Keresés

Részletes keresés

paljoc Creative Commons License 2010.02.20 0 0 1921
Ja, most látom, hogy Te is itt reklámozó kereskedő vagy....így már minden világos!!!
Előzmény: Alomvilag (1919)
paljoc Creative Commons License 2010.02.20 0 0 1920

Ott van hogy utolsó OFF, szóval kicsit elkéstél a rendreutasítással!

 

Szerintem ennyi belefért még, amúgy sem szólt senki hozzá az elmúlt pár napban a topichoz érdemben, szóval nem az történt, hogy pörgött a matrac téma és én állandóan közbeszúrtam OFF témákat.

 

Amúgy sajnálom, hogy felbosszantottalak....nem állt szándékomban.

 

Előzmény: Alomvilag (1919)
Alomvilag Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1919
Kedves paljoc!

Hagyjátok már abba ezt a kávétémát itt ezen a fórumon! Nem tudjátok privátban folytatni az email-eteken?
Pont te magyaráztál a Lacinak miután törölték a hozzászólásait:

"Nekem semmi bajom nincs a hozzászólásaid tartalmával, de ez így reklám volt, bárminek is szántad.
Egyszerűen kíváncsi voltam mikor állítják le, mert nekem pl. már töröltek olyan hozzászólásomat is, ami egyszerűen csak nem kapcsolódott közvetlenül a témához, épp csak reagáltam vele egy reklámozó nick-nek."
Előzmény: paljoc (1918)
paljoc Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1918

Utolsó OFF/és egyben egy kis reklám/:

 

Itt megnézheted, gondolom felismered a nickemmel ellátott képeket! ;-)

Csak hogy az "Alváskultúra" mellett egy kicsit adjunk a kávékultúrának is!

Kattints a diavetítésre!

 

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=14&Itemid=126

 

ON!

 

Előzmény: Alváskultúra (1917)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1917
Szia Paljoc,

La pavoni-ék itt voltak mellettem a Tátra utcában, sokáig szemeztem vele, a daráló meg ca. 50 000:-((

50" tévén viszont már aludni is lehet:-)

Üdv:

Pálinkás
Előzmény: paljoc (1916)
paljoc Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1916

OFF

 

Automatám nekem sincs. A karos egy La Pavoni Professional, a pumpás meg egy Gaggia Classic Gold. A daráló Mazzer Mini! :-) De nem iszom miattuk több kávét! ;-)

Csak jobb minőséget.

Nálam a TV terén 200 volt a határ, ha ebbe belefér az 50" akkor jöhet. Megtörtént. :-) Olimpia qrva jó rajta! :-)))

 

ON

 

Most már csak egy jó ágy kéne....:-))))

Előzmény: Alváskultúra (1914)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1915
Kedves 5w!

Csak egy apróság: közel 100%-os súlykülönbséggel ergonómiai szempontból nem lehet megoldani ugyanolyan matraccal egy franciaágyat.

Sok gyártó palettáján találhatók olyan matracok, amik méretre, magasságra, huzatra, alapanyagra egyformák, viszont szerkezeti összetételüket tekintve eltérnek.

Így valóban Álomvilágnak van igaza: ami az Ön súlyának jó (kellemesen beereszti a matrac), abba a férje bele fog "lógni" és fordítva: ami a párja gerincoszlopának egyenesben tartásához megfelelő keménységű, azon pedig Ön "pattogni" fog.

E-mail-ben tudok írni Önnek olyan gyártókat, ahol ez standardban rendelkezére áll normál habból és emlékezőhabból egyaránt, sőt olyat is tudok, ahol egy franciaágy méretű matracot (egyben) elkészítenek két külön szerkezetű oldallal is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: 5w (1912)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1914
Szia Paljoc,

egy karos gépre 5 éve fáj a fogam, az automaták meg nem érdekelnek, csak:
1., 150e-nél indul, ami már jó is
2., abban ringatom magam, hogy úgy még több kv-t innék (ami lehetséges)
3., egy jó eszpresszo most olyan 300HUF tehát napi kettővel számolva 250 nap alatt elköltöm.

Azt hiszem úgy vagyok vele, mint az LCD tv-vel: Ha száz alá megy veszünk egyet. Évek óta száz alatt (is) van, de nincs rá szükségünk:-))

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: paljoc (1911)
Alomvilag Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1913
Kedves 5w!

Ha már próba alatt keménynek találta azt a hideghab matracot, akkor az valószínű kényelmetlen lesz hosszú távon, alvás közben is.
A Memory réteg jelenleg a legtökéletesebb nyomáselosztást biztosító anyag. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden testrésze el tud lazulni, tud pihenni alvás közben. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kényelmesebb is ezáltal. A kényelmesség eléggé szubjektív, adott személy tudja csak eldönteni sok próbával, mit tart kényelmesnek, mit nem.
Oldalt fekvéshez nagyon ideális a Memory matrac!!!
Az 5 cm Memory hab szerintem nagyon ideális. Se nem kevés, se nem sok. Mostanában pont azt veszem észre, hogy a gyártók sem raknak nagyon vastag Memory réteget a matracokba.
Én mindkettejüknek ajánlom a Memory habos matracokat, ha kényelmesnek találják. Hosszútávon mindenképp kifizetődő.
Férjének én minimum 3 cm, max 6 cm Memory réteges matracot ajánlok, minimum 20 cm teljes magassággal, félkemény, kemény típust (ami, megjegyzem, neki nem annyira kemény, hanem kényelmes).
Önnek pedig egy 6 cm Memory réteges matracot, minimum 18 cm teljes magassággal, max félkemény típust, semmiképpen nem keményet.
Mindketten próbálják ki az adott matracot oldalt fekve hosszabb ideig, hogy nem nyomja-e el a karjukat!

Álomvilág
Előzmény: 5w (1912)
5w Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1912
igen kipróbáltam, de nekem kemény a hideghab kicsit, Viszont nem tudom hogy alváskor melyik a kényelmesebb.férjem 98kg én 58kg.szóval nagy a különbség...és háton és oldalt ,a férjem oldalt és hason laszik. nem tudom hogy 5cm es mamory jó e?
Előzmény: Alomvilag (1861)
paljoc Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1911

"Igazándiból nem is tudom mire jó ez a fórum"

 

Vagyis tudom: pl. a kávéológia topicból egy év alatt megtanultam olyan eszpresszót főzni, amilyent szinte sehol nem kapok, mind karos, mind pumpás géppel, ill. az ottani kollegák elköltettek velem egy jó tempur matracra való összeget! :-)))

 

 

kapuccsinó
Előzmény: paljoc (1910)
paljoc Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1910

"Vagy bujkál mindenki tovább és olvasgathatják az Érdeklődők, hogy Géza megvette a százhuszonharmadik szuper matracát a Nove***-nél és nagyon elégedett és sehol máshol nem szeretne vásárolni."

Ez nem bujkálás, ez ilyen. Fórum, nicknevek, hozzászólások. Néha hülyeséggel, provokációval, csipkelődéssel fűszerezve, de kis türelemmel kihámozhatja belőle mindenki azt, ami érdekli....ez egyszerűen ilyen!

És pont arról szól, hogy Géza milyen matracot vett és meg van-e elégedve vele, vagy sem.../123 matracról, megy csak ilyen és ilyenről szó sincs, hisz ami egyiknek jó, az a másiknak szar, egy 60 kilós csontos ember bizonyára másmilyen matracon alszik jót, mint egy 120 kilós, más kell annak aki forgolódik, mint aki háton alszik el és ébred, stb, stb../

Igazándiból nem is tudom mire jó ez a fórum....:-)))

Előzmény: Alváskultúra (1908)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1909
Ha még aktuális: jártamban ma kipróbáltam a Nanni Lillium és Superior matracokat, szerintem közel egyformák. Nekem egy kicsit komfottalan volt midkettő, normál testalkatommal deréktájban nem támasztott megfelelően alá, nekem egy kicsit merevnek is tűnt a felülete. Viszont ahogyan emlékeztem nagyon szép a huzat:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Piszóka (1889)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1908
Szia Paljoc,

ok, igazad van, így utólag belátom, hogy reklámnak tűnhetett, bár nem annak szántam. Ami a másik fórumot illeti, ott van egy kis félreértés: én nem forgalmazóknak szeretnék létrehozni fórumot, hanem gyártóknak vagy gyártói képviselőknek, ahol a vásárló közvetlenül agyártótól vagy annak magyarországi képviselőjétől kérdezhet.

A szaküzletek által nyújtott kép többnyire az adott szortiment felé elhajló vélemény, egy szaküzlet tanácsadója nem tud és nem is nagyon akar olyan termékről véleményt formálni, ami nincs a kínálatukban.

Az általam elképzelt fórumban a Vásárló feltehet egy adott termékkel kapcsolatos kérdést és lehetősége nyílik a legkompetensebb személynek nyilatkozni a termékről, úgy hogy azt hasonló szakemberek, konkurens gyártók látják és véleményezhetik, így a vetítés, az önreklám és a Vásárlók megtévesztése/becsapása a minimálisra csökkenthető.

Valahogy így...

Vagy bujkál mindenki tovább és olvasgathatják az Érdeklődők, hogy Géza megvette a százhuszonharmadik szuper matracát a Nove***-nél és nagyon elégedett és sehol máshol nem szeretne vásárolni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: paljoc (1907)
paljoc Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1907

Szia!

 

Nekem semmi bajom nincs a hozzászólásaid tartalmával, de ez így reklám volt, bárminek is szántad.

Egyszerűen kíváncsi voltam mikor állítják le, mert nekem pl. már töröltek olyan hozzászólásomat is, ami egyszerűen csak nem kapcsolódott közvetlenül a témához, épp csak reagáltam vele egy reklámozó nick-nek.

Szerintem ezen az index fórumon egy nicknév és egy vélemény közlése bőven elég, mindeféle honlap meg tulajdonnév megjelölése nélkül. Hacsak nem reklámozni akarsz...:-)))

A matracforgalmazók szakirányú véleményei elolvashatók a honlapjaikon, meghallgathatóak a boltokban, stb...

Itt inkább amolyan személyes felhasználói tapasztalatok érdekesek, legalábbis engem inkább azok izgatnának. De mást lehet, hogy nem csak ez, mindenesetre ha forgalmazóként írsz ide, akkor figyelni kell, hogy "meddig mehetsz el", mert simán kitörlik...

 

Üdv,

 

paljoc

 

Előzmény: Alváskultúra (1901)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1906
ok, megértettem köszi és igazad is van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1905)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1905
Szerintem a cegnev az alairasban nem jo. Alairhatod mint sajat neved, hiszen a te velemenyed (a forum ugye velemenycsere, nem pedig informaciolista!), de nem irhatod oda, hogy konkretan most melyik cegnel dolgozol vagy vagy tulaja. Egyreszt mert nem a ceg velemenye, masreszt meg mert reklam. A nick-edre kattintva nyilvan szerepelhet az email cimed, velhetoen me'g a ceghonlapert se ugranak, mert az mar egy szandekolt szemelyes kereses ha valaki radkattint, de nem nyomhatod minden bejegyzesednel az osszes (nem kattinto) olvasonak akaratuk ellenere a kepebe a cegnevet (tudod, mint amikor az ismeros dallam mar a vegen kedvelt dallam lesz, hat ezen a modon reklam a cegnev az alairasban, nem is kicsit).
Hidd el, ha szimpatikusakat (marmint a tobbiek szamara) irsz, siman megtalalnak privatban (mindket iranyu sajat tapasztalat, de felteszem a megkereseses oldalt mar nyilvan te is tudod az utobbi honapok alatt).
Előzmény: Alváskultúra (1904)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1904
ok, ezt is megértettem és azt is tudom, hogy a fórum, chat, stb nem egy kimondottan face to face platform, így senkinek sem kell vállalnia az identitását és különböző nick-kek mögött mindenki azt ír, amit akar. Ez ok.

És mi van azzal, aki szeretné vállalni a véleményét és tartja érte a hátát?

Kérdés: aláírhatom a kommenteimet így?:

Üdvözlettel:

Pálinkás László
és cégnév
Előzmény: Axióma (1903)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1903
Nezd, semmi kozom a moderatorokhoz, csak par eve itt vagyok mar, es van valami kepem a mukodesrol. Es ITT tilos reklamozni (pontosabban: forumban reklamozni, mert lehet venni - kontextusfuggo - bannert).
Mashol azt csinalsz, amit az ottani szabalyok engednek:) Sot, siman vehetsz egy domaint ketevente 2000Ft plusz egy webtarhelyet evi akar 4-5e Ft, es oda azt raksz fel, amit akarsz. Ha mas tulajdonaban levo feluletet, alkalmazast hasznalsz, akkor a szabalyaikat be kell tartani. Itt mondjuk a forumszabalyzatot.
Előzmény: Alváskultúra (1902)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1902
Kedves Axióma!

Köszi a gyors választ és megértettem. Életemben nem jelentettem sem fel, sem be senkinek semmit, azt hiszem, hogy nem most fogom elkezdeni a Boch fórummal.

Létre lehet-e hozni egy olyan szakmai fórumot, ahol mindenki a saját márkanevű nick-kel jelentkezik be pl.: Diamona és meg kell adnia egy @diamona.hu e-mail címet. Természetesen a fórumról minden magyarországi márka értesítést kap és eldönti, hogy szeretne-e íly módon a vásárlók rendelkezésére állni vagy sem.

Ez nagyon elvetélt?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1900)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1901
Kedves Paljoc,

reklámparádéról nekem más fogalmaim vannak, különben pedig nem reklámnak szántam a nicket, inkább részlehajlás. Remélem az Alváskultúra ellen nincs kifogása senkinek, ha ez is repül, akkor legközelebb a tejbegrízt választom (amennyiben még szabad).

Nem úgy van, hogy aki a fórumba beír, az a rendelkezésére álló információkkal többnyire jót akar? És nem úgy van, hogy az tud csak korrekt tanácsokat adni, aki ismeri a magyarországi termékeket? Nos ezek az emberek általában szakmabeliek: vagy szaküzletben dolgoznak, vagy tulajdonosok, gyártók, képviselők, stb., így bizonyos termékcsoportokról több információval rendelkeznek.

Továbbra is úgy gondolom, hogy szakmai tapasztalatommal, elfogulatlanságommal és őszinte hangvételemmel értékes információkat oszthatok meg a valódi érdeklődőkkel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: paljoc (1895)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1900
A reklam es a kerdesre valaszolas kozott nagy kulonbseg van. Az elobbi forumszabalyzat alapjan tilos (es nagyon irritalo esetben - csak erre letrehozott nick, vagy tobb topikban floodolja, vagy plane ha elegedett vasarlonak alcazza magat - me'g en is szolni szoktam). Kerdesre ajanlani lehet akar konkretumot is, mert hogyan mashogy adnal infot, de azert elvart, hogy ne csak ilyen valaszokat adj, hanem egyeb kerdesekben is segits, ha tudsz. Ez a resz sztem megvolt.
A konkret termeket konkret kerdesre ajanlhatod, de a cegedet, elerhetosegedet, ajanlkozasodat forumszovegbe ne irdd bele, es ide tartozik a nick is. Egyebkent adott esetben a nyitott topik tenyleg gyanusnak tunhetett annak, aki nem olvasott az elmult honapokban toled, plusz ott volt a reklamnevu nick, hat taroltak. A masik kifogasolt nick-et (vagy topikot?) ha Te hibasnak tartod, akkor jelentsd, majd eldontik, hogy maradhat vagy azt is letaroljak. Termeszetesen van ami hatareset, mert pl. Fundamenta topik van, igaz nem tul pozitiv jelzovel:)), de celjat teljesiti es nem reklamszoveg-tarhely, mig mas cegek nevet (foleg minel kisebb) siman lehet, hogy kiszedik kapasbol.
Előzmény: Alváskultúra (1898)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1899
Szia Vincivicvti,

nehéz helyzetben vagy: amennyiben keményen feküdtél eddig, és a zsákrugós puha volt, akkor e legtöbb emlékezőhab is az lesz, kivéve a külön keményre szabott memory matracokat, akár 4cm emlékezőhabbal is tudnak feszesebbek lenni, sőt...

Három megoldás marad: próbálni, próbálni, próbálni:-)

Neked kell megérezned, hogy: igen, ez az! (és még a büdzsébe is belefér)

Még egy jó tanács: mazsolázgass középtájban: 160-as méretben 130 és 200e között.

És még valami: te fizeted a marketinget, a prosit, a reklámot, mindent; és ha túl sok a köret a tányéron, csak kicsike hús fér majd mellé...


Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: vincivicvti (1896)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1898
Kedves Axióma,

a BioHome! nick kizárásáról semmilyen infót nem kaptam, de amennyiben a nick lehet hibás, akkor megértem. (bár akkor nem tudom, hogy a fórumok között mit keres a Boch vákuummatrac)

Nagyobb tapasztalattal bírtok: gyártó nevet lehet említeni? Márkát? Konkrét terméket? Mert ugye az is reklám valakinek és nem is bújtatott.

Tehát a kérdés: hogyan tudok terméket ajánlani?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1897)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1897
En is csak vasarlokent vagyok jelen, de szerintem valamit nagyon felreolvastal, pont azt mondtak, hogy HA memory akkor minimum 4 cm kell. Mar akinek bejon a memory, mi proba utan kizartuk.
Előzmény: vincivicvti (1896)
vincivicvti Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1896
Üdv.

160x200 memorys matracot keresek.
Eddig volt egy sleep hard kemény hideghabos, ami jó is volt csak az ex elvitte, aztán a változatosság kedvéért vettem egy olcsó/közepes zsákrugóst mely túl puha lett mint utóbb kiderült. Most a 20as tempurt próbálgattam, cardo active gelt, ezek mind ok, de ár/érték arányban másik memorist mit ajánlotok melyek olcsóbbak. Olvastam hogy 4cm memorisnál vastagabbatr nem ajánlotok. Mi a valós különbség egy 20as tempur és egy közepesen drága(fél harmad árú ) másik memoris között? THX
paljoc Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1895
Én spec. kíváncsi voltam meddig tűrik ezt a reklámparádédat a modik. Már szinte másról sem szólt a topic... Elég sokáig tartott amúgy szerintem, még jól is jártál! :-)
Előzmény: RelaXx4sleep (1893)
Axióma Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1894
Mi mar szoltunk, hogy nem lehet a nick reklam... mikor szo volt arrol, hogy tempurbalaton is cserelt es neked is kene. Hat msot sajna igy jartal. Egyebkent barmilyen modera akciorol kapsz emailt (magyarazatot, moderalasi pont megjelolessel), hgoy melyikbe utkozonek talaltak.
Előzmény: RelaXx4sleep (1893)
RelaXx4sleep Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1893

Sziasztok!

 

Tegnap létrehoztam egy új topic-ot: Matrac fórum: Gyártók vs. Vásárlók.

 

Mára törölték a BioHome! nick-emet az összes eddigi bejegyzésemet és a topicot egyaránt.

 

Tudja esetleg valaki, hogy miért?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Alomvilag Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1890
Kedves Piszóka!

Nem akarom eltéríteni a rugós matracoktól, csak egy plusz infót adok:

A (minőségi) rugós matracok felső, alvó felülete általában ugyanabból a habanyagból (Eliocell, Elioform, Memory hab, stb.) áll, amelyből a habmatracok teljes egészében állnak. A rugószerkezet egy rugós matracban csak a rugózását adja, a kényelemről habanyagok gondoskodnak.

Vagyis, hacsak nem a rugós matrac rugózása tetszik Önnek, egy adott árszintet átlépve (lásd BioHome! ajánlása) a rugós matracon fekve hasonló komfortot érzetet kap, mint a habmatracok esetében, azzal a jó pár különbséggel, amelyet BioHome! előbb említett Önnek:

-nem nyikorog
-könnyű
-akár mosható huzattal
-egy ágyban azonos magasság mellet 2 komfort is kialakítható
-sokszor hosszabb VALÓDI garanciavállalással (rugósnál a 10 év általában csak a rugóra érv.!!!
-precízebb formakövetés
-fémmentes alvási közeg
-hasonló vagy hosszabb élettartam

Álomvilág
Előzmény: Piszóka (1889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!