Keresés

Részletes keresés

sergiototta Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28793

egyébként azért sztem rohadtul nem mindegy az összeg meg a környezet, ahol ez történik

egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert, valaki lóg a buszon, akkor, ha lehetősége lenne, akkor egy buszt is ellopna

vagy azért, mert iszol egy sört, vagy berúgsz egy koncerten/meccsen még nem leszel alkoholista

amúgy nem tervezel esetleg a Ludo ellen kinézni? mikor valamikor a télen összefutottunk a Természettudományiban mondtad, hogy a nemzetközire esetleg kinézel majd

mesélnék egy jó sztorit személyesen ezzel kapcsolatban

Előzmény: Törölt nick (28788)
sergiototta Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28792

Értem amit mondasz és igazad is van, de számomra van egy nagy különbség a keresztény nemzeti féle lopások és az okosba megoldott ház körüli melók közt.

Más az, ha valaki a megdolgozott pénzéből kevesebbet akar odaadni az államnak és megint más az, ha valaki direktbe kiveszi a mások által megtermelt pénzt az államkasszából. Amikor valaki feketén/szürkén van bejelentve, vagy okosba intézi a ház körüli dolgokat és ezáltal nem fizet be bizonyos adókat, az nagyon más, mint a nersevik elveszem a mások által megtermelt pénz.

Persze az első se jó, és az is káros, de nekem erkölcsileg is nagyon más esett a kettő. Az egyik esetben csak nem akarod odaadni, a másikban meg direkt elveszed. Ráadásul szerintem van is összefüggés a kettő közt. Amíg a lopás ilyen erős, addig érthetően alacsonyan van a szándék is az odaadásra.

Előzmény: Törölt nick (28790)
elefánt11 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28791

meg lehet hallgatni ezt az előadást?

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28790

Pont ezért van igazam, mert mindenki (ahogy te is) megmagyarázza magának, hogy miért jogos, indokolt, sőt igazságos, hogy ő lop. Ezt ne vedd személyeskedésnek, többnyire én is okosba oldom meg a ház körüli melókat :-( Hidd el, Lázárnak, Rogánnak és a többinek is csodás elméletei vannak, hogy miért jár neki az, amit lenyúl, miért jogos ez és miért érdemli meg sokszorosan. Ahogy neked is ezzel a "faszságokra költik" szöveggel. Ugyanúgy alátámasztottnak gondolja, ahogy te is. Pl.: miért menjen szociális támogatásra? Úgyis csak elissza a sok alkesz. Minek menjen eü-re? Feneketlen zsák az egész, ha 10X ennyit tolnánk bele, akkor is szar lenne. Stb stb.

Előzmény: Tesla.voltam (28789)
Tesla.voltam Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28789

Azért nincs igazad velem kapcsolatban, mert nem azért nem követelem a számlát, mert akkor nekem olcsóbb és mert fent többet lopnak, hanem mert ha beszedik adóban, faszságra költik. Ha ugyanennyit lopnának, de a beszedett pénzt értelmes(ebb)en költenék, máshogy állnék hozzá.

Ismerem azt is, amiről Te írsz és valóban sokan így gondolkodnak.

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28788

"amíg ilyen prioritással költik a pénzt (sport, egyház elöl, eü, oktatás hátul), addig én sem töröm magam a számlákért."

Igen, pont erről beszélek :-)))) Fordított a kapcsolat, bármennyire is próbálod magaddal elhitetni, hogy "te csak azért, mert ők ott fent bezzeg..." Mert OK, most te nem töröd magad a számlákért (magyarul közvetve megkárosítod a költségvetést), de ha átemelnénk téged valami magas pozícióba, ott ugyanúgy "nem törnéd magad a számlákért", azaz megkárosítanád a költségvetést. A különbség, ahogy írtam, csak annyi, hogy az alsóbb szinteken mi parasztok pár 10e Ft-ot tudunk így lenyúlni, felsőbb szinteken meg pár milliárdot. De ugyanazt csinálja mindenki, csak a maga szintjén. És még meg is ideologizálja :-)

Egész egyszerűen ez a magyar néplélek része. Pár éve a költségvetési csalásról tartottam előadást, és hogy kicsit színesítsem, gondoltam utánamegyek, mióta megy ez a buli nálunk. Nos, Szent István intelmei már rendelkezést hoztak (!) az adócsalás ellen ("aki pedig elrejti a tizedet, attól kilenc tizedet vegyenek el"), ami azt jelenti, hogy addigra ennek már gyakorlata volt, elterjedt. Voltak persze korszakok, amikor ez kevésbé volt hangsúlyos. Az én véleményem az, hogy a cucilizmus tette tönkre a morált ezen a téren (is); egyrészt, hogy minden közös volt, azaz senkié, tehát egy kicsit az enyém is -> senkinek nem fáj, ha ellopom. Másrészt virágzott az ügyeskedés, az "okosba" megoldás, fusizás, hogy valahogy túlélj.

Mindezzel a világért sem Lölőéket akarom felmenteni az egyéni felelősség alól, mert tróger tolvajok persze; de Sergio gondolatmenetére illeszkedve az egész ország a maga szintjén az, ezért ilyeneket termel ki magából. Ilyen erkölcsi-morális szinten vagyunk most.

Előzmény: Tesla.voltam (28787)
Tesla.voltam Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28787

Én nem látom azt, hogy ha Pista bácsi nem kér számlát a gázszerelőtől, akkor "lölőnek" kötelező a fél országot ellopni. Szerintem ha mindenki mindenről számlát kérne, ugyanígy vinnék haza a lét.

Ettől függetlenül igazad van, de amíg ilyen prioritással költik a pénzt (sport, egyház elöl, eü, oktatás hátul), addig én sem töröm magam a számlákért.

Előzmény: Törölt nick (28786)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28786

"szerintem amilyen a nép, olyanok a vezetői, pártjaik

jelenleg ez a nép ilyen pártokat tud kitermelni, ezekre van igény"

Ennyire egyszerű. Én sokszor meg szoktam kérdezni azoktól, akik hőbörögnek a Lölő-féle pénzszivattyú miatt, hogy ő utoljára mikor kért számlát egy villanyszerelőtől/kőművestől/stbstb? Természetesen soha. Annyi a különbség, hogy csodás nagyjaink nem 10e, hanem 10Mrd HUF-hoz férnek hozzá, amit ellopnak. Ilyenkor szokott jönni az a sértődött válasz, hogy naná, majd ha ők milliárdokat lopnak, akkor nehogy már az én 10e-mel legyen a baj. Csakhogy ez épp fordítva van, ahogy te is írtad. Mi vagyunk ilyenek, hogy ahol lehet, lenyúlunk/eltitkolunk -> ebből következik, hogy a vezetőink is ilyenek.

Előzmény: sergiototta (28782)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28785

Hát azért Tarlóshoz elég erős gyomor kell. Római part, 3-as metró, Városliget csak néhány nagysikerű projekt a regnálása alatt.

Előzmény: Gerilla01 (28784)
Gerilla01 Creative Commons License 2019.06.25 -1 0 28784

Na ja. Itt van ez a főpolgármester előválasztás. Belenéztem a "vitájukba". Most ez komoly? Életemben először fogok fideszre, vagy ahhoz közeli emberre szavazni.

Előzmény: Törölt nick (28781)
Tesla.voltam Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28783

Ahogy Sergio írta, bárkit kikezdenek, legfeljebb 2 évvel később helyreigazításra kötelezik őket. Amit meg pont leszarnak, mert ugye Mo-on a törvények mindenkire vonatkoznak. A hívek meg azt már vagy nem olvassák/hallják, vagy nem érdekli őket.

sergiototta Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28782

szerintem amilyen a nép, olyanok a vezetői, pártjaik

jelenleg ez a nép ilyen pártokat tud kitermelni, ezekre van igény

a kormányzati média meg bárkit kit tud kezdeni és az emberek kajálják is

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28781

Ha nálunk is lesz komolyan vehető ellenfél. Nem ilyen Gyurcsibohócok, mszp-sek (LOL), saját pártjaikat leszalámizó Jobbik és Lófaszt Más a Politika-növendékek.

Karizmatikus, hiteles (a kormányzati média által sem kikezdhető!) személy kell, komolyan vehető programmal és - ahogy egyébként Gior is jelezte - csökkenő életszínvonallal. Amíg ezek nem adódnak össze, addig a NER-es fiúk kedvükre dőzsölhetnek az összelopott villáikban verejtékes munkával megszerzett otthonaikban.

Előzmény: Törölt nick (28779)
giornalista Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28780

ha megemelik 2 forinttal a gáz árát. 

Előzmény: Törölt nick (28779)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 28779

Törököknél leváltották Erdogant, Csehországban a legnagyobb tüntetés zajlik a rendszerváltás óta.
Itt mikor lesz változás ? :) (Persze tudom a választ)

elefánt11 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 28778

hát a sajátját nem kezeli megfelelően. 

Előzmény: bigacsiga2003 (28777)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 28777

az h szemetet gyűjt valaki olyat már hallottam, de szart is? szó szerint, a lakásban? összeszedi az utcarol a kutyaszart vagy mi? 

Előzmény: elefánt11 (28773)
sergiototta Creative Commons License 2019.06.05 0 0 28776

Csak védik a keresztény nemzeti értékeket.

Előzmény: elefánt11 (28775)
elefánt11 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 28775
elefánt11 Creative Commons License 2019.05.29 0 1 28773

https://index.hu/belfold/2019/05/29/fovarosi_kozgyules_patkanyugy_vizsgalobizottsag_tarlos_kontra_karacsony/

fasza. nálunk szaladgálnak a rágcsálók a házban, a múltkor a szomszéd lány a folyosóra dobálta ki sírva a ruháit, amiket összeszartak. 

Ennek az oka egyébként, hogy az egyik lakó ürüléket és szemetet gyűjt, és egy kis fészket rakott össze az évek során magának, és a hivatalok (ökormányzat, ántsz, gyámügy, rendőrség) nem hajlandóak semmit sem csinálni, és különböző levelekben bizonygatják, hogy miért nem az ő dolguk a probléma megoldása. 

elefánt11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28772

mondjuk az is tök gáz, hoy azt is mondta, hogy különféle informális csatornákon ezeket a problémákat jelezték az "ellenzéki sajtónak" (mondjuk az indexnek), akik sose írtak erről. (mármint hogy gáz van az MTA működésével,folyik a pénz, rossz a rendszer stb). Most meg úgy tesznek, mintha  csúnya gonosz fideszfarkas fel akarná falni a tündepalotát, pedig a helyzet egyáltalán nem ennyire egyszerű és ezt ők is tudják jól. 

Előzmény: sergiototta (28769)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28771

De, maga Gyuri bácsi adta át az "Érdemes Kommentelő" kitüntetést a New York - Tel Aviv repülőjáraton ezer dollár pénzjutalom kíséretében. Mondjuk ahhoz nem tudom mennyit kéne írnom, hogy egy stadion benne egy NB1-es csapattal kinőjjön a földből a hátsó kertemben.

Előzmény: sergiototta (28770)
sergiototta Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28770

Dehát ezek keresztények és nem lopnak. Szóval ez biztos valamiféle téves info a részedről. Nem vagy Te Soros ügynök véletlenül?

Előzmény: Nyugdijas_szektor (28768)
sergiototta Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28769

Nekem is van MTA-s ismerősöm, és Ő is azt mondta, hogy vannak gondok a jelenlegi rendszerrel, emberek hozzáállásával nem is kevés. Ugyanakkor a stílus és amit akarnak az felháborító.

Előzmény: elefánt11 (28767)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28768

Az egész sztori megint az EU pénzek ellopásáról szól, ugyanis az EU emelni fogja a pályázható K+F pénzek kereteit és a Fideszes államférfiak nem nézhetik tétlenül, hogy holmi független tudóskák szabadon elkölthessenek ennyi pénzt valamire anélkül, hogy a más szektorokban megszokott módon valaki a felét nyugodtan lenyúlhassa.

Előzmény: elefánt11 (28767)
elefánt11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 28767

https://index.hu/techtud/2019/05/28/a_kormany_augusztus_elsejen_allamositja_a_magyar_tudomanyt/

Az MTA-nál dolgozó ismerőseim azt mondták, hogy a jelenlegi helyzet sem volt jó, azon mindenképp változtatni kellett volna, de ezzel sem kifejezetten elégedettek :DDD  Hülye tudóskák mit pattognak? Remélem a vége az lesz, hogy hajtóvadászatot rendeznek a szemüvegesek ellen, mint kambodzsában. 

Tyúkszemet haraptál? Creative Commons License 2019.05.28 -2 0 28766

Orbán Viktor az eredményre utalva azt kérte az ellenzéktől: „(…) nézzenek a táblára, és tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését”.

Eredményjelző tábla

Minden aggódó zöld–fehér rajongót megnyugtatok: a hivatalos adatok szerint a Fradi futballcsapata megnyerte a bajnokságot!

Mindezt csak azért teszem közzé, mert tavaly már volt egy eset, amikor a liberális–baloldali média megpróbálta bebizonyítani, hogy igazából nem az nyer, aki toronymagasan az élen végez, hanem össze kell számolni a mögötte kullogókat, így azoké lesz a diadal. Valami hasonló jelenség most is fellelhető a fent nevezett orgánumokban, a B1 blogon például ez olvasható: „Vereséggel ér föl a Fidesz győzelme… Csak 13 mandátumot szereztek, ami semmivel sem jobb, mint az öt évvel ezelőtti.” Egy sportrajongó természetesen pontosan tudja, hogy a 13 éppen eggyel több, mint a 12, de végül is az ostobasághoz nem kell jogosítvány. És „Nem Gyurcsányné” Klára is megcsillogtatta, amije van: „Orbánnak rémálom lehet ez a mai este.” Nyugalom, Magyarország! A Fradi bajnok. A számok nem hazudnak. A sanyarú rögeszme azokon sem segít, akik föl voltak mentve tornából, és gyűlölik a valóságot.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190528-eredmenyjelzo-tabla

Alternative Thor Creative Commons License 2019.05.27 0 0 28765

Fight fire with fire.

Előzmény: elefánt11 (28763)
Alternative Thor Creative Commons License 2019.05.27 0 0 28764

"A mai 444 videót is érdemes megnézni, a migráncsoktól rettegő borsodiakat."

Bukszások :DDD Ez jó, ezentúl csak így hívom majd őket.

Előzmény: Tesla.voltam (28754)
elefánt11 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 28763

Fegyőr sokban emlékeztet a fiatal Orbánra

Előzmény: bigacsiga2003 (28762)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!