Balog Zoltán miniszter ma (2017. március 29-én) este benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint az EU-n kívüli, harmadik országokban székhellyel rendelkező egyetemek csak kétoldalú kormányközi megállapodás alapján működhetnének Magyarországon.
> Remélhetőleg valóban "óriási károkat fog okozni" a CEU kiebrudalása. Nektek, balaberráltak.
a ceu abszolut gyozteskent jon ki ebbol, ne aggodj. a kar mo-ot fogja erni, termeszetesen kvantifikalni nem lesz egyszeru ezt, de ez nem jelenti azt, hogy ez a karokozas nem fog megtortenni.
És Cukorhegyi cenzorai is illiberálisak, mert ők minden olyan újságírót tiltogatnak 30 napos periódusokra, aki Sorost, vagy a beözönlő vadembereket nem eufórikus örömmel teli kontextusban említi. A faszbúk cenzorait nem akárki fizeti, hanem a retekklub tulajának, Bertelsmannak egy másik cége. A más vélemények elnémítása nem éppen liberális cselekedet.
Azt jelenti be, hogy nagy összegben megnyerte a fogadást 0rbánnal szemben, aki ezt mondta 1 hete: "Nagy összegben fogadok, hogy a CEU itt marad." Ide a lóvét!
El nem tudom képzelni, mit fog hétfői sajtótájékoztatóján bejelenteni a Közép-Európai Egyetem. Ha ugyanis komolyan gondolták, hogy amennyiben december 1-ig nincs megállapodás a kormánnyal, akkor a Central European University, tehát a Közép-Európai Egyetem amerikai diplomát adó része Bécsbe költözik, akkor ennek a tájékoztatónak már a múlt hét közepén meg kellett volna történnie. Hiszen a magát hülyének tettető Ignatieff rektoron – aki saját akaratából fordítva ül a lovon – és a vele politikai okokból kormányellenes palávert keltő hazai és nemzetközi „támogatóikon” kívül mindenki tisztában van vele, hogy csak az egyszerűség kedvéért nevezzük CEU-nak azt az intézményrészt, ami valójában nem is létezik.
A kormány csak úgy tudja megtartani a törvényes rendet, ha a jogszabályokhoz igazodik, nem pedig Ignatieff rektor (képünkön) idióta, senkit nem érdeklő, senkit semmire nem kötelező ultimátumaihoz. (Fotó: theglobeandmail.com)
ez a lista abszolut nem tunik megalapozottnak, nagyon mesterkelt, es valahogy a vegeredmeny ismereteben lett osszerakva, ami nyilvan hulyeseg.
a ceu vegzatura oka pontosan nem ismert. az egyik szcenario szerint putyin all a dolog mogott, az o szemelyes kerese volt a ceu kipaterolasa. a masik szcenario szerint a ceu egyszeru jarulekos veszteseg. a 18-as valasztas behuzasahoz kapora jott a migrans valsag, ami kore azert fel kellett egy narrativat epiteni, igy kerult a kepbe soros. de ha mar soros a kepbe kerult nyilvan bejott a kepbe a ceu is. mindket szcenario joval hihetobb mint az, hogy ezt az ugyet gondolja zsarolasi anyagkent a trump adminisztracio fele. (raadasul trump nem epp jobaratja sorosnak. soros nyiltan tamogatta a demokrata jeloltet, nem is kicsit.)
a 3-as pont tokeletesen irrelevans. a torveny allamkozi egyezmenyt ir elo, de ahogy vilagos lett, hogy ilyen az usa eseteben nem lehet vegulis elfogadta a magyar allam a tagallami szintu egyuttmukodesi megallapodast is.
a 4-es pont vilagos, nyilvan egyetemi kerdes a ceu, de azert a ceu-nak boven van hatasa a politikara, hiszen divatos, liberalis muhely, az open society tamogatoja, ami csak lecsapodik valahogy a politikaban is.
az arcvesztes elkerulhetetlen, orban oriasit bukott a nemzetkozi porondon a ceu uggyel.
mi az, hogy a ceu nem bloffol? _nem a ceu megy el_, a ceu-t kipateroltak. a ceu-nak nincs mas valasztasa, mint a koltozes. a torvenyi hataridoket a kormanyzat igen okosan sakkozta ki, az egyetem nem varhat a hatarido vegeig, mert a folyamatos uzemet kockaztatja vele.
hogy a ceu ugy mekkora kart okoz az szerintem orbant a legkisebb mertekben se erdekli. nem foglalkozik orban ezzel, nem ilyen kategoriakban gondolkodik. a ceu kiebrudalasa oriasi karokat fog okozni, amiket egyelore nem latni, es felmerni is nehez lesz. de ez orbant nem erdekli.
1. Azt hitte, a rosszfiú megint megkapja a jutalmát
A dolog onnan indult, hogy a magyarországi autokrata nem tudott közvetlenül kapcsolatba kerülni a frissen (és meglepetésre) megválasztott amerikai elnökkel, a politikai rokonléleknek vélt Trumppal.
2. Túlbecsülte a CEU (és Soros) politikai befolyását
3. Nem tudta, hogy az oktatás az Egyesült államokban nem szövetségi, hanem állami ügy
4. Nem értette meg, hogy a CEU nem a politikára van hatással, hanem az egyetemi-tudományos világra
5. Azt hitte, arcvesztés nélkül ki tud hátrálni
6. Nem értette meg, hogy a CEU nem blöfföl
7. Nem fogta fel, hogy mekkora kárt okoz neki ez az ügy
Persze, de a sátánistákat s a scientológusokat sem hagyjuk szabadon grasszálni a sokat emlegetett jogaitok miatt. Ismeritek a kötelesség fogalmát is, libsikék?
TE most minket nézel hülyének, vagy magadat degradálod annak? Ezerszer ki lett jelentve, hogy két jogi entitás létezik CEU néven: a magyar KEE és a NY-i CEU!
Budapesten a Nádor u. 9.-ben a Közép Európai Egyetem van bejegyezve, Mo-on nincs CEU néven bejegyzett egyetem.
Akkor mi költözik Mo-ról a labancokhoz , Bécsbe ????