Keresés

Részletes keresés

Koma_ Creative Commons License 2007.01.17 0 0 232

Tisztelt Álomvilág!

 

Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettél.

1 utolsó kérdésem maradt még: vákum matrac alá szerinted melyik ágyrács a legjobb? Fix, standard ágyrács, állítható keménységű vagy esetleg egy rácsok nélküli egyszerű keményfa? Köszönöm.

 

Koma

bioma Creative Commons License 2007.01.17 0 0 231

Kedves Boco papa!

 

Leveledben felvetetted, hogy kérdéses számodra a földsugárzás megléte, illetve befolyásoló szerepe.

 

A jelenlegi kutatások azt mutaják, hogy részben igazad van, részben tévedsz.

 

Ha önmagában csak a föld sugárzását vesszük, akkor kijelenthető, hogy ez nem káros, sőt a világunk természetével együttjáró fizikai jelenség.

 

Az embernek is van elektromos mezeje, mégsem károsítjuk a mellettünk állót :-)

 

Ami viszont fontos: a földsugárzás lényegében egy hullámszerűen váltakozó sugárzás.

 

Minden tárgy, és "útjába kerülő" eszköz torzítja, módosítja.

 

Ezért van az ,hogy ez a sugárzás koncentrálódhat és elérhet olyan mértéket, amely komoly szervi elváltozásokat idézhet elő az emberekben.

 

Álomvilág írja az egyik válaszában, hogy a földsugárzás kivédésére a rézháló, illetve a textíliára galvanizált nagy tisztaságú réz jó.

Ellent kell mondanom neki sajnos.

Itt a helye, hogy jelezzem, én szintén matracos cégnél dolgozom, ezért nem Álomvilág hírnevét szeretném rombolni.

A lényeg, hogy a textilréz a elektromágneses hullámokat, és elektromos rezgéseket veri vissza, a teljes földsugárzás szűrésre sajnos nem jó.

 

Lehet vele egy egyszerű próbát tenni. Tekerd be a telfonod egy rézhálóba, és próbáld meg felhívni.

Két eredménye lesz: a telefonod 90 %-os valószínűséggel tönkremegy, és egyszerűen nem tudod hívni.

 

 

No most kicsit elkalandoztam, de alényeg: a földsugárzás természetes jelenség, de a környezet könnyen csinálhat belőle egy ártalmas befolyásoló tényezőt. A többi sugárzással (elektromos, elektromágneses) együtt komolyan megronthatja a közérrzetet és az egészséget.

 

Ezért úgy gondolom ne hagyd figyelmen kívül ezt a tényezőt sem a választásodnál.

 

 

Előzmény: boco_papa (221)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.17 0 0 230
Kedves maconnier!

A Memory réteg lényege nem az ortopédikus alátámasztás, hanem a tehermentesítés. Ezért a legtöbb esetben a gyártók a 2-9 cm Memory réteg alatt keményebb, sűrűbb hideghabot használnak, ami biztosítja a gerinc megfelelő tartását. Illetve van olyan Memory matrac is :-), ami 3 zónás, így biztosítva a még tökéletesebb alátámasztást.

A Tempur egyébként kifejezetten sűrű anyag, ezért nagyon lassan reagál, viszont vannak más gyártók, ahol a Memory habanyag gyorsabban reagál, ezért nem zavaró a forgolódás ezeknél a matracoknál.

Írtam már, hogy a Memory hab elég sűrű, ezért olyan típusokat érdemes nézni, amelyekben plusz szellőzőcsatornák vannak. Ezek nem melegednek annyira. Valamint igaz az is, hogy számít a huzat!

A Tempur anyag nagyon jó minőségű, de sajnos nem haladnak a korral. A szerkezet és a funkcionalitás elég lemaradott. A fent leírt extrák egyikét sem használják egyelőre.

Üdv.
Előzmény: maconnier (225)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.17 0 0 229
Kedves Koma_!

Igyekszem nem elfogult lenni a válaszokkal, mivel ez a fórum nem reklámozásra való:

- Igazából rugós matracoknál ajánlott a külön matrac, mert azok hullámoznak. Ez nem jellemző a habmatracokra. Így mindegy, rajtad múlik a választás.

- Vákuummatrac = vákuum csomagolt matrac. A latex is lehet vákuummatrac. Így ennek a kérdésnek igazából nincs értelme. Latex vs. hideghab? Ez elég hosszú, de ezt a témát is megtalálod az oldalunkon.

- A mi ajánlásunk, hogy legalább 15-16 cm legyen. De ezen kívül még nagyon sok másra is érdemes figyelni: belső anyag, sűrűség, zónák, huzat...

- A vákuummatracoknak is kell a megfelelő szellőzés, de ezt meg lehet oldani ágyneműtartós ágyban is.

- Az, hogy melyik matrac jobb, elég szubjektív dolog. Nem is biztos, hogy jobb a mi matracunk. De az is kérdés, hogy melyik típushoz hasonlítjuk. Vagy, hogy milyen szempontok alapján osztályozzuk. Próbáld ki mindegyiket és döntsd el, neked melyik jobb. Ha több információra van szükséged a mi matracainkkal kapcsolatban, akkor inkább hívj fel vagy írj e-mailt!

- Nem kell egyformának lennie a matracnak, a különbséget lehet az alátámasztással korrigálni

- Igen, szeretnénk bővíteni a kínálatunkat

Remélem, hogy megkaptad a válaszokat a kérdéseidre, ha mégsem, akkor várom a többit. Ha kifejezetten a mi termékünkre vagy kiváncsi, inkább e-mailben. Köszönöm!

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: Koma_ (223)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 228
Köszi. Végigolvastam, de sok kérdésre nem kaptam választ sajnos. De nem baj, talán majd a bevásárlókörúton az eladóktól.
Előzmény: szevia (227)
szevia Creative Commons License 2007.01.14 0 0 227
>Ha mi főleg oldalt alszunk, akkor ezek szerint félkemény matracot keressek?

Nem tudom persze hány kiló vagy , mert ez is lehet szempont, és azt sem, hogy mi a "félkemény" egész konkrétan: mindenesetre én egy "félkemény"-nek nevezett latex-kokusz matracot vettem, (14cm közepe 4cm kókusz) és mivel oldalt is alszom, minden reggel fáj a karom-vállam. Tképp ajánlom mielőtt kérdezel, végigolvasni a fórumot, mert több kérdésedre már találhatsz választ. Üdv.Szv.
Előzmény: szösszenet1 (224)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.14 0 0 226

Hello maconnier!

 

Szerencsés vagy, hogy volt lehetőséged letesztelni a kiszemelt matracot otthoni körülmények között. Tapasztalatoddal kissé elbizonytalanítottál a memory-s matracoktól. Bár a Tempur melegedési problémáiról olvastam már, ha valakit érdekel, itt a link:

http://www.myfoammattress.net/guide/complaint.html

Sok okosságot lehet találni ezen a oldalon a Tempurral kapcsolatban. Pl. javaslatot is, hogyan orvosolhatod a fenti problémát:

http://www.myfoammattress.net/guide/temperpedic-comfort.html

 

Érdekes viszont, hogy DERET nem panaszkodott ilyesmiről a Yatas Viscostar esetében.  Elképzelhető, hogy a memory réteg vastagsága, sűrűsége is befolyásolja a hőérzetet? Esetleg itt jöhet szóba a huzat? Pl.:A Waterlily matrac huzatának jellemzőinél található: - testhőmérséklet szabályzó.

 

Valóban problémát okozhatnak a meleg nyári éjszakák, amikor pl. nálam a tetőtérben van vagy 30 fok! Legalább a matrac ne tegyen még hozzá.

 

Üdv.:

Boco

 

 


 

maconnier Creative Commons License 2007.01.14 0 0 225

Ciao a tutti,

 

Köszönöm az információkat. Időközben kipróbáltam otthon is egy MF matracot, by Tempur. Sajnos nem jött be, de ennek sok oka lehet, többek között az Ikea kanapé amin alszom balra lejt :O Úgyhogy most végre valahára megrendeltem az új ágyamat, matrac nélkül. Majd ha 5 hét mlva megjön, újra újra ki szeretném próbálni ezt az MF matracot.

Amit talán leírhatok tapasztalatként: elég melegnek éreztem a matracot, úgyhogy a szellőzést illetően vannak kétségeim. Ugyan nem volt zavaró, de egy meleg nyári éjszakán nem biztos, hogy előnyös. 

Forgolódáskor pedig mindig felébredtem, mivel először ismét kemény szivacsba ütköztem.

Van egy kedves reumatológus barátom, az ő véleménye egyelőre a MF-ról az (anélkül, hogy kipróbálta volna), hogy nem biztos, hogy olyan jó az, ha a matrac veszi fel a testünk formáját, mert ahol a testem nyomja, ott nem fog olyan tartást adni, tehát pl. gerincferdülés esetén hagyja, hogy a rossz pozícióban feküdjek. Erről mit gondoltok?

 

Egyébként akitől az ágyat vettem, mondott két új dolgot:

1. Kókusz matrac allergizálhat - erről tud valaki valamit?

2. Ő a hideghabos matracokra esküszik. Ezekről nem sokat láttam itt a fórumban, ezekről mit gondoltok?

Üdv: M

szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 224
Sziasztok!
Lecserélnénk az ágyunkat. Nem gondoltunk valami extra ágyrácsra, csak sima, "mezei"-re (tehát nem ilyen hiperszuper, mozgó rácsra). Viszont vennénk rá egy normálisabb biomatracot. Ez a két dolog üti egymást? (néhány oldalt visszaolvastam, és láttam, hogy garanciális problémákat okozhat) Milyen fajta matracot nézzek? Már keresgéltem a neten, össze is gyűjtöttem egy rakás címet, hogy hova megyek el körülnézni, de semmi szempontom nincs, hogy mi szerint vásároljak :-( (és szerintem 5 perc ráfekvéssel nem is fogok tudni dönteni). Ha mi főleg oldalt alszunk, akkor ezek szerint félkemény matracot keressek? Milyen márkákat ajánlanak sima léces ágyhoz is?

Kösz előre is, és bocs, ha már nyolcvanadszorra kell ezeket a kérdéseket megválaszolnotok :-)
Koma_ Creative Commons License 2007.01.13 0 0 223
Tisztelt Álomvilág!

 

Matracvásárlás előtt állunk a párommal. Szeretnék tájékoztatást kérni tőled a következőkről:

 

-         160*200-as matracot ajánlasz vagy 2 db 80*200 cm-t? uis, ha vmelyikünk éjjel forog, akkor az zavaróan hat-e másikra egy db matracnál?

-         Vákummatrac mivel jobb mint a latex matrac vagy éppen fordítva?

-         Egy jó Vákummatracnak legalább milyen magasnak kell lennie?

-         Kell e szellőznie a vákummatracnak? Tehát lehet e ágyneműtartós részt csináltatni az ágy alá?

-         A ti terméketek mivel jobb, mint pl: a Bayer vakummatrac?

-         A honlapotokon olvastam, hogy ha két személynek eltérő keménységű matrac a megfelelő, akkor értelemszerűen 2 db-ot kell beszerezni és azokat egymás mellett elhelyezni. A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy nálatok jelen pillanatban ez hogy oldható meg, ugyanis az általatok forgalmazott matracok közül jelenleg nincs 2 db különböző fajtájú matrac egyenlő magasságban (kivéve a legdrágábbat lehet egy Biomax nevűvel párosítani), A jövőben várható e új fajta matrac megjelenése nálatok?

 

A válaszokat előre is köszönöm

Koma_
dq6056 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 222
Tisztelt Álomvilág és többiek!

Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha nem is márkás, de elég normális székem van itthon is, meg a munkahelyemen is. A mozgás ilyenkor télen kissé hanyagolva van, de azért ezt-azt csinálok ilyenkor is, néha egy kis uszira, meg masszázsra is sort kerítek.
Időközben volt szerencsém nekem is egy pár percre a Bayer féle vákuum és a Yatas viscostar matracaihoz. Nekem kényelmesebbnek tűntek, mint a rugós társaik. Persze jó lenne aludni rajtuk legalább egy éjszakát, hogy kiderüljön, tényleg ez az igazi-e.
Maconnier!
A Yatas viscostar-ja rendelkezik azokkal a légzőcsatornákkal, amiket Álomvilág említett. Az árakat is megtalálod az oldalukon. Tényleg kényelmes!
Itt említette valaki a Novetex céget, akik egy hétre tudnak próba-matracot biztosítani. Mailben felvettem a kapcsolatot velük; egyelőre csak azt a választ kaptam tőlük, hogy holnap kapok részletes választ a kérdéseimre, de addig is amit az oldalukon írnak, az nagyon biztatóan hangzik.

bye
DQ
Előzmény: Alomvilag (218)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.11 0 0 221

Álomvilág, köszönöm az infót!

 

Nem egyszerű a választás:) Pontosabban aminek én értelmét látnám, az az ezüstszál és rézszál (bár ilyen matraccal még nem is találkoztam).

 

Egyáltalán kell-e túlzott jelentőséget fordítani a huzat anyagára?

Az eddigi favorit matracom, MATTUUM TEFLON MEMORY esetében az extra huzatnak talán akkor lenne értelme, ha az ember az ágyban kajálna, vagy ha vannak gyerekek, nálam ezek nem számítanak.

 

2 hete, mikor fejembe vettem, hogy lecserélem kihúzható kanapémat egy normális ágyra, max. 50-60 ezret szántam a 180x200-as matracra, ma már eljutottam 150 ezerig DE! Úgy vagyok ezzel, hogy nem 2 évre veszem, és nem akarok azon bosszankodni, hogy mi a fenének nem tettem még hozzá egy "keveset".  Bár azért a 150 ezer körüli a max határ. Már csak a huzat kérdésen kell túljutnom.

 

A kört leszűkítettem már a memory réteges vákuumm matracokra. Azokból volt szerencsém már többet kipróbálni, leginkább a MATTUUM MEMORY TEFLON, és a BAYER cég szagsemlegesítő huzatával rendelkező memory matrac tetszett. Bár van egy WATERLILY nevű is, mely ezüstszálas huzattal van, csak az már 200 felé közelít, a WATERMEMORY-t meg már ki sem merem próbálni, mert az tényleg nem fér bele a keretbe. A YATAS Viscostar matracát még nem tudtam kipróbálni, bár ahogy néztem, az max. 160x200-as méretben van.

 

Az elektroszmog és földsugárzás dolgoknak nem igazán tulajdonítottam eddig nagy jelentőséget. Az elektroszmogban talán lehet valami, műszerrel is mérhető, de nem tudom a földsugárzás valóban olyan nagy probléma-e, vagy csak valaki ezen is nagyot szakít. Persze utánaolvastam neten, de alapvetően szkeptikus alkat vagyok, és nehezen tudom elhinni, hogy egy ember, aki 2 pálcával beállít hozzám, megmondja, hol vannak a szobámban a földsugárzás egyes típusai.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy pl. az ezüstszálas huzat valóban véd az elektroszmog ellen, vagy teljesen mindegy, inkább húzzak ki minden elektromos cuccot?

 

Üdv.! Boco

Alomvilag Creative Commons License 2007.01.11 0 0 220
Kedves boco_papa!

Néhány infó, ahogy én tudom:

Teflon: könnyen tisztítható
Ezüstszál: Leárnyékolja a sugárzást (rádióhullámok)
Szénszál: Anti-stressz hatású
Rézszál: Leárnyékolja a földsugárzást
Mágnes: Vérkeringésre, ízületi fájdalmakra van nagy hatással
Előzmény: boco_papa (215)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.11 0 0 219
Kedves Morrishu!

Nem nehéz segíteni neked, mivel (szinte) a legdrágább matraccal kezdted. Az interneten bőven találsz árakat is, például érdemes innen kezdened: matrac
Előzmény: Morrishu (214)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.11 0 0 218
Kedves DQ!

A problémád sokkal többrétű, mint amire itt lehetőség van megbeszélni, de próbálok nagyvonalakban rávilágítani egy-két dologra.

1. Sokat ülsz - érdemes lenne pl egy jó munkaszéket is keresned, pl. Stokke, ami megfelelő pozícióban tartja a medencecsontot, ezáltal a gerincet.
2. Érdemes lenne néha megtornáztatnod magad, esetleg jógáznod
3. El kéne járnod masszírozásra
Szerintem itt már meg is szűnne a hátfájásod, de azért nem árt még egy jó matrac is. :-)
4. Oldalt fekvéshez bizony (ahogy Szevia is mondta) nem túl ideális a kemény matrac, mivel a kiálló csontos testrészeket (váll, csípő) nagyon nyomná.
5. Nem csak a rugós matracok között kéne válogatnod, bár amit te kényelmesebbnek éreztél, az nem is az. Nézz körbe jobban a nem rugós matracok között, hidd el, megéri!
6. Igazad van, a legjobb az lenne, ha ki lehetne próbálni, de mivel nincs ez így, csak néhány példa: cipő, autó, műszaki cikkek, lakás. Ugye hányszor belebukik az ember a választásaiba? A matrac még csak nem is a legdrágább.
Előzmény: dq6056 (208)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.11 0 0 217
Kedves Deret!

A Matrackirály mindent jól mondott, a baj nem ott van. A Yatas eddig csak rugós matracokkal foglalkozott, ami alá nem ajánlott a rács, mivel így a rugók nem megfelelően vannak alátámasztva és esetleg deformációhoz vezet a hosszabb használat, amire ők nem vállalják a garanciát.

Múlt évben kezdték el forgalmazni a Memory matracaikat és gondolom, hogy nem csináltak hozzá új garanciát. Így a szöveg megmaradt. Azért mondhatták a Yatasnál is, hogy ne foglalkozz vele, mert ez a szövegrész a rugós matracokra vonatkozik.

Bár azt hozzáteszem, hogy engem sem nyugtatna meg egy telefon. Szerintem kérj egy írásos igazolást is a Yatastól, hogy biztonságban érezd magad!
Előzmény: deret (207)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.11 0 0 216
Kedves Maconnier!

Elnézést kérek a késői válaszokért, év végére és ez év elejére kicsit kikapcsoltam magam.

Ha jól értem a kérdésed, arra vagy kiváncsi, hogy nagyobb hő hatására hogyan változik a Memory anyagok alátámasztó képessége, illetve, hogy milyen a szellőzésük?

Nagyobb hő hatására hamarabb lágyul az anyag. Ez az alátámasztást nem befolyásolja, mivel az ilyen jellegű matracoknál a Memory hab alatt lévő sűrűbb hab feladata a megfelelő alátámasztás, amit nem befolyásol a hőmérséklet.

A szellőzése nem a legjobb, elég sűrű anyag, főleg a Tempur esetében, ahol azt hiszem 60 kg/m3. Vannak azonban olyan gyártók, ahol a matrac anyagába légzőcsatornákat tesznek, ez nem más, mint hogy kilyukasszák a matracot. Ezzel jelentősen megnövelik a szellőző, légáteresztő képességét. Sajnos egyelőre ezt a Tempurnál még nem alkalmazzák.

Üdv!
Előzmény: maconnier (206)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.09 0 0 215
Sziasztok!

Adott 2 matrac:
1. a BAYER Memory matrac
2. a MATTUUM Anti-stress matrac

Mindkettő hasonló felépítésű, és tartalmaznak memory réteget. Különböznek viszont a huzat anyagában. A BAYER huzata spéci mikrokapszulákat tartalmaz, amik magukba zárnak mindenféle kellemetlen szagot, ezáltal tartja frissen azt. A MATTUUM huzata teflonszálakat tartalmaz, ami a forgalmazó honlapja alapján anti stressz hatást nyújt, valamint hallottam már olyat is, hogy a káros föld sugárzásokat is leárnyékolja. Külföldi oldalakon pedig a víz-kosztaszító tulajdonságát emelik ki.

Lövésem sincs, ezekből mi igaz, mi nem, ezért szeretném segítségeteket kérni, melyiket válasszam.

Köszönöm
Morrishu Creative Commons License 2007.01.07 0 0 214

Sziasztok!

Matracvásárlás előtt vagyok, kinéztem egy 180*200 as Cardo matracot a Kika-ban ára:250 E Ft! Süppedésgátlós stb kényelmes volt, mivel én többnyire hason alszom. A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki olcsóbb üzletet?

 

kobun01 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 213

Igazából a kókusz-latexről már elég sokat olvastunk, ami még foglalkoztat az a vákummatrac, valamint a Aime honlapján van a Memostar ami elvileg memofoam matrac.

Az elvárások általában mint mindenkinek:kényelmes alvás, ne legyen hátfájás,kitartson egy jópár évig... , meg úgy kb. 50-60000 körül legyen darabja.

 

Üdv

Előzmény: szevia (212)
szevia Creative Commons License 2007.01.06 0 0 212
>Valami tapasztelet, tanács ezek mellett/ellen?

No de mik az elvárásaitok?
Előzmény: kobun01 (211)
kobun01 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 211

Sziasztok!

 

 

Matracvásárlás előtt állunk.

Ami tuti:2 db 80*200-as matracot szeretnénk venni,uniqa-s egészségpénztárból, amiből elvileg csak gyógymatracot, esetleg biomatracot lehet vásárolni.Az is biztos még, hogy fix ágyrács lesz.

Olvasgattam a fórumot, és eléggé megoszlóak a vélemények.

Amin gondolkodunk per pillanat:Novetex kókusz-latex matrac, az Aime cég Memostar, Elastimed matraca, a Pierre Cardin Biomax, esetleg a Materasso kókusz-latex matraca.

Valami tapasztelet, tanács ezek mellett/ellen?

 

előre is köszi

szevia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 210
pardon: 90x 200 természetesen.
Előzmény: szevia (209)
szevia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 209
>oldal-, illetve hasonfekvéshez a keményebb, vagy a puhább matrac a jobb megoldás;

Oldalt és hasonfekvéshez biztosan a puhább!! Én egy félkemény latex-kokusz-latex
matracot vettem, és mivel oldalra is forgok, minden reggel sajog az egész bal karom-vállam!

>Az optimális választáshoz mintegy ki kellene bérelni pár hétre a kiszemelt darabot, majd ha bevált, akkor kellene megvenni, de ez persze nem működik.

Ez bizony így van! Én is jól befürödtem! (Bár állítolag a Novetexnél haza lehet vinni, aki ezt meg tudja oldani, próbaalvásra.)
Nem akar valaki venni egy Materasso Latex-kokusz matracot? 90X 2000 , 1 hónapos. Aki a keményebb matracot szereti annak ideális. (Sőt ez félkemény csak, de nekem úgylátszik, az is sok.) Csak félek, hogy a tiszta csak latex matrac sem biztos, hogy puhább.
Előzmény: dq6056 (208)
dq6056 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 208
Tisztelt Mindenki!

Franciaágyvásárlás előtt szeretnék tanácsot kérni, bár az itteni véleményeket elovasva, látom, hogy tökéletes módszer nem létezik.
Munkám révén túl sokat ülök, s pár éve fáj a hátam. Ha háton fekszem, akkor 10-15 perc múlva fáj, így hason, illetve az oldalamon alszom.
Városunkban az egyik áruházban forgalmazzák a Yatas termékeit. A matrac árak 45e-150e-ig terjednek (160*200). Bár hoztam ismertetőt, de laikusként fogalmam sincs róla, hogy nekem mire lenne szükségem: mit számít a rugóvastagság, a bonelrugó, a vetex, az 5, 7, 11 merevítés, meg az ilyesmi. Az eladó sem akarta rám sózni a legdrágábbat, Ő a Blue Start ajánlotta; nekem a Viscostar volt a legszinpatikusabb, mivel abba olyan kényelmesen lehetett "elmerülni" (bár az is be volt zacskózva), azt viszont nem tudom, hogy ez hosszútávon előny-e a számomra, vagy hátrány. Nem vagyok tisztában az öklös módszerrel sem, mivel kipróbáltam a padlón és egy ágyon fekve is a derekam alá nyomni az öklöm, de hogy mi számít nehéznek, mi könnyűnek, az viszonyítás kérdése. Nem tartom járhatónak azt sem, hogy feküdjek a kiszemelt matracon legalább 10 percet - ha nem tetszik, akkor ott a következő, majd a következő?... Az optimális választáshoz mintegy ki kellene bérelni pár hétre a kiszemelt darabot, majd ha bevált, akkor kellene megvenni, de ez persze nem működik.
Tehát lényegében "csak" arra szeretnék választ kapni, hogy mi a vélemény úgy általában a Yatas termékekről; oldal-, illetve hasonfekvéshez a keményebb, vagy a puhább matrac a jobb megoldás; plussz 5 db merevítés megér-e annyival többet, amyennyivel többe kerül, esetleg elegendő csak a rugós matrac? Esetleg keressek más márkák között is?

Tisztelettel,
DQ
deret Creative Commons License 2007.01.02 0 0 207

Kedves Álomvilág!

 

Remélem tudsz nekem tanácsot adni.

 

Új lakásba költöztünk és a hálószobánkat fenyőbútorokkal akartuk berendezni. Ennek megfelelően vettünk is egy 160x200-as fenyő ágykeretet. Mivel ágyneműtartós az ágy, tartozótt hozzá egy merev ágyrács is.

Elmentünk matracot venni az ágykeretbe. A matrackirálynál néztünk szét, direkt megkérdeztük az eladókat, hogy mely matracokat ajánlják merev ágyrácsra is. Azt a választ kaptuk, hogy a memoryfoam matracok alkalmasak erre a célra mivel rugalmas ágyrács nélkül is magas komfortérzetet biztosítanak. Szóval merev ágyrácsra ezt ajánlják. Meg is rendeltünk egy 23 cm Yatas Viscostar comfort matracot (9 cm keményebb latex, 14 cm memoryfoam). Kiszálították a terméket. Beraktuk a helyére, minden jónak tűnt. Csak pár napra rá olvastam el figyelmesen a matrac leírását amit a szállítók hoztak hozzá.

Abban az szerepelt, hogy a matracot csak teljesen sík, sima felületre lehet helyezni. Amennyiben ágyrácson használjuk elveszíti a garanciáját (ami egyébként 10 év). Az üzletben direkt merev ágyrácsra ajánlották, a leírásban pedig az szerepel, hogy az ágyrácson való használat kizáró tényező. Létezik, hogy a memoryfoam matracok csak sík felületen használhatóak?

 

Természetesen visszamentünk a matrackirály üzletbe, ahol úgy néztek ránk mint a hülyékre. Megmutattuk a papírt. Az eladó azt mondta ő még ezt nem is látta. Gondolom ők csak a rendelést veszik fel, a kiszállítás már közvetlenül a Yatas forgalmazótól történik. Ott a boltban felhívta nekünk a Yatas matracok forgalmazóját, hogy akkor most mi a helyzet. Az meg csak annyit mondott a telefonba, hogy ne foglalkozzunk vele amit a leírásban írtak. :-) Jópofa nem? Ez engem nagyon nem nyugtatott meg, mert ha egy év múlva esetleg granciális problémám lenne erre nuygodtan hivatkozhatnak és "kidobhatom" a 170e forintos matracomat.

 

Szerinted tényleg nem érdemes vele foglalkozni? Hallottál már ilyenről?

 

Köszi

 

Deret

maconnier Creative Commons License 2006.12.23 0 0 206

Kedves Álomvilág,

 

Az utóbbi hetekben erősen gondolkodok egy Tempur matracon. Bár az ára horribilis, de az utóbbi években pocsékul alszom és ez nagyrészt az ágyamnak köszönhető (a Tempurhoz hasonlóan szintén skandináv fejlesztés, az itthon is oly népszerű svéd gyártótól, de micsoda különbség!).

 

Sajnos most éppen beteg vagyok, és egész nap izzadtam az ágyban, így felmerült bennem, vajon milyen lehet egy memory foam szellőzése nagy hőtermelés esetén, illetve hogy reagál az erős izzadás során jelentkező folyadékra.

Továbbá: mivel az anyag hőre lágyul, megváltozik a kitámasztó képessége a nagyobb meleg hatására (puhább lesz)?

 

Egyébként én is azóta töröm a különféle "MF-os matracra spórolok" ötleteken a fejemet, mióta belefeküdtem egy kiállított példányba..

 

Köszi előre is, addig is boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek a kedvenc karácsonyi videómmal: http://www.youtube.com/watch?v=1zN9gtrF7xI - vigyázat, nagyon komoly!

 

Maconnier

Előzmény: Alomvilag (193)
Alomvilag Creative Commons License 2006.12.22 0 0 205
Szia!

Valóban ajánlott megoldani a matrac alátámasztását úgy, hogy szellőzni tudjon. Viszont nem feltétlenül kell 2 db 80-as ágydeszkát venned, inkább 1 db 160-ast. Ez nem csúszik szét!

Oldalt fekvőknek azért annyira nem ajánlott a nagyon kemény alátámasztás. Jobb lenne, ha egy kicsit komfortosabb típust választanál, hogy a vállrészt és a medencecsontot ne nyomja a fekvőfelület. Az meg hülyeség, hogy nem kell párna (oldalt fekvéskor!), képzeld el a csigolyáid helyzetét.

Háton fekve persze más a helyzet, ezért van több féle matrac, illetve párna a piacon. Mindenképpen javasolt a kipróbálásuk vásárlás előtt!
Előzmény: Vadimea (203)
Alomvilag Creative Commons License 2006.12.22 0 0 204
Szia!

Tömör fenyő ágy 160-180 cm szélességben ágyráccsal együtt kb. 30-40 e Ft. Persze az árát sok minden befolyásolja.

Matrac 160-180 cm: középkategória kb. 70-150 e Ft. De ez is csak akkor, ha jó az ár/érték arány.

Így összesen 100-200 e Ft körül kell számolnotok.

Az interneten érdemes boltokat keresni, szerintem találsz bőven, pl.: matrac, .
Előzmény: funyiro11 (202)
Vadimea Creative Commons License 2006.12.21 0 0 203
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Vennék egy matracot, csak az a baj, hogy egy farost lemezből készült galériába (egy szobás nagy belmagasságú, galériázott a lakás) venném, ami pont 161 cm széles, és egyébként sem bírna el egy ponton nagyobb terhelést, szóval ágy keretet nem tudok fölköltöztetni. Mondták boltokban, hogy bepenészedik, ha csak lerakom a földre, de ha meg csak ágyrácsot teszek alá keret nélkül szétcsúszik.. De a galériába épp jól be tudnék passzintani két 80-as rácsot egy 160-as matraccal szerintem.
Mit gondoltok, kivitelezhető, nem fog bepenészedni?
Másik: elég erős gerincferdülésem van, néha fáj is a hátam, és az orvos kemény fekhelyet ajánlott párna nélkül, max kispárnával. Általában oldalt fekve vagy háton alszom. Mit ajánlotok?
Az ikeában kapható egész kedvező árú matracokról van valakinek tapasztalata?

Köszi előre is!

Ja és kellemes ünnepeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!