Keresés

Részletes keresés

Butch Cassidy Creative Commons License 2002.04.12 0 0 458
Tündérkém!

1. Pulp kategóriája volt a legnépesebb, mintegy 6 indulóval a mezőny harmadát tette ki, úgyhogy...

2. Javaslom, hogy a tájfutó- és tájékozódási versenyek közti különbségről hallgassunk, egyrészt, mert lerágott csont, másrészt, mert úgysem győzzük meg egymást, harmadrészt pedig én is indultam egyszer a ti versenyeteken, nem írtam ugyan memoárt róla, de azért van egy véleményem és csúnyán össze fogunk veszni, ha elkezdjük egy bajszát rángatni.

Butch

Előzmény: tavasztündérke (455)
pulp Creative Commons License 2002.04.12 0 0 457
A szerdai kisversenyeken B és C kategória van, a B elméletben nemcsak hosszabb, hanem technikailag is nehezebb. A gyakorlatban mondjuk szerintem többségben vannak azok a versenyek, ahol csak a táv a különbség. Szerdánként és stabilan a C-ben indulok, mert általában vissza kell jönnöm még utána dolgozni és ha hétig nem érek vissza, balhé van. Emiatt eltévednem sem nagyon szabad :)
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem vagyok egy nagy futó, így ha eljutok rendes nagy tájfutóversenyekre, ott ritkán B, gyakrabban BR kategóriában indulok, ez utóbbi technikás, de viszonylag rövid. (5-8 km szinttől függően)
A szerdai versenyeket azért szeretem nagyon, mert sokszor előfordul, hogy ez az egy alkalom, amikor mozgok hét közben. Ritkán jutok el futni, vagy biciklizni. Két nap tökéletes punnyadás után felüdülés szaladni egyet és még bójákkal is találkozni.
Egyébként volt néhány induló még rajtam kívül, mondjuk nem ismerem őket. Csak egyet: Áron kollegát mindig nagy öröm lenyomni.
Ha A kategóriás tájfutással kapcsolaban érdeklődtök, kérdezzétek Butch-ot, tőle biztos kaptam volna vagy 15 percet a szerdai páylán.
Előzmény: Párd (456)
Párd Creative Commons License 2002.04.12 0 0 456
"És hogy nyerhet a pulp az F21C-ben ( alulról vannak a kategóriák ?) Egyébként gratulálok hozzá !"

Mint olvastad, összesen 18 ember ment el a versenyre!! lehet, hogy 21 C-re csak 1 jutott :-)

Én is voltam két éve rövidtávú bajnok a Tájfutó Baranya Megyei bajnokságon F35 kategóriában!!
Nem árulom el hány induló volt összesen :-))))

Előzmény: tavasztündérke (455)
tavasztündérke Creative Commons License 2002.04.12 0 0 455
Már megint a Főváros ! Itt az északi végeken hétköznap legföljebb csak nyugdíjas túrák vannak, de oda sem tudok eljárni mert megakadályoznak társadalmi kötelezettségeim (munka).

Régebben én is voltam tájfutó. Ennek örömére vagy három éve elmentem egy nyílt versenyre. Nem éreztem jól magam. Mindenki rohant mint az őrült, nem igazán barátkoztak. Meg nem értették hogy miért keresgélek tovább ha már egyszer meg van a bólya. Nem igazán érteték, hogy mit álbólyázok én itten...Na meg futottak végig brrr...

És hogy nyerhet a pulp az F21C-ben ( alulról vannak a kategóriák ?) Egyébként gratulálok hozzá !

Írtam én egyszer egy kis karcolatot a tájfutó és a tájékozódási versenyek közötti különbségről. Egyszer majd felteszem ide.

Tündike

Előzmény: Butch Cassidy (454)
Butch Cassidy Creative Commons License 2002.04.12 0 0 454
Az a mi titkunk! :)

Najó. Szerda délutáni tájfutóverseny volt a Normafánál. A nordikus idő ellenére mintegy 18 ember volt hajlandó kimenni (a rendezőkön kívül), pulp volt az egyik közülük. Ha már ott volt, megnyerte az F21C kategóriát.

Ilyen szerdai kisversenyek egyébként szinte az egész szezonban vannak, ha érdekel valakit...

Előzmény: kmoly (452)
kmoly Creative Commons License 2002.04.11 0 0 453
Bár zseniális megoldások voltak a Rezéten az értékelésre (pl. az egyik karton korábbi begyűjtése révén időnyerés, mely 5let igazán átvételre sarkall /van ilyen szó?/), meg kell említenem, hogy a számítógép éppen nem jól vizsgázott. "Elszámolta" az első szakasz idejét. Jövőre biztosan belejön.
A dupla hiba az nagy hiba - az értékelő szempontjából, mert a szabályzat szerint nem szabad duplán büntetni.
Apropó szabályzat: van, akik lázad ellene, és jövő 7végén, 21-én rendez egy érdekes versenyt a Szekszárdi-dombságban. Tolnai Tájakon Túrázók versenye. Gyertek, ha tudtok és mertek. Nekem NAGYON erős csapatom lesz: fára mászó és akrobata kisiskolások.
Előzmény: boyhunter (445)
kmoly Creative Commons License 2002.04.11 0 0 452
BC, pulp. Ti magán beszélgetést folytattok? :-) Milyen verseny volt? Április 10. az nem szerda és munkanap? Ha érdekes, avassatok be minket is.
Előzmény: Butch Cassidy (450)
pulp Creative Commons License 2002.04.11 0 0 451
Köszi. Egy pillanatra meginogtam én is, de amikor megtudtam, hogy fenn a Normafánál kis hó van, gondoltam, ezt nem lehet kihagyni. Egyébként én általában élvezem az esős versenyeket, a ködöt meg végképp kihívásnak tartom. Ez is nagyon jól esett.
Előzmény: Butch Cassidy (450)
Butch Cassidy Creative Commons License 2002.04.11 0 0 450
pulp,

Gratulálok a tegnapi versenyhez! Már azért is, hogy egyáltalán elmentél. Én inkább otthonról szemléltem a havasesőt, pedig eredetileg akartam menni :)

Előzmény: pulp (449)
pulp Creative Commons License 2002.04.11 0 0 449
Ehhez hadd tegyek annyit hozzá, hogy amikor a Gyuri bácsi először kiment a jövő heti Tájoló terepére, csalódottan tért vissza, mondván semmi normális méretes susnyást nem talált. Tudomásul kell venni, nála ez is fokmérője a verseny nehézségének.
Na én is voltam bemérni és örömmel jelentem: találtam :))
Előzmény: Gödény (446)
ssimi Creative Commons License 2002.04.11 0 0 448
Persze! Azóta jók, amióta nem A. Gy. és csapata csinálja a pályákat.
Előzmény: Gödény (446)
ssimi Creative Commons License 2002.04.11 0 0 447
Kár, hogy nem jöttök a hétvégén, mert szerintem a Mátrabérc miatt így is elég kevesen lesznek a versenyünkön.
Sajna nagyon kevés időnk és energiánk volt az előkészületekre, és úgy érzem, hogy egy kissé könnyű lett a pálya...((

Ha minden jól megy, 20-án megyünk Hozzátok, addig fényesítheted az érmem... Hja, meg a tájolós aranyérmeket is... hárman leszünk.-)))

Előzmény: pulp (440)
Gödény Creative Commons License 2002.04.11 0 0 446
Dupla büntetést a menetidőszámítás hibájáért nem szabad adni.
Ha a számított menetidőt be kellett írni a menetkartonra, akkor utána ez az idő számít, mint a betartandó menetidő - ehhez képest kell a hibapontokat számítani! (Ez persze az értékelő munkáját nem könnyíti, de ez már az ő baja)

Mi még sosem voltunk Tájoló versenyen, nagyon várjuk, hogy milyen is az..

- Néhány pont sűrű bozót közepén van. Természetesen az ilyen pont mellett is lehet tévesztőbólya - akár egy másik, a bozótba hozzáférhetetlenül berakott bólya.
- Egyszer el kell ázni. Jó esetben a versenyrendezők áznak el pályabemérés közben, de ha ezt megúszták, akkor az egész mezőnyt fogja az égi áldás érinteni :-)

- de a versenyek jók szoktak lenni - Gyuri bácsiéknak van néhány évtizedes gyakorlatuk.

Előzmény: Párd (443)
boyhunter Creative Commons License 2002.04.11 0 0 445
Időbeírás:
Mi a különbség a beírás és a betartás között?
Egyszerű. Van(nak) aki(k) nem figyeli(k) az időd. Nem foglalkoznak vele. Mennek a saját tempójukkal. A menetidőszámítás az egy plusz feladat. (Szintemelkedésszámítás. Szeretem. :-(()
Ha kihagyjuk, többen fogják elhanyagolni, hiszen a be nem tartás kevesebb hibapont, mint a számítási tévedés. Arra viszont senki nem válaszolt még nekem, hogy miért nem jelöl senki a beírt távolságmérésre?
Aki véletlenül előbb vette le a bóját, mint ahogy beírta volna a menetidőd, az miért nem a következő rubrikába írja az adatot, miért a lyukasztás fölé? Így nem lehet eldönteni, hogy mikor írta be. Akár a célban is beírhatja. Ezért gond, ha nem önálló "kockában" van.
Én továbbra sem értem, hogy miért ilyen nagy gond az időbeírás!? Pont ez a lényeg! A menetutasítás figyelés.
A +/- percek figyelése pedig a mai szg-es világban igen egyszerűen megoldható. (Egyébként dupla hiba sem túl nagy hiba, hiszen mindenkit egyformán súlyt egy adott versenyen, s hál' Istennek megszűnt az a rendszer, hogy a hibapontok számítottak a bajnokin.:-)
Nem tudom észrevettétek-e, hogy a Rezéten az időmérőben ellenőrizték a beírások meglétét, s atöbbpontos feladatok teljesítését?!)
És még valami. Ha jól láttam, tegnaptól fent van a honlapon a Rezét Kupa eredménye. :-))
Csemegézzetek!
Ui: F.L. pedig azért nem gyűjti be az elismeréseket, mert elbízza magát, s akkor nem lehetne bírni vele! ;-)
Párd Creative Commons License 2002.04.10 0 0 444
Személy szerint szerencsés megoldásnak tartom, hogy nem is kell beirni, csak be kell tartani a menetidőt a szerkesztési feladatoknál. Valóban a Ti versenyeteken már igy ment, de mi féltünk nem beirni :-)))
Gondolkodom, hogy mi is igy adjuk fel a feladatot. Az értékelést leegyszerűsiti, és az elfelejtéssel járó problémákat is megoldja. Gond, aki amúgy is késésben van, megúszik egy feladatot.
Találkoztam egyszer egy másik megoldással is, ami szintén tetszett. Horváth T. Csaba csinálta az egyik versenyén, hogy a rajtban odaadta szerkesztésre a térképet és a feladatokat, de addig nem engedte elindulni a csapatokat, amig nem ellenőrizte, hogy kiszámitották-e a menetidőt.
Ez is jó megoldás.

Hogy eggyel nőttek az esélyeink a Tájolón? Ennek örülhetek is meg boszankodhatok is rajta, hiszen a jelenlegi számitás szerint minél kevesebb a csapat, anyival kevesebb pont jár a győzelemért ;-) Mi még sosem voltunk Tájoló versenyen, nagyon várjuk, hogy milyen is az..

Előzmény: bak-ancs (442)
Párd Creative Commons License 2002.04.10 0 0 443
Személy szerint szerencsés megoldásnak tartom, hogy nem is kell beirni, csak be kell tartani a menetidőt a szerkesztési feladatoknál. Valóban a Ti versenyeteken már igy ment, de mi féltünk nem beirni :-)))
Gondolkodmo, hogy mi is igy adjuk fel a feladatot. Az értékelést leegyszerűsiti, és az elfelejtéssel járó problémákat is megoldja. Gond, aki amúgy is késésben van, megűszik egy feladatot.
Találkoztam egyszer egy másik megoldással is, ami szintln tetszett. Horváth T. Csaba csinálta az egyik versenyén, hogy a rajtban odaadta szerkesztésre a térképet és a feladatokat, de addig nem engedte elindulni a csapatokat, amig nem ellenőrizte, hogy kiszámitották-e a menetidőt.
Ez is jó megoldás.

Hogy eggyel nőttek az esélyeink a Tájolón? Ennek örülhetek is meg boszankodhatok is rajta, hiszen a jelenlegi számitás szerint minél kevesebb a csapat, anyival kevesebb pont jár a győzelemért ;-) Mi még sosem voltunk Tájoló versenyen, nagyon várjuk, hogy milyen is az..

Előzmény: bak-ancs (442)
bak-ancs Creative Commons License 2002.04.10 0 0 442
Korábban valóban "szigorúan" védtem a beírás fontosságát - emlékszem az ezzel járó vitákra - ám ma már egy kicsit másképp gondolom én is (hiába, én is öregszem ;-)). Szóval a beírás megkövetelése mellett tekergő1 által említett jelenség kiküszöbölése áll, míg ellene az "elfelejtés" túl szigorú büntetése szól. Szóval ez évben többek közt éppen ezon okok miatt az időszámítás kérdését mi másképp oldottuk meg. Nem kértük a kiszámított idő beírását! Ennek az értékelésnél is van előnye: nem kellett az időtartás ellenőrzésénél a számításból adódó +/- 1 perceket figyelembe venni - ami egyébként általában vagy meghosszabbítja a javítási időt, vagy mint néhány versenyen tapasztaltuk hibásan kétszeres büntetést eredményez (egyszer 5 hp/perc, mert elszámoltam, és még egyszer 2 hp/perc, mert nem tartottam az előírt menetidőt...)
Szóval azzal, hogy nem kértük a beírást, így a versenyző egy hátrányt érez csak meg: elveszik az 1 perces számítási pontatlanság lehetősége (viszont 1 perc tévedésért csak 2 hp-t kap), ugyanakkor megszűnik az elfelejtés lehetősége.
Az időszámítás ellenőrzése meg egyszerűen az időméréssel történik, a javítás is egyszerűsödik.
Kíváncsi vagyok a fórum véleményére ezzel a módszerrel kapcsolatban.
Sajnos a hétvégi mátrai versenyre mi sem tudunk menni, ám annál is jobban sajnálom, hogy én nem tudok menni a Tájolóra sem :-((pedig mi mindíg is szerettünk a Tájolókra járni - talán az éjszakai kivételével, mert volt egy kellemetlen borókás élményünk). Párdnak üzenem, még eggyel javultak az esélyeid ;-)
Előzmény: pulp (440)
kmoly Creative Commons License 2002.04.10 0 0 441
Valaki szóljon Francza Lacinak, hogy lépjen már be a társalgásba és zsebelje be a dícséreteket. :-)
Mindenki egyszerre volt az itinernél, amikor BJ épp' szidta ezt a feladatot? Mert mi is szembetalálkoztunk vele és nekünk is bosszankodva mondta. Szavazzunk meg BJ-nek és BG-nek egy kis humorérzéket, az segít. Elismerni a saját hibánkat verseny-szervezésben és a részvételben egyaránt.

Pulp. Nem bak-ancs, hanem én "védelmeztem" a perc-beírást mint szabályzatban - a hibázás módjával és hibapontjával együtt - rögzített feladatot. Mégcsak nem is komolyabb elvi okokból, egyszerűen csak a szabályzatra hivatkozva. Vagy csak akartam? (Öregszem.)
A Bak-on idén már nem is kellett számított időt beírni.
Bak-ancs! Várnak.

Előzmény: tekergő1 (437)
pulp Creative Commons License 2002.04.10 0 0 440
Na most mi épp az itinernél találkoztunk BJ-vel és nagyon fogta a fejét. Tény, hogy annál a keringőnél kellett egy pillanat, hogy rájöjjön az ember, hogy a háromszög egyik ágát térképen nem jelölt útnak veszi, de attól ez még teljesen egyértelmű volt. Én nem is róla írtam, hogy balhézott, hanem BG-ről.

ssimi
Sajna mi nem megyünk a hét végén, ezért kérdezem, hogy Nektek mi a következő verseny? Szeretném átadni a VITAVÁR-os érmedet és okleveledet.

bak-ancs
Mint a beírás-szabály szigorú védelmezője (és a vétkezők büntetője), kiváncsi lennék a Te véleményedre is.

Előzmény: tekergő1 (437)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 439
Nagyon jól megfogalmaztad, amit írni akartam...
Én például most a Rezéten már a verseny előtt gyorsan kiszámoltam a kérdéses időket, de egész verseny alatt azon szenvedtem, hogy az adott pillanatban el ne felejtsük a kötelező első pontja előtti rubrikába beírni. Ha elfelejtjük, itt hibaponttal csak a feledékenységet büntették volna...
Viszont láttam egy csapatot, pont a 13-as időmérőben, aki a szépen kihagyta a kérdéses négyzetet, és ott békésen számolgatta az időt...Ezért persze nem járt hibapont.

Előzmény: Párd (438)
Párd Creative Commons License 2002.04.10 0 0 438
Épp erről van szó! (Időbeirás) Ha valaki csalni akar, akkor az kihagyja a rubrikát, és úgy irja be az adatokat később! Éppen azt a csapatot büntetjük, aki nem csalni akar, egyszerűen elfelejti. És, hogy miért felejti el? Mert ebben az esetben a feladat megoldása időben különválik a beirás időpontjától. A feladatot már a rajtnál, vagy valamelyik időmérőben megcsinálja a csapat, a beirást pedig általában a szerkesztett pont előtt kell megtenni. Ha akkor valami okból elfelejti a szegény túrázó, máris könyvelheti a 60 minuszt. És nem tájékozódási okokból...
Kár. A Csellengőn nem büntetjük, ha egy rubrikában van.
Előzmény: tekergő1 (437)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 437
Senki nem mondta, hogy rossz verseny volt a Rezét.
Sőt, egyre inkább úgy látom, hogy mindenkinek a 11-sel volt gondja. Igaz, hogy erre nekünk rengeteg időnk ment rá, és én is nagyon hatagudtam erre a pontra, de egy olyan verseny, ahol a résztvevők mindössze egy ponton problémáznak, azt nem lehet rossznak nevezni.
Azt viszont szintén saját magunk hallottuk, hogy a BJ éppen szidta az itinert... Pedig Ti (én is) azt hibátlannak vélitek. Ő pedig magából kikelve szidta... Erről csak ennyit.

Szintén rejtély számunkra is, hogy miért nem lehet az idő és a bélyegző ugyanabban a kockában. Ha az időt így is úgy is később írom be, akkor kihagyok neki egy négyzetet, nem???
Kiváncsi vagyok a javaslatokra...

De jó verseny volt, jövőre ugyanitt!!!!

Előzmény: pulp (436)
pulp Creative Commons License 2002.04.09 0 0 436
Ahogy olvasgatom, elég egyértelmű konszenzus mutatkozik arról, hogy nem volt rossz verseny a Rezét. Szerencsére egyetértek, rossz lett volna csalódni egyik kedvenc versenyemben.
Bak-kancs-nak szerintem is igaza van abban, hogy talán könnyebb volt, mint korábban: sima álbóját például igen nehéz volt fogni. A vonalvezetés tetszett, a feladatok is, persze a poligon kivételével. Pontosabban én eleve utálom a poligont, mert lutri. Ez ettől jobb volt, mert a töréspontnak kijelölt jellegfák messziről látszottak, ami könnyítette a feladatot. Ettől mi még elrontottuk, de ez taktikai húzás volt. Gondoltuk, van már elég hibánk, kockáztatunk és a kevésbé valószínű verzió mellett döntötünk.
A 11-es pont számomra örök rejtély marad. Eleve 2-3 perces késében voltunk, mert az előző rókavár nem tűnt nekem elsőre meggyőzőnek, irányba mentünk a susnyában. Kicsit balra tértem volna, mikor feltűnt előtem egy tisztásszerű valami egy nagy mélyedésben, olyasmi, mint ahol a pontnak lenni kellett volna. Kicsit túl jobbrának éreztem, de ott kolbászolt fel-alá nagyokat káromkodva és a seggéből a tüskéket kihúzogatva másik csapatunk, vezetőjét itt most az egyszerűség kedvéért nevezzük Áronnak :) Aztán jött még két csapat ( az egyik Párd sporttárs egyesületéből, ők reklamáltak később) és Áronnal egyetemben ők is állították, hogy bemérték több helyről, jó helyen vagyunk. Én az ilyen szitukat nagyon nem szeretem, mondtam, menjünk ki az útra, az a legbiztosabb támadópont, nézzük meg onnan. Kifelé menet aztán ott volt a tisztás és a pont. Érdekelt, hogy miért mentünk nagyon mellé, ezért mértem az útig a távolságot és 15-20 méterrel volt csak közelebb. Mivel szinte minden csapat elkavart itt, valami baja biztos volt a térképnek, de az egyetlen támadóponttól majdnem jó volt. Azóta sem értem.
Amikor megóvták, kiváncsi voltam, mit dönt a rendezőség. Szerintem jól döntöttek, hogy nem vették ki az időket. (Megjegyzem: a mi helyezésünket nem befolyásolta, nem ezért mondom) Egy-két perc késést okozhatott ugyan, de nem lett volna fair, ha olyan csapat lett volna a második, amelyik nem találta meg, nem mérte be kintről, hanem mások szóltak neki jóval odébb, hogy ott van a bója a helyén, visszament, késett egy órát, aztán reklamált, hogy vegyék ki az időt. F.L. azért is korrekt volt, mert írásbeli óvás nélkül is kiküldte a reklamálókból, kitűzőkből és a szövetségi ellenőrből álló csapatot a helyzet tisztázására.
Egy kis kitérő: állítólag a Tavaszi Kupa ellenőrzőbírója arra használta a Rezét Kupát, hogy reklamáljon, fikázzon, bizonyítva, más is elcseszi a dolgot. Ha így volt, hát nem igen jár érte fair-play díj. Inkább magába nézhetne.
A kötelező első bójája minket is erős gondolkodásra késztetett, de egy kis plusz időt rászánva visszafelé mérve teljesen egyértelmű volt, hogy nem jó. Legalábbis nekem.
Összességében a várt jó rendezés és színvonal volt. Ez az egyetlen verseny, amin a kezdetek óta indulunk és mindig azt mondtuk (eredménytől függetlenül), hogy jövünk jövőre is. Most is ezt tettük.
Még egy dolog. A Laci mondta, hogy javaslatot készít majd a Verseny Albizottság részére arról, hogy miként kezeljék az azonos kockába történő beírást és lyukasztást. Szerinte is sok érte a 60 pont, kevesebbet kíván bevezettetni. (ő egyébként most utoljára elfogadta minden ilyen hibát vétő csapatnál - legnagyobb szerencsénkre :))Egyébként valaki elárulhatná már, hogy miért baj az, ha egy kockában van? Azt tudom, hogy azt kívánják megakadályozni, hogy később írjam be az adatot. Ezért úgy kérdezem: miért baj az, ha később írom be?
kmoly Creative Commons License 2002.04.08 0 0 435
Én meg azt hittem, csak a mi rossz útvonal-választási döntéseink okozták, hogy alaposan összeszúrkáltuk magunkat.
Mert például a 11-es pontnál a mai napig nem értem, miért éppen a sötét zöldön keresztül akartuk "megfogni" a pontot és miért nem kerültünk inkább az úton.
Viszont tavaly a Rezéten már a 6. pontnál sikerült így "elvérezni". Így én is mindenképp' elmegyek jövőre, arra számítok, hogy már a 16. pontig simán menni fog.
Előzmény: tavasztündérke (432)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 434
A körítésre válasz: Ha nem jutott valakinek zsíroskenyér, kérni kellett. Viszonylag a végén is tudtak valahonnan kenyeret szerezni, pedig amikor célba értünk nekünk is úgy tűnt, hogy már nincs....Forralt bor és tea pedig folyamatosan volt, sőt nekünk jutott a hazaútra is.

Tényleg bosszantó volt viszont ez a sok susnyás... ha véletlenül beletévedtünk egy jó kis fehérakácosba, 20 percbe került mire kimásztunk belőle. Ezért is tűnt kevésnek a keverési idő.

Sajnos arról nem a rendezők tehettek, hogy a favágók áthelyezték a 36-os bóját. A stekk a helyén volt. Sajnos, mi is jártunk már így, nagyon kellemetlen szituáció...

Előzmény: bak-ancs (427)
tekergő1 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 433
Sziasztok,

Csatlakoznék az előttem szólókhoz...A Rezét nagyon jó kis verseny volt, tökéletes itinerrel és poligonnal. A mai világban ez elég ritka eset.
A 11-es pont kapcsán is hasonló a véleményem, ki lehetett volna hagyni, bár utólag, amikor röpke fél órás keresgélés ellenére sikerült megtalálni, akkor már egész könnyű pontnak tűnt.
Azt hiszem a keverési időt annyira nem vették szigorúan, hiszen viszonylag kevés csapatot lehetett volna értékelni.

Előzmény: kmoly (428)
tavasztündérke Creative Commons License 2002.04.08 0 0 432
Sziasztok !

Sokáig nem tudtam jelentkezni, mert bokros teendőim megakadályoztak ebben. A bokorról jut eszembe. Nagyon klassz volt e REZÉT Kupa de ilyen tüskés, susnyás terepet már régen tapasztaltam. A lábam úgy néz ki mint európa úthálózatának térképe.Még a homlokomra is jutott egy tüsi. Lelki problémáim nem nagyon voltak, kivéve az itinert, mert azt egy kicsit elkapkodtuk. Azért fogtunk álbólyát, mert dicső őseimtől örökölt és velem született női megérzésemre hallgattunk. Nem kellett volna. A másik vitatott pontnál a bozótosnál már a vége felé nem is a pontot hanem egymást kerestük. Végül minden és mindenki meglett. Szerintem a pálya elég sokszinű volt végül is minden lehetséges feladatot beletettek. Egyedül szintet nem tudtak, de azt viszont helyettesítette a homok. Erről a bokáim tudnának mesélni....
Ami viszont nagyon tetszett, hogy a verseny végén nem mindenki rohant el, volt idő egy kicsit kommunikálni is. A kiszolgálás első osztályú volt. Nekünk jutott forralt bor is, és zsíros kenyér is. Igaz hogy kis szemfülesek vagyunk. A szállás az tényleg szuper volt ( szines tv stb.)Sajnos a bajai halászlevet nem sikerült megkóstolni, de ez már tényleg csak rajtunk múlott.
A fentiekből szerintem sejhető hogy jól éreztük magunkat, ami azt jelenti hogy nagy valószinűséggel jövőre is jövünk. Lehet hogy akkor már valami eredményt is elérünk, mert igaz, hogy nem a győzelem hanem a részvétel a fontos de azért....
Erről jut eszembe nem tudná valaki megküldeni az eredménylistát ?

Tündike

Párd Creative Commons License 2002.04.08 0 0 431
Majd' elfelejtem! Gratulálok a győzelmetekhez!

De nem baj, a tavaszi Tájolón biztos nem vertek meg minket. :-))) Hisz ott sem lesztek. Nem baj, majd az Albiék.... :-))

Előzmény: pulp (426)
Párd Creative Commons License 2002.04.08 0 0 430
Ez esetben elnézést kérek Franczva Lacitól! A mi csapatunk másképp jelezte a problémát, de a Rezét Kupán a legjobbjaink nem voltak ott. Ha Ti igy láttátok, akkor biztos nektek van igazatok!
Előzmény: pulp (426)
kmoly Creative Commons License 2002.04.07 0 0 429
Épp' választási eredményeket füleltem, így elírtam: a poligonra gondoltam, hogy szerintem szerkesztve volt, nem az itinerre.
Előzmény: kmoly (428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!