de.... "karcos" lett az oldala... az nem várt dolog volt. :-))))) Igazán csak a váz mizéria amikor volt, és akkor mentem ellenőriztetni, és kicserélték. Aztán kiderült, hogy TÖK FELESLEGESEN!!! :-(((((
Hát nem tudom... A hűtővíz csere nem lehet túl vészes tétel , ( a munkadíjról most nem beszélek ) viszont az biztos , hogy a gumicsövek állapotát szemrevételezéssel elég jól fel lehet mérni , és a három éves szerintem újszerű állapotúnak mondható , lagalább is ha az autókéból indulok ki. Természetesen ,ha mechanikai sérülés nem érte őket.
O-gyűrű ügyben nem tudom mire gondol, talán a vízpumpánál van ilyen szimmering... ha az , akkor azt lehet , hogy érdemes cserélni , de ( még ) nem ismerem a konstrukcióját , hogy mit okozhat az esetleges meghibásodása...
Ennyi km alatt Nálad semmi nem várt meghibásodás , szervízlátogatás , stb. nem fordult elő?
Nem tudom, hogy nálam hogyan lesz a dolog. Még van rá pár hónapom eldönteni. Most azon szívom a fogam, hogy vajon a 36000-es szervíz mennyibe fog fájni!?
A szervízkönyvnek egy esetleges eladáskor komoly szerepe lehet , attól hiszik jó karban levőnek a gépet , illetve valósnak a km-t.
Autónál úgy csinálom , hogy szintén csak a garancia idejére megy márkaszervízbe , de a szervízkönyvet a " házi versenyszerelőmmel " továbbra is pecsételtetem , illetve mellé van csatolva a megvásárolt olaj+szűrők+szíjak, stb számlája is.
Ha újba számolnák a régi autót , ezt persze nem fogadják el , de ha normális magánszemély veszi meg , aki ráadásul ismeri mi is megy egy " komoly " márkaszervízbe , símán elfogadja... Aki meg nem , az vegyen másikat :)
Az a durva! :-)))) Elvileg neekm csak novemberig kellene vinnem szervízbe a vasat. Nem tudom, hogy utána is vigyem-e vagy sem!? Ezt még eldöntöm... :-))))
Nekem eddig csak használt mocijaim voltak , azokkal meg eszembe sem volt szervízbe menni.
Most is csak amíg a garancia működik , addig szándékozom...
Azért egy sztorim van:
Egy Yamaha Drag Star viszont még használtan is garis volt , és elvittem a Yamaháékhoz , a kötelező szervízre. ( ráadásul oda , ahol vettem...)
Kezdődött azzal ,hogy már eleve nem nagyon tetszett , hogy nem az orrom előtt megy a dolog , hanem egy " váróban " újságokkal kell múlatni az időt , amig valahol valaki a mocit szerelgeti...
Aztán kicsit sokalltam a számla végösszegét , de nem akartam ott vergődni , mert tök ciki ,ha mégis nekik van igazuk...
Azután a parkolóban cuccolván nézegetem hátul a kardánházat a mocin... Van akkora ,mint egy nagyobb bögre ( mondjuk ) . Kezemben a számla azt írja többek közt , hogy " olajcsere- kardán : 2,5 liter " ( valami csillagászati árú olaj persze...)
Oké , legfeljebb hülyének néznek , ha ennyire rosszul saccolom a térfogatot , de visszamentem a főnökhöz , hogy szerinte mennyi olajat szokás oda beönteni ?
Mondja , hogy 0,7 liter körül , de megnézi rögtön pontosan a könyvben...
Oké , akkor már bátrabban dugom a számlát az orra alá , hogy akkor ezt hogy is van ilyenkor ?
Jött az elnézés , meg hogy új a szerelő , és elírták a mennyiséget , meg a pénztáros hölgy fancsali képe , amikor utasították , hogy újra kell írni az egészet , meg még nekem vissza kellene adni 5 ezer valahány száz forintot is... lassan én éreztem magam " proletárnak " hogy egyáltalán foglalkoztat ilyesmi...
A Versysnél szerencsére teljesen természetes volt , hogy ott álltam mellette , meg segítettem is neki ebben-abban , és közben dumáltunk a mociról is...
En Ausztriaban vettem a bukocsovet (Hepco&Decker). 100 Euro-ba kerult, valami akcio kereteben. A magyar forgalmazonal 43e Ft korul volt. En olvasgattam forumokat, de nem nagyon tudtak eldonteni, hogy melyik ved jobban, ugyhogy en azt vettem, amelyik jobban tetszik.
Nekem 2006-ban volt 11500.- DE azóta mentek fel az árak gondolom. Azért kérdezem, mert puhatolózom, hogy hol van normális szervíz. Eddig csak Pécsben a Steelhorse-ban, és a Naked Motors-ban nem csalódtam. Mondjuk ezen kívül még egy másikban voltam itt Pesten, amit már nagy ívben elkerülök!
Megvolt a szervíz... 13 ezer pénz , olaj + olajszűrő+munkadíj ( gondolom :-)
Beszélgettünk a sráccal közben , kérdezte mik a benyomások , van-e valami gondom vele. Megnézte még a gáz- , kuplung holtjátékot , láncfeszességet ( be is fújta ) , guminyomást... azt hiszem ennyi.
Jut eszembe , a bukógomba még nem érkezett meg , pedig először arról volt szó , hogy a mocival átvehető , utána , hogy majd az ezres szervízen feltesszük , most meg , hogy majd szólnak , és beszaladok érte...
Nem is erőltettem , de kíváncsi lennék , hogy ez két hónapig nem jön meg valahonnan , vagy csak egyszerűen már nem olyan fontos az egész...
A lényeg , hogy a moci nagyon bejön... Széles utat!
Az biztos , hogy ilyen mociknál már egy szimpla eldőlés is súlyos 10 ezrekbe kerül , és akkor még egy valamire való esésről nem is beszéltünk... senkinek nem kívánom...
950 km-nél járunk , holnapra be is jelentkeztem az ezres szervízre , talán a bukógombám is megérkezett...
Semmi gondom a masinával , és csak napról napra látom , hogy jó választás volt :-)
Amikor már csak egy pöcök van, akkkor lehet még 6-7 liter. Amikor elfogy 3 l-ig, akkor elkezd villogni és a km helyére kiírja, hogy 'FUEL'. Én 185 magas vagyok és mit mondjak....már 140-nél kezd a szél cibálni. Az óra szerinti 204 szerintem is közelebb van a valós 190-hez, de ez már nagyon sok ennek a vasnak.
Én a sw-motech bukócsövet vettem, mert már kétszer feküdt szegény a bal oldalán. Elsőnél a bal lábtartó tört le, ami 28 pénz volt. Másodszor csak szépen ledőlt az oldalára egy útszegélynél. Itt szerencsére megúsztam, a kormányvégen megtámaszkodott.
Ez mindenképpen kedvező fogyasztás , még csak azt nem figyeltem ki , hogy amikor egy " pöcköt " mutat , akkor már villog is az az egy , vagy pedig az csak később következik , amikor tovább fogy a benya...
Amit én mentem óra szerint , az 105 volt... :-)
Egyébként ott 4 ezer körül nagyon szépen jár , csak hát az 90 , és egy kicsivel azért jobban is haladna az ember... persze ahogy halljuk az új büntetési tarifákat , lehet , hogy érdemes lesz kicsit jobban odafigyelni a táblákra is...
Jut eszembe , nagyobb tempónál már a szél is beindul rendesen , próbálgattam a szélvédő hatását kitapasztalni , de nem nagyon véd , bekuporodni mögé meg képtelenség , meg vicc is lehet a kinézet ilyenkor... ( középállásban van , én pedig 174 cm körül járok...)
A 204 óra szerint gondolom lehet egy 190-195 valós érték , és azért az sem rossz egy sor kettes , 650-es masinától , ami nem is túl erős ráadásul...
Tavaly nyaron a kitamaszto alatt megolvadt az aszfalt es eldolt a bringa, tobb 60rugo kar lett benne... Rogton meg is szelesitettem a kitamszto aljat egy nagyobb lemezzel, gyarilag eleg fos...
Most voltunk kétnapos túrán Somogyban. A fogyasztás -- két személlyel (84+53kg), oldaldobozokkal (Givi E41, két dozob 8kg+ kb. 10 kg csomag) és gyári topcase (4 kg ), 100-110-es közötti utazótempóval -- 4.11 l/100 km lett. Amikor egyedül, csak topcase-zel mentem, akkor 3.84 l/100 km volt. Az üzemanyag szintjelző, már akkor 1 pöcköt mutat, amikor még kb. 7 liter van a tankban.
Valóban 3000-től kezd igazán menni. Én városban 4000 és 5000 között váltok és igyekszem a fordulatot 3000 környékén tartani. Városon kívül 6000-ig huzatom.
Eddig a legnagyobb amit mentem az 5-ösön Bp. és Gyál között az óra szerint (ami mindig több mint a valóság) 204 volt. Meglepően nyugodtan viselkedett.
Kb. igen. Valahol ott. Sokszor van amikor úgy megyek a motorral, mintha autó lenne, és kb. addig is forgatom csak. :-))) nem szoktam gyilkolni. Mondjuk van amikor kap az arcára, de annyi azért kell is, mert küldönben nagyon ellustulna. :-))))
Majd tovább fog lendülni! Hidd el nagyon érdemes betartani a bejáratási intervallumot. :-))) Sokkal szebb hangja lesz, és később nagyon meghálálja a vas! :-)))
Igen , fordított a teleszkóp , igazából ez inkább csak egy műszaki " csemege " , meg hamarabb koszos lesz a krómozott csúszófelület , mintha fentebb lenne...
Lehet állítani a nyomó és húzófokozatot elöl-hátul , de mivel 70 kg körüli emberre vannak a gyári beállítások , nem igazán akarom bolygatni egyenlőre...
3-4ezer között tartva a fordulatszámot tényleg normálisan és egészen dinamikusan lehet motorozni vele , csak könnyen lendülne tovább is az a fordulatszám mérő. :)
Ha 6 ezerig nem igazán forgatod , akkor egy átlagos motorozásnál 4-5 ezernél elváltod mindig ?
Ebből is látszik, hogy ua. a blokk, mint ERnőé. :-)))) 6-ik fokozatok: 4000-90 6000-130 7000-150 10000-itt már sok. :-)))) De innen jobban nem nagyon gyorsul. 6-ikban nem sikerült még a leszabályzást elérnem. Mondjuk nem is nagyon akarom. :-)))
Most nézem ebben fordított teló van!? Wazze ERnőbe miért nem ilyet raknak!? :-)))) Gratula a vashoz, és nagyon vigyázzatok egymásra! Csak óvatosan azzal a gáz rángatással! :-)))) ERnő is 6000-től kezd állat lenni, de azt a tartományt használom a legkevésbé. Ritákán forgatom annyira a vasat. :-)))) Vagyis a főtengelyt. :-))))
650 a megtett km , tehát még néhány napig óvtoskodom... Gondolom ,hogy 6000 környékén élénkebb lehet , hiszen 6800-nál írja a max. nyomatékot is.
A bukócső nálam tárgytalan , mert a vételárba a gravírozott kormányrögzítő és fékolaj tartály " kupak " mellé a gyári bukógombát is belealkudtam.
Az előző kettő megérkezett , de a gomba még folyamatban van , de remélem nálam is csak a " felesleges kiegészítők " sorát fogja gyarapítani...
Hogy mennyire is védene egy esetleges bukás esetén , eléggé fenntartásaim vannak , mert van ott még elég sok kiálló műanyag és fém alkatrész , ami érintkezne az aszfalttal... ebből a szempontból a cső biztosan jobb választás volt...
Meg van mar a 800 km? 6000-ig porgetve mar sokkal jobban megy. Az mar 130km/h. En vettem ra bukocsovet (Hepco&Decker) a Louis-nal. Meg nem sikerult kiprobalni, hogy mennyire vedi a motort:)
A Blue Scorpions és a Pannonia MGTSZ álltal szervezett veteránmotorkerékpár bemutatóra, szépség és ügyességi versenyre.
A BSMC és a Pannonia MGTSZ szeretettel meghív mindenveteránost,és veteránmotorozásfelől érdeklődőt,2008.Április 5.Budapest,XIV.ker.Ötvenhatosok terén(volt felvonulási tér)megrendezésre kerülő veteránmotorkerékpár szépség ésügyességi versenyre.A veteránmotrkerékpár bemutató egy szezonnyító balesetmegelőzési rendezvény szerves része,ahova a rendezők minden motorost várnak ,akik a motorozás szépségei mellett tisztában vannak az abban rejlő veszélyekkel is.Az esemény védnöke:dr.Tóth Gábor r.dandártábornok úr,Budapest Rendőrfőkapitánya Díszvendég:Talmácsi Gábor 2007.Moto GP 125 cc. világbajnoka
A rendezvény 2008.április 5.-én 10 órától 14 óráig tartváltozatos programokkal.A rendezvényt egy nagyszabású motoros felvonulás zárja az Ötvenhatosok terétől a Citadellára.
A veteránmotorosok 9 órától gyűlekeznek a Közlekedési Múzeum elött.Ha van 30 évnél ídősebb motorod akkor megjelenésedre feltétlenül számítunk.
Tisztelettel:Fóti Gyula Pannonia MGTSZ (06 20 3 421 373)
Ez az írás másolható,és tovább küldhető minden jóérzésűmotoros részére,akinek fontos lehet a balesetmegelőzés