Keresés

Részletes keresés

LittleBig2 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 13297
Előzmény: LittleBig2 (13296)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 13296

Elkészült a Kéknyúl lemez.

Itta hanganyag és a borító is:

http://soundcloud.com/keknyul/ sets/k-kny-l-wav

Előrendelést felveszek, egyelőre személyesen, lemezbemutató június 1. Gödör...

Legközelebbi koncertünk április 30, MIXART megnyitó buli!

Matyooo

szimizso1 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13295

Barkácsolók figyelmébe ajánlanám ezt a "műlackó" kapcsolást.

http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/STEREOPANNER/STEREOPANNER.html

tehtube Creative Commons License 2011.04.20 0 0 13294

-

Előzmény: okumoto (13292)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.04.20 0 0 13293

Kar, hogy alig hallom benne azt a szep B3-at, mitobb Mellotron-t sehogy:-(

Itt viszont van zsirosan:-) Nem gyozom a kedvenc bandamat belinkelni ide fel evenkent:-)

Előzmény: okumoto (13292)
okumoto Creative Commons License 2011.04.20 0 0 13292

tehtube Creative Commons License 2011.04.18 0 0 13291

Sanyival épp teszteltünk. Nord E2 és saját. Motion Sound-on lezlivel, meg sztereóval is.

Most nem részletezem.

Amit a fizikai modellezésről már korábban említettem, azt érdemes kipróbálni más hanxerrel is.

Fullt kihúzni.

4. oktávban egy Céé dúr: C, E, G lenyomni.

itt ugrik a majom a vízbe:

Utána hozzányomni az oktávot, vagyis az 5. Cééé-t.

A modellezés úgy gondolta, hogy a fullban szól már annyi Céé, minek ismételje önmagát? Csak a pár apró összetevőt társította az 5. C-hez, amiáltal alig lehetett kihallani a C dúr mögül.

tehtube Creative Commons License 2011.04.17 0 0 13290

Enyhén nedves, szappanos szivacs, meg egy GÉ billentyű műanyag része. No problem! :-)))

Előzmény: okumoto (13288)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 13289

QQBá!

Látom, itt a fórumban könnyebben megtalálni, mint a mail fiókod végén. Mi újság veled?

Előzmény: Qqberci (13282)
okumoto Creative Commons License 2011.04.17 0 0 13288

Ez igazi vér... :)))

Mike Mangan - Big Organ Trio ...'hardcore jamming' :)))

tehtube Creative Commons License 2011.04.16 0 0 13287

Ha ma talán nem is lesz olyan hard az este, de ezt a számot is keményen megfogja Earl Grant.

Nagyon szépen építkezik. Rövid élete alatt embertelen sok lemezt adott melyek jobbnál jobbak.

fillmore est Creative Commons License 2011.04.16 0 0 13286

Meghívó!

Szeretettel várunk mindenkit a mai napi bluesevangéliumra.

Helyszín Pétfürdő Szomszéd Bandi "Szabadtéri" korcsmája, 21. óra.

Allman Brothers Band tribute

Fillmore Est

tehtube Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13285

Így van, igazad van. Amit írtam, azt csak belső, szolgálati használatra értettem. Hogy kit, hogyan becéznek egymás közt, másra nem tartozik.

Előzmény: djuice (13281)
hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13284

Szia Misi !

köszönöm kedves soraidat. Igazad van, a lényeg a koncert volt. A többi másodlagos. A szépet érdemes megőrizni. Gondolom, felvetted. Igy könnyebb is lesz.

üdv.: Gábor

Előzmény: mokusmisi (13283)
mokusmisi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13283

Semmi gond, Gábor! :-)))

Én nagyon örülök annak, hogy a most megszólaló fórumtársaink számára nagy élményt jelentett ez a különleges koncert.

Én nem éreztem különösebben zavarónak, hogy Sarrah Morrow kicsit többet produkálta magát, mert először hallottam őt és kifejezetten élveztem az improvizációit. (Legfeljebb az volt furcsa számomra, hogy a magyar népdal motivum ismétlésekor rendre a fülem szerint egy-két nem oda való hangot is belefújt....)

De minden problémát elfeledtetett a fantasztikus Hammond muzsika amivel a koncert végén megajándékozott bennünket Rhoda Scott.....Azt hiszem, én inkább a közel 3 órás koncert nem kevés számú, ilyen pozitív pillanataira fogok emlékezni... :-)))

üdv: Misi

Előzmény: hwezredes (13267)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13282

Most látom a fotón, hogy ezen bizony rajta volt, hogy 60 Hz-s...

Előzmény: hwezredes (13279)
djuice Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13281

Hát nekem egyáltalán nem tetszik az öregasszony jelző semmilyen formában. Egyúttal lehetett volna nyanya is már. Mindenképp sértő, hisz nem egy pöcegödörpucoló cigányqrváról beszélünk...

Előzmény: tehtube (13275)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13280

pl. a zongoraszállítók ( az is 200 kg felett van rendszerint) FELELŐSSÉGGEL szállítják bárhonnan bárhová a hangszert. Ezt, vagy ehhez hasonló biztonságos megoldást valószínüleg gazdasági okok miatt nem szoktak igénybe venni a szervezők  PEDIG A HAMMOND  MEGÉRDEMELNÉ !

Nagyon igazad van...

Előzmény: hwezredes (13278)
hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13279

Bocs Zsolt ! Nem vettem észre a kérdésedet. Azok műanyag jelölő gyűrűk, összefogni "Guliver haját" a sok vékony vezetéket.

Köszönöm az elismerést, - elég jól sikerült 3 napig dolgoztam rajta. A huzalellenálások megvannak. a többi gyárilag is benne volt ( vékony haj) csak nem le voltak földelve. oda kellett valóban, csak a képen nem látszik, a gyűrűk alatt vannak.

üdv Gábor

Előzmény: tehtube (13277)
hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13278

Zsolt !

Természetesen mindannyian kicsit más oldalról látjuk ugyanazt - a koncertet. Ott ülve mezei hallgatók - nézők vagyunk. A közönség. Én ebből az aspektusból szemléltem az egészet, s műszaki emberként teljesen megértem a Technikai személyzet felelősségét és értékét. Semmilyen "vitaindító" szándékom nem volt, mint olvashatod kizárólag a "hangnem" amivel ismeretlen fórumtársunk jellemezte Rhodát, háborított fel annyira, hogy megszólaltam. Tartoztam ezzel a saját lelkiismeretemen túl pontosan a Hammond orgonának ( "aki" nem tehet minderről) s Rhoda Scottnak, aki annyi szépséget és élményt nyujtott mindannyiunknak, akik ott voltunk.

Valószínüleg, - ahogy írtad, Te éppen azért "úsztad meg" eddig a sok viszontagságos fellépések technikai csapdáját, mert felkészítetted a hangszert alaposan, amit bérbe adtál. Valóban igaz, - egyetértek a gondolataiddal - ennek a "nem mai csirke" hangszernek és alkotóinak alaposságát dícséri, hogy ennyi mindent kibír a hangszer.

Az az érzésem, hogy a szállítások "minősége" korántsem arányos a hangszer értékével. Ennek nyilván sok oka van, nincs értelme belemenni. Azt azonban tudom, hogy pl. a zongoraszállítók ( az is 200 kg felett van rendszerint) FELELŐSSÉGGEL szállítják bárhonnan bárhová a hangszert. Ezt, vagy ehhez hasonló biztonságos megoldást valószínüleg gazdasági okok miatt nem szoktak igénybe venni a szervezők  PEDIG A HAMMOND  MEGÉRDEMELNÉ ! Egy jól karbantartott és beállított hangszer ( Te tudod a legjobban, hiszen régóta magad is szakértőnek számítassz a közösségben ) ilyen banálisan nem hagy cserben főleg 1 koncert alatt 4 -szer ! Ez nem véletlen, ez nem Murphy ! Te is tudod. Ez emberi mulasztás, trehányság , nemtörődömség.

Rhoda "tenyeres gliszandóit" évek óta látom, hallom, az a véleményem, hogy miután egészen fiatalon is már ezt tette, jó pár Hammondot tett volna tönkre 73 éves koráig. Nem gondolnám, hogy ez reális.

Ilyen korú hölgyel mint Rhoda egy intelligens ember MÉG MUNKAKAPCSOLATBAN SEM használna olyan hangnemet, amit kifogásoltam a megszólaló fórumtársunk hangnemében. A másik ember tisztelete ezt magától nem engedi meg. 

Persze nem vagyunk egyformák. Ez igaz. Társaságban azt szoktam mondani: "mindig annyi tisztetletet várj el másoktól, mint amit Te magad is megadsz másoknak ! " 

Hogy máskor kinek az orgonáján játszik majd "Dr. Rhoda Scott" valóban a menedzsere és a kapcsolatai fogják eldönteni !

Egyetértek Veled! Azzal a megjegyzéssel, hogy Az a menedzser, aki most ott volt a koncerten, - nyakamat rá - mégegyszer attól az embertől, akié EZ A BIZONYOS B3 volt - tuti nem fogja bérelni jövőre !    :)))))))))

Előzmény: tehtube (13275)
tehtube Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13277

Hoppá! Nem semmi. Azok az ellenállások a 16 ohmos huzalellenállások helyett vannak?

Előzmény: hwezredes (13276)
hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13276

Tetszik az "érdekes Foldback" megoldás, amit feltettél. Szeretném megmutatni az enyémet is: L-100 full foldback.

Előzmény: Qqberci (13271)
tehtube Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13275

Gábor!

Azért én árnyalnám ezt a galibát. Ez az orgona (B3/1973) dolgozott mindennap ápr. 2-10 között Rhoda Scott alatt.

Egy csomószor volt szállítva: Budapest 1-2, Miskolc, Debrecen, Szombathely, Budapest.

Tudvalevőleg minden szállítás sokk egy ilyen bonyolult, kényes hanxernek. Volt belőle bőven.

Nem hallottam hogy a turné korábbi állomásain is hasonló problémák merültek volna föl.

(sőt, ha fölmerültek volna, orvosolva lett volna és nem a végén jön ki)

Egy ilyen blama hogy a tápdugó villája kissé kontaktos lesz, benne van a pakliban, sajnos bármikor előjöhet.

A soundcheck sem hozza ki, mert ott csak egy pici terhelés van, nincs kiképezve az orgona.

A szétrúgást nehezen tudom elképzelni, mégha tapasztaltam hogy Rhoda néha férfiakat megszégyenítően tépi meg az orgonát.

(amiért természetesen az orgona tulajdonosa nem túl lelkes :-) Olyan tenyeres glissandókat vet az alsó manuálra, a drawbarokat sem kímálve, hogy büszke lehet Laurens bácsi a terméke tűrőképességére.

Szóval egy ilyen műszaki hiba szerintem mindig benne van a pakliban, gyakran szerencse kérdése hogy mikor és hogy jön elő?

Más alkalomal, ammikor az én orgonám dolgozott én is végig frászban voltam a felelősség súlya alatt.  :-§ Eddig megúsztam.

Öregasszony... hmmmm..... Ez igazából nem sértő munkakapcsolat alatt. Abszolút nincs meg a hátsó, pejoratív tartalma, ez biztos, majdhogynem kedveskedés.

De! A nyilvánosság elé nam tartozik!!! Sokan írank a fórumbe, mégtöbben olvassák. Könnyen félreértés lehet belőle. Ennyire bizalmas hangvétel ide nem szerencsés.

Hogy máskor esetleg kinek az orgonáján fog játszani? Akitől a menedzsere majd kibérli. Kapcsolat kérdése.

Előzmény: hwezredes (13266)
hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13274

Szia ! Valóban érdekes. Lonnie Smith doktorátusának témájáról nincs információm. Rhoda Scottét maga Varánusz Xavér mesélte el.

Köztudomásuan Rhoda és Xavér régóta ismerik és kedvelik egymást. Lonnie túrbánjából ítélve talán filozófiából ?  :)))))

Előzmény: djuice (13273)
djuice Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13273

Dr. Rhoda Scott? És a Dr. Lonnie Smith miből doktorált valyon?

Előzmény: hwezredes (13266)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13272

Nemsokára (ha már teljesen túljutottam rajta) közkinccsé teszem kis rémtörténetemet "Nagy szívásom a kontakthibás fékezõráccsal" címmel...

Előzmény: Qqberci (13271)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13271

Sajnos elképesztõ állagú hangszerek vannak forgalomban. Ez egy 60 Hz-s átalakító, ami "alapból" tudta a glissandót (a motorvezetéket fogadó csoki egyik lába nem volt beforrasztva):

Ez egy érdekes foldback-megoldás:

Itt meg borítékolható a drawbar vezeték leszakadása:

Előzmény: LaurensHammond (13270)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13270

En is fennakadtam ezeken a dolgokon. Ez nem dobszerko, amit ha erosebben utnek kepes elcsuszni arrebb. Tehtube jol irta, emlekszem amikor pehely Joey a padrl allva raugrott az A100-as pedaljara. Meg se mozdult az orgona. Nem hinnem, hogy az A100 nehezebb lenne a B3-tol. Vagy mert pici feluleteken fekszik fel a 4 laba a B3-nak:-) Itt tenyleg egy szobadisz, de nem hasznalt, karbantartott B3-rol volt szo. Drawbar leszakadas, gondolom a kabelre ertette vintagekey, nem effektiv ugy mint a Hofi parodiaban anno, amikor a kezeben maradt a kamu Hammond:-)

Meg Emerson sem rangatja erobol a regisztereket, nemhogy Rhoda. Gyors mozdulat, egy ujjas pockoles lehet, de annak az a dolga, kis tomeg, nem szabadna leszakadnia. En mindig mondom, ezek a hangszerek pici karbantartassl, olajozassal tulelnek bennunket!

Előzmény: dombi43 (13269)
dombi43 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13269

"3-4 centit ment előre a koncert alatt..." - ezt sem értem.

Nekem otthon parkettán van, filc betéttel a lábai alatt, de soha 1 mm-et sem mozdult meg (csak ha neki feszülök és elhúzom a helyére, mert takarítok mögötte...). Az hogy a pedáljátéktól mozog - ez szerintem duma. De cáfoljatok meg.

Előzmény: vintagekey (13262)
dombi43 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13268

Hadd szóljak én is hozzá: a koncert nagy élmény volt. A nagy orgona nagyon szépen szólt, a Hammond is megtette a magát.

Nagyon-nagyon kár volt a műszaki hibákért, sajnos elrontotta az ember katarzisát a koncert közben. Nem véltetlen volt Xavér viccelődése a "200 éves Hammond orgonáról". A közelembe ülők többen mondták is. "200 éves, akkor minek hoznak ide egy ilyen szart?!" Hát nem szar csak a felkészítése a koncertre az volt a szar, de nagyon. Nem kicsit, nagyon. Ezt Rhoda nagyon nem érdemelte meg!

A véleményem arról hogy széttaposta, meg leszaggatta pedig annyi mint Berni Ecclestone-nak azon forma 1-es autókról, amiket "szét lehet verseny közben taposni". Bernie véleménye: "akkor az a technika olyan is!".

Én csodálkoztam, mikor Xavér átinvitálta Rhoda-t a nagy orgonához, hogy Xavért olyan rövid idő alatt viszonylag normális regisztrálást tudott neki beállítani, de a nagy orgona nem erre való.

A pozanos hölgy meg mindig sok szokott lenni egy kicsit, de ezt is megszokhattuk már. Véleményem szerint most eza  műszaki hibáknak is köszönhető volt.

Összességében érdemes volt elmenni - szerintem.

Előzmény: hwezredes (13267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!