Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Frosty Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1724
Sziasztok Pugosok!

Van itt olyan akinek hibamentes az autója?
Sajnos odaát a Stilosoknál is van gond. :-(

pierre_nau Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1723
HDIowner,

bocs ha másképp hangzott de én nem védtem a megoldást csak elmondtam, hogy érzésem szerint függ a szoftvertől.

Pierre

Előzmény: HDIowner (1722)
HDIowner Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1722
Pierre,

Egy high tech autóban a dudának nem illik késlekedni, mert növeli a baleset veszélyt! 80km/h sebességnél egy sec alatt 22.2m-t tesz meg az autó. 0.3s felesleges késleltetés 6.6m-es utat jelent! Néha ezen is múlhatnak dolgok!

Szerinted minek egy dudát a BSI-re kötni, ha az semmilyen előnnyel nem jár csak belevisz egy kis késleltetést és bizonytalanságot??

HDIowner

Előzmény: pierre_nau (1720)
Huju san Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1721
Sziasztok!

Már vagy egy hete én is 307 tulajdonos vagyok!
Ez idő alatt, még nem volt probléma a dudával (talán ha kétszer nyomtam meg, de az egy másodperces néma csedre már volt példa.
Tényleg jó lenne, ha kiderülne, hogy mi is okozhatja ezt a nem kifejezetten gyerekjátékot.

Egy kérdés:
Sokan panaszkodtatok, hogy CD-ről vissza váltva rádióra, összekavarja az adókat.
Hát ez nekem is előfordul, olyan sűrűséggel (majd minden alkalommal), hogy most már nem is állítok be semmi rádióadót, csak CD-t hallgatok.
Mivel ez nem megoldás, ezért azt kérdezném, hogy mindenkinek, aki hasonló problémával küzködött, kicserélték-e a CD lejátszóját, vagy mi történt?
Mivel pénteken megyek váltózárat beszereltetni, ezért jó lenne ezt is megbeszélni velük.

pierre_nau Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1720
A dudaproblémához: a késleltetést mértéke szerintem függ a BSI-től (vagy az azon futó szoftvertől) mivel nekem BSI csere után tünt fel egyátalán a késleltetés , gondolom nőtt. Az is igaz, hogy engem egyátalán nem zavar.

Egy kollégának volt egy másik problémája: hol szólt a duda, hol nem. Rendelt a szervíz cserealkatrészt, szédszették a kormányt, rácsodálkoztak a rendelttől eltérő alkatrészre, összerakták az eredetivel és azóta boldogan működik. Happy end.

Pierre

Előzmény: HDIowner (1719)
HDIowner Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1719
Én felfogok vetetni egy hivatalos papírt a márkakereskedővel, amelyben leírjuk mind a dudának mind pedig az 1 másodperces reseteknek problémáját.

Ugyanis ha ez így megy tovább, az egy év garancia szépen lekettyen és utána nézhetjük magunkat!

Ha meg a duda azért nem működik jól, mert lassú a központi számítógép, akkor tegyenek bele gyorsabbat! Vagy kössék le a dudát a számítógépről. Nekem megfelel egy hagyományos duda is, azon úgyse lehet semmit vezérelni!

HDIowner

gerge2 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1718
HDIowner!

A dudaprobléma nekem is "megvan". A szervizben azt mondták, megjavították, de mégsem sikerült.
Az emberek általában nem nyomkodják a dudát ezért nem is veszik észre ha nem működik. Nekem is csak fél év után tűnt fel. Pedig ez nagyon balesetveszélyes!

Gerge

Előzmény: HDIowner (1716)
Tigrislábkarom Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1717
HDIowner:((

Ma este (21:35) nekem is megvolt az első resetes probléma...CD, világítás...stb el. Aztán vissza:( Most mi a fene legyen? Senki nem tudja hogy mi a hiba, csak néz mint egy... Na ennyi. A pug szervizek nem hiszem hogy nem találkoztak eddig ezzel a hibával. Az én autóm 2002 II. havi, és még ennél is van ez a hiba. Kiábrándító:((( Levél a pug hun-hoz? Van értelme?

Üdv.: Kiki

Előzmény: HDIowner (1716)
HDIowner Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1716
Ma ismét előfordult az egy másodperces reset nálam. Ez kb. havonta egyszer jön elő, annak ellenére hogy sokat használom a gépet(6 hónap alatt 33.000km)

Duda problémákkal kapcsolatosan senki nem válaszolt! Mi lehet az oka mikor a duda nem működik? Szoftver hiba vagy az érzékelő rossz? Valakinél már megoldották a problémát?

Várom a válaszokat!

HDIowner

zsuri Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1715
A Seat Leon 1.8T fogyaszt kb. ennyit, de ott azért 180LE van. Na majd ha tankolok kiderül, hogy a 2.0-ás motor mennyit fogyaszt.
Előzmény: HDIowner (1714)
HDIowner Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1714
Hát azért 15l/100km feletti fogyasztás nem semmi.

Én egyszer egy 1.8-as A4-essel (automata válto) hajtottam egy szakaszt a német autópályán, padló gázzal 180-200km/h sebességgel. 13.2l/100km lett az átlag fogyasztás.

Előzmény: mezga geza (1712)
Tigrislábkarom Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1713
Szia Zsuri..

Igaz, hogy pont nekem nem kéne írnom, mert nekem még a gyári hangszoróm van, de én is cserélem nemsokára. Egy hi-fi studioba viszem, nehogy szakszerütlenűl barmoljak valamit:( Szóval...Nekem az átvétel óta zörögnek az első ajtók, a zenénél meg nagyon berezonál:(( Elvittem, és állítottak az ajtón, hogy beljebb zárjon, hátha csak le volt lazulva, és maga az ajtó zörgött. De nem:) Jövő héten viszem vissza, le kell bontani a kárpitot, valami le van lazulva odabent:(( Hallgasd meg a B oszlopot is, a biztonsági öv rögzitésénél szokott még zaj lenni:( Ennyit tudok mondani, kéretlenül is:)))

Üdv.: Kiki

Előzmény: zsuri (1705)
mezga geza Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1712
Az Utolsó Európai,
En se surun fogok ennyivel menni. Csak ugye ki kellet probalni :-)

Remelem most mar minden ok lesz a gepeddel.

Előzmény: Az Utolsó Európai (1710)
zsuri Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1711
Örülök, hogy végre te is rendben vagy!

Holnap reggel 8:00-ra én is ott leszek fabetét-alubetét cserére, lehet hogy összefutunk :-) (mondjuk a hétvégi szerelgetés után lehet, hogy én is ki tudnám cserélni egy kisebb csavarhúzó segítségével, de most már mindegy, be vagyok jelentkezve). Egyúttal én is megszüntettetem a hátsó ülés felöl jövö zörgést. Meg próbálok egy fénymásolatot keríteni a munkalapról, bár nem tudom, hogy egy héttel az autó átadása után mit fognak szólni, ha ilyesmit kérek.

Én még mindig nem tudok konkrét fogyasztással szolgálni, az elsö tankolásom még nem fogyott ki...

Előzmény: Az Utolsó Európai (1710)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1710
Kitisztították, nem cincog többet. A hátsó ülés zörgését is elnémították.
Most ismét állatira tetszik a gép. Csak abban reménykedem, hogy valóban új gyújtáskapcsoló került bele, s nem a garanciális cserétől való félelem motiválta őket arra, hogy példának okáért kiugorjon egy átadásra váró autóból egy ilyen alkatrész, mely autó tulaját majd egy hónapig csitítják különféle rendszámosztási elégtelenségekre való hivatkozással...:-(
De ez már végülis merő rosszindulat.
Csak azért vagyok ideges, mert a munkalapra sikerült azt a dátumot ráírni a javítás elkészültére, amikor bevittük az autót. Alig hinném, hogy ne lenne szándékos: a törvény szerint, míg náluk áll az autó, a garanciaidő megáll. Tehát van 3 hét plusz garanciaidőm, de ezt behajtom még rajtuk. Holnap reggel ott leszek, és átiratom.

Fogyasztás: azt hiszem, én sosem megyek majd 150 fölé ezzel az autóval, ha nem múlhatatlanul szükséges. Ennyit (15 liter) nem ér az egész. A kétliteres 406-os pl. egy teljesen hidegindításos városi szakasz és egy 170-180-as autópályás menet eredményeképp 10.1-es átlagot hozott. A rövid áttételezésnek megvannak az árnyoldalai, valamit valamiért...

Előzmény: CommandAir (1708)
mezga geza Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1709
HDIowner,
Tankoltam kozben.
Előzmény: HDIowner (1706)
CommandAir Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1708
A fék cincogással mi lett? Azt hogyan oldották meg?
Előzmény: Az Utolsó Európai (1707)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1707
Na, kész az autóm.
Már el is hoztam, indítómotor, gyújtáskapcsoló és vezérlő elektronika csere volt rajta. Ha nem lenne garanciális, a munkalap szerint 166 rongy lett volna a buli.
HDIowner Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1706
Mezga,

Ha jól értem akkor 400km alatt elfüstöltél egy teljes tank benzint (egy kicsit többet)!

Közben tankoltál, vagy a computer mutat többet a tényleges fogyasztásnál????????????

HDIowner

Előzmény: mezga geza (1704)
zsuri Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1705
Most elsösorban azokat kérdezném, akik megcsinálták már a hangszórócserét:

mint lentebb írtam sokkal jobb lett a hangminöség, a hangszórók most már nem torzítanak az erös basszusokra, viszont ezzel szemben vmi rezonál az ajtókban. Mivel ez nem egy merev hangszóródoboz ezért elöfordulhat ilyesmi. Volt nektek ilyen problémátok, ha igen hogyan oldottátok meg?

Előzmény: zsuri (1701)
mezga geza Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1704
HDIowner,
Nekem meg van esoerzekelom es tegnap kb 400km-t vezettem autopalyan, a felet esoben es szerencsere nem volt reset.

Vegre lehetet mar egy kicsit nyomni a gepet es nagyon meg vagyok elegedve a viszonylag nagy sebessegel valo menetstabilitassal. Kanyarokban sinauto, szellokesekre szinte erzeketlen. Mint fentebb irtam kb 400km-t mentem autopalyan vegig majdnem 170-180, neha 190-el es mint lentebb asszem az Utolso Europai kollega irta minden nagyon franko, kiveve a fogyasztast, nekem 15,4 volt az atlag erre a 400km-re. 190-el meg vegig csak azert nem mentem mert akkor meg 18-20 kozott ingadozott es azt mar egy kicsit sokaltam.

Boccs a hosszu zoldsegert...

Előzmény: HDIowner (1700)
puntofan Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1703
Hi!

1. Valakinek esetleg van információja arra a megoldásra, hogy a rádió ne kapcsoljon ki az eco-mode bekapcsolásakor. (Tudjam a kocsiban hallgatni a rádiót úgy, hogy ne kelljen beindítani a motort 30 percenként(autósmoziban nagyon zavaró)).
Gondolom ha a műszerfal világítást át tudják variálni akkor ez nem lehet probléma.
2. Hátsó ülés zörgésével pontosan mit is csinálnak?

köszi

zsuri Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1702
Elképzelhetö, hogy a kopogást ki fogja javítani az elsö csapágy cseréje, amit a visszahíváskor fognak cserélni.
Előzmény: HDIowner (1693)
zsuri Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1701
Na, tegnap megcsináltam a hangszórócserét. Végül mégis egy harmadik márkánál, a Helix-nél döntöttem. A hangminöség érezhetöen javult, föleg a következö dolgokban:
- a középhangok nem úgy szólnak, mintha dobozból jönnének,
- a mélyet akár maximumra is fel lehet venni az erösítön, nem rezonál a hangszóró.

Mondjuk egy picit lehetne még eröteljesebb a basszus, mert a - számomra - elfogadható hangzáshoz majdnem teljesen maximumra kell állítani az erösítön. Korábbi autóimnál már olyan 70% is megfelelt. Úgyhogy lehet, hogy majd beépítem azt a kondit is az erösítö elé.

Szerelési tapasztalatok:
- az elsö burkolat leszedése kb. 30 percig tartott - tanakodással, eleinte óvatos késöbb kevésbé óvatos eröltetéssel. Az utolsót már leszedtem 5 perc alatt,
- a hátsó ajtók burkolatai több patenttal csatlakoznak, kicsit nehezebb leszedni öket, mint elöl. Nekem sajnos mindkét hátsó oldalon eltört egy-egy patent. Egyelöre ez nem okoz semmi gondot, ha mégis jobban zörögne, akkor majd venni kell ilyet,
- a patentokat, ha benn maradnak az ajtóban, akkor kicsike csipöfogóval lehet kiszedni úgy, hogy a tövénél fogjuk, húzzuk és és közben óramutató járásával megegyezöen picit el is fordítjuk,
- a vezetékek csatlakozói vmiféle gyári dolgok, amiket könnyü csatlakoztatni a gyári csatlakozókhoz, de a bolti hangszórókon nem olyan van. Ezért a hangszóró vásárlásakor érdemes beszerezni rögtön hozzá passzoló csatlakozót is. A gyári fémkapcsokat egyszerüen le kell vágni a vezeték végéröl,
- az egész szerelésre jobb rászánni egy fél napot, nekem - aki ritkán csinálok ilyesmit - kb. annyi volt.

A végére teljesen szétszedte a kezem a sok éles müanyag alkatrész, de végül is megérte, szerintem sokkal szebben szól a zene :-)

HDIowner Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1700
" 2. Az egy másodperce elsötétedést az esőérzékelő okozza. Konkrétan: A BSI az esőérzékelő minden 3. jelét dolgozza fel. Na ez megterheli a BSI-t. Ezért egy programfrissítést lehet eszközölni, azután csak minden 10. jelet fog feldolgozni. Itt ma hozta a gyorsposta a javító CD-t. "

Nekem nincs esőérzékelőm, viszont ez az 1s-os reset többször előfordult!

Dudával milyen tapasztalataitok vannak? Mi okozza a hibát?

HDIowner

Előzmény: Domokos (1695)
szistipisti Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1699
"3. Van olyan program, amivel el lehet érni, hogy az automata klíma kijezője ne sötétedjen el, ha felkapcsolom a lámpát. (Engem spec. nagyon zavar, hogy nem látom nappal...)"

Igen van. Nappali világítás program. Ez mindig bekapcsolja a lámpát, ha beindítod a motort, de nem kapcsolja be a műszerfal világítást (nem sötíétűl egyik kijelző sem). A műszer és a kijelzők csak akkor kerülnek éjszakai módba, ha fel is kapcsolod a világítást. Így persze nincs értelme a kilátás csomagnak, de hát amúgy se nagyon volt...
Nekem fent van a program és nekem így jó. Nem kell foglakoznom a lámpával. Sötétben meg úgy is észreveszem, hogy nem ég a műszerfal lámpa és ekkor úgy is bekapcsolom. Az lenne az igazi, ha a műszerfal világítást a sötétedés érzékelő kapcsolná, de hát így is jó.

mopis Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1698
az megvan, hogy a felfüggesztés nem tökéletes, az is oké, hogy van utasítás a gyárból, de mi az? Mit kell pontosan kicserélni, javítani, hogy oké legyen a dolog?
Előzmény: Domokos (1697)
Domokos Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1697
1. Nekem 6 karakteres. Tudomásom szerint az utolsó két karakter a gyártási helyre utal.
2. A nyíregyháziból. Csak javasolni tudom nektek, de gondolom 2x250 km kocsikázás egy szervízért nem buli.
3. A 2600-as probléma (tudomásom szerint) 1.6-os motorknál fordul elő. A kipufogó felfüggesztése nem tökéletes, a javítására (a kiegészítésre) megvan a gyári utasítás.
4. Ha érdekel valami, kérdezzetek, mert a szervízvezető szerint (igen segítőkész emberke) az utóbbi időben elég sok problémára kaptak gyári utasítás/javaslatot/csodaszert. (Válaszolni csak kedden tudok)
Előzmény: mopis (1696)
mopis Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1696
Na én a következőket találtam a cimkén:
0906889
10654
EYCC
2719
Gondolom a 9068 lesz az a szám. A gépet 2001 aug-ban gyártották, bár nem tom, hogy ez a hatjegyű szám kronologikus sorrend is-e egyben.

Domokos, melyik szervízből vannak ezek az infók?

...és meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi lett a megoldása végül is a 2600-as rezonancia megszűntetésének. Nekem a 10K-esen megcsinálták (valami kipufogó illesztést cseréltek), de néha még mindig hallom, mondjuk most már csak teljes csendben, motorféknél és nagyon odafigyelve. Szóval jobb lett sokkal, de nem tökéletes.
Ja és azt mondta a szervíz, hogy a PUG Hungária ajánlása alapján cserélték, amit cseréltek, azaz ismert a hiba.üdv mopis

Domokos Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1695
Gyártási szám: A vezető oldali ajtón a keréknyomást jelző cimkén van rajta. Hat jegyü szám, az első 4-et kell figyelni.

A szervízvezető mondta, hogy

1. az indítómotor problémákat is a gyújtáskapcsoló okozza. (Megerősítés a lentiekre)

2. Az egy másodperce elsötétedést az esőérzékelő okozza. Konkrétan: A BSI az esőérzékelő minden 3. jelét dolgozza fel. Na ez megterheli a BSI-t. Ezért egy programfrissítést lehet eszközölni, azután csak minden 10. jelet fog feldolgozni. Itt ma hozta a gyorsposta a javító CD-t.

3. Van olyan program, amivel el lehet érni, hogy az automata klíma kijezője ne sötétedjen el, ha felkapcsolom a lámpát. (Engem spec. nagyon zavar, hogy nem látom nappal...)

Na. Most ennyi.

Előzmény: zsuri (1690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!