milyen volt a kórházban? én mindig kikészültem tőle. mindkétszer egy felnőttágyat kaptunk a gyeekkel, tök gáz volt. de nem voltunk bent egy hetet egyszer se. ki se bírtam volna.
hát gáz, sajnálom nagyon! nektek most volt először, ugye?
mi is már kétszer voltunk ezzel kórházban, először 14 hónaposan, aztán kétévesen. Teo nagyon sokszor belecsúszik, azóta is. ma is ezzel van itthon. nekünk már van itthon babyhaler, amivel a kórházban adják be a ventolint. meg van inhaláló is, de azt most nincs kedvem elővenni. salvus vizet szoktunk beletenni, és azzal inhalál. tegnap azzal vigasztalt a dokinő, hogy ne aggódjak, hatéves korára valószínű kinövi. hát kösz, az még három év! (na pesze még mindig jobb, mintha az lenne a prognózis, hogy egész életében ezzel kell majd élnie.)
Áááá ezt olvasni is rossz volt. Hát mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok Nektek. Én ma viszem Vincét, 3 napja köhög, ami persze csak este van, és már nem nagyon tudok vele csinálni semmit. Meg ő úgyis hörgős mikor megfázik, nem baj ha doki meghallgatja. (ilyenkor ventolint mi is használunk)
Jah, majd belejössz : )) Mi most kijöttünk kicsit a gyakorlatból, kórházban voltunk Albival majd' 1 hetet. Csüt. -ön befulladt, köhögött, doki látta délben, aszonta otthon adjak neki spiropentet (hörgőtágító) meg rectodelt kúpot, meg zitrocint, és másnap megint látni szeretné. na, ezeket beadtam, majd egy 3/4 óra múlva még mindig zihált Albi, dokinő felhív, ő meg mondta, h na, akkor most irány a kórház... király volt... ott kapott ventolint (puff) inhalálást (berodual) meg vmi gyógyszert szájon át, semmi változás, nem reagál , még mindig fullad. péntek este bekötöttek neki egy branült v. mit, és szteroidot meg antibiót kapott vénásan, + az inhalálás, puffok, napi 3x. ma jöhettünk haza, de antibiót még szedni kell meg a spiropentet. 1 hét múlva fülészeti kontroll, mert középfülgyulladása is van/volt, ami állítólag a hallására is ráment már - mondjuk mi ebből semmit nem vettünk észre, oké, h hetek óta taknyolt meg köhögött, de nem volt lázas, nem kapkodott a füléhez, úgy tűnt, hall mindent... Ja, ez az egész egy (valószínű) vírusos hörgőgyulladás, bronchitis volt... sok baba volt bent ilyennel, uígy, 3 hóstól 2 évesig...
Én már kettővel is logisztikázok, hogy ne kenjék össze magukat, meg ilyesmik mire kocsiba kerülnek (ez persze arra érvényes, amikor egyedül indulunk ), majd hárommal hogy csinálom.... De hát majdcsak meglogisztikázom, aztán gondolom rutinná válik. (ja Mesi októbertől ovis lesz....)
Voltunk gyereknapozni, egy 4 gyerekes család ment előttünk, 6 biciklivel a tömegben, az egyik után utánfutó...hát nem voltak népszerűek:) Mondtam, hogy ennyi erővel helikopterrel is jöhettek volna:) El nem tudom képzelni hogy lehet 4 gyereket nevelni...nagyon kíváncsi vagyok majd a beszámolódra:)Nekem kettőtől is égnek áll időnként a hajam. Persze imádom őket és egy percre sem bántam meg soha, hogy vannak, de még egyet be nem vállalnék az tuti. Szóval le a kalappal a nagycsaládosok előtt, de tényleg!!!
Nagyon édesek, és nagyon hasonlítanak egymásra. Néha már nagyon várom, hogy megszülessen a legkisebbem, milyen lesz újra kisbabával, aki nem tud beszélni, aki nem úgy kommunikál, hogy mindenki érti, aki kitöltené a nap 24 óráját, ha egyedül lenne... :-) Kíváncsi vagyok milyen lesz a 4 gyerekes lét. :-)
De édesek:))) Nálunk az évzáró volt ma, mondjuk szerintem a két legkisebb kisfiú állt mellette, a többieknél azért nem ennyivel nagyobb. Előadták a répamesét, Zorka is mondott benne egy mondatot, ő volt a cica:) Mondtak egy csomó verset is együtt, körjátékoztak, aranyosak voltak. Óvónénije mondta is, hogy négyszemközt nem hajlandó verset mondani, száz ember előtt meg simán:) (anyáknapján külön-külön hívták be az anyukákat, hogy négyszemközt mondhassa a verset a gyerek és Zorka nem mondta el, pedig előtte itthon százszor elmondta és jól tudta)
Khm... hát ez nem semmi. Törpe oviba jár? :-))) Ági nálunk nem lóg ki annyira a 106 centijével, vagy csak magas csoportot fogtunk ki. Ez a kép az anyáknapi ünnepséget megelőző reggelikor készült, kézmosás után sorban állnak a terítékért, amit maguk visznek az asztalhoz.
Ja, a logisztika... már a kocsiba beülni is kell : ) nem tudunk uis a garázsban beszállni az autóba, mert kicsi a garázs, így ki kell állni az udvarra. Mercit viszem, ő be tud szállni a garázsban, az ő ülése a vezető mögötti helyen van. Albi marad bent az etetőszékben bekötve, h ne kolbászoljon a lakásban (újabban a kuka a kedvence, kivesz mindent belőle). Luca vigyáz rá. Kint az udvaron Merci megvár minket az autóban, míg Albival és Lucával beszállunk. buli : ) hazafelé uez csak fordítva. ill. akkor már szabadonválasztott, h ki száll ki elsőnek, kocsi meg marad az udvaron, vagy ha esik, akkor beállok vele, miután biztonságba helyeztem a kicsiket bent. (egy hülye parám, h nem indulok el úgy, h vmelyik kicsi szabadon bóklászik az udvaron, félek, h a kocsi alá szalad tolatás közben.) Mikor tudsz dolgozni? amikor alszanak? nekem is jól jönne vmi, de ugye itt a lehetőségek... a 0-val egyenlőek.
Látom, nálatok is van logisztika. Nem is mondok semmmit. Ez a legnehezebb szerintem a három gyerekben :( Többek között ezért nem írok már szinte soha (ugye én dolgozom is mellette, jelenleg távmunkában...)
Remélem, Lucának hasznos lesz majd a terápia! Ahogy így leírod, igazán sokoldalú fejlesztés vár rá.
Hű, azt a mindenit, milyen nagylány lett! és milyen szép, különleges arca van, babának is helyes volt, de most kifejezetten "jelenség" lett:)
Centikhez-kilókhoz nem is mondok már semmit :) Az én Blankám (aki szintén nagyobb az átlagnál) kicsivel van eg méter felett (meg kéne mérnem) és 15 kg.
Emma, aki ugye hat éves múlt, 121 cm és 20 kg. (113 cm szerintem kábé négy és fél éves korában volt. Ötévesen volt 116.)
Na akkor képzeljétek el, hogy a szomszéd kislány 70 centi volt most 1 évesen. Amúgy teljesen egészséges, meg arányos, és olyan aranyos, mint egy kis cirkáló tud közlekedni az udvaron :)) (most már talán kezd jó lenni rá a 80as ruha :)
Khmm, Albi is sztem 13 kg fele járhat... múltkor úgy 2 hete volt 12,5 kg. kezdenek rajta feszülni a 86-os felsők, már elkezdtük a 92-eseket hordani. bodyból 98-ast hord, nacikból jó még a 86 : ) Merci meg 14,5 kg, az öccse lassan utoléri : o ő meg nyúlt most , lement a pocakja : o
Mehet suliba lassan : ))) nagyon csini! kész nagylány. Tamara se gyenge a 70 cm-vel...
Ősztől az Ayres terápiára sztem viszem magammal Albit, ha nem lesz kire hagyni, de majd megpróbálok vmi bébiszittert addigra keríteni, anyós 1 hónapig itthon van, csak a másik 4 hétre kell, aztán megint tud anyós vigyázni rá... most egyenlőre a nyári terápián agyalok, oda uis nem vihetem a kicsiket magammal, mert ott be kell menni nekem is a vízbe majd segíteni állítólag. tehát azt du.-ra kéne tenni, mikor apa itthon van már, ill. ha itthon van anyós, nem gond, de mikor nincs... még azt se tudom mondani, h mindig hétvégén megyünk majd, mert apánk minden 2. hétvégén dolgozik. de majd megoldom, sztem úgyse fog az összejönni, h heti 2x, vagy h minden héten eljussunk, de igyekszünk a nyáron minél többször. persze a nőcivel még nem beszéltem, érdemben akkor tudok majd szervezkedni, ha megmondja, h mikor hogy van ez a dolog.
a lányoknál egy jó fél fejjel. Fiúknál sincs nála magasabb azt hiszem, de egy van, aki majdnem akkora, mint ő. 116-os ruhákat hord, de felsőkből már van, aminek rövid az ujja.
kisbabi SZerintem is viheted oda, ha az ovisok is meg az iskolások is hozzá járnak.
Merci,
Nem lesz semmi ennyi plusz kanyar Lucával. A két kisebbet hova teszed, viszed majd Magaddal?
hát az ovisok hozzájárnak, meg az iskolafogászatot is csinálja (ha éppen nem beteg, mert többet nem rendel mint igen.) Nekem is s.o.s mennem kéne, úgyhogy akkor elviszem magammal Mesit is köszi :)
Ha a helyi fogorvos szokott gyerekekkel is foglalkozni, akkor viheted hozzá. Ha kezelésre van szükség, akkor úgyis továbbirányít majd gyerekfogászatra.
Lenne egy kérdésem az ebben jártasabb anyukákhoz. Mesit elvinném fogorvoshoz, csak ellenőrzésre,szerintetek keressek gyerekfogorvost, vagy arra hogy megismerkedjen a fogorvosi székkel elég az itteni felnőtt is. (védőnő azt mondta vihetem ide is, mert az ovisok is hozzá járnak) Már mondjuk megbeszéltem vele hogy megyünk és megszámolja a fogait, de gondoltam hátha mégis gyerekfogorvoshoz lenne jobb vinni.
Megkérdezem itt is, hátha... nincs valakinek szüksége egy bontatlan, Ikeás Lindmon reluxára? Natúr fa, 80x250 cm. Számlája nincs meg, ezért nem tudom becserélni, nekem inkább más méret kéne (változott a koncpció, mióta megvettem).
jó persze, nem is azért írtam, csak hogy mégis mekkora a különbség. Vince most hord 80-86os méretet, Mesi 98at. Ja meg hát azért mi sem vagyunk égimeszelők a magam 164 centijével, férj is kb 10-15 centivel magasabb Nálam :)