Keresés

Részletes keresés

-HA7WDH Creative Commons License 2019.12.31 -4 0 54230

Semmilyen vita nincs, mindig felbukkan  egy-két szereptévesztett világmegváltó érzelmileg sérült,  majd én megmutatom hogy legjobb vagyok , félresikerült , goldolkodást megváltoztatni akaró  állami pénzen  kitanitott mérnök  aki itt akar  mérnökebb lenni  a  nem  mérnökök között.  Ennyi .  Ezt bujtatja  különböző  mozgalmi jelszavak mögé , csak ennyi . BUÉK.

fémszakos Creative Commons License 2019.12.31 -3 0 54229

Pista bá. Miért keveredel vitába ilyen szellemi toprongy hazudós alakokkal? Ezek sose akartak itt eladni semmit sem. Csak megy nekik a hazudózás mert böki azt a kicsike csörüket hogy nekünk mindenünk meg van a hobbiba nekik meg egy nagy sz@r. Persze az már nem igazán paszol nekik hogy kemény pénzért vettük. Nem loptuk. Ne sülyedjünk le valami BFO és pár kitalált emeilje titkos nick név mögé. BFO ur. Én már ahová téged beengedtek én már 40éve is voltam ott tag mint Budapesti RK. Nem BKV rádióklub volt a neve. És nem rugott ki senki sem ha véletlenül jönnél a hazudósáidal. Szerintem te azokat az embereket nem is ismered. Én az elnök helyébe rég kizártalak volna titeket. Ha annyire kell neked van egy Kenwood TS940. em is. Nem vágott bele a villám mint abba a haverodba aki kitalálta. Eladó ha leszámolsz nekem 200000ft-ot. De mivel tudom hogy csóró vagy ezért vegyél valami sz@rt ne az én készülékemre pályázzál. Mister valami ha5opi. Kellene egy forgó nekem párszáz forintért nem 18ezerért. Pá.

Előzmény: -HA7WDH (54220)
HA5OPI Creative Commons License 2019.12.31 -1 2 54228

Hűűűűű... de fáj neked az a forgókondi. Szeretnél egyet?:-)))

 

Nem adtam el egyet sem, mert nem is abból a célból készült. Te legfeljebb a prototípust láthattad, az meg nem volt eladó.

 

Amit te nem értesz galambocskám a TB csaló rokkantnyugdíjas eszeddel az az, hogy ezt én nem haszonszerzés céljából csináltam, hanem hobbiból, szakmai kihívásból, és afféle pilot projekt gyanánt, hogy hogy néz ki egy minimál széria legyártása bármiből is, mert ezt csak megtapasztalni lehet, az elméleti közgazdaságtan ide kevés.

 

A mi rádióklubunkba engem, nyunyukát valóban beengednek, téged már az utcán irányba állítanánk a legelő felé. Tudod abban a klubban te már gyakorlatilag mindenkit átvertél, megkárosítottál, talán engem is. Hozzáteszem, az országban is ugyanez az arány.

 

Más ligában játszunk, ne izmozz velem, és ez nagyon baráti és nagyon jó tanács neked, csak neked, testre szabva, személyre szólóan. És BÚÉK neked is.

 

P.S.: A villámcsapott 940-es megvan még? Ha már erre jártál, gondoltam megkérdezem...

Előzmény: fémszakos (54226)
hotelgolf Creative Commons License 2019.12.31 0 0 54227

Keresném a STANDARD CMP460-as mikrofon kapcsolási rajzát.

Sajnos én nem jártam sikerrel a keresésben.

Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek,

és 73&Dx! Jóska. 

fémszakos Creative Commons License 2019.12.31 -2 1 54226

Mélyen "tisztelt" BFO. Elöször magadon kellene kezdeni az átveréseket a börzén a forgókat amit 18ezerért próbáltál darabjába más nyakába varni. Milyen szerencse hogy nem találtál egy hülyét se rá. Meg az interneten se. Azért meg kell hagyni fejlödtél. Sikerült levizsgáznod és hivójelet kapnod. Nem úgy mint valami nyunyuka mögé bujó...... Kár hogy az emailed titkos mint a régi időkbe. A Pista bácsinak (ha7wdh) közelébe se bujhatsz mint amatör. Menj te is a rádió klubbodba ahová titeket sajnos beengednek és ott folytasd hogy ki akart kit átverni. Bele érve magadat is nem csak az itteni szellemi haverjaidat.

Előzmény: HA5OPI (54224)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.31 0 0 54225

Én itt hirdető kollégáktól vettem a Drake vevőmet és ki is mondom, hogy 20 ezerért és nem bántam meg, nagyon jó készülék.

Itt vettem a Kenwood rádiómat, 60 ezerért, azt sem bántam meg.

Minden tisztességes eladónak sok sikert kívánok!

 

A többieknek és persze nekik is 

 

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt!

HA5OPI Creative Commons License 2019.12.31 -1 0 54224

Ő is mindenkire haragudott mert átverték.

 

Ha eladok valamit, nem verem át az illetőt csupán csak azért, mert tudatlan a témában, netán balek. Ha olvastál Moldovát, én nem vagyok Kertész úr, nem adom el a 100 kilós parasztgyereknek az óvodás méretű ruhát, csupán azért, mert palira tudom venni.

 

Itt ez az egész polémia az alapvető tisztességről szól, nem pedig arról, hogy minden kehes hiéna oroszlánnak képzeli magát, mert egyszer már megevett egy beteg antilopot, és onnantól kezdve fennen hirdeti a darwini szelekciót, és hogy pusztuljon a gyengébb.

Előzmény: Magányzoó (54219)
oozoltan Creative Commons License 2019.12.31 0 2 54223

Elnézést, szerencsére engem még nem vertek át, csak nehezen viselem a görény neppereket akik másokat átvernek. Idealista vagyok sok szempontból, hiszek az amatőr mozgalom tisztaságában és abban, hogy segítsük egymást... De ezek szerint egyre kevesebben vagyunk akik így gondolkoznak...

Előzmény: Magányzoó (54219)
HA5OPI Creative Commons License 2019.12.31 -1 2 54222

Nem babakocsissal hitelesebb a bánatosság...:-)))

Előzmény: Figyelő13 (54221)
Figyelő13 Creative Commons License 2019.12.31 -2 0 54221

Mivé tettétek ezt az oldalt..... Hihetetlen....  :-(    B.U.É.K.

-HA7WDH Creative Commons License 2019.12.31 0 1 54220

Igen , már nem csodálkozunk ,  egy másik népszerű fórumon  a  félszemüek magyarázzák egy  vaknak hogyan  és hová  furjon ,  forrasszon....

Előzmény: Magányzoó (54219)
Magányzoó Creative Commons License 2019.12.31 0 1 54219

Erről mindig az jut az eszembe amikor valaki egy tunert akart venni. Aztán viszonylag jó áron kapott is majd 3 nap múlva leírta, hogy már mindenhol festékes de az Istennek se szólal meg ..... a toner.  :-)) Ő is mindenkire haragudott mert átverték.

Előzmény: -HA7WDH (54217)
-HA7WDH Creative Commons License 2019.12.31 -2 0 54218
-HA7WDH Creative Commons License 2019.12.31 -2 1 54217

Ó ! Ó!   Zoltán , mit követtél el hogy  téged nem szeret senki,  nyugi  szeretünk  csak ne  osztogass el  mindent  ingyen,  kitudja  hányadszor ,  nincs senki a közelében  aki megvigasztalná  e  szegény  gyermeket ?

oozoltan Creative Commons License 2019.12.31 -1 3 54216

 

Abszolút egyetértek mindenben Veled! Sajnos ugyanezt látom én is manapság egyre jobban terjedni...

 

Első körben szándékosan nem fogok név szerint említeni senkit, mert "gerinces" társadalmunkban, mindenkinek csak és kizárólag joga van, kötelesség / felelősség érzete semmi, még a fogalmat sem ismerik, s aztán nem szeretnék bíróságra járni becsületsértésért csak azért mert név szerint leírtam, hogy ki milyen aljasságokat csinál, ki hogyan basz át másokat. Tükörbe senki sem hajlandó nézni. Abban az átkosnak nevezett korszakban, legalább leszegett fejjel elkullogott az illető miután kiderültek a görénységei.

 

Az aranyérmes hiénádról hallottam, sőt személy szerint is ismerem, aki az összes idős amatőrt "barátja" -ként ismeri s aztán fényképpel begyűjti az özvegyektől a "szegény barátjá" -nak "kölcsönadott" rádiókat, amelyeket aztán jó pénzért megpróbál valahol értékesíteni. Annyit tudni lehet róla, hogy a maga szakmájában egy elismert szakember s a nem kevés nyugdíját próbálja kiegészíteni ilyen-olyan "mellékessel". Velem is bepróbálkozott egyszer egy aljas módon. Gondoltam én hülye, hogy ennyire nem lesz szarrágó velem. Három rádió alkatrészt gondoltam tőle venni, egyezkedtünk 4000 Ft -ra s végére bepróbálkozott, hogy ugyan fizessek már érte 10e -et, mert egyrészről egy másik emberke - egyik külön "imádott" nepperünk akinek mindig van mindene, természetesen "működő" -  egy másik fórumon darabját 3500 -ért árulja (emberem 2000 -et kért elsőre / db), másrészről pedig egy roncs rádiót annyira olcsón odaadott nekem fél évvel azelőtt.... A pofám leszakadt amikor olvastam az email-jét...

Ezt a fényképes trükkjét sajnos már nem egy embertől hallottam vissza, mind olyanoktól akiket megbízhatónak tartok, Te sajnos +1 vagy a sorban ezzel a hírrel... Viszont az első aki leírta :):):):)

 

A másik ilyen "hajléktalan" - aki állítólag szintén a szakmájában elismert szakember volt - rendszeresen árulgat a Puskás-ban. Egy helyiségben vele árul egy idős hölgyemény aki a férje hagyatékát próbálja pénzzé tenni. Nepperünk, akinek szintén nem kenyérre kell a Puskás bevétele, meghallja, hogy az idős hölgynél valaki alkudozik valamire. Rögtön ott terem s felajánlja, hogy ő kettőt ad 15e -ért. Nehogy a hölgytől vegyen valaki, hanem tőle. De ez csak egy eset a sok közül amit az illető csinál. Mindenkire megpróbál minden szart rátukmálni, nem lehet úgy bemenni abban a helyiségbe, hogy hiénaként le ne csapjon az öreg az illetőre. Hányadék... Egyszer-kétszer én is megpróbáltam árulni ott... Rögtön le is csapott rám, körbe szaglászta a dolgaimat - egyáltalán nem voltam versenytárs neki - elsőre leszarozta a dolgaimat aztán meg megpróbált rám tukmálni mindenféle szart s nem vette a lapot, hogy nem akarok olyasmiket vásárolni, tőle meg főleg nem is fogok... Erőszakos árulgatásból jeles, a kisebbség is csak tanulhatna tőle.

Természetesen a terem összes asztalát megpróbálja összeszedni s úgy osztogatja a parancsokat mintha az övé lenne ott minden. Egyik alkalommal nem sok hiányzott, hogy nyakon vágjam, de nem én voltam az első akinek viszketett a tenyere...

 

De ezek a fentiek csak a jéghegy csúcsa. Van olyan eset is amikor az egyik vidéki börze alkalmával egyik cimborámtól kikönyörgött az egyik itteni "ügyeskedő" valami cuccost amit a cimborám hibásnak árult, s kb fél óra múlva az illető nepper "természetesen működő" készülékként adta tovább 5m -el odébb 3x -ros áron...

 

Az idők változnak, ami 30-40 évvel ezelőtt volt, az akkor volt viszont 2019/2020 -ban most van. Nem sok értelmét látom annak, hogy azon sajnálkozzunk, hogy anno valakinek ennyi volt a fizuja s egy jobb rádió meg annyiba került. Az akkor volt, most meg most van. Tény, hogy anno sokkal másabbak voltak a viszonyok. Egy öreg vevőt én is két havi fizumért vettem meg anno. Az akkor volt,most meg most van.  Alkalmazkodni kell, de nem tisztességtelenül. Mostanság egyre jobban az ügyeskedő nepperek kezdenek többségbe kerülni akik gátlástalanul át akarnak baszni mindenkit s még nekik áll feljebb ha kiderül a turpisságuk s így aztán könnyen alakul ki az a helyzet amit Te is HA5OPI írtál, hogy "hogy az van hülyének tartva akit átvernek, nem pedig az van patkánynak tartva aki átverte"

Igen sajnos manapság sokkal inkább az eladót kell megnézni s nem az árut. Van akitől vakon meg merek bármit is venni, van akinek meg pénzért sem adok semmit.

 

Kedves vitapartnered a büdös életben nem fogja érteni, hogy miről is beszélsz. Az ő szintje kimerül mások nagyképű kioktatásában, a segítségért forduló kezdők elzavarásába a guglihoz és a "fogadatlan prókátor" kiabálásában. Igen, Alnibell elkövetett egy hibát, hogy megbízott a magyar HAM közösségben... Nem kellett volna, de reméljük tanult az esetből :) Vitapartnered képtelen a tükörbe nézni, hogy mások milyen tükröt mutatnak neki, csak másokat oktat ki, irigyli a másik diplomáját, Ne süllyedj le az ő szintjére, nem fogja megérteni. De természetesen neki is van létjogosultsága ebben a világban: példa, hogy milyenek NE legyünk!!

 

BUÉK!

Zoltán

 

 

 

 

Előzmény: HA5OPI (54209)
oozoltan Creative Commons License 2019.12.31 0 2 54215

Szia!

 

Úgy gondolom, hogy az alapvető hibát ott követted el, hogy nem konkrét ár elképzeléssel jelentél meg. Sajnos, manapság ebben a kibaszott fene  nagy "demokráciá"-ban mindenkinek csak joga van, azt hiszik, hogy mindent megtehetnek, mert "szabadság" van, de az emberek nagy részének még a szótárából is hiányzanak azok a fogalmak, hogy "kötelesség" és "felelősség". Ebben a nagy szabadságban a magyarok nagy része még az anyját is eladná 3 gombért, tehát legszívesebben vásárolna húgyért-szarért s aztán - nem arany - platina áron szeretné továbbadni.

Én ha valamit el szeretnék adni akkor előtte körbeszaglászom, megkérdek egy-két hozzáértő embert s úgy lövöm be az árat, aztán vagy elmegy annyiért vagy nem. Ha nem akkor később csökkentem az árat.

Az itthoni piacon... Ha külföldön szeretnék valamit eladni akkor az ottani árak alapján lövöm be kiindulási árat.

Nem szabad az itteniekre bízni, hogy majd ajánlanak valamit. Ahogy nagyon helyesen Nyunyuka és utána HA5OPI mondotta, a hiénák és nepperférgek lengik körül az egész amatőr társadalmat egyre jobban.

Természetesen akadnak tisztességes, megbízható emberek is akiktől nyugodtan lehet vásárolni, sajnos egyre kevésbé.

Ahogy ebben a poláris világunkban nincs fény árnyék nélkül és fordítva sem, a Te esetednek is van pozitív oldala :) Mégpedig az, hogy végre előjött a vélemény a nepperférgekről is s itt páran ki is fejtették :)

 

BÚÉK!

Zoltán

 

Előzmény: alnibell (54211)
oozoltan Creative Commons License 2019.12.31 0 1 54214

Ezennel INGYEN felajánlom a rádió dokumentáció gyűjteményemet itt szabad letöltésre...

- YAESU doksik (nem szeretnék több 100 típust felsorolni)

    FT-991 és FT2DE magyar nyelvű kezelési utasítás két kollega jóvoltából...

- BRG rádiók és tartozékok

- magyar és orosz katonai rádiók doksijai (pl. 326x, 123, 107x, 125x, REV251x, 105x, stb...)

A lentebbi linkek google drive-ra mutatnak, onnan lehet letölteni. Összesen vagy 10G körül van.

A dokumentációk több éves gyűjtögetés eredménye.

Nagy része NEM magyar nyelvű, de akad közte olyan is.

Nincs mindenhez teljes doksi, van amihez csak a kapcsolási rajz van.

 

 

Ugyanakkor tisztelettel kérek mindenkit, hogy aki úgy gondolja, hogy az amatőr mozgalomnak az egyik fő mozgatórugója egymás segítése akkor 

kérem küldjék el nekem a nekik elektronikus formában meglévő dokumentációjukat, hogy azzal ki tudjam bővíteni az előzőekben közzétett

gyűjteményt...

 

Előre is köszönök minden segítséget!



BRG
https://drive.google.com/file/d/1w3lGxxmmkCvLRPIMxhaKgMGdFfN3IGHG/view?usp=sharing


Katonai rádiók
https://drive.google.com/file/d/1QCLZOt-WJP-k6Z2va9lwZAQycdwVUK-k/view?usp=sharing


Yaesu
https://drive.google.com/file/d/1gcQMg_BKsQ2B0i6dx1m7LRjjWpJoPiq3/view?usp=sharing

WAB Creative Commons License 2019.12.31 0 0 54213

Üdv mindenkinek!

 

Keresek eladó Kenwood TS 50-et, ha esetleg van valakinek.

 

Boldog Új Évet!

HA4023 Creative Commons License 2019.12.30 0 0 54212

Eladóak:

 

Cseh RM-31 illetve telefonközpont beszélő készlet, újak, de némelyik oxidos 2500 Ft/db

Cseh kagylós beszélő készlet, újak 1500 Ft/db

 

R-104, 105, 108, 109, 114 beszélő készlet, újak 2500 Ft/db,

Telefonos változat, újak 1500 Ft/db

Vibrátorok ezekhez a típusokhoz, újak, de belül oxidosak 1000 Ft/db

Tesla műszer tartozék 6-30 MHz, új 2500 Ft

 

Alkatrészek és panelok egyben (hungarocellesen új alkatrészek vannak, a többi bontott) 3000 Ft

 

2db elektronikai doboz együtt, újak 3000 Ft

Repülőgép műszer, újak 5000 Ft/db

 

URH doboz 3500 Ft

80x80mm orosz 30A alapműszer, beépített sönttel, váltó, új 1000 Ft

8db kisméretű szigetelő dió egyben 1500 Ft

10db orosz csirkefej gombok, újak 1000 Ft/10db

 

Elektroncső tartozék, 2db kicsi + 1db nagy, teljesen újak, orosz. 5000 Ft/3db

 

Moha,  ha4023 kukac gmail.com 305766598 +posta

alnibell Creative Commons License 2019.12.30 0 0 54211

Sajnálom, hogy a VR-5000 ilyen bejegyzés dömpinget váltott ki! Nem érdemelt a téma ennyit és így.

 

Az első, úgymond komolyabbnak tekinthető rádióvevőm egy Sony ICF-7600DS volt. Megvan ma is, s teszi a dolgát.

Abban az időszakban, amikor jó néhány magyar gazdagodott a behozott vagy behozatott C64-esekkel, Bécsben 5.000 Schilling volt ennek a rádiónak az ára a Shopping City Süd egy üzletében. Egy jó félévre rá megvettem itthon a Baross úti valutás boltban 4.000 Schillingért. Akkoriban a fizetésem 5.000 Ft körül mozgott. (Később abban az évben bruttósították a fizetéseket.) Ja, és akkor 4 Ft-ot kértek egy Schillingért.

Ez már történelem, a változások meg hozták azt, ami tapasztalható. Mindenben.

 

Magányzoó Creative Commons License 2019.12.30 0 0 54210

Képzeld el, hogy még egy másikat is szereztem egy viszonylag kezdőnek "ingyé" de ezzel nem fogok itt jönni minden hónapban, hogy "bezzeg a nepperek mert én ilyen meg olyan vagyok". Örömet szereztem valakinek amitől én is örülök és hasznosnak gondolom azt a kis tettet és ennyi. Ő tudja meg én és kész.

Előzmény: Magányzoó (54207)
HA5OPI Creative Commons License 2019.12.30 0 5 54209

Nem a kivételekből, az egyéni surranópályákból kell megítélni az egész képet.

 

Itt mindenki abból indul ki, hogy ab start hülye aki nem bizalmatlanul áll az adásvételhez, és ez egy mérgező/mérgezett közgondolkodás. Ezért emlegetem a W&S-t, de emlegethetném a funkboerse.de oldalt is, ott is bizalommal lehet boltolni. Nálunk vannak olyan RIGek, amiknek az életútját (villámcsapott, kibelezett, satöbbi) a vénebb rókák ismerik és már 3-szor körbejárták az összes halpiacot. Most kezdjem emlegetni a Galamb TS-940-esét?

 

Szóval az az alapvető gond, hogy az van hülyének tartva akit átvernek, nem pedig az van patkánynak tartva aki átverte.

Előzmény: Magányzoó (54207)
ltz-400 Creative Commons License 2019.12.30 0 2 54208

Rég jártam itt, hmm jó a tartalom még mindig . :)   B.U.É.K.  HA7JSZ

 

Magányzoó Creative Commons License 2019.12.30 -1 0 54207

Mi ebben a meglepő? Én már a 80-anas években is tudtam, hogy mit hol kell venni. :-) Aprószögért nem a patikába mentem. Akkoriban a számológépek divatja volt és nem mentem a pályaudvarra, zugpiacra hanem egy boltba ahol már többen is vettek. Ezzel nem lett felfedezve a spanyol viasz. Nekem semmibe került az RH rig akkor mindenki mást aki pénzt kér érte hívjak neppernek?

Valamikor ha így nézem engem is átvertek mert a nehézegységes vevőt dupla áron vettem és nem is működött. Akkor én is az egészet hagytam volna? Nem. Azt az egy emberkét megjegyeztem de ez nem tántorított el a továbbiaktól.

 

Előzmény: HA5OPI (54206)
HA5OPI Creative Commons License 2019.12.30 0 2 54206

felnőtt emberek vannak akik majd a lehetőségük és más egyebek alapján eldöntik

 

Amikor a vételnél azt kell nézned, hogy kitől veszed meg, akkor nem tudja eldönteni. Értsd meg, pont erről van szó.

 

Autószerelőt tud vinni magával, rádiószerelőt nem. És ha itt megszopatják, akkor innen végképp elmegy, autónál nem, mert közlekedni muszáj, legfeljebb majd az ötödik használt autója jó lesz, igaz, addigra annyit elbaszott rá mint ha újat vett volna. Rádiónál a másodikat már nem veszi meg, ha a hiéna egyszer megkopasztotta.

 

S ameddig nálunk nem lesz egy magyar W&S bolt, addig azt tartom, hogy a piac legalább 50%-át nepperek uralják.

Előzmény: Magányzoó (54202)
-HA7WDH Creative Commons License 2019.12.30 -2 0 54205

Igen, mindenki vonja le  a  következtetést  a  hasznosnak vélt  sokszorosan sikertelen  erölködéséről , igazságairól  és  ne  zavarjuk az  adás-vételt ,  tünjünk  innen a csodába,  BUÉK !

múltszázadi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 54204

1960-ban egy fiatal szakmunkás,  havi 60 tulórával keresett 1400 Ft-ot.  A béremeléskor 10-20 filléreket emeltek. Az éves nettó jövedeklem 13000 Ft volt. Ma a minimálbér 160000 Ft,  egy  átlag kétsávos rádió 100000-110000 Ft. Csak azért tudom ezeket, mert megéltem én is, sok másokkal együtt.

Előzmény: -HA7WDH (54197)
XANTIi Creative Commons License 2019.12.30 0 2 54203

Így van. Erre mondtam a gyors értékvesztést. Ez tény. Érdekes ellentmondás a még mindíg piacon lévő ex katonai cuccok és a mai nyugati tartozék árak együtt élése egy piacon. Antennák, csövek és sok más.

Ezért van a net. Itt külön fejezet a tényleg fillérekért megjelenő műszerek, végfokok, panelek világa. Valaha a műszerek egy életre szóló beruházások voltak. Ma pont olyan gyorsan avulnak mint a telefonok, tabletek. Persze a rohamosan fejlődő beltartalom miatt!

Előzmény: -HA7WDH (54197)
Magányzoó Creative Commons License 2019.12.30 0 0 54202

Attól még a többi 33-at nem kell neppernek minősíteni mert ők sem azok.Meg azért tudtommal felnőtt emberek vannak akik majd a lehetőségük és más egyebek alapján eldöntik, hogy mit mennyiért vesznek meg.

Előzmény: HA5OPI (54201)
HA5OPI Creative Commons License 2019.12.30 0 2 54201

Én a mostani éráról beszélek, van 2-3 ember akitől - ha nem is vakon, de - kellő bizalommal lehet rádiót venni.

 

 

Előzmény: -HA7WDH (54196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!