Az az aprocska diffi, hogy egy elbaszott wingsuit ugras max. teged tesz nyomorekka, a varosi jaszkari viszont jo esellyel masokat.
Na, de kerdezd meg most mar Norit is, mi a velemenye arrol az otletrol, hogy a kisgyerekes csaladfenntarto apuka extremsportolni kezdjen a kozeljovoben. :)
Egyébként hogy beválik-e vagy nem, az úgyis közben derül ki, én inkább azt kérdem, hogy miért pont ilyet? Nem kritizálom, tényleg csak kérdezem, nekem első nekifutásra nem jutna eszembe nőit venni pl., de lehet, hogy jó az.
Én tavaly ilyentájt mentem barátokkal nyaralni, lefele kettőbe' mentünk, mert csak délután tudtunk elindulni, de visszafelé 12 óra alatt háztól házig fent voltunk Cannes-ból (1300+ km) :) Jól kell megválasztani az időpontot az utazásra.
Nem tudom ez most vicc volt-e, vagy sem. Engem az jobban sokkol, hogy egy öreg autót dícsér dani. :) Vagy legalábbis nem fikázza. Ez nagyobb hiba a mátrixban, mint a dejavu.
No de legalább látnánk mást is az üres úton kívül. Teljesen megörültem annak a Fókusznak a végén, végre történt valami. Valami ööö fehér. Piros féklámpákkal.
Mondanám, hogy túl olcsó az üzemanyag... 2 éve nyáron valahogy nem voltak ilyen nagy problémák... tény a nafta hasonló árban volt, csak az emberek voltak kevésbé mehetnékesek.
Mostanában kezd a balatoni kör is eléggé durva lenni. Sajna ahogy nézem, a 8ast sem kapkodnak befejezni... Tegnap pl srégen át Dunaújváros, majd M6 úton sikerült hazaérni... pedig 3 előtt indultunk el... régebben 5 volt a kritikus...
Van ahol ugy van, van ahol nem. Igy is nehez volt megfelelo szallast talalni. De egyebkent akkor is jottunk volna szvsz, igy tudjuk kimaxolni a rendelkezesre allo idot.
Mivel most kezdodott a nyari szunet, es a napkozi is a kovetkezo 3 hetben van zarva ezert adodik hogy most kell jonnunk. Turnusvaltas meg majdnem mindenhol szombaton van -> szopas.
Oké, de máskor is akkor mentek, amikor az egész művelt nyugat testületileg elindul valahová máshová?:)
(Mikor még sokat jártam mindenfelé, gondosan kerültem, hogy július utolsó / augusztus első hétvégéje körül mozognom kelljen. Csütörtökön elindulnak az élelmesek, de már azok is túl sokan. Vasárnap meg a lusták. Péntek, szombat, az általában azzal telt, hogy valami kellemes kocsmában néztem a tévében a dugókat.:))
Megnéztem, ~ 50 km lenne oda + vissza a legközelebbi ponttól, amerre járok néha arrafelé; és semmiféle egyéb úti célom nincs abban az irányban. Krémesért meg ennyit még soha nem kerültem. :)
Mas: Jottunk le a digokhoz szombaton. Mega-giga szopas volt. Münchentol Salzburgig 4 azaz negy ora alatt jutottunk el... Ropke 10 ora kellett... Mar vagy 7 eve jarunk ide minden nyaron, de igy meg sosem jartunk.
Nekem annyira nem jött be. Alsó krémeslapon van egy réteg piros gyümölcsból készült cucc, rajta a krém, majd középső krémeslap, krém, felső lap. Finom, de nekem a gyümölcstelen jobban bejött.
És nőkkel és virágágyásokkal, fákkal és ki tudja milyen disznóságokkal tarkítva. Nyaranta sokat kacagunk öcsémmel és sógorral. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy Esztergom domboldal, még jobb a kardio edzésnek :-)))
Mondjuk törlőkendő vonalon ért már meglepetés, azóta a baba seggére is másképp nézek, mert egyszer egy teszkós babatörlőkendő konkrétan kikezdte a bőrkormányt (épp nem volt más kéznél, és előtte vásároltam). :-|
Úgy döntöttem, nem kérdezem meg, hogy a kezemre tapadt (fából kifolyt) gyantát mivel tudnám leszedni a kezemről, mert kiderülne, hogy itt rengeteg rabbi van, míg birka csak egy. 😃
... és ha ezreset vesz, akkor fordíthatja felfelé is, a szinesről is lesz fény. Mellesleg beszáll a fűtésbe télen, bár szopó, hogy mellé vehet egy combosabb klímát.:))
Mlyen lámpát vegyek (plafonra), ami elég fényt ad. A plafon lambériás.
Egy UFO van fent, de a burája alatt egy Ph. Tornado fénye teljesen eltűnik.
Plafonról lógós kilőve. Ráadásul mivel nem fehér a plafon, így az onnan visszaverődő fényt is elvesztem.
Láttam olyat a Bauhausban, ami stílusban talán nem vág agyon mindent, egy szögletes vagy kerek testben lefelé néző GU10-es spotokat lehet pakolni, 3-4 darabot.
120°-osokkal be tudom lőni az egész szobát, a plafon meg vesszen.
Van esetleg jobb ötlet?
Jobban szerettem volna E27-esekkel megoldani a boldogságomat, de csak ronda csillárokat láttam mostanság, illetve a nagy lámpa/csillár se mutatna jól.
Helló, nem azt kérdeztem milyen autója van! Hanem, hogy konkrétan ez a hullaszállítónak álcázott példány-e az, mert ezt az autót relatív sűrűn szoktam arra látni, amerre te is fotóztad. :)
*Télleg Sedi, először azt hittem, hogy ez a németek nem tudják kimondani, hogy squirrel, ez valami béna angol vicc. De az én német ismerőseim tényleg nem tudják kimondani, igaz, olyan a szövegkörnyezet, hogy te Hans, akkor itt a nyomásegyensúly most ok, család jól van? Amúgy te ki tudod mondani, hogy squirrel?
Ahol asszony végzett grafikusként, abban a középiskolában akkor még volt egy csomó szakma gipsz vonalon is, amiket ma ár el se tudnak képzelni, hogy külön szakmák egyébként.
Tele van ilyen fotóokoskodókkal az airportal fóruma is; feltölt valaki egy teljesen normális képet egy szájbavert repülőről és jön a sok zseni: "erősen szembenapos", "szerintem a white balance-al lehet a gond", "én még pakolnék rá kontrasztot". Jajj!
Na most az lényeges, hogy ezek euro 1-2-3 autók, "úgy meg könnyű"(ebb).
S mellé javarészt gyengébben is megy és könnyebb is, mivel kevésbé biztonságos autókról beszélünk.
Egy régi 2.0 benzines Volvo kombi (ez van Neked nem?) tuti bekajál 10-11 litert városban, ahol egy mai hasonló méretű modell elvan már 7-8 literből is.
De nézzük a Mazda Skyactiv motorjait, 2.0 motor, sima egyszerű szívó, Euro6 és alig eszik.
Az én Volvóm nagyjából ilyen súlyú és teljesítményű, mint ezek a tesztelt autók, benzinből kb. 8 litert fogyasztana ilyen körülmények között, bár lehet hogy nem 20 , de minimum 15 éves konstrukció, a nissan 20 év feletti konstrukciókkal még jobbat is tudott, bár csak euro2, de ez meg nem nagyon érdekel, pár éves korára úgyis kiherélik a maiakat is.
MÁR???? :D Már újkorában is ette és mivel nem dízel, nem is jelezte, így sokszor akkor lett utántöltve az olaj, mikor már kanyarban becsipogott, hogy nincs olajnyomás.
Így a szélső hengernél a szelepeknek annyi is lett, úgyhogy 1,5-2 éve volt egy kis motorfelújítás, mert úgy kopogott mint az állat. (de amúgy működött)Hidrotőkék meg pár szelep cseréje volt. Amúgy nem volt vészes, egy kettőstömegű árából megvolt okosba.
Ja meg volt 1 kuplungcsere is nem olyan rég, már felpörgött padlógázra :D
Most amúgy rendre 1 kilométeres utakra van használva, meg néha 1-1 5-15km meg évi pár autópályázás Füredre, stb... és nincsen baja, csak évente kell bele új akku, mert télen a nagy hidegben nem szereti, mikor 500 méteres utakra megy. :)
Amúgy talán 70.000 km van benne.
Viszont belül hibátlan, még újszerű, a bőr sportülések is jók, a klíma jól hűt, a váltó jó, a BOSE jól szól, tehát a motorhibán kívül minden oké. Ja és annyi meghúzás került rá így-úgy-amúgy a klinika körül, hogy nemrég ajándékból telibe körbe lett fényezve az egész autó, így most már 1 éve megint újszerű az autó. :)
Viszont 1 a lényeg, hogy ránézel és tök jól néz ki. :)
nem azért, de egy erősen sárga világításnál Photoshop és színezés nélkül a büdös életben nem lesz fehér a biciGli, bárhogy is akarod állítani a fehérje egyensúlyt.
A kedvencem az eggyel ezelőtti Beetle tesztje volt, 1.6-ossal, amiről írták, hogy na pont ugyanannyit eszik és olyan .... (már nem emlékszem, hogy kicsi volt nekik vagy lomha), mint a 15-20 évvel azelőtti változat.
Ha nem egyertelmu a szandek, akkor szarul volt megfogalmazva es szarul lett megvalositva. Na menj dolgozni, ennyit tenyleg nem er. Lenyeg, hogy az iphone tokeletes, mint a gazdaja. :) En meg huzok szinkronozni, hacsak le nem rohadt a troli az esoben.
Ez baromság, ha sárgás fényben fotózol, akkor nem az a színhelyes, hogy széteffekteled a képet, hogy mégis fehérnek tűnjön, hiszen ott nem fehér volt az adott dolog az ottani fényben sem.
Na lehet, hogy most ujat mondok a partyfotosnak de a feheregyensuly allitasnak pont az a lenyege, hogy a megfelelo szinhomerseklethez igazitsa a kamerat es a vegeredmeny szinhelyes legyen. A kerekparod pedig feher, emlekeim szerint. :)
Persze, ha valaki most nézett meg először 2000 előtt készült filmet életében, az durván meglepődhet.:)
Aztán ja, valami ilyesmi, első szerelem, mittomén. Aztán majd esetleg meglepődik, ha szembejön egy Death Wish, vagy egy Mechanic, vagy éppen Firepower, amikben tényleg durva és öncélú az erőszak.
Nekem nem csak ez, hanem az egész szövegezés kicsit túlzó, a gondolatok és véleményszálak olyan túllihegettek.
Mostanság nem egy ilyet olvastam, és még mindig nehezen szokom meg, mert mintha valamiféle stílus lenne (a visszafogott távolságtartás totális ellenkezője), ahogy szórja a felsőfokú jelzők szinonimáit (vagy minden féket és zablát lerúgva, a bátorságát összeszedve márpedig ő tabut dönt: leírja a saját kezével, hogy "legjobb"), és nem spórol a lőszerrel.
Carpe diem, bele az érzések és kinyilatkozások tágas mezejébe sivatagába!, hisz simán lehet egy ATV-s éjfél utáni film is az éjszaka csúcspontja, ne is kapcsoljunk tovább, ne nézzünk körül, még egy vörösboros kólát ide!, ez a legjobbabb, ami most velünk történhet.
Az a fajta ember jut erről eszembe, aki minden hónapban nagyon szerelmes tud lenni egy - természetes új, másik - lányba, és az a személy lesz a "csak" és az "örökké".
Persze lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az érzéssel.
Igazi élményroadster. A hétköznapokban is.
Az autót amúgy mindenki megnézi, legyen csaj vagy fiú, fiatal vagy idősebb, egyszerűen a rikító piros szín és a gyári króm dolgok vonzzák a tekintetet.
[...] Bővebben!Tovább »
de én annak tökre örültem de tényleg. volt pár kiemelkedően jó és nagyon jó között ingadozó, viszont ami a lényeg, hogy sehol sem volt olyan, amit ne örömmel innék meg, mindegyik jó volt.
Az enyémen van/lesz (a szemle már megvolt, vissza még nem jeleztek).Mindössze 52e/év, ennyit a hülyének is megér. Nem értem miért ilyen olcsó, a fele ennyit érő Mazdámra dupla ennyi lenne, biztos úgy számolnak, hogy egy ilyet ritkán használ a tulaj. Danién gondolom már van, így mehet a kocc:)
A héten két olyan gép volt a kezemben amik miatt lehülyéztek, mert dupla annyi időt csesztem el az életre lehelésükkel, mint ha újrahúztam volna őket. Mindenki másképp szeret szívni :-)
(Közben volt egy rendszerhalálom és újrahúzásom is. Tegnap még minden szép volt, aztán elkövettem azt a hibát, hogy egy körfűrész manuálját egy ~gyári oldalról hagytam, hogy letöltő exe-vel rántson le.
Innen már olyan volt, mint egy zombis filmben a káosz.
Aztán a vírusirtó akkora mészárlást csapott, hogy a gépem szépen ment estig, de aztán reggel már nem indult. :-/
Ezzel nyugdíjaztam az utolsó gépünkön is az XP-t.)
a Pompejt is fel lehet írni a kerülendő, jobban mondva "nemérimeg" filmek listájára :-|
(ha láttad a Gladiátort, illetve a Spartacust vagy a 300-at, meg egy vulkános filmet a NatGeón, akkor nem hogy "láttad már ezt is", hanem jobbakat láttál)
((és vazze milyen már, hogy elspoilerezte a végét a történelem könyv!!))
ui.: sokmindent tudnék mesélni egy hét után dél olaszországról, de azt, hogy teljesen mindegy, hogy egy útszéli bodegába tévedsz be, vagy egy flancos helyen próbálod meg, mindenhol, de tényleg mindenhol jó eszpresszót kapsz az egészen elképesztő. ezt nagyon nagyon szívesen hazahoztam volna.
Füreden Bergmannokban csalódik szinte mindenki, Karolinában én a krémestől, kávétól nem voltam elájulva, sőt... párom és anyós ettek két másikat, azok kicsit jobbak voltak.. Arácsi meg eddig nagyon odab@sz kategória. Biztos lesz majd ott is csalódás, de eddig csak a hő, basszus, azta...
Sütik, fagyik? Van nagyon édes és teljesen nem édes is. A belga csokitorta szerintem rendben van. ét, tej és fehércsoki marcipánnal tejszínes habként csokis tésztán. Ettem ott már elég sok félét, a puncstorta volt kicsit édesebb mint vártuk. Rigó jancsi, pralinés csokitorta is korrekt volt. Szedres csokitorta is. Túrótorta is. Krémes überfinom. Kávéjuk semiramis nekik kevert blend, de egy espresso egy krémessel korrekt. jól csinálják a kávét is. Fagyikból a bodzilla (bodza lime) fanyar üdítő, őszibarack mintha ennéd a frisset, eper, málna is. Kókusz nutellával kissé édes volt, fahéj pedig valami kekszet is tartalmazott.
Innét azért oda-vissza ~ 40 km, de a két héten vagy 4x voltunk.
Lámpánál jobbra, át a vasúton majd egyből jobbra ott kicsit el fel Arácsban s balra a 4 vagy 5-ös kereszteződésben. Kicsi. Kevés a hely és a parkolóhely is. De érdemes bemenni.
Utoljára krumplidarabokat krumplis pogácsában megboldogult nagyanyáméban láttam. Egészen tegnapig. Az Arácsi krumplis pomogácsában szintúgy ott vannak.
A krémesük meg jelenleg non plus ultra. A belga csokikrém tortájuk meg odab@sz. Mint sok más sütijük, tortájuk is. Fagyi terén is nagyon ott vannak. Az idénygyümölcsös fagyik töményen mintha a gyümölcsöt ennéd, de közben krémesen tejszínesek is.
Pénteken a két krémes után még fagyit kérve a tulaj: Ezzel turbózod még a krémeseket? Höhö.... ha nem eszek fagyit, akkor ott vagy rossz a fagyi vagy beteg vagyok. :D
Direkt nem harangoztuk be a gyereknek, csak este nekiindultunk. Persze egy másodperc alatt beleélte magát- már rég voltunk, szeretett volna nagyon menni.
Holnapra intézek egy szabadnapot, lemegyünk Dabasra. Nem ugyanaz, de ez is valami.
Egyik kolléga is nekiindult, kitartó fajta, de kíváncsi leszek a hétfői beszámolóra.
Ez olyan lehet, mint a múzeumok éjszakája, még az is el akar menni ilyenkor, akinek év közben eszébe se jutna adni a kultúrának...
Ja, nem mellesleg kicsit Danyztam tegnap este és jól esett :-) A SzigetEye legénysége előtt le a kalappal, kurva drága a VIP szolgáltatás, de maximálisan pozitívan csalódtam. Megérte átverekednem magam a BónuszBrigád hülyeségein :-)
Tegnap állt a parkolóban négy pesti taxi, két Merci, meg két új Octavia (szarul megy a bolt?). Nem volt tömeg, de tömegben is kiböktem volna a tulajokat, elsőre.
Strand... Gondoltuk meglessük éjszaka a strandot. Proly csak ilyenkor jut el az aquaworldbe. Mikor a parkolóba nem tudtam behajtani már gyanús volt. Mikor megláttuk a tömött, legalább 300 méteres sort, akkor már leesett, hogy ez nem az a nap, amikor mi bemegyünk.
Azt ajánlgatják, hogy milyen faszán tudnak akkus egyenáramból váltóáramot csinálni a kempingbuszokban. A legelső cucc igen érdekes, de van két szépséghibája:
Egy amcsi kempingbuszba (RV, motorhome) nagyon sok akku fér el. Van miből alakítani. A váltóáram csak 110 Volt.
Azért kell a tábla, mert ha van 3 dioptria eltérés a két szemem között, akkor az új szabályok szellemében egészségileg nem vagyok alkalmas. Én ott vagyok a határon, ami faszság, mert a tengeren nagyon ritkán hordom a szemüveget. Itthon is, kb. 5 napja rajtam sem volt.
Hülye vagy ehhez is sajnos. Lehet korrigálható szemhibád, és lehet rossz a szemed. Ez utóbbi esetben a korrigált visusod sem lesz 1. Sajnos nekem is csak közel tudják hozni az 1-es visushoz, de alulról. Ezzel szemben párom jól korrigáltja is 1,3 feletti, kimaxolva 1,5-es a visusa. Ez egy olyan érték, amire ki lehet húzni a látását, de az már nem kényelmes. Attól még élünk mindketten.
otthon is le lehet tesztelni gyorsan, hogy elesen lat-e, ki kell talalni valamit. Peldaul kimesz a mezore es elgyalogolsz messzire es megkerdezed tole hany ujjad mutatod.
Az en lanyom nem latta rendesen mar az elejen sem, ha nem volt rajta szemuveg.
Nem vagyok szemüveges és 0,0 a szemem, de tesóm pl. szemüveges és tökéletes a látása szemüveggel, nem értem szemüveggel miért bukna ki valaki valami vizsgán.
Jaj, már megint jól kezdődik a napom. Lányom hunyorgott mese nézés közben, az anyja elkezdett aggódni. Vigyük el szemészhez. Legelső időpont az állami fronton 10.09. reggel 8 óra. Vicces banda ez, na.
Ez kurvajó, de a tököm se akar Kenyába menni, arra mindenféle ronda kórságok vannak állandóan, egyébként meg napi 50 euróért simán alszom szállodában, szóval ennek szerintem kurva kevés értelme van.
Mit, mit? Érettségi vizsgákig nem is látod őket. :D Amúgy a külső állagmegóvás, meg felújítás nem túl sikeres. Viszont a projekt hamar befuccsolt, az ablakokról még védőfóliát sem vették le.
Ja, ma olyat láttam: ment előttem egy Alfa, kritikán aluli úton. Amúgy alfásan lóg rajta hátul két cucc, amit én a kézifék bovdenjeként szoktam volt azonosítani (tényleg, ennek úgy kell lógnia?.
Na, Alfás nem tolta neki, mert ugye az út, de egy huplin átmenve felakadt az egyik lifegő cucc a nem túl biliárdasztal simaságú felületen és eltépte. Pár másodperc múlva érzékeltem, hogy valami spriccel az atója alatt, pánikolva maradtam le, a DOT3 szépen meg tudja rendezni a szélvédőt/dukkózást. Az Alfás meg félre, megállok mögötte, egész jó karban lévő vörös bringa, de a tájszólás az jujj. Hogy kigyulladt a fékhiba jelző és nem nagyon fog a fék. Jé, egy bringa, aki nézi a műszerfalt, meg értelmezi is az ikonokat. Bevittem a falua, helybéli, majd a féje intézkedik.
De ilyet, milyen "szerelő" rögzíti így a fékcsöveket?
Dani rendezkedett? sétáltunk egyet a környéken. te itt is van ám olyan bódé, ahol a kacsaláb is kacsalábon forog. Valami osztrák ügyvéd meg árulja a kastélyt.
Persze, mert te nem érted, hogy mit nem értenek. A másik meg, hogy amit te szerethető hülyeségnek tartasz, az a tömegeknek a szentírás. Aztán nevelheted ki a kölkökből az így összeszedett marhaságokat.:)
jobb lenne holnap, szombat mindenhol a turnusvaltas, raadasul a heten kezdodott Bayern-ben az iskolaszunet, ugyhogy szombat reggel mindenki uton lesz del fele. van egy olyan gyanum hogy nem fogunk zavartalanul, benyomott tempomattal leautozni :)
azon törpölök egy ideje hogy kene egy rendes kartya, csak az a baj hogy a ceges banknal csak american express van, de sok helyen azt irjak hogy a visa jobb meg a mastercard is elfogadottsag szempontjabol.
a szamlavezeto bankomnal meg csak mastercard gold van, amelle lehet visa-t olcson venni, de sokallom az eved dijat, meg iagazbol nem is tudom hogy mukodnek ezek.
lehet ha egy ilyet beujitok, akkor az mar olyan lesz.
Ja, csak ezen a képen is 50e van a km órában, a hirdetésben 83e, 9 éves autó, szkeptikus vagyok a kereskedésekkel. Inkább vennék ilyet 200e km-rel úgy ,hogy egy normális fickó garázsában nézem meg először.
Lehet, hogy simán cserélik. Nekem megsemmisült a kártyám (lekapartam vele a jeget az ablakról, aztán ez rosszat tett a chipnek és a mágnescsíknak is:)), már ilyet kaptam helyette.
Mai biciGlis.... Tegnap vettem neonződ jelölőfestéket, ma újra fújtam a két jelet. Utána nem sokkal megkérdeztem egy párt, szerintük mit tegyek még... Hát semmit, ez tök jó. Na rá 1 órára 4 biciGlis, első áll 1 méterre sem az első jeltől: Merre megy a biciGli körút? mutattam elé az aszfaltra... lenézett... kicsit szégyellte magát...
voltunk most a szomszed bevasarlokozpontban es direkt figyeltem: tenyleg van par helyen paypass logo. Mostmar csak azt kell kideriteni, ki ad nekem ilyen kartyat :)
Mérnök Úr, ha az IKEjA vásárlók közül random kiválasztasz 10-et és megfelezve beállítod őket a két pénztárhoz, akkor a sárga transzparens alatt állok fognak előbb végezni. Hidd el, van egy IKEA fan oldalbordám, unatkoztam ott már éppen eleget :-)
Gondolkodtam milyen példát hozzak, de itt a szomszédomban az IKEA külön "csak kártyás" pénztárakkal. Soha eszembe nem jutna a vegyes pénztárakhoz állni ha haladni is szeretnék. Pedig itt aztán elég ritka az 5e alatti vásárlás ahol még az apróval is szórakozni kellene...
Kivetel ha ugye paypass van rajta, mert azt nem lehet szetbarmolni mint a kartyaolvasot es az ermebedobot (ami raadasul sokszor magatol is szar, merenylet nelkul). Az meg ugye nem a technologia hibaja, ha egyszeruen nincs meg rajta paypass. :) Raadasul amennyibe ma egy buszjegy budapesten kerul, messzire nem jutsz mar fel kilonyi aproval sem. Annyit meg hordjon magaval az, akinek het anyja van.
Egyszerűen azért, mert egy rutinos pénztáros gyorsabban kikapkodja az aprót, mint ameddig a kommunikáció tart. Tehát, mégegyszer, itt nálunk lassabb minden elektronikus megoldás.
Arra mit írtam volna? Kihozza a számlát, beleteszem a mappájába, aztán megyek. Addig akár koktélt is keverhet, nem kell egy terminállal bohóckodnia.
Tenyleg a diak... mi voltunk talan az elso generacio akik megkaptak. Es sajnos tenyleg nem lett semmi belole. Remelem a paypass nem jut a sorsara, sajnos a hazai politikai es kozhangulat nem kedvez neki.
Ezt már lemeccseltük itt párszor. Te ilyen érdekes helyekre jársz. Ahol én fizetek ott mindig gyorsabb a kártyás fizetés mint a készpénzes és nagyjából ugyanolyan arányba futsz bele a koszos chip, kimerült keret problémákba, mint a 20e-s olyankor amikor ötezer váltó van a kasszában és hasonló szépségek...
Hogy szerinted mi a valodi erv, azt hagyjuk. :) Eleg jol latom en is, mikor es miert akad meg az ugymenet. A parhuzamos fizetesre pl nyilvan egy szot sem reagaltal, az gondolom nem valodi erv, leszamitva hogy ketszer olyan gyorsan halad vele a sor.
Az elso mondatodon meg gondolkodom egy kicsit, de mivel azt hiszem sztrokot kaptal es annak az utohatasa okozhatta, igy felesleges izmoznom rajta. :)
Szakmai ártalomból kifolyólag végigkövethettük a diákigazolvány fejlődését, ott is voltak ám nagy álmok, semmi nem lett belőle pár átalakított automatán kívül...
A paypass szerintem is rohadt jó dolog, de ahogy látom megint csak fél megoldások fognak születni. Ne legyen igazam...
Az azért megvan, hogy a most is kártyás automaták többsége olyan, hogy először a kártyaolvasó nem működik, utána a papírpénzes, aztán jön csak az apró.:)
Most töprengek egy kicsit, hogy hol láttam olyan terminált, ahol a PP megy, de a kártyát nem te dugod bele. Asszem, hogy kb. sehol.:)
Szóval ez a szemed előtt marad a kártya, ami amúgy az egyetlen valódi érv mellette, már azon kívül, hogy trendi, nem nagyon áll meg.
Amúgymeg tényleg annak megfelelően használom, hogy melyik kártyát hová tettem a tárcámban. És mindig azt tapasztalom, hogy nagyon-nagyon kevés kivételtől eltekintve a KP a gyorsabb, a PP és a kódosdi között nincs releváns különbség, csak nem kell gépelni.
Oké, hogy ennek is a bankok szorongatása lehet az oka, de innen indultunk.
Remelhetoleg lassan hozzank is begyuruznek a kulonbozo paypassos automatak: parkolas, jegyvasarlas, satobbi, amik szinten marha kenyelmesek es sokkal biztonsagosabbak mint a kitomott brifkoval kezben alldogalni, fel percig aprokat, salata penzjegyeket tuszkolni egy esetleg nem is mukodo automataba. Nalam masfajta paranoia mukodik a jelek szerint, en ezeket a szitukat sokkal veszelyesebbnek es eletszerubbnek erzem mint a nem is tudom milyen visszaelest egy paypassal.
Eleve joval olcsobb uzemeltetni egy paypassos automatat, nehezebben tudjak szetbaszni, az ermes valtozat allando uriteserol, beallitasarol nem is beszelve. A hagyomanyos kartyas olvaso eleg veszelyes, es konnyu szetcseszni is, gyanitom dragabb uzemeltetni is. Szoval minden ebbe az iranyba mutat es ezuttal okkal. Az uj bkv s jegykiadok is paypassosak mar, hala az egnek.
Az valoban gaz hogy kevesebb a nem paypassos, de szerintem minden banknal van lehetoseg simat kerni Ha meg nem, akkor a bank szar es ideje valtani. De ez a nem akarjak az emberek dolog erdekes, kulonosen annak fenyeben hogy itt is milyen rohejes "ervek" jottek elo az idegenkedoknek.
Nekem pl napi ket etkezes megy paypassal, abbol az egyik a sarki kinai. (Lam, megis megeri a kicsiknek is) Ez havi 40 fizetes fixen. A hentesunknel (hungaria-Thokoly sarok) szinten lehet fizetni, ott heti egyszer. Az osszes benzinkuton szinten tudok fizetni, a nagybevasarlasoknal szinten mukodik. Lassan mar tenyleg azt kell keresni, hogy hol nem megy. Az mondjuk mas kerdes, hogy erezhetoen megcsappant a kartyas elfogadohelyek szama, miota partunk es kormanyunk nekiesett a bankoknak. Hajra a kp-vel baszakodas, automatazas, hatam moge nezve hazasunnyogas felé, kitomott zsebekkel.
Hogy miert erdemes 5000 felett is paypassozni? Egyreszt ugye szemed elott marad a kartya, masreszt addig az ertelmes penztaros csinal mast es te is pakolhatsz a sajat tempodban. (Mert a regi modszernel adod a kartyat, kezedben a tarca. Varod hogy a penztaros lehuzza, majd potyogned a pint. Ja, addig vagy kezedben a penztarca, vagy lerakod ami rohadt veszelyes, es vegre beirod a nyomorult pint. Lehet fel kezzel is, csak ugye azok a rohadt terminalok csuszkalnak, kenyelmetlen az egesz. De egy biztos, kozben pakolni nem fogsz.) Az ebedloben durvan felporgott a sor miota a tobbseg paypassozik, mert: Beuti a kajamat, megjelenik az osszeg a terminalon, odatartom, felrehuzodom kicsit, o mar uti a kovetkezo vendeget es addigra kb meg is jon a visszaigazolas. Kulonosen ha a kovetkezo versenyzo esetleg kp zik, parhuzamosan zajlik a ketto. A keszpenzesnel eselytelen a parhuzamos munkavegzes, és nincs baszakodas a penztarral, a penzkeresessel, az idegesito segiteni akarassal (tudok adni 20ast, keressek?) es a hasonlo zsibbaszto dolgokkal, amik raadasul a penztarost is lefoglaljak, nem csak a kedves ugyfelet. Sokkal gyorsabb a paypass, plane ha jol szervezik meg a penztaros munkajat illetve kepzett munkaero. Ha meg nem az, arrol nem a kartya vagy plane a paypass tehet.
Nem szeretem azt sem amikor a sorban ott kukkoljak hogy mennyi kp-tol dagad az ember penztarcaja, vagy ohatatlanul is de lelesik a pin kodot. Persze mondhatod hogy a paypasshoz az sem kell, ami igaz is, de csak 5000et bukni kicsit jobb, mint a napi limited az elcsaklizott pin koddal. Es ezekre nagysagrendekkel nagyobb az esely, mint egy wireless kartyaolvasora amit raadasul egy arnyekolt penzarcaval, vagy kartyatartoval eleve kizarhatsz.
392403 Dönci, ugye nehéz elhinni, felfogni, hogy képben vagyok ezzel is. DE egy olyan extra van már fixen mindenhol, amit nagyon sokan nem akarnak. Ezt is érted?
Mondjuk megnéztem a költéseim, gyakorlatilag havi 2-3 vásárlásom lenne PIN-telen...
Ha nem tolnák mindenkinek, hanem lenne egy kvázi feltöltőkártyás paypass kártya, amit igényelhetne az ember, az egészre nem lenne cirka igény sem...
Pályán ha mondjuk 150-160 körül mész óra szerint, reális a 6 liter, (ott mentek) utána a város meg vitte lefele azonnal, ahogy beértek, ott ugye már 3,5-4,5 literrel elvan!
Addig most meghallgattam, amíg eljutottunk oda, hogy a minimum 1,2 kW teljesítményű indítómotor működtetésével csalnak a ciklusban, mert nem jár alapjáraton az autó, így nem is fogyaszt, debezzeg a szervot kihagyják, mert az fogyaszt.:)
392374-re Saunak: Félreértés ne essék, volt még elég rég paypassos kártyám. Mondjuk sokat elmond, hogy pálinka fesztiválos volt. De mikor már X. helyen is épp nem tudtam vele paypass-ként fizetni, leadtam. Hogy nincs vele visszaélés? Még. Majd ha elterjed, lesz. Nagyon adja magát. De mondom, nem parázok tőle, szimplán ha nem szeretne valaki ilyent, annak lassan nincs lehetősége nem pay passos kártyát kérni. És ez zavar.
Totalcar Magazine6 órájaIf you can only afford one car, get a Honda Jazz. Here's why - used car review. If you can only afford one car, get this one totalcarmagazine.com We are familiar with the Honda Jazz, yet we haven't had a used car review until now. To make up for the delay, here's a double take at the topic.
Totalcar.hu6 órájaMicsoda véletlen! Két nappal cikkünk után csattog a pemzli a Polgár-utcában! Hoppá! totalcar.hu Itt többé nem kapnak ötvenezres csekket a lekopott felfestés miatt rossz helyre parkoló autósok.
Totalcar.hu6 órájaSzállítási sérülések és a legendárium Bocs, új autóját összetörtük totalcar.hu Lyukad a tető, zúzódik a fényezés, leszakad a lökhárító, vagy porrá ég az egész autó. De mindezt elmondják neked, a vevőnek is?
Totalcar.hu22 órájaRóma pipa! Tovább robog a Csikós család a csöppnyi olasz autóval. 1650 km a kisautóval... még büszkén belsoseg.blog.hu A legnagyobb dolog: bementünk Rómába. Igaz, a Colosseum melletti fotózkodás elmaradt, mert akárhányszor is jártuk körül a területet, mindenütt barikádokba botlottunk, marcona rendőrökkel a réseknél, de nagyrészt meglettek azok a fotók, amikről álmodni se mertem. A kisautó az
Totalcar.hu23 órájaÉs vajon hová mentek? Válságban a Forma-1, fogy a néző! belsoseg.blog.hu Az Index nemrégiben írta meg, micsoda riasztó látogatottságot ért el a Magyar- és az előtte megtartott Német Nagydíj. Pedig egyik sem volt rossz, de azért ne dugjuk homokba a fejünket, pláne annak tükrében sem, hogy a Német Nagydíj idején megtartott kamionverseny-hétvégére
Totalbike.hujúlius 30Hasznos! Olvassátok el! Ne nyomjanak le, robogóval sem! robogo.blog.hu A kép illusztráció!A biciklist elütötték szépen és persze idióták halomban vitatkoznak azon, hogy kinek van igaza. Jobbára a legtöbben a bringás pártján állnak, én is.Bármennyire is őszintén rühellem a bringásokat, a tény az tény marad: senkinek nem kell hátrafelé
Totalcar.hujúlius 30Elveszett rendszám, ami fontos. Olvasónk kért tőlünk segítséget, aki az E-02415 első rendszámot, veszítette el a Bp-17ker-Csepel-Szigetszentmiklós-Budaörs-Szigetszentmiklós-BP-17ker útvonalon. Aki netán megtalálja, az hívja a +36304608476-os számot. Köszönjük!
Totalcar Magazinejúlius 30Porsche, deer, speed. Watch the videos at your own risk! Porsche, deer, speed totalcarmagazine.com The deer drew the short straw this time - the poor thing basically vaporized. Watch at your own risk!
Totalcar.hujúlius 29Minden, ami kisautó, de nem fér el a Totalcaron mától egy helyen, a Kisautóblog Facebook-lapján. Kövesd, ha érdekel minden perverz apróság a Matchboxtól az RC-autókon át a pedálos Moszkvicsig. Kisautó Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.
Totalcar.hujúlius 29Hová tűnt a felfestés? Pofátlansági világrekord totalcar.hu A köztereseknek mindenre van kész válaszuk. A lekopott felfestésre, az átfirkált táblára és az ötvenezres büntetésre. Te fizetsz.
Ha mar ennyire paranoid vagy, vannak arnyekolt kartyatartok es penztarcak. De hamarabb zsebelnek vagy rabolnak ki. Eddig kb nulla a paypassos visszaelesek szama.
A soroksári Tesco (ahol sokszor taliztunk már, az M5 kivezető mellett) 5 éve még botrányos volt, a túloldalon lévő Auchan egy kórházi műtő volt hozzá képest, mostanra pont fordított lett a helyzet.
Neeem, automata, legalább 4 ajtós és az átlagnál egy fokkal érdekesebb legyen, kb ez votl az elképzelés, ezt hozza is, na de játék, az nem nagyon van benne, max. ha hallgatom a motort, annak gyönyörű a hangja, sokszor lehalkítom a rádiót.
De épp nem rajtnál kaptam el (nyilván nem rajtolhatok olyan nagyot, ha előttem van egy autó), hanem a kettes végén volt útban, 70 körül. Utána amikor visszavettem ls újra a gázra léptem, már nem közeledett, de nem is távolodott.
Semmi bajuk de nézd már meg, hogy néznek ki szegények! :)) Itt is szokott állni egy 5GT, a belseje kurvajó, de kívülről mint egy csótány. (Ettől még biztos jó kocsi.)
Én mondjuk inkább szoftveres csávó vagyok mint hardveres, ezért én ha ilyet szeretnék, kikapcsoltatnám a bankban a Paypasst (limit 1 Ft ha más nincs), de te tudod. :)
Valószínű automata is volt, de mindegy, 1000x mondtam már meg, hogy egy rajt, egy jól elkapott gyorsítás nagyon sokat számít, sokszor 100-200 lovat kompenzál, nyilván ha 200+++ felnyomta volna a BMW, ott már kikerül, de alatta nem a motorerő az első, főleg a súlyt is ha nézed.
No offense de bunkóság bemenni száz termékkel az önkiszolgálóval aminek az lenne az egyik lényege hogy mindenki egy kosárnyi cuccal megy tehát gyorsan pörög. (meg is szűntek a "csak kosárral" pénztárak azóta.)
Szerintem nem autoamta volt, mert csikorgósat rajtolt, de azt hittem az E46 még egy filigránabb kocsi, nem olyan nagy nehéz bálna, mint a maiak. Azt tudom, hogy a kabriók nehezebbek a sok extra merevítés miatt, de az enyém se egy könnyű jószág az 1500 kilójával.
Érdekes, velem nem szoktak kokettálni a boltos csajok. Legutóbb egy lottózós nővel keveredtem bizalmasabb beszélgetésbe, de az is csak az iránt érdeklődött, hogy elmúltam-e már 18, és amikor mondtam, hogy már 28 is, akkor megállapította, hogy jól tartom magam, jól fog ez jönni majd 50 éves koromban :)
Az volt a "szitu", hogy ment a bömös igen expeditíven a sávok között cikázva, ez meg felhergelte a sofőrjét valami agyonhúzott, fütokádó, herélt hangú TDI négyesgolfnak. Aztán ezek egymás mellé álltak többször is a lámpánál, hogy gyorsuljanak, én meg a bmw mögé mentem, és kíváncsi voltam mennyire maradok le tőlük (szoktam ilyet csak poénból, múltkor egy 997-es porsche turbo rajtolt el előlem, azt is próbáltam követni, kevés sikerrel). Aztán legnagyobb meglepetésemre a bmw nemhogy távolodott volna, de feltartott, el kellett vennem a gázt, hogy ne ökleljem fel :) A golf meg kb ugyanúgy ment, mint a BMW, abban is csalódtam :) Bár ezt lehet inkább a zolkós topikba kellett volna írnom, mert most jön majd minden szentéletű, hogy egy faszparaszt ámokfutó geci vagyok :)
Nyilván a pinkód nélküli részére értettem, mert más értelme nincs, ha már pinkódot kell ütni, semmivel sem vagyok beljebb. De engem nem frusztrál különösebben az sem, ha 2,5 másodpercet rászánok a pinkód beütésére :)
Pólus tesco mondjuk jóval prolibb, mint akármelyik osan a környékünkön, de mindegy :) Áruházanként változik, hogy melyik mennyire igényes vagy koszos. Ráadásul neked a Tesco elég messze is van, nekem az egyik auchan 2 perc, a másik 4.
Amúgy komolyan, néha annyira értetlen vagy, hogy nem igaz, ma legalább ötször hangzott itt el, hogy ÖTVEN EZERIG jó a Paypass, nem 5.
Érted?
ÖTVEN EZER.
50.000
500*100
50*1000
5*10000
5000*10
2*25000
annyi, hogy 5 felett be kell ütni a pin kódot, de akkor sem kell kiadni a kezedből a kártyát, bedugni a kártyát, várni vissza, hanem csak 1 pittyentés és kész, még be kell ütni 2 másodperc alatt a pined
s az authorizáció is sokkal gyorsabb a paypass miatt
Pólus tescoban szoktam vásárolni, te meg vidékre budakalászra jársz az auchanhoz.
az auchan amúgy nem szimpi, várni kell, koszos és nagyker feelingje van, érted nekem nem jobb attól, hogy +1 kilométert kell mászkálni, mert ki van rakva 2 sornyi ásványvíz mindből 100 karton, mikor max kettőt veszek
Persze, mert ott mucsán laksz, ahol nincs egy ember sem, csak sás meg láp :D Mi szinte mindig az Auchanban járunk, olcsó és jó a választék, de 5000 alatt elég ritkán jön ki vásárlás, szóval ott sem tudnék péjpasszozni :)
Rohadtul nem, egy barátom mondta, hogy Amerikában még ügyfélbarátabb a törvény, indok nélkül vihetsz vissza.
1 ottani Decathlon szerű boltban dolgozik és krva sokan csinálják, hogy vesz érted pl. 1 sátrat, 10 nap múlva meg szétcseszve visszaviszi és vissza kell venni !? :/
Tudom, de ilyen is csak egy élelmes magyarnak juthat eszébe, hogy "megveszi" a házibulira a komoly hifit, aztán visszaküldi indoklás nélkül és a pénzt visszakapja. Vagy nyaralásra a GPS-t, stb. Elég érdekes hozzáállás.
Már nem nagyon. Van otthon vagy 100 kilónyi autósújságom, de egy ideje már leszoktam róluk, nem is vagyok nagyon képben az autós újdonságokkal kapcsolatban sajnos.
Soroksáriban láttam egyszerre két hülyét (szerintem egy bolond... alapon jött a második) aki vakarta a fejét, és a teszkó alkalmazott ahelyett hogy elküldte volna őket, nekiállt segíteni...
Én szinte mindig személyesen veszem át a termékeket az üzletben (csak olyan helyről vásárlok, ahol van erre lehetőség). Házhoz szállítást nagyon ritkán kérek, mert kiszámíthatatlan az áru érkezése. Pik-pak pontra már kértem párszor, de azt meg azért nem szeretem, mert lassan jön meg oda. Én AZONNAL akarom a megvett terméket birtokolni, nem tudok 3-4-5 napot várni, mire megérkezik az átadópontra :)
Nade azt mondom, hogy én még sosem láttam olyat, hogy ne lennének foglaltak az önkiszolgáló terminálok, tehát ott is várok. A sok kassza közül meg majdnem mindig van legalább egy, ahol minimális a sor. De mondom, ha van, én is általában az önkiszolgálóhoz megyek, de nem az idő miatt, hanem mert szeretem buzerálni azt a gépet :)
Igen, de épp ezért nem is látom az előnyét az automatának. Mert mire én, rutintalan, lassú csiga mindent lehúzok, az sokkal több idő lesz, mintha azt egy szakmabeli csinálná :) Antiszociális embereknek mondjuk jó, akik nem szeretnek válaszolgatni az "osankártya van? pontokat gyűjti?" stb kérdésekre :)
Nekem jó játék és legalább nem kell kapcsolatba lépnem a pénztárosokkal, sokszor az is jó :)
Pár cuccnál meg az is tök jó, hogy 0.0 sorbanállás van, s végzek 90% gyorsabban, szerintem 10-15 termékig normál esetben gyorsabban végzek, ha nagy a sor, felette is.
Nade muszáj odaadnom, mert nincs kint a terminál a pulton. Én legalábbis nem nagyon látok ilyet soha. Biztos csöves helyekre járok. Büfékben általában nem szokott lenni még kártyás fizetés se. Most ne a gozsdu udvari, külföldieknek szánt trendy kajáldákról beszéljünk, hanem egy átlag hamburgeresről vagy pl arról a mexikói büféről ahol múltkor ettünk. De még a mekiben sincs péjpassz szerintem, legalábbis tegnap drive-ban fizettem és nem dugdozta az orrom alá a csippantó terminált, csak egy pinpadot.
Azér, mert lassú csigák vagyunk egy pénztároshoz képest. Nem is tudod olyan gyorsan pakolni neki, mint ahogy lehúzza. Szóval nem a pénztárossal versenyez a gép, hanem veled, az meg úgy más.
Egyébként azon kívül, hogy tök cool az az önkiszolgáló teszkós automata, nem sok időt nyersz vele, sőt. Szerintem egy pénztáros gyorsabban lehúzza a termékeket, ha nincs sor. De mivel sor az önkiszolgáló pénztárnál is szokott lenni, így megint ugyanott vagy. Nagyon kevés eset van, hogy az önkiszolgáló pénztárral gyorsabban végeznék, mint a normállal, de az élményfaktor kétségkívül magasabb egy kütyübuzi számára :)
Az összes inmedioban, ami a legelterjettebb újságos, van paypass, büfékben is, éttermekben, stb...
És 50 ezerig jó a Paypass, nem 5 ezerig !!!
Akkor is megspórolod azt, hogy odaadd a kártyát, bedugja a gépbe, majd megvárja míg kijön a visszaigazoló papír, stb..., csak odapittyented, beütsz 4 gombot és kész. az egész pár másodperc. 50ezerig meg már tudsz venni 8 csokit
lepittyentek mindent, nem kell beszélni senkivel, aztán rányomok a kártyás fiizetés gombra, odapittyentem a kártyám és már megyek is, sorbanállás nekem ismeretlen fogalom