Keresés

Részletes keresés

sickamic Creative Commons License 2020.04.17 0 0 98926

Ma újra próbálkoztam a zománcos öntöttvass serpenyővel, karajcsontról lekapart leveshúst pirítottam szalonna alátéttel, fűszerekkel. Jó lett, marad az edény:)) 

nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.17 0 0 98925

Szia, javult a helyzet?

Előzmény: JENSZI (98924)
JENSZI Creative Commons License 2020.04.16 0 0 98924

Köszönöm! Krumplit ismerem megpróbálom!

 

Előzmény: nagypapi51 (98923)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.16 0 0 98923

Most már elég késő, de ha belefőzöl 1-2 felszeletelt krumplit, valamennyire csökkenti a sósságát.

(kóstolni, kóstolni, kóstolni!)

Előzmény: JENSZI (98921)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.04.16 0 0 98922

Hígítással lehet valóban csökkenteni. (Nem, a krumpli nem szívja magába a sót.)

Előzmény: JENSZI (98921)
JENSZI Creative Commons License 2020.04.16 0 0 98921

Segítség! Nem kóstoltam a sonkalevet bele főztem a babot,borzasztó sós.Mivel lehet csökkenteni a sósságot,már be is rántottam.Előre is köszönöm!

ZsuR Creative Commons License 2020.04.11 0 0 98920

Ismeros - a nagymamanak volt ilyen... osregi, de nem is engedett mast hozza kozel sem.  Csodalatosan lehetett benne sutni barmit is.

 Na meg a tepsik!!!  Nem kellett bele sutopapir...

 

Előzmény: nagypapi51 (98918)
ketyo61 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 98919

Nekem van egy keramia bevonatu, elso evben remekul mukodott, olaj nelkul is lehetett sutni benne palacsintat, tukortojast stb. Mostanra mar minden leragad. Nem latok serulest a retegen, nem ertem mi tortent.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 98918

Nekem van egy ütött kopott kis zománcos serpenyőm (nem öntött vas, az igaz)

nem tapad le sem a rántotta, sem a tükörtojás.

Előzmény: ZsuR (98917)
ZsuR Creative Commons License 2020.04.11 0 0 98917

Ha zomancos akkor tojast ne suss benne!  :)) Hasznalok zomancosokat, de mind nagyobbak... ha mutatos, talan meleg martogato szaftot lehet benne kesziteni es talalni benne.

Előzmény: sickamic (98904)
sickamic Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98916

Köszönöm.

A fotón dolgozom, vagyis a fórumra feltöltéssel vannak problémáim. Kipróbáltam, a tükörtojás beleragad. Áztatással kimosható, kicsit macerás, de azért adok még neki esélyt. Lepje el a zsiradék az alját, nem elég a hidegen kikenés?

Előzmény: joy (98912)
joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98915

Tudom, a fölhasznált folyadék mennyiségéről minden recept ír...
A vízen kullogó, vásárhelyi perec mindig sikeres.
A kenyér addig volt tökéletes, míg gép készítette. Sajna a nadrág igen morcosak közölte, ne zabálj... a gép is tönkrement.
Most jó hónapja gondoltam, megpróbálom, de a vége félkila morzsának való beton lett.

Maradok a kaptafánál.
Úgy is sonkasokával, sonkássonka, sonkakrémmeltöltöttsonka, sültsonkássonkasonkaágyon egybesütve korszak következik...
:o)

Előzmény: krnemarika (98914)
krnemarika Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98914

"a kenyerezés pedig receptből grammra-centiliterre-adagolva, stopperrel sem jön össze."

Na, látod, ez a probléma.

A lisztet stb. azért mérd ki, de a folyadékot nem tudod pontosan, mert a lisztek minősége sem egyforma. Van, amelyik több folyadékot igényel. Ha sűrűnek találod a tésztát, akkor tegyél még hozzá egy kis folyadékot.

Ha összeállítottad a tésztát, akkor hagyd kicsit kelni, majd újra dolgozd át, s újra keleszd./Akár 2-3x is kelesztheted, annál szebb lesz./ Ha kb. duplára kelt, akkor formázhatod, s tedd a sütőedénybe. Újra keleszd, spricceld vízzel a tetejét, s tedd a forró sütőbe. A sütő aljába egy edénykébe tegyél vizet, mert a gőzös sütőben szebben sül a tészta, de sütőzacskóban is sütheted, akkor nem kell a víz.

Ne add fel! Jó sütögetést!

 

Előzmény: joy (98911)
joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98913

Prolitikai reklám, 1 megnyúvadt a többit elmaszkolták.

Előzmény: GPF (98910)
joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98912

Kidobni semmiképp se!
Esetleg egy fotót betehetnél.

( Másra nem, ajándéknak jó. :o)

Előzmény: sickamic (98904)
joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 98911

Csak a a baj, hogy a gyúr tészták, palacsinták, gombóc-galuskafélék "gondolomra" mennek, a kenyerezés pedig receptből grammra-centiliterre-adagolva, stopperrel sem jön össze.
Sztem, amennyi féle elcseszett verziót lehet készíteni, nekem mind sikerült megvalósítani.
Csupán 1 rendes, ehető kenyér nem jött össze.
:o)
Mindegy, most a frigóban van annyi, hogy 2-3 hétig a kisboltig sem kell elmenni.

Előzmény: krnemarika (98900)
GPF Creative Commons License 2020.04.09 0 0 98910

Fene tudja... Ha csak egy ilyen volt, akkor lehetett menni máshova. Ha az összes ilyen volt, akkor miért csak őt büntették?

 

Én nem sírom vissza, amikor mindennapos volt az ilyen hír.

 

Az jobban felháborít, hogy az 50Ft-os maszkot tízszeres áron adják, ha adják. És annak a kockázatelhárító szerepe is nagyobb.

 

Előzmény: nagypapi51 (98909)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.09 -1 0 98909
coriella Creative Commons License 2020.04.04 0 0 98908

(Rákerestem, köszi, mi Józsán lakunk, ha piac, akkor az itteni.)

Előzmény: jégkirálynő (98815)
dulci Creative Commons License 2020.04.04 0 0 98907

Bizony, jól mondod. Rengeteg vicc van most erről. Pl. a beszélő hűtő. "Nemmmész innen! 5 perce voltál." Persze ez képpel jobb.

 

Fiam csinálta, mikor még sportolt. Legalább félóránként kinyitotta, megcsodálta, nem is mindig vett ki kaját. 

Előzmény: beetee (98906)
beetee Creative Commons License 2020.04.04 0 0 98906

A derékbőség miatt írta.... szvsz...

Előzmény: nagypapi51 (98905)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 98905

...Milyen sűrűn nyitogatjátok a hűtőt a karanténban? :) Amúgy is van egy vonzása, de most mindenhol jól meg is van pakolva...

Arra gondolsz, hogy nyitáskor besurranhat a vírus? - Ha ez igaz lenne, már rég fertőzött lennél a lakás levegőjétől.

A No-frost rendszer meg nyitáskor elkezdi kifelé fújni a hideget, esély sincs kintről bárminek bejutni.

(egyébként pont annyiszor nyitom, ahányszor szükséges, függetlenül bármilyen 'nemzetközi helyzettől')  :)

Előzmény: dulci (98902)
sickamic Creative Commons License 2020.04.04 0 0 98904

Kedves Trükkösök! Örököltem egy szovjet zománcos öntöttvas serpenyőt. Olyan néhány tükörtojás méretű, alig magasabb egy jénai fedőnél. Hogyan kell ezt használni, vagy egyáltalán érdemes vele bajlódni? Ti mit csinálnátok benne? 7Nyeles lábasom van öntöttvasból, az nem zománcos, a  4-5 személyes ételekre éppen jó. 

ketyo61 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98903

Sajnos tul surun...;-)

Előzmény: dulci (98902)
dulci Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98902

Egy pék tanítja most az országot kenyeret sütni a neten. Csak elfelejtettem milyen pék. Talán Szabi. Kovásszal kezdődik, aminek a kinevelése 7-8 nap. De onnantól folyamatosan lehet használni.

 

Milyen sűrűn nyitogatjátok a hűtőt a karanténban? :) Amúgy is van egy vonzása, de most mindenhol jól meg is van pakolva.

ketyo61 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98901

Ez tenyleg egyszerunek tunik. 

Előzmény: Anna vagyok (98897)
krnemarika Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98900

"Nagy baj nincs, max főtt tésztákat eszünk, míg liszt tojás akad... :o)"

 

Nos, akkor el lehet kezdeni a kovász készítését, s néhány nap múlva a kenyérsütést.

 

 

https://www.limarapeksege.com/2020/03/kovasz-keszitese.html

 

Jó sütögetést, finom kenyeret!

Előzmény: joy (98899)
joy Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98899

Épp ez az egyik gond, hogy nincs itthun élesztő.
Gondoltam, másoknak is lehet probléma, rákerestem a nélkülire.

No, az kellene csak, hogy naponta süssünk kenyeret, 2-3 hónap múlva gurulnánk...
:o)
Nagy baj nincs, max főtt tésztákat eszünk, míg liszt tojás akad... :o)

Előzmény: Anna vagyok (98897)
joy Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98898

Nem korai, mert a tavalyi cuccokat az új érkezése előtt ki kell pucolni. A Nap nem áll meg, májusban indul a gyümiszezon.
Az őszi-téli frigózott disznóságok sem bírják 6-8 hónapnál tovább.
Kitakarítani sem ártana...

Előzmény: yüz karasi (98895)
Anna vagyok Creative Commons License 2020.03.31 0 0 98897

Van egy picike elesztod? Mert ha igen akkor itt a kenyered.

Naponta sutom mert masnapra meg sosem maradt belole. A csalad  szetossza abban a pillanatban amikor megsult....Egyszeruen el sem lehet rontani. Nem kell dagasztani...

 

https://www.youtube.com/watch?v=I0t8ZAhb8lQ&t=372s

Előzmény: joy (98886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!