves (1904-1991), aki hitt a bolygóközi kapcsolatokban (amúgy magát  Buddha hírnőkének nevezte, szóval mit akartok még..?). Írt egy könyvet az örökélet forrásáról is, meg egy ilyet: Behold.. the Venus Garuda (1963), amiben elmondja, hogy szerinte a Garuda a Vénuszról érkezett ufó volt, ami embereket rabolt el, megölte és megette azokat .

Neki barátja volt a Maha Chohan (aki a Nagy Fehér Testvériség nevű szervezet vezetőjét, a Nagy Úr-at takarja). Dickhoff állítása szerint tőle, és más hasonszőrű buddhista potentátoktól szerzett információkat Agartháról. Erről szól az Agartha c. rövid könyve (1951, 1964).

 

Ő is beszél kijáratokról könyvében: "Néhány nyílás fennmaradt Tibetben, Szibériában, Afrikában, Dél- és Észak-Amerikában és távoli szigeteken, melyek egykor Atlantisz csúcsai voltak." Dickhoff a buddhista legendákból vette, hogy egy hüllőszerű humanoid faj –kiket „gyíkoknak” is neveztek– lakta a föld alatti királyságot. Ez a faj nagy károkat okozott a felszíni világban azzal, hogy megpróbálta manipulálni az emberek értelmét boszorkánysággal és varázslással. Egy ázsiai herceg és követői azonban behatoltak a királyságba, és kiüldözték a „gyík–népet”.

 

Dickhoff meséjének nagyrészét ujjbólszopott hülyeségnek tartom, de néhány dolgot nem vehetett a saját fantáziájából (amit nem is feltételeznék egy némettől). Valójában "többet" mond Guénonnál, mikor azt mondja, hogy ez a "gyík-nép" a Vénuszról jött ide és miután a buddhista lámák megtisztították Agarthát a vénuszi kígyók maradványaitól, az szent várossá vált. Arról nem is beszélve, hogy az óind mitológia, melynek istenekkel szemben álló lényei, a daitják, dánavák, nágák és mások a föld alatti Pátálában élnek, hét föld alatti területen. Néha csak a legalsó területet nevezik Pátálának vagy Nágalokának („nágák világának”), mivel csak kígyók lakják.

A kabirok, telkhinek és hasonszőrű társaik hüllőszerű alkatáról, kétéltű eltmódjáról meg az európai legendák szólnak, ezek vénuszi eredtéről is szóltam már, vagy G. Warren Shufelt-ről, aki föld alatti alagutakat fedezett fel Los Angeles alatt 1933-ban, melyekről a hopik már régóta azt mesélik, hogy egy gyíkszerű faj lakta több mint ötezer évvel ezelőtt.

 

Ezen legendáknak azt gondolom van valóságmagva, hiszen ezek a torz, hibrid lények rendszerint különböző barlangokból, "föld alól" jönnek elő, de mivel a régészeti kutatás soha nem foglalkozott ezekkel, így ezen járatok létezéséről csak véletlenszerű felfedezések nyomán értesültünk. Ráadásul ezen lényeket (mint pld. a koboldok) a legrégibb források is kapcsolatba hozzák a bányászattal, és ősi tárnák, vájatok kialakításával. Ugyhogy gondolom az illékony "Agartha" valamilyen formában valóban létezett, még ha nem sok köze is van Guenon vagy Dickhoff történeteihez (vagy a "Világkirályhoz", amin Guénon lovagolt). Szerintük egyébként ma is létezik, s lakónak száma több millió!

 

Dickhoff szövege néha inkább valami "dark fantasy" történetnek hat, néhol még csak eredetinek sem hangzik, hisz nem nehéz észrevenni, hogy átvette Lovecraft fantasy és horror író számos ötletét, beszél vénuszi ügynökökről a földön és Kadathról, a rejtélyes jégbezárt városról, Antarktiszon.  Dickhoff  szerint a marsiak gyarmatosították a Földet nyolcvanezer évvel ezelőtt. Építettek egy bonyolult föld alatti alagútrendszert Antarktiszon, ahonnan elérték Brazíliát, az USÁt, Tibetet és a föld más területeit. A titkos föld alatti kaput az Antarktiszon Szivárvány Városnak nevezték, és így tovább...

 

Szóval a "forrásokat" Agartha esetében elég kritikusan kell nagyító alá venni...

Aciel Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8210

Igen, én is elég érdekesnek tartom a történetet, hátha a többiek többet tudnak róla.

 

Mindenesetre köszönöm bejegyzésed!

Előzmény: Törölt nick (8209)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8209

Létezik egy kútféleség vagy akna Benáreszben(India)amiről olyan mendemondák kaptak szárnyra,hogy egy másik világba,városba nyit utat,valahová a föld alatt.Állítólag valami kígyóemberek használták.Talán az az idegen faj,akik miatt eltűntek ezek a kabírok?

 

A kút:http://www.flickr.com/search/?q=Well+of+Sheshna

 

És részben leengedve,bár az alja nem látszik:http://varanasi-temples.com/category/shiva-temples/other-shiva-temples-e-k/karkotak-nageshwar/

 

 

Egy könyvben is említik:Venomous Reptiles by Sherman A. Minton Jr

 


Tehát a "kút" egy föld alatti városba vezet.Mindenesetre érdekes lenne megvizslatni.


Előzmény: Aciel (8208)
Aciel Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8208

Tudtok közelebbit ezzel kapcsolatban?

 

Az Agartha hálózat állítólagos bejáratai:

Néhány planetáris rácspont - ahol az energiák ki és be áramolnak

Kentucky Mammut Barlang, dél-közép Kentucky, Egyesült Államok

Manaus, Brazilia

Mato Grosso, Brazilia - POSID földalatti városhoz kapcsolódik

Igua Vízesések, Brazil és Argentín határ

Epomero-hegy, Olaszország

Himalája Hegység, Tibet - SHONSHE földalatti város bejárata,
melyet állítólag hindu szerzetesek őriznek

Mongólia és Kína határa - SHINGWA földalatti városához kapcsolódik

Rama, India - ez alatt a felszíni város alatt van egy hosszú
elveszett földalatti város, melyről azt mondják, hogy a neve
szintén RAMA

Gízai Nagy Piramis, Egyiptom

Salamon Király Bányái, Afrika

Északi és Déli Pólusok

Shasta-hegy, Kalifornia, Egyesült Államok - TELOS városa, mely
állítólag a hegy alatt létezik

Schenouda Creative Commons License 2011.10.03 0 0 8207

Egy részlet, Heinrich Khunrath német alkimista képéről (1625). Egy alkimista műhelyt mutat, s benne az alkímiai kohóval. Mellette Faber másolatán.

 

 

Faber képén az athanor szabadban van, s már ez is mutatja a kép nagy régiségét, mert  a régi szövegek is arra mutatnak, hogy az ókori alkimisták athanorjának vízforrások és sziklák közelében kellett állni: és alapvetően épp ezt a vizet "kezelte" (persze, ugyanúgy voltak más funkciói is). Ezt az özönvíz előtti technológiát ismerte mondjuk a gízai, abusziri piramisok, a jeruzsálemi templom, Tiahuanaco vagy Teotiuacan építője. Elég elkeserítő, hogy máig nem tudjuk, mi célt szolgált, hogyan működött ez az energia...

 

Louis Charpentiert már ennek kapcsán már idéztem, ki könyveiben többször kifejtette, hogy az athanornak vegetációra gyakorolt hatása eléggé ismert alkimista körökben, azaz kapcsolatban állt a magok csirázásával, a fák virágzásával vagy az emberek életminőségével.

 

Schenouda Creative Commons License 2011.09.30 0 0 8206

Nekem is ismerősnek tűnt (legalábbis azt hittem), persze azóta sem leltem hasonlót. Azért is kérdeztem.

Hát, arra a 3 alakra aztán bármi fogható, hisz túl távoliak (és nyilván így volt az eredeti bronzlapon is). Faber-másolatán tényleg csak "alakok".  A "ruhát" talán Heinsius dobta rá (nem lenne meglepő). Mindenesetre a kis kőemelvényen álló kettősszobor igen érdekes, sőt bizarr...

 

De most már van 3 különböző másolatunk belőle (az első kettő Heinsius, az utolsó Faberé):

 

 

A hátsó, hegyes füleket vagy szarvakat viselő alak nagyon feltűnő. Ki lehet? Nem látszik nőket szentségtelenítő szatírnak sem, hisz azok teste torz, alul kecskelábakkal. Az se látszik hogy épp megragadná. Nolanus mindensetre lelt egy hasonló figurát (rögtön a legelső kép):

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110619262&t=9000303

 

Minthogy bizonyosnak látszik, hogy a források ellenére ez nem egy nimfaion, és mindkét építmény leginkább az ősi alkímiával állhat kapcsolatban, és a tartály szerű a mellette lévő oszloppal pedig az athanorral... úgy talán ez valami bizarr emlékműve lenne vagy magának az alkímiának?

Azt nem mondom, hogy a Nagy Mű-re vonatkona, transzmutációra, hisz azon a középkori már-már teljesen sarlatánságba csapú alkimista fellángolás csupán "aranycsinálást" értett, holott Mircea Eliade is kimutatta, hogy a tradícionális alkímia jóval többet foglalkozott a vassal, mint az aranycsinálással. Ha ezt képes volt Eliade a fenmaradt elég silány, középkori forrásokból kimutatnia, úgy még inkább így kellett legyen az ókorban. Mondjuk ettől még nem tudom, hogy akkor kit ábrázolt a szobor, vagy az előtte levő v.leg (legalábbis remélem) nőalak. Kitárt karjaival mintha mutatna valamit, talán magyarázna...?

 

 

Énók könyvéből ismerjük az egykori Felvigyázók, a kétszáz lázadó angyal, az első beavatók történetét, akik lejöttek a földre és földi nőkkel összeházasodtak. Megígézte az angyalokat a földi lányok bűnre csábító szépsége, akik mámorosan az asszonyok fülébe súgtak az égi titkokat. A lázadók az Anti-Libanon hegységben szálltak le.

Ezt az ősi könyvet talán még Mózes hozta magával Egyiptomból, s vált később a zsidó hagyomány részévé, majd el is távolították onnan.

 

 

"Valamennyiüknek feje pedig Azazel volt...

Ezek és a többiek velük együtt mind asszonyokat vettek maguknak és mindegyik választott a maga számára és meglátogatták őket és egyesültek velük. Megtanították őket a varázsszerekre és a varázsszavakra...

Azazel pedig megtanította az embereket kardot és kést, pajzsot és vértet készíteni és megmutatta nekik az érceket és az ércből való munkát és karkötőt és ékszert és a mesterséget...

Azazel a lázadókat, Armoros a varázsszavak tudósait, Rakiel a csillaglátókat, Chochiel a rejtett jeleket, Sadiel a csillagjóslást, Seriel a hold tudományát tanította...

...

Láttad, hogy Azazel mit követett el, hogyan tanította földön az igazságtalanságot és az őskorok titkát, amelynek otthona az ég, hogyan árulta el. Hogyan fedte fel az embereknek a rejtélyeket, az az Azazel, akinek hatalmat adtál, hogy társai fölött uralkodjon...

...

az ég birodalmában laktatok, de minden titkot mégsem ismertek, csak az átkozott tudásról tudtok s ez volt az, amit megromlott szívvel az asszonyoknak elmondtatok..."

 

 

 

Hisz nem hozzánk szól Énók, a beavatott, már a könyve elején: "...általa értettem meg mindazt, amit láttam, de nem a mai nemzedék számára, hanem azok számára, akik a messze jövőben elkövetkeznek."

Nolanus Creative Commons License 2011.09.29 0 0 8205

"Van még az emelvényen álló két szobor alak (szintén meghatározhatatlab a stílusuk): ilyet vagy hasonlót nem láttál valahol Nolanus??"

Sajnos nem, a középkori torony ábrázolásokon véltem ugye felfedezni korábban hasonlót, de ezzel sokkal nem vagyunk előrebb, mert ha így is van, ez már nem az 'ok', hanem a következmény. Talán a jobb alsó sarokban levő 3 szobor ruházatából lehetne valamire következtetni, de ez sem látszik kellőképpen élesen semelyik verzióban sem.

Előzmény: Schenouda (8202)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 8204

Én nem hiszem.(Boldog napot !)

Előzmény: Schenouda (8201)
b325 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 8203
Schenouda Creative Commons License 2011.09.29 0 0 8202

Észrevetted, hogy a bronzlapon ábrázolt helynek nincs "nemzetisége", "kora", se "vallása"..?

 

Mostanában öttlött fel nekem, bár utalgattunk rá korábban is, hogy az oszlopfő "visszafogott" díszítése is inkább a másoló odaképzelése egy sima gyűrűs tető helyett, vagy hogy Heinsius  a tetőn lévő oszlopot igyekezett volna úgy kerekítgeni egyik képén, mintha egy fallikus oszlop lenne, melyeket régi pogány templomokban láthatott, s azt hitte az lehet... (a másik két másolatból viszont egyértelműen kiderül, hogy ez nem így volt)

 

Szóval fura, hogy a korai elemzők, mikor Jupiter barlangjának vagy Nymphaeumnak gondolták, tehát valamiféle szenthelynek úgy semmilyen jellegzetesség nem látszik igazából rajtuk, hogy ez görög, római, egyiptomi, kelta, indiai vetán föníciai lenne. Hiszen sok régi ábrázolásunk van, s ha valamiféle templomot vagy akár hajót mutat, könnyen megmondható, hogy az görög vagy milyen lehet. Ha istenszobor is látható, mondjuk Oziriszé, úgy nem csak az tudható, hogy egyiptomi helyszin, hanem hogy csak a 6. dinasztia utáni lehet a kép, mikor már Ozirisz szerepe megnövekedett az egyiptomi pantheonban...

 

Ez a két ház lehetne bárhol, bármikor. Teljesen modernnek hat, pedig nagyon régi lehet. A lenti építmény jelentősen különbözik a fentitől a két oszlopával, a kihívóan nagy ablakával. A falra akasztott vagy polcon lévő alkimista segédeszközök Heinsius következő másolatán, valamiféle ruhából készül falidísszé "enyhülnek".

 

Van még az emelvényen álló két szobor alak (szintén meghatározhatatlab a stílusuk): ilyet vagy hasonlót nem láttál valahol Nolanus??

 

 

Előzmény: Nolanus (8190)
Schenouda Creative Commons License 2011.09.28 0 0 8201

Szóval beleolvastam a belinkelt írásba:

 

"Tévesen azt hiszik, hogy a piramisokat egy 1881-es földbirtokszerződésen említik meg először. Ebből indul ki az az elmélet, mely szerint a téglalap alapú piramisokat minden bizonnyal növénytermesztésre és az állattenyésztésre szánt földek határául alkalmazták. Valójában azonban idősebb Plinius már jóval korábban beszámol arról, hogy a Kanári-szigetek területe Hanno, a navigátor idejében (Kr. e. 600 körül) még lakatlan volt, de már akkor díszelegtek ott hatalmas kőépítmények. Ebből arra lehet következtetni, hogy egy sokkal korábbi kultúra építette a piramisokat."

 

Ja, nagyon tévesen! Legalább belelapozott volna Pliniusba (igaz vagy kétezer oldal és magyarul nincs meg)! Szóval ez így elég komolytalan (ha nem tudjuk kirül beszélünk).

 

Hanno egy karthagói kapitány volt, aki több ezer telepest vitt a nyugat-afrikai partokra, ahol kolóniákat alapított. A Kanári-szigeteken nem járt. Plinius a 37 könyvből álló hatalmas munkájában csak többször hivatkozik rá, de mindig röviden (II. 67  vagy V.1) mint aki körülhajózta Afrikát, de a Kanári-szigeteki kalandjáról nem is szól (mint ahogy nem is volt ilyen).

Szóval teljesen összekeveri a jó ötszáz évvel később élt Juba, berber királlyal, aki viszont valóban átkelt (i.e. 20 körül) a Kanári-szigetekre és az ő beszámolójából idéz Plinius (VI, 202–205). Több szigeten járt, s állítása szerint őslakókkal nem találkozott. Az egyikről ezt írja: "A következő [sziget] neve Canaria a nagyszámú óriási termetű kutya miatt (két ilyet hozott haza Juba). Ő mondja, hogy ezen a szigeten építmények maradványai találhatók, és ők bőséges ellátmányt találtak mindenféle gyümölcsből és madárból."

Bostock angol fordításában:

 

The one next to it is Canaria; it contains vast multitudes of dogs of very large size, two of which were brought home to Juba: there are some traces of buildings to be seen here. While all these islands abound in fruit and birds of every kind, this one produces in great numbers the date palm which bears the caryota, also pine nuts.

 

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:1999.02.0137:book=6:chapter=37&highlight=ninguaria

 

Akkor ezek az "építmények" esetleg nem lehetnek kőházak vagy mondjuk tumuluszok, amiket hagytak hátra a guancsok?

 

A "precízen megkonstruált piramisok"-ról esetleg még annyit, hogy röhej "piramisoknak" nevezni, elég fölülről megnézni őket. Heyerdahl nevetséges érveket sorolt mellettük, nagy bakot lőtt. De a legföbb, és lehet itt összeollózni újságokból Hannót meg napkultuszt, hogy amikor leástak 1998-ban nyolcnak az aljáig(!!!), 19. századi dirib-darabokat találtak. Az egyik Heyerdahl által piramisnak nyilvánított egymásra rakott terasz legaljából meg előkerült egy hivatalnoki pecsét 1848-ból!

 

Ezek után sok mindent erről beszélni nem érdemes, de aki hinni akarja (ilyen utána nem nézet információk alapján), hogy a Kanárikon többezer éves piramisok vannak, felőlem. (Boldog napot!)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 8200

"Tévesen azt hiszik, hogy a piramisokat egy 1881-es földbirtokszerződésen említik meg először. Ebbőlindul ki az az elmélet, mely szerint a téglalap alapú piramisokat minden bizonnyalnövénytermesztésre és az állattenyésztésre szánt földek határául alkalmazták. Valójában azonbanidősebb Plinius már jóval korábban beszámol arról, hogy a Kanári-szigetek területe Hanno, anavigátor idejében (Kr. e. 600 körül) még lakatlan volt, de már akkor díszelegtek ott hatalmaskőépítmények. Ebből arra lehet következtetni, hogy egy sokkal korábbi kultúra építette apiramisokat.
Tény, hogy a Kanári-szigetek benépesülése máig megoldatlan kérdésnek számít. Különösen, hafigyelembe vesszük, hogy az erőteljes tengeráramlatok miatt egyáltalán nem könnyű megközelíteniMarokkó irányából a szigeteket, ami pedig kézenfekvő megoldás volna.
Annyit sikerült kideríteni, hogy a guancsók (i. e. 2. században érkezett telepesek) a piramisok alattéltek egy barlangban. A 15. század végéig, amikor megjelentek a spanyol hódítók, Güímar a 10tenerifei menszi (király) egyikének volt a székhelye. A guancsók végül nyelvükkel és kultúrájukkalörökre eltűntek a történelem színpadáról leigázásuk következtében."

 

http://boldognapot.hu/archiv/pdf/boldognapot_75.pdf

Előzmény: Munchausen (8197)
Munchausen Creative Commons License 2011.09.28 0 0 8199

Koszonom, mostmar ertem az oreg andaluziait, miert rohogott ki, hogy latni akarom a piramisokat, szerinte csak idopocsekolas, igaza volt. :-)

Előzmény: Schenouda (8198)
Schenouda Creative Commons License 2011.09.28 0 0 8198

Hát, jó neked, hogy jártál Tenerife-szigetén.

Tényleg elég zavaros az egész, mert azok inkább rakások, mint piramisok. De előjött már itt ez, s még egyszer elmondani felesleges. Ráadásul új fejlemény sem történt az ügyben (se sok már nem is várható)...

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94566826&t=9000303

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94573608&t=9000303

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94618086&t=9000303

 

 

És akkor az összefoglaló:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94632683&t=9000303

 

Előzmény: Munchausen (8197)
Munchausen Creative Commons License 2011.09.28 0 0 8197

Nemreg jartam Tenerife-en es lattam egy rakas piramist, egy kicsit utannaolvastam, de nagyon zavaros az egesz.

Schenouda Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8196

Nem, Atlantisz az Atlanti-óceánban volt, mit keresett volna Közép-Amerikában?

Fawcett - aki igazából csak alezredesi rangig jutott - nem az üreges föld lejáratát kereste (annyira azért nem volt álmodozó), hanem az Elveszett Várost Amazóniában, amit ő csak "Z" városnak nevezett (és az atlantisziak egy kolóniájának gondolta).

Előzmény: Törölt nick (8195)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8195

Ezekszerint Atlantisz legnagyobb részt közép és délamerika helyén volt valaha?Azt is jó lenne tudni,hogy ez a bizonyos Votan isten miféle föld alatti világba ment(Agartha?)Talán volt valóság alapja Fawcett ezredes ámokfutásának is,azt hiszem valójában az üreges föld lejáratát kereste.

 

 

 

Előzmény: Schenouda (8194)
Schenouda Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8194

Hát, igen Mexikó prehisztorikus idejében találunk hasonló nyomokat...

Ahol Mitla fekszik, az Oaxaca-völgy már tízezer éve lakott. Mintha a nagy Atlantisz bukása után kabirok (és szolgáik, híveik) kisebb csoportjai Közép-Amerika felé vették volna az irányt.

Ilyen "kabir-fertőzött" terület lehet még a mayáknál Uxmal, Dzibilchaltún (a "Hét Bábu temploma") vagy a Loultuni barlangrendszer. A maja Votan isten, az egyik civilizátoruk nem halt meg -mondja egy legendájuk-, hanem egy barlangon át egy föld alatti világba távozott. Kecalkoatl-ot (Quetzacoatl), a másik kultúrhéroszukat, mikor száműzték, törpék kísérték el a tengerpartig, ahol hajóra szállt.

A mexikói tzeltal indiánok településterülete is ilyen: Brian Stross néprajztudós a tzeltal indiánoktól azt hallotta, hogy az ősidőkben egy ihk’al nevű törpe lények éltek területükön, akik asszonyokat raboltak és ejtettek teherbe. A törpék valamiféle eszközt hordtak hátukon, ami lehetővé tette, hogy szálljanak a levegőben...

A maja Yaxchilán egyik templomának lépcsőjén a "kezdeti időket" mutatják: a teremtő istenek kíséretében bizarr pufók törpék faragványai is láthatók (fura fejfedővel, és más különös eszközökel a kezükben), csakúgy ahogy a szamothrakei gusztustalan kabirokat is ábrázolták:

 

 

 

 

A varázslatos Teotiuacán kapcsán magam is írtam egy hasonló helyről, amit viszont korunkban fedeztek fel:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103591434&t=9000303

 

 

Mitla egy háromezer éves város legalább, ha nem régebbi (a fenti két kép onnan van). Sorsa, amúgy ugyanaz, mint a mexikói más ősi városoknak: valakik megalapítják, majd sorban be és kiköltöznek népek, s régészet nagy talánya, hogy honnan jönnek az új betelepülők, majd hova távoznak nagy hirtelenséggel. Mitla a zapotékok vallási centruma, "vatikánja" volt (előttük a misztékek uralták). Jól gondolod a nevéről, hisz a nahuatl Mictlanból ered (a zapotékok Lyobának nevezték), ami már önmagában félelmetkeltő, mert a mexikói Alvilágot, a holtak birodalmát jelenti. Nyilván kapcsolatban állt a királyi temetkezésekkel, alvilági, holt szellemek idéző szertartásokkal, a teurgiával.

 

Hogy mit látott a három spanyol pap nem tudni ennyiből, ők valóban "edzettek" voltak bárminemű kegyetlenséggel szemben, a spanyol bírja a vért, kegyetlenséget másokkal szemben,  de úgyanúgy bírja a kínzást is sajátmagán. Talán valami hasonlóval kellett szembesülniük, mint  Ernesto Taboada régésznek, aki behatolt a nap piramis alatti titkos barlangba... ki tudja?

 

 

 

Mindenesetre a zapoték fővárosban -közel Mitlához-, Monte Albánban (lásd a képen egy részletét), ami hasonlóan ősi város: de a város prehisztorikumában keletkezett az a kiterjedt földalatti alagútrendszert, amit a sziklába vájtak (a főváros egy hegyre épült). Hiszen a város éppen erre épült. A folyosók magassága néhol csak 50 cm és a szélessége 40 cm, s hozzá miniatűr lépcsők is tartoztak...!!Ezek a piramisokat és templomokat kötik össze a föld alatt és ma le vannak zárva a látogatók elől.

 

 

Monte Albánban több domborművön feltűnnek a törpék stilizált rajzai (pld. az egyik fenti domborművön). A régészek nem igazán tudnak magyarázatot rájuk, hiszen rendszerint a király környezetében láthatók, olyanoknak mutatva őket, akik varázslók, a természetfeletti hatalmakkal kapcsolatban állók. A mitoszaik szerint az első sámánok tanítói ezek a törpék voltak. Szegény régészek, mivel képtelenek arra, hogy megmagyarázzák, honnan jöttek, miféle faj volt ez, azzal a sületlenséggel operálnak, hogy valami genetikai mutáció, beltenyészet okozta, hogy a "varázslók kasztja" átment törpébe (és a többi helyen? Uxmaulban vagy Teotihuacanban például? ott is genetikai mutáció érte őket? vagy a föld alatti alagútrendszerek..?)

http://www.philipcoppens.com/mayan_magic.html

 

A spanyolok idejére persze már rég nem éltek erre kabirok, de máshol sem, viszont éppen az egymást követő népek adhatták át az ősidökből örökölt rettegett rítusokat, titkos szertartásokat, mely misztériumok - tudva vagy tudatlanul - a kabirok bizonyos tevékenységeit utánozták...

 

Előzmény: Törölt nick (8192)
Schenouda Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8193

Ja, plusszba még azok a "vezetékszerű" akármik, amik leszakadva csüngenek az épületről. Azokat már nem is akartam írni, de Heinsius másik rajzán is láthatók, még a "pásztorgyerek" is egy ilyenbe kapaszkodik. 

Előzmény: Nolanus (8190)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8192

Hát igen,Mexikó már valahogy ránézésre is ijesztő és félelmetes,de eddig nem tudtam rá magyarázatot.Nem csoda,hogy az őslakosai behülyültek,elég csak az épületekre nézni(mindenhol koponyák és fura alakok)Gondolom amikor a spanyolok agyában tudatosult mindez,kardélre hánytak akit tudtak.Szóval látszik ott hogy nem stimmelt valami pár ezer éve.

 

Előzmény: Nolanus (8191)
Nolanus Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8191

Érdekes történet, de én nem tudok róla közelebbit. Fel kéne kutatni valami forrást, mert azt sehol sem látok említeni (kutyaütők).
Meglepőnek azonban nem meglepő, már itt is volt szó ugye rengeteg ilyesmiről, Közép-Amerikában meg ugye nagyon súlyosbítva volt ez a horrorisztikus emberáldozatokkal. A spanyol hódítás többek között ezért is volt annyira véres spanyol és egyházi részről, mivel egynéhány ilyen tapasztalat után tűzzel-vassal írtani kezdték az ilyen ördögi rituálékat követő népeket. Még a Maják esetében is, akikről általában azt hiszik, hogy kevéssé voltak vérszomjasak (persze mondjuk csak az aztékokhoz képest), nos náluk is, a békésen odavetődő fehéreket igen szívesen áldozták fel az isteneknek, épp különlegességük miatt. A hódítás nem volt azért annyira egyszerű dolog, az első csoportok nagy része így, meg összecsapásokban odaveszett.
Manapság is látunk ehhez hasonló eseteket (az emberáldozó mumus helyére a 'terrorista' kifejezés lépett), van amit a fehér ember gyomra nem vesz be, ilyen a rituális emberáldozat is (bár ugye éppen ők szögezték fel az istenüket a keresztre, ahogy azt az egyszeri indián mondja). Ez kicsapja a biztosítékot, és minden további fenntartás nélkül verifikálta számukra az indiánoknak és a vallásuknak az irtását (vagy legalábbis erősen támogatta). Persze az ő lelkükön összességében valószínűleg többszörös mennyiségű tömeggyilkosság szárad, mexikóban szó szerint megtizedelődött a népesség.

Előzmény: Törölt nick (8189)
Nolanus Creative Commons License 2011.09.27 0 0 8190

"Mintha a ház belsejében lévő polcon az ókori alkimisták eszközei álltak volna. Tudtam volna még hozni képeket ilyen eszközökről, de azt hiszem elég ez az egy is. Most te, hogy látod ezt Nolanus?"

Én is ugyanezt gondoltam, látható, hogy nem tudja mik is ezek. Mint pl. korábban már láttuk az 'ágyucsöveket' vagy 'sípokat' öntő alkimista esetében.

"Egyébként Heinsiusnak, akárcsak Nicholas Poussin francia festőnek egyaránt  a nagyhatalmú Francesco Barberini kardinális volt a patrónusa,, aki a Barberini Palotában gazdag könyvtárat hozott létre, közte rengeteg ókori görög és római kézirattal. Poussin és Heinsius egyaránt rajongtak az ókori műtárgyakért és szövegekért, és bejáratosak voltak (aki John Milton, Vossius, Gabriel naudé stb) a palota gyűjteményébe és könyvtárába, s hozzátartoztak Barberini belső körréhez."
És ahogy elnéztem, az alkimista Krisztina (ex)Királynő is állandóan képbe került.

Viszont itt egyre jobb ez az oszlop, most megjelent a tetején egy 'gránátalma' is. Kezd egészen az ősi 'villamos torony'-ra hasonlítani. A épület oldalán ugyancsak furcsa az a hálószerű 'vadszőlő'. Arra gondolok, ez a tetőről eshetett le az alatta fekvő törmelékkel együtt.


Előzmény: Schenouda (8186)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 8189

Igen,én is olvastam az oldalt,de sajnos ez egy úgynevezett összeesküvés elméleteket gyártó site.Ha megnézed őket,mindegyik ugyanazt írja,konkrétan az általam említett spanyol történészek leírásából.Nem is értem,hogy miért rakják a konspirancy teory-hoz.Én el tudom képzelni azt,hogy valódi a történet és nem kitaláció főleg azok után amiket itt olvastam,sem az indiánok sem pedig a spanyolok nem voltak beszariak,tömegmészárlást lazán megoldották ha kellett,akkor pedik mitől félt ott mindenki?

Előzmény: patriote (8188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!